/DESTINATIONS/EUROPE/TRP4456169399836417216911101137/DESCRIPTION
ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

8 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

Χαμένη στο βόρειο Ατλαντικό, μεταξύ του Καναδά, της Γροιλανδίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης, αγγίζοντας σχεδόν το Αρκτικό Κύκλο, η μαγική Ισλανδία, είναι ένα μεγάλο νησί και συγχρόνως η πιο απομακρυσμένη Ευρωπαϊκή χώρα.
Μια χώρα-έκπληξη, που έχει όλα όσα η θέση της κοντά στον Αρκτικό Κύκλο μπορεί να της χαρίσει: Λιβάδια, παγετώνες και ορμητικά ποτάμια, παγωμένες λίμνες, πλούσιους ψαρότοπους και βιότοπους με θαλασσοπούλια και θαλάσσια θηλαστικά.
Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες χώρες με το ίδιο γεωγραφικό πλάτος, είναι το ενεργό υπέδαφος της, ένας πραγματικός φλεγόμενος κόσμος, που γίνεται αντιληπτός στους επισκέπτες με τα ηφαίστεια και τις αναρίθμητες θερμοπηγές που αναβλύζουν σε κάθε σημείο τoυ εδάφους της.
Με το ταξίδι μας αυτό δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι: Να περιοριστούμε στην πρωτεύουσα Ρεΰκιαβικ και στις τριγύρω τοποθεσίες μόνο και μόνο για να πούμε ότι πήγαμε στην Ισλανδία. Τα περισσότερα προγράμματα περιλαμβάνουν την Ισλανδία σαν ένα μικρό μέρος ενός γενικότερου ταξιδιού στον απώτατο Βορρά. Τα πραγματικά όμως ενδιαφέροντα κομμάτια της χώρας βρίσκονται πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, και χρειάζεται χρόνος για να τα επισκεφθεί κανείς.
Έτσι πέρα από το Ρεΰκιαβικ και το εθνικό πάρκο Thingvellir με τις θερμοπηγές του και τον καταρράκτη Gulfoss, θα διασχίσουμε όλη την Ισλανδία από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Θα περάσουμε από αφιλόξενες ηφαιστειακές ερήμους, που θα μας δώσουν την εντύπωση πως είμαστε στον Άρη, θα κάνουμε μπάνιο σε θερμοπηγές που κοχλάζουν στη μέση του πουθενά, θα δούμε παγετώνες και θα διανυκτερεύσουμε σε απομακρυσμένα μέρη, μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό.
Θα κινηθούμε κατά μήκος των ακτών και θα παρατηρήσουμε την ιδιόρρυθμη αρκτική πανίδα της Ισλανδίας, θα πλεύσουμε με ταχύπλοα δίπλα σε παγόβουνα και θα δούμε μικρές κοινότητες ψαράδων που ζουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ένα ταξίδι μοναδικό για όσους πραγματικά θέλουν να ζήσουν από κοντά τα περίεργα και με δυσκολοπρόφερτα ονόματα, γεωλογικά θαύματα της Ισλανδίας.
Κατά την περιήγηση μας στις αχανείς και ακατοίκητες εκτάσεις του εσωτερικού, θα μένουμε σε μικρά ξενοδοχεία και lodge, χωρίς πολλές πολυτέλειες, με καθαρά σεντόνια όμως και άφθονο ζεστό νερό. Ο λόγος είναι γιατί απλά, τα μεγάλα ξενοδοχεία σπανίζουν, αλλά και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Βέβαια, μιλάμε για μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ζωής στον πλανήτη, οπότε και τα μικρά καταλύματα που θα μείνουμε έχουν όλα τα στάνταρ για άνετη διαμονή.
Άλλο σπουδαίο πλεονέκτημα είναι ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων στο ταξίδι. Στα ταξίδια του Κανόνα, συνήθως συμμετέχουν 10 - 15 άτομα, κάτι που κάνει το ταξίδι πιο ευέλικτο και πιο άνετο.
