/DESTINATIONS/AFRICA/TRP6523169106666617216911101141/DESCRIPTION
ΤΣΑΝΤ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΑΧΑΡΑ & ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ENNEDI

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ημερες

18 Ημερες

Συμμετοχες

12 - 16 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο

ΤΣΑΝΤ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΑΧΑΡΑ & ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ENNEDI

Η Δημοκρατία του Τσαντ, μια εντελώς άγνωστη χώρα της Αφρικής, που αποτελεί την μετάβαση από τις σαβάνες του Νότου στις ερήμους του Βορρά, είναι ο προορισμός αυτής της μοναδικής αποστολής, για να δούμε τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της Σαχάρας: Περιοχές δυσπρόσιτες και απομονωμένες που αποκαλύπτουν την εξωπραγματική ομορφιά τους μόνο σε ελάχιστους και αποφασισμένους ταξιδιώτες.
Το ταξίδι αυτό, που μόνο με ντοκιμαντέρ μπορεί να συγκριθεί, είναι μόνο για λίγους και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που θα θυσιάσουν τις ανέσεις τους για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στις πορτοκαλί ερήμους του συγκλονιστικού υψιπέδου Ennedi, μιας από τις πιο δύσκολα προσεγγίσιμες περιοχές του πλανήτη.
Σ’αυτά που θα δούμε, περιλαμβάνονται τα χωριά της Ζώνης του Σαχέλ, τα ερημικά υψίπεδα της νότιας Σαχάρας, οι φυλές των νομάδων - που σπάνια βλέπουν λευκούς στα μέρη τους - γεωλογικά φαινόμενα και τεράστιες φυσικές αψίδες, οι λίμνες της ερήμου και τα θεαματικά φαράγγια με τα ποτάμια όπου ζουν ακόμα κροκόδειλοι απομεινάρια από άλλους γεωλογικούς αιώνες.
Το Τσαντ είναι από τις φτωχότερες χώρες του Κόσμου και οι υποδομές είναι ανύπαρκτες. Θα διασχίσουμε σαβάνες, στέπες και ερήμους και θα κάνουμε περίπου 3.500 χιλιόμετρα σε κακούς δρόμους, από τους οποίους μόνο τα 700 χιλιόμετρα είναι ασφαλτοστρωμένα. Σχεδόν το σύνολο των διανυκτερεύσεων γίνεται σε κατασκηνώσεις, σε τοποθεσίες που επιλέγονται από τους συνοδούς μας, ενώ οι διανυκτερεύσεις σε καλό ξενοδοχείο περιορίζονται μόνο στην πρωτεύουσα. Οι συνοδοί μας επίσης, θα αγοράζουν τρόφιμα από τις τοπικές αγορές – ότι είναι διαθέσιμο δηλαδή, μη περιμένετε ποικιλία και πολυτέλειες – που θα μαγειρεύουν στην κατασκήνωση. Φυσικά, οι ενδεχόμενες βλάβες στα αυτοκίνητα θα επισκευάζονται επί τόπου από τους οδηγούς και θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε ταλαιπωρίες, αφού θα κινηθούμε σε περιοχές χωρίς δρόμους και χωρίς υποστήριξη.
Πρόκειται λοιπόν για μια καθαρά εξερευνητική αποστολή, που ελάχιστοι έχουν κατορθώσει να κάνουν μέχρι τώρα, μια και για πενήντα τουλάχιστον χρόνια το Τσαντ πέρασε πολέμους, εισβολές και πραξικοπήματα, κάτι που κράτησε τη χώρα πολύ πίσω και φυσικά μακριά από τον τουρισμό και τις δυτικές πολιτισμικές επιρροές.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για την N’Djamena – το παλιό Fort Lamy - της Δημοκρατίας του Τσαντ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η-3η ημέρα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη μοναδική μας αποστολή στην άγνωστη αυτή χώρα, παίρνοντας τον μοναδικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο του Τσαντ και μετακινούμενοι μέσα από τις τεράστιες σαβάνες του Bahr el Gazal, που εκτείνονται από τη λίμνη Τσαντ στα δυτικά, μέχρι την καρδιά του Σουδάν στα ανατολικά. Πριν αναχωρήσουμε, θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση στην πρωτεύουσα του Τσαντ N’Djamena, ρημαγμένη από τους εμφύλιους του παρελθόντος και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον. Αν και η πόλη σήμερα, δεν έχει να επιδείξει τίποτα σπουδαίο, θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση για να επισκεφθούμε το χωριό Gaoui στα περίχωρα της πόλης κέντρο του πολιτισμού των Sao, γνωστό για την Σαχελιανή αρχιτεκτονική του και τα κεραμικά του. Ο πολιτισμός των Σάο άνθισε στην Κεντρική Αφρική από τον 6o αιώνα π.Χ. ως το 16ο αιώνα μ.Χ. στη λεκάνη της λίμνης Τσαντ και του ποταμού Chari. Οι Σάο είναι οι πρώτοι άνθρωποι που έχουν αφήσει σαφή ίχνη παρουσίας τους στο έδαφος του σύγχρονου Τσαντ και σήμερα, αρκετές εθνοτικές ομάδες του νότιου Τσαντ, ισχυρίζονται ότι κατάγονται από τους Σάο. (Σε περίπτωση που δεν προλάβουμε να πάμε στο Gaoui, θα το επισκεφθούμε το πρωί της 17ης ημέρας πριν πάμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής).
