/DESTINATIONS/ARCTIC/TRP685117179400161721681621176/DESCRIPTION
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ & ΝΟΤΙΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
Νησιά Φώκλαντ, Νότια Γεωργία & Νότιες Ορκάδες

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ημερες

23 Ημερες

Συμμετοχες

6 - 12 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

2 - 24 Ιαν

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ & ΝΟΤΙΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
Νησιά Φώκλαντ, Νότια Γεωργία & Νότιες Ορκάδες

Μια απίστευτη αποστολή, στα ίχνη των μεγάλων εξερευνητών για γνωριμία με την παγωμένη ήπειρο, στην άλλη άκρη του Κόσμου. Ζώντας την εποχή των επικών εξερευνήσεων του Shackleton‎‎, του Amundsen και του Scott, θα κάνουμε μια συγκλονιστική διαδρομή μέσα από τον άγριο Νότιο Ωκεανό στα παγωμένα φιορδ της Ανταρκτικής, τις απρόσιτες Νότιες Ορκάδες, το μακρινό αρχιπέλαγος Φώκλαντ και τον δυσκολότερο και σπουδαιότερο προορισμό όλων, την απομονωμένη στην απεραντοσύνη του ωκεανού, Νότια Γεωργία – τον απόλυτο προορισμό για τους φανατικούς και ψαγμένους ταξιδευτές!
Η Ανταρκτική είναι η ήπειρος των ατελείωτων πάγων και ο προορισμός που δύσκολα προσεγγίζει κανείς. Πλούσια θαλάσσια πανίδα, μαγικά ηλιοβασιλέματα, γαλάζια παγόβουνα και παγωμένος αέρας: Η Ανταρκτική είναι το μέρος που όσο δύσκολα κανείς πηγαίνει, τόσο δύσκολα ξεχνά.
Ταξιδεύοντας σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες με τουαλέτα/ντους, θα δούμε απίστευτα τοπία από την άνεση και τη ζεστασιά του πλοίου μας, θα διασχίσουμε το φοβερό πέρασμα Ντρέικ και θα δούμε πιγκουΐνους και άλλα είδη, αντιπροσωπευτικά της ανταρκτικής πανίδας.
Θα πλεύσουμε ανάμεσα από παγωμένα νησιά και θεαματικά φιορδ, τεράστιους παγετώνες και γιγαντιαία παγόβουνα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες και οικοξεναγούς, που ειδικεύονται στη γεωγραφία και το κλίμα της Ανταρκτικής.
Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι επίσης οι εκδρομές και η πρόσβαση στις ακτές με ειδικές εξωλέμβιες, για να ζήσουμε καλύτερα την εμπειρία της Ανταρκτικής.

Όσο κι αν η ίδια η Ανταρκτική θεωρείται το επίκεντρο αυτού του τόσο ιδιαίτερου ταξιδιού, το πραγματικό διαμάντι είναι η Νότια Γεωργία. Δεν υπάρχουν πολλές πολικές αποστολές τόσο περιπετειώδεις και συναρπαστικές, όσο μια εξερεύνηση στο νησί της Νότιας Γεωργίας.
Γνωστή στους εξερευνητές και σαν Γκαλαπάγκος του Νότιου Ωκεανού, η Νότια Γεωργία στεφανώνεται από χιονοσκέπαστα βουνά, αστραφτερούς παγετώνες και κυκλώνεται από εντυπωσιακά φιορδ. Το νησί φιλοξενεί πολλά είδη από φώκιες και ονομάζεται επίσης όαση της Ανταρκτικής λόγω του τεράστιου αριθμού πιγκουίνων που αναπαράγονται εδώ. Το θαλάσσιο οικοσύστημα θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα βιοποικιλότητας στον πλανήτη και η παρατήρηση κυρίως των μεγάλων βασιλικών πιγκουΐνων είναι ένα θέαμα που ελάχιστοι τυχεροί το έχουν δει μέχρι σήμερα.
Προσβάσιμη μόνο με πλοίο, η Νότια Γεωργία είναι ένας από τους δυσκολότερους να φτάσουμε τόπους από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μέρος στη γη και αυτή η απομόνωση την κάνει ελκυστική μόνο για τους τολμηρούς ταξιδευτές.