Επίσης η πληθώρα φυσικών μνημείων που θα δούμε κατά την περιπλάνηση μας στον πραγματικά εξωγήινο αυτόν τόπο: Τεράστιοι καταρράκτες, ενεργά ηφαίστεια, καυτή λάβα και γαλάζια παγόβουνα, όλα αυτά θα κάνουν την περιπέτεια μας στις Αρκτικές ερήμους της Ισλανδίας ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
Και η Ισλανδία είναι μία από τις χώρες που απολαμβάνει κι αυτή την εμφάνιση του Βόρειου Σέλαος στον ουρανό της: Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα που προσφέρει η φύση. Οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί, που χορεύουν στο νυχτερινό ουρανό των πολικών περιοχών, είναι η καλύτερη αφορμή για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι-εμπειρία ζωής!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το γκρουπ συνοδεύεται από Έλληνα αρχηγό από την αρχή μέχρι το τέλος της διάρκειας του ταξιδιού.
Για λόγους ασφάλειας, ο Κανών πάντα στέλνει συνοδούς από την Ελλάδα και αποφεύγει να χρησιμοποιεί μόνο ντόπιους ελληνόφωνους ξεναγούς, που περιμένουν το γκρουπ στον τελικό προορισμό.
Έτσι, οι ταξιδιώτες έχουν πάντα μια έξτρα υπηρεσία που δεν αφαιρείται για μείωση του κόστους.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αργά το βράδυ στη βορειότερη πρωτεύουσα του πλανήτη το απόγευμα. Το Ρέικιαβικ - ο “Κόλπος του Καπνού” - πήρε το όνομα τoυ από τους ατμούς που αναδύονταν από τις γειτονικές θερμές πηγές. Η πόλη είναι μικρή και το ιστορικό της κέντρο περπατιέται ολόκληρο σε λίγες ώρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για την περιήγηση μας στην πόλη, για να δούμε το Alþingishúsið – το Ισλανδικό Κοινοβούλιο και την μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας, την Hallgrímskirkja, το παλιό λιμάνι με το μέγαρο μουσικής Harpa και το κτίριο Höfði όπου το 1986 έγινε η συνάντηση των προέδρων Ρήγκαν και Γκορμπατσόφ. Αναχώρηση για το Thingvellir, το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Ισλανδίας, εκεί όπου το 930, ιδρύθηκε το Althing το πρώτο κοινοβούλιο της Ισλανδίας. Tο πάρκο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας απομακρύνεται η μία από την άλλη και σήμερα προστατεύεται από την UNESCO. Η γεωλογική ιστορία των τεκτονικών πλακών μπορεί να φανεί καθαρά στις ρωγμές που διασχίζουν την περιοχή, η μεγαλύτερη των οποίων, η Almannagjá, είναι ένα πραγματικό φαράγγι, όπου χύνεται ο θεαματικός καταρράκτης Öxarárfoss. Το απόγευμα αναχώρηση για τη δυτική χερσόνησο Snæfellsnes, περνώντας από το Borgarnes. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για το δυτικό τμήμα της χερσονήσου Snæfellsnes. Θα επισκεφθούμε το πιο φωτογενές βουνό της χώρας, το χαρακτηριστικό Kirkjufel, μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της χώρας. Αναχώρηση για τον καταρράκτη Glanni. Αν η ορατότητα το επιτρέπει, θα μπορέσουμε να διακρίνουμε τον τέλειο ηφαιστειακό κώνο Baula, που με τον διπλανό μικρότερο Litla-Baula, σύμφωνα με τους ντόπιους, αποτελούν το ωραιότερο ηφαιστειακό ζεύγος της χώρας. Αφού περάσουμε το Hrútafjörður και το Húnafjörður, θα φτάσουμε στο βορειότερο τμήμα του ταξιδιού μας, στο χωριό Siglufjörður, στο ομώνυμο φιορδ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος των βόρειων ακτών της χώρας. Επίσκεψη στο μικρό Akureyri, πόλη γνωστή για την εξαιρετική θέση της και την εγγύτητά της στον Βόρειο Πολικό Κύκλο. Αν και ο πραγματικός Ήλιος του Μεσονυχτίου δεν είναι 100% ορατός, το προσωνύμιό της είναι "η Πόλη του Ήλιου του Μεσονυχτίου". Συνέχεια για έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους καταρράκτες της χώρας, τον καταρράκτη Godafoss, όπου πετάχτηκαν τα ξόανα των παλιών θεών της Ισλανδίας, όταν το 1000 μ.