/DESTINATIONS/ARCTIC/TRP514916871959151721681621116/DESCRIPTION
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ημερες

20 Ημερες

Συμμετοχες

6 - 12 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

11 - 30 Μαρ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα μας φέρει εκεί που τα περισσότερα πλοία δεν πηγαίνουν, πέρα από τον Νότιο Πολικό Κύκλο, για μια πλήρη γνωριμία με τον παγωμένο κόσμο της Ανταρκτικής: Ενώ τα περισσότερα ταξίδια στην παγωμένη ήπειρο περιλαμβάνουν επίσκεψη στην Ανταρκτική Χερσόνησο, το συγκεκριμένο ταξίδι προχωρά πιο νότια, περνάει τον Νότιο Πολικό Κύκλο και μπαίνει στην Ανταρκτική Ζώνη, δηλαδή στον απώτατο Νότο.
Πλούσια θαλάσσια πανίδα, μαγικά ηλιοβασιλέματα, γαλάζια παγόβουνα και παγωμένος αέρας: Η Ανταρκτική είναι το μέρος που όσο δύσκολα κανείς πηγαίνει, τόσο δύσκολα ξεχνά. Θερμοκρασίες ακραίες, που φτάνουν πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Η ήπειρος των ατελείωτων πάγων και ο προορισμός που δύσκολα προσεγγίζει κανείς. Το πάχος των πάγων ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα σε μερικά σημεία, φτάνοντας μέχρι τον εξωτερικό φλοιό της γης, ενώ η ηλικία των πάγων αριθμεί μόλις… μερικά εκατομμύρια χρόνια ζωής!
Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι το ότι ταξιδεύουμε στα τέλη του Νότιου Καλοκαιριού, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και όχι να έχουμε 24ωρη ημέρα όπως γίνεται τους θερινούς μήνες του Νότου (αντίστοιχους με τους χειμερινούς δικούς μας).
Θα πλεύσουμε ανάμεσα από παγωμένα νησιά και θεαματικά φιορδ, τεράστιους παγετώνες και γιγαντιαία παγόβουνα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες και οικοξεναγούς, που ειδικεύονται στη γεωγραφία και το κλίμα της Ανταρκτικής.
Θα δούμε απίστευτα τοπία από την άνεση και τη ζεστασιά του πλοίου μας, θα διασχίσουμε το φοβερό πέρασμα Ντρέικ και θα δούμε πιγκουΐνους και άλλα είδη, αντιπροσωπευτικά της ανταρκτικής πανίδας.
Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι επίσης οι εκδρομές και η πρόσβαση στις ακτές με ειδικές εξωλέμβιες, για να ζήσουμε καλύτερα την εμπειρία της Ανταρκτικής.
Το σπουδαιότερο όμως πλεονέκτημα είναι ότι το γκρουπ θα συνοδεύεται από Έλληνα αρχηγό, σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μονόκλινο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
Και όπως πάντα, με ολιγομελή και ευέλικτη ομάδα.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η-2η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης/ Αθήνας και πτήση για το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το πρωί της δεύτερης ημέρας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και ανταπόκριση για την Ουσουάια στη Γη του Πυρός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινό ελεύθερο για εγκλιματισμό, βόλτες και αγορές στα μαγαζιά της πόλης. Το μεσημέρι μεταφορά στο πλοίο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες. Απόπλους και έναρξη της εκπληκτικής κρουαζιέρας, όνειρο ζωής για τους περισσότερους. Η κρουαζιέρα στην παγωμένη Ανταρκτική ξεκινάει με εκπληκτικές εμπειρίες να μας περιμένουν.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η-5η ημέρα

Σε αυτές τις δύο ημέρες που θα περνάμε τον φοβερό Πορθμό του Ντρέικ, μεταξύ του ακρωτηρίου Χορν της Νότιας Αμερικής και των Νοτίων Νήσων Shetland της Ανταρκτικής. Ο πορθμός, μέχρι να κατασκευαστεί η διώρυγα του Παναμά, ήταν η μοναδική οδός πλεύσης μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ωκεανού και αιτία πολλών ναυαγίων. Πήρε την ονομασία του από τον Άγγλο θαλασσοπόρο Sir Francis Drake, που πέρασε από εδώ το 1578. Εδώ θα πάρουμε και την πρώτη γεύση των μακρινών αυτών τόπων: Παγωμένος αέρας, φουρτουνιασμένες θάλασσες και πιθανώς και φάλαινες που εκτοξεύουν πίδακες νερού καθώς αναδύονται στην επιφάνεια. Αφού περάσουμε την περιοχή που συγκλίνουν τα κρύα νερά του Νότιου Ωκεανού με τα θερμότερα των υπο-Ανταρκτικών θαλασσών - το πραγματικό φυσικό σύνορο της Ανταρκτικής - θα διαπιστώσουμε ότι δεν αλλάζει μόνο η θαλάσσια ζωή, αλλά αλλάζει και η ποικιλία των πουλιών: Μεγάλα αλμπατρός και γιγάντιοι μακρονήκτες κυριαρχούν εδώ, ενώ όσο προχωρούμε νοτιότερα, κοντά στα Νότια Shetland, αρχίζουν να φαίνονται και τα πρώτα παγόβουνα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η-7η ημέρα