Από την άλλη, τα νησιά Φώκλαντ είναι μια δημοφιλής προσθήκη σε πολλά ταξίδια στην Ανταρκτική, αλλά αξίζουν έτσι κι αλλιώς μια επίσκεψη για τους εντυπωσιακούς πληθυσμούς πιγκουίνων, τις φώκιες και τα μεγάλα άλμπατρος που φιλοξενούνται στις ακτές τους. Περιτριγυρισμένα από τον Νότιο Ατλαντικό, τα νησιά βρίσκονται 490 χιλιόμετρα ανατολικά της Παταγονίας, αποτελούν υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1833, ένα καθεστώς που οι Αργεντινοί έχουν πολεμήσει και εξακολουθούν να αμφισβητούν.
Παρ’όλο που τα νησιά απέκτησαν για λίγο παγκόσμια προβολή το 1982 μετά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους από την Αργεντινή, δεν είναι γνωστά στους  περισσότερους ταξιδιώτες.
Οι επισκέπτες θα βρουν ερημικές, παρθένες παραλίες με ζαχαρόλευκη άμμο περιτριγυρισμένες από κρύα νερά, με ασπρόμαυρα δελφίνια να παίζουν στον αφρό. Εντυπωσιακά χωρίς δέντρα τοπία, τοποθεσίες ναυαγίων και αποικίες από φώκιες-ελέφαντες και μια σβησμένη γοητεία από την ατμόσφαιρα της παλιάς Αγγλίας.

Μια πραγματική αποστολή σε ένα μοναδικό σύνολο απομακρυσμένων και συναρπαστικών προορισμών στη μέση του Νότιου Ωκεανού σε μια διαδρομή που κατατάσσεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα θαλάσσια ταξίδια του πλανήτη.
Ταξίδι σε συνθήκες πραγματικού ντοκιμαντέρ για εικόνες που σπάνια βλέπει ο άνθρωπος!
Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι ότι το γκρουπ θα συνοδεύεται από Έλληνα αρχηγό, σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μονόκλινο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
Και όπως πάντα, με ολιγομελή και ευέλικτη ομάδα.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η-2η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης/ Αθήνας και πτήση για το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το πρωί της δεύτερης ημέρας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και ανταπόκριση για την Ουσουάϊα, το πιο μακρινό μέρος της αμερικανικής ηπείρου, στη Γη του Πυρός, τόπο μακρινό και απομονωμένο, όπου θα μπούμε στην ατμόσφαιρα των εξερευνήσεων των παγωμένων περιοχών του πλανήτη μας. Η ονομασία Γη του Πυρός δόθηκε στην περιοχή από τον Μαγγελάνο ο οποίος πρωτοαντίκρισε τις μεγάλες φωτιές που άναβαν στις ακτές οι ιθαγενείς Ona. Εδώ κυριαρχεί η τούνδρα της Ανταρκτικής Ζώνης, που εννιά μήνες το χρόνο είναι σκεπασμένη με χιόνια. Εδώ επίσης είναι και το κοντινότερο σημείο στην Ανταρκτική και από εδώ ξεκινούν τα παγοθραυστικά για τις αποστολές στην παγωμένη ήπειρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινό ελεύθερο για βόλτες και αγορές στη νοτιότερη πόλη του Κόσμου και το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες για να γνωρίσουμε από κοντά την Παγωμένη Ήπειρο. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και γνωριμία με το πλήρωμα και τους υπόλοιπους επιβάτες. Απόπλους και έναρξη μιας εκπληκτικής θαλάσσιας διαδρομής, όνειρο ζωής για τους περισσότερους. Η περιπέτεια στον παγωμένο Νότιο Ωκεανό ξεκινάει με εκπληκτικές εμπειρίες να μας περιμένουν, με θέα τις χιονισμένες κορυφές του Πορθμού Beagle για το υπόλοιπο της βραδιάς. Κατά τη διαδρομή μας θα δούμε πολλά από τα είδη πουλιών που συναντιούνται μόνο στα νότια αυτά πλάτη. Τα φώτα της Ushuaia εξαφανίζονται καθώς στρίβουμε στο στενό κανάλι Murray, μεταξύ των νησιών Navarino και Hoste. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Η πρώτη επαφή μας με τον Νότιο Ωκεανό θα μας φέρει σε επαφή με την απεραντοσύνη της ανοιχτής θάλασσας, τους κρύους ανέμους που φτάνουν από την Ανταρκτική, αλλά και μια πληθώρα από θαλασσοπούλια που ακολουθούν το πλοίο μας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέχρι τα Νησιά Φώκλαντ, θα παρακολουθήσουμε επιστημονικές διαλέξεις και παρουσιάσεις των μοναδικών τόπων που θα επισκεφθούμε. Τώρα θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε και πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η αποστολή που συμμετέχουμε. Μπορούμε επίσης να χαλαρώσουμε στην καμπίνα μας ή να περάσουμε λίγη ώρα στο αναγνωστήριο του πλοίου με μια ενδιαφέρουσα συλλογή βιβλίων σχετικών με τις Πολικές περιοχές. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η-6η ημέρα

