/DESTINATIONS/MIDDLE EAST/TRP4916869305541721681621111/DESCRIPTION
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

9 Ημερες

Συμμετοχες

10 - 15 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

18 - 26 Mαϊ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Φανταστείτε να ήσασταν παρόντες στην απελευθέρωση του Βερολίνου, στην κατάληψη της Σαϊγκόν, να παρακολουθούσατε ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, ή να παίρνατε μέρος σε μια δημοσιογραφική αποστολή στη Χιροσίμα, στη Δρέσδη, ή στο Σεράγεβο.
Αυτό ακριβώς είναι αυτή η συγκλονιστική αποστολή στην καθημαγμένη από τον πόλεμο Συρία σε ένα δυνατό αρχαιολογικό οδοιπορικό που αποτυπώνει την σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα της μαρτυρικής αυτής χώρας.
Ένα δύσκολο ταξίδι που απευθύνεται σε λίγους που θέλουν να δουν τις πλούσιες αρχαιότητες, αλλά και να ζήσουν από κοντά την μετάβαση της χώρας από την απόλυτη καταστροφή στην ανοικοδόμηση και στην εξέλιξη, πριν τις αναστηλώσεις και πριν τις οικοδομικές κατασκευές.
Ένα ταξίδι-σταθμός, σε μια από τις πιο ιστορικές και πιο μαρτυρικές χώρες του πλανήτη, για να αποτυπώσουμε μια ιστορική στιγμή που θα βλέπουμε στο μέλλον μόνο σε βιβλία και ντοκιμαντέρ.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλες οι επισκέψεις στη Συρία, συμπεριλαμβανόμενης της Δαμασκού, θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση τις συγκεκριμένες ημέρες. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων. O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στη Συρία.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Aθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Βηρυτό. Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει σε μια τρίωρη περίπου διαδρομή στη Δαμασκό της Συρίας. Μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα, άφιξη στη Δαμασκό και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση της πρωτεύουσας της Συρίας και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Κόσμου. Θα δούμε το μεγάλο τέμενος των Ομεγιαδών, την παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια, την κρύπτη του Αποστόλου Παύλου, την έπαυλη Αζέμ και το εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο, με τους θησαυρούς των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων. Εδώ θα δούμε και την Ελληνιστική συναγωγή, που μεταφέρθηκε ολόκληρη από τα ερείπια της πόλης Δούρα – Ευρωπός*. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στο περίφημο souk Al-Hamidiyah, με τα δεκάδες μαγαζιά και τα περίφημα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

