/DESTINATIONS/MIDDLE EAST/TRP679816869097981721681621124/DESCRIPTION
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ KAI ΠΟΝΤΟΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

8 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

2-9 Αυγ  •  22-29 Οκτ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ KAI ΠΟΝΤΟΣ

Το ταξίδι στην Καππαδοκία και τον Πόντο, δεν είναι απλά ένα ταξίδι.
Είναι ένα προσκύνημα και μία γνωριμία με έναν τόπο, που από την Αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους, κράτησε την Ελληνικότητα του και γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της Ιστορίας.
Μεγάλη σημασία σ'αυτό το ταξίδι έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 10 με 20 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, το πιο σημαντικό όμως - για όσους δεν έχουν χρόνο - είναι η μικρή διάρκεια του ταξιδιού.
Σημαντικό είναι και ότι προπληρώνονται από την Ελλάδα οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Πέρα που αποφεύγουμε να στηνόμαστε σε ουρές και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο, όπως κάνουν τα άλλα γκρουπ που δεν έχουν προπληρωμένες τις εισόδους, άλλο είναι να βλέπεις δύο μνημεία την ημέρα και άλλο πέντε. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Πρόκειται λοιπόν για ένα υπέροχο πολιτιστικό ταξίδι στην εξωτική πατρίδα του αυθεντικού Άγιου Βασίλη και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας με επισκέψεις σε παλιά ελληνικά χωριά, λαξευτούς χριστιανικούς ναούς και μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα.
Το ταξίδι αυτό το κάνουμε συνεχώς κάθε χρόνο από το 1993. Σε κρίσεις όπως αυτές με τον Οτσαλάν, ή τα Ίμια, εμείς στέλναμε γκρουπ στην Καππαδοκία και στον Πόντο. Όταν οι άλλοι έκαναν γύρους Ιταλίας και ταξίδια στη Ντίσνευλαντ, εμείς εξερευνούσαμε σε βάθος την Τουρκία και προσφέραμε πρωτοποριακά προγράμματα στον ψαγμένο ταξιδιώτη. Και αυτό, γιατί στα δικά μας γκρουπ δεν έρχεται ο μέσος τουρίστας που ταξιδεύει για να κάνει ψώνια και να διασκεδάσει, αλλά ο περιηγητής που θέλει να μάθει και να γνωρίσει εμπεριστατωμένα τον τόπο. Τη δεκαετία του 90 κανένας δεν πήγαινε στην Καππαδοκία και τον Πόντο, εκτός από μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα της περιοχής, δίνοντας βαρύτητα στα πιο σημαντικά μνημεία, αλλά χωρίς να παραβλέπει τις πιο μέτριες, αλλά εξίσου σημαντικές ιστορικά περιοχές.
Για παράδειγμα, όπως θα διαπιστώσουμε, οι ξεναγήσεις στην Καππαδοκία, στην Τραπεζούντα, στην Παναγία Σουμελά και στην Αμάσεια είναι πλούσιες και περιεκτικές, ενώ σε άλλα μέρη έχουμε απλές περιηγήσεις, όπως στη Σαμψούντα, που σήμερα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά έχει καλά ξενοδοχεία και έτσι την χρησιμοποιούμε σαν βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιφέρεια.
Οι αρχηγοί της εκδρομής, είναι πλήρως κατατοπισμένοι και ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο.
Έμπειροι και γνώστες της Καππαδοκίας και του Πόντου, θα μας πουν όλα τα ιστορικά στοιχεία, από τα πιο εγκυκλοπαιδικά, μέχρι τα πιο ανεπίσημα, θα μας δείξουν όλα εκείνα τα μέρη που είναι συνυφασμένα με τον Ελληνισμό, θα μας διηγηθούν παλιές ιστορίες των Ελλήνων, που έζησαν εδώ για τριάντα αιώνες.
Το πρόγραμμα είναι δοκιμασμένο και είναι η απόλυτη εγγύηση για να περάσετε καλά και κυρίως για να μάθετε πολλά για τον τόπο που επισκέπτεστε.
