/DESTINATIONS/LATIN AMERICA/TRP950816871862831721681621156/DESCRIPTION
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ & ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

11 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 20 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

13 - 23 Αυγ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ & ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ

Το ταξίδι στα νησιά του Δαρβίνου: Εξωπραγματικά ηφαιστειακά τοπία, κρυστάλλινες θάλασσες και μια απίστευτη ποικιλία παράξενων ζώων συνθέτουν την εικόνα αυτού του μοναδικού στον πλανήτη αρχιπελάγους. Ένα συγκλονιστικό ταξίδι, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, που περιλαμβάνει τα ηφαίστεια και τα ινδιάνικα χωριά των Άνδεων.
Απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, τα Γκαλάπαγκος αποτελούν το πιο οδιόμορφο φυσικό πάρκο της Γης, με τα περίεργα ζώα τους που μας πηγαίνουν πίσω κατά χίλιους αιώνες.
Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Ισημερινό, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εδώ ο Δαρβίνος ανέπτυξε την περίφημη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, μελετώντας τα αλλόκοτα ζώα που ζουν στα νησιά αυτά, που δεν τα συναντάμε πουθενά αλλού στον Κόσμο. 
Το ταξίδι αυτό δεν θα ήταν πλήρες χωρίς τη γνωριμία με το ίδιο το Εκουαντόρ στο οποίο ανήκουν τα Γκαλάπαγκος. Έτσι θα δούμε την πρωτεύουσα Quito, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής που διασώζει σε μεγάλο βαθμό τα παλιά αποικιακά κτίρια και τους λιθόστρωτους δρόμους της. Θα γνωρίσουμε επίσης τον λόγο ύπαρξης αυτής της χώρας, τα μοναδικά ηφαίστεια των Άνδεων, αλλά και τα περίφημα Ινδιάνικα παζάρια που εντυπωσιάζουν με τον εξωτισμό και την πολυχρωμία τους.
Μεγάλη σημασία σ'αυτό το ταξίδι έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα που επισκέπτονται την περιοχή έχουν 10 με 16 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 20 και 30 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Σημαντικό είναι επίσης το ότι προπληρώνετε για όλες τις υπηρεσίες από την Ελλάδα: Χωρίς έξτρα χρεώσεις, φουσκωμένους φόρους αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές και αρχηγούς που περιμένουν το γκρουπ στον τελικό προορισμό.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και αναχώρηση για το Quito, την πρωτεύουσα του Εκουαντόρ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Quito, την ωραιότερη πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής και δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του Κόσμου μετά τη Λα Παζ της Βολιβίας Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε με την ξενάγηση στην πόλη, που έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται δίπλα στον Ισημερινό. Θα περιηγηθούμε στις φαρδιές λεωφόρους και θα πάμε στο παλιό ιστορικό κέντρο που από το 1978 περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα δούμε την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, το Κυβερνητικό Παλάτι και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Λίγο πιο έξω από το Quito βρίσκεται το Μνημείο του Ισημερινού, στο γεωγραφικό πλάτος 0, το σημείο όπου μια αποστολή το 18ο αιώνα εγκαθίδρυσε το γεωγραφικό στίγμα του Εκουαντόρ. Είναι μια ευκαιρία να πατήσουμε και να φωτογραφηθούμε συγχρόνως σε δύο ημισφαίρια! Επίσκεψη του μνημείου και του τοπικού εθνογραφικού μουσείου. Επιστροφή στο Quito. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τον Βορρά της χώρας, παίρνοντας Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο, για να περάσουμε τη γραμμή του Ισημερινού στο Cayambe και να σταματήσουμε στο χωριό Calderon. Συνεχίζουμε για την μικρή πόλη Otavalo, την διασημότερη της χώρας, όπου θα επισκεφθούμε την περίφημη τοπικά ινδιάνικη αγορά. Οι Ινδιάνοι του Otavalo είναι οι πιο φιλότεχνοι και εύποροι καλλιτέχνες και έμποροι του Εκουαδόρ. Εδώ θα βρούμε πόντσο, υφαντά, ξύλινα αντικείμενα και ινδιάνικα κοσμήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα γειτονικό  ινδιάνικο χωριό Peguche, γνωστό για τα πολύχρωμα υφαντά του και Cotacachi, γνωστό για τα δερμάτινα αντικείμενά του. Σε κοντινή απόσταση από τα χωριά θα συναντήσουμε τη μαγευτική ηφαιστειακή λίμνη Cuicocha, στα νερά της οποίας μπορούμε να πλεύσουμε με μικρά πλοιάρια, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει. Επιστροφή στο Quito το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Σήμερα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με την τόσο ενδιαφέρουσα χώρα της Νότιας Αμερικής, με μια διαδρομή νότια του Quito αυτή τη φορά. Θα κινηθούμε στη Διαδρομή των Ηφαιστείων για να φτάσουμε στην ανατολική Κορδιλιέρα των Ισημερινών Άνδεων και στη βάση του ηφαιστείου Cotopaxi. Με ύψος 5.897 μέτρα είναι ένα από τα ψηλότερα ηφαίστεια παγκοσμίως και διαθέτει ένα μόνιμο κάλυμμα παγετώνων, από τους λίγους παγετώνες που βρίσκονται στον ισημερινό της Γης. Το ίδιο το Cotopaxi αλλά και η περιοχή γύρω από την ηφαιστειακό κώνο έχει ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο. Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα φτάσουμε μέχρι το πάρκινγκ του καταφυγίου Jose Rivas, στα 4.800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Συνεχίζουμε με την ηφαιστειακή λίμνη Quilotoa και την εντυπωσιακή της καλντέρα. Επιστροφή στο Quito αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τα νησιά Γκαλάπαγκος, ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια. Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στο Εκουαντόρ και το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5 ως 10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. Τα νεότερα νησιά, Isabela και Fernandina διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998. Τα νησιά κατανέμονται γύρω από τον Ισημερινό, 965 χιλιόμετρα δυτικά του Εκουαντόρ. Είναι φημισμένα για τον μεγάλο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής. Άφιξη στο μικρό νησί Baltra, που φιλοξενεί το αεροδρόμιο του αρχιπελάγους, και μεταφορά στο γειτονικό νησί Santa Cruz. Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τον ξεχωριστό αυτό κόσμο των Γκαλάπαγκος από τους δίδυμους κρατήρες και θα επισκεφτούμε ένα φυσικό καταφύγιο στο οποίο θα δούμε στο φυσικό τους περιβάλλον τις διάσημες τεράστιες χελώνες των Γκαλάπαγκος. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για τη μεταφορά μας στο νησί Isabela, το μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον του αρχιπελάγους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Σήμερα θα ζήσουμε την πιο ξεχωριστή εμπειρία στα νησία Γκαλάπαγκος. Ξεκινάμε την ανάβαση προς το ηφαίστειο Sierra Negra, το πιο ενεργό από τα 6 ηφαίστεια στο νησί Isabela. H πεζοπορία μας μέσα από μία κατάφυτη διαδρομή θα μας φέρει στο χείλος της καλντέρας, από όπου θα θαυμάσουμε το εσωτερικό του κρατήρα. Συνεχίζουμε προς το γειτονικό ηφαίστειο Chico, περπατώντας στα υπολείμματα λάβας από την τελευταία του έκρηξη. Στην πορεία μας συναντάμε διάφορους μικρότερους κρατήρες που εκλύουν ηφαιστειακά αέρια και απολαμβάνουμε υπέροχη θέα προς ολόκληρο το νησί Isabela αλλά και τα γειτονικά νησιά του αρχιπελάγους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και σύντομη απογευματινή εξόρμηση στον κόλπο Tintoreras, όπου θα έρθουμε σε επαφή με την άγρια ζωή του νησιού. Αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε τις διάσημες γαλαζοπόδαρες σούλες του Δαρβίνου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Πρωινή επιβίβαση στο πλοίο και μεταφορά στο νησί Santa Cruz. Εξετάζοντας ο Δαρβίνος την πανίδα της περιοχής ανέπτυξε τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία η γεωγραφική απομόνωση επηρέασε την απόκλιση των διαφόρων έμβιων ειδών. Για παράδειγμα οι λεγόμενες σπίζες του Δαρβίνου, κατά πάσα πιθανότητα εξελίχθηκαν από ένα κοινό πρόγονο και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε πολυάριθμα σημεία στα νησιά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού από άλλα είδη πουλιών, όπως επίσης τα θαλάσσια ιγκουάνα και οι γιγάντιες χελώνες που βρίσκονται εκεί και είναι άξιες ενδιαφέροντος. Με την ίδια θεωρία υποστηρίζεται η τεράστια ανάπτυξη των κάκτων σε μορφή δένδρων, που σε κανονικές συνθήκες είναι μικροί, λόγω ακριβώς της έλλειψης φοινίκων και κωνοφόρων δένδρων στην περιοχή. Φτάνοντας στο Santa Cruz λοιπόν, θα ξεκινήσουμε με περίπατο προς μία μαγευτική παραλία με λευκή άμμο, όπου μπορούμε να απολαύσουμε μία βουτιά στα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά του Ειρηνικού. Μία σύντομη ανάβαση θα μας φέρει σε ένα σημείο όπου κατοικούν και αναπαράγονται τα τεράστια ιγκουάνα των Γκαλάπαγκος. Επιστροφή στον οικισμό μέσα από το πυκνό δάσος ενδημικής φραγκοσυκιάς, με ποικιλίες μοναδικές στον πλανήτη. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ερευνών Κάρολος Δαρβίνος, όπου θα ενημερωθούμε για τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του αρχιπελάγους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια ημερήσια εκδρομή στο γειτονικό νησί Santa Fe. Πρόκειται για ένα από τα παλιότερα δημιουργημένα νησιά του αρχιπελάγους, με απόκοσμη όψη και μεγάλη πυκνότητα γιγαντιαίων κάκτων. Σε διάφορα σημεία της ακτογραμμής ζουν θαλάσσια λιοντάρια, γαλαζοπόδαρες σούλες και άλλα είδη πουλιών των μακρινών αυτών νησιών. Το απόγευμα θα έχουμε τον τελευταίο ελεύθερο χρόνο μας στον κεντρικό οικισμό του νησιού, είτε για βόλτα στο κέντρο είτε για εξερεύνση και κολύμπι σε κάποια από τις κοντινές παραλίες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Το πρωί θα επιστρέψουμε στο νησί Baltra και το αεροδρόμιο. Πτήση προς το ηπειρωτικό Εκουαντόρ και το γνώριμο πλέον Quito. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η & 11η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Quito για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 11ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

4.395 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

4.625 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

980 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

5.375 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

5.605 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

950 €

Καντε κρατηση τωρα

13 - 23 Αυγ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* στο Εκουαντόρ
 • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλαπάγκος
 • Ημιδιατροφή
 • Εκδρομές & περιηγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Οικοξεναγοί στα Γκαλάπαγκος
 • Είσοδοι μνημείων, μουσείων & εθνικών πάρκων
 • Φόρος εισόδου στα Γκαλάπαγκος
 • Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Μεγάλες και πολύωρες πτήσεις.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
 • Παλιοί πολιτισμοί και πολύ φολκλόρ στο Εκουαντόρ.
 • Φυσικά τοπία και σπάνια πανίδα στα Γκαλάπαγκος.
 • Αρκετή προαιρετική πεζοπορία στα νησιά σε ανώμαλο έδαφος.
 • Οι διαδρομές στα νησιά είναι σηματοδοτημένες, αλλά μεταβάλλονται από εποχή σε εποχή για να προστατευθούν οι φωλιές των πουλιών.
 • Τα γκρουπ συνοδεύονται πάντα από οικοξεναγούς.
 • Μερικά από τα νησιά έχουν παραλίες στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
 • Εκδρομή στο ηφαίστειο Cotopaxi.
 • Μοναδική γνωριμία με τα νησιά Γκαλάπαγκος και παρατήρηση της σπάνιας άγριας ζωής τους.
 • Η επίσκεψη στο γραφικό Otavalo.
 • H μοναδική εμπειρία της διαμονής στην πρωτεύουσα Quito, με ημερήσιες εκδρομές έτσι ώστε το ταξίδι μας να είναι πιο άνετο και ξεκούραστο, αφού δεν χρειάζεται να αλλάζουμε συνεχώς ξενοδοχεία.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τα Γκαλάπαγκος με επίσκεψη σε όλα τα σπουδαία νησιά του Αρχιπελάγους.
 • Έμπειροι τοπικοί συνοδοί με άριστες γνώσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.