/DESTINATIONS/MIDDLE EAST/TRP2580169356494717216911101142/DESCRIPTION
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΚΙΛΙΚΙΑ & ΚΟΜΜΑΓΗΝΗ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

10 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

3-12 Mαϊ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΚΙΛΙΚΙΑ & ΚΟΜΜΑΓΗΝΗ

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ταξίδια που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Θα περπατήσουμε σε ιστορικούς τόπους και θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να πετάξουμε με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας.
Πέρα όμως από τις υπόγειες πόλεις, τα λαξευμένα στους βράχους μοναστήρια, τα παλιά ελληνικά χωριά και τα άλλα θαυμαστά αξιοθέατα της Καππαδοκίας, θα περπατήσουμε επίσης στις αρχαιότητες της Κιλικίας, θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι των Τεσσάρων Ευαγγελιστών, θα ανεβούμε στο όρος Νεμρώδ, θα γνωρίσουμε την συγκλονιστική Κομμαγηνή, με τα γιγαντιαία αγάλματα της, την ιστορική Αντιόχεια και την εξωτική Ούρφα, έναν τόπο τόσο κοντά μας και τόσο μακριά μας συγχρόνως, όπου έχουμε προνοήσει να έχουμε δυο διανυκτερεύσεις.
Αποφεύγοντας τα συνηθισμένα, πόλεις και χωριά που είναι μεν γνωστά, αλλά δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον σήμερα – το ταξίδι αυτό παίρνει άριστα απ’όλες τις απόψεις. Ρωτήστε όσους το έκαναν!
Η εποχή που πραγματοποιείται το συγκεκριμένο ταξίδι είναι η καλύτερη δυνατή για εξασφαλισμένες ξεναγήσεις και περιηγήσεις.
Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι ιδανικές εποχές, με καλές θερμοκρασίες την ημέρα και κρύα βράδια, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Καππαδοκία είναι ένα μεγάλο υψίπεδο με μέσο υψόμετρο χίλια μέτρα. Οι κρύες νύχτες δεν θα μας απασχολήσουν καθόλου, γιατί εκείνες τις ώρες θα βρισκόμαστε στο ζεστό περιβάλλον του ξενοδοχείου μας.
Το καλοκαίρι, η ζέστη δεν φτάνει τις μεγάλες ζέστες των παραλίων, γιατί το υψόμετρο δρα ευεργετικά στην θερμοκρασία. Επιπροσθέτως, το καλοκαίρι, έχουμε και μεγάλες ημέρες, πράγμα που εγγυάται ότι θα φτάνουμε πάντα στο ξενοδοχείο με το φως της ημέρας.
Το ταξίδι αυτό το κάνουμε συνεχώς κάθε χρόνο από το 1993. Σε κρίσεις όπως αυτές με τον Οτσαλάν, ή τα Ίμια, εμείς στέλναμε γκρουπ στην Καππαδοκία.
Όταν οι άλλοι έκαναν γύρους Ιταλίας και ταξίδια στη Ντίσνευλαντ, εμείς εξερευνούσαμε σε βάθος την Τουρκία και προσφέραμε πρωτοποριακά προγράμματα στον ψαγμένο ταξιδιώτη. Και αυτό, γιατί στα δικά μας γκρουπ δεν έρχεται ο μέσος τουρίστας που ταξιδεύει για να κάνει ψώνια και να διασκεδάσει, αλλά ο περιηγητής που θέλει να μάθει και να γνωρίσει εμπεριστατωμένα τον τόπο.
Τη δεκαετία του 90, κανένας δεν πήγαινε στην Καππαδοκία, εκτός από μας. Οι αρχηγοί μας λοιπόν είναι πλήρως κατατοπισμένοι και ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο. Το πρόγραμμα είναι δοκιμασμένο και είναι η απόλυτη εγγύηση για να περάσετε καλά και κυρίως για να μάθετε πολλά!
Ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά τις πτήσεις με τα αερόστατα, έψαξε και βρήκε απίστευτα μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια εκατοντάδες Έλληνες στα βάθη της Τουρκίας. Αν δεν είναι αυτό εγγύηση, τότε ποιο είναι;
Η τιμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Καππαδοκίας, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα.
