/DESTINATIONS/ARCTIC/TRP175716871970821721681621117/DESCRIPTION
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ 
Η Παγωμένη Ήπειρος

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ημερες

14 Ημερες

Συμμετοχες

8 - 14 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

12 - 25 Μαρ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ 
Η Παγωμένη Ήπειρος

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για γνωριμία με την παγωμένη ήπειρο, στην άλλη άκρη του Κόσμου.
Θερμοκρασίες ακραίες, που φτάνουν πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Η ήπειρος των ατελείωτων πάγων και ο προορισμός που δύσκολα προσεγγίζει κανείς. Το πάχος των πάγων ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα σε μερικά σημεία, φτάνοντας μέχρι τον εξωτερικό φλοιό της γης, ενώ η ηλικία των πάγων αριθμεί μόλις… μερικά εκατομμύρια χρόνια ζωής!
Πλούσια θαλάσσια πανίδα, μαγικά ηλιοβασιλέματα, γαλάζια παγόβουνα και παγωμένος αέρας: Η Ανταρκτική είναι το μέρος που όσο δύσκολα κανείς πηγαίνει, τόσο δύσκολα ξεχνά.
Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι το ότι ταξιδεύουμε στα τέλη του Νότιου Καλοκαιριού, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και όχι να έχουμε 24ωρη ημέρα όπως γίνεται τους θερινούς μήνες του Νότου (αντίστοιχους με τους χειμερινούς δικούς μας).
Επίσης θα ταξιδέψουμε σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες και με τουαλέτα/ντους.
Θα δούμε απίστευτα τοπία από την άνεση και τη ζεστασιά του πλοίου μας, θα διασχίσουμε το φοβερό πέρασμα Ντρέικ και θα δούμε πιγκουΐνους και άλλα είδη, αντιπροσωπευτικά της ανταρκτικής πανίδας.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες και οικοξεναγούς, που ειδικεύονται στη γεωγραφία και το κλίμα της Ανταρκτικής.
Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι επίσης οι εκδρομές και η πρόσβαση στις ακτές με ειδικές εξωλέμβιες, για να ζήσουμε καλύτερα την εμπειρία της Ανταρκτικής.
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μονόκλινο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η-2η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης/ Αθήνας και πτήση για το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το πρωί της δεύτερης ημέρας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και ανταπόκριση για την Ουσουάϊα, το πιο μακρινό μέρος της αμερικανικής ηπείρου, στη Γη του Πυρός, τόπο μακρινό και απομονωμένο, όπου θα μπούμε στην ατμόσφαιρα των εξερευνήσεων των παγωμένων περιοχών του πλανήτη μας. Η ονομασία Γη του Πυρός δόθηκε στην περιοχή από τον Μαγγελάνο ο οποίος πρωτοαντίκρισε τις μεγάλες φωτιές που άναβαν στις ακτές οι ιθαγενείς Ona. Εδώ κυριαρχεί η τούνδρα της Ανταρκτικής Ζώνης, που εννιά μήνες το χρόνο είναι σκεπασμένη με χιόνια. Εδώ επίσης είναι και το κοντινότερο σημείο στην Ανταρκτική και από εδώ ξεκινούν τα παγοθραυστικά για τις αποστολές στην παγωμένη ήπειρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινό ελεύθερο για βόλτες και αγορές στη νοτιότερη πόλη του Κόσμου και το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες για να γνωρίσουμε από κοντά την Παγωμένη Ήπειρο. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και γνωριμία με το πλήρωμα και τους υπόλοιπους επιβάτες. Απόπλους και έναρξη μιας εκπληκτικής θαλάσσιας διαδρομής, όνειρο ζωής για τους περισσότερους. Η κρουαζιέρα στην παγωμένη Ανταρκτική ξεκινάει με εκπληκτικές εμπειρίες να μας περιμένουν, με θέα τις χιονισμένες κορυφές του Πορθμού Beagle για το υπόλοιπο της βραδιάς. Κατά τη διαδρομή μας θα δούμε πολλά από τα είδη πουλιών που συναντιούνται μόνο στα νότια αυτά πλάτη. Τα φώτα της Ushuaia εξαφανίζονται καθώς στρίβουμε στο στενό κανάλι Murray, μεταξύ των νησιών Navarino και Hoste. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η-5η ημέρα

