/DESTINATIONS/AFRICA/TRP12016871811901721681621154/DESCRIPTION
ΤΑΝΖΑΝΙΑ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

10 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

20 -29 Φεβ  •  21-30 Μαρ  •   2-11 Μαϊ

ΤΑΝΖΑΝΙΑ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Η χώρα με κάποια από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αφρικής, πλούσια σε φυσικά μνημεία και άγρια ζωή είναι ένας κορυφαίος προορισμός για όσους θέλουν να δουν από κοντά, αυτά που συνήθως βλέπουν σε ντοκιμαντέρ.
Σ’αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τα μεγάλα γνωστά εθνικά πάρκα της Τανζανίας, με τα αναρίθμητα είδη ζώων. Θα διασχίσουμε τις μεγάλες σαβάνες του Βορρά και θα παρατηρήσουμε την μοναδική άγρια ζωή κάτω από τη σκιά του μυθικού Κιλιμάντζαρο, του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, ζώντας από κοντά και αποκομίζοντας εικόνες που θα θυμόμαστε για πάντα.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι η παραμονή μας σε lodge μέσα στα πάρκα. Ένα άλλο δυνατό σημείο επίσης είναι η σχετικά μικρή διάρκεια, που κάνει το ταξίδι πιο προσιτό και χρονικά και οικονομικά.
Θα συνεχίσουμε για την εξωτική Ζανζιβάρη, με την υπέροχη παλιά Πέτρινη Πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα εισέλθουμε σε έναν άλλο αιώνα και θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές μέσα στην πιο ατμοσφαιρική πόλη ολόκληρου του Ινδικού Ωκεανού.
Οι τροπικές κοραλλένιες παραλίες του νησιού χαρακτηρίζονται από πυκνή βλάστηση, έχουν γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, κατάλευκη άμμο και κοκοφοίνικες, δηλαδή το πιο κατάλληλο περιβάλλον για ώρες ηρεμίας και απόλαυσης.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η-2η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για τo Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο το μεσημέρι, υποδοχή από τον υπεύθυνο οδηγό και μεταφορά στην Arusha, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, που επίτηδες το έχουμε κλεισμένο από νωρίς το πρωί, για να ξεκουραστούμε μετά από τη νυκτερινή πτήση. Η πόλη αυτή που βρίσκεται σε μια μεγάλη πεδιάδα στη σκιά του όρους Μέρου και του Κιλιμάντζαρο, είναι κοντά στα μεγάλα εθνικά πάρκα της βόρειας Τανζανίας, όπως το Σερενγκέτι, το Νγκορονγκόρο, η Λίμνη Μανυάρα, το Ταρανγκίρε και το Όρος Κιλιμάντζαρο. Ξεκούραση και το απόγευμα βόλτα στην πόλη, με επίσκεψη στην αγορά των Masaai. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο Ngorongoro, που είναι από τις γνωστότερες στον Κόσμο περιοχές διατήρησης της άγριας ζωής. Το πάρκο του Ngorongoro είναι η μεγάλη έκπληξη για όσους κάνουν σαφάρι. Πρόκειται για ένα συνδυασμό κρατήρων, στο εσωτερικό των οποίων επέζησαν ζώα ακόμα και την εποχή των παγετώνων, περίοδο κατά την οποία είχαν εξαφανιστεί από οπουδήποτε αλλού στη γη, εκτός από ελάχιστες, γεωλογικά παρόμοια διαμορφωμένες περιοχές. Η ποικιλία των ειδών είναι σήμερα μοναδική, αλλά και ο αριθμός των ζώων εντυπωσιακός (30.000 περίπου). Θεωρείται άλλωστε ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου. Το μεσημέρι επισκεπτόμαστε ένα μεγάλο χωριό Maasai για μια γνωριμία με αυτή τη μοναδική φυλή, που ζει στις παρυφές των πάρκων της Ανατολικής Αφρικής. Δείπνο και διανυκτέρευση σε lodge.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Serengeti, προστατευμένο πάρκο άγριας ζωής, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα και θεαματικότερα ολόκληρης της Αφρικής. Serengeti στην τοπική γλώσσα Σουαχίλι, σημαίνει "ατελείωτη πεδιάδα": το πάρκο καλύπτει σχεδόν 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει πεδιάδες, σαβάνα, παρόχθιο δάσος και δασότοπους. Τακτοποίηση στο πολυτελές glamping στην καρδιά του πάρκου. Λίγοι έχουν την τύχη να διανυκτερεύουν μέσα στα βάθη του πάρκου και εμείς θα έχουμε αυτό το προνόμιο! Ο έμπειρος οδηγός/ξεναγός επικοινωνεί με ασύρματο με τα άλλα αυτοκίνητα του σαφάρι, γνωρίζοντας έτσι συνεχώς, πού θα βρει κάποιο ζώο. Υπολογίζεται πως εδώ ζουν πάνω από 3.000.000 μεγάλα θηλαστικά. Ξενάγηση στην περιοχή από έμπειρο οδηγό και ολοήμερη