Μεγάλη σημασία επίσης, έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις συνεχώς ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Άγκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινή περιήγηση της Τουρκικής πρωτεύουσας, για να επισκεφθούμε την ακρόπολη και το περίφημο Μουσείο Μικρασιατικών Πολιτισμών, με κυριότερα εκθέματα, τα ευρήματα των Χετταίων από το Boğazkale και τα ευρήματα του βασιλιά Μίδα από την Φρυγία. Αμέσως μετά, αναχώρηση για τη Καππαδοκία. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στη μεγάλη Αλμυρή Λίμνη, μία εσωτερική θάλασσα από αλάτι, που θυμίζει άλλες ηπείρους. Μπαίνουμε πλέον στην Καππαδοκία, όπου η πρώτη επίσκεψη θα γίνει στην καταπράσινη κοιλάδα του Περιστρέμματος με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία Μαλακοπή. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για μια εκτεταμένη περιήγηση στα θαύματα της Καππαδοκίας. Πρώτος σταθμός το χωριό Uchisar με την Κοιλάδα των Περιστεριών. Ακολουθεί η κοιλάδα του Göreme (Κόραμα) με τους ηφαιστειογενείς κώνους και τους λαξευτούς ναούς, που σήμερα αποτελεί ανοιχτό μουσείο. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες. Θα συνεχίσουμε μέσα από τοπία παραμυθένια για το Paşabağ, με λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες, και τις περίφημες “νεραϊδένιες καπνοδόχους” που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Κατόπιν επισκεπτόμαστε το Προκόπι και την Σινασσό άλλοτε ακμάζουσες ελληνικές κωμοπόλεις, με παλιά ελληνικά σπίτια και εκκλησίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή προαιρετική πτήση με αερόστατο, για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα της Καππαδοκίας από ψηλά. Αμέσως μετά, αναχώρηση για το μυθικό Ικόνιο. Στάση στα χάνια Sultanhani και Obruk, πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού, για να πάρουμε μία ιδέα από τον κόσμο των καραβανιών, που μετέφεραν εμπορεύματα, από την Ανατολή στη Μεσόγειο. Άφιξη στο Ικόνιο το μεσημέρι. Στην απογευματινή μας ξενάγηση, θα γνωρίσουμε την πόλη αυτή που θεωρείται η θρησκευτική πρωτεύουσα της χώρας και που είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής στην Τουρκία. Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Mevlana που παλαιότερα ήταν Ισλαμικό μοναστήρι και γνωστό για τα τάγματα των Περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για τις ακτές της Κιλικίας. Το τοπίο αρχίζει και γίνεται πιο πράσινο, καθώς εγκαταλείπουμε τις ερημικές περιοχές του εσωτερικού οροπεδίου της Ανατολίας. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε τα συγκλονιστικά ερείπια του Παλαιοχριστιανικού μοναστηριού των Τεσσάρων Ευαγγελιστών, στις πλαγιές του Ταύρου και την αρχαία Διοκαισάρεια, για να δούμε τα ερείπια της πόλης. Θα επισκεφθούμε επίσης, το σπηλαιοβάραθρο του Παράδεισου και θα κάνουμε μία στάση για να φωτογραφήσουμε το περίφημο μεσαιωνικό κάστρο του Κόρυκου. Άφιξη στη Μερσίνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Πρωινή διαδρομή, κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου. Θα σταματήσουμε στην Ταρσό της Κιλικίας, πατρίδα του Απόστολου Παύλου, όπου και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Θα δούμε τις παλιές συνοικίες με τα σπίτια που έχουν έντονη τη Γαλλική αρχιτεκτονική, την αγορά, την Πύλη της Κλεοπάτρας και το φρέαρ του Απόστολου Παύλου. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από τα Άδανα, τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, για να επισκεφθούμε το κολοσσιαίο τέμενος Sabanci. Θα συνεχίσουμε για την Αντιόχεια, πόλη με έντονο το Αραβικό στοιχείο, αλλά και Χριστιανικό στοιχείο το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Πρωινή γνωριμία με την θρυλική Αντιόχεια, που ήταν από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις της Αρχαιότητας. Θα δούμε τον ναό του Αγίου Πέτρου και το αρχαιολογικό μουσείο που θεωρείται κορυφαίο, λόγω της συλλογής ψηφιδωτών από την αρχαία Αντιόχεια. Τα ψηφιδωτά του μουσείου θεωρούνται εξαιρετικής τέχνης και πολύ συνηθισμένα είναι θέματα από την ελληνική μυθολογία, ή παρμένα από τραγωδίες, κυρίως του Ευριπίδη που δείχνουν το αυξημένο ενδιαφέρον των Αντιοχέων για την τραγωδία, ενώ δεν λείπουν και οι παραστάσεις από τα Ομηρικά έπη. Το μεσημέρι, αναχώρηση για την Ούρφα, την παλιά Έδεσσα της Συρίας, πατρίδα του Αβραάμ και μια από τις πιο αραβικές πόλεις της Τουρκίας, με καθαρά ανατολίτικη ατμόσφαιρα. Στη διαδρομή θα περάσουμε από το Γκαζιαντέπ, για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό και αξιόλογο