/DESTINATIONS/LATIN AMERICA/TRP470116871842011721681621154/DESCRIPTION
Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 3 - Μεσαίο προς δύσκολο

Xώρες με μέτρια υποδομή. Διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία, αλλά και όπου είναι απαραίτητο σε ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου, λόγω έλλειψης άλλων. Oρισμένες διανυκτερεύσεις γίνονται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Για ορισμένες διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Πιθανές επιτόπου αλλαγές του προγράμματος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

12 Ημερες

Συμμετοχες

8 - 15 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

2 - 13 Aυγ

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Mία μοναδική αποστολή στη Βενεζουέλα, που περιλαμβάνει τον Ορινόκο, σε ένα πρωτοποριακό ταξίδι σε μια χώρα "κλειστή" που όμως θεωρείται από τις ωραιότερες του Κόσμου.
Μακριά από τους τουριστικούς προορισμούς της Νότιας Αμερικής, η ακατοίκητη και παρθένα ενδοχώρα της Βενεζουέλας προκαλεί τον ταξιδιώτη. Το ταξίδι αυτό είναι μία εκπληκτική εμπειρία και μια ανεπανάληπτη πρόκληση που απευθύνεται σε λίγους και που δίνει έμφαση στο μοναδικό, αλλά και κορυφαίο ατού της χώρας: την καταπληκτική της φύση, που όμοια της δεν συναντάμε πουθενά αλλού.
Άλλο ένα πλεονέκτημα του ταξιδιού αυτού, είναι το ότι γίνεται την κατάλληλη εποχή. Η εποχή των βροχών, ενώ είναι αποτρεπτικός παράγοντας για επίσκεψη σε άλλες τροπικές χώρες, στη Βενεζουέλα είναι ένα μεγάλο συν, γιατί μόνο τότε τα ποτάμια είναι γεμάτα και οι καταρράκτες στη μέγιστη ισχύ τους. Το να πάει κάποιος στον καταρράκτη Angel Falls και να δει μόνο μία στενή λωρίδα νερού είναι μία απογοήτευση. Το να τον δει σε όλο του το μεγαλείο όμως, είναι εμπειρία ζωής! Οι βροχές άλλωστε δεν κρατούν πολύ, είναι κάτι σαν τις δικές μας μπόρες και μάλιστα είναι καλοδεχούμενες για τη δροσιά που θα μας χαρίσουν μέσα στην τροπική ζέστη. Το ξέρουμε, γιατί το έχουμε κάνει και το έχουμε ζήσει!
Θα ξεκινήσουμε από το Καράκας και ακολουθεί το πλούσιο σε πανίδα Δέλτα του ποταμού Ορινόκο, που καλύπτεται από πυκνές ζούγκλες και κατοικείται από τους Ινδιάνους Warao. Μοναδική εμπειρία η διαμονή σε lodge στη μέση της ζούγκλας.
Στο μοναδικό αυτό τόπο, θα επισκεφθούμε οικισμούς των Ινδιάνων, που ζουν αποκομμένοι, θα ψαρέψουμε πιράνχας και θα δούμε τα ζώα που ζουν σ’αυτόν τον επίγειο παράδεισο: μεγάλοι παπαγάλοι και πολύχρωμα τροπικά πουλιά, κόκκινοι πίθηκοι και υδρόβια θηλαστικά, ακόμα και τα περίφημα λευκά δελφίνια που ζουν στο γλυκό νερό.
Συνεχίζοντας, θα πετάξουμε με μικρά αεροπλάνα στην καρδιά της Βενεζουέλας. Μία περιοχή δυσπρόσιτη, πυκνά δασωμένη και χωρίς δρόμους. Προορισμός η Canaima με τους καταρράκτες της και με τα μυστηριώδη tepui, που υψώνονται απότομα μέσα στη ζούγκλα. Τα tepui, είναι απότομες εδαφικές εξάρσεις, με κάθετες πλαγιές και μέσο ύψος 1000 μέτρων περίπου. Συναντιούνται μόνο στη Βενεζουέλα και ονομάζονται Νησιά του Ουρανού, γιατί το καθένα από αυτά είναι ένας ξεχωριστός κόσμος με διαφορετικό κλίμα, πράγμα που κράτησε σε απομόνωση διαφορετικά ζωικά είδη, για εκατομμύρια χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή αυτή γυρίστηκαν σκηνές από το φιλμ Jurassic Park. Τα τροπικά τοπία εδώ θεωρούνται εξαιρετικής ομορφιάς.
