/DESTINATIONS/AFRICA/TRP669116871743391721681621178/DESCRIPTION
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

12 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

15 – 26 Μαρ, 30 Απρ – 11 Μαϊ

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ο Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες και οι μεσαιωνικές πόλεις του Μαρόκου είναι ο στόχος του εξωτικού αυτού ταξιδιού. Μέσα από τις αυτοκρατορικές του πόλεις, το Μαρόκο, ξετυλίγει την μυστηριώδη ομορφιά του, με αποκορύφωμα τα ερημικά τοπία της Σαχάρας και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των οχυρωμένων χωριών του Άτλαντα, που όμοια τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
Το σπουδαιότερο πλεονέκτημα είναι ότι το ταξίδι διαρκεί 12 ημέρες, για να καλύψει επαρκώς μια χώρα τόσο πλούσια σε αξιοθέατα όπως το Μαρόκο.
Πρόκειται για έναν άνετο συνδυασμό του βόρειου αυτοκρατορικού Μαρόκου και του νότιου Μαρόκου της Σαχάρας.
Επίσης, δεν θα περιοριστούμε σε μία μονοήμερη εκδρομή στο Δρόμο με τις Κάσμπες, αλλά θα έχουμε αρκετές ημέρες για να καλύψουμε τον τόσο ενδιαφέροντα αυτό τόπο και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσουμε καλά τις κοιλάδες του Άτλαντα με τις Χίλιες Κάσμπες. Έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στην Καζαμπλάνκα, που δεν έχει τίποτα να επιδείξει, ενώ έχουμε πολύ χρόνο στο Φεζ και στο Μαρακές, τα δύο κοσμήματα του Μαρόκου.
Το ταξίδι αυτό είναι το μοναδικό, που περιλαμβάνει επίσκεψη στην αποικιακή Εσαουίρα και στη γοητευτική Μπλε Πόλη το περίφημο Chefchauen, με τα γαλάζια δρομάκια.
Η τιμή επίσης, είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή του Μαρόκου, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα.
Ένα γεμάτο ταξίδι με πολλές επισκέψεις, αλλά και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, ή αγορές, με σωστή διάρκεια που κάνει τη διαφορά.
Το πιο σημαντικό όμως - για όσους έχουν χρόνο - είναι οι πολλές ημέρες του ταξιδιού.
Μόνον έτσι θα δει κάποιος το σύνολο του Μαρόκου, με άνεση, χωρίς υπερβολικό τρέξιμο - να μη ξεχνάμε ότι στα ταξίδια στην περιοχή αυτή, το πήγαινε-έλα διαρκεί δύο ημέρες, οπότε από τις δώδεκα ημέρες, οι δέκα είναι "καθαρό" ταξίδι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην τιμή περιλαμβάνονται και όλα τα φιλοδωρήματα που στο Μαρόκο είναι και πολλά και υποχρεωτικά.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Καζαμπλάνκα, μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινό και ξενάγηση της μεγαλύτερης και πιο κοσμοπολίτικης πόλης του Μαρόκου. Θα δούμε την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, τη συνοικία Anfa και την Corniche, δηλαδή την προκυμαία όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό τέμενος του Hassan ΙΙ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Ραμπάτ, πρωτεύουσα και μια από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου. Άφιξη και γνωριμία με την Μαροκινή πρωτεύουσα. Θα δούμε τον πύργο του Hassan ΙΙ, το Μαυσωλείο του Mohammed V, τους κήπους Oudaia και το βασιλικό παλάτι. Θα καταλήξουμε σε μια από τις ωραιότερες μεντίνες του Μαρόκου, όπου θα μπούμε από τη μεγαλοπρεπή πύλη Bab Oudaia χτισμένη το 1195 και από όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Το πρωί θα κατευθυνθούμε βόρεια με προορισμό τη μυθική Ταγγέρη. Κτισμένη πάνω στο Στενό του Γιβραλτάρ και απέναντι από την Ισπανία, η Ταγγέρη είναι από τις σπουδαιότρες πόλεις του Μαρόκου. Πόλη που ενέπνευσε συγγραφείς και σκηνοθέτες, η Ταγγέρη λόγω της θέσης της ήταν πάντα σπουδαίο στρατηγικό κέντρο, σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο βιομηχανικό κέντρο του Μαρόκου μετά την Καζαμπλάνκα. Σύμφωνα με τη βερβερική