Το πρωί θα φτάσουμε στα μακρινά νησιά Φώκλαντ, διάσημα για τον περίφημο πόλεμο μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Αργεντινής το 1982. Τα νησιά σήμερα είναι ένας ήσυχος τόπος με ερημικές παραλίες, ανέγγιχτα τοπία, ακατέργαστη φύση και με μια σιωπή που σπάει μόνο από τους ήχους της άγριας ζωής, του ωκεανού και των δικών μας βημάτων καθώς εξερευνούμε αυτά τα καταπληκτικά νησιά στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό. Τα νησιά Φώκλαντ προσφέρουν μια αφθονία άγριας ζωής που είναι εύκολα προσεγγίσιμη, αν και συνιστάται πάντα προσοχή. Αυτά τα νησιά είναι σε μεγάλο βαθμό τα άγνωστα διαμάντια του Νότιου Ατλαντικού, που όχι μόνο ζουν διάφορα είδη πουλιών εδώ, αλλά οι πιθανότητες είναι μεγάλες να δούμε και σπάνια δελφίνια Peale και δελφίνια Commerson στα γύρω νερά.
Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών εδώ, θα επισκεφθούμε το νησί Carcass, που παρά το μάλλον αποτρεπτικό του όνομα (Carcass= Πτώμα ζώου) – είναι απαλλαγμένο από τρωκτικά και ως εκ τούτου πλούσιο σε πτηνά και πολλά ενδημικά είδη.
Θα πάμε επίσης στο νησί Saunders, όπου θα δούμε μεγάλα άλμπατρος και ιδιαίτερα το είδος με τα μαύρα φρύδια, αλλά και πιγκουΐνους του Μαγγελάνου και βασιλικούς πιγκουΐνους. Μια επίσκεψη στο μακρινό αυτό αρχιπέλαγος δεν θα ήταν πλήρης χωρίς γνωριμία με την πρωτεύουσα των νησιών, το Port Stanley που είχε γίνει πρωτοσέλιδο για μήνες κατά τη διάρκεια του Αγγλοαργεντινού πολέμου. Η μικρή αυτή κωμόπολη των 2.100 κατοίκων φέρνει στον απώτατο Νότο έναν αέρα εγγλέζικης επαρχίας, έχει κάποια χαριτωμένα χρωματιστά σπίτια, περιποιημένους κήπους, παμπ που σερβίρουν εγγλέζικες και σκωτσέζικες μπύρες και όλα αυτά 13.000 χιλιόμετρα μακριά από την Αγγλία. Θα επισκεφθούμε επίσης το μικρό τοπικό μουσείο που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον με εκθέματα και φωτογραφίες που καλύπτουν μια περίοδο από την εγκατάσταση των πρώτων αποίκων μέχρι τον πόλεμο των Φωκλαντ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η-8η ημέρα

Αναχώρηση για την μακρινή και απομονωμένη Νότια Γεωργία. 1.400 χιλιόμετρα ανοιχτού ωκεανού χωρίζουν τα νησιά Φώκλαντ από τη Νότια Γεωργία. Φανταστείτε λοιπόν πόσο απομακρυσμένος τόπος είναι αυτό το νησί της Υποανταρκτικής που φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις άγριας ζωής στη Γη και είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα. O διάσημος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ παρατήρησε και χαρτογράφησε το νησί, έκανε την πρώτη αποβίβαση σ' αυτό και το διεκδίκησε για το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, ονομάζοντας το "Νήσος Γεωργία" προς τιμήν του Βασιλιά Γεωργίου Γ΄. Η Νότια Γεωργία δεν έχει δρόμους και ο μόνος τρόπος πρόσβασης είναι μια εξερευνητική κρουαζιέρα αφού λόγω του ορεινού και παγετώδους εδάφους της, πολλά μέρη είναι προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα. Καθοδόν προς τη Νότια Γεωργία θα διασχίσουμε την Ανταρκτική Σύγκλιση, ή αλλιώς και Πολικό Μέτωπο της Ανταρκτικής, μια θαλάσσια ζώνη που περιβάλλει ολόκληρη την Ανταρκτική, όπου τα ψυχρά νερά της Ανταρκτικής που κινούνται προς το βορρά συναντούν τα σχετικά θερμότερα νερά της υπο-Ανταρκτικής. Τα νερά της Ανταρκτικής βυθίζονται κυρίως κάτω από τα θερμότερα υποανταρκτικά νερά, ενώ οι σχετικές ζώνες ανάμειξης και ανόδου δημιουργούν μια ζώνη πολύ υψηλής θαλάσσιας παραγωγικότητας, ειδικά για τα κριλ της Ανταρκτικής. Αυτό το φαινόμενο προσελκύει ένα πλήθος θαλάσσιων πτηνών κοντά στο πλοίο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η-12η ημέρα

