/DESTINATIONS/LATIN AMERICA/TRP574716873508911721681621123/DESCRIPTION
ΠΕΡΟΥ, ΑΝΔΕΙΣ & ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

16 Ημερες

Συμμετοχες

16 - 20 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

8 - 23 Αυγ • 26 Οκτ – 10 Noε

ΠΕΡΟΥ, ΑΝΔΕΙΣ & ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Από τον Ειρηνικό Ωκεανό ως τα υψίπεδα των Άνδεων, από τις ζούγκλες του Αμαζονίου ως τις παράκτιες ερήμους, από τη λίμνη Τιτικάκα ως τον Ισημερινό, το Περού παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία τοπίων και πολιτισμών μοναδικών στα μάτια του Ευρωπαίου ταξιδιώτη.
Οι μυστηριώδεις πολιτισμοί των Άνδεων, οι χαμένες πόλεις των Ίνκας, η απόκοσμη λίμνη Τιτικάκα, οι αποικιακές πόλεις με τους ωραιότατους ναούς, τα ινδιάνικα πανηγύρια, οι πολύχρωμες φορεσιές, τα λάμα και ο ήχος του φλάουτου, συνθέτουν την εικόνα της πιο ενδιαφέρουσας χώρας της Νοτίου Αμερικής.
Ο Κανών πηγαίνει στο Περού από το 1994, πολύ πριν ανοίξουν καν τα τουριστικά γραφεία που διατείνονται ότι κάνουν τα καλύτερα προγράμματα εκεί. Τα γραφεία που υπήρχαν τότε, περιελάμβαναν το Περού σαν ένα κομμάτι ενός γενικότερου γύρου της Νότιας Αμερικής, με ολιγοήμερη παραμονή στη Λίμα, το Κούσκο και σπανιότερα στην Τιτικάκα.
Ο Κανών ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε πολυήμερους γύρους μόνο στο Περού, χωρίς να περιλαμβάνει και άλλες γειτονικές χώρες, που "κλέβουν" χρόνο από μια τόσο ενδιαφέρουσα χώρα.
Έτσι συμπεριέλαβε τα νησιά Ballestas, την Αρεκίπα, τη Nazca και τη ζούγκλα της Αμαζονίας.
Η αντιγραφή ήρθε γρήγορα, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα του Κανόνα να κυκλοφορεί σαν "αποκλειστικότητα" και από άλλους.
Η πρωτιά όμως έρχεται με την πείρα και το μεράκι του καλού ταξιδιού:
Πρώτα από όλα, το Περού δεν καλύπτεται σε δεκαήμερα και δωδεκαήμερα. Είναι πολύ μακρυά και ένα τέτοιο ταξίδι είναι εξοντωτικό. Άλλωστε, το να πάει κανείς εκεί και να επιστρέψει, θέλει τρεις ημέρες, οπότε μένει πολύ λίγος χρόνος για να πει κανείς ότι είδε τη χώρα.
Δεύτερον, ο Κανών δεν κάνει έκπτωση στην ποιότητα και αντίθετα με τις τάσεις της εποχής, συνεχίζει να προσφέρει πολυήμερα ταξίδια που εγγυώνται καλύτερες ξεναγήσεις, περισσότερες επισκέψεις, αλλά και ξεκούραση που είναι απαραίτητη για ένα τέτοιο ταξίδι.
Πηγαίνοντας λοιπόν στο Περού, θα κάνουμε έναν πλήρη αρχαιολογικό γύρο του νότιου μισού της χώρας - που είναι και το πιο ενδιαφέρον - και θα επικεντρωθούμε στις αρχαιότητες των Ίνκα, που βρίσκονται στην περιφέρεια του Κούσκο και του Μάτσου-Πίτσου.
Θα επισκεφθούμε επίσης το παρθένο κομμάτι της Περουβιανής Αμαζονίας, θα δούμε κόνδορες στο εντυπωσιακό φαράγγι Colca, θα πάμε στα νησιά Ballestas με τους πλούσιους θαλάσσιους βιότοπους και στη Nazca με τα τεράστια αινιγματικά της σχέδια.
Κορυφαία θεωρείται και η επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα με τις Ινδιάνικες κοινότητες της και στην Αρεκίπα που είναι η ωραιότερη πόλη του Περού.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το πρόγραμμα είναι ειδικά διαμορφωμένο για ξεκούραση και σταδιακή άνοδο στο υψόμετρο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, χωρίς βιασύνες και άγχος. Και πάντα με εξαιρετικά ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και χωρίς κρυφές χρεώσεις και "παγίδες" της τελευταίας στιγμής.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη στη Λίμα το πρωί της δεύτερης ημέρας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε για τη γνωριμία μας με τη Περουβιανή πρωτεύουσα. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει με το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, θα συνεχιστεί με την εντυπωσιακή Πλατεία των Όπλων όπου βρίσκεται το Κυβερνητικό Μέγαρο και ο Καθεδρικός ναός. Κατόπιν επίσκεψη των αριστοκρατικών περιοχών San Isidro και Miraflores, περνώντας από τη γιγαντιαία πυραμίδα Huaca Pucllana. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Μουσείου του Χρυσού Larco Herera όπου θα θαυμάσουμε τις συλλογές χρυσών αντικειμένων Προκολομβιανής τέχνης, καθώς και το τμήμα των κεραμικών ερωτικής τέχνης. αργά το βράδυ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Νωρίς τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Iquitos. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη Nauta, που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς στις όχθες του ποταμού Maranon; το ταξίδι διαρκεί περίπου 1,30 ώρα. με απόσταση 97 χλμ. Στη Nauta θα επιβιβαστούμε στις βάρκες για να επισκεφτούμε το Fundo Casual ( μόνο κατά την περίοδο που η στάθμη του νερού είναι κατάλληλη) όπου χαρακτηρίζεται από έντονη βλάστηση και προσφέρει καταφύγιο σε πολλά είδη άγριας ζωής. Άφιξη στο κατάλυμά μας μέσα στη ζούγκλα και ξεκούραση. Νυχτερινή εκδρομή στο δάσος Restinga που περιβάλλει το κατάλυμα μας όπου θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε διάφορα νυκτόβια ζώα και πλάσματα της ζούγκλας. Επιστροφή δείπνο και διανυκτέρευση

