/DESTINATIONS/OCEANIA/TRP957916871938281721681621117/DESCRIPTION
ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΗΣΙΑΣ

Νησιά της Παπούα, Θάλασσα των Κοραλλιών, Νησιά Σολομώντος,
Νέες Εβρίδες-Βανουάτου & Αρχιπέλαγος Φίτζι

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

23 Ημερες

Συμμετοχες

6 - 12 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

28 Οκτ - 19 Νοε

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΗΣΙΑΣ

Νησιά της Παπούα, Θάλασσα των Κοραλλιών, Νησιά Σολομώντος,
Νέες Εβρίδες-Βανουάτου & Αρχιπέλαγος Φίτζι

Μια αποστολή στον μαγικό κόσμο του Ειρηνικού Ωκεανού για να εξερευνήσουμε τις απρόσιτες ακτές της Νέας Γουϊνέας, τα μακρινά Νησιά του Σολομώντος και το άγνωστο Βανουάτου.
Ένα καλειδοσκόπιο λαών και πολιτισμών που περιλαμβάνει το Δέλτα του ποταμού Sepik, με τις πρωτόγονες φυλές του, το Vanuatu, όπου μιλιούνται περισσότερες από 100 αυτόχθονες γλώσσες, τα νησιά του Νέου Αννόβερου και της Νέας Βρετανίας και το νησί Bougainville, όπου χορευτές με περίτεχνα κοστούμια μας καλωσορίζουν σε έναν κόσμο από καιρό απομονωμένο καθώς θα είμαστε από τους πρώτους ταξιδιώτες που επιστρέφουν εδώ μέσα σε περισσότερες από δύο δεκαετίες. Θα συνεχίσουμε για τα μοναδικά Νησιά του Σολομώντος, χαλαρά, φιλόξενα και αναπάντεχα ανέγγιχτα, με κειμήλια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που είναι διάσπαρτα στη ζούγκλα μέχρι χωριά με καλύβες όπου ο παραδοσιακός πολιτισμός είναι ζωντανός σε σκηνικά που θυμίζουν ντοκιμαντέρ του Discovery Channel: ηφαιστειακά νησιά, μαγκρόβιες ζούγκλες, τεράστιες λιμνοθάλασσες, τροπικές νησίδες και σμαραγδένια δάση.
Σε όλη τη Μελανησία υπάρχουν εντυπωσιακοί ύφαλοι και κοραλλιογενείς υποβρύχιοι κήποι, που φιλοξενούν αναρίθμητα ψάρια κάθε χρώματος και που μπορούμε να εξερευνήσουμε με μια μάσκα και έναν αναπνευστήρα, απολαμβάνοντας αυτό το φυσικό ωκεάνιο ενυδρείο.
Στα μέρη που επισκεπτόμαστε, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν όπως και πριν από αιώνες σε κοινωνίες μικρής κλίμακας με δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς και με μια καθημερινότητα που εμπλουτίζεται με πολλές τελετουργίες, που συχνά περιλαμβάνουν την κατασκευή περίπλοκων γλυπτών και την δερματοστιξία/τατουάζ.
Οι Μελανήσιοι δεν λατρεύουν θεούς με μια γενική έννοια, αλλά τιμούν τους προγόνους τους, τα πνεύματα και τα αινιγματικά άϋλα όντα του δάσους και της θάλασσας.
Η μοναδική αυτή εξερευνητική κρουαζιέρα στην Παπούα-Νέα Γουινέα, τα Νησιά του Σολομώντος και το νησιά Βανουάτου μας δίνει την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων και να παρακολουθήσουμε θεαματικούς τοπικούς χορούς, γνωρίζοντας άγνωστους τόπους και ανακαλύπτοντας τις παραδόσεις, τη θαλάσσια ζωή και τα ειδυλλιακά νησιά του Νότιου Ειρηνικού.
Καθώς ταξιδεύουμε στα ζεστά νερά του Νότιου Ειρηνικού θα υπάρχει αρκετός χρόνος για κολύμπι, εξερεύνηση των υπέροχων βυθών, παρατήρηση πουλιών, επισκέψεις σε απομονωμένα χωριά και εξορμήσεις σε κοραλλιογενείς υφάλους και απρόσιτες παραλίες με εξωλέμβιες.
Προορισμός για λίγους – λόγω απόστασης, χρόνου και κόστους – σε περιοχές άγριες και δύσκολες, πάντα όμως μέσα από την άνεση ενός εξερευνητικού σκάφους, που χρησιμοποιείται και για τις αποστολές του National Geographic, για να ζήσουμε από κοντά και χωρίς ταλαιπωρία, πρωτόγνωρες εμπειρίες και ανακαλύπτοντας την πλούσια ιστορία, τους πολιτισμούς και την άγρια ζωή των νησιών της Νέας Γουϊνέας και της Μελανησίας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ:
Τρίκλινη καμπίνα: 15.890 €
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η-2η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για τo Cairns της Αυστραλίας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Άφιξη στο Cairns, την μεγαλύτερη πόλη της Β.Α. Αυστραλίας και αφετηρία για όλες τις εξορμήσεις στα φυσικά θαύματα του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου και των τροπικών υγροβιότοπων της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση για τo Port Moresby την πρωτεύουσα της Παπούα-Nέας Γουϊνέας. Άφιξη και μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης με επίσκεψη στο εθνικό μουσείο όπου εκτίθεται μια από τις καλύτερες στον Κόσμο συλλογές με τοπικές ενδυμασίες, μάσκες και άλλα αντικείμενα της τέχνης της Ωκεανίας. Το απόγευμα μεταφορά στην αποβάθρα για να επιβιβαστούμε στο πλοίο, που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αφού εγκατασταθούμε στις καμπίνες μας και εξοικειωθούμε με το πλοίο, θα γνωρίσουμε την ομάδα της αποστολής μας και τα σχέδια του μοναδικού ταξιδιού μας. Απόπλους με προορισμό το Αρχιπέλαγος Louisiade. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