Ένας ακατοίκητος παράδεισος 3.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων – οι μόνοι κάτοικοι είναι οι 35 επιστήμονες και το διοικητικό προσωπικό του Βρετανικού σταθμού King Edward Point - με απότομα βουνά και παγετώνες και με μια αφθονία της άγριας πανίδας που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Είναι ο τόπος που επισκέπτονται οι επιστήμονες και οι φωτογράφοι για να απαθανατίσουν τις χιλιάδες βασιλικών πιγκουΐνων που ζουν εδώ. Εκτός από απομακρυσμένο, αυτό το τραχύ και ορεινό νησί είναι επίσης σπάνια επισκέψιμο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να περιπλανηθούμε στην ερημιά και να ζήσουμε σε ένα περιβάλλον που δεν έχει αλλάξει εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το ανταρκτικό καλοκαίρι σχεδόν το 75% του νησιού καλύπτεται από χιόνι, πάγο και παγετώνες, ενώ το χειμώνα το σύνολο του νησιού παραμένει παγωμένο.
Το νησί φιλοξενεί έναν τεράστιο πληθυσμό βασιλικών πιγκουίνων, ιδιαίτερα τον κόλπο του Αγίου Ανδρέα, όπου θα οι σπάνιοι επισκέπτες περιτριγυρίζονται από 100.000 από αυτά τα υπέροχα πουλιά που δεν πετούν. Υπάρχουν έξι είδη πιγκουίνων στο νησί, με συνολικό πληθυσμό τα επτά εκατομμύρια.
Φτάνοντας λοιπόν στην απομονωμένη Νότια Γεωργία, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό τετραήμερο εξερευνήσεων σε έναν πραγματικά μαγικό τόπο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας ότι οι καιρικές συνθήκες σε αυτήν την περιοχή μπορεί να είναι δύσκολες, υπαγορεύοντας σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πλοίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε αξιόλογα είδη άγριας ζωής στο φυσικό τους περιβάλλον όπως πιγκουίνους, θαλάσσιους ίππους, φάλαινες και σπάνια πουλιά, μερικές φορές σε εκπληκτικούς αριθμούς.
Πρώτα θα πάμε στον κόλπο Fortuna, όπου καταλήγει μια κοιλάδα που ξεκινάει από τον ομώνυμο παγετώνα και φιλοξενεί μεγάλο αριθμό βασιλικών πιγκουίνων. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε το τελευταίο σκέλος της διαδρομής του Shackleton προς το εγκαταλειμμένο φαλαινοθηρικό χωριό Stromness. Θα επισκεφθούμε επίσης την κοιλάδα Salisbury, τον κόλπο του Αγίου Ανδρέα και τον Χρυσό Κόλπο. Αυτές οι τοποθεσίες όχι μόνο φιλοξενούν τις τρεις μεγαλύτερες αποικίες βασιλικών πιγκουίνων στη Νότια Γεωργία, αλλά είναι από τις σημαντικότερες σε όλο τον πλανήτη παραλίες αναπαραγωγής για τις φώκιες της Ανταρκτικής. Κυριολεκτικά εκατομμύρια αναπαράγονται στη Νότια Γεωργία κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, ένα θέαμα μοναδικό στον Κόσμο.