Σε αυτές τις δύο ημέρες θα περάσουμε τον φοβερό Πορθμό του Ντρέικ, μεταξύ του ακρωτηρίου Χορν της Νότιας Αμερικής και των Νοτίων Νήσων Shetland της Ανταρκτικής. Ο πορθμός, μέχρι να κατασκευαστεί η διώρυγα του Παναμά, ήταν η μοναδική οδός πλεύσης μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ωκεανού και αιτία πολλών ναυαγίων. Πήρε την ονομασία του από τον Άγγλο θαλασσοπόρο Sir Francis Drake, που πέρασε από εδώ το 1578. Εδώ θα πάρουμε και την πρώτη γεύση των μακρινών αυτών τόπων: Παγωμένος αέρας, φουρτουνιασμένες θάλασσες και πιθανώς και φάλαινες που εκτοξεύουν πίδακες νερού καθώς αναδύονται στην επιφάνεια. Αφού περάσουμε την περιοχή που συγκλίνουν τα κρύα νερά του Νότιου Ωκεανού με τα θερμότερα των υπο-Ανταρκτικών θαλασσών - το πραγματικό φυσικό σύνορο της Ανταρκτικής - θα διαπιστώσουμε ότι δεν αλλάζει μόνο η θαλάσσια ζωή, αλλά αλλάζει και η ποικιλία των πουλιών: Μεγάλα αλμπατρός και γιγάντιοι μακρονήκτες κυριαρχούν εδώ, υπάρχουν επίσης φουλμαρίες και θαλασσοβάτες, ενώ όσο προχωρούμε νοτιότερα, περνώντας ανοιχτά των νησιών των Νότιων Shetlands θα παρατηρήσουμε μεγάπτερες φάλαινες και αρχίζουν να φαίνονται και τα πρώτα παγόβουνα. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα ενημερωνόμαστε από το ειδικό επιστημονικό πλήρωμα του πλοίου για τις δραστηριότητές μας και θα πραγματοποιούνται εξορμήσεις με φουσκωτά σκάφη στις ακτές και θα γίνονται προαιρετικές πεζοπορίες για καλύτερη γνωριμία με τους μακρινούς και ανεξερεύνητους αυτούς τόπους. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η-7η ημέρα

Μπαίνουμε σε περιοχές με βραχώδεις κορυφές περικυκλωμένες από παχύ στρώμα χιονιού, γαλάζια παγόβουνα και μια μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής. Θα περάσουμε από τα νησιά Melchior και το Στενό του Schollaert, πλέοντας ανάμεσα στα νησιά Brabant και Anvers. Διασχίζοντας τον Πορθμό Errera πολύ κοντά στην Ανταρκτική Χερσόνησο, θα επιχειρήσουμε να αποβιβαστούμε στο νησί Danco και το νησί Cuverville, αλλά και το λιγότερο γνωστό - αν και εξίσου εντυπωσιακό νησί Orne. Το νησί αυτό – ένας απότομος παγωμένος όγκος - φιλοξενεί μια τεράστια αποικία πιγκουΐνων του είδους Gentoo, όπως και μεγάλα καφέ σκούα που ζευγαρώνουν.
Ακολουθεί ο κόλπος Neko με τα εμβληματικά του πολικά τοπία, όπου θα αποβιβαστούμε και θα είναι η πρώτη μας ευκαιρία να πατήσουμε στο έδαφος της Ανταρκτικής, αντικρίζοντας ένα επικό σκηνικό από θεόρατους παγετώνες και απάτητο χιόνι. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, μπορούμε να απολαύσουμε τη μεγαλοπρέπεια αυτού του Ανταρκτικού περιβάλλοντος στη θάλασσα με εξορμήσεις με Zodiac και για όσους θέλουν και με καγιάκ, ή να περπατήσουμε αφού υπάρχουν πολλές επιλογές για πεζοπορίες με χιονοπέδιλα στην ενδοχώρα. Όπως είναι φυσικό, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες καθορίζουν τις πιθανές δραστηριότητες μας. Ο επόμενος σταθμός μας είναι ο κόλπος Paradise, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε με εξωλέμβιες στη θάλασσα με τα θεαματικά παγόβουνα και τα βαθιά φιορδ, όπου θα παρατηρήσουμε μεγάλες φάλαινες. Όσοι θέλουν, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κατασκήνωση εδώ σαν αληθινοί πολικοί εξερευνητές, απολαμβάνοντας μια υπέρτατη ολονύκτια Ανταρκτική περιπέτεια.
Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η-9η ημέρα

