/DESTINATIONS/MIDDLE EAST/TRP925816869113571721681621125/DESCRIPTION
ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Ιωνία, Καρία, Λυκία & Παμφυλία

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

11 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

2-12 Μαϊ

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Ιωνία, Καρία, Λυκία & Παμφυλία

Oδοιπορικό στην Eλλάδα της Aσίας, σ’ ένα ταξίδι-αποκάλυψη: Aκολουθώντας την πορεία του Mεγάλου Aλεξάνδρου, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει έναν κόσμο τόσο κοντινό, αλλά και τόσο άγνωστο: Oι Aρχαίες Eλληνικές πόλεις και τα ναυάγια της Mεσογείου, τα εκπληκτικά μουσεία, τα υπέροχα τοπία και τα Eλληνιστικά Θέατρα, οι Λυκιακές λατρείες του Aπόλλωνα και του Aγίου Nικολάου και οι Eπτά Eκκλησίες της Aποκαλύψεως, συνθέτουν την εικόνα μίας μακρόχρονης παράδοσης, πολλών και μοναδικών μνημείων αλλά και άσβεστης μνήμης, από μια ιστορία αιώνων.
Ο Κανών είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που ανακάλυψε όλο αυτό τον πλούτο και από το 1990 οργανώνει αποστολές με μεγάλη επιτυχία στα Μικρασιατικά παράλια.

Το ταξίδι αυτό, άριστα οργανωμένο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια, είναι ένας συνεχής βομβαρδισμός εντυπώσεων και συναισθημάτων, που μέρα με τη μέρα κορυφώνεται. Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες!
Το ταξίδι αυτό δεν είναι για όλους. Είναι για όσους αγαπούν την Ιστορία και την Αρχαιολογία και θέλουν να αισθανθούν σαν ταξιδιώτες του περασμένου αιώνα, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά τον ασύλληπτο αρχαιολογικό πλούτο των Μικρασιατικών παραλίων.
Μαζί θα ανακαλύψουμε αρχαίες πόλεις που είναι κλειστές στους επισκέπτες, θα μπούμε σε ναούς, θα ψάξουμε αρχαίους τάφους σε στοιχειωμένες νεκροπόλεις, θα σκαρφαλώσουμε σε θέατρα. Θα περπατήσουμε μέσα σε ελαιώνες, θα καθίσουμε σε κερκίδες αρχαίων σταδίων και θεάτρων, θα κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινα νερά, θα εξερευνήσουμε βυθισμένες πόλεις, θα επισκεφθούμε υπέροχα μουσεία, θα γευτούμε μεζέδες σε παραθαλάσσια ταβερνάκια, θα βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Αιγαίου, θα αναπνεύσουμε το οξυγόνο του πεύκου και θα αγγίξουμε τα Ελληνικά μάρμαρα, μέσα στο Αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.

Θα επισκεφτούμε πάνω από είκοσι αρχαιολογικούς χώρους, από τους πιο γνωστούς όπως η Έφεσος και η Πέργαμος, μέχρι κάποιους που ούτε οι αρχαιολόγοι δεν τους ξέρουν! Οι αρχαίες πόλεις της Μικράς Ασίας, σκαρφαλωμένες σε γκρεμούς απίστευτους, μισοσκεπασμένες από αμμόλοφους, πνιγμένες στη βλάστηση, ή ανάμεσα σε φτωχικά χαμόσπιτα, είναι ένα θέαμα μοναδικό στον Κόσμο.

Η αφετηρία μας για την μοναδική αυτή αρχαιολογική αποστολή είναι η Σμύρνη και αφού πάμε στο Αϊβαλί, τα Μοσχονήσια και την Πέργαμο, θα κατευθυνθούμε νότια για να γνωρίσουμε την άγνωστη Μικρά Ασία με τις αρχαίες πόλεις της και τα υπέροχα τοπία της.
Θα μάθουμε πως οι Βρετανοί καταλήστεψαν τα μνημεία της Ξάνθου, πως οι Έλληνες καταράστηκαν το ανατριχιαστικό Λιβίσι, πως αποκαλύφθηκε ο ναός του Άγιου Νικόλαου και πως οι Ιταλοί πήραν το σκήνωμα του στο Μπάρι.
Θα διαπιστώσουμε ότι σημαντικά παιχνίδια του Πελοποννησιακού Πολέμου παίχτηκαν στις ακτές της Παμφυλίας, ότι οι Σελτζούκοι κατοίκησαν στη Μίλητο και ότι υπήρξαν μαντεία σπουδαία σαν αυτά των Δελφών και της Δωδώνης.
Θα περπατήσουμε στις επάλξεις μεσαιωνικών κάστρων, σε δασωμένα μονοπάτια που οδηγούν σε αρχαίους ναούς και σε καλντερίμια παλιών Ελληνικών χωριών.
Θα βαδίσουμε στα βήματα του Κροίσου, του Θαλή, του Μιθριδάτη, του Μεγαλέξανδρου και του Απόστολου Παύλου.
Θα μάθουμε για τη συναρπαστική ιστορία του George Bass, που ανακάλυψε τα σπουδαιότερα ναυάγια της Μεσογείου και για τις περιπέτειες του Charles Fellows, που βρήκε τους θησαυρούς των βασιλέων της Λυκίας και τους μετέφερε με Ελληνικά καΐκια στη Ρόδο.
Θα ζήσουμε εμπειρίες μοναδικές σε έναν ευλογημένο τόπο, που η θύμηση του ακόμα πονά τους παλιότερους και η γνωριμία του ξυπνά τους νεότερους.

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι είσοδοι των μνημείων και των μουσείων, συνολικά εικοσιδύο αρχαιολογικοί χώροι και τέσσερα μουσεία!
Οι ξεναγήσεις είναι πλούσιες, κατανοητές και επεξηγηματικές. Οι διαδρομές δεν είναι κουραστικές, γιατί λόγω της πληθώρας των αξιοθεάτων, γίνονται πολλές στάσεις. Οι βόλτες με τις βάρκες είναι άνετες και ξεκούραστες και οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές και καλά μελετημένες για όλες τις ηλικίες. Ελάτε λοιπόν στο ονειρεμένο αυτό ταξίδι, που για τους περισσότερους θα μείνει σταθμός στη ζωή τους!
Με συνεχείς βελτιώσεις και προσθήκες έχουμε κάνει τα προγράμματα μας σ’αυτόν τον προορισμό τα καλύτερα σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ταξίδια αυτά συμμετέχουν και ξένοι επισκέπτες, γιατί κανένας δεν οργανώνει τόσο λεπτομερή αρχαιολογικό γύρο στα Μικρασιατικά παράλια.
Πρόκειται για το καλύτερο πρόγραμμα που κυκλοφορεί στην Eλλάδα με μεστές επισκέψεις και τις καλύτερες ξεναγήσεις που έχουν γίνει σε Έλληνες.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/Αθήνας και πτήση για τη Σμύρνη μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το μεσημέρι και απογευματινή ξενάγηση. Θα δούμε την παλιά ελληνική συνοικία, τη Διεθνή Έκθεση, το Κονάκι – σήμα κατατεθέν της πόλης - και θα περπατήσουμε στην ιστορική προκυμαία, όπου διαδραματίστηκε το δράμα της Καταστροφής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Στις ιστορικές περιοχές της Ιωνίας και της Αιολίδας θα περιηγηθούμε σήμερα. Πρώτα θα κάνουμε μια επίσκεψη στην αρχαία Πέργαμο, μια από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως. Εδώ θα δούμε την ακρόπολη με το θέατρο και το ναό του Τραϊανού και το φημισμένο Ασκληπιείο με τις υπόγειες στοές του. Το μεσημέρι θα περάσουμε τους απέραντους Αιγαιοπελαγίτικους ελαιώνες της Αιολίδας και θα επισκεφθούμε το Αϊβαλί, πόλη με ελληνικές μνήμες. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στις παλιές ελληνικές γειτονιές με τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες που έχουν μετατραπεί σε τεμένη, ή περιήγηση στα δρομάκια της πόλης. Kατόπιν θα επισκεφθούμε τα γειτονικά Μοσχονήσια, παλιό θέρετρο των Αιβαλιωτών. Επιστροφή στη Σμύρνη το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Θα αφήσουμε τη Σμύρνη σήμερα και θα κατευθυνθούμε προς στην εκπληκτική Έφεσο. Όσες αρχαίες πόλεις και αν έχει δει κανείς, ξεχνιούνται μπροστά στην αρχαία αυτή πόλη της Ιωνίας. Κτισμένη ακριβώς στο σημείο που “ο κάπρος συνάντησε τον ιχθύ”, όπως ο χρησμός προφήτεψε, η Έφεσος είναι ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό θαύμα και η σημαντικότερη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας. Καλοδιατηρημένα και προπάντων καλά επισκευασμένα μνημεία μαρτυρούν τις δοξασίες των διαφόρων κοινωνιών που διαδέχθηκαν η μια την άλλη. Θα δούμε τα ευρήματα της Αυστριακής Αρχαιολογικής Σχολής, την υπέροχη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, τα λουτρά, την αγορά, το πρυτανείο και το θέατρο, το μεγαλύτερο της Μικράς Ασίας. Θα επισκεφθούμε επίσης τα σπίτια των Ρωμαίων πατρικίων, με τις διάσημες πλέον τοιχογραφίες τους. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Κιρκιντζέ, του περίφημου ορεινού χωριού όπου διαδραματίζονται τα “Ματωμένα Χώματα” της Διδώς Σωτηρίου και που η αρχιτεκτονική του θυμίζει χωριό της Μακεδονίας. Η ιστορία του χωριού ξεκινά από τον 11ο αιώνα, με περισσότερες αναφορές μετά τον 17ο αιώνα,, τότε που οι πρώτοι ταξιδευτές άρχισαν να το αναφέρουν στα οδοιπορικά τους. Θα περιηγηθούμε στα καλντερίμια του χωριού και θα δούμε τις παλιές εκκλησίες και το παλιό Ελληνικό σχολείο, πριν κατευθυνθούμε στο γειτονικό Κουσάντασι το απόγευμα. Άφιξη στο Κουσάντασι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Aναχώρηση για το εσωτερικό της Μικράς Ασίας. Θα κινηθούμε κατά μήκος της κοιλάδας του μυθικού ποταμού Μαιάνδρου, διασχίζοντας εύφορες περιοχές που δικαιολογούν πλήρως τον όρο “Ευλογημένη Γη”, με τον οποίο έγινε γνωστή η Μικρά Ασία. Στη διαδρομή, θα επισκεφθούμε την εκπληκτική Αφροδισιάδα, με τα μαρμάρινα μνημεία της, για να δούμε τις ανασκαφές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η Αφροδισιάς είναι ένα από τα λίγα μέρη που η σύγχρονη αρχαιολογία ανακάλυψε και αξιοποίησε. Κτίρια άριστα διατηρημένα μαρτυρούν τον πλούτο μιας πόλης που για πολλούς αιώνες στην αρχή της μ.Χ. εποχής, ήταν η πρωτεύουσα της Καρίας. Η αρχαία πόλη της Αφροδισιάδας είναι μία από τις πλουσιότερες και καλύτερα σωζόμενες αρχαιολογικές τοποθεσίες της Μικράς Ασίας. Κατά την επίσκεψη μας θα θαυμάσουμε το θέατρο, το κομψό ωδείο, το ναό της Αφροδίτης με τους ιωνικού ρυθμού κίονες του, το περίτεχνο μαρμάρινο Τετράπυλο που στέγαζε τη διασταύρωση των δυο σπουδαιότερων οδών της αρχαίας πόλης και το τέλεια διατηρημένο στάδιο που θεωρείται το καλύτερο του αρχαίου κόσμου. Θα επισκεφθούμε επίσης το τοπικό μουσείο με τα μαρμάρινα γλυπτά που χαρακτηρίζουν τη Γλυπτική Σχολή της Αφροδισιάδας. Το μεσημέρι θα συνεχίσουμε για το Pamukkale, με τους απολιθωμένους καταρράκτες του, γεωλογικό φαινόμενο μοναδικό στον Kόσμο. Το Pamukkale “το Φρούριο του Βαμβακιού” έχει μια ασυνήθιστη φυσική ομορφιά: συμφύσεις εκθαμβωτικής λευκότητας σχημάτισαν αβαθείς λεκάνες, που τροφοδοτούν θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα τα οποία σκεπάζουν τα πάντα πέφτοντας συχνά σαν καταρράκτες από τους βράχους. Εδώ θα κάνουμε επίσκεψη στα ερείπια της Ιεράπολης της Φρυγίας αρχαίας πόλης που βρισκόταν στη συμβολή του ποταμού Λύκου με τον ποταμό Μαίανδρο. Στην ξενάγηση μας, θα δούμε τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, το θέατρο – το ωραιότερο της Μικράς Ασίας - θα περπατήσουμε στην κεντρική οδό της πόλης μέχρι την Πύλη του Δομιτιανού για να φτάσουμε στη βόρεια νεκρόπολη με τους κιβωτιόσχημους τάφους της, έναν παράξενο τόπο που τη νύχτα, ή με βροχερό καιρό μοιάζει με εικόνα της Αποκάλυψης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια γνωριμία με τις παράκτιες πεδιάδες της Ιωνίας. Θα σταθούμε στην Πριήνη, μια τυπική αρχαιοελληνική πολιτεία που άκμασε στην Ιωνία της Μικράς Ασίας από τους όψιμους κλασικούς χρόνους ως το τέλος της Ελληνιστικής περιόδου. Χτισμένη μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος, η Πριήνη είναι γνωστή για το ναό της Αθηνάς Πολιάδος, ένα από τα λαμπρότερα οικοδομήματα στην ιστορία της ελληνικής αρχιτεκτονικής, έργο που μελετήθηκε σε όλο τον αρχαίο κόσμο και αποτέλεσε πρότυπο ιωνικού ρυθμού. Εκτός από το ναό, θα επισκεφθούμε επίσης το θέατρο της πόλης, ενώ θα θαυμάσουμε και τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αρχαία τείχη της. Ακολουθεί η ξεχασμένη μέσα στους βάλτους Μίλητος, πατρίδα του Θαλή. Η Μίλητος, άλλοτε δίπλα στη θάλασσα με τέσσερα λιμάνια, υπήρξε από τις αρχαιότερες και ισχυρότερες ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Με δεκάδες αποικιών στη θάλασσα του Μαρμαρά και τον Εύξεινο Πόντο και εμπορικές δραστηριότητες ως την Αίγυπτο και σε ολόκληρη τη Δυτική Μεσόγειο, είχε μεγάλη πνευματική ακτινοβολία με τις σχολές της, όπου η επιστήμη προόδευσε σημαντικά. Σήμερα μερικά χιλιόμετρα προσχώσεων του Μεγάλου Μαίανδρου χωρίζουν την τοποθεσία από τη θάλασσα. Τα μνημεία της στις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού μοιάζουν απολιθωμένα σε έναν γιγαντιαίο διάκοσμο ώχρας. Εδώ θα δούμε το θέατρο, που διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, τα λουτρά, και την Ιωνική Στοά. Αφήνοντας τη Μίλητο θα συνεχίσουμε για γειτονικά Δίδυμα με το γιγαντιαίο μαρμάρινο ναό του Απόλλωνα, ένα από τα μεγαλύτερα κτίσματα της Αρχαιότητας, που λειτουργούσε σαν μαντείο μέχρι τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια. Το μεσημέρι θα κινηθούμε κατά μήκος της λίμνης Μπάφα, όπου είναι καταποντισμένοι πολιτισμοί ολόκληροι, για να επισκεφθούμε τον εκπληκτικό ναό του Διός στον Εύρωμο, που βρίσκεται χαμένος μέσα σε αιωνόβιους ελαιώνες. Θα συνεχίσουμε για τη θρυλική και κοσμοπολίτικη Αλικαρνασσό, πατρίδα του Ηρόδοτου, κτισμένη στο μυχό ενός κλειστού κόλπου, όπου δεσπόζει το Κάστρο των Ιπποτών. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, που στεγάζεται μέσα στο Κάστρο και κατατάσσεται στα καλύτερα Ευρωπαϊκά Μουσεία. Θα δούμε τα μοναδικά εκθέματα, κυρίως από τα πανάρχαια πλοία του Seytan Deresi, του Uluburun και του ακρωτήριου Gelidonya (Χελιδονία Άκρα), που ανάγονται μέχρι και τον 14ο αιώνα π.Χ. και τις επί μέρους εκθέσεις, όπως οι αίθουσες των ναυαγίων και της Πριγκήπισσας της Καρίας. Κατόπιν θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση νότια. Διαδρομή μέσα από δάση και τοπία αφάνταστης ομορφιάς. Άφιξη στο Νταλιάν, όπου θα επιβιβαστούμε σε καΐκι για να επισκεφθούμε τα ερείπια της αρχαίας Καύνου, που είναι κτισμένη στις όχθες μιας λιμνοθάλασσας. Θα δούμε τη λαξευμένη στους βράχους νεκρόπολη και θα περπατήσουμε ανάμεσα στα ερείπια, για να ξεναγηθούμε στο θέατρο. Θα συνεχίσουμε μέσα από κατάφυτους υγροβιότοπους για την παραλία Iztuzu, που είναι καταφύγιο της θαλάσσιας χελώνας. Το απόγευμα συνεχίζουμε για την γειτονική Μάκρη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής. Θα σταθούμε στον μεγαλοπρεπή τάφο του Μακεδόνα στρατηγού Αμύντα, που είναι λαξευμένος πάνω σε έναν βράχο και θα συνεχίσουμε για το απόκοσμο Λιβίσι, μια κωμόπολη-φάντασμα στις πλαγιές του βουνού, που εγκατέλειψαν οι Έλληνες κάτοικοί της στην Ανταλλαγή. Το μελαγχολικό Λιβίσι είναι από τα συγκλονιστικότερα θεάματα που μπορεί κανείς να αντικρίσει στη Μικρά Ασία. Εδώ θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια του χωριού και θα δούμε τις μοναδικές εκκλησίες με τα βοτσαλωτά πατώματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Τλω ξεχασμένη πάνω στα δασωμένα Λυκιακά βουνά, που έλεγχε την κοιλάδα του ποταμού Ξάνθου με αξιόλογα μνημεία που δεν έχουν ανασκαφεί ακόμα. Η Τλως, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Λυκίας, είναι σκαρφαλωμένη πάνω στο δυσπρόσιτο βουνό της και δεσπόζει πάνω από μια μεγάλη εύφορη κοιλάδα. Εκτός από την ακρόπολη, σώζεται σε καλή κατάσταση το θέατρο, που χρειάστηκε πάνω από 150 χρόνια για να κτιστεί και η σκηνή του είναι διακοσμημένη με γλυπτά με εξαιρετικές λεπτομέρειες. Η πολύχρονη ανέγερση του και τα υπέροχα γλυπτά του - που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση - οφείλονται στο ότι το μνημείο είναι κατασκευασμένο από γρανίτη, για να αντέχει στις φθορές των στοιχείων της φύσης, που έχουν αφανίσει άλλα μνημεία της πόλης. Επίσης σώζονται τα ερείπια μιας μεταγενέστερης βυζαντινής βασιλικής, ένα στάδιο, τμήμα της αγοράς και ένα λουτρό του οποίου το caldarium έχει μια πανοραμική θέα στην κοιλάδα από κάτω. Θα συνεχίσουμε για τα σχεδόν ανεξερεύνητα Πίναρα, μια σημαντική πόλη της Λυκίας και ένα από τα κορυφαία σημεία του αρχαιολογικού οδοιπορικού μας στη Μικρά Ασία. Στις μέρες μας είναι ένας άγνωστος και γοητευτικός αρχαιολογικός χώρος, χαμένος μέσα σε αιωνόβια πευκοδάση, όπου επικρατεί η μυρωδιά του θυμαριού και της ρίγανης. Επιστροφή στη Μάκρη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τη μυστηριακή Λυκία: Κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, θα γνωρίσουμε το μισοβυθισμένο στους βάλτους Λητώον, με τα ερείπια των ναών της Λητώς, της Άρτεμης και του Απόλλωνα. Θα συνεχίσουμε για την Ξάνθο, αρχαία Λυκιακή πρωτεύουσα με τον περίφημο πύργο των Αρπυιών, το θέατρο και τις μεγάλες λιθόστρωτες οδούς. Θα καταλήξουμε στα χαμένα στους αμμόλοφους Πάταρα, μια εκτεταμένη αρχαία πόλη πάνω σε μια απέραντη παραλία, όπου θα επισκεφθούμε το ωδείο, το θέατρο και την αγορά. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στο Καλκάν, ένα γραφικό λιμάνι, με καθαρά νησιώτικο χρώμα. Συνεχίζουμε για το Κας, απέναντι από το Καστελόριζο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες, αγορές και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Το πρωί, αφού επισκεφθούμε το ελληνικό θέατρο της αρχαίας Αντιφέλλου, θα κατευθυνθούμε σε ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των Μικρασιατικών παράλιων: Μέσα σε παραθαλάσσια τοπία ασύγκριτης ομορφιάς, θα πάμε με καΐκι στο νησάκι Κέκοβα με τα ερείπια της Βυζαντινής πόλης Δολιχίστης και ερείπια αρχαιότερων πόλεων μισοβυθισμένα στη θάλασσα. Η πόλη καταστράφηκε από αλεπάλληλους σεισμούς που βύθισαν το λιμάνι της στη θάλασσα, ενώ το τελειωτικό χτύπημα το έδωσαν οι πειρατές, που κατά τη Βυζαντινή περίοδο λεηλατούσαν τις ακτές της Μικράς Ασίας. Στη βόλτα μας με το καΐκι, θα παρατηρήσουμε και αρχαίους αμφορείς στο βυθό της διαυγέστατης θάλασσας. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στα Μύρα, πόλη με πολλά και πλούσια σε ιστορία και παράδοση μνημεία. Εδώ θα επισκεφθούμε τον περίφημο ναό και τον τάφο του Αγίου Νικολάου, καθώς και το μεγαλοπρεπές θέατρο και την εκπληκτική νεκρόπολη λαξευμένη σε απότομη πλαγιά. Συνεχίζουμε με την Φασήλιδα, αρχαία ελληνική πόλη χτισμένη πάνω σε τρία πευκόφυτα λιμανάκια. Η Φασηλίς υπήρξε για πολλούς αιώνες ελληνική πόλη και σημαντικό λιμάνι στη νότια Μικρά Ασία και είναι γνωστή κυρίως για την πολιορκία της από τους Έλληνες κατά την εκστρατεία τους εναντίον των περσικών δυνάμεων που είχαν τότε συγκεντρωθεί στις εκβολές του Ευρυμέδοντα ποταμού. Σήμερα η περιοχή αποτελεί αρχαιολογικό πάρκο που συνδυάζει τις αρχαιότητες με ένα εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό τοπίο: Τα πεύκα ξεπηδούν στην κυριολεξία μέσα από τα ερείπια και τους λιμενοβραχίονες των τριών λιμανιών της πόλης, που την έκαναν σημαντικό εμπορικό σταθμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ανατολή. Άφιξη στην Αττάλεια της Παμφυλίας το βράδυ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Το πρωί θα γίνει μια μικρή περιήγηση της πόλης που λέγεται και Μαϊάμι της Μεσογείου και ύστερα θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της περιοχής. Θα δούμε την Πέργη που κατά την Αρχαιότητα υπήρξε μία από τις ισχυρότερες Μικρασιατικές πόλεις και είναι η πρώτη πόλη που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος στη Μικρά Ασία. Θα επισκεφθούμε το καλοδιατηρημένο στάδιο, την Ελληνιστική Πύλη και την κεντρική λεωφόρο με τις κιονοστοιχίες και την αγορά. Θα δούμε επίσης το μεγαλοπρεπές νυμφαίο και τα μεγάλα λουτρά της πόλης. Θα συνεχίσουμε για την Άσπενδο, όπου βρίσκεται το καλύτερα διατηρημένο θέατρο της Αρχαιότητας. Επιστροφή στην Αττάλεια και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στις γραφικές γειτονιές της πόλης, ή επίσκεψη της μυστηριώδους αρχαίας Τερμησσού, που είναι σκαρφαλωμένη σε μια απόκοσμη δασωμένη πλαγιά και που θυμίζει τη Δευτέρα Παρουσία με τις αναποδογυρισμένες σαρκοφάγους της. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.975 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.205 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