Την τρίτη ημέρα της παραμονής μας στο νησί, θα επισκεφθούμε τον εγκαταλελειμμένο φαλαινοθηρικό σταθμό Grytviken όπου οι βασιλικοί πιγκουίνοι περπατούν στους δρόμους και οι φώκιες-ελέφαντες ξαπλώνουν σαν να τους ανήκει το μέρος – αφού πλέον τους ανήκει. Εδώ θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Νότιας Γεωργίας καθώς και τον τάφο του Shackleton, του διάσημου εξερευνητή που συμμετείχε σε τρεις εξερευνητικές αποστολές στην Ανταρκτική και αποτελεί μια από τις κύριες προσωπικότητες της λεγόμενης “ηρωικής εποχής των εξερευνήσεων” της ιστορίας της ηπείρου.
Ο Shackleton έγινε γνωστός όχι μόνο για τις πολλαπλές εξερευνητικές αποστολές στην Ανταρκτική, αλλά και κυρίως για το επικό του ταξίδι με το πλοίο Καρτερία (Endurance), που παγιδεύτηκε στον πάγο, ο οποίος άρχισε σιγά-σιγά να το συνθλίβει. Μέσω μιας σειράς ηρωικών κατορθωμάτων, ο Shackleton κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη απόδραση, επιτυγχάνοντας να απεγκλωβίσει το σύνολο των μελών του πληρώματος χωρίς την ελάχιστη απώλεια.
Το απόγευμα της 10ης ημέρας και ανάλογα με τις συνθήκες, θα ξεκινήσουμε να πλέουμε νότια με κατεύθυνση το αρχιπέλαγος των Νότιων Ορκάδων. Όλα τα δείπνα και οι διανυκτερεύσεις γίνονται στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Όλη η ημέρα θα περάσει στον ανοιχτό ωκεανό και η μόνη παρουσία ζωής θα είναι κάποια πολικά σκούα και μακρονήκτες που θα ακολουθούν πετώντας γύρω από το πλοίο μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τους τόπους που επισκεπτόμαστε. Το απόγευμα θα συναντήσουμε τους πρώτους επιπλέοντες πάγους που τα ρεύματα φέρνουν από την Ανταρκτική. Μέσα στη φωτεινή πολική νύχτα θα αντικρίσουμε στον ορίζοντα τις ακτές των Νότιων Ορκάδων. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Σήμερα θα αγκυροβολήσουμε στις απομακρυσμένες Νότιες Ορκάδες, ένα απομονωμένο νησιωτικό συγκρότημα 600 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ανταρκτικής Χερσονήσου. Παρά τις σκληρές συνθήκες, τα νησιά καλύπτονται από τούνδρα που αποτελείται από βρύα και λειχήνες, ενώ η πανίδα αποτελείται από θαλασσοπούλια, οι πιγκουίνους και φώκιες. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα επισκεφθούμε τον επιστημονικό σταθμό Orcadas της Αργεντινής στο νησί Laurie. Οι Νότιες Ορκάδες, μαζί με τα Φώκλαντ και τη Νότια Γεωργία είναι το μήλο της Έριδος ανάμεσα σε Αργεντινή και Ηνωμένο Βασίλειο και μέχρι τώρα η αμφισβήτηση της Βρετανικής κυριαρχίας συνεχίζεται. Το προσωπικό του σταθμού θα μας δείξει με χαρά τις εγκαταστάσεις του – δεν δέχονται επισκέπτες συχνά - από όπου θα απολαύσουμε την απεριόριστη θέα στους γύρω παγετώνες. Σε περίπτωση που μια επίσκεψη στον σταθμό δεν είναι δυνατή, θα προσεγγίσουμε και θα αποβιβαστούμε για μια σύντομη εξερεύνηση στον κόλπο Shingle του νησιού Coronation, γνωστό για μια μεγάλη αποικία πιγκουΐνων Adelie. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