* Για λόγους ασφαλείας η Συναγωγή μπορεί να μην είναι επισκέψιμη

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για τη μικρή πόλη Μααλούλα, που οι κάτοικοι της μιλούν ακόμη την γλώσσα του Χριστού, την Αραμαϊκή και που κατά τη διάρκεια των μαχών για την κατάληψη της, οι περισσότεροι την εγκατέλειψαν. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τη Χάμα, που ανοικοδομείται με γρήγορους ρυθμούς και είναι γνωστή για τις νόριες, τους γιγαντιαίους ξύλινους τροχούς που μετέφεραν νερό από τον ποταμό Ορόντη. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε βόρεια για το Χαλέπι, δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Συρίας και μια από τις παλαιότερες πόλεις του Κόσμου, με ανθρώπινες εγκαταστάσεις από την 7η χιλιετία π.X. κοντά στα Τουρκικά σύνορα. Άφιξη στο Χαλέπι - την Ελληνιστική Βέροια - και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, για να ζήσουμε τη συγκλονιστική εμπειρία των ιστορικών στιγμών που πρόσφατα πέρασε το Χαλέπι. Η πόλη σήμερα προσπαθεί να επανακάμψει μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις που αλλοίωσαν τον ιστορικό αστικό της ιστό. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το αρχαιολογικό μουσείο με την εντυπωσιακή είσοδο, το μεγάλο τέμενος που αναστηλώνεται και το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Θα περάσουμε επίσης από τη μεγάλη σκεπαστή αγορά που τμήμα της έχει σωθεί, αφού η παλιά πόλη με το εξωτικό της παζάρι έχουν πάθει μεγάλες ζημιές και σήμερα επίσης αναστηλώνονται. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για την εντυπωσιακή Απάμεια με τον εκτεταμένο αρχαιολογικό της χώρο, όπου θα δούμε τα καλά διατηρημένα μνημεία της, όπως οι εμβληματικές κιονοστοιχίες και το τετράπυλο. Παρ’όλες τις λαθρανασκαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Απάμεια έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Λαττάκια - αρχαία Λαοδίκεια και μεγαλύτερο λιμάνι της Συρίας. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στην αρχαία Ουγκαρίτ όπου οι ανασκαφές έφεραν στο φώς πινακίδες με την πρώτη στον Κόσμο αλφαβητική γραφή. Άφιξη στη Λαττάκια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Μεγάλη ημέρα και η σημερινή. Θα ξεκινήσουμε από την παραθαλάσσια Tartous – την Ελληνιστική Αντάραδο, που βρισκόταν στην ηπειρωτική πλευρά της περιοχής, ακριβώς απέναντι από τη νήσο και πόλη Άραδο. Θα συνεχίσουμε για το ελληνόφωνο χωριό Χαμιντιέ που οι κάτοικοι του είναι Κρητικής καταγωγής. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με τους κατοίκους και συνεχίζουμε για το Κρακ ντε Σεβαλιέ - του πιο γνωστού φρουρίου των Σταυροφόρων, με εμφανή τα σημάδια από τους βομβαρδισμούς που δέχτηκε πρόσφατα. Άφιξη στη Χομς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Ολοήμερη εκδρομή στην συγκλονιστική αρχαία Παλμύρα. Περνώντας από τη Συριακή έρημο, θα κατευθυνθούμε στη θρυλική αυτή πόλη, μία πιο τις πιο γοητευτικές πόλεις της Μέσης Ανατολής, που δοκιμάστηκε από τον πόλεμο. Χτισμένη μέσα σε μια όαση στη καρδιά της ερήμου, εντυπωσιάζει με το πλούσιο ελληνορωμαϊκό παρελθόν της. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια επίσκεψη των κυριότερων μνημείων, που επέζησαν από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Παρ’όλες τις καταστροφές, μεγάλο μέρος της αρχαίας πόλης παραμένει άθικτο. Μεταξύ των άλλων θα δούμε ότι απέμεινε από τα ερείπια του ναού του Bel, την Οδό των Κιόνων και την ανατιναγμένη από τους Ισλαμιστές πύλη της, καθώς και την Αγορά και το καλοδιατηρημένο θέατρο που έχουν επιζήσει από τους βανδαλισμούς. Θα επιστρέψουμε στη Δαμασκό αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εξόρμηση στα νότια της Συριακής πρωτεύουσας, για να επισκεφθούμε την Bosra, κοντά στα Ιορδανικά σύνορα. Η Bosra – τα αρχαία Βόστρα - η λεγόμενη και Μαύρη Πόλη, γιατί είναι όλη χτισμένη από μαύρες ηφαιστειακές πέτρες, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Μέσης Ανατολής, γιατί πρόκειται για μια αρχαία πόλη, που κατοικείται ακόμη και σήμερα. Αποκορύφωμα, το εκπληκτικό της θέατρο, ένα από τα καλύτερα του Κόσμου, το οποίο είναι ενσωματωμένο μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Επιστροφή στη Δαμασκό το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής μας στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Διέλευση συνόρων και άφιξη στο αεροδρόμιο το μεσημέρι για την πτήση μας για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.935 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.165 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

375 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.310 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.540 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

380 €

Καντε κρατηση τωρα

18 - 26 Mαϊ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Ξενοδοχεία 5* & 3* 
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
 • Έμπειρος αρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης*
 • Βίζα Συρίας
 • Φόρος εξόδου από τη Συρία
 • Είσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Φ.Π.Α.Ξενοδοχεία 5* & 3*
 • Ισχύει ειδικό καθεστώς. Παρακαλούμε ζητήστε να σας ενημερώσουμε

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Έξτρα γεύματα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Πρόκειται όμως για μια αποστολή που απευθύνεται σε έμπειρους ταξιδιώτες.
 • Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε περιοχές όσον το δυνατόν πιο ασφαλείς μακριά από τόπους με πολεμικές επιχειρήσεις.
 • Οι δρόμοι της Συρίας είναι σε πολλά σημεία κατεστραμμένοι και σχετικά μικρές διαδρομές γίνονται σε πολλές ώρες.
 • Συχνά μπλόκα και έλεγχοι του στρατού στους δρόμους.
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε περιοχές που βίωσαν έναν βίαιο πόλεμο και θα πρέπει οι ντόπιοι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και διακριτικότητα.
 • Συχνές διακοπές ρεύματος.
 • Η παροχή του Διαδικτύου υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.
 • Το γκρουπ ενδέχεται να έχει ένοπλη αστυνομική ή στρατιωτική συνοδεία σε μεγάλο μέρος της αποστολής.
 • Η Συρία σήμερα είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση, πιθανές πολεμικές συγκρούσεις και απαγορεύσεις της κυκλοφορίας που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους, ή να αποκλείσουν κάποιες πόλεις.
 • Είναι λοιπόν φανερό ότι η αποστολή αυτή έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφυγή επικίνδυνων περιοχών.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Η επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο, που μόλις πρόσφατα άρχισε να ξαναλειτουγεί.
 • Η διαμονή μας στο απροσπέλαστο Χαλέπι.
 • Η επίσκεψη στην δυσπρόσιτη Παλμύρα.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η πολυήμερη παραμονή στην Δαμασκό, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλη την περιοχή.
 • Η επίσκεψη στο Krak des Chevaliers.
 • Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας μέσα στη Συρία.
 • Η επίσκεψη στις ελληνορωμαϊκές πόλεις του Νότου.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.