Επίσης, ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά τις πτήσεις με τα αερόστατα, έψαξε και βρήκε απίστευτα μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια εκατοντάδες Έλληνες στα βάθη της γειτονικής χώρας όπου γνώρισαν τα ιστορικά τοπία της Καππαδοκίας και του Πόντου με απόλυτη επιτυχία. Αν δεν είναι αυτό εγγύηση, τότε ποιο είναι;
Θα έχουμε εξαιρετικές ξεναγήσεις σε μνημεία και σε μουσεία και θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, χωρίς ανούσιες επισκέψεις σε τόπους, που σήμερα δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον.
Θα παρακολουθήσουμε χορούς δερβίσηδων και θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να πετάξουμε με αερόστατο, πάνω από μία ονειρική Καππαδοκία που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.
Με την πείρα του Κανόνα στην Καππαδοκία και στη Μαύρη Θάλασσα, έχουμε κάνει ένα πολύ καλό και μεστό πρόγραμμα στην ευρύτερη περιοχή του αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση για την Kαππαδοκία, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο κέντρο της Μικράς Ασίας και είναι ένα συμπαγές οροπέδιο 1.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το ουσιώδες χαρακτηριστικό της είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου, με απίστευτους γεωλογικούς σχηματισμούς. Πρώτος που μνημονεύει τη Καππαδοκία ήταν ο Ηρόδοτος και τους κατοίκους της Καππαδόκες, που πρέπει να εγκαταστάθηκαν μετά το 1600 π.Χ. αφού εκεί ήταν το κράτος των Χετταίων. Άφιξη το βράδυ στην Καππαδοκία και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για μια εκτεταμένη περιήγηση στα θαύματα της Καππαδοκίας. Σε αυτόν τον παράξενο τόπο, υπάρχουν κορυφές λόφων με ολόγυρα φυσικά φρούρια από βράχους, ή φαρδιές εκτάσεις από κώνους, σφικτά και πυκνά τοποθετημένες. Πρώτος σταθμός το χωριό Uçhisar με την Κοιλάδα των Περιστεριών. Εδώ εντυπωσιάζει η μορφή των ηφαιστειογενών βράχων, που έχουν λαξευθεί και έχουν διαμορφωθεί σε σπίτια και περιστερώνες. Σε όλες τις εποχές η βραχώδης Καππαδοκία προσέφερε την ασυλία στους κατοίκους της από τις διώξεις, λεηλασίες και σφαγές των συχνών εχθρικών επιδρομών. Κατοικίες, σκήτες, μοναστικά κέντρα, σκαλιστές στα βράχια εκκλησίες με σημαντικές αγιογραφίες, πολιτείες ολόκληρες σκαμμένες στο υπέδαφος της σώζονται μέχρι και σήμερα. Ακολουθεί η κοιλάδα του Göreme (Κόραμα) με τους ηφαιστειογενείς κώνους και τους λαξευτούς ναούς, που λαξεύτηκαν για να στεγάσουν τους ερημίτες και τους ασκητές από την Πρωτοχριστιανική περίοδο. Το Göreme είναι ένα ολόκληρο ανοικτό μουσείο με μια πλειάδα εκκλησιών και όλο το συγκλονιστικό αυτό σύνολο έχει χαρακτηριστεί σαν μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν διάσπαρτες υπόσκαφες εκκλησίες από τον 7ο μέχρι και τον 13ο αιώνα, όπως η εκκλησία των Σανδάλων, η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Βασίλειος, η εκκλησία του Φιδιού, και η εκκλησία της Μηλιάς. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, που διατηρήθηκαν καλά λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός. Στη συνέχεια και μέσα από τοπία παραμυθένια φτάνουμε στο Paşabağ, όπου θα συναντήσουμε λαξευμένες στον βράχο εκκλησίες, και τις περίφημες “νεραϊδένιες καπνοδόχους” που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα Dervent, με τους ιδιότυπους σχηματισμούς της. Κατόπιν επισκεπτόμαστε το Προκόπι και την Σινασσό, άλλοτε ακμάζουσες ελληνικές κωμοπόλεις, για να δούμε ναούς όπως αυτός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και παλιά ελληνικά αρχοντικά. Κατά το 19ο αι., η Σινασσός είχε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την Ελληνική παιδεία, καθώς λειτουργούσαν Νηπιαγωγείο, Παρθεναγωγείο και Αρρεναγωγείο, με δασκάλες και δασκάλους επί το πλείστον από την Αθήνα. Στη Σινασό μιλούσαν άπταιστα την ελληνική γλώσσα όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, μάθαιναν τη Γαλλική την Τουρκική σαν ξένες γλώσσες, η δε εκπαίδευση ήταν δωρεάν και υποχρεωτική για όλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Νωρίς το πρωί, θα γίνει προαιρετική πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας για μία εμπειρία που θα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Η σημερινή ολοήμερη ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην κατάφυτη κοιλάδα του Περιστρέμματος με τις λαξευτές εκκλησίες που είναι γεμάτες από αγιογραφίες. Το Περίστρεμμα και η κοιλάδα του είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αξιοθέατο, με απότομες πλαγιές και πλούσια βλάστηση. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για να επισκεφθούμε μερικούς μόνο ναούς, αφού ο αριθμός τους ανέρχεται σε δεκάδες. Οι ναοί έχουν αρκετές αρχαϊκές αγιογραφίες από τον 9ο και 10ο αιώνα, με σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη, ή σκηνές από τη ζωή των αγίων, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την αδρή τεχνοτροπία τους. Αφήνοντας το Περίστρεμμα, θα κατευθυνθούμε προς την παλιά ελληνική κωμόπολη Καρβάλη, με τα πέτρινα σπίτια και το ναό του Αγίου Γρηγορίου, που σήμερα λειτουργεί σαν τέμενος. Θα καταλήξουμε στην υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, τη μεγαλύτερη της Καππαδοκίας. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους. Η εμπειρία του να κατέβουμε τουλάχιστον επτά ορόφους μέσα στη γη θα μας μείνει αξέχαστη. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Στη διαδρομή μας, θα κάνουμε μια στάση στην μαρτυρική Αμάσεια, ωραιότερη πόλη της Ανατολίας και πατρίδα του αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Στράβωνος, κτισμένη σε βαθύ φαράγγι στις όχθες του ποταμού Ίρι, ενός από τους μεγαλύτερους της Ανατολίας. H Αμάσεια διετέλεσε πρώτη πρωτεύουσα του Βασιλείου του Πόντου, μέχρι το 183 π.Χ. και στις αρχές του 20ου αιώνα, έγινε θέατρο φοβερών διωγμών κατά του αρμενικού και ποντιακού πληθυσμού. Με την άφιξη μας, θα δούμε την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έγιναν τα τραγικά γεγονότα του 1921. Εδώ θα δούμε τις παλιές γραφικές γειτονιές, που διατηρούν ακόμα το ύφος του παρελθόντος και τα εντυπωσιακά ταφικά μνημεία των βασιλέων του Πόντου, που είναι λαξευμένα πάνω σε μια βραχώδη πλαγιά, που δεσπόζει πάνω από την παλιά πόλη. Το απόγευμα συνεχίζουμε για τη Μαύρη Θάλασσα και τη Σαμψούντα (Αμισό) μεγαλύτερη πόλη του Πόντου και παλιό κέντρο των 250 ελληνικών χωριών της ομώνυμης περιφέρειας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Η Σαμψούντα ήταν ένας ακμαίος ελληνικός λιμένας στη νότια ακτή του Ευξείνου Πόντου, που αποικίστηκε αρχικά από Μιλησίους και αργότερα από τους Αθηναίους πιθανώς στις αρχές του 4ου αι. π.