/DESTINATIONS/EUROPE/TRP120017102466101721681621186/DESCRIPTION
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 
Φινλανδικές λίμνες & Βόρεια Καρελία

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ημερες

8 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

22-29 Ιουν  •  19-26 Ιουλ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 
Φινλανδικές λίμνες & Βόρεια Καρελία

Ένα υπέροχο πρόγραμμα, μοναδικό στην Ελληνική αγορά, που θα μας φέρει στη μακρινή Χώρα των Χιλίων Λιμνών και που περιλαμβάνει αξιοθέατα, όπως τα αρχιτεκτονήματα του Ελσίνκι, το διατηρητέο Porvoo, τις κρυστάλλινες λίμνες, τα απέραντα δάση και τα διατηρημένα ξύλινα χωριά της Φινλανδικής Καρελίας πάντα κάτω από τις μεγάλες ημέρες και τις λευκές νύχτες του Βορρά.
Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι η διάσχιση της χώρας, για να απολαύσουμε τα μοναδικά της δασωμένα τοπία με επίσκεψη σε μικρές και μεγάλες πόλεις και γνωριμία με τις περίφημες λίμνες που έχουν κάνει τη Φινλανδία γνωστή σε όλο τον Κόσμο
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, που κάνει το ταξίδι πιο βολικό, γιατί φανταστείτε να φτάνετε βράδυ σε ένα ξενοδοχείο και να είστε αναγκασμένοι να ψάχνετε εστιατόρια μέσα στη νύχτα!
Κυρίως όμως είναι οι είσοδοι των μνημείων και των μουσείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι ακριβές. Μεγάλη σημασία έχει και ο αριθμός των ταξιδιωτών. Συνήθως τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 12 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης / Αθήνας και πτήση για το Ελσίνκι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Ελσίνκι το μεσημέρι και γνωριμία με την πόλη, που έγινε πρωτεύουσα το 1812. Θα επισκεφθούμε το πάρκο Sibelius με το μνημείο προς τιμήν του μεγάλου Φινλανδού συνθέτη και την εκπληκτική λουθηρανική εκκλησία Temppeliaukio. Θα δούμε το περίφημο Finlandia Talo, γνωστό από τη διάσκεψη στο Ελσίνκι, τη Βουλή, και θα καταλήξουμε στο ιστορικό κέντρο, που διαμορφώθηκε από τον τσάρο Αλέξανδρο Α’, τότε που η Φινλανδία ήταν Μεγάλο Δουκάτο της Ρωσίας. Θα δούμε την πλατεία της Γερουσίας, τον καθεδρικό ναό, το κτίριο του Πανεπιστημίου καθώς και το Δημαρχείο και το προεδρικό Μέγαρο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στην κοσμοπολίτικη Esplanadi. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2

Το πρωί θα μεταφερθούμε στη γοητευτική πόλη Porvoo, παλιά πρωτεύουσα της Φινλανδίας, που έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο. Αφού επισκεφτούμε την παλιά πόλη με τα ξύλινα κτήρια, θα συνεχίσουμε για το ιστορικό σιδηρουργείο Stromfors, που χρονολογείται από το 1695 και είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα της Φινλανδίας. Λόγω των δασών και της άφθονης διαθέσιμης υδροηλεκτρικής ενέργειας, η περιοχή προσέλκυσε πλήθος κατοίκων, οι οποίοι έφτιαξαν πριονιστήριο, ελαιοτριβείο, ζυθοποιείο, αποστακτήριο, μια ταβέρνα και ένα εργοστάσιο τούβλων. Συνεχίζουμε για την παραθαλάσσια πόλη Kotka με το ατμοκίνητο παγοθραυστικό πλοίο Tarmo, του 1907. Το Tarmo χρησιμοποιήθηκε στους δύο παγκόσμιους πολέμους και σήμερα αποτελεί ένα επισκέψιμο πλοίο-μουσείο. Το απόγευμα θα εισέλθουμε στην εκπληκτική περιοχή των φινλανδικών λιμνών και θα φτάσουμε στη Savonlinna, που είναι χτισμένη σε διάφορα νησάκια μέσα στη λίμνη Saimaa. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3