μυθολογία, την πόλη έχτισε ο Σύφαξ, εγγονός του Ηρακλή, γιος της Τίγγης και του Ανταίου. Με την άφιξη μας, θα κάνουμε μια περιήγηση της πόλης, για να δούμε το Grand Socco, τη ρομαντική κυκλική πλατεία μπροστά από τη διάσημη μεντίνα της πόλης. Θα ακολουθήσει το παλιό κάστρο που κτίστηκε από τους Πορτογάλους και σήμερα περικλείει τη μεντίνα της Ταγγέρης με τα δαιδαλώδη σουκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το γοητευτικό Chefchaouen, την περίφημη μπλε πόλη, μια από τις γραφικότερες πόλεις της βόρειας Αφρικής. Διαδρομή μέσα από τις ορεινές εκτάσεις του Ριφ. Άφιξη και βόλτα στην πόλη που την χαρακτηρίζει το έντονο μπλε χρώμα. Θα επισκεφθούμε την κάσμπα της πόλης με τους εσωτερικούς κήπους και θα περπατήσουμε στα στενά πολύχρωμα σοκάκια της πόλης που από μόνη της είναι ένα αξιοθέατο. Επίτηδες έχουμε προνοήσει γαι διανυκτέρευση στη γοητευτική αυτή πόλη και για να την απολαύσουμε καλύτερα, αλλά κυρίως για να "σπάσουμε" την μεγάλη και κουραστική διαδρομή προς το Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς το Volubilis, μια από τις καλύτερα διατηρημένες Ρωμαϊκές πόλεις της Αφρικής, για να επισκεφτούμε τις διάσημες αρχαιότητες της. Ξεχωρίζουν οι ερειπωμένες επαύλεις με τα ψηφιδωτά πατώματα, που έχουν θέματα από την Ελληνική μυθολογία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Meknes, τη μικρότερη από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου. Επίσκεψη της πόλης που ήταν η αρχαία Iσμαηλική πρωτεύουσα, όπου θα δούμε τα τεμένη με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Maghreb και τους στάβλους του Μουλά Ισμαήλ. Θα δούμε επίσης τα εντυπωσιακά τείχη, την πλατεία El Hedim, καθώς και τις εντυπωσιακές πύλες Bab Lakhmiss και Bab Mansour. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Φεζ. Άφιξη στο Φεζ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Ολοήμερη ξενάγηση στην παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη και πολιτιστική πρωτεύουσα του βασιλείου, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσκεψη στο τέμενος Karaouiyine, στο μεντρεσέ Attarine, το μαυσωλείο του Mullay Idriss, την κρήνη Nejjarine, την παλιά Εβραϊκή συνοικία και τη δαιδαλώδη αγορά με τα σουκ. Σημειωτέον ότι τα σουκ του Φεζ, θεωρούνται από τα πιο θεαματικά της Αφρικής. Θα κάνουμε επίσης μια επίσκεψη στο El Jidd, στα πολυφωτογραφημένα βυρσοδεψεία της πόλης και στο βασιλικό παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για να απολάυσετε ένα αρωματικό τσάι με μέντα σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο, ή να εξερευνήσετε τα στενά της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Η σημερινή ημέρα θα μας φέρει από τις πεδιάδες του Μαρόκου στις πλαγιές και τα οροπέδια του Μέσου Άτλαντα και στην μεγάλη έρημο Σαχάρα. Πρωινή αναχώρηση για το Ifran, ένα χωριό που περισσότερο θυμίζει την Ελβετία παρά το Μαρόκο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Midelt μέσα από τις δασωμένες πλαγιές της οροσειράς του Μέσου Άτλαντα. Στη διαδρομή θα περάσουμε ένα από τα σπάνια χιονοδρομικά κέντρα της Αφρικανικής ηπείρου και το πέρασμα Zad σε υψόμετρο 2.178 μέτρα. Μετά το Midelt, συνεχίζουμε για την μικρή πόλη του Eρφούντ, χτισμένη στην ομώνυμη όαση, που είναι γνωστή για τους αμμόλοφους της, στην Έρημο Σαχάρα. Άφιξη και εξόρμηση με αυτοκίνητα 4x4 στους αμμόλοφους της Merzuga, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα που ντύνει με πορφυρά χρώματα την έρημο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Στη σημερινή διαδρομή μας για το θρυλικό Dades, θα δούμε το μαυσωλείο του Μουλά Ali Cherif, ιδρυτή της δυναστείας Alawite και το εντυπωσιακό τέμενος Ksar El Fida. Θα γνωρίