/DESTINATIONS/MIDDLE EAST/TRP273816869141371721681621125/DESCRIPTION
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

9 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

3-11 Αυγ  • 19-27 Οκτ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Το απαγορευμένο ταξίδι στα βάθη της Τουρκίας: Απομονωμένα οροπέδια, νομαδικές φυλές, Σελτζουκικά μνημεία. Ένας πλήρης γύρος της Ανατολίας, που θα μας φέρει στις εσχατιές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, για να γνωρίσουμε τους τους αρχαίους πολιτισμούς του Ουραρτού και της Αρμενίας και να έρθουμε σε επαφή με τη ζωντανή κουλτούρα των Κούρδων και των Κιρκάσιων.
Το ταξίδι αυτό, διασχίζει μεγάλο μέρος των Χωρών της Βίβλου, δηλαδή την Άνω Μεσοποταμία, τη Βαβυλωνία και την Ασσυρία.
Εδώ έλαβαν χώρα σπουδαία βιβλικά γεγονότα, όπως η γέννηση του Αβραάμ και ο κατακλυσμός του Νώε. Εδώ άνθισαν οι πολιτισμοί των πανίσχυρων Χετταίων, που τα έβαλαν και νίκησαν τους Φαραώ. Εδώ έχασε το παιχνίδι το Βυζάντιο στη μάχη του Ματζικέρτ και οι Σελτζούκοι έβαλαν πόδι στη Μικρά Ασία. Εδώ παίχτηκε το δράμα των Αρμενίων, που πότισαν με το αίμα τους το χώμα των πανάρχαιων αυτών χωρών. Εδώ κάτω από τη σκιά του αιώνιου Αραράτ, παίχτηκαν διπλωματικά παιχνίδια μεταξύ των Άγγλων και των Γερμανών, μεταξύ του Σουλτάνου και του Σάχη και μεταξύ των Μπολσεβίκων και του Κεμάλ.
Ακόμα και σήμερα, η ιστορία του τόπου αυτού εξελίσσεται συνεχώς μέσα από τη ζωντανή κουλτούρα των Κούρδων και των Κιρκάσιων. Ταξίδι πλούσιο σε ιστορία και μνημεία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.
Και μη νομίσετε ότι μόνο οι αρχαιότητες είναι αυτές που αξίζουν. Τα Σελτζουκικά μνημεία της Ανατολής θεωρούνται απαράμιλλης τέχνης, σιωπηλοί μάρτυρες ενός άγνωστου και συχνά παρεξηγημένου πολιτισμού, που πήρε στοιχεία από την Περσία και την Κεντρική Ασία και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους μεσαιωνικούς πολιτισμούς της Εγγύς Ανατολής.
Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα της Ανατολικής Τουρκίας, που περιλαμβάνει κορυφαίες εμπειρίες, όπως η επίσκεψη στο μυθικό Ανί.
Ακόμα, θα πάμε στο νεκροταφείο του Αχλάτ, θα δούμε τους μεντρεσέδες της Σεβάστειας και του Ερζουρούμ και τέλος θα διασχίσουμε τις Χριστιανικές περιοχές του Μαρντίν, για να ζήσουμε από κοντά τις πανάρχαιες κοινότητες των Νεστωριανών.
Ο Κανών ταξιδεύει στην Τουρκία από το 1992. Μεγάλα ονόματα, δημοσιογράφοι, πανεπιστήμια και σύλλογοι κατέφευγαν στον Κανόνα για την οργάνωση δύσκολων και απαιτητικών ταξιδιών στη γείτονα.
Σε κρίσεις όπως αυτές με τον Οτσαλάν, ή τα Ίμια, εμείς στέλναμε γκρουπ στην Τουρκία.
Όταν οι άλλοι έκαναν γύρους Ιταλίας και ταξίδια στη Ντίσνευλαντ, εμείς εξερευνούσαμε σε βάθος την Τουρκία και προσφέραμε πρωτοποριακά προγράμματα στον ψαγμένο ταξιδιώτη. Και αυτό, γιατί στα δικά μας γκρουπ δεν έρχεται ο μέσος τουρίστας που ταξιδεύει για να κάνει ψώνια και να διασκεδάσει, αλλά ο περιηγητής που θέλει να μάθει και να γνωρίσει εμπεριστατωμένα τον τόπο.
Τη δεκαετία του 90, κανένας δεν πήγαινε στην Τουρκία, εκτός από μας. Οι αρχηγοί μας λοιπόν είναι πλήρως κατατοπισμένοι και ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο. Το πρόγραμμα είναι δοκιμασμένο και είναι η απόλυτη εγγύηση για να περάσετε καλά και κυρίως για να μάθετε πολλά!
Ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά τις Χώρες της Βίβλου, έψαξε και βρήκε απίστευτα μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια εκατοντάδες Έλληνες στα βάθη της Τουρκίας. Αν δεν είναι αυτό εγγύηση, τότε ποιο είναι;
Η τιμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Ανατολικής Τουρκίας, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Σημείωση: Για λόγους ασφαλείας το πρόγραμμα της ξενάγησης στο Ντιαρμπακίρ ενδέχεται να αλλάξει.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/Αθήνας και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Diyarbakir, πρωτεύουσα του Τουρκικού Κουρδιστάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση της πόλης που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τίγρη. Στην καρδιά της Άνω Μεσοποταμίας, ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη, το Diyarbakir υπήρξε πεδίο μαχών, αλλά και ιστορικό κέντρο των Κούρδων και των Αρμενίων της Ανατολής. Στην ξενάγηση μας θα δούμε τα μαύρα βασαλτικά τείχη, που θεωρούνται από τα πιο καλοδιατηρημένα στον κόσμο και που έχουν κάνει την πόλη διάσημη, θα συνεχίσουμε με την πύλη του Χαρπούτ και το μεγάλο τέμενος Ulu Cami. Θα καταλήξουμε στην αναστυλωμένη συγκλονιστική Αρμενική εκκλησία Surp Giragos. Απόγευμα ελεύθερο, για βόλτες και αγορές στο παζάρι της πόλης, ή έναν αρωματικό καφέ και τσάϊ σε κάποιο παλιό καραβάν-σεράϊ, με τη γνήσια ατμόσφαιρα της Ανατολής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το γειτονικό Μαρντίν, τη Ρωμαϊκή Marida, πόλη γνωστή για τις πανάρχαιες