Η μέρα μας ξεκινά με επίσκεψη στην παλιά πόλη και το ειδυλλιακό νησάκι-κάστρο Olavinlinna. Η διαδρομή μας στη συνέχεια θα μας φέρει στο Εθνικό Πάρκο Koli και αγναντεύοντας δεκάδες λίμνες και ατελείωτα δάση, θα καταλήξουμε στο συγκλονιστικό μας ξενοδοχείο στο χωριό Bomba, πάνω στην όχθη της λίμνης, όπου για δύο βράδια θα ζήσουμε μία μοναδική και αυθεντική φινλανδική εμπειρία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στο διάσημο χωριό Bomba, πολύ σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό μέρος της Φινλανδικής Καρελίας. Στο χωριό συγκεντρώνονται τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής της Φινλανδικής Καρελίας, η οποία έχει πολλά κοινά με τη γειτονική Ρωσική Καρελία, με την οποία παλιότερα αποτελούσαν ενιαία περιφέρεια και χωρίστηκαν το 1944. Το χωριό Nurmes είναι γνωστό για τα καλύτερα διατηρημένα ξύλινα σπίτια ολόκληρης της Φινλανδίας. Οι κάτοικοί του θεωρούνται πολύ τυχεροί, καθώς μένουν σε αυτά τα ιστορικά χρωματιστά ξύλινα σπιτάκια και έχουν θέα στις γειτονικές λίμνες με τα γαλήνια νερά. Σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο μας ξεκινά το “Μονοπάτι της Γαλήνης”. Μια σύντομη διαδρομή μέσα στην απόλυτη ησυχία του δάσους και της λίμνης, μας οδηγεί σε ένα tsasouna, όπως ονομάζονται τα ορθόδοξα παρεκκλήσια της Φινλανδικής Καρελίας, ίδιου αρχιτεκτονικού ρυθμού με αντίστοιχα παρεκκλήσια στη Ρωσική Καρελία. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικού μπάρμπεκιου στις όχθες της λίμνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε την πόλη Kuopio, άλλη μία πόλη με αυθεντικό φινλανδικό χαρακτήρα. Η πλατεία της κεντρικής αγοράς είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσουμε το ξεχωριστό kalakukko, μια τοπική σπεσιαλιτέ με ψημένο λιμνόψαρο πάνω σε ψωμί σίκαλης. Στη συνέχεια θα ανεβούμε στον πύργο Puijo των 75 μέτρων, για να μπορέσουμε να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα προς ολόκληρη την περιοχή των λιμνών που μας περιβάλλει. Απόγευμα ελεύθερο για έναν ειδυλλιακό περίπατο στις όχθες της λίμνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6

Μια άλλη παραλίμνια πόλη μας περιμένει σήμερα, η πόλη Kajaani, πρωτεύουσα της επαρχίας Kainuu. Ο ποταμός Kajaani χωρίζει την πόλη στα δύο και καταλήγει στη γειτονική λίμνη Oulu, τα νερά της οποίας με τη σειρά τους κυλούν ως την πόλη Oulu, στη Βαλτική Θάλασσα. Η πόλη ιδρύθηκε το 17ο αιώνα και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη ρωσική εισβολή στο ανατολικό τμήμα της Σουηδίας (σημερινής Φινλανδίας). Το κάστρο του 17ου αιώνα, που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο νησάκι μέσα στον ποταμό, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ρωσικά στρατεύματα και μέχρι σήμερα στέκει ερειπωμένο. Το απόγευμα επιβίβαση σε ατμόπλοιο για μια μοναδική κρουαζιέρα στις λίμνες της περιοχής. Ξεκινώντας από το Kajaani θα πλεύσουμε βόρεια και περνώντας από καταπράσινα παραμυθένια τοπία θα φτάσουμε ως τη μεγάλη λίμνη Oulu. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Oulu, τη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη της Φινλανδίας στο βόρειο τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας, στο Βοθνιακό Κόλπο. Το Oulu συνδυάζει το παραδοσιακό φινλανδικό στοιχείο με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και παράλληλα απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης, με πανέμορφα πάρκα, κήπους, συντριβάνια και χώρους αναψυχής πλάι στη θάλασσα. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη με τον καθεδρικό ναό, ένα εκπληκτικό κομμάτι αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από τo 16ο αιώνα. Συνεχίζουμε με την κεντρική πλατεία της αγοράς, το πιο πολυσύχναστο σημείο του Oulu. Στα ξύλινα σπιτάκια και του πάγκους που βρίσκονται παντού στην πλατεία μπορούμε να δοκιμάσουμε τοπικές λιχουδιές και αγοράσουμε αναμνηστικά. Θα περπατήσουμε στο πάρκο Hupisaaret με τους Βοτανικούς Κήπους, όπου πολύχρωμα λουλούδια και φυτά δημιουργούν μία
γαλήνια ατμόσφαιρα. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Oulu και πτήση για το Ελσίνκι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8

Το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.485 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

1.665 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

370 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.855 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.035 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

325 €

Καντε κρατηση τωρα

22-29 Ιουν  •  19-26 Ιουλ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ξενοδοχεία 4* & 3*
 • Ημιδιατροφή (εκτός της 1ης & 8ης ημέρας)
 • Οδικές μεταφορές
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Ξεναγήσεις & περιηγήσεις
 • Είσοδοι μνημείων, μουσείων και εθνικών πάρκων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Πληροφοριακό ιστορικό υλικό
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλοι καυσίμων
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά (αλκοολούχα και μη) κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Ο προορισμός αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και την ιστορία, αλλά και τη φύση.
 • Πολλές επισκέψεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.
 • Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα φυσικά τοπία.
 • Θεαματικές λίμνες σε δασωμένο περιβάλλον.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε μικρές πόλεις.
 • Κάποια δείπνα σερβίρονται σε εστιατόρια.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς, που καλύπτει όλη την περιοχή των λιμνών της Φινλανδίας.
 • Περιλαμβάνεται η ημιδιατροφή.
 • Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι στα μνημεία και τα εθνικά πάρκα, είσοδοι σε επί μέρους μουσεία.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η επίσκεψη στο εκπληκτικό εθνικό πάρκο Koli.
 • Οι διανυκτερεύσεις σε μικρές φινλανδικές πόλεις.
 • Γνωριμία με την πρωτεύουσα Ελσίνκι.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Διάσχιση των εντυπωσιακών δασών της βόρειας Καρελίας.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.