Μπαίνουμε σε περιοχές με βραχώδεις κορυφές περικυκλωμένες από παχύ στρώμα χιονιού, γαλάζια παγόβουνα και μια μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής. Θα περάσουμε από τα νησιά Melchior και το Στενό του Schollaert, πλέοντας ανάμεσα στα νησιά Brabant και Anvers. Ακολουθεί το νησί Cuverville πολύ κοντά στην Ανταρκτική Χερσόνησο. Το νησί αυτό φιλοξενεί μια τεράστια αποικία πιγκουΐνων του είδους Gentoo, όπως και αρκετά καφέ σκούα. Ακολουθεί ο κόλπος Neko, όπου θα αποβιβαστούμε και θα είναι η πρώτη μας ευκαιρία να πατήσουμε στο έδαφος της Ανταρκτικής, αντικρίζοντας ένα επικό τοπίο από θεόρατους παγετώνες και απάτητο χιόνι. Ο επόμενος σταθμός μας είναι ο κόλπος Paradise, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε με εξωλέμβιες στη θάλασσα με τα θεαματικά παγόβουνα. Θα συνεχίσουμε για τα Στενά του Lemaire.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η-9η-10η ημέρα

Μετά από μια άνετη διανυκτέρευση εν πλω, θα φτάσουμε σε ένα αρχιπέλαγος με πολλά νησιά, πολύ κοντά στον Νότιο Πολικό Κύκλο, ή Ανταρκτικό Κύκλο και θα περάσουμε το στενό Gullet ανάμεσα από την ηπειρωτική ακτή και το νησί Adelaide – εφ’όσον ο πάγος δεν είναι πολύ συμπαγής και επιτρέπει στο πλοίο μας να περάσει. Ο πρώτος που έφτασε εδώ ήταν ο Γάλλος Jean-Baptiste Charcot το 1909, αλλά εξερευνήθηκε εκτενέστερα το 1936, από την Βρετανική αποστολή Graham Land, με επικεφαλής τον John Rymill. Αν ο καιρός το επιτρέπει, σε αυτό το σημείο, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε το γύρο του νησιού Pourquoi Pas, που πήρε την ονομασία του από πλοίο του εξερευνητή Jean-Baptiste Charcot. Ο τόπος αυτός είναι γνωστός για τα στενά του φιορδ και τους παγετώνες του που κατεβαίνουν από τα απότομα βουνά. Αφού περάσουμε τον Ανταρκτικό Κύκλο, θα μπούμε στην Ανταρκτική ζώνη. Ελάχιστα πλοία περνούν από αυτό το γεωγραφικό πλάτος, γιατί οι περισσότερες αποστολές της Ανταρκτικής σπάνια περνούν τον κύκλο αυτόν. Ουσιαστικά ο Ανταρκτικός κύκλος χωρίζει την Ανταρκτική ζώνη από την Νότια Εύκρατη ζώνη της οποίας και αποτελεί τον νοτιότερο γεωγραφικό πλάτος. Επόμενη στάση θα είναι το νησί του Πέταλου, όπου υπάρχει και η παλιά Βρετανική βάση με το όνομα Υ, ένα ακατοίκητο κατάλοιπο μιας καλά επανδρωμένης εγκατάστασης της δεκαετίας του 50. Στο γειτονικό νησί Stonington υπάρχουν τα απομεινάρια της Αμερικανικής βάσης East και της Βρετανικής Ε, που ήταν επανδρωμένη μέχρι το 1975. Αν κατορθώσουμε να σταματήσουμε εδώ, τότε θα είναι το νοτιότερο σημείο της αποστολής μας, 68° νότιο πλάτος –αν ήμασταν στο Βορρά θα βρισκόμασταν βόρεια της Ισλανδίας! Από εδώ η διαδρομή μας αντιστρέφεται και γίνεται βόρεια, δια μέσου του Gunnel και του κόλπου Hanusse με τα αναρίθμητα παγόβουνα του, ένα μέρος όπου έχουμε την ευκαιρία να δούμε φάλαινες.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η-13η ημέρα