Στην Canaima αρχίζει μία περιπέτεια μοναδική στο είδος της: θα ανέβουμε τον ποταμό Churu με πιρόγα και Ινδιάνους οδηγούς, για να δούμε από κοντά τον καταρράκτη Salto Angel που είναι ο ψηλότερος του Κόσμου, και πέφτει από ύψος 985 μέτρων! Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τον καταρράκτη αυτόν με μικρά αεροπλάνα και απλώς πετούν τριγύρω. Η συναρπαστικότερη εμπειρία όμως είναι να πάει κανείς με πιρόγα, γιατί μόνον έτσι θα θαυμάσει τα απίστευτης ομορφιάς τοπία, θα κάνει μπάνιο σε παραδεισένιους τροπικούς καταρράκτες και θα δει πράγματα που ούτε φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχουν! Θα επισκεφθούμε ακόμα, τους καταρράκτες γύρω από την Κανάϊμα για να απολαύσουμε την περιοχή σε όλο της το μεγαλείο!
Τέλος, για όσους θέλουν, υπάρχει η δυνατότητα για μια προαιρετική επέκταση του ταξιδιού στις ατόλες του Αρχιπελάγους Los Roques στην Καραϊβική, που έχει ανακηρυχτεί Εθνικό Πάρκο, λόγω των κοραλλιογενών υφάλων που θεωρούνται οι ωραιότεροι της Αμερικής: Τρεις μέρες απόλυτης χαλάρωσης στο τροπικό περιβάλλον των νησιών, με την κατάλευκη άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά και τους κοραλλιογενείς βυθούς. Το χρώμα και η διαύγεια των νερών είναι κάτι το απίστευτο!
Εδώ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε posadas, δηλαδή σε γραφικά τοπικά καταλύματα με 4-5 δωμάτια, που παρέχουν όλες τις ανέσεις. Κάθε μέρα, μετά το πρωινό, θα μεταφερόμαστε με σκάφος για εκδρομές σε διαφορετικές παραλίες, για να απολαύσουμε τις θεϊκές θάλασσες των νησιών, που σπάνια κάποιος μπορεί να συναντήσει αλλού. Ίσως μόνο η Πολυνησία να μπορεί να συγκριθεί με τα νησιά αυτά!
Και τα θαλασσινά είναι ένας μεγάλος πειρασμός: Από νόστιμα ψάρια, μέχρι γιγαντιαίους αστακούς που θα γευτούμε, στο ονειρικό τροπικό περιβάλλον των νησιών.
Ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά τα ταξίδια στη Βενεζουέλα, έψαξε και βρήκε απίστευτα φυσικά μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια δεκάδες Έλληνες στα βάθη της μακρινής αυτής χώρας.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Καράκας της Βενεζουέλας, μια τροπική μητρόπολη με αμφιλεγόμενη φήμη. Nυκτερινή πτήση πάνω από τον Ατλαντικό.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη το πρωί στο Καράκας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Η πόλη περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με τα δασωμένα βουνά του εθνικού πάρκου El Ávila να την περικλείουν. Η υποβλητική ομίχλη κατεβαίνει από τα καταπράσινα βουνά, κρατώντας την πόλη σε μια υποφερτή θερμοκρασία όλο το χρόνο. Το μεσημέρι, θα κάνουμε μια περιήγηση με το αυτοκίνητο για να πάρουμε μια γεύση από την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας. Θα ξεκινήσουμε από τον πυρήνα της παλιάς πόλης, την καταπράσινη πλατεία Bolívar που στο κέντρο της υπάρχει το έφιππο άγαλμα του Simon Bolivar και είναι γεμάτη με πάγκους με αγαλματάκια αγίων και πίνακες και φωτογραφίες του Ούγκο Τσάβες. Θα δούμε επίσης τον καθεδρικό ναό που κτίστηκε το 1713, το ιστορικό δημαρχείο, τη Βουλή, την εκκλησία Santa Capilla και φυσικά το μαυσωλείο του εθνικού ήρωα Simon Bolivar. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μικρή πόλη Maturin, είσοδο για το Δέλτα του ποταμού Ορινόκο. Άφιξη στο Maturin και οδική μεταφορά στο μικρό λιμάνι Boca de Uracoa, που βρίσκεται σε έναν από τους βραχίονες του Ορινόκο, όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο για να μπούμε βαθιά μέσα στα τροπικά δάση του Δέλτα, ενός από τα μεγαλύτερα του πλανήτη. Στη διαδρομή μας θα μπούμε σταδιακά μέσα στις ζούγκλες με τα τεράστια δέντρα που στεφανώνουν τις όχθες και που στα κλαδιά τους φωλιάζουν πολύχρωμα πουλιά και μικροί πίθηκοι. Άφιξη στο απομονωμένο lodge στην καρδιά της ζούγκλας που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η-5η ημέρα

