/DESTINATIONS/AFRICA/TRP311116867652181721681621155/DESCRIPTION
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΥΑ

Οι άγνωστες φυλές της Κοιτίδας του Ανθρώπινου Γένους

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 4 - Δύσκολο

Tαξίδια για λίγους. Xώρες χωρίς καμία υποδομή. Για πολλές διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Συνήθεις επιτόπου αλλαγές του προγράμματος λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Mεγάλο μέρος των διανυκτερεύσεων γίνεται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

16 Ημερες

Συμμετοχες

6 - 12 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΥΑ

Οι άγνωστες φυλές της Κοιτίδας του Ανθρώπινου Γένους

Η Σήραγγα του Χρόνου: Μια μοναδική αποστολή για να επισκεφθούμε μερικές από τις τελευταίες πρωτόγονες φυλές της Αφρικής σε ένα ξεχωριστό περιπετειώδες ταξίδι για έμπειρους και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες.
Το Νότιο Σουδάν - η νεότερη χώρα του πλανήτη - είναι γνωστό για την εθνολογική ποικιλομορφία του και φιλοξενεί μοναδικούς λαούς που διατήρησαν τις συνήθειες τους μέχρι σήμερα. Αποκομμένοι από τον υπόλοιπο Κόσμο, οι άνθρωποι αυτοί ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες και κρατούν ακόμη τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες.
Παρ’όλο που δεν υπάρχει πρόσβαση στις περισσότερες περιοχές λόγω της έλλειψης δρόμων, το ταξίδι έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τα κυριότερα σημεία του Νότιου Σουδάν, όπως οι μοναδικές φυλές των Mundari που χρησιμοποιούν τις αγελάδες τους αντί για νόμισμα και κάνουν θεαματικές στίξεις στο σώμα τους και οι Toposa, που μας δίνουν την εικόνα ενός απολιθωμένου κόσμου που ζει όπως πριν χιλιάδες χρόνια.
Η αποστολή συμπληρώνεται με τις μοναδικές ερημικές περιοχές της λίμνης Turkana στη βόρεια Κένυα. Με αλλόκοτα ηφαιστειακά τοπία και μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα που δίκαια έχουν δώσει στην περιοχή το τοπωνύμιο Κοιτίδα της Ανθρωπότητας, η βόρεια Κένυα παραμένει άγνωστη και δυσπρόσιτη στους ταξιδιώτες. Νομαδικές φυλές με μοναδικά έθιμα κατοικούν στις άγονες όχθες της λίμνης με τον έναν τρόπο διαβίωσης που μένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες.
Το ταξίδι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα, γιατί μας φέρνει σε επαφή με έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Μαύρης Ηπείρου. Εδώ βασιλεύει η πραγματική Αφρική σε όλο της το μεγαλείο. Οι ταξιδιώτες ζουν σαν εξερευνητές του περασμένου αιώνα, μετακινούνται με αυτοκίνητα ανωμάλου δρόμου 4x4, διανυκτερεύουν σε κατασκηνώσεις στην άγρια σαβάνα και γνωρίζουν ανθρώπους που σπάνια βλέπουν λευκούς στα μέρη τους. Ένα καλειδοσκόπιο φυλών που ζουν ακόμα στη Λίθινη Εποχή, με εκπληκτικά έθιμα, χορούς και τελετές.
Το ταξίδι απευθύνεται σε ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν κάποιες ανέσεις για να κερδίσουν σε εμπειρίες, γνώσεις και παραστάσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ και να έρθουν σε επαφή με ένα κόσμο, που μόνο με ζωντανό μουσείο μπορεί να παρομοιαστεί και που όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται μόνο στα βιβλία.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για την Τζούμπα του Νότιου Σουδάν, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν. Μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Τζούμπα, χτισμένη δίπλα στο Λευκό Νείλο είναι μια μικρή πόλη και σχετικά καινούργια, χωρίς ιδιαίτερα αξιοθέατα. Η πολυετής απαξίωση από το βόρειο Σουδάν και ο εμφύλιος πόλεμος στέρησαν την πόλη από μνημεία και σημαντικά τοπόσημα. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ξεκούραση, χαλάρωση και εξερεύνηση της τοπικής αγοράς Konyo-Konyo, όπου οι πωλητές φρούτων και λαχανικών συνυπάρχουν με ξυλουργούς, σιδεράδες και ράφτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε με αυτοκίνητα ανώμαλου δρόμου 4x4 για να πάρουμε μια πρώτη γεύση του φυλετικού κόσμου του Νότιου Σουδάν. Προορισμός μας οι φυλετικές εκτάσεις των Mundari, ενός λαού που εξακολουθεί να εφαρμόζει τις παλιές παραδοσιακές τεχνικές δερματοστιξίας σε όλο το σώμα και το πρόσωπο και αρέσκεται στα πολλά και φανταχτερά στολίδια. Τα χωριά των Mundari, έχουν πολύ ενδιαφέρον λόγω της τοπικής Αφρικανικής αρχιτεκτονικής: καλύβες με κωνικές στέγες, ασπρόμαυρα τοτέμ και όμορφα χτισμένες σιταποθήκες. Οι Mundari, όπως και άλλες Νειλοτικές φυλές ασχολούνται κυρίως με την εκτροφή βοοειδών, τα οποία χρησιμεύουν σαν μορφή νομίσματος και σαν στάτους πλούτου. Στη φυλή ισχύει η πολυγαμία και οι άνδρες μπορούν να πάρουν όσες γυναίκες μπορούν να συντηρήσουν. Ο υποψήφιος γαμπρός κανονίζει το γάμο προσφέροντας βοοειδή στην οικογένεια της νύφης. Οι Mundari διατηρούν τις ανιμιστικές δοξασίες τους, όπως και οι γειτονικοί Dinka, με τους οποίους εμπλέκονται σε πολυετείς εθνοτικούς πολέμους για τη διεκδίκηση των βοσκοτόπων. Η ενηλικίωση γίνεται πάντα με ειδικές τελετές όπου ο νεαρός άνδρας υποβάλλεται σε δερματοστιξία που θα τον συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής του. Αφού επισκεφθούμε τα χωριά των Mundari, θα τακτοποιηθούμε στα αντίσκηνα που θα στήσει το προσωπικό της αποστολής. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Νωρίς το πρωί, θα επισκεφθούμε το χώρο που σταβλίζονται τα ζώα, για να βγάλουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες σαν κι αυτές που βλέπουμε στα εξειδικευμένα περιοδικά. Στη συνέχεια αποχαιρετούμε τους Mundari και επιστρέφουμε στη Τζούμπα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση νότια και μέσα από τις Σουδανικές σαβάνες θα φτάσουμε κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα με προορισμό το την μικρή πόλη Torit για το μεσημεριανό γεύμα. Είμαστε πλέον στα εδάφη της Κεντρικής Εκουατόρια, που όπως το όνομα της προδίδει, βρίσκεται πολύ κοντά στον Ισημερινό. Νωρίς το απόγευμα θα κατευθυνθούμε προς τα όρη Buya για να επισκεφτούμε τα χωριά των Larim, μιας άγνωστης φυλής που ζει απομονωμένη από τον έξω κόσμο. Αφού στήσουμε τα αντίσκηνα μας, θα περπατήσουμε (πεζοπορία περίπου 45 λεπτά σε μονοπάτι), για να φτάσουμε στα χωριά όπου θα περάσουμε αρκετή ώρα για φωτογραφίες και κουβέντα – πάντα μέσω διερμηνέα! – με τον αρχηγό της φυλής. Επιστροφή στον καταυλισμό μας. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Σήμερα θα περάσουμε την ημέρα μας με την άγνωστη φυλή των Larim. Η φυλή αυτή θεωρείται από τις πιο απομονωμένες σε όλο τον πλανήτη και έχει διατηρήσει την ταυτότητα της με τον τρόπο ντυσίματος, το στολισμό του σώματος, τη διαίρεση της εργασίας, τη λατρεία προς τα πνεύματα και τις παραδόσεις. Ζώντας στη σκιά των λόφων Imatong, οι Larim θεωρούνται ένα πραγματικό ζωντανό ανθρωπολογικό και εθνολογικό μουσείο. Εδώ θα επισκεφθούμε μια τοπική αγορά, όπου οι ντόπιοι ακόμη ανταλλάσσουν αγαθά, μια και μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσαν χρήματα και για να βγάλουμε μερικές από τις θεαματικότερες φωτογραφίες του ταξιδιού μας. Το απόγευμα θα κάνουμε μια πεζοπορία (περίπου μισή ώρα) για να επισκεφθούμε ένα από τα χωριά και να μάθουμε για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων εδώ. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και αφού το προσωπικό της αποστολής ξεστήσει την κατασκήνωση μας, θα ξεκινήσουμε για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές στις εσχατιές της Εκουατόρια, πηγαίνοντας στα χωριά των Toposa, που συγκαταλέγονται στις πιο παραδοσιακές εθνοτικές ομάδες της Αφρικανικής ηπείρου. Οι Toposa βρίσκονται συνεχώς σε πόλεμο με τους γείτονες τους, κυρίως για τα βοσκοτόπια και την αρπαγή βοοειδών. Oι άνδρες ασχολούνται με τη βοσκή των ζώων, ενώ οι γυναίκες παραμένουν στο σπίτι καλλιεργώντας, μαγειρεύοντας, μεγαλώνοντας παιδιά και φροντίζοντας τους ηλικιωμένους. Τα θέματα πολέμου και ειρήνης αποφασίζονται από τους γεροντότερους οι οποίοι έχουν ιερή εξουσία στη βροχή και την ξηρασία. Αν και σταδιακά εκχριστιανίζονται, οι Toposa πιστεύουν σε ένα υπέρτατο ον και σε προγονικά πνεύματα, που μπορούν να βοηθήσουν στη λύση προβλημάτων όπως η ξηρασία ή οι ασθένειες των κοπαδιών τους. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το συναρπαστικό αυτό λαό πηγαίνοντας στα πρωτόγονα χρυσορυχεία του Pariang, δίπλα στις όχθες του ποταμού, όπου γυναίκες Toposa προσπαθούν να βγάλουν χρυσό από πηγάδια και φιλτράρουν τα νερά να μπορέσουν να πάρουν ψήγματα από το πολύτιμο μέταλλο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη μικρή πόλη Kapoeta, το κέντρο της Χώρας των Toposa. Θα επισκεφθούμε την αγορά της Kapoeta, όπου μαζεύονται άνθρωποι από όλες τις γύρω φυλές, άλλοι τυλιγμένοι με πολύχρωμα υφάσματα, άλλοι μισόγυμνοι, άλλοι στολισμένοι με φτερά και περίεργα κοσμήματα και οι περισσότεροι γεμάτοι τατουάζ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Το πρωί αφήνουμε την Kapoeta και κατευθυνόμαστε στη μεθόριο με την Κένυα. Άφιξη στον συνοριακό σταθμό και μετά τις πολύπλοκες διατυπώσεις μπαίνουμε σε Κενυατικό έδαφος. Άφιξη στην κοντινή κωμόπολη Nakodok. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Η είσοδος μας στην Κένυα θα μας φέρει σε επαφή με φυλές αλλά και με προϊστορικά ευρήματα που δικαιολογούν απόλυτα την ονομασία “Κοιτίδα της Ανθρωπότητας” για αυτή την περιοχή. O τόπος είναι άγονος και χαρακτηρίζεται από ημιερημικές και ερημικές εκτάσεις, ενώ το κατάξερο τοπίο διακόπτεται από λιγοστό πράσινο κυρίως σε κοίτες ποταμών, αλλά και από καταυλισμούς ιθαγενών των διαφόρων φυλών που ζουν ξεχασμένες εδώ. Βρισκόμαστε στην εθνοτική περιοχή των Turkana, που έχουν δώσει το όνομα τους και στην μεγάλη στενόμακρη λίμνη του Κενυάτικου βορρά, που είναι και ο αποψινός προορισμός μας. Είμαστε πλέον σε περιοχές του Μεγάλου Ρήγματος, γνωστού για την έντονη ηφαιστειακή του δραστηριότητα από τη βόρεια Αιθιοπία μέχρι το Κονγκό. Θα διασχίσουμε ημιερημικές εκτάσεις, όπου οι ιθαγενείς χρησιμοποιούν καμήλες για την μεταφορά των αγαθών, χίλια χιλιόμετρα νότια της Σαχάρας. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στις όχθες της γαλαζοπράσινης λίμνης Turkana, της μεγαλύτερης λίμνης που βρίσκεται σε έρημο και της τέταρτης στον Κόσμο σε όγκο αλμυρού νερού. Γνωστή και με το παλιότερο όνομα Λίμνη Ροδόλφου, η Turkana έχει μήκος 290 χιλιόμετρα και είναι μια μικρή εσωτερική θάλασσα καταμεσής στην έρημο. Άφιξη στο μικρό χωριό Kalokol, όπου θα μπούμε σε σκάφος για να μεταφερθούμε στην απέναντι όχθη της λίμνης. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο μικρό νησί Central Island - γνωστό και σαν Νησί των Kροκοδείλων - ένα ηφαιστειογενές νησί στη μέση της λίμνης, που αποτελείται από δεκάδες ηφαιστειακούς κρατήρες και κώνους, τρεις από τα οποίους δημιουργούν μικρές ανεξάρτητες λίμνες. Συνεχίζουμε για την ανατολική όχθη της λίμνης και το εθνικό πάρκο Sibiloi, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της UNESCO και όχι τυχαία: Εδώ βρέθηκαν απολιθώματα πρώιμων ανθρώπων και γι’ αυτό ολόκληρη η περιοχή θεωρείται η κοιτίδα του Ανθρώπινου Γένους. Το 1972 βρέθηκε το ανθρώπινο κρανίο του Homo Rudolfensis, ηλικίας δύο εκατομμυρίων ετών και αργότερα βρέθηκε ο σκελετός του περίφημου Αγοριού της Turkana και ένα κρανίο του Kenyanthropus Platyops, ηλικίας τρεισήμισι εκατομμυρίων ετών. Τακτοποίηση σε κατασκήνωση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Μετά το πρωινό μας, θα περιηγηθούμε στο πάρκο, για να δούμε δείγματα της άγριας πανίδας της περιοχής, όπως ζέβρες, γαζέλες και λιοντάρια, πριν ξαναπάρουμε το σκάφος για να επιστρέψουμε στη δυτική όχθη της Turkana. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα γνωρίσουμε άγνωστες φυλές, που ζουν απομονωμένες σ’αυτόν τον δύσκολο τόπο: Τους Gabra και τους Dassanech, που ζουν νομαδικά και βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση για να βρουν βοσκοτόπια για τα κοπάδια τους. Θα δούμε επίσης τους περίφημους Turkana, τυλιγμένους με πολύχρωμα υφάσματα και φανταχτερά στολίδια, που βρίσκονται συνεχώς σε πόλεμο με τις γειτονικές φυλές. Άφιξη στον οικισμό Eliye Springs και τακτοποίηση σε lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Σήμερα θα κατευθυνθούμε στον δρόμο που οδηγεί στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι. Διαδρομή μέσα από τις ερήμους και τις στέπες της βόρειας Κένυα με προορισμό την μικρή πόλη Lodwar. Στη διαδρομή μας, θα κάνουμε στάσεις για φωτογραφίες σε καταυλισμούς νομάδων, που ζουν μέσα σ’αυτό το άγονο και σκονισμένο εχθρικό περιβάλλον. Άφιξη στο Lodwar, τακτοποίηση σε κατασκήνωση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Nωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση νότια, πάντα μέσα στο Μεγάλο Ρήγμα. Σταδιακά το τοπίο αλλάζει – οι λιγοστές βροχές εδώ επιτρέπουν μια υποτυπώδη βλάστηση – και τα χωριά αυξάνονται. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο εθνικό πάρκο της λίμνης Nakuru, ένα από τα πλουσιότερα σε άγρια ζωή πάρκα της Αφρικής. Η λίμνη περιβάλλεται από δασωμένα και θαμνώδη λιβάδια και προσφέρει μια μεγάλη οικολογική ποικιλομορφία με κυρίαρχη την ορνιθοπανίδα. Το πάρκο επίσης φιλοξενεί 550 διαφορετικά είδη φυτών, συμπεριλαμβανόμενης της σπάνιας μεγάλης ευφορβίας, η οποία σχηματίζει εδώ το μεγαλύτερο δάσος του είδους σε όλη την Αφρικανική ήπειρο. Τακτοποίηση σε lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Το πρωί θα κάνουμε ένα μικρό φωτογραφικό σαφάρι για να δούμε από κοντά τα υδρόβια πουλιά, αλλά και λιοντάρια, μπαμπουΐνους, αντιλόπες και αν είμαστε τυχεροί μπορούμε να δούμε και τους σπάνιους λευκούς ρινόκερους. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την πρωτεύουσα της Κένυα, το πολύβουο Ναϊρόμπι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