390 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.365 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.595 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

530 €

Καντε κρατηση τωρα

2-12 Μαϊ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Hμιδιατροφή
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Βόλτες με καΐκια στην Καύνο και την Κέκοβα
 • Aρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έντυπα
 • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Έξτρα γεύματα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν περπάτημα μέσα σε ερείπια.
 • Εύκολες διαδρομές, σε τοπία εξαιρετικής ωραιότητας.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις, γίνονται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες, ή σε μικρές πόλεις.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και εξαιρετικά γεύματα.
 • Σχετικά καινούργιες πόλεις με λίγο τοπικό χρώμα και φολκλόρ.
 • Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Μεσαιωνικής εποχής.
 • Γενικά ασφαλής χώρα, χωρίς εγκληματικότητα.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Πλούσιες, κατανοητές και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε εικοσιδύο αρχαιολογικούς χώρους και τέσσερα μουσεία.
 • Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
 • Επίσκεψη-προσκύνημα στο συγκλονιστικό Λιβίσι.
 • Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία.
 • Βόλτα με καΐκι στην αρχαία Καύνο.
 • Περπάτημα στην αρχαία Φασήλιδα.
 • Εξερεύνηση του φαραγγιού του Ξάνθου.
 • Επίσκεψη στα μαρμάρινα θαύματα της Αφροδισιάδας.
 • Λεπτομερής ξενάγηση της Ιεράπολης.
 • Βόλτα με καΐκι στις βυθισμένες πόλεις, ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά τωμ Μικρασιατικών παραλίων.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία και πολύ καλά γεύματα.
 • Έξτρα είσοδος στις Οικίες των Πατρικίων στην Έφεσο, με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες.
 • Έξτρα είσοδος και ανάβαση με τελεφερίκ στην Ακρόπολη της Περγάμου.
 • Έξτρα είσοδος στις συλλογές των ναυαγίων της Αλικαρνασσού.
 • Επίσκεψη πολλών άγνωστων αρχαιοτήτων.
 • Συναρπαστική εξερεύνηση της αρχαίας Τερμησσού.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.