Η περιπέτεια στην μοναδική αυτή περιοχή της Νότιας Αμερικής συνεχίζεται, αφού θα περάσουμε δύο ολόκληρες ημέρες στις αδιαπέραστες ζούγκλες του ποταμού Ορινόκο. Οι εκδρομές γίνονται με ταχύπλοο στα δαιδαλώδη φυσικά κανάλια του Δέλτα του ποταμού, που σκεπάζονται με πυκνή τροπική βλάστηση. Μέσα στις υδρόβιες αυτές στοές θα παρατηρήσουμε πολλά είδη τροπικών πουλιών, όπως παπαγάλους και μεγάλους τουκάνους, πιθήκους, οταρίες, κροκόδειλους και πολλά είδη ερπετών όπως τα γιγαντιαία ανακόντα, που είναι μεν δύσκολο να τα εντοπίσουμε, αλλά σίγουρα βρίσκονται πολύ κοντά μας. Θα παρακολουθήσουμε επίσης το ψάρεμα των φοβερών και τρομερών πιράνχα και θα μάθουμε τη φαρμακευτική χρήση πολλών τοπικών φυτών και θα επισκεφθούμε τα χωριά της ινδιάνικης φυλής Warao που ζουν σε πασσαλόπηκτες καλύβες στις όχθες του ποταμού και που ο τρόπος διαβίωσης τους ελάχιστα έχει αλλάξει μέσα στους αιώνες. Με λίγη τύχη ίσως να μπορέσουμε να δούμε και τα σπάνια ροζ δελφίνια του Ορινόκο, από τα ελάχιστα είδη που ζουν σε γλυκό νερό. Δείπνο και διανυκτερεύσεις στο lodge.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο για να αφήσουμε το Δέλτα του Ορινόκο και να επιστρέψουμε στο λιμάνι του Boca de Uracoa. Από εκεί θα μεταφερθούμε οδικώς στο Maturin (ή στο Puerto Ordaz) για την πτήση μας πίσω στο Καράκας. (Λόγω των συχνών ακυρώσεων των πτήσεων, είναι πολύ πιθανότερο να επιστρέψουμε στο Καράκας οδικώς - διαδρομή περίπου 10 ωρών με τις στάσεις). Άφιξη στο Καράκας το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο με μικρά αεροπλάνα για την πτήση μας στο εσωτερικό της χώρας με προορισμό την Canaima στην κεντρική Βενεζουέλα, μία περιοχή δυσπρόσιτη, πυκνά δασωμένη και χωρίς δρόμους. Η Canaima, μια μικρή κωμόπολη απομονωμένη μέσα σε αδιαπέραστες ζούγκλες είναι προσιτή μόνο με αεροπλάνο και είναι γνωστή για τον ψηλότερο καταρράκτη του πλανήτη, τον περίφημο Kerepakupai Merú, ή Angel Falls όπως είναι πιο γνωστός, ή και Salto Angel στα ισπανικά. Άφιξη και μεταφορά στο lodge. To απόγευμα θα επισκεφθούμε με πιρόγα τη γειτονική λίμνη που έχει επίσης το όνομα Canaima για να δούμε τους θεαματικούς καταρράκτες El Sappo και Sappito. Το θέαμα της λίμνης είναι ανυπέρβλητο και η εμπειρία μας θα γίνει μοναδική, αφού θα μπορέσουμε να περπατήσουμε στο μονοπάτι κάτω από τον καταρράκτη, πίσω από έναν τοίχο αφρισμένου νερού. Επιστροφή στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Σήμερα αρχίζει μία περιπέτεια μοναδική στο είδος της: θα ανέβουμε τον ποταμό Churu με μηχανοκίνητη πιρόγα και Ινδιάνους οδηγούς, για να δούμε από κοντά τον καταρράκτη Salto Angel που είναι ο ψηλότερος του Κόσμου, και πέφτει από ύψος 985 μέτρων. Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τον καταρράκτη αυτόν με μικρά αεροπλάνα και απλώς πετούν τριγύρω. Η συναρπαστικότερη εμπειρία όμως είναι να πάει κανείς με πιρόγα, γιατί μόνον έτσι θα θαυμάσει τα απίστευτης ομορφιάς τοπία, θα κάνει μπάνιο σε παραδεισένιους τροπικούς καταρράκτες και θα δει πράγματα που ούτε φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχουν. Το πρωί λοιπόν, θα ξεκινήσουμε με πιρόγα για την κατασκήνωση στο νησάκι Isla Raton. Η σημερινή διαδρομή απλά δεν περιγράφεται και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το παραδεισένιο μέρος με τους καταρράκτες και με τα μυστηριώδη tepui, που υψώνονται απότομα μέσα στη ζούγκλα. Τα tepui, είναι απότομες εδαφικές εξάρσεις, με κάθετες πλαγιές και μέσο ύψος 1000 μέτρων περίπου. Συναντιούνται κυρίως στη Βενεζουέλα και ονομάζονται Νησιά του Ουρανού, γιατί το καθένα από αυτά είναι ένας ξεχωριστός κόσμος με διαφορετικό κλίμα, πράγμα που κράτησε σε απομόνωση διαφορετικά ζωικά είδη, για εκατομμύρια χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή αυτή γυρίστηκαν σκηνές από το φιλμ Jurassic Park. Τα τροπικά τοπία εδώ θεωρούνται από τα ωραιότερα του Κόσμου και σχετικά λίγοι τυχεροί μπορούν να τα απολαύσουν. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στην Isla Raton και θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τον μοναδικό στον πλανήτη καταρράκτη που χάνεται μέσα στα σύννεφα. Θα δούμε το Πηγάδι των Ευχών και θα περπατήσουμε μέσα στο δάσος μέχρι τη βάση του καταρράκτη (πεζοπορία 2 ωρών). Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση, με μοναδική θέα στον καταρράκτη.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στη Canaima, περνώντας από γνώριμα πλέον μέρη και φωτογραφίζοντας συνεχώς τα μοναδικά τοπία της διαδρομής. Μικρότερος ο χρόνος της επιστροφής αφού κατεβαίνουμε τον ποταμό και το ρεύμα μας βοηθάει να κινηθούμε ταχύτερα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Εδώ θα βρούμε Ινδιάνικα χειροτεχνήματα και πολλά σουβενίρ. Τακτοποίηση στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το μικρό αεροδρόμιο της Canaima, για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής στο Καράκας. Άφιξη στο Καράκας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η-12η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της 12ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ROQUES