Ο πληθυσμός του Τσαντ αποτελεί ένα μωσαϊκό λαών, γλωσσών και θρησκειών, ιδιόμορφο και περίπλοκο ακόμη και για τα δεδομένα της Αφρικής. Αν και επίσημες γλώσσες είναι η Αραβική και η Γαλλική, σε ολόκληρη τη χώρα μιλιούνται τουλάχιστον 100 διαφορετικές γλώσσες και διάλεκτοι.
Αφού περάσουμε το μεγάλο χωριό Massaguet, συνεχίζουμε πάντα σε άσφαλτο με ανατολική κατεύθυνση. Προορισμός μας η πόλη Abéché, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας. Οι περιοχές που διασχίζουμε είναι χαρακτηριστικές της αυθεντικής Αφρικής με πολλά χωριά και τοπικές αγορές. Θα περάσουμε από τους οικισμούς Bitkine, Mongo και Oum Hadjer, ανάμεσα από εντυπωσιακές κορυφές από γρανίτη. Φυσικά και θα σταματήσουμε για τις απαραίτητες φωτογραφίες κυρίως στο χωριό Ab Toyour, στη βάση της ομώνυμης γρανιτένιας κορυφής, - το "Βουνό των Ορνέων" - που είναι γνωστό για την πολύχρωμη αγορά του, από τις πλουσιότερες αγορές στο Τσαντ.
Το απόγευμα της 3ης ημέρας θα φτάσουμε στο Αbéché, την αρχαία πρωτεύουσα του Τσαντ, σήμερα πρωτεύουσα της περιοχής Ouaddai και ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα ολόκληρης της χώρας.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε κατασκηνώσεις, σε τοποθεσίες που επιλέγονται από τον τοπικό ξεναγό και τους οδηγούς της αποστολής.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η-6η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση βόρεια προς τον οικισμό Biltine. Φτάνοντας στο μικρό χωριό Arada, η βλάστηση του Σαχέλ δίνει τη θέση της στην απέραντη έρημο και οι λιγοστοί αγρότες στους νομάδες κτηνοτρόφους. Φτάνοντας στην περιοχή Kalait, θα περάσουμε από αμμόλοφους καλυμμένους από χαμηλή βλάστηση. Εδώ είναι το νότιο όριο του αχανούς Ennedi, μιας περιοχής από τις πιο δυσπρόσιτες του πλανήτη, που κατοικείται από τις νομαδικές φυλές Gaeda, Tama και Zagawa που κάθε χρόνο μετακινούν τα κοπάδια τους από και προς το γειτονικό Darfur του Σουδάν.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών θα κινηθούμε σε ερημικούς χωματόδρομους και αποξηραμένους χειμάρρους ανάμεσα σε αμμώδεις εκτάσεις και αναρίθμητους γεωλογικούς σχηματισμούς με περίεργα σχήματα που άλλες φορές μοιάζουν με ζώα και άλλες με κάστρα.
Φτάνοντας στο Bachiguelé μπαίνουμε σε έναν μικρόκοσμο που η ύπαρξη του εξαρτάται από ην κανονικότητα των βροχών που ρυθμίζουν τις ασυνήθιστες κλιματικές συνθήκες σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη: Βρισκόμαστε ανάμεσα στον 16ο και τον 17ο παράλληλο και αν και δυτικότερα επικρατούν ακραίες συνθήκες ερημικού κλίματος, εδώ οι αραιές βροχές συντηρούν βλάστηση – που ονομάζεται bachiguelè –από όπου παίρνει το όνομα της όλη η περιοχή και που με τη σειρά της προσελκύει άγρια πανίδα. Εδώ το 1950 ο βοτανολόγος Hubert Gillet βρήκε δένδρα που υποτίθεται ότι μεγαλώνουν μόνο στην Ισημερινή Ζώνη.
Θα πεζοπορήσουμε στην κοιλάδα Wadi Bachiguelé, που θα μας οδηγήσει σε ένα θεματικό guelta – τοπική ονομασία για τα στενά φαράγγια – απομονωμένο και κομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο με απότομες πανύψηλες πλαγιές. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα παρατηρήσουμε τα σπάνια είδη φυτών που επιβιώνουν σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον, χάρη στο νερό του wadi και στην προστασία που παρέχουν τα πανύψηλα τείχη που περικλείουν το φαράγγι.
Συνεχίζοντας προς το Βορρά, θα επισκεφθούμε την περίφημη φυσική αψίδα Oυράνιο Τόξο, ή Djoula όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Τέλος θα δούμε την εντυπωσιακή φυσική αψίδα Aloba, ένα από τα σπανιότερα γεωλογικά θαύματα του πλανήτη μας, τη δεύτερη μεγαλύτερη του Κόσμου με ύψος 122 μέτρα και πλάτος 76 μέτρα. Η αψίδα Aloba δεν είναι μόνο μια από τις εντυπωσιακότερες αψίδες στον Κόσμο, αλλά και μια που σπάνια τις βλέπουν ανθρώπινα μάτια.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε κατασκηνώσεις, σε τοποθεσίες που επιλέγονται από τον τοπικό ξεναγό και τους οδηγούς της αποστολής.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η-8η ημέρα

Σήμερα θα μπούμε στο μεγάλο υψίπεδο του Ennedi, έναν κόσμο θεαματικών γεωλογικών σχηματισμών και άγνωστων τόπων όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Στη διάρκεια της μοναδικής εξερεύνησης μας, θα πάμε στο εκπληκτικό Wadi d’Archei, έναν ποταμό από τους σπάνιους της Σαχάρας, που περιτριγυρίζεται από γιγαντιαίους ψαμμιτικούς σχηματισμούς με τη μορφή καθεδρικών ναών και πύργων.
Ο ποταμός καταλήγει σε ένα βραχώδες φυσικό αμφιθέατρο, από όπου ξεκινούν τα θεαματικά guelta – φαράγγια που διατηρούν νερό – και όπου θα συναντήσουμε τους νομάδες Toumbou, που κατοικούν αυτές τις εκτάσεις μέχρι τη μεθόριο της Λιβύης. Αποκορύφωμα της περιπετειώδους και πολυήμερης διαδρομής μας, είναι το συγκλονιστικό Guelta d’Archei, ένα μοναδικό στον Κόσμο φαινόμενο που ελάχιστοι δυτικοί έχουν την τύχη να δουν. Περιτειχισμένο από πελώριους κάθετους βράχους που κρύβουν τον ήλιο, και με πολύ νερό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, είναι τόπος διαβίωσης των τελευταίων κροκοδείλων της Σαχάρας (Cocodrilus succhus), μια ακόμα απόδειξη ότι η τεράστια αυτή έρημος ήταν καταπράσινη στο παρελθόν και οι κροκόδειλοι αποκλείστηκαν σ΄αυτή την υγρή νησίδα μέσα σε έναν ωκεανό άμμου. Οι ήχοι από τις εκατοντάδες καμήλες που μαζεύονται για να πιούν νερό, ακούγονται σαν μια απόκοσμη μελωδία που αντηχεί μέσα στο απίστευτο αυτό φαράγγι. Μία μίξη θεάματος και ήχου που θα μπορούσε κανείς να μελετήσει για ώρες.
Τα πανέμορφα και εξωπραγματικά τοπία έχουν και άλλους κρυμμένους θησαυρούς: Σε όλη την γύρω περιοχή υπάρχουν προϊστορικές ζωγραφιές, φτιαγμένες από άγνωστες φυλές πριν χιλιάδες χρόνια. Ένα πεδίο προϊστορικής τέχνης, από τα σπανιότερα του πλανήτη. Πραγματικοί πίνακες ζωγραφικής, συγκρινόμενοι με εκείνους της σύγχρονης τέχνης, που θα μπορούσαν να κοσμούν τα μεγαλύτερα μουσεία του Κόσμου.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε κατασκηνώσεις, σε τοποθεσίες που επιλέγονται από τον τοπικό ξεναγό και τους οδηγούς της αποστολής.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η-11η ημέρα