To πρωί θα μπούμε πλέον στη Θάλασσα των Κοραλλιών με κατεύθυνση νοτιοανατολική και νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στο Αρχιπέλαγος Louisiade που εκτείνεται σε μήκος περίπου 200 χιλιόμετρα και είναι ένα από τα μεγάλα νησιωτικά τόξα του Νότιου Ειρηνικού. Σπάνια επισκέπτονται αυτή την περιοχή ξένοι, που μέχρι τον περασμένο αιώνα ήταν περιώνυμη για τους ανθρωποφάγους των νησιών της. Σήμερα είναι μια χώρα των θαυμάτων κυριολεκτικά με δεκάδες νησιά, λιμνοθάλασσες και εκτεταμένους υφάλους και είναι η πατρίδα μερικών από τις πιο απομονωμένες φυλές της Ωκεανίας. Οι ντόπιοι εξακολουθούν να ζουν σε καλύβες ασχολούνται με το ψάρεμα και με υποτυπώδεις καλλιέργειες, μετακινούνται με κανό και είναι από τους πιο φιλικούς ανθρώπους που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε ποτέ. Τα ίδια τα νησιά προσφέρουν απλόχερα τις ομορφιές τους στους τολμηρούς ταξιδιώτες: Γαλαζοπράσινα νερά με ιριδίζοντα κοράλλια, λευκές αμμουδιές και λυγερόκορμους κοκοφοίνικες. Το απόγευμα θα περάσουμε από την ατόλη Deboyne όπου θα έχουμε ευκαιρία για κολύμβηση με αναπνευστήρα και ίσως συναντήσουμε τα γιγαντιαία άκακα σαλάχια που είναι γνωστό ότι συχνάζουν σε αυτά τα νερά, ή να ανακαλύψουμε στα ρηχά νερά ένα ιαπωνικό A6M2 Zero, το κύριο μαχητικό αεροπλάνο του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Ναυτικού, ένα από τα πολλά που καταρρίφθηκαν στον Β’ΠΠ. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Το πρωί θα φτάσουμε στο νησί Tagula που είναι το μεγαλύτερο σε όλη την περιοχή και εκεί θα εστιάσουμε την προσοχή μας κατά τη δεύτερη μέρα στο αρχιπέλαγος. Το νησί που είναι ορεινό και περιτριγυρίζεται από εκτεταμένους κοραλλιογενείς υφάλους, έγινε γνωστό από τους χρυσοθήρες που έφτασαν εδώ το 1889 για να ανακαλύψουν το πολύτιμο μέταλλο, αλλά σήμερα είναι πιο γνωστό για το πλούσιο τροπικό δάσος που το καλύπτει και την ενδημική άγρια ζωή που θα αναζητήσουμε. Η στάση μας στο νησί αυτό θα μας φέρει σε επαφή με έναν φυσικό παράδεισο. Το τροπικό δάσος φιλοξενεί πολλά είδη που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, περιλαμβανομένων θηλαστικών, αμφιβίων και πτηνών, ενώ νέα είδη εξακολουθούν να ανακαλύπτονται. Η παρθένα φύση του νησιού έχει βοηθήσει τους ιθαγενείς να συνεχίζουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα παραδοσιακά έθιμα μέχρι και σήμερα. Το Tagula αποτελεί μια δεμένη κοινότητα 17 μικρών χωριών, μια μητριαρχική κοινωνία, οι γυναίκες έχουν μεγάλη επιρροή και τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης. Επιστροφή στο σκάφος. Διανυκτέρευση εν πλω. 