15η-16η ημέρα

Σήμερα συνεχίζουμε για ακόμα πιο νότια πλάτη. Εδώ θα πάρουμε και την πρώτη γεύση των μακρινών αυτών τόπων: Παγωμένος αέρας, φουρτουνιασμένες θάλασσες και πιθανώς και φάλαινες που εκτοξεύουν πίδακες νερού καθώς αναδύονται στην επιφάνεια. Αφού περάσουμε την περιοχή που συγκλίνουν τα κρύα νερά του Νότιου Ωκεανού με τα θερμότερα των υπο-Ανταρκτικών θαλασσών - το πραγματικό φυσικό σύνορο της Ανταρκτικής - θα διαπιστώσουμε ότι δεν αλλάζει μόνο η θαλάσσια ζωή, αλλά αλλάζει και η ποικιλία των πουλιών: Μεγάλα αλμπατρός και γιγάντιοι μακρονήκτες κυριαρχούν εδώ, ενώ όσο προχωρούμε νοτιότερα κοντά στα Νότια Shetland, θα παρατηρήσουμε μεγάπτερες φάλαινες και αρχίζουν να φαίνονται και τα πρώτα μεγάλα παγόβουνα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

17η-18η ημέρα

Αν οι συνθήκες πάγου το επιτρέπουν, θα πλεύσουμε στη Θάλασσα Weddell, όπου κολοσσιαία παγόβουνα προαναγγέλλουν την άφιξή μας στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Ανταρκτικής. Το νησί Paulet, με τον μεγάλο πληθυσμό πιγκουίνων Adélie, είναι ένας πιθανός σταθμός πάντα σύμφωνα με τις συνθήκες των επιπλεόντων πάγων. Εδώ θα μπούμε στον Πορθμό της Ανταρκτικής που χωρίζει την Ανταρκτική από τα νησιά Joinville. Ο πορθμός αυτός είναι ένα άγριο μέρος και έχει το παρατσούκλι “Στενό των Παγόβουνων”, καθώς μερικές φορές μπλοκάρεται από τεράστια επίπεδα παγόβουνα που εμποδίζουν την κυκλοφορία των πλοίων στη Θάλασσα Weddell. Εδώ θα επισκεφθούμε το ηφαίστειο Brown Bluff, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πατήσουμε το πόδι μας στην ίδια την Ανταρκτική Ήπειρο. Αν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για να μπούμε στη Θάλασσα Weddell από τα ανατολικά, το πλοίο θα ακολουθήσει πορεία για το Νησί του Ελέφαντα και θα κατευθυνθεί στο στενό Bransfield, μεταξύ των Νοτίων Νήσων Shetland και της Ανταρκτικής Χερσονήσου. Από εδώ θα επιχειρήσουμε να μπούμε στον Πορθμό της Ανταρκτικής από τα βορειοδυτικά. Το τοπίο είναι ανυπέρβλητο και δεν συγκρίνεται με τίποτα από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Στα κοντινά παγόβουνα συγκεντρώνονται και μεγάλοι πληθυσμοί πιγκουΐνων του είδους Adélie. Αν είμαστε τυχεροί, θα δούμε και την περίφημη φώκια-λεοπάρδαλη, το μεγαλύτερο αρπακτικό της Ανταρκτικής και πιθανότατα αρκετές καρκινοφάγες φώκιες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος φώκιας, είναι πιθανότερα το θηλαστικό που αριθμεί τα περισσότερα άτομα μετά τον άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη. Φάλαινες και πιγκουΐνοι θα μας συντροφεύουν σε αυτό το σημείο της αποστολής μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

19η-20η ημέρα

Δυο ημέρες διαρκεί το ταξίδι της επιστροφής στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής. Διασχίζοντας τις τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις του φοβερού Πορθμού του Drake, μεταξύ του ακρωτηρίου Χορν της Νότιας Αμερικής και των Νοτίων Νήσων Shetland θα αντικρίσουμε για τελευταία φορά την μακρινή Ανταρκτική. Ο πορθμός, μέχρι να κατασκευαστεί η διώρυγα του Παναμά, ήταν η μοναδική οδός πλεύσης μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ωκεανού και αιτία πολλών ναυαγίων. Πήρε την ονομασία του από τον Άγγλο θαλασσοπόρο Sir Francis Drake, που πέρασε από εδώ το 1578.
Την 20η ημέρα θα μπούμε στα νερά του Στενού του Beagle, ανάμεσα στο Χιλιανό νησί Navarino και το Αργεντίνικο τμήμα της Γης του Πυρός. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

21η ημέρα

Σήμερα η περιπετειώδης κρουαζιέρα μας στους παγωμένους ωκεανούς του Νότου τελειώνει. Άφιξη στην Ουσουάϊα, αποβίβαση από το πλοίο που μας φιλοξένησε τόσες μέρες και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση για το Μπουένος Άιρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τα μεγαλοπρεπή κτίρια. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική έξοδο για ένα σόου με αυθεντικό αργεντίνικο ταγκό. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

22η-23η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 23ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