Πάντα σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες, θα περάσουμε από τον Πορθμό Neumayer και θα επισκεφθούμε τον παλιό βρετανικό ερευνητικό σταθμό –τώρα μουσείο και ταχυδρομείο– του Port Lockroy στο νησί Goudier. Θα συμμετάσχουμε επίσης σε δραστηριότητες παρατήρησης πιγκουΐνων στο Jougla Point ανάμεσα από παγετώνες-μαμούθ και ατελείωτο χιόνι. Αν ο πάγος το επιτρέπει, θα πλεύσουμε στον Πορθμό Lemaire για να φτάσουμε στα νησιά Pléneau & Petermann όπου διαβιούν μεγάλοι πληθυσμοί υδρόβιων πτηνών, τα οποία θα δούμε με τις θαλάσσιες περιηγήσεις μας με εξωλέμβιες ανάμεσα στα θεαματικά παγόβουνα. Αν είμαστε τυχεροί, θα δούμε και την περίφημη φώκια-λεοπάρδαλη, το μεγαλύτερο αρπακτικό της Ανταρκτικής και πιθανότατα αρκετές καρκινοφάγες φώκιες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος φώκιας, είναι πιθανότερα το θηλαστικό που αριθμεί τα περισσότερα άτομα μετά τον άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη. Φάλαινες και πιγκουΐνοι Chinstrap (Pygoscelis antarcticus) θα μας συντροφεύουν σε αυτό το σημείο της αποστολής μας. Το τοπίο είναι ανυπέρβλητο και δεν συγκρίνεται με τίποτα από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Στα κοντινά παγόβουνα συγκεντρώνονται και μεγάλοι πληθυσμοί πιγκουΐνων του είδους Adélie, ενώ περνώντας από τα νησιά των Νότιων Shetlands θα παρατηρήσουμε μεγάπτερες φάλαινες. 
Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η-11η ημέρα

Δυο ημέρες διαρκεί το ταξίδι της επιστροφής στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής. Διασχίζοντας τις τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις του Πορθμού του Drake, θα αντικρίσουμε για τελευταία φορά την μακρινή Ανταρκτική, πριν μπούμε στα νερά του Στενού του Beagle, ανάμεσα στο Χιλιανό νησί Navarino και το Αργεντίνικο τμήμα της Γης του Πυρός. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Σήμερα η κρουαζιέρα μας στην παγωμένη ήπειρο τελειώνει. Άφιξη στην Ουσουάϊα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική έξοδο για ένα σόου με αυθεντικό αργεντίνικο ταγκό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η-14η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 14ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

10.670 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

10.900 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

825 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

11.495 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

11.725 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

190 €

Καντε κρατηση τωρα

12 - 25 Μαρ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Δίκλινες εξωτερικές καμπίνες με WC/ντους
 • Ημιδιατροφή στην Αργεντινή
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Εκδρομές & εξορμήσεις στη διάρκεια της κρουαζιέρας
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Λιμενικά τέλη
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
 • Διαφορά μονόκλινου για την κρουαζιέρα (μόνο κατόπιν ζήτησης)
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται πάνω σε σκάφος, με άλλους επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
 • Μεγάλη διάρκεια της ημέρας.
 • Ξαφνικές αλλαγές του καιρού και αυξομειώσεις του πάγου, που μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα προσέγγισης των ακτών.
 • Οι τόποι ελλιμενισμού και οι διανυκτερεύσεις καθορίζονται μόνο από τον καπετάνιο και μπορεί να αποκλίνουν από το δημοσιευμένο πρόγραμμα.
 • Σύντομες πεζοπορίες στην ακτή.
 • Αν και το σκάφος παρέχει πολλές ανέσεις, πρόκειται για μικρό πλοίο και όχι μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, οπότε οι χώροι είναι ανάλογοι.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην άγρια ζωή της Ανταρκτικής και στη μοναδική φύση.
 • Θαλάσσιες διαδρομές σε ωραιότατα πολικά τοπία.
 • Το Πέρασμα του Ντρέικ έχει πάντα άστατο καιρό η θάλασσα μπορεί να είναι ταραγμένη.
 • Μεγάλες αεροπορικές διαδρομές.
 • Εξωπραγματικά παγωμένα τοπία.
 • Εξειδικευμένες ξεναγήσεις από Αγγλόφωνους ξεναγούς που μεταφράζονται από τον Έλληνα αρχηγό.
 • Η διαφορά μονόκλινου ισχύει μόνο για τις δύο διανυκτερεύσεις στην Αργεντινή. Διαφορά μονόκλινου για την κρουαζιέρα μόνο κατόπιν ζήτησης.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γνωριμία με την Ανταρκτική από τη ζεστασιά και την άνεση μιας κρουαζιέρας.
 • Η θεαματική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Ανταρκτικής Χερσονήσου.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η διέλευση από το συγκλονιστικό Στενό Νeko.
 • Aποβίβαση σε θεαματικές ακτές και εξωπραγματικά νησιά.
 • Καλύτερη γνωριμία με τις δυσπρόσιτες γωνιές της Ανταρκτικής, που είναι προσεγγίσιμες μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένες δίκλινες εξωτερικές καμπίνες με παράθυρα.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί με άριστες γνώσεις.
 • Η επίσκεψη στους βιότοπους των πιγκουΐνων.
 • Μεγάλες πιθανότητες να παρατηρήσουμε το απόκοσμο Νότιο Σέλας.
 • Η φαλαινοπαρατήρηση στα φιορδ της Ανταρκτικής.
 • Η πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Επίσκεψη σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Ταξίδι συνοδευόμενο από Έλληνα αρχηγό.