χριστιανικές της κοινότητες, που δεσπόζει πάνω από τις μεγάλες πεδιάδες της Συρίας. Επίσκεψη της παλιάς πόλης και του μοναστηριού Deir el Zaffaran, που αν και στα βάθη της Τουρκίας, λειτουργεί μέχρι σήμερα, κρατώντας με πείσμα τη χριστιανική πίστη. Συνεχίζουμε για το ερημικό οροπέδιο Tur Abdin, την ιστορική κοιτίδα του Συρορθόδοξου μοναχισμού. Άφιξη στο γραφικό Midyat και επίσκεψη στο μοναστήρι Mar Gabriel, που επίσης λειτουργεί και είναι κλασικό δείγμα οχυρωμένου χριστιανικού μοναστηριού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για τις στέπες και τις οροσειρές της Ανατολικής Τουρκίας. Βρισκόμαστε την κοιτίδα του αινιγματικού βασιλείου του Ουραρτού, ενός αρχαίου λαού που κατοικούσε στην Μεσοποταμία, μέχρι το Αραράτ. Αναφέρεται στη Βίβλο και αναδείχθηκε σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη στη περιοχή της σημερινής Αρμενίας κατά τον 9ο αιώνα π.Χ. ενώ βρισκόταν συχνά σε πόλεμο με τους γειτονικούς Ασσύριους. Κατά τη διαδρομή μας, θα σταθούμε στον ποταμό Τίγρη για να δούμε την τοποθεσία που έχει βυθιστεί το ιστορικό χωριό Hasankeyf. Συνεχίζουμε για το αχανές νεκροταφείο του Ahlat, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νεκροταφεία της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μεγάλο αριθμό περίτεχνων τάφων της Σελτζουκικής δυναστείας Ahlatshah. Η περιοχή έπεσε στα χέρια των Σελτζούκων το 1071, στην περίφημη μάχη του γειτονικού Ματζικέρτ, που σφράγισε την σταδιακή παρακμή των Βυζαντινών. Άφιξη στην λίμνη Βαν, μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας και επίσκεψη του μικρού νησιού Ahdamar που είναι γεμάτο Αρμενικά ερείπια. Εδώ θα δούμε και το ναό του Τίμιου Σταυρού, σε ένα συγκλονιστικό τοπίο, με φόντο τα χιονισμένα βουνά της Ανατολίας. Άφιξη στην πόλη Βαν το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Το πρωί θα επισκεφθούμε το κάστρο του Βαν, κλασικό δείγμα μεσαιωνικής οχύρωσης της Ανατολής. Αμέσως μετά, αναχώρηση για το Kars. Μεγάλη η διαδρομή μας και σήμερα: Θα κινηθούμε με κατεύθυνση βόρεια και κατά μήκος των συνόρων με το Ιράν, θα διασχίσουμε τις ιστορικές περιοχές της Παλιάς Αρμενίας, που κατοικούνται σήμερα από Κούρδους, για να φτάσουμε στο Doğubeyazit με το μεγάλο και ερειπωμένο παλάτι του Işakpaşa, δείγμα Οθωμανικού εκλεκτικισμού με κουρδικές επιρροές. Σε όλη τη διαδρομή θα μας συντροφεύει το βιβλικό όρος Αραράτ, που θα μας χαρίσει μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του ταξιδιού μας. Άφιξη στο Kars το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Πρωινή επίσκεψη στο μυθικό ακριτικό Ανί, παλιά αρμενική οχυρή πόλη με περίλαμπρους ναούς στα σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Το Ανί έχει να επιδείξει μια εξαιρετική αρχιτεκτονική αισθητική, με μοναδικά μωσαϊκά και γλυπτό διάκοσμο, όμως πάνω από όλα αυτά υπήρξε ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο, σταυροδρόμι στην καρδιά της Ασίας. Το μεσημέρι, συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, μέσα από τα οροπέδια της Παλιάς Αρμενίας. Προορισμός μας το μακρινό Ερζερούμ. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, που ζει στην ατμόσφαιρα της Κεντρικής Ασίας και είναι γεμάτη με υπέροχα Σελτζουκικά μνημεία, όπως το Rüstem Paşa Çarsısı, το παλιό καραβάν-σεράι που έχει μετατραπεί σε παζάρι όπου πουλούν κοσμήματα από μαύρο κεχριμπάρι, και ο μεντρεσές Çifte Minareli, που θεωρείται αριστούργημα της Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Μεγάλη η διαδρομή μας και σήμερα: Πρωινή αναχώρηση για τη Σεβάστεια, σημερινό Sivas, μια από τις πιο συντηρητικές, αλλά και πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Τουρκίας. Στάση στο Divriği, όπου θα δούμε το συγκρότημα της θεολογικής σχολής και του τεμένους Ulu Cami χτισμένο το 1228. Το Divriği είναι ένα από τα ωραιότερα μνημεία της Ανατολικής Τουρκίας με εξαιρετική αρχιτεκτονική και διακόσμηση που δεσπόζει στο λόφο, στο κέντρο της ομώνυμης πόλης. Όλο το μνημειακό συγκρότημα, που θυμίζει έντονα τα μνημεία της Κεντρικής Ασίας, περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη στη Σεβάστεια το απόγευμα και γνωριμία με τα Σελτζουκικά μνημεία της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Το μνημειακό συγκρότημα του Divriği ενδέχεται να είναι κλειστό λόγω της αναστήλωσης που γίνεται αυτή την περίοδο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ημέρες του ταξιδιού μας θα ζήσουμε σήμερα. Θα κινηθούμε στην καρδιά της παλιάς αυτοκρατορίας των Χεταίων, με προορισμό την φημισμένη Χατούσα, παλιά πρωτεύουσα του μυστηριώδους αυτού λαού. Στη ξενάγηση μας, θα επισκεφθούμε τα αρχαία ερείπια, τις πύλες με τους λέοντες, καθώς και το γειτονικό Yazilikaya, με τα χιτιττικά ανάγλυφα στους βράχους. Θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.695 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

