/DESTINATIONS/AFRICA/TRP922616999603401721681621196/DESCRIPTION
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΑΧΑΡΑ & ΟΡΟΠΕΔΙΟ TASSILI

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 4 - Δύσκολο

Tαξίδια για λίγους. Xώρες χωρίς καμία υποδομή. Για πολλές διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Συνήθεις επιτόπου αλλαγές του προγράμματος λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Mεγάλο μέρος των διανυκτερεύσεων γίνεται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

14 Ημερες

Συμμετοχες

10 - 16 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΑΧΑΡΑ & ΟΡΟΠΕΔΙΟ TASSILI

Ο ερημικός νότος της Αλγερίας φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία όχι μόνο της Αφρικής, αλλά ολόκληρου του Κόσμου – εδώ βρίσκεται η πραγματική Σαχάρα, δυόμισι χιλιάδες χιλιόμετρα από την μεσογειακή παράκτια ζώνη της χώρας.
Στο ταξίδι μας αυτό, θα εξερευνήσουμε το οροπέδιο του Tassili, που περιέχει μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών τοπίων και φιλοξενεί μικρές κοινότητες Τουαρέγκ που ακολουθούν τις παραδόσεις των προγόνων τους. Θα πάμε επίσης στα κατακόκκινα οροπέδια του Tadrart, στη μεθόριο με το Νίγηρα, για να απολαύσουμε τα μεγαλειώδη πορφυρά σκηνικά αμμόλοφων, βουνών και βράχων, που κόβουν την ανάσα.
Η επίσκεψη στα θαύματα του Tassili, θα μας μεταφέρει σε φανταστικά τοπία διάσπαρτα με γεωλογικούς σχηματισμούς με εξωπραγματικά σχήματα, εντυπωσιακές αψίδες και βράχους που παραπέμπουν σε μυθολογικά πλάσματα και καθεδρικούς ναούς, αλλά και σε έναν ωκεανό από αμμόλοφους που χρωματίζονται από μια απίστευτη παλέτα χρωμάτων.
Αυτή η παράξενη συλλογή από αλλόκοτες βραχώδεις μορφές, που έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο και την άμμο σε ασυνήθιστα σχήματα είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου.
Η Σαχάρα δεν ήταν πάντα τόσο άνυδρη και θα βρούμε σε σπηλιές και βράχους, κρυμμένες προϊστορικές βραχογραφίες και ζωγραφιές που δείχνουν ότι άνθρωποι και άγρια ζώα κάποτε αφθονούσαν εδώ – ίσως το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο ανοιχτό μουσείο προϊστορικής τέχνης στον πλανήτη.
Το ταξίδι στη Σαχάρα δεν είναι εύκολο – αλλά προσφέρει ασύγκριτη ανταμοιβή στον ταξιδιώτη – αφού απευθύνεται σε ταξιδιώτες και όχι σε τουρίστες.
Η κατασκήνωση κάθε βράδυ κάτω από έναν μαγικό έναστρο ουρανό, ο ήλιος που δύει πάνω από χρυσαφένια βουνά, το περπάτημα σε μονοπάτια που λίγοι περπατούν και η γνωριμία με τον τρόπο ζωής των Τουαρέγκ που ζουν σε αυτές τις περιοχές για αιώνες, είναι μια εντελώς μαγική εμπειρία που θα θυμόμαστε για πάντα.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι, πρωτεύουσα της Αλγερίας και αρχαίο ελληνικό Ικόσιον. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινή περιήγηση της Αλγερινής πρωτεύουσας: θα δούμε την Ευρωπαϊκή συνοικία με τα γαλλικά κτίρια, το Μνημείο των Μαρτύρων και την Notre Dame d’ Afrique, την Καθολική εκκλησία της Παναγίας της Αφρικής. Θα συνεχίσουμε για τη συναρπαστική Κάσμπα, τη φημισμένη γραφική συνοικία που χαρακτηρίζεται από την συμπαγή, λαβυρινθώδη και οχυρωματική αρχιτεκτονική και που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα επισκεφθούμε επίσης το Οθωμανικό μέγαρο Palais des Rais και το αρχαιολογικό μουσείο. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση για το μακρινό Djanet της νότιας Σαχάρας, στη νοτιοανατολική γωνιά της Αλγερίας, κοντά στα σύνορα με το Νίγηρα και τη Λιβύη. Άφιξη στο Djanet και μεταφορά στον ξενώνα μας. Τακτοποίηση στον ξενώνα και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Το Djanet είναι η αφετηρία για τις αποστολές για το μυθικό εθνικό πάρκο Tassili N’Ajjer, που είναι διάσημο για τα ερημικά του τοπία και τις βραχογραφίες του. Μέσα σε ένα παράξενο σεληνιακό τοπίο με τεράστιο γεωλογικό ενδιαφέρον, το Tassili περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις προϊστορικής τέχνης στον πλανήτη, που αποτυπώνει τις κλιματικές αλλαγές, τις μαζικές μετακινήσεις ζώων και την εξέλιξη της ανθρώπινης παρουσίας στην άκρη αυτή της Σαχάρας από το 6000 π.Χ. και μετά. Οι γεωλογικοί σχηματισμοί της περιοχής είναι από τους ωραιότερους του Κόσμου και σχηματίζουν τα διάσημα πλέον “Δάση από Βράχους” του Tassili. Μακριά από πόλεις και τουριστικές εγκαταστάσεις, θα ξεκινήσουμε με αυτοκίνητα 4x4 μέσα από τα ερημικά οροπέδια του Tassili, για να κατευθυνθούμε προς την περιοχή Tinarassou, έναν άγριο ηφαιστειογενή τόπο, που όμως στο παρελθόν ήταν κατοικημένος. Δείγματα της ανθρώπινης παρουσίας είναι οι απεικονίσεις ζώων και ανθρώπων πάνω στους βράχους με διασημότερη το περίφημο “Κυνήγι του Λιονταριού”. Συνεχίζουμε για το φαράγγι Elberje. Τακτοποίηση στην κατασκήνωση μας. Το βράδυ θα συγκεντρωθούμε γύρω από τη φωτιά για το δείπνο μας. Διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Το πρωί θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση της Σαχάρας, μπαίνοντας για τα καλά στην περιοχή Tadart, έναν από τους πιο απομονωμένους αλλά και εντυπωσιακούς τόπους του Κόσμου, που είναι γνωστός για τα εξωπραγματικά του τοπία που συνθέτουν ασύλληπτα εξωγήινα σκηνικά. Εδώ θα εξερευνήσουμε φαράγγια και κοιλότητες για να ανακαλύψουμε υπέροχες βραχογραφίες που καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την πρώιμη νεολιθική ως την πρόσφατη εποχή, καταγράφοντας την κλιματική αλλαγή καθώς η περιοχή εξελίχθηκε από σαβάνα πριν από 10.000 χρόνια σε έρημο πριν από 5.000 χρόνια. Η προϊστορική τέχνη άλλαξε με την πάροδο του χρόνου και από άγρια Αφρικανική πανίδα όπως ελέφαντες, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες και αγριοβούβαλους, άρχισε να απεικονίζει εξημερωμένα ζώα όπως βοοειδή, άλογα και καμήλες. Περνώντας από περιοχές με φυσικούς πύργους, αμμόλοφους, τεράστιες αψίδες που έχουν διαμορφωθεί από την διαβρωτική ενέργεια του ανέμου και εντυπωσιακές κοιλάδες που θυμίζουν άλλον πλανήτη, θα φτάσουμε στην εμβληματική φυσική αψίδα του In Tehaq, μια από τις μεγαλύτερες ολόκληρης της Σαχάρας. Τακτοποίηση στην κατασκήνωση μας. Το βράδυ θα χαζέψουμε τον απίστευτο έναστρο ουρανό της ερήμου. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα συνεχίσουμε την περιπέτεια μας στην καρδιά της Σαχάρας σε ένα ωκεανό από πορτοκαλί αμμόλοφους και μαύρες βασαλτικές βραχώδεις οροσειρές. Ένας μαγεμένος κόσμος με απέραντες αχυρόχρωμες εκτάσεις, βραχώδη φαράγγια και αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, όπου πέτρινα γιγαντιαία μανιτάρια, κορυφές και απόκοσμα καμπαναριά, ψαμμιτικοί κώνοι και καθεδρικοί ναοί δημιουργημένοι από τη φύση θα κάνουν τις φωτογραφικές μηχανές να πάρουν φωτιά. Προορισμός μας, οι αμμόλοφοι του Tin Merzouga, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη μας. Άφιξη και περιήγηση στα εντυπωσιακά τοπία με στάσεις για να δούμε δείγματα από τις προϊστορικές βραχογραφίες που αφθονούν στην περιοχή. Το βράδυ θα κατασκηνώσουμε στην περιοχή του Tin Merzouga. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Όλη η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στην ασύλληπτη αυτή περιοχή. To πρωί θα εξερευνήσουμε το φαράγγι του In Djaren, που τα βράχια του, σμιλεμένα από τη διάβρωση, φιλοξενούν πολυάριθμες βραχογραφίες: ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, βοοειδή, αλλού σκαλισμένα, αλλού ζωγραφισμένα από ανθρώπους που έζησαν εδώ πριν χιλιετίες. Εδώ υπάρχει και βλάστηση από ξηρόφιλους θάμνους και Αφρικανικές ακακίες, απομεινάρι των μεγάλων δασών που κάλυπταν τη Σαχάρα πριν δώδεκα χιλιάδες χρόνια. Θα συνεχίσουμε για τους τεράστιους αμμόλοφους του Tin Merzouga, ένα θαύμα της Φύσης που λίγοι έχουν αντικρίσει μέχρι σήμερα. Το απόγευμα θα ανεβούμε σε έναν από τους αμμόλοφους που παίρνουν φωτιά στο ηλιοβασίλεμα, για να απολαύσουμε μια θεαματική πορφυρή δύση μέσα σε μια κατακόκκινη ατμόσφαιρα. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση με βόρεια κατεύθυνση. Μέσα από ωκεανούς από άμμο, θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με τις απομακρυσμένες εσχατιές της Σαχάρας. Θα διασχίσουμε τους θεαματικούς αμμόλοφους του Εrg Admer, που εκτείνεται μέχρι τον Νίγηρα και το Τσαντ και θα επισκεφθούμε την διάσημη σε όλο τον Κόσμο βραχογραφία, την περίφημη “Αγελάδα που Κλαίει”, πηγή έμπνευσης για τον Pablo Picasso που τόλμησε να φτάσει μέχρι εδώ για να μελετήσει τις προϊστορικές ζωγραφιές του Tassili στη Σαχάρα. Το απόγευμα θα πάμε στην παραδοσιακή τοπική αγορά όπου νομάδες Τουαρέγκ, κάτοικοι από τις γύρω οάσεις και χωρικοί από τον γειτονικό Νίγηρα φέρνουν για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στον ξενώνα μας στο Djanet, απαραίτητη στάση για να κάνουμε ένα ντους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Συνεχίζουμε τη μεγάλη περιπέτεια μας στη Σαχάρα, με μετακίνηση με αυτοκίνητα 4x4 για να διασχίσουμε τα αχανή οροπέδια του Tassili, που αποτελούν ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη μας και κατοικούνται από τους φημισμένους Τουαρέγκ, τους νομάδες της ερήμου που ονομάζονται και "Γαλάζιοι Άνθρωποι”. Προορισμός μας η όαση του Iherir, που χαμένη ανάμεσα σε δραματικά βραχώδη βουνά κατοικείται από Τουαρέγκ που ασχολούνται με την καλλιέργεια χουρμάδων, σύκων, σταφυλιών και σιταριού, καθώς και με την κτηνοτροφία. Τακτοποίηση στην κατασκήνωση μας. Το βράδυ θα συγκεντρωθούμε γύρω από τη φωτιά για το δείπνο μας. Διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε στο φαράγγι του Idaren, έναν εντυπωσιακό τόπο, όπου υπάρχει νερό μέσα στην καρδιά της άνυδρης Σαχάρας. Εδώ θα δούμε και το ομώνυμο χωριό, σήμερα εγκαταλελειμμένο, που ήταν για χρόνια ο θερινός τόπος κατοικίας των Τουαρέγκ του Ihérir και κατοικείται μόνο κατά την περίοδο της συγκομιδής των χουρμάδων. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του φαραγγιού που είναι κατάφυτο με καλαμιώνες και χουρμαδιές και θα εξερευνήσουμε μερικά από τα guelta – δηλαδή τις φυσικές πισίνες του φαραγγιού και ίσως να κάνουμε και μια απολαυστική βουτιά. Τακτοποίηση και στήσιμο των αντίσκηνων. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Το πρωί, θα ξεκινήσουμε για να εξερευνήσουμε ακόμα ένα θεαματικό φαράγγι κοντά στο Iherir, για να ανακαλύψουμε μερικές ακόμη προϊστορικές ζωγραφιές πάνω στους βράχους. Συνεχίζουμε για το Dider που φιλοξενεί τις διάσημες βραχογραφίες του Tin-Aghrem, που σχηματίζουν ολόκληρα σύνολα και είναι κατάλοιπα συγκεντρώσεων ανθρώπινων πληθυσμών πριν χιλιάδες χρόνια στην περιοχή και που όμοιες τους βρίσκουμε από την άλλη πλευρά της μεθορίου στο έδαφος της Λιβύης ή ακόμα πιο μακριά στα τμήματα της Σαχάρας που ανήκουν στο Τσαντ. Επόμενη στάση μας οι τεράστιοι αμμόλοφοι του Erg Admer, μια από τις μεγαλύτερες αμμώδεις περιοχές ολόκληρου του πλανήτη. Τακτοποίηση και στήσιμο των αντίσκηνων. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για το Essendilene για να εξερευνήσουμε το φαράγγι του με τις φυσικές πισίνες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε οικογένειες νομάδων Τουαρέγκ. Η ονομασία Τουαρέγκ είναι αραβική και σημαίνει "περιπλανόμενος", κάτι που αντιπροσωπεύει ακριβώς τις κοινωνίες των ανθρώπων αυτών. Θα συνεχίσουμε με τους περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς και θα σταματήσουμε στο Tikoubaouene και θα επισκεφθούμε την περίφημη φυσική αψίδα που είναι ο τελικός στόχος επίσκεψης όλων των ταξιδιωτών που τολμούν να έρθουν μέχρι εδώ. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Djanet. Θα διασχίσουμε τις ερημικές εκτάσεις του Tassili. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στον ξενώνα μας στο Djanet. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για τη νυκτερινή μας πτήση πίσω στο Αλγέρι.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Άφιξη στο Αλγέρι το πρωί και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες και για φωτογραφίες στη μαγική αυτή πόλη. Επίτηδες έχουμε προσθέσει αυτή την ημέρα για λόγους ασφαλείας λόγω των συχνών ακυρώσεων των εσωτερικών πτήσεων από και προς τη Σαχάρα, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε να χάσουμε την διεθνή πτήση για την Ελλάδα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση:290 €