15η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

16η ημέρα

Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το πρωί της 16ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση: 690 €

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • 4x4 εκτός πόλεων
 • Ξενοδοχείο 4* στη Juba
 • Ξενοδοχείο 2* στo Nakodok & στο Eliye Springs
 • Lodge 4* στη λίμνη Nakuru
 • Ξενοδοχείο 5* στo Ναιρόμπι
 • Κατασκήνωση όπου αναφέρεται
 • Ημιδιατροφή στη Juba & στο Ναϊρόμπι
 • Πλήρης διατροφή στις κατασκηνώσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Κατασκηνωτικός εξοπλισμός
 • Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Eίσοδοι εθνικών πάρκων
 • Eιδικές άδειες επίσκεψης στις φυλετικές περιοχές του Νότιου Σουδάν
 • Eιδικές άδειες πρόσβασης στη λίμνη Turkana
 • Άδειες φωτογράφισης
 • Bίζα Νότιου Σουδάν
 • Bίζα Κένυα
 • Έντυπο ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Έξτρα γεύματα
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών*
 • Προσωπικά έξοδα
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το Nότιο Σουδάν και η βόρεια Κένυα είναι περιοχές χωρίς καμία τουριστική υποδομή.
 • Δύσκολες και πολύωρες διαδρομές σε κακούς χωματόδρομους.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με αυτοκίνητα ανώμαλου δρόμου 4x4, που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
 • Τα ξενοδοχεία στις πρωτεύουσες είναι καλά, αλλά στα υπόλοιπα μέρη είναι από άθλια ως ανύπαρκτα.
 • Οι ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών είναι κάτι το συνηθισμένο και έξω από τις πρωτεύουσες οι υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες.
 • Συχνές αλλαγές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Αφρικάνική κουλτούρα, τις παραδόσεις και τα φυσικά μνημεία της λίμνης Turkana.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπου η πεζοπορία δεν είναι υποχρεωτική για όλους.
 • Oι διανυκτερεύσεις γίνονται σε αντίσκηνα δύο ή ενός ατόμου με στρωματάκια.
 • Οι χώροι της κατασκήνωσης επιλέγονται με βάση την ασφάλεια και την εγγύτητα σε ενδιαφέροντα μέρη.
 • Το προσωπικό της αποστολής φροντίζει για την ετοιμασία του φαγητού και το στήσιμο και την τακτοποίησης των αντίσκηνων.
 • Για να αποφύγουμε τις συχνές ακυρώσεις εσωτερικών πτήσεων όλες οι διαδρομές γίνονται οδικώς.
 • Σχετικά καινούργιες πόλεις με πολύ χρώμα και πολύ φολκλόρ.
 • Συχνά μπλόκα στους δρόμους και μεγάλες καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικών ελέγχων.
 • Το Νότιο Σουδάν είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
 • Τέτοια απρόοπτα γεγονοτα είναι η πολιτική κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους ή να αποκλείσουν ολόκληρες περιοχές για μέρες.
 • Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτο έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί ασχέτως οικονομικού κόστους.
 • Όλες οι επισκέψεις έξω από τις πρωτεύουσες - ειδικά στο Νότιο Σουδάν - θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση ασφαλείας τις συγκεκριμένες ημέρες.
 • Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Περιπετειώδης αποστολή σε μέρη που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορεί να δει κανείς.
 • Εμπειρία σε αποστολές στην Αφρική.
 • Διαδρομές με αυτοκίνητα 4x4.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Eξαιρετική οργάνωση στις κατασκηνώσεις.
 • Γνωριμία με τις άγνωστες φυλές του Νότιου Σουδάν και της Κένυα.
 • Πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της αποστολής.
 • Η εξερεύνηση της συγκλονιστικής λίμνης Turkana, μια από τις πιο απομονωμένες του πλανήτη.
 • Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε εθνικά πάρκα και μουσεία.
 • Πλήρης κάλυψη όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών και στις δύο χώρες.
 • Επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Sibiloi, γνωστό για τα παλαιοντολογικά του ευρήματα.
 • Αποφυγή των εσωτερικών πτήσεων, λόγω των συχνών ακυρώσεων.
 • Περιλαμβάνονται οι ειδικές άδειες για προσέγγιση κλειστών στους ξένους περιοχών.
 • Διανυκτερεύσεις σε κατασκηνώσεις κοντά στα χωριά των ιθαγενών.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός από την Ελλάδα.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.