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσουμε μια περιπετειώδη διαδρομή για να γνωρίσουμε τη πλούσια βιοποικιλότητα του πυκνού δάσους. Θα μπορέσουμε να μάθουμε για τη φαρμακευτική χρήση των φυτών και των δέντρων, πριν γυρίσουμε για μεσημεριανό. Το απόγευμα αναχώρηση για το Εθνικό Καταφύγιο Pacaya Samiria, στην περιοχή Nauta Caño. Στην επίσκεψή μας, θα κάνουμε πεζοπορία αναζητώντας τα περίφημα ροζ δελφίνια του Αμαζονίου. Το θέαμα που τραβάει την προσοχή είναι το δάσος και ο ουράνιος θόλος που αντικατοπτρίζεται στο ποτάμι, δημιουργώντας μοναδικό θέαμα, σαν κανείς να ταξιδεύει ανάμεσα σε καθρέφτες, άλλωστε το Pacaya Samiria είναι γνωστή και ως «το δάσος των καθρεπτών». Στη διαδρομή μας μπορεί να εντοπίσουμε μερικά πρωτεύοντα θηλαστικά και τους αξιαγάπητους βραδύποδες, όπως και πολλά άγρια πτηνά Επιστροφή στο κατάλυμα, δέιπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Iquitos για την πτήση μας για τη Λίμα. Άφιξη και μεταφορά στο Paracas, στις ακτές του Ειρηνικού. Αφού περάσουμε οάσεις και μικρά χωριά χαμένα στην παράκτια έρημο, όπου συναντάμε βλάστηση μόνο κατά μήκος των ποταμών που πηγάζουν απ’ τις Άνδεις, θα φτάσουμε στο Paracas που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με την παράκτια έρημο του Περού. Προορισμός μας η αινιγματική Nazca, όπου μας περιμένει μια συναρπαστική εμπειρία: Θα υπάρξει δυνατότητα για προαιρετική χαμηλή πτήση με μικρά αεροπλάνα, πάνω από τα περίφημα “σχέδια της Nazca”, γεωμετρικά σχέδια, ή εικόνες που παριστάνουν διάφορα ζώα και που καλύπτουν μεγάλη έκταση στο οροπέδιο της Nazca και φαίνονται μόνο από ψηλά. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι κοσμοδρόμια φτιαγμένα από εξωγήινους. Οι πιο διάσημοι σχηματισμοί είναι ο αστροναύτης, ο χαρακτηριστικός πίθηκος, η αράχνη και άλλα. Στη συνέχεια θα δούμε το υδραγωγείο Cantalloc μια υδραυλική εγκατάσταση από την εποχή των Ίνκας. Αναχώρηση για να ανακαλύψουμε την όαση της Huacachina, ένα από τα πιο φωτογενή σημεία του ταξιδιού μας, με γιγαντιαίους αμμόλοφους. Στάση σε οινοποιείο, για να δούμε πως γίνεται η παραγωγή του περίφημου ποτού pisco. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επίτηδες έχουμε προαιρετική την πτήση πάνω από τα σχέδια της Νάζκα, γιατί τα αεροπλάνα είναι μικρά και κάνουν απότομους ελιγμούς, με αποτέλεσμα οι επιβάτες συχνά να ταλαιπωρούνται.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Το πρωί, θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στα νησιά Ballestas, τα λεγόμενα και μικρά Γκαλαπάγκος. Θα δούμε το περίφημο Cantelabra, γιγαντιαίο σχέδιο, στην πλαγιά της ακτής και με εξωλέμβιες θα προσεγγίσουμε τις ακτές των νησιών, για να δούμε πολλά σπάνια είδη ζώων και πουλιών, όπως φώκιες, θαλάσσια λιοντάρια, πιγκουίνους, πελεκάνους του Ειρηνικού κλπ. Σημειωτέον ότι οι αποικίες θαλάσσιων λιονταριών στα Ballestas, είναι οι μεγαλύτερες του Ειρηνικού. Το μεσημέρι. αναχώρησησ για το αεροδρόμιο της Λίμα, ακολουθώντας την Παναμερικανική Οδό. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο της Ica, με μοναδικά ευρήματα των Προκολομβιανών πολιτισμών της παράκτιας ερήμου του Περού. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λίμα και απογευματινή πτήση για την Arequipa, στους πρόποδες του ηφαιστείου Misti, κοντά στα σύνορα της Χιλής. Η πτήση μας είναι θεαματική καθώς πετάμε πάνω από τις Άνδεις. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Το πρωί αρχίζουμε τη γνωριμία μας με την Arequipa, που ονομάζεται και Λευκή Πόλη και είναι η ωραιότερη πόλη του Περού. Ανάμεσα στα άλλα, θα δούμε το δαιδαλώδες μοναστήρι Santa Catalina, την πλατεία των Όπλων, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη θέα του περίφημου ηφαιστείου Misti. Θα επισκεφτούμε το San Lazaro όπου έγινε η ίδρυση της πόλης και το προάστιο Yanahuara, με τις εκκλησιές σε ρυθμό Μπαρόκ των Άνδεων και το Carmen με την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Chivay μέσα από μια διαδρομή που μας φέρνει σε επαφή με τη φύση των Άνδεων. Η θέα των χιονισμένων βουνών και πολλών ηφαιστείων (Ampato, Sabancaya, Huallca Huallca, Chachani, Picchu Picchu, Ubinas) είναι εντυπωσιακή. Εδώ θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πολλά άγρια ζώα των Άνδεων και τα υπέρ-αιωνόβια φυτά Yareta (Azorella compacta). Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για λουτρό στις θερμές πηγές Calera. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Εκδρομή στο φαράγγι Colca, το βαθύτερο του κόσμου, περνώντας από τα μικρά Ινδιάνικα χωριά Pinchollo, Maca και Yanque και από απότομες πλαγιές όπου δεσπόζουν κρεμαστοί τάφοι προγενέστεροι της εποχής των Ίνκα. Ο Σταυρός του Κόνδορα είναι από τα λίγα σημεία στη Νότια Αμερική που μπορεί κανείς να δει από τόσο κοντά τους κόνδορες. Εδώ τα τεράστια πτηνά με ανάπτυγμα φτερών περί τα 3 μέτρα, έχουν αμέτρητες φωλιές. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το Puno στις όχθες της θρυλικής λίμνης Τιτικάκα, ψηλότερης πλωτής λίμνης παγκοσμίως. Άφιξη στο Puno το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Πρωινή βόλτα-κρουαζιέρα στη λίμνη Τιτικάκα, που είναι η ψηλότερη λίμνη της Αμερικής και χωρίζει το Περού από τη Βολιβία. Εκεί θα δούμε από κοντά τα πλωτά νησιά των Ινδιάνων Uros, που ειδικεύονται στην κεραμική, καθώς και το νησί Taquile, το οποίο είναι και το πιο απομακρυσμένο, αλλά και πιο αυθεντικό. Επιστροφή στο Puno. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το ταφικό μνημείο Sillustani στη λίμνη Umayo. Αναχώρηση Ιερή Κοιλάδα των Ίνκα. Θα κάνουμε μια ομολογουμένως ανεπανάληπτη διαδρομή μέσα από κορυφές, οροπέδια, ινδιάνικα χωριά και ορεινά λιβάδια, έχοντας μια πλήρη εικόνα των Άνδεων. Θα επισκεφθούμε το ιερό των Ίνκα, Raqchi και το σημείο με το μεγαλύτερο υψόμετρο, La Raya και μια από τις γέφυρες των Ίνκα. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο, στην καρδιά της Ιερής Κοιλάδας των Ίνκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο Ollantaytambo, για να ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή με τρένο στο Machu-Picchu, τη Χαμένη Πόλη των Ίνκα, πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Urubamba. Πρόκειται για ένα από τα συγκλονιστικότερα θεάματα του πλανήτη μας, μια απόκοσμη πόλη σκαρφαλωμένη σε ένα απότομο βουνό. Ανεπανάληπτη σιδηροδρομική διαδρομή μέσα από τις ζούγκλες του Urubamba με τα ομιχλώδη δασωμένα τοπία, τα ανθισμένα τροπικά δένδρα και τα πολύχρωμα πουλιά. Άφιξη στο Machu-Picchu και ξενάγηση στα ερείπια που εκτείνονται σε απότομη πλαγιά που δεσπόζει σαν μπαλκόνι πάνω από τις ισημερινές κοιλάδες. Προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Το απόγευμα, μεταφορά στο Cuzco, παλιά πρωτεύουσα των Ίνκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση α αλατωρυχεία Maras, για να δούμε τις θεαματικές αναβαθμίδες που χρησιμοποιούνται από την εποχή των Ίνκα για τη συγκέντρωση ορυκτού αλατιού. Συνέχεια με τον αρχαιολογικό χώρο Moray, με εντυπωσιακές ομόκεντρες κυκλικές αναβαθμίδες. Συνέχεια για τη γνωριμία μας με το Cuzco, όπου θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Sacsahuaman, που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Θα δούμε επίσης το ναό του Ήλιου Koricancha, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό του Cuzco, κλασικό δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής. Απόγευμα ελεύθερο για καλύτερη γνωριμία με το Cuzco. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε ασημένια κοσμήματα, ινδιάνικα υφαντά και χαλιά, μαγικά φίλτρα και ένα σωρό άλλα εξωτικά είδη των Ινδιάνων. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα Φραγκισκανικά μοναστήρια ή απλά να περιπλανηθείτε στους δρόμους της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η-15η ημέρα

Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λίμα. Ανταπόκριση για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 15ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

4.160 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

4.390 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

960 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

5.120 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

5.350 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

820 €

Καντε κρατηση τωρα

8 - 23 Αυγ • 26 Οκτ – 10 Noε

Πληρωτέα πριν την αναχώρηση: 960 €

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές & σιδηροδρομικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Lodge στην Αμαζονία & στο Colca
 • Ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις
 • Εκδρομή με πλοιάριο στα νησιά Ballestas
 • Εκδρομή με πλοιάριο στην Τιτικάκα
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Είσοδοι εθνικών πάρκων
 • Φόροι εθνικών πάρκων
 • Τουριστικοί φόροι Cuzco
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έντυπα
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Eπίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλέφωνα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
 • Επίσης το υψόμετρο μπορεί να γίνει ενοχλητικό την πρώτη μέρα στο Πούνο.
 • Οι εσωτερικές πτήσεις γίνονται συνήθως πολύ νωρίς το πρωί.
 • Τα ξενοδοχεία είναι καλά.
 • Στις Άνδεις το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μνημεία των Ίνκα.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πολλή πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
 • Παλιές πόλεις και πάρα πολύ φολκλόρ.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσκεψη στο φαράγγι Colca.
 • Η επίσκεψη στο μη-τουριστικό νησί Taquile.
 • Περιλαμβάνονται οι αρχαιολογικοί χώροι των Ίνκα γύρω από το Κούζκο.
 • Η θεαματική εκδρομή με τρένο στο ασύλληπτο Μάτσου-Πίτσου.
 • Σταδιακή άνοδος για καλύτερη προσαρμογή και αποφυγή προβλημάτων από το υψόμετρο.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Εξαιρετική οργάνωση στις μετακινήσεις μας μέσα στο Περού.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
 • H επίσκεψη στην υπέροχη Λευκή Πόλη του Περού, τη θρυλική Αρεκίπα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα πολυτελή ξενοδοχεία.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα.
 • Δυνατότητα για προαιρετική πτήση πάνω από τα σχέδια της Νάζκα.
 • Εξαιρετικές οικοξεναγήσεις στη ζούγκλα της Αμαζονίας.
 • Επίσκεψη στις εντυπωσιακές προ-Κολομβιανές αλυκές Maras.
 • Η κρουαζιέρα στην ψηλότερη πλωτή λίμνη του πλανήτη, τη λίμνη Τιτικάκα.
 • Η εκδρομή με σκάφος στα νησιά Μπαγιέστας.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Από τον Ειρηνικό Ωκεανό ως τα υψίπεδα των Άνδεων, από τις ζούγκλες του Αμαζονίου ως τις παράκτιες ερήμους, από τη λίμνη Τιτικάκα ως τον Ισημερινό, το Περού παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία τοπίων και πολιτισμών μοναδικών στα μάτια του Ευρωπαίου ταξιδιώτη.