μουσείο του Ζεύγματος. Το Ζεύγμα, Ελληνιστική πόλη, που οι αρχαιολόγοι ονομάζουν Πομπηία της Ανατολής βυθίστηκε στα νερά της τεχνητής λίμνης που δημιουργήθηκε με το φράγμα του Ευφράτη και οι αρχαιολόγοι δούλεψαν νύχτα και μέρα για να περισώσουν ότι μπορούν. Ολόκληρες επαύλεις με ψηφιδωτά πατώματα έχουν μεταφερθεί εδώ, για να γλιτώσουν από τα νερά του Ευφράτη, που κατέκλυσαν μεγάλο μέρος του αρχαίου Ζεύγματος. Τα ψηφιδωτά του Ζεύγματος ξεπερνούν ακόμα κι αυτά της Αντιόχειας και είναι μια έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Στο Γκαζιαντέπ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τα διάσημα τοπικά κεμπάπ. Μετά το Γκαζιαντέπ, θα περάσουμε από τον ποταμό Ευφράτη, όπου θα δούμε την τελευταία αποικία του ιερού πτηνού ίβις (Geronticus eremita). Άφιξη στην Ούρφα το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση. *Σε περίπτωση που το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αντιόχειας είναι κλειστό, θα γίνει επίσκεψη στο τμήμα του αρχαίου Ζεύγματος που έχει διασωθεί στις όχθες του Ευφράτη.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Πρωινή εκδρομή στο χωριό Χαρράν, με τα χαρακτηριστικά κωνικά σπίτια, όπου τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή της Βίβλου. Θα επισκεφθούμε ένα από τα σπίτια του βιβλικού αυτού χωριού και θα περπατήσουμε μέχρι τα ερείπια του τεμένους, που πρωτοχρησιμοποιήθηκε σαν πανεπιστήμιο κατά τον Μεσαίωνα. Στην επιστροφή στην Ούρφα, θα σταματήσουμε στο περίφημο Gobekli Tepe, έναν Νεολιθικό τόπο λατρείας που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους έχει ανατρέψει τα δεδομένα της Ιστορίας της Εγγύς Ανατολής. Εδώ έχουν βρεθεί προϊστορικοί ναοί της Νεολιθικής εποχής που έχουν χρονολογηθεί γύρω στο 11.500 π.Χ. και είναι οι αρχαιότεροι στον Κόσμο. Αφού φτάσουμε στην Ούρφα, θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της: το Τέμενος του Αβραάμ, την Ιερή Στέρνα με τα ψάρια και τοπική αγορά. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και αγορές στο πολύχρωμο παζάρι της πόλης, που θεωρείται το πιο εξωτικό της Τουρκίας και είναι ότι πιο κοντινό στα άλλοτε φημισμένα παζάρια της Συρίας. Το παζάρι της Ούρφας προσφέρεται για κάθε είδους γευστικές δοκιμές, από τα περίφημα φιστίκια και τα νόστιμα κεμπάπ, μέχρι τα τοπικά γλυκά, που θεωρούνται κορυφαία και δεν τα βρίσκουμε ούτε στην Κωνσταντινούπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια γνωριμία με έναν από τους συναρπαστικότερους αρχαιολογικούς και πιο φωτογενείς χώρους της Μέσης Ανατολής: Το αινιγματικό όρος Νεμρώδ, που στην κορυφή του βρίσκονται τα κολοσσιαία αγάλματα της αρχαίας Κομμαγηνής. Με κορυφές που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα, υψίπεδα και βαθιές κοιλάδες που διατρέχουν οι παραπόταμοι του Ευφράτη, η περιοχή κρύβει τον μεγάλο τύμβο του Αντίοχου Α’. Στην αρχαιότητα, Κομμαγηνή λεγόταν η στρατηγικά σημαντική περιοχή που απλωνόταν μεταξύ της οροσειράς του Ταύρου και του Ευφράτη ποταμού. Ανήκε στην επικράτεια των Σελευκιδών, στα σύνορα που είχαν με την αυτοκρατορία των Πάρθων, μέχρι το 162 π.Χ. όταν ο κυβερνήτης της Κομμαγηνής Σάμος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του ανεξάρτητου κρατιδίου και εγκαταστάθηκε στα Σαμόσατα που σήμερα βρίσκονται καταποντισμένα μέσα στα νερά του Ευφράτη στη λίμνη Ατατούρκ. Θα περάσουμε από παραμελημένα κουρδικά χωριά για να ανέβουμε με μικρά λεωφορεία στο βουνό. Με μικρή πεζοπορία, θα φτάσουμε στον τύμβο του Αντίοχου, που μπόρεσε και ένωσε τον Ελληνιστικό και τον Περσικό πολιτισμό και περιτριγυρίζεται από τα μοναδικά σύνολα των αγαλμάτων. Αφού απολαύσουμε το μοναδικό αυτό τόπο, το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο γνωστό πλέον Γκαζιαντέπ – το Αραβικό Αντάμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη, όπου θα φτάσουμε το μεσημέρι.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.690 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