παρατήρηση των περίπου 25 διαφορετικών ειδών ζώων. Θα δούμε αντιλόπες, ζέβρες, λιοντάρια, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις και με λίγη τύχη και ρινόκερους. Επιστροφή στον πολυτελή μας καταυλισμό, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Σήμερα συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με αυτόν τον παγκόσμιο φυσικό θησαυρό και κινούμαστε στην περιοχή Seronera, γεμάτη από εντυπωσιακών διαστάσεων συμπλέγματα βράχων (kopjes), καθένα από τα οποία διαθέτει το δικό του οικοσύστημα. Το πάρκο είναι γνωστό επίσης για τις μαζικές μετακινήσεις των ζώων, όπου πάνω από 1.000.000 γκνου και περίπου 200.000 ζέβρες μεταναστεύουν από τα βόρεια προς τα νότια οροπέδια. Το ένστικτό τους είναι τόσο δυνατό, που δεν τα σταματά ούτε φαράγγι, ούτε καν ποτάμι γεμάτο κροκοδείλους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Μετά το πρωινό αποχαιρετούμε το πάρκο και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την μυθική Ζανζιβάρη (μέσω Dar Es Salam). Η Ζανζιβάρη είναι ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, που ενσωματώθηκε στην ηπειρωτική χώρα – την πρώην Ταγκανίκα – και μαζί πλέον δημιούργησαν το σύγχρονο κράτος της Τανζανίας. Η Ζανζιβάρη βρίσκεται πάνω στους παλιούς ναυτικούς δρόμους και από νωρίς δέχτηκε την επίδραση των Αράβων εμπόρων, με αποτέλεσμα σήμερα η κουλτούρα της, η αρχιτεκτονική της και οι συνήθειες της να είναι ένα μίγμα που προέρχεται από Αφρικανικές και Αραβικές παραδόσεις. Με την άφιξή μας μεταφερόμαστε στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα χαρούμε τη θάλασσα του Ινδικού Ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Το πρωί, θα κάνουμε μία βόλτα με τον αρχηγό μας για να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την περίφημη Πέτρινη Πόλη (Stone Town), την πιο συναρπαστική πόλη των ανατολικών ακτών της Αφρικής. Παραμένει ίδια και απαράλλαχτη εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Γνωστή για τα γραφικά στενά δρομάκια, τα πέτρινα σπίτια – πολλά κτισμένα με κοράλλια - και τις περίτεχνες Αραβικές της πόρτες, η Πέτρινη Πόλη θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας όλο το πρωινό. Θα περπατήσουμε στα στενά, θα δούμε τις πολύχρωμες αγορές με τα τροπικά φρούτα, τα θαλασσινά και τους λόφους μπαχαρικών και θα αγοράσουμε κομψοτεχνήματα, φτιαγμένα από ντόπιους καλλιτέχνες. Θα χαθούμε στον λαβύρινθο από τις λιθόστρωτες αυλές, τα δαιδαλώδη σοκάκια και τα πεζοδρόμια με τα παλιά αραβικά παλάτια και αρχοντικά, που προξενούν τον ίλιγγο με τις θεόρατες σκαλιστές, ξύλινες πόρτες τους. Απόγευμα ελεύθερο για να χαρούμε τα γαλαζοπράσινα νερά της τροπικής παραλίας του ξενοδοχείου μας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Ένα ταξίδι στην εξωτική Ζανζιβάρη δεν θα ήταν πλήρες, αν δεν είχε τουλάχιστον μια ημέρα αφιερωμένη στις παραλίες της. Σήμερα λοιπόν, θα έχουμε μια ολόκληρη ελεύθερη ημέρα για να χαρούμε τις μοναδικές αμμουδιές του νησιού, που προσφέρουν μοναδικά φωτογραφικά θέματα με τους μικροπωλητές και τους ψαράδες τους. Στο ξενοδοχείο μπορούμε να επιλέξουμε, με επιπλέον χρέωση, από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις, windsurfing, ιστιοπλοΐα, kayaking, βόλτα με δελφίνια, ψάρεμα ανοιχτής θάλασσας κλπ. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια εκδρομή σε κάποια άλλη μαγική παραλία του Ινδικού. Αν αγαπάτε τη θάλασσα, να επισκεφθείτε και το θαλάσσιο πάρκο στο νησάκι Mafia, νότια της Ζανζιβάρης. Περιβάλλεται από κοραλλιογενή ύφαλο και φιλοξενεί πάνω από 460 είδη ψαριών και 5 είδη θαλάσσιων χελωνών. Κάνοντας κατάδυση με μάσκα στον ύφαλο, θα δείτε εικόνες σπάνιας ομορφιάς και θα κολυμπήσετε παρέα με τα υπέροχα πλάσματα του ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η-10η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και μεσημεριανή πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη την 10η ημέρα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.975 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.205 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

