/DESTINATIONS/ARCTIC/TRP106417083478731721681621219/DESCRIPTION
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ & ΒΟΡΕΙΑ ΣΠΙΤΣΒΕΡΓΗ
Εξερεύνηση του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ημερες

17 Ημερες

Συμμετοχες

6 - 12 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

23 Αυγ - 8 Σεπ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ & ΒΟΡΕΙΑ ΣΠΙΤΣΒΕΡΓΗ
Εξερεύνηση του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού

Οι απομονωμένες και ακατοίκητες ακτές της ανατολικής Γροιλανδίας είναι ο στόχος αυτού του ιδιαίτερου ταξιδιού. Και λέμε ιδιαίτερο γιατί περιλαμβάνει και την εμβληματική Σπιτσβέργη, το μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους Svalbard.
H ανατολική Γροιλανδία είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες και ερημικές περιοχές του πλανήτη και έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Αρκτικής: Βαθιά φιόρδ και στενά κανάλια, πλαισιωμένα από κορυφές με πάγο που φτάνουν τα 2000 μέτρα σε ύψος, παγετώνες που δημιουργούν κολοσσιαία παγόβουνα που επιπλέουν και αποτελούν καταφύγιο για φώκιες. Στην ακτή, τα λιβάδια της πολύχρωμης τούνδρας φιλοξενούν μοσχόβοες και Αρκτικούς λαγούς.
Το τοπίο - απέραντο, ανοιχτό και ανέγγιχτο μέχρι τώρα - είναι ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους και όσους αγαπούν τη φύση.
Παντού επίσης υπάρχουν ίχνη από την παρουσία μιας πρώιμης κοινωνίας των πάγων - της νομαδικής φυλής Thule - και καλύβες ιθαγενών κυνηγών Inuit, που στη Δύση είναι πιο γνωστοί με την ονομασία Εσκιμώοι.
Οι μέρες είναι γεμάτες με αξέχαστες εκδρομές, πλούσια γεύματα, παρουσιάσεις από ειδικούς και εντυπωσιακά τοπία που θα γεμίσουν την ψυχή μας με υπέροχα συναισθήματα και τις κάμερες με συγκλονιστικές εικόνες.
Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, θα περάσουμε τον Αρκτικό Κύκλο, θα γνωρίσουμε το Scoresby Sund - το μεγαλύτερο και μακρύτερο σύστημα φιορδ στον Κόσμο, θα πλεύσουμε μέχρι τις τούνδρες του Sydkap, ενώ οι νύχτες θα μας επιτρέψουν να κάνουμε απίστευτες παρατηρήσεις του Βόρειου Σέλαος.
Πρόκειται για την καλύτερη περίοδο και ένα από τα καλύτερα μέρη παγκοσμίως για να ζήσουμε αυτό το απόκοσμο ουράνιο φαινόμενο.
Είναι λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος την Γροιλανδία και τη Σπιτσβέργη, από τη ζεστασιά και την άνεση μιας κρουαζιέρας, σε ένα σωστά μελετημένο πρόγραμμα με διαλέξεις ειδικών και γνωριμία με τις πολικές περιοχές της ανατολικής Γροιλανδίας σε απόσταση αναπνοής από το Βόρειο Πόλο.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούμε εξωτερικές δίκλινες καμπίνες, με τουαλέτα και ντους.
Το βασικότερο πλεονέκτημα όμως είναι το ότι ταξιδεύουμε στα τέλη του Καλοκαιριού, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε καταπληκτικές ανατολές και υπέροχα ηλιοβασιλέματα και όχι να έχουμε 24ωρη ημέρα όπως γίνεται τους θερινούς μήνες.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Όσλο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Το πρωί της 2ης ημέρας ανταπόκριση για το Αρκτικό νησί της Σπιτσβέργης και το Longyearbyen, που δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και είναι το σπουδαιότερο οικιστικό κέντρο και λιμάνι του Αρχιπελάγους Svalbard. Η Σπιτσβέργη χρησιμοποιήθηκε σαν βάση για φαλαινοθηρία τον 17ο και 18ο αιώνα και στην αρχή του 20ού αιώνα άρχισε η εξόρυξη άνθρακα. Το 1920 όλο το αρχιπέλαγος δόθηκε στη Νορβηγία και ορίστηκαν σαν αποστρατικοποιημένη και ελεύθερη οικονομική ζώνη. Πέρα από τα ορυχεία - ένα νορβηγικό και ένα ρωσικό - σπουδαίο ρόλο στην οικονομία του νησιού παίζει ο τουρισμός και η έρευνα. Το νησί έχει αρκτικό κλίμα, φιλοξενεί έξι εθνικά πάρκα και είναι ορεινό με πολλούς παγετώνες, βουνά και φιορδ. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινό ελεύθερο για να κάνουμε βόλτα στο Lonyearbyen. Κτισμένο στον μυχό του Isfjord, ενός από τα πιο εντυπωσιακά φιόρδ στον Κόσμο, το Longyearbyen, είναι ένα χωριό που κατοικείται από ανθρακωρύχους, επιστήμονες και στρατιωτικούς. Περιτριγυρίζεται από θεαματικά χιονισμένα βουνά και φιλοξενεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του αρχιπελάγους. Ανάμεσα στις προαιρετικές δραστηριότητες, είναι μια επίσκεψη στο Αρκτικό μουσείο, ή μια βόλτα με σκύλους huskie, που είναι εγκλιματισμένοι στα βόρεια αυτά πλάτη. To μεσημέρι, μεταφορά και επιβίβαση στο πλοίο, όπου θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες για τη γνωριμία μας με τον παγωμένο κόσμο του Βορρά. Τακτοποίηση στις καμπίνες και παρουσίαση του πλοίου και του ταξιδιού μας από το πλήρωμα, πριν τον απόπλου του συναρπαστικού μας ταξιδιού. Το απόγευμα ξεκινάμε για την μοναδική εμπειρία της γνωριμίας με τις ακτές της Σπιτσβέργης, μεγαλύτερου νησιού του αρχιπελάγους: γνωριμία με τους υπόλοιπους επιβάτες και αναχώρηση για το Isfjord, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φιόρδ στον Κόσμο. Πλέοντας στο μεγάλο φιορδ Isfjord, θα περάσουμε ανοιχτά του περίφημου μετεωρολογικού σταθμού Isfjord Radio, κοντά στο ακρωτήριο Linné, που πήρε το όνομα του από τον Κάρολο Λινναίο, τον Σουηδό βοτανολόγο και ζωολόγο, που έβαλε τα θεμέλια της επίσημης μεθόδου ονοματοδοσίας των ειδών. Ο σταθμός εγκαταστάθηκε στην περιοχή μόλις το 1933 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις τηλεπικοινωνίες μεταξύ των νησιών Svalbard και του έξω κόσμου, αλλά και στη ναυσιπλοΐα στον Αρκτικό Ωκεανό. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε τα αρκτικά τοπία πριν φτάσουμε στο ακρωτήριο Linné, όπου θα μάθουμε περισσότερα για την άγρια πανίδα της περιοχής. Τα χρώματα στα παγωμένα βουνά αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με τη θέση του Ήλιου. Κατά τη διαδρομή μας θα δούμε πολλά από τα είδη πουλιών που συναντιούνται μόνο στα Svalbard. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πλέοντας προς το Raudfjorden, στη βόρεια ακτή της Σπιτσβέργης, θα συναντήσουμε ένα εκτεταμένο φιόρδ που το διαρρέουν παγετώνες και πολλές φορές το επισκέπτονται η δακτυλιοφόρος και η γενειοφόρος φώκια. Η δακτυλιοφόρος φώκια είναι μια φώκια χωρίς αυτιά, σχετικά μικρή σε μέγεθος, με ένα χαρακτηριστικό σχέδιο σκούρων κηλίδων που περιβάλλονται από γκρι δακτυλίους, εξ ου και η κοινή της ονομασία. Είναι η πολυπληθέστερη φώκια πάγου στο βόρειο ημισφαίριο. Οι δακτυλιοφόρες φώκιες είναι ένα από τα κύρια θηράματα των πολικών αρκούδων και των φαλαινών δολοφόνων και παλιότερα αποτελούσαν συστατικό της διατροφής των αυτοχθόνων πληθυσμών της Αρκτικής. Η γενειοφόρος φώκια ό την άλλη, είναι το μεγαλύτερο είδος φώκιας που ζει στην Αρκτική. Τα ζώα προτιμούν να χαλαρώνουν στον πάγο της θάλασσας, γι’αυτό και η παρατήρησή τους στη στεριά είναι μάλλον ασυνήθιστη. Τα μικρά είναι σε θέση να εισέλθουν στο νερό μόνο λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους, προκειμένου ν’ αποφύγουν να γίνουν τροφή για τις πολικές αρκούδες. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, οι αρσενικές γενειοφόρες φώκιες «τραγουδούν» για να προσελκύσουν τα θηλυκά. Τα “τραγούδια” τους σε ήρεμες συνθήκες μπορούν να ακουστούν σε απόσταση 19 χιλιομέτρων. Στους βράχους και στην ακτογραμμή αυτού του φιόρδ παρατηρούμε επίσης διάφορες αποικίες από θαλασσοπούλια, πολλές φορές μέσα σε χαμηλή αρκτική βλάστηση και υπάρχει επίσης η πιθανότητα εμφάνισης πολικών αρκούδων. Διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η & 6η ημέρα

Σήμερα αφήνουμε τη Σπιτσβέργη και το Αρχιπέλαγος Svalbard και ξανοιγόμαστε στον ανοικτό ωκεανό με προορισμό τη Γροιλανδία. Διασχίζοντας τις εσχατιές του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να καταφέρουμε να δούμε την οδοντωτή άκρη του θαλάσσιου πάγου της ανατολικής Γροιλανδίας να εμφανίζεται μπροστά μας. Έχουμε τα μάτια μας συνεχώς στραμμένα προς τη θάλασσα για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες και τα αποδημητικά θαλασσοπούλια που κυκλοφορούν στην περιοχή, όπως φουλμάρους, ρίσσες, αρκτικούς γλάρους και σούλες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τους τόπους που επισκεπτόμαστε. Τα πρώτα παγόβουνα θα αρχίσουν να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα με την προσέγγισή μας στην ανατολική ακτή της Γροιλανδίας. Δείπνο και διανυκτερεύσεις εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Καθώς πλησιάζουμε στη Γροιλανδία, θα πλεύσουμε μέσα από θαλάσσιο πάγο για να εισέλθουμε στον κόλπο Foster και τελικά να φτάσουμε στο Myggebugten. Πέρα από την παλιά καλύβα των κυνηγών, όπου οι Νορβηγοί έστηναν παγίδες για πολικές αρκούδες και αρκτικές αλεπούδες στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, υπάρχει μια εκτεταμένη τούνδρα που κατοικείται από μοσχόβοες και αρκτικές χήνες που έρχονται εδώ τα καλοκαίρια για να γεννήσουν στις μικρές λίμνες που δημιουργούνται από το λιώσιμο των πάγων. Ο μοσχόβους είναι μηρυκαστικό θηλαστικό της Αρκτικής Ζώνης, ανήκει στην οικογένεια των βοοειδών και απαντάται στη Γροιλανδία, στην Αλάσκα και στον βόρειο Καναδά. Το όνομά του προέρχεται από τη χαρακτηριστική μυρωδιά μόσχου που εκλύει το αρσενικό στο 5ο έτος της ηλικίας του κατά την περίοδο του ζευγαρώματός του με το θηλυκό. To ζώο αυτό είναι εντυπωσιακό σε όγκο, εξαιτίας των στρώσεων λιπώδους μόνωσης που διαθέτει κάτω από το δέρμα του. Το σώμα του καλύπτεται από μακρύ, σκούρο τρίχωμα, καθώς και χαρακτηριστικά πυκνή χαίτη στον λαιμό και στους ώμους. Έτσι καταφέρνει να αντέχει σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των -40° C. Αν οι συνθήκες είναι ακόμα χειρότερες, προτιμά να ξαπλώνει στο χιόνι αντί να παραμένει όρθιος στον παγωμένο αέρα. Από το σημείο αυτό θα πλεύσουμε μέσα από το φιόρδ του Φραγκίσκου Ιωσήφ (Kaiser Franz Josef), που περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά και αστραφτερά παγόβουνα. Μια εναλλακτική διαδρομή είναι μέσω του πορθμού Sofia, μία πιο στενή υδάτινη οδό. Για όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν, έχουμε σήμερα τον πρώτο μεγάλο περίπατο του ταξιδιού μας, που θα διαρκέσει 6-7 ώρες. Ξεκινάμε από το σταθμό Myggbukta και κατευθυνόμαστε στο Badlanddal και νότια προς Fangsthytte κοντά στο Ακρωτήριο Bennet. Με ένα zodiac θα πλεύσουμε παράλληλα με την ακτή για να αναζητήσουμε πολικές αρκούδες. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Το πρωί θα φτάσουμε στο μυχό του φιορδ του Φραγκίσκου Ιωσήφ και στο θεαματικό Teufelschloss (Κάστρο του Διαβόλου), ένα βουνό από κοκκινωπό βράχο με πολυεπίπεδη μορφολογία που ανυψώνεται απότομα από τα βάθη της θάλασσας. Ονομάστηκε έτσι από τη Δεύτερη Γερμανική Πολική Αποστολή με επικεφαλής τον Carl Koldewey που εξερεύνησε για πρώτη φορά το φιορδ του Φραγκίσκου Ιωσήφ το 1870. Στην άλλη πλευρά του φιόρδ βρίσκεται το Blomsterbugt και το σημείο που προβλέπεται να καταπλεύσει το πλοίο μας ανάμεσα σε επιπλέοντες πάγους. Το Blomsterbugt, γνωστό και ως Κόλπος των Λουλουδιών είναι μια από τις τοποθεσίες που επιδιώκουμε να επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας στην ανατολική ακτή της Γροιλανδίας. Αυτό το βαθύ φιορδ είναι γνωστό για τον μεγάλο πληθυσμό αρκτικών λαγών καθώς και για τις εκτεταμένες τούνδρες του. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στον πορθμό Antarctic, που πήρε το όνομα του από το πλοίο της Σουηδικής Πολικής Αποστολής που έψαχνε επιζώντες από την αποστολή με αερόστατο του S. A. Andrée στην Αρκτική το 1897. Περνώντας από τα νησιά Ruth και Ella θα φτάσουμε στο νησί Maria που είναι το πιο πιθανό σημείο για να καταπλεύσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Σήμερα μπαίνουμε στο φιόρδ Segelsällskapets, με τις ραβδωτές πλαγιές των βουνών Berzelius να οριοθετούν τη βόρεια πλευρά του. Θα προσεγγίσουμε τη νότια ακτή του φιορδ, όπου αρχαίοι ιζηματογενείς σχηματισμοί βρίσκονται ακριβώς στα πόδια μας. Μια πεζοπορία θα σας οδηγήσει κοντά σε μια μικρή λίμνη με καλές πιθανότητες να δούμε μοσχόβοες, λαγούς της Αρκτικής και λαγόποδες (μικρόσωμα πουλιά της περιοχής). Το απόγευμα, το πλοίο μπαίνει στο Alpefjord, που εύστοχα ονομάστηκε έτσι για τις κορυφές που μοιάζουν με κωδωνοστάσιο που απλώνονται γύρω του. Στη συνέχεια, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια βόλτα με zodiac γύρω από τον παγετώνα Gully, ο οποίος κάποτε εμπόδιζε την πρόσβαση στο εσωτερικό αυτών των υδάτων. Συνεχίζοντας βαθιά μέσα στο φιόρδ, θα βιώσουμε μια αυθεντική περιπέτεια γροιλανδικής ατμόσφαιρας. Επιστροφή στο πλοίο. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Το πρώτο μισό της ημέρας το περνάμε στο Antarctic Havn, μια εκτεταμένη κοιλάδα όπου μπορούμε να εντοπίσουμε ομάδες μοσχόβοων. Αυτή την εποχή η αραιή βλάστηση ντύνεται σταδιακά στα κόκκινα χρώματα του φθινοπώρου. Το απόγευμα μπαίνουμε πλέον στο Στενό Scoresby το μεγαλύτερο φιορδ του πλανήτη, ένα σύνολο πολλών μικρότερων φιορδ, κόλπων και κολπίσκων που δημιουργούν ένα πολύπλοκο θαλάσσιο σύμπλεγμα με εξαιρετικά τοπία. Το θέαμα είναι μοναδικό με τις ακατοίκητες ακτές και τα φράγματα πάγου, που δημιουργούν αναρίθμητα παγόβουνα. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Πλέοντας στο Στενό Scoresby κατά μήκος της παγωμένης ακτής Volquart Boons, θα απολαύσουμε μια εκδρομή με zodiac προσεγγίζοντας ένα από τα μέτωπα των γιγαντιαίων παγετώνων, μαζί με μια επίσκεψη στις στήλες από βασάλτη και τους σχηματισμούς πάγου του Vikingebugt. Το απόγευμα σχεδιάζουμε να πλεύσουμε από την ανατολική ακτή του Milne Land ανάμεσα σε ένα πλήθος μεγάλων παγόβουνων. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα καταπλεύσουμε και στον κόλπο Charcot, για να κάνουμε μια βόλτα στον παγετώνα Charcot. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Bjørneør και θα πλεύσουμε στο Øfjord, όπου μπορεί επίσης να κάνουμε μία στάση στην ξηρά. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Το πρωί συνεχίζουμε να πλέουμε μέσα σε φιορδ γεμάτα με παγόβουνα. Ο στόχος της σημερινής ημέρας είναι μια εκδρομή με zodiac κοντά στο Sorte Ø, που περιβάλλεται από παγόβουνα. Το θέαμα με τα παγόβουνα πραγματικά κόβει την ανάσα και νιώθουμε πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε εδώ! Το δυνατό μπλε και λευκό των παγόβουνων κάνει έντονη αντίθεση με το κόκκινο σκηνικό των γειτονικών λόφων. Το απόγευμα θα πλεύσουμε στις βόρειες ακτές του φιορδ και να αποβιβαστούμε στην ξηρά. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και κοπάδια του είδους μοσχόβους, τα μεγάλα αυτά μηρυκαστικά που ζουν ελεύθερα στις παγωμένες τούνδρες της Αρκτικής και να φωτογραφήσουμε το ζεστό φθινοπωρινό φύλλωμα της λιγοστής βλάστησης της περιοχής. Επιστροφή στο πλοίο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Καταπλέοντας στο εντυπωσιακό Sydkap το πρωί θα πάρουμε μια ιδέα του τι θα δούμε μέσα σ’αυτό τον δαίδαλο των στενών και των φιορδ. Το Sydkap μπορεί να υπερηφανεύεται για την πιο εκτεταμένη και εντυπωσιακή τούνδρα της Γροιλανδίας. Χρονικά είμαστε στα όρια, αφού το Σεπτέμβριο πέφτουν τα πρώτα χιόνια που καλύπτουν τα βρύα και τις λειχήνες που δημιουργούν ένα πολύχρωμο χαλί. Το Sydkap βρίσκεται ανάμεσα στα φιορδ Øfjord, Nordvestfjord και Hall Bredning, με πολλά και κολοσσιαία παγόβουνα, ύψους περίπου 100 μέτρων, μερικά από τα οποία έχουν μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο και παραπάνω. Εδώ θα αποβιβαστούμε στην ξηρά, αφού η περιοχή είναι κατάλληλη για μικρές και μεγαλύτερες πεζοπορίες. Δεν είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε σε σημεία με υπέροχη θέα μετά από 1-2 ώρες με τα πόδια και αν είμαστε τυχεροί με τον καιρό, τότε μπορούμε να απολαύσουμε ωραιότατες πεζοπορίες στην ενδοχώρα. Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στον μεγάλο περίπατο που πηγαίνει από το Sydkap στο Nordøstbugt (12 χλμ. προς τα βορειοανατολικά), όπου ο ποταμός που προέρχεται από το Holger Danskes Briller ρέει προς στη θάλασσα. Σκοπεύουμε να περπατήσουμε νότια κατά μήκος της ακτής μέχρι το Satakajik, βλέποντας απομεινάρια σκελετών φάλαινας, αλλά και απομεινάρια των θερινών κατοικιών των Inuit της Γροιλανδίας. Οι επιβάτες που επιλέγουν να μη συμμετάσχουν στην ομάδα μακράς πεζοπορίας θα μας συναντήσουν σε αυτήν την τοποθεσία για τη δεύτερη ημερήσια εκδρομή μας. Το απόγευμα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φυσικά θεάματα στην Ανατολική Γροιλανδία, το Hall Bredning, φημισμένο για το εκθαμβωτικό φως που αντανακλάται πάνω στους πάγους, μια μοναδική ευκαιρία για μοναδικές φωτογραφίες. Επιστροφή στο σκάφος, δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Μετά το πρωινό μας και εφ’όσον ο καιρός το επιτρέπει, θα κάνουμε ακόμα μια εξόρμηση στην ξηρά στη χερσόνησο Liverpool Land, που στη νότια ακτή της βρίσκεται το χωριό Ittoqqortoormiit και οι εγκαταλειμμένοι οικισμοί Itterajivit, και Uunarteq. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο Ittoqqortoormiit, παλαιότερα γνωστό σαν Scoresbysund, έναν από τους πιο απομακρυσμένους και μοναχικούς κατοικημένους τόπους του πλανήτη. Το χωριό είναι ο μόνος μόνιμος οικισμός στην περιοχή. Η κοινότητα διαθέτει ένα εξαιρετικό μουσείο, ένα κατάστημα με είδη δώρων, ένα ταχυδρομείο, μια αφθονία σκύλων για βόλτες με έλκηθρο και φυσικά την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ντόπιους Inuit. Στο ταχυδρομείο μπορείτε να αγοράσουμε γραμματόσημα και να βάλουμε αναμνηστικές σφραγίδες στα διαβατήρια μας. Inuit είναι το όνομα των Εσκιμώωv της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά, που έχουν προσαρμοστεί τέλεια στις παγωμένες περιοχές που ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Εσκιμώοι κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να αναβιώσουν τον πατροπαράδοτο τρόπο ζωής των προγόνων τους και να τον προσαρμόσουν στον μοντέρνο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι αποκλειστικά κυνηγοί και ψαράδες και κυνηγούν ταράνδους, φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες, πολικές αρκούδες, πουλιά και φάλαινες, ενώ ψαρεύουν διάφορα ψάρια μέσα στους πάγους. Οι πιο γνωστές επινοήσεις τους είναι τα ιγκλού και τα έλκηθρα που σέρνουν ομάδες σκύλων. Έχουν Σαμάνους (σοφούς μάγους-γιατρούς) που, όπως πιστεύουν, μπορούν να θεραπεύσουν κάθε σωματικό ή ψυχικό πρόβλημα, να προβλέψουν τον καιρό, να συμβουλέψουν και να καθοδηγήσουν. Επιστροφή στο σκάφος και νωρίς το βράδυ ο απόπλους θα μας οδηγήσει νότια προς την Ισλανδία. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

15η ημέρα

Ολόκληρη η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και μας δίνει το χρόνο και την ευκαιρία να εντοπίσουμε φάλαινες και θαλασσοπούλια. Τη νύχτα, εφόσον ο ουρανός είναι ανέφελος, έχουμε πιθανότητες να απολαύσουμε το μαγικό βόρειο σέλας. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

16η ημέρα

Κάθε περιπέτεια, όσο μεγάλη κι αν είναι, πρέπει κάποια στιγμή να φτάσει στο τέλος της. Φτάνοντας στην Ισλανδία, αποβιβαζόμαστε στο μικρό λιμάνι του Akureyri, όπου θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ. Μετά από 6ωρη περίπου διαδρομή θα φτάσουμε στο Ρέικιαβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

17η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

9.945 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

10.175 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

890 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

10.835 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

11.065 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

250 €

Καντε κρατηση τωρα

23 Αυγ - 8 Σεπ

* Κόστος μονόκλινου μόνο για τα ξενοδοχεία.
   Για την καμπίνα κατόπιν ζήτησης.

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχείο 3* στο Lonyearbyen
 • Ξενοδοχείο 3* στους ενδιάμεσους σταθμούς
 • Πρωινό στο Lonyearbyen
 • Πρωινό στους ενδιάμεσους σταθμούς
 • Διαμονή σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Είσοδοι εθνικών πάρκων
 • Αχθοφορικά στο πλοίο
 • Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
 • Λιμενικά τέλη
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα πλοίου, οδηγών & ξεναγών
 • Γεύματα στους ενδιάμεσους σταθμούς
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα αρκτικά τοπία, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.
 • Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται πάνω σε πλοίο, με επιβάτες άλλων εθνικοτήτων.
 • Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
 • Η θερμοκρασία είναι χαμηλή και παρ'όλο που είναι καλοκαίρι συχνά πέφτει κάτω από το μηδέν.
 • Πιθανές αλλαγές του προγράμματος λόγω καιρικών συνθηκών ή των συνθηκών του επιπλέοντος πάγου.
 • Την αποκλειστική ευθύνη αλλαγής του προγράμματος έχει ο καπετάνιος του πλοίου.
 • Λόγω της εποχής υπάρχουν πιθανότητες για παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος.
 • Ξαφνικές αλλαγές του καιρού και αυξομειώσεις των πάγων, μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα προσέγγισης στις ακτές.
 • Οι τόποι ελλιμενισμού και οι διανυκτερεύσεις καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τον καπετάνιο και μπορεί να αποκλίνουν από το δημοσιευμένο πρόγραμμα.
 • Σύντομες πεζοπορίες στην ακτή.
 • Αν και το σκάφος παρέχει πολλές ανέσεις, πρόκειται για σχετικά μικρό πλοίο και όχι για πολύ μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, οπότε οι χώροι είναι ανάλογοι.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην άγρια ζωή της Αρκτικής και στη μοναδική της φύση.
 • Θαλάσσιες διαδρομές σε ωραιότατα πολικά τοπία.
 • Εξωπραγματικά παγωμένα τοπία.
 • Εξειδικευμένες ξεναγήσεις από Αγγλόφωνους ξεναγούς.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γνωριμία με τον Αρκτικό Ωκεανό, από τη ζεστασιά και την άνεση μιας κρουαζιέρας.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις δυσπρόσιτες ακτές της ανατολικής Γροιλανδίας.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • H μοναδική εμπειρία της διαμονής σε πλοίο, για καλύτερη γνωριμία με τις ακτές της Σπιτσβέργης, που είναι προσεγγίσιμες μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
 • H επίσκεψη σε όλα τα σπουδαία φιορδ της ανατολικής Γροιλανδίας.
 • Η διέλευση από το θεαματικό Στενό Scoresby.
 • Μεγάλες πιθανότητες να παρατηρήσουμε το απόκοσμο Βόρειο Σέλας.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα.
 • Διαμονή σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Έμπειροι τοπικοί συνοδοί με άριστες γνώσεις.
 • Η επίσκεψη στους βιότοπους της πολικής αρκούδας.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Η θεαματική διαδρομή κατά μήκος των δυτικών ακτών της Σπιτσβέργης.
 • Η πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
 • Επίσκεψη σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.