Βρίσκοντας πάλι τον κεντρικό χωματόδρομο, που ενώνει το Monou με τη Fada, θα περάσουμε από Σαχαρικά τοπία, για τα οποία είναι γνωστό το Ennedi. Άφιξη στη Fada, ένα μακρινό και απομονωμένο χωριό, χαρακτηριστικό της Σαχάρας, με σπίτια από λάσπη που περιβάλλουν ένα παλιό Γαλλικό οχυρό και μια μικρή τοπική αγορά. Όλα αυτά μέσα σε μια μικρή όαση με χουρμαδιές.
Αφού τελειώσουμε με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες – που παίρνουν πολλές ώρες – θα ξεκινήσουμε τη διάσχιση του υψιπέδου, ακολουθώντας έναν απίστευτο δρόμο γεμάτο άμμο και πέτρες, κάτι που θα κάνει δύσκολη και αργή την μετακίνηση μας, για να φτάσουμε στο Mourdi, μια μεγάλη περιοχή με σειρές από πορτοκαλί αμμόλοφους και μεμονωμένα βουνά. Οι αμμόλοφοι του Mourdi θα μας δυσκολέψουν, καθώς θα κινηθούμε πάνω στον αρχαίο δρόμο των καραβανιών που ένωνε την Μαύρη Αφρική με τις οάσεις της Λιβύης και από εκεί με τη Μεσόγειο.
Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στο Eyo Demi, έναν γιγαντιαίο ψαμμιτικό κόκκινο βράχο που ανυψώνεται απότομα μέσα στην απεραντοσύνη της ερήμου. Στα πόδια του απλώνεται το ομώνυμο χωριό με λίγα φτωχικά σπίτια και μερικές χουρμαδιές.
Οι κάτοικοι αυτού του χωριού που είναι χαμένο μέσα στις άγριες και ανεξερεύνητες αμμώδεις εκτάσεις της Σαχάρας και ξεχασμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, ζουν αποκλειστικά από το εμπόριο του κόκκινου αλατιού, που συλλέγεται από τα ανοιχτά αλατορυχεία του Βορρά και μεταφέρεται με τα καραβάνια στο Νότο, όπου ανταλάσσεται με κεχρί και σόργο.
Στη διαδρομή μας είναι πολύ πιθανό να δούμε τέτοια καραβάνια, αφού στα μέρη αυτά δεν υπάρχουν δρόμοι και τα φορτηγά αυτοκίνητα είναι κάτι σχετικά άγνωστο.
Από το Eyo Demi κατευθυνόμαστε δυτικά προς το Ounianga Serir, γνωστό για ένα αλλόκοτο φαινόμενο: Την ύπαρξη λιμνών μέσα στην καρδιά της Σαχάρας. Περνώντας από τον φοινικώνα Teguedei, που προσελκύει τους νομάδες μόνο τον καιρό της συγκομιδής, θα δούμε και τις πρωτόγονες αποθήκες των χουρμάδων, φτιαγμένες από άμμο και πέτρες. Στο Teguedei θα δούμε και την πρώτη λίμνη της περιοχής του Ounianga, μέσα σε μια αμμώδη πεδιάδα και περιτριγυρισμένη από φοίνικες, αμμόλοφους και πολύχρωμους βράχους.
Φτάνοντας στην καρδιά του Ounianga Serir, μας περιμένει ένα συγκλονιστικό θέαμα που λίγοι τυχεροί έχουν το προνόμιο να αντικρίσουν: Γαλαζοπράσινες λίμνες που ξεπετάγονται από την έρημο, καταπράσινες συστάδες από φοίνικες και γεωλογικοί σχηματισμοί από πολύχρωμους ψαμμίτες με χρώματα που κυμαίνονται από το λευκό μέχρι το βαθύ κόκκινο και χρυσοί αμμόλοφοι, που κατακρημνίζονται στο νερό. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, αλλά και πιο δυσπρόσιτα μέρη της Σαχάρας.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε κατασκηνώσεις, σε τοποθεσίες που επιλέγονται από τον τοπικό ξεναγό και τους οδηγούς της αποστολής.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η-13η ημέρα