Χ. και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε την ονομασία Πειραιεύς. Σήμερα η πόλη έχει οικοδομηθεί με μεγάλα σύγχρονα κτίρια και ελάχιστα έχουν μείνει που να θυμίζουν το παλιό ελληνικό παρελθόν της. Το πρωί, αφού κάνουμε μία σύντομη περιήγηση της πόλης, θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό της μουσείο για να δούμε τον περίφημο "Θησαυρό της Αμισού", μια συλλογή χρυσών αντικειμένων που βρέθηκαν σε έναν ασύλητο τάφο που πιστεύεται ότι ανήκε στον βασιλέα του Πόντου Μιθριδάτη Φιλοπάτορα Φιλάδελφο. Αμέσως μετά, αναχωρούμε για την Τραπεζούντα. Διαδρομή μέσα από καταπράσινα τοπία κατά μήκος των ακτών του Εύξεινου Πόντου, περνώντας από ιστορικές τοποθεσίες. Θα κάνουμε μια στάση στο Ιασώνειο Ακρωτήριο και στον ναό του Αγίου Νικόλαου, όπου όλοι οι Πόντιοι ναυτικοί άναβαν ένα κερί, πράξη που είναι κατάλοιπο της αρχαίας λατρείας του Ιάσωνα από την Αργοναυτική Εκστρατεία. Κατά την αρχαιότητα κοντά στο ακρωτήριο, στην Ιασώνεια ακτή, υπήρχε εκεί ναός αφιερωμένος στον Δία και τον Ιάσωνα κοντά στο σημείο, που είχε σταθεί κατά την διάρκεια της Αργοναυτικής εκστρατείας (ακολουθώντας τον μύθο για το Χρυσόμαλλο δέρας), με σκοπό του ναού την προστασία των ναυτικών από τα ύπουλα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Συνεχίζουμε για την Οινόη, αρχαιότατη πόλη στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και στη συνέχεια, φτάνουμε στην μαρτυρική Ορντού (Κοτύωρα) όπου θα δούμε τον Ναό της Υπαπαντής, που χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακή και τώρα έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δίπλα είναι τα ερείπια της Ψωμιαδείου Σχολής, την οποία έκτισε ο Κωνσταντίνος Ψωμιάδης, με 3000 χρυσές λίρες Τουρκίας, το 1877 και στη γύρω περιοχή πολλά παλιά αρχοντικά που άφησαν φεύγοντας οι Έλληνες. Συνεχίζουμε και μέσω της Πουλαντζάκης θα φτάσουμε στην Κερασούντα. Η Κερασούς, κατά τον Ξενοφώντα, ήταν αποικία της Σινώπης, όπως η Τραπεζούς και τα γειτονικά Κοτύωρα. Η Κερασούντα κατά την αρχαιότητα ήταν μια καθαρά ελληνική πόλη, στην οποία, όπως μαρτυρούν τα αρχαία νομίσματά της, λατρεύονταν ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Διόνυσος, ο Ασκληπιός, ο Ηρακλής και ο Αρκαδικός Πάνας. Στην Κερασούντα θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην θρυλική Τραπεζούντα, την πρωτεύουσα των Κομνηνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Πρωινή περιήγηση της Τραπεζούντας: Επίσκεψη στην ονομαστή Αγία Σοφία που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Μεγάλους Κομνηνούς με πρότυπο την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης και διακοσμείται με θαυμάσιες τοιχογραφίες και μωσαϊκά, εξαιρετικά δείγματα τέχνης της εποχής της. Ο ναός διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και μέχρι πρότινος λειτουργούσε σαν μουσείο, τώρα έχει μετατραπεί σε τζαμί. Δίπλα από το ναό σώζονται ερείπια ενός αρχαίου Ναού προς τιμήν του Απόλλωνα. Στη συνέχεια θα δούμε το περίφημο Φροντιστήριο Τραπεζούντος, που είχε την ονομασία "Φάρος της Ανατολής", και που ήταν το μεγαλύτερο σχολείο του Πόντου. Επίσης θα δούμε το σπίτι του Θεοφύλακτου, την Παναγία την Χρυσοκέφαλο που σήμερα είναι τζαμί, τις γέφυρες της παλιάς Τραπεζούντας και ύστερα θα ανεβούμε στον λόφο του Σογούκ-Σου για να θαυμάσουμε την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, που σήμερα είναι μουσείο. Το μεσημέρι, θα κάνουμε εκδρομή στην Παναγία Σουμελά, ένα από τα πιο συναρπαστικά μνημεία της Εγγύς Ανατολής. Θα κάνουμε μια μοναδική διαδρομή μέσα από σκοτεινά δάση κωνοφόρων, κατά μήκος του ορμητικού ποταμού Πυξίτη, για να φτάσουμε στην μονή, που είναι κτισμένη σε έναν κάθετο βράχο και θυμίζει αετοφωλιά. Εδώ θα δούμε ότι απέμεινε από την κουζίνα, τα κελιά και τις άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και τον Ναό της Παναγίας που είναι μέσα σε σπηλιά, με θαυμάσιες αγιογραφίες. Θα δούμε το Αγίασμα που πέφτει σταγόνα- σταγόνα από το βράχο, και μετά θα περάσουμε από τον ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου έκρυψαν την εικόνα και τα κειμήλια της Μονής και που αργότερα μεταφέρθηκαν στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Αναχώρηση για τα παράκτια Σούρμενα (τα Σουσάρμενα του Αρειανού) και τη Ριζούντα (αρχαίο Ρίζαιο), μυθική πατρίδα των Αμαζόνων. Συνεχίζουμε για τα περίφημα ορεινά χωριά του Όφη, όπου ζουν συμπαγείς πληθυσμοί ελληνόφωνων, που είναι εξισλαμισμένοι απόγονοι των Ποντίων κρυπτοχριστιανών. Άφιξη στο χωριό Uzungöl (το ποντιακό Σαράχο), αφετηρία για τις ορεινές και απομακρυσμένες ελληνόφωνες κοινότητες του Όφη. Τα τοπία της περιοχής είναι πυκνά δασωμένα, τυπικό χαρακτηριστικό των Ποντικών Άλπεων, όπου τα καλοκαίρια οι κάτοικοι ανέβαιναν στα λεγόμενα “παρχάρια” (οροπέδια) με υψόμετρο 1.000 έως 2.500 μέτρα, που το κλίμα ήταν λιγότερο ζεστό και με καθόλου υγρασία. Οι ελληνόφωνοι του Όφη, παρ'όλο το βίαιο εξισλαμισμό τους, διατηρούν αναλλοίωτα για αιώνες τη γλώσσα, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τους χορούς και τα τραγούδια τους. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο Τραπεζούντας και αναχώρηση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.480 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

1.710 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

390 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.870 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.100 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

410 €

Καντε κρατηση τωρα

2-9 Αυγ  •  22-29 Οκτ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
 • Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Eπίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία με γεωλογικούς σχηματισμούς, αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Σύγχρονες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ.
 • Αξιοθέατα κυρίως Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής εποχής.
 • Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
 • Η επίσκεψη στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας εξαρτάται από την Μουσουλμανική προσευχή που γίνεται εκεί.
 • Το εσωτερικό της μονής της Παναγίας Σουμελά είναι πλέον επισκέψιμο, αλλά ενδέχεται να είναι κλειστό για το κοινό.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε δεκατέσσερις αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Επίσκεψη στην κοιλάδα της Καρβάλης.
 • Έξτρα είσοδος στην Σκοτεινή Εκκλησία.
 • Διάσχιση του φαραγγιού του Περιστρέμματος.
 • Επίσκεψη στα Ελληνικά σπίτια της Σινασσού.
 • Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων.
 • Έξτρα είσοδος στην έπαυλη Καπαγιαννίδη.
 • Επίσκεψη στους Ελληνόφωνους του Όφη.
 • Επίσκεψη στο μουσείο της Κερασούντας.
 • Επίσκεψη στους τάφους των βασιλέων του Πόντου.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Προαιρετική πτήση με αερόστατο.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.