11η ημέρα

Πρωινή πτήση με μικρό αεροπλάνο για το νησιωτικό σύμπλεγμα Los Roques στην Καραϊβική, για τρεις μέρες απόλυτης χαλάρωσης στο τροπικό περιβάλλον των νησιών, με την κατάλευκη άμμο, τα γαλαζοπράσινα νερά και τους κοραλλιογενείς βυθούς. Το χρώμα και η διαύγεια των νερών είναι κάτι το απίστευτο. Εδώ θα μείνουμε σε ξενώνες (posadas) - γραφικά τοπικά καταλύματα με 4-5 δωμάτια, που παρέχουν όλες τις ανέσεις - γιατί τα νησιά έχουν ανακηρυχτεί σε Εθνικό Πάρκο και για την προστασία τους δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία και ο αριθμός επισκεπτών είναι ελεγχόμενος. Κάθε μέρα, μετά το πρωινό, θα μεταφερόμαστε με σκάφος για εκδρομές σε διαφορετικές παραλίες, για να απολαύσουμε τις θεϊκές θάλασσες των νησιών, που σπάνια κάποιος μπορεί να συναντήσει αλλού. Ίσως μόνο η Πολυνησία να μπορεί να συγκριθεί με τα νησιά αυτά. Και τα θαλασσινά είναι ένας μεγάλος πειρασμός: Από νόστιμα ψάρια, μέχρι γιγαντιαίους αστακούς που θα γευτούμε, στο ονειρικό τροπικό περιβάλλον των νησιών. Το μεσημέρι, θα κολυμπήσουμε στα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής. Το απόγευμα προαιρετική πεζοπορική βόλτα στο λόφο με το φάρο με την καλύτερη θέα στο νησί. Επιστροφή στον ξενώνα, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Η γνωριμία με το παραδεισένιο αυτό αρχιπέλαγος συνεχίζεται και σήμερα, με ολοήμερη εκδρομή στο νησί Francisquí (ή στο Cayo de Agua, πάντα ανάλογα με τον καιρό). Τo νησί είναι ένα από τα πολλά στη σειρά από ατόλες με τις παραδεισένιες παραλίες και τους βυθούς που συγκαταλέγονται στους ωραιότερους του Κόσμου: Ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο, ένα πυροτέχνημα χρωμάτων σε κοράλλια, ψάρια και όστρακα. Αφού απολαύσουμε την κρυστάλλινη τροπική θάλασσα και τη χρυσαφένια αμμουδιά, το απόγευμα θα επιστρέψουμε στον ξενώνα μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια αναμνηστικών από το παραδεισένιο αυτό μέρος, ή μια τελευταία βουτιά στα ζεστά νερά της Καραϊβικής. Το μεσημέρι, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Καράκας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η-15η ημέρα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Ελλάδα. Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της 15ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή Επέκτασης

Τιμή συμμετοχής κατ'άτομο σε δίκλινο: 1.660 €
Διαφορά μονόκλινου: 255 €

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

4.390 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

4.620 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

955 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

5.345 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

5.575 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

765 €

Καντε κρατηση τωρα

2 - 13 Aυγ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχείο 4* στο Καράκας
 • Lodge στο Δέλτα του Orinoco και στην Canaima
 • Κατασκήνωση στον καταρράκτη Angel Falls
 • Posada στα νησιά Roques (γία όσους επιλέξουν την επέκταση)
 • Πρωινό στο Καράκας
 • Πλήρης διατροφή εκτός από το Καράκας
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Eίσοδοι εθνικών πάρκων
 • Φόροι εθνικών πάρκων
 • Πληροφοριακό ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλοι καυσίμων
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές και στην έλλειψη καλών ξενοδοχείων στο εσωτερικό της χώρας.
 • Οι διανυκτερεύσεις στο Δέλτα γίνονται σε lodge μέσα στη ζούγκλα.
 • Μια διανυκτέρευση γίνεται σε κατασκήνωση, όπου επιβάλλεται η χρήση υπνόσακου.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα φυσικά μνημεία.
 • Μεγάλο μέρος του ταξιδιού γίνεται μέσα σε ποτάμια, γι'αυτό και η καλύτερη εποχή είναι η εποχή των βροχών (Ιούλιος - Οκτώβριος), που τα ποτάμια είναι γεμάτα.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
 • Λόγω του εμπάργκο και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, οι εσωτερικές πτήσεις έχουν ασταθή δρομολόγια και γίνονται μόνο από/προς το Καράκας. Αυτό σημαίνει πιθανή ναύλωση αεροσκάφους ειδικά για εμάς, υψηλό κόστος, ανταποκρίσεις και έξτρα διανυκτερεύσεις και μεταφορές στην πρωτεύουσα, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ήταν απαραίτητες.
 • Στο Καράκας δεν περιλαμβάνονται γεύματα επειδή η πολιτική των ξενοδοχείων δεν προβλέπει ημιδιαροφή και επειδή οι εσωτερικές πτήσεις γίνονται πολύ νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να χάνουμε το πρωινό μας. Στα υπόλοιπα μέρη - Ορινόκο, Canaima και νησιά Low Roques περιλαμβάνεται πλήρης διατροφή.
 • Προσοχή: Ο μόνος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τη ζούγκλα της Κανάϊμα και ιδιαίτερα τον απρόσιτο καταρράκτη Angel Falls, είναι μόνο με πιρόγες και κατασκήνωση. Έτσι αποφεύγονται οι άσκοπες πτήσεις πάνω από τον καταρράκτη, που συνήθως είναι αθέατος λόγω της πυκνής νέφωσης.
 • Η Βενεζουέλα είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση, οι απεργίες και τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους για μέρες.
 • Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για να καλύψουμε τα σπουδαιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας.
 • Eξαιρετική οργάνωση για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια σε μια δύσκολη χώρα σαν τη Βενεζουέλα.
 • Η τριήμερη παραμονή μας με τρεις διανυκτερεύσεις στο Δέλτα του Ορινόκο.
 • Διανυκτερεύσεις σε ατμοσφαιρική posada στα νησιά Los Roques.
 • Η ανυπέρβλητη και μοναδική διαδρομή με μηχανοκίνητη πιρόγα στον ποταμό Churu, ανάμεσα στα μυθικά tepui της ζούγκλας.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και lodge.
 • Ελεύθερος χρόνος, απαραίτητος για να απολαύσουμε τις παραδεισένιες παραλίες του αρχιπελάγους Los Roques.
 • Η εξερεύνηση τoυ συγκλονιστικού Δέλτα του ποταμού Ορινόκο.
 • Eπίσκεψη στον Angel Falls, ψηλότερο καταρράκτη του πλανήτη.
 • Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε εθνικά πάρκα και μουσεία.
 • Επίσκεψη στην απομονωμένη φυλή των Warao.
 • Eπίσκεψη στο εθνικό πάρκο Canaima.
 • Διαδρομές σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τροπικά τοπία της Νότιας Αμερικής.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός από την Ελλάδα.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αρχηγός συνοδεύει το γκρουπ και στα νησιά Ρόκες ανεξάρτητα από το μέγεθος του γκρουπ.