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Άφιξη το πρωί στην ηφαιστειογενή αλυσίδα των νησιών D'Entrecasteaux. Με τους πρώτους Ευρωπαίους να φτάνουν εδώ μόλις το 1792 τα νησιά αυτά έμειναν έξω από τη διεθνή ναυσιπλοΐα για αιώνες με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινότητες να ζουν αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Τα νησιά D'Entrecasteaux είναι ηφαιστειακά ενεργά, αφού βρίσκονται ακριβώς πάνω στον περίφημο “Δακτύλιο της Φωτιάς” που διατρέχει περιμετρικά όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό από τη Μελανησία και τη Νέα Ζηλανδία μέχρι στην Αλάσκα και από τη Χιλή μέχρι την Ιαπωνία και τη Ρωσική Άπω Ανατολή. Θα σταματήσουμε στο σημαντικότερο νησί της ομάδας αυτής, το νησί Fergusson που έχει τρία ηφαίστεια και μια σειρά από γεωθερμικά πεδία. Εδώ θα εξερευνήσουμε τη γεωθερμική περιοχή του νησιού με τις ιαματικές πηγές και τις φυσικές πισίνες από λάσπη που περιβάλλονται από πλούσια βλάστηση. Σε κοντινή απόσταση θα κολυμπήσουμε με αναπνευστήρα ανάμεσα σε χιλιάδες πολύχρωμα κοράλλια και ψάρια που προσελκύονται από υποβρύχιες θερμές πηγές που ρέουν μέσω μικρών αεραγωγών στον πυθμένα του ωκεανού που στέλνουν φυσαλίδες προς την επιφάνεια. Περιγράφεται σαν “κολύμπι στη σαμπάνια”, το νερό είναι απίστευτα διαυγές και η θαλάσσια ζωή φημίζεται για την αφθονία της και τα θεαματικά μεγέθη των κοραλλιών. Αν μας επιτρέψουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούμε και το μικρό νησί Dobu που οι λιγοστοί κάτοικοι του σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους ασχολούνται με τη μαύρη μαγεία και τον πνευματισμό. Επιστροφή στο σκάφος. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Φτάνοντας στη Θάλασσα του Σολομώντος, μπαίνουμε στον κόσμο των Νησιών Trobriand, γνωστά στους ναυτικούς και σαν Νησιά της Αγάπης, ονομασία που προέρχεται από την απεριόριστη σεξουαλική ελευθερία που απολαμβάνουν οι άγαμοι νέοι των νησιών που δεν επηρεάζεται από τις πιο σύγχρονες επιρροές ούτε από το Χριστιανισμό που έχει επιβληθεί σ’αυτές τις μακρινές κοινωνίες. Η ηφαιστειογενής αυτή νησιωτική ομάδα είναι ένας άγριος και ανέγγιχτος παράδεισος καλυμμένος με πυκνά τροπικά δάση, καταρράκτες και εξαιρετικές παραλίες που περικλείονται από υφάλους και μικρότερα νησιά. Αραιοκατοικημένα, τα μικρά χωριά απολαμβάνουν έναν σταθερό, παραδοσιακό τρόπο ζωής. Η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι δεδομένη εδώ και το υποβρύχιο θέαμα στους κοραλλιογενείς υφάλους θα μας ανταμείψει με το παραπάνω και θα μας κάνει να νιώθουμε πολύ τυχεροί που αντικρίζουμε αυτό το πολύχρωμο μεγαλείο. Ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο, ένα πυροτέχνημα χρωμάτων σε κοράλλια, ψάρια και όστρακα. Και όσο πιο ρηχά πηγαίνουμε, τόσο εντονότερο το χρώμα. Στην κυριολεξία θα νιώσουμε ότι κολυμπάμε μέσα σε ένα γιγαντιαίο ενυδρείο. Κατά την επίσκεψη μας στο Kiriwina, το σημαντικότερο νησί των Trobriand, θα απολαύσουμε παραλίες με λευκή άμμο, και παραδοσιακά χωριά, όπου οι νησιώτες γιορτάζουν το ψάρεμα και την εποχική συγκομιδή του γιαμ με δυναμικούς, διαχρονικούς χορούς και θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε εξαιρετικής ποιότητας ξυλόγλυπτα, από τα σπανιότερα της Ωκεανίας, που συχνά διακοσμούνται με ένθετα από κοχύλια και φίλντισι. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Φαλαινοθήρες ανακάλυψαν το νησί Woodlark ή αλλιώς Muyua στην τοπική διάλεκτο, και φτάνοντας εδώ το πρωί, αμέσως καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για το πιο απομονωμένο ακριτικό κομμάτι γης των Trobriand. Η τοπική κοινότητα παραμένει ένας από τους λίγους αυτάρκεις πληθυσμούς στον κόσμο, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα, που εξελίχθηκαν απομονωμένα σε αυτό το μοναδικό νησί των τροπικών δασών, περιλαμβάνουν περισσότερα από 40 είδη που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη Γη, με τους επιστήμονες να προβλέπουν πολλά άλλα ακόμη να περιμένουν να ανακαλυφθούν στο μέλλον. Το Woodlark θεωρείται επίσης ο τόπος για μια από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες αναπτύξεις ορυχείων χρυσού των τελευταίων ετών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εδώ θα επισκεφθούμε τα χωριά των ιθαγενών για να συναντηθούμε με τους φιλικούς ντόπιους και θα αναζητήσουμε μερικά από τα μοναδικά άγρια πλάσματα του νησιού, που κάποια από αυτά απειλούνται με άμεση εξαφάνιση. Αργότερα, θα απολαύσουμε τις μοναδικές κρυστάλλινες θάλασσες πριν επιστρέψουμε στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω. 

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα από τα πιο απομονωμένα και άγνωστα νησιά της Μελανησίας, το νησί Bougainville, που ανακαλύφθηκε το 1768 από τον Γάλλο εξερευνητή Louis Antoine de Bougainville – από τον οποίο πήραν το όνομα τους και οι μπουκαμβίλιες. Θα είμαστε μεταξύ των πρώτων ταξιδιωτών που θα ανακαλύψουν ξανά τους θησαυρούς αυτού του νησιού, που έμεινε απομονωμένο για δεκαετίες και με περίεργο τρόπο προστατευμένο λόγω των συγκρούσεων που κράτησαν είκοσι ολόκληρα χρόνια. Σήμερα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ως ένας ζωντανός και παρθένος νησιωτικός παράδεισος νησιών και φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες βιοποικιλότητες στην περιοχή τόσο πάνω όσο και κάτω από το νερό. Κατά την αποβίβαση μας στο Bougainville ανοίγεται σιγά σιγά η εκπληκτική θέα στα κρυστάλλινα νερά και μας δίνει μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει. Μπορούμε να φανταστούμε πως αισθάνθηκε ο Γάλλος εξερευνητής Louis de Bougainville, ο οποίος ανακάλυψε για πρώτη φορά αυτό το όμορφο ηφαιστειακό νησί πριν από περίπου 250 χρόνια και του έδωσε το όνομα του. Το Bougainville είναι επίσης γνωστό για τη μοναδική κουλτούρα και τις παραδόσεις του, που έχουν πολλά κοινά με τον κοντινό του γείτονα, τα νησιά του Σολομώντος. Εδώ θα μας υποδεχτούν οι φιλικοί που αν και πολύ διαφορετικοί από τους ιθαγενείς άλλων περιοχών στην Παπούα Νέα Γουινέα, έχουν κοινή την αγάπη τους για τους καρπούς buka buai, που μεγαλώνουν σε γιγάντια μεγέθη στο νησί αυτό. Θα εξερευνήσουμε την περιοχή γύρω από το χωριό Arawa, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής αγοράς – με εξαιρετικές ευκαιρίες πρόσβασης στο εσωτερικό του νησιού και στους κοραλλιογενείς υφάλους του. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Σήμερα αφήνουμε τα νησιά της Παπούα-Νέας Γουϊνέας και μπαίνουμε σε ένα άλλο τμήμα της Μελανησίας, τα νησιά του Σολομώντος. Ένας πραγματικός τροπικός παράδεισος - τα νησιά του Σολομώντος είναι από τα πιο απομακρυσμένα και μυστηριώδη μέρη στη γη και αποτελούνται από έξι μεγάλα και περίπου 900 μικρότερα ηφαιστειακά νησιά, κοραλλιογενείς ατόλες και υφάλους. Τα νησιά που κατοικούνται από αναρίθμητες φυλές με ιδιαίτερες συνήθειες και μοναδικά έθιμα είναι ένας προορισμός άγνωστος λόγω της απόστασης και της γεωγραφικής απομόνωσης και γι’ αυτό έχουν κρατήσει ανόθευτες τις παραδόσεις τους. Πρώτος μας σταθμός τα ηφαιστειακά νησιά της Νέας Γεωργίας (που δεν πρέπει να την μπερδεύουμε με τη Νότια Γεωργία της Ανταρκτικής) που βρίσκονται στη δυτική πλευρά των Νήσων του Σολομώντος και χαρακτηρίζονται από εκτεταμένους ύφαλους και λιμνοθάλασσες, πυκνές ζούγκλες και άφθονα ποτάμια. Αφού αποβιβαστούμε με τα zodiac στην ακτή, θα απολαύσουμε την επίσκεψη στο δασωμένο νησί Kolombangara, ένα τέλειο ηφαίστειο σε σχήμα κώνου που υψώνεται στα 1.770 μέτρα και δεσπόζει στο αρχιπέλαγος. Εδώ θα επισκεφτούμε τον ξενώνα Imbu Rano Lodge, από όπου θα κάνουμε μια εξερεύνηση της προστατευόμενης φυσικής περιοχής στο κεντρικό ορεινό τμήμα του νησιού και να ψάξουμε για το σπάνιο πουλί Hypotaenidia rovianae μαζί με άλλα ενδημικά είδη πουλιών. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια απολαυστική βουτιά στους ύφαλους του νησιού που φιλοξενούν μερικούς από τους μεγαλύτερους αριθμούς ψαριών στον Κόσμο. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά για να αγοράσουμε ξυλόγλυπτα ή πέτρινα γλυπτά της Ωκεανίας, για τα οποία είναι φημισμένοι οι κάτοικοι των Νήσων του Σολομώντος. Απόπλους για τον επόμενο νησιωτικό μας σταθμό. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Το πρωί θα μας βρει στο νησί Tetepare, στη δυτική επαρχία των Νήσων του Σολομώντος, που είναι ένα από τα φυσικά στολίδια του Νότιου Ειρηνικού. Αυτό το άγριο νησί, καλυμμένο με τροπικό δάσος και περικυκλωμένο από κοραλλιογενείς υφάλους, είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο τροπικό νησί στο Νότιο Ημισφαίριο. Ξεχασμένο από τον χρόνο, ανέγγιχτο και βυθισμένο στο μυστήριο, αφού υπάρχουν πολλές ιστορίες που εξηγούν γιατί το νησί εγκαταλείφθηκε πριν 150 χρόνια – πόλεμος μεταξύ των φυλών που το κατοικούσαν, κυνηγοί κεφαλών και πρωτόγονες κατάρες – το Tetepare σήμερα έχει παραλίες όπου φωλιάζουν σπάνιες θαλάσσιες χελώνες, νερά όπου συχνάζουν ογκώδεις ντιγκόνγκ και ζούγκλες με σπάνιους πυγμαίους παπαγάλους. Θα αποβιβαστούμε με τα zodiac μέσα από στενά περάσματα των κοραλλιογενών φραγμάτων που προστατεύουν τις παραλίες του νησιού και θα περιηγηθούμε στο δασωμένο εσωτερικό για να παρατηρήσουμε τη σπάνια άγρια ζωή. Θα έχουμε επίσης χρόνο για να απολαύσουμε τα κρυστάλλινα τροπικά νερά και τις χρυσές αμμουδιές του νησιού. Επιστροφή στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Σήμερα θα βρεθούμε στο ορεινό νησί Malaita, που φιλοξενεί το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού των Νησιών του Σολομώντος και διαθέτει ποτάμια και παρθένα τροπικά δάση για εξερεύνηση. Το πρωί θα επισκεφτούμε το πανέμορφο ακατοίκητο νησί Leli, μια ιδανική τοποθεσία για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα και αναπνευστήρα, αφού τα ήρεμα καθαρά νερά βρίθουν από πολύχρωμα ψάρια και εντυπωσιακά κοράλλια. Το απόγευμα θα έχουμε τα μοναδική εμπειρία να είμαστε από τους πρώτους που θα επισκεφτούν την απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη φυλή των ανιμιστών Kwaio, που ζει ακόμη κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Γνωρίζοντας την αυθεντική ζωή της Μελανησίας, θα παρακολουθήσουμε έναν τοπικό χορό καλωσορίσματος και θα μάθουμε για τη ζωή των ιθαγενών σε έναν τόπο που μέχρι σήμερα έχει παραμείνει ανέγγιχτος. Επιστροφή στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