Μόλις τελειώσουμε τις πολλές και περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα κινηθούμε προς τα νότια πλέον προς την όαση Faya, γνωστή και σαν Faya Largeau. Θα περάσουμε από θαυμαστά τοπία και αμμώδεις διαδρόμους ανάμεσα από κατάμαυρα βασαλτικά βουνά που προδίδουν το ηφαιστειακό παρελθόν της περιοχής. Σε κάποιες περιοχές θα νομίσουμε πως βρισκόμαστε στην κυριολεξία σε κάποιον άλλο πλανήτη. Περνώντας από ερημικές διαβάσεις – που οι ντόπιοι ονομάζουν yardang - θα φτάσουμε στη Faya, που θα μας καλοσορίσει με τον τεράστιο φοινικώνα της, τον μεγαλύτερο στη χώρα.
Η Faya είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Τσαντ και ήταν πρωτεύουσα της μεγάλης περιφέρειας Bourkou – Ennedi – Tibesti και πάντα έπαιζε σπουδαίο ρόλο σαν σταθμός των καραβανιών ανάμεσα στις πόλεις του Λιβυκού Φεζζάν και τα μαύρα βασίλεια του Kanem και του Bornou στην Κεντρική Αφρική. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Γάλλοι κατέλαβαν την πόλη στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και οι Λίβυοι στα τέλη του ίδιου αιώνα. Τα υπολείμματα των τεθωρακισμένων και των κανονιών μαρτυρούν την βίαιη σύγχρονη ιστορία της Faya.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε κατασκηνώσεις, σε τοποθεσίες που επιλέγονται από τον τοπικό ξεναγό και τους οδηγούς της αποστολής.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η-16η ημέρα

Μετά το πρωινό μας και αφού κάνουμε για ακόμα μια φορά όλες τις απαραίτητες διατυπώσεις, ξεκινάμε για το τελευταίο κομμάτι της συναρπαστικής μας περιπέτειας. Κατευθυνόμαστε νότια κλείνοντας τον κύκλο της διαδρομής μας και περνώντας τους θεαματικούς αμμόλοφους του Erg Djourab, που ήταν πάντα το σημαντικότερο εμπόδιο για τις μετακινήσεις μεταξύ της Faya και της N’Djamena.
Μπαίνοντας ξανά στη Ζώνη του Σαχέλ, βρισκόμαστε σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τη λίμνη Τσαντ, αφού στο έδαφος αφθονούν τα απολιθώματα φυκών και φυτοπλαγκτόν, γεγονός που δείχνει ότι η αχανής αυτή περιοχή κάποτε ήταν καλυμμένη με νερό και αποδεικνύει ότι η λίμνη Τσαντ εκτεινόταν μέχρι τα νότια όρια του ορεινού Tibesti. Συνεχίζουμε για το χωριό Kouba Oulanga, και το χωριό Salal, με λίγα σπίτια από λάσπη.
Ακολουθώντας το βύθισμα του Bahr El Ghazal - που σημαίνει η Θάλασσα με τις Γαζέλες, από την αφθονία των άγριων ζώων που υπήρχαν εδώ στο παρελθόν – το πράσινο σιγά-σιγά επανεμφανίζεται. Τα υπόγεια ύδατα εδώ είναι άφθονα και συντηρούν βλάστηση που αποτελείται από διάφορα είδη ακακίας και μικρές συστάδες από φοίνικες.
Περνώντας από τη μικρή πόλη Massakory μπαίνουμε ξανά στις σαβάνες και βλέπουμε ξανά καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κοπάδια με ζεμπού και πρόβατα. Σ’αυτό το σημείο ξανασυναντάμε μετά από πολλές μέρες ασφαλτοστρωμένο δρόμο και συνεχίζουμε για τη N'Djamena.
Άφιξη στη N’Djamena το απόγευμα της 16ης ημέρας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

17η-18η ημέρα

Πρωινό ελεύθερο για χαλάρωση μετά το πολυήμερο κουραστικό ταξίδι μας (ή επίσκεψη στο Gaoui σε περίπτωση που δεν προλάβαμε να το δούμε τη 2η ημέρα). Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το πρωί της 18ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • 4x4 στην έρημο
 • Ξενοδοχείο 4* στη Ndjamena
 • Κατασκήνωση στην έρημο
 • Ημιδιατροφή στις πόλεις
 • Πλήρης διατροφή στις κατασκηνώσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Κατασκηνωτικός εξοπλισμός
 • Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Eίσοδοι εθνικών πάρκων
 • Eιδικές άδειες επίσκεψης στο Ennedi
 • Eιδικές άδειες πρόσβασης στις λίμνες Ounianga
 • Bίζα Τσαντ
 • Έντυπο ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Έξτρα γεύματα
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών*
 • Προσωπικά έξοδα
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το Τσαντ είναι μια χώρα χωρίς καμία τουριστική υποδομή.
 • Δύσκολες και πολύωρες διαδρομές σε κακούς χωματόδρομους.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με 4x4 που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
 • Τα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα είναι καλά, αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι από άθλια ως ανύπαρκτα.
 • Οι ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών είναι κάτι το συνηθισμένο και έξω από την πρωτεύουσα οι υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες.
 • Συχνές αλλαγές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Αφρικάνική κουλτούρα, τις παραδόσεις και τα φυσικά μνημεία της ερήμου.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπου η πεζοπορία δεν είναι υποχρεωτική για όλους.
 • Κατά τη διάρκεια της αποστολής στη Σαχάρα, οι μετακινήσεις γίνονται με αυτοκίνητα ανώμαλου δρόμου 4x4 και οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε αντίσκηνα δύο ή ενός ατόμου με στρωματάκια.
 • Οι χώροι της κατασκήνωσης επιλέγονται με βάση την ασφάλεια και την εγγύτητα σε ενδιαφέροντα μέρη.
 • Το προσωπικό της αποστολής φροντίζει για την ετοιμασία του φαγητού και το στήσιμο και την τακτοποίησης των αντίσκηνων.
 • Για να αποφύγουμε τις συχνές ακυρώσεις εσωτερικών πτήσεων όλες οι διαδρομές γίνονται οδικώς.
 • Σχετικά καινούργιες πόλεις με πολύ χρώμα και πολύ φολκλόρ.
 • Συχνά μπλόκα στους δρόμους και μεγάλες καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικών ελέγχων.
 • Το Τσαντ είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
 • Τέτοια απρόοπτα γεγονοτα είναι η πολιτική κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους ή να αποκλείσουν ολόκληρες περιοχές για μέρες.
 • Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτο έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί ασχέτως οικονομικού κόστους.
 • Όλες οι επισκέψεις έξω από την πρωτεύουσα θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση ασφαλείας τις συγκεκριμένες ημέρες.
 • Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Περιπετειώδης αποστολή σε μέρη που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορεί να δει κανείς.
 • Εμπειρία σε αποστολές στη Σαχάρα.
 • Διαδρομές με αυτοκίνητα 4x4.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Eξαιρετική οργάνωση στις κατασκηνώσεις.
 • Γνωριμία με τις άγνωστες φυλές της Σαχάρας.
 • Πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της αποστολής.
 • Η εξερεύνηση του συγκλονιστικού Ennedi, ενός από τους πιο απομονωμένους αλλά και ωραιότερους τόπους του πλανήτη.
 • Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε εθνικά πάρκα και μουσεία.
 • Πλήρης κάλυψη όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών μέσα στη χώρα.
 • Επίσκεψη στο Gaoui, γνωστό για τη Σαχελιανή αρχιτεκτονική του.
 • Αποφυγή των εσωτερικών πτήσεων, λόγω των συχνών ακυρώσεων.
 • Περιλαμβάνονται οι ειδικές άδειες για προσέγγιση κλειστών στους ξένους περιοχών.
 • Διανυκτέρευση στο συγκλονιστικό φαράγγι Guelta d'Archei.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός από την Ελλάδα.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.