18.690 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

18.920 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

825 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

19.515 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

19.745 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

190 €

Καντε κρατηση τωρα

2 - 24 Ιαν

Η διαφορά μονόκλινου ισχύει για τις
2 διαν/σεις στην Αργεντινή.
Διαφορά μονόκλινου κρουαζιέρας:
Κατόπιν ζήτησης

Περιλαμβανονται

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* στην Αργεντινή
• 2κλινες καμπίνες με WC/ντους*
• Πρωινό στην Αργεντινή
• Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
• Εκδρομές και εξορμήσεις στη διάρκεια της κρουαζιέρας
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Λιμενικά τέλη
• Αχθοφορικά πλοίου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβανονται

• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα
• Έξτρα γεύματα στην Αργεντινή
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται πάνω σε πλοίο εξερευνητικών διαδρομών, με επιβάτες άλλων εθνικοτήτων.
 • Καλά ξενοδοχεία στην Αργεντινή.
 • Χαμηλές θερμοκρασίες, συχνά κάτω από το μηδέν.
 • Ξαφνικές αλλαγές του καιρού και αυξομειώσεις των πάγων, μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα προσέγγισης στις ακτές.
 • Οι τόποι ελλιμενισμού και οι διανυκτερεύσεις καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τον καπετάνιο και μπορεί να αποκλίνουν από το δημοσιευμένο πρόγραμμα.
 • Οι προσεγγίσεις τις ακτές γίνονται με zodiac.
 • To σκάφος είναι υπεύθυνο για τον εφοδιασμό με ειδικές μπότες και σωσίβια, αλλά ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι ευθύνη του ταξιδιώτη.
 • Σύντομες πεζοπορίες στην ακτή.
 • Αν και το σκάφος παρέχει πολλές ανέσεις, πρόκειται για σχετικά μικρό πλοίο και όχι για πολύ μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, οπότε οι χώροι είναι ανάλογοι.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην άγρια ζωή της Ανταρκτικής και στη μοναδική της φύση.
 • Θαλάσσιες διαδρομές σε ωραιότατα πολικά τοπία.
 • Το πέρασμα του Ντρέικ έχει πάντα άστατο καιρό.
 • Μεγάλες αεροπορικές διαδρομές.
 • Μεγάλες θαλάσσιες διαδρομές.
 • Εξωπραγματικά παγωμένα τοπία.
 • Εξειδικευμένες ξεναγήσεις από Αγγλόφωνους ξεναγούς.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μεγάλη εμπειρία στα Πολικά ταξίδια.
 • Μοναδική αποστολή που ακολουθεί την πορεία των μεγάλων εξερευνητών.
 • Γνωριμία με την Ανταρκτική από τη ζεστασιά και την άνεση ενός εξερευνητικού σκάφους.
 • Επίσκεψη και τετραήμερη παραμονή στη συγκλονιστική Νότια Γεωργία.
 • Η θεαματική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Ανταρκτικής Χερσονήσου.
 • Η διέλευση από το θεαματικό Στενό των Παγόβουνων.
 • Γνωριμία με τα μακρινά νησιά Φώκλαντ.
 • Η εμπειρία του περάσματος από το Στενό του Ντρέικ.
 • Επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Ομιλίες, προβολές και διαλέξεις από εξειδικευμένους επιστήμονες.
 • Εξαιρετική εποχή για επίσκεψη στα νησιά της υπο-Ανταρκτικής Ζώνης για συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα και θεαματικές ανατολές.
 • Εξαιρετική εποχή για επίσκεψη στη Νότια Γεωργία για την εποχή αναπαραγωγής για τις φώκιες της Ανταρκτικής.
 • H επίσκεψη στο απομονωμένο Αρχιπέλαγος των Νότιων Ορκάδων.
 • Επίσκεψη στις απομονωμένες και μακρινές γωνιές της Ανταρκτικής, που είναι προσεγγίσιμες μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένες καμπίνες.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Έμπειροι ξεναγοί με άριστες γνώσεις.
 • Η επίσκεψη στους βιότοπους με τους χιλιάδες πιγκουΐνους.
 • Μεγάλες πιθανότητες παρατήρησης του απόκοσμου Νότιου Σέλαος.
 • Η επίσκεψη στα πιο απροσπέλαστα φιορδ της Νότιας Γεωργίας.
 • Η πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Επίσκεψη σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Ταξίδι συνοδευόμενο από Έλληνα αρχηγό.