Πλησιάζουμε τον Νότιο Πολικό Κύκλο ξανά, πορευόμενοι βόρεια μέσα από τα παγόβουνα του Στενού Crystal. Εδώ θα δούμε φάλαινες και η εγγύτητα με τα νησιά των Ιχθύων, προσφέρει τη δυνατότητα μιας θαλάσσιας εκδρομής, ή ακόμα και αποβίβαση στην ακτή. Το τοπίο είναι ανυπέρβλητο και δεν συγκρίνεται με τίποτα από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Στα κοντινά παγόβουνα συγκεντρώνονται και μεγάλοι πληθυσμοί πιγκουΐνων του είδους Adélie. Τα νησιά Petermann and Pléneau προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία υδρόβιων πτηνών, τα οποία θα δούμε με τις θαλάσσιες περιηγήσεις μας με εξωλέμβιες ανάμεσα στα θεαματικά παγόβουνα. Αν είμαστε τυχεροί, θα δούμε και την περίφημη φώκια-λεοπάρδαλη, το μεγαλύτερο αρπακτικό της Ανταρκτικής και πιθανότατα αρκετές καρκινοφάγες φώκιες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος φώκιας, είναι πιθανότερα το θηλαστικό που αριθμεί τα περισσότερα άτομα μετά τον άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη. Φάλαινες και πιγκουΐνοι θα μας συντροφεύουν σε αυτό το σημείο της αποστολής μας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η-15η ημέρα

Δυο ημέρες διαρκεί το ταξίδι της επιστροφής στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής. Διασχίζοντας τις τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις του Πορθμού του Drake, θα αντικρίσουμε για τελευταία φορά την μακρινή Ανταρκτική, πριν μπούμε στα νερά του Στενού του Beagle, ανάμεσα στο Χιλιανό νησί Navarino και το Αργεντίνικο τμήμα της Γης του Πυρός.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

16η ημέρα

Σήμερα η κρουαζιέρα μας στην παγωμένη ήπειρο τελειώνει. Άφιξη στην Ουσουάϊα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική έξοδο για ένα σόου με αυθεντικό αργεντίνικο ταγκό. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

17η-18η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 18ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

12.745 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

12.965 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

590 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

13.335 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

13.555 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

Καντε κρατηση τωρα

11 - 30 Μαρ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4*
 • 4κλινες ή 2κλινες καμπίνες με WC/ντους*
 • Πρωινό στην Αργεντινή
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Εκδρομές και εξορμήσεις στη διάρκεια της κρουαζιέρας
 • Aρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Λιμενικά τέλη
 • Αχθοφορικά πλοίου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξτρα γεύματα στην Αργεντινή
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται πάνω σε πλοίο, με επιβάτες άλλων εθνικοτήτων.
 • Καλά ξενοδοχεία στην Αργεντινή.
 • Χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
 • Ξαφνικές αλλαγές του καιρού και αυξομειώσεις των πάγων, μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα προσέγγισης στις ακτές.
 • Οι τόποι ελλιμενισμού και οι διανυκτερεύσεις καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τον καπετάνιο και μπορεί να αποκλίνουν από το δημοσιευμένο πρόγραμμα.
 • Σύντομες πεζοπορίες στην ακτή.
 • Αν και το σκάφος παρέχει πολλές ανέσεις, πρόκειται για σχετικά μικρό πλοίο και όχι για πολύ μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, οπότε οι χώροι είναι ανάλογοι.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην άγρια ζωή της Ανταρκτικής και στη μοναδική της φύση.
 • Θαλάσσιες διαδρομές σε ωραιότατα πολικά τοπία.
 • Το πέρασμα του Ντρέικ έχει πάντα άστατο καιρό.
 • Μεγάλες αεροπορικές διαδρομές.
 • Εξωπραγματικά παγωμένα τοπία.
 • Εξειδικευμένες ξεναγήσεις από Αγγλόφωνους ξεναγούς.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γνωριμία με την Ανταρκτική από τη ζεστασιά και την άνεση μιας κρουαζιέρας.
 • Η θεαματική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Ανταρκτικής Χερσονήσου.
 • Το πέρασμα του Νότιου Πολικού Κύκλου.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η διέλευση από το θεαμτικό Στενό Crystal.
 • H επίσκεψη στο απομονωμένο Νησί των Ιχθύων.
 • Καλύτερη γνωριμία με τις δυσπρόσιτες γωνιές της Ανταρκτικής, που είναι προσεγγίσιμες μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένες καμπίνες.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί με άριστες γνώσεις.
 • Η επίσκεψη στους βιότοπους των πιγκουΐνων.
 • Μεγάλες πιθανότητες να παρατηρήσουμε το απόκοσμο Νότιο Σέλας.
 • Η φαλαινοπαρατήρηση στον Κόλπο Hanusse.
 • Η πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Επίσκεψη σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Ταξίδι συνοδευόμενο από Έλληνα αρχηγό.