1.925 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

390 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.085 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.315 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

445 €

Καντε κρατηση τωρα

3-11 Αυγ  • 19-27 Οκτ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5* Στο Kars 3*
 • Ημιδιατροφή (8 πρωινά & 8 δείπνα)
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Μεταφορά με πλοίο στη λίμνη Van
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλοι καυσίμων
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα ορεινα τοπία, αλλά και σε τοπία στέπας.
 • Γρήγορες εναλλαγές του καιρού.
 • Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Σύγχρονες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ.
 • Αξιοθέατα κυρίως Χιττιτικής, Ασσυριακής Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Σελτζουκικής εποχής.
 • Πόλεις σχετικές με τη Βίβλο και την Ελληνική και την Αρμενική ιστορία.
 • Συχνοί έλεγχοι από τις δυνάμεις ασφαλείας.
 • Πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος ιδίως στην περιοχή του Ντιαρμπακίρ.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γεμάτο πρόγραμμα της Ανατολικής Τουρκίας, που περιλαμβάνει κορυφαίες εμπειρίες.
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
 • Το πέρασμα του Τίγρη ποταμού.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε δεκαπέντε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Η επίσκεψη στο μυθικό Ανί.
 • Έξτρα είσοδος στα μοναστήρια του Tur Abdin.
 • Η επίσκεψη στις Χριστιανικές περιοχές του Μαρντίν.
 • Η επίσκεψη στη Σεβάστεια και το Ερζερούμ.
 • Η επίσκεψη στο συγκλονιστικό Hasankeyf.
 • Έξτρα είσοδος στη νεκρόπολη του Ahlat.
 • Μεταφορά με σκάφος στο νησί Ahdamar.
 • Γνωριμία με το όρος Αραράτ.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Γνωριμία με τον πολιτισμό των Χεταίων στη Χατούσα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.