890 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

3.865 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

4.095 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

480 €

Καντε κρατηση τωρα

20 -29 Φεβ  •  21-30 Μαρ  •   2-11 Μαϊ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία & lodge 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή
 • Πλήρης διατροφή στα πάρκα
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Eίσοδοι μουσείων, μνημείων & εθνικών πάρκων
 • Φόροι εθνικών πάρκων
 • Έντυπο ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις διαδρομές σε χωματόδρομους στα πάρκα.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με ειδικά οχήματα σαφάρι 4x4 που παίρνουν έξι επιβάτες και οδηγό, ενώ στη Ζανζιβάρη γίνονται με μικρό λεωφορείο.
 • Τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλά.
 • Στα πάρκα οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε εξαιρετικά και πολύ καθαρά lodge.
 • Το ενδιαφέρον στο ηπειρωτικό τμήμα επικεντρώνεται στα φυσικά μνημεία και την παρατήρηση της άγριας ζωής. Στη Ζανζιβάρη το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ιστορική Πέτρινη Πόλη και στις υπέροχες παραλίες.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε ωραιότατα Αφρικανικά τοπία.
 • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και αντίστροφα (πρώτα η Ζανζιβάρη και μετά τα πάρκα).
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Σχετικά ολιγοήμερο και οικονομικό πρόγραμμα.
 • Η διήμερη παραμονή μας με δύο διανυκτερεύσεις στο εθνικό πάρκο Serengeti.
 • Διανυκτερεύσεις σε πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Ζανζιβάρη.
 • Διαδρομές με αυτοκίνητα 4x4 στα πάρκα.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και lodge.
 • Ελεύθερος χρόνος, απαραίτητος για να απολαύσουμε τις παραλίες της Ζανζιβάρης.
 • Η εξερεύνηση της συγκλονιστικής Πέτρινης Πόλης στη Ζανζιβάρη.
 • Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε εθνικά πάρκα και μουσεία.
 • Επίσκεψη στη φυλή των Maasai.
 • Eπίσκεψη στο πάρκο Ngorongoro.
 • Διαδρομές σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Αφρικής.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός από την Ελλάδα.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.