 • Οι μυστηριώδεις πολιτισμοί των Άνδεων, οι χαμένες πόλεις των Ίνκας, η απόκοσμη λίμνη Τιτικάκα, οι αποικιακές πόλεις με τους ωραιότατους ναούς, τα ινδιάνικα πανηγύρια, οι πολύχρωμες φορεσιές, τα λάμα και ο ήχος του φλάουτου, συνθέτουν την εικόνα της πιο ενδιαφέρουσας χώρας της Νοτίου Αμερικής.
 • Ο Κανών πηγαίνει στο Περού από το 1994, πολύ πριν ανοίξουν καν τα τουριστικά γραφεία που διατείνονται ότι κάνουν τα καλύτερα προγράμματα εκεί. Τα γραφεία που υπήρχαν τότε, περιελάμβαναν το Περού σαν ένα κομμάτι ενός γενικότερου γύρου της Νότιας Αμερικής, με ολιγοήμερη παραμονή στη Λίμα, το Κούσκο και σπανιότερα στην Τιτικάκα.
 • Ο Κανών ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε πολυήμερους γύρους μόνο στο Περού, χωρίς να περιλαμβάνει και άλλες γειτονικές χώρες, που "κλέβουν" χρόνο από μια τόσο ενδιαφέρουσα χώρα.
 • Έτσι συμπεριέλαβε τα νησιά Ballestas, την Αρεκίπα, τη Nazca και τη ζούγκλα της Αμαζονίας.
 • Η αντιγραφή ήρθε γρήγορα, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα του Κανόνα να κυκλοφορεί σαν "αποκλειστικότητα" και από άλλους.
 • Η πρωτιά όμως έρχεται με την πείρα και το μεράκι του καλού ταξιδιού:
 • Πρώτα από όλα, το Περού δεν καλύπτεται σε δεκαήμερα και δωδεκαήμερα. Είναι πολύ μακρυά και ένα τέτοιο ταξίδι είναι εξοντωτικό. Άλλωστε, το να πάει κανείς εκεί και να επιστρέψει, θέλει τρεις ημέρες, οπότε μένει πολύ λίγος χρόνος για να πει κανείς ότι είδε τη χώρα.
 • Δεύτερον, ο Κανών δεν κάνει έκπτωση στην ποιότητα και αντίθετα με τις τάσεις της εποχής, συνεχίζει να προσφέρει πολυήμερα ταξίδια που εγγυώνται καλύτερες ξεναγήσεις, περισσότερες επισκέψεις, αλλά και ξεκούραση που είναι απαραίτητη για ένα τέτοιο ταξίδι.
 • Πηγαίνοντας λοιπόν στο Περού, θα κάνουμε έναν πλήρη αρχαιολογικό γύρο του νότιου μισού της χώρας - που είναι και το πιο ενδιαφέρον - και θα επικεντρωθούμε στις αρχαιότητες των Ίνκα, που βρίσκονται στην περιφέρεια του Κούσκο και του Μάτσου-Πίτσου.
 • Θα επισκεφθούμε επίσης το παρθένο κομμάτι της Περουβιανής Αμαζονίας, θα δούμε κόνδορες στο εντυπωσιακό φαράγγι Colca, θα πάμε στα νησιά Ballestas με τους πλούσιους θαλάσσιους βιότοπους και στη Nazca με τα τεράστια αινιγματικά της σχέδια.
 • Κορυφαία θεωρείται και η επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα με τις Ινδιάνικες κοινότητες της και στην Αρεκίπα που είναι η ωραιότερη πόλη του Περού.
 • Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το πρόγραμμα είναι ειδικά διαμορφωμένο για ξεκούραση και σταδιακή άνοδο στο υψόμετρο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, χωρίς βιασύνες και άγχος. Και πάντα με εξαιρετικά ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και χωρίς κρυφές χρεώσεις και "παγίδες" της τελευταίας στιγμής.
 • .