To San Cristobal – αλλιώς και Makira - είναι το πιο ανατολικό από τα κύρια νησιά του αρχιπελάγους του Σολομώντος. Σήμερα το πρωί θα αγκυροβολήσουμε στα ήρεμα νερά του Star Harbour και θα επιβιβαστούμε στα zodiac, για να ξεκινήσουμε μια εξερεύνηση στην παράκτια ζώνη με τα πυκνά μαγκρόβια δάση που περιστοιχίζουν τις ακτές. Θα αποβιβαστούμε στη νότια ακτή του νησιού, όπου οι ιθαγενείς ζουν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι μακρινοί τους πρόγονοι. Εδώ θα περάσουμε χρόνο με τους ντόπιους που θα μας τραγουδήσουν τα ιδιαίτερα τραγούδια τους και θα μας επιδείξουν τοπικούς χορούς. Αν είμαστε τυχεροί, τα νεαρά αγόρια θα κάνουν μια επίδειξη σερφ με τις χειροποίητες σανίδες τους φτιαγμένες από ξύλο φοίνικα – το σερφ είναι τοπικό άθλημα και γεννήθηκε στην Πολυνησία πριν διαδοθεί και σ’αυτές τις εσχατιές του Ειρηνικού. Επιστροφή στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

15η ημέρα

Άφιξη το πρωί στα απομονωμένα νησιά Santa Cruz και στο Nendo που είναι το μεγαλύτερο του συμπλέγματος. Nησιά περιώνυμα για τους ανθρωποφάγους που παρελθόντος, σήμερα είναι γνωστά για τα περίεργα χρήματα που χρησιμοποιούνται εκεί, χρήματα που αποτελούνται από πολύχρωμα φτερά παραδείσιων πουλιών και από σπάνια κοχύλια. Σε μεγάλο μέρος της Μελανησίας εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται τα παραδοσιακά συστήματα ανταλλαγής μεταξύ των ντόπιων. Η ζωή του χωριού είναι σχετικά παρόμοια με εκείνη της εποχής πριν την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων. Αφού εξερευνήσουμε το νησί, θα παρακολουθήσουμε τοπικούς χορούς από τους ιθαγενείς Engdewu. Επιστροφή στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

16η ημέρα

Mπαίνοντας στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Νέων Εβρίδων – σημερινό Vanuatu - θα εξερευνήσουμε τα απομονωμένα νησιά Torres, που περικλείονται από δραματικούς υφάλους που προσφέρουν υπέροχη κολύμβηση με μάσκα και αναπνευστήρα. Παλιότερα περιβόητος τόπος ανθρωποφάγων, σήμερα τμήμα του μικρού νησιωτικού κράτους του Vanuatu, τα νησιά αυτά είναι γνωστά για τους αργόσυρτους χορούς τους, που υποτίθεται ότι φέρνουν σε επαφή τα αρχέγονα πνεύματα με τον κόσμο των ζωντανών. Οι τελετουργικές κομμώσεις θεωρούνται από τους ιθαγενείς ότι έχουν μεγάλη υπερφυσική δύναμη και καταστρέφονται αμέσως στο τέλος του τελετουργικού χορού. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε το χωριό και τις γύρω σπηλιές, ή να κάνουμε κολύμβηση με αναπνευστήρα στον κοντινό ύφαλο. Επιστροφή στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω. 