1.920 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

390 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.080 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.310 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

435 €

Καντε κρατηση τωρα

3-12 Mαϊ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια. Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα παραλιακά τοπία, αλλά και σε περιοχές με στέπες. Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Σύγχρονες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ.
 • Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής.
 • Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε δεκαοκτώ αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 • Γνωριμία με όλες τις ιστορικές περιοχές της Καππαδοκίας και της Κιλικίας.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Επίσκεψη στην κοιλάδα της Καρβάλης.
 • Έξτρα είσοδος στην Σκοτεινή Εκκλησία.
 • Επίσκεψη στο Ισλαμικό μοναστήρι των Περιστρεφόμενων Δερβίσηδων.
 • Επίσκεψη στα Σελτζουκικά χάνια του Δρόμου του Μεταξιού.
 • Γνωριμία με την πατρίδα του Απόστόλου Παύλου, την Ταρσό της Κιλικίας.
 • Διάσχιση του υπέροχου φαραγγιού του Περιστρέμματος.
 • Επίσκεψη στα Ελληνικά σπίτια της Σινασσού.
 • Επίσκεψη στην απομονωμένη αρχαία Διοκαισάρεια.
 • Έξτρα είσοδος στη μονή των Τεσσάρων Ευαγγελιστών.
 • Επίσκεψη στο μουσείο της Αντιόχειας.
 • Επίσκεψη στο μοναδικό όρος Νεμρώδ.
 • Επίσκεψη στο νεολιθικό Gobekli Tepe, που άλλαξε την πορεία της Ιστορίας.
 • Επίσκεψη στο συναρπαστικό μουσείο του Γκαζιαντέπ.
 • Γνωριμία με τα παραμυθένια μνημεία και τα παζάρια της συγκλονιστικής Ούρφα.
 • Επίσκεψη στο βιβλικό Χαρράν.
 • Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Προαιρετική πτήση με αερόστατο.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.