Χ. ο Χριστιανισμός επικράτησε στη χώρα. Συνεχίζουμε για τον όρμο Husavik, γνωστό για τα κοπάδια των φαλαινών που κινούνται στα ανοιχτά. Οι μύθοι για τις περιοχές γύρω από το Husavik είναι ιδιαίτερα πλούσιοι. Ένας από αυτούς, θέλει το άλογο του θεού Odin να έχει φτάσει στη καλυμμένη από λάβα γη και να έχει αφήσει εδώ το αποτύπωμα από το πέταλό του. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τις ατμοσφαιρικές εγκαταστάσεις θερμών λουτρών Geosea, με θέα τον κόλπο Skjálfandi κάτω από τις χιονισμένες κορυφές των βουνών Víknafjöll και Kinnarfjöll. Συνέχεια για τα ηφαιστειακά πεδία του Dimmuborgir. Στην τοπική παράδοση ονομάζεται “Κατακόμβες της Κόλασης”, με τη λάβα να έχει δημιουργήσει περίεργους σχηματισμούς και μοναδικά γεωλογικά σύνολα που εξάπτουν τη φαντασία, ενώ εδώ γυρίστηκαν σκηνές από το “Game of Thrones”. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κοντά στη λίμνη Myvatn και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για τη γεωθερμική περιοχή Námaskarð, γεμάτη με γκέιζερ, μεγάλες λάκκους με λάσπη, οπές ατμού και γυμνά τοπία με πορτοκαλί χρώμα. Οι θερμές πηγές στο Námaskarð, αλλά και οι μικροί ανενεργοί κρατήρες που είναι διάσπαρτοι στη γη, συνθέτουν ένα τοπίο απόκοσμο, με εγκαταστάσεις που επωφελούνται των πηγαίων θερμών νερών, προσφέροντας υπηρεσίες σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα θεραπευτικά λουτρά. Το πιο μεγαλειώδες θέαμα της περιοχής όμως, είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο καταρράκτης όλης της Ευρώπης, ο Dettifoss. Με μικρή πεζοπορία θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο όπου ο μεγαλειώδης καταρράκτης ύψους 44 μέτρων, χύνεται στο φαράγγι Jökulsárgljúfur. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα κάνουμε στάση στον αγροτικό οικισμό Möðrudalur που βρίσκεται σε υψόμετρο 469 μ. και είναι ο ψηλότερος της χώρας, καθώς και στα σπίτια του Sænautasel Συνεχίζουμε για τα ανατολικά φιορδ της Ισλανδίας. Οι ανατολικές ακτές είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του νησιού, μια ανοιχτή και μαγευτική περιοχή, όπου κυριαρχεί η άγρια φύση και τα γυμνά όρη. Θα περάσουμε από τη μεγαλύτερη κωμόπολη της ανατολικής Ισλανδίας, το Egilsstadir και συνέχεια για την κοιλάδα του Breiddalur, στα ατμοσφαιρικά νοτιοανατολικά φιορδ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Αφήνοντας τις ακατοίκητες ηφαιστειακές ερήμους της Ανατολής, θα ξεκινήσουμε για ένα ακόμη από τα διάσημα παράκτια τμήματα της Ισλανδίας, το όρος Vestrahorn, δίπλα από το Hofn. Η είσοδος είναι εφικτή μόνο όταν η θάλασσα βρίσκεται σε χαμηλή στάθμη. Συνεχίζοντας για τη νότια Ισλανδία θα προσεγγίσουμε το Εθνικό Πάρκο Vatnajökull. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μεγαλύτερο παγετώδες επικάλυμμα της εύκρατης Ευρώπης, έκτασης 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εδώ θα επισκεφθούμε τη παγετωνική λίμνη Jökulsarlon και από τις όχθες θα παρατηρήσουμε τα πολύχρωμα παγόβουνα της. Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Skaftafell. Αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές θα έχουμε την καλύτερη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τον παγετώνα Svínafellsjökull σε απόσταση αναπνοής. Αναχώρηση για την απόκοσμη μαύρη ηφαιστειακή ακτή Reynisfjara, που βρίσκεται στην κοιλάδα Vik. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Σήμερα στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Seljalandsfoss που το νερό του προέρχεται από τον παγετώνα Eyjafjallajökull στην ενδοχώρα. Το καλοκαίρι μπορεί κανείς να περπατήσει πίσω από την ορμητική ροή των νερών του. Θα δούμε επίσης τον καταρράκτη Skógafoss, που ήταν το σκηνικό της ταινίας “Thor”. Θα συνεχίσουμε για τον μεγαλειώδη καταρράκτη Gulfoss, που είναι στην ουσία δύο καταρράκτες, από τους ομορφότερους και πιο μεγάλους της χώρας, που στο φως του ήλιου φαίνονται χρυσαφένιοι και στις ψιχάλες που πετάγονται μεταξύ τους, ξεπετάγονται ουράνια τόξα. Συνεχίζοντας, θα φτάσουμε στο Haukadalur, με τις θερμές πηγές και τα γκέιζερ, όπου θα δούμε το μεγάλο θερμοπίδακα Strokkur. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη χερσόνησο Reykjanes και το παραθαλάσσιο Grindavik. Μέσα σε ένα δραματικό τοπίο από στρώματα λάβας, πάνω στον Ατλαντικό Ωκεανό, το Grindavik είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της χώρας με αναρίθμητα καΐκια στις προβλήτες του. Εδώ θα έχουμε χρόνο για να δούμε την περίφημη Γαλάζια Λίμνη με τα ζεστά ιαματικά νερά όπου μπορούμε προαιρετικά να απολαύσουμε ένα θερμό λουτρό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Πολύ νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

* Πληρωτέα πριν την αναχώρηση Σύνολο 490 €

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 3*
 • Ημιδιατροφή (6 πρωινά & 6 δείπνα)
 • Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Είσοδοι εθνικών πάρκων
 • Έντυπο ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Πολλές μετακινήσεις σε ερημικά τοπία.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε μικρά χωριά.
 • Καλά και άνετα ξενοδοχεία.
 • Μεγάλη διάρκεια της ημέρας.
 • Πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Τα δείπνα δεν σερβίρονται σε μπουφέ.
 • Πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φυσικά φαινόμενα και σε μνημεία της Φύσης.
 • Κάποια αξιοθέατα απαιτούν πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε αρκτικά και υποαρκτικά τοπία.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ:Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει κατά την εκτέλεση του ταξιδιού. Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, καλύπτονται από τον ταξιδιώτη. Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν για την επιλογή συγκεκριμένης θέσης στο αεροσκάφος, ή για συγκέντρωση αεροπορικών μιλίων.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς, που καλύπτει όλη την Ισλανδία.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η επίσκεψη στο δυσπρόσιτο εθνικό πάρκο Vatnajökull.
 • Οι διανυκτερεύσεις σε μικρά Ισλανδικά χωριά.
 • Επίσκεψη στο Ρέικιαβικ.
 • Γνωριμία με τη λίμνη Myvatn.
 • Επίσκεψη στο βουνό Kirkjufel.
 • Δυνατότητα θερμών λουτρών στη Γαλάζια Λίμνη του Grinavik.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Διάσχιση των ηφαιστειακών ερήμων.
 • Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι στα μνημεία και τα εθνικά πάρκα, είσοδοι σε επί μέρους μουσεία.
 • Eπίσκεψη στους σημαντικότερους καταρράκτες της χώρας.
 • Βόλτα με αμφίβιο σκάφος στη λίμνη Jökulsarlon.
 • Επίσκεψη στην μαύρη παραλία Reynisfjara.
 • Επίσκεψη στις Κατακόμβες της Κόλασης.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.