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

17η ημέρα

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τα νησιά Vanuatu. Ερημικές παραλίες και πανάρχαιες παραδόσεις, απομακρυσμένα και άγρια δασωμένα νησιά και καταδύσεις παγκόσμιας κλάσης είναι μόνο ένα μικρό μέρος της γοητείας του διάσπαρτου νησιωτικού αυτού αρχιπελάγους των 80 και πλέον νησιών. Θα κατευθυνθούμε στο μεγαλύτερο νησί του Vanuatu, το νησί του Αγίου Πνεύματος, ή Espiritu Santo όπως είναι διεθνώς γνωστό. Εδώ είναι ο τόπος όπου διαδραματίζεται το μυθιστόρημα του James Michener “Θρύλοι του Νότιου Ειρηνικού”. Αφού κάνουμε μια απολαυστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Champagne με τη διάσημη λευκή άμμο που μοιάζει με πούδρα, το απόγευμα θα μπούμε στα zodiac για να πάμε στις εμβληματικές μπλε τρύπες του Espiritu Santo, ζαφειρένιες φυσικές πισίνες μέσα στην καταπράσινη ζούγκλα, που δημιουργούνται από υπόγειες πηγές, ενώ κάποιες συνδέονται με υπόγεια περάσματα με τη θάλασσα και τα κρυστάλλινα βάθη τους γεμίζουν με πολύχρωμα ψάρια. Για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία του νησιού, υπάρχει μια επίσκεψη στο Lugainville και το Million Dollar Point, με τα υπολείμματα των στρατιωτικού υλικού των συμμάχων, ιδανικό μέρος για υποβρύχια εξερεύνηση. Το απόγευμα επιστροφή στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω. 

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

18η ημέρα

Αν σε όλο το αρχιπέλαγος Vanuatu υπάρχει μια αινιγματική και μυστικιστική πλευρά, αυτή είναι σίγουρα το νησί Ambrym, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του των Νέων Εβρίδων και όλου του Ειρηνικού, το λεγόμενο ‘Μαύρο Νησί”, που αναδύεται σαν ένας αινιγματικός κώνος από τα βάθη του ωκεανού. Ο πνευματισμός και τα μαγικά έθιμα είναι ακόμα ζωντανά εδώ, με τα γλυπτά ταμ-ταμ να κοσμούν σχεδόν κάθε χωριό. Σπουδαίο ρόλο στη μυθική ιστορία του Ambrym παίζει το ενεργό ηφαίστειο του νησιού που συνεχίζει να καπνίζει μέχρι σήμερα. Το πρωί λοιπόν θα φτάσουμε σ’αυτό το νησί των ηφαιστείων και της μαγείας και θα κατευθυνθούμε προς την βόρεια ακτή Ranon, όπου εξακολουθεί να συνηθίζεται ο παραδοσιακός χορός Fanla Rom. Μια βόλτα μέσα στο δάσος μας φέρνει στον τόπο όπου οι χορευτές με τις παραδοσιακές τους μάσκες αναδύονται μέσα από την πυκνή βλάστηση και επιδίδονται σε ιερούς χορούς. Τα δάση του Ambrym προσφέρουν μερικούς εξαιρετικούς περιπάτους για αναζήτηση των σπάνιων τροπικών πουλιών και φυτών. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια τελευταία θαλάσσια εκδρομή για να βουτήξουμε στους παραμυθένιους βυθούς της Μελανησίας. Επιστροφή στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

19η ημέρα

Άφιξη στο Port Vila, πρωτεύουσα του κράτους του Vanuatu νωρίς το πρωί και αποβίβαση. Με την αποβίβαση, θα ολοκληρωθεί το επικό μας θαλάσσιο ταξίδι σ’αυτή τη μακρινή περιοχή του πλανήτη μας. Συνεχίζουμε όμως αεροπορικώς για άλλο ένα αρχιπέλαγος της Μελανησίας, τα ονειρεμένα νησιά Φίτζι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και σύντομη πτήση για το Νάντι των Φίτζι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

20η-21η ημέρα

Δύο ημέρες ελεύθερες στον απόλυτο Παράδεισο. Σύντομα θα καταλάβουμε ότι δεν είναι τυχαίο που τα νησιά Φίτζι προσφέρουν μια εικόνα ασύλληπτης ομορφιάς που θα μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή. Ονειρεμένες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, μαγικά ηλιοβασιλέματα, τροπική βλάστηση. Μπορούμε να χαρούμε την υπέροχη παραλία του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου μας, αλλά υπάρχει επίσης η δυνατότητα μια θαλάσσιας βόλτας σε κάποιο από τα κοντινά παραδεισένια νησάκια, που προκαλούν με την εξωπραγματική τους ωραιότητα και να θαυμάσουμε τους κοραλλιογενείς βυθούς, να κολυμπήσουμε στα φυσικά ενυδρεία του νησιού ή να κάνουμε πεζοπορία στο εσωτερικό ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

22η-23η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη μεγάλη πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. (περιλαμβάνεται η διανυκτέρευση στον ενδιάμεσο σταθμό). Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ της 23ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

17.450 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

17.950 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

980 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

18.430 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

18.930 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

4.300 €

Καντε κρατηση τωρα

28 Οκτ - 19 Νοε

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό στα ξενοδοχεία
 • Διαμονή σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι εθνικών πάρκων
 • Αχθοφορικά στο πλοίο
 • Έντυπα
 • Λιμενικά τέλη
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα πλοίου, οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα τροπικά τοπία του Νότιου Ειρηνικού, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.
 • Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται με πλοίο που αγκυροβολεί σε απομακρυσμένα νησιά.
 • Οι περισσότεροι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
 • Το κλίμα είναι τροπικό και η θερμοκρασία κυμαίνεται πάντα πάνω από 25 ως 35 βαθμούς.
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε πολλές φυλές που κάποιες ζουν ακόμη σε πρωτόγονη κατάσταση.
 • Εθνολογικό ενδιαφέρον και πολύ φολκλόρ. Ωκεάνεια τοπία εξαιρετικής ωραιότητας.
 • Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, οι περιστάσεις μπορεί να καταστήσουν απαραίτητη ή επιθυμητή την απόκλιση από το προτεινόμενο δρομολόγιο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κακές καιρικές συνθήκες και ευκαιρίες για μη προγραμματισμένες εκδρομές.
 • Ο πλοίαρχος και ο αρχηγός της αποστολής θα σας κρατούν πλήρως ενήμερους.
 • Την αποκλειστική ευθύνη αλλαγής του προγράμματος έχει ο καπετάνιος του πλοίου.
 • Η εξερευνητική κρουαζιέρα προσφέρει μια ποικιλία από δραστηριότητες και εκδρομές.
 • Τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθένα μας θα καθορίσουν σε ποια από αυτά θα συμμετάσχουμε.
 • Σημειώστε ότι ορισμένες δραστηριότητες και εκδρομές θα πραγματοποιούνται σε παρόμοιες ώρες και δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή και στις δύο.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γνωριμία με τον αυθεντικό Ειρηνικό Ωκεανό, από την άνεση μιας εξερευνητικής κρουαζιέρας.
 • H μοναδική εμπειρία της διαμονής σε πλοίο, για καλύτερη γνωριμία με τις δυσπρόσιτες γωνιές των νησιών, που είναι προσεγγίσιμες μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τo Αρχιπέλαγος Bismarck, τα Νησιά του Σολομώντος και τις Νέες Εβρίδες.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Επίσκεψη στο Δέλτα του ποταμού Sepik με τις φυλές του.
 • H επίσκεψη σε όλα τα σπουδαία νησιά του Αρχιπελάγους.
 • Η επίσκεψη στο απομονωμένο νησί Manus.
 • Γνωριμία με νησιά που σπάνιαδέχονται ξένους επισκέπτες.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα.
 • Διαμονή σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες με μπάνιο & WC.
 • Γνωριμία με το αρχιπέλαγος του Vanuatu.
 • Παρακολούθηση τοπικών χορών στα νησιά που επισκεπτόμαστε.
 • Εξορμήσεις με zodiac σε απομονωμένες παραλίες και απομακρυσμένα χωριά.
 • Γνωριμία με τις ανιμιστικές φυλές του San Cristobal και του Ambrym.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Έμπειροι τοπικοί συνοδοί με άριστες γνώσεις.
 • Ομιλίες και διαλέξεις εν πλω.
 • Η επίσκεψη στους βιότοπους των dugong στο νησί Tetepare.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Η θεαματική διαδρομή στα Νησιά του Σολομώντος.
 • Η πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Επίσκεψη σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.