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • 4x4 στην έρημο
 • Ξενοδοχείο 4* στο Αλγέρι
 • Ξενώνας στο Djanet
 • Κατασκήνωση στην έρημο
 • Πρωινό στο Αλγέρι
 • Πλήρης διατροφή στις κατασκηνώσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Κατασκηνωτικός εξοπλισμός
 • Eίσοδοι εθνικών πάρκων
 • Eιδικές άδειες επίσκεψης στο Tassili
 • Eιδικές άδειες πρόσβασης στo Tadrat
 • Bίζα Αλγερίας
 • Πληροφοριακό ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Έξτρα γεύματα
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Προσωπικά έξοδα
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι περιοχές που θα επισκεφθούμε δεν έχουν καμία τουριστική υποδομή.
 • Δύσκολες και πολύωρες διαδρομές σε κακούς χωματόδρομους.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με αυτοκίνητα ανώμαλου δρόμου 4x4 που παίρνουν τρεις επιβάτες και οδηγό.
 • Τα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα είναι καλά, αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
 • Οι ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών είναι κάτι το συνηθισμένο και οι υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κουλτούρα και τις παραδόσεις των Τουαρέγκ και στα ανυπέρβλητα φυσικά μνημεία της ερήμου.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπου η πεζοπορία δεν είναι υποχρεωτική για όλους.
 • Κατά τη διάρκεια της αποστολής στη Σαχάρα, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε αντίσκηνα δύο ή ενός ατόμου με στρωματάκια.
 • Οι χώροι της κατασκήνωσης επιλέγονται με βάση την ασφάλεια και την εγγύτητα σε ενδιαφέροντα μέρη.
 • Το προσωπικό της αποστολής φροντίζει για την ετοιμασία του φαγητού και το στήσιμο και την τακτοποίηση των αντίσκηνων.
 • Πόλεις με πολύ χρώμα και πολύ φολκλόρ.
 • Η Αλγερία είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
 • Τέτοια απρόοπτα γεγονοτα είναι η πολιτική κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους ή να αποκλείσουν ολόκληρες περιοχές για μέρες.
 • Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί ασχέτως οικονομικού κόστους.
 • Όλες οι επισκέψεις στη Σαχάρα θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση ασφαλείας τις συγκεκριμένες ημέρες.
 • Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Περιπετειώδης αποστολή σε μέρη που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορεί να δει κανείς.
 • Εμπειρία σε αποστολές στη Σαχάρα.
 • Διαδρομές με αυτοκίνητα 4x4.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Eξαιρετική οργάνωση στις κατασκηνώσεις.
 • Γνωριμία με τις άγνωστες φυλές της Σαχάρας.
 • Πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της αποστολής.
 • Η εξερεύνηση του συγκλονιστικού Τassili, ενός από τους πιο απομονωμένους αλλά και ωραιότερους τόπους του πλανήτη.
 • Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε εθνικά πάρκα.
 • Πλήρης κάλυψη όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών μέσα στη χώρα.
 • Διανυκτερεύσεις σε κατασκηνώσεις στη Σαχάρα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εισχωρήσουμε στα βάθη της ερήμου και να γνωρίσουμε τα μαγικά τοπία του Tassili.
 • Περιλαμβάνονται οι ειδικές άδειες για προσέγγιση κλειστών στους ξένους περιοχών.
 • Διανυκτέρευση στο συγκλονιστικό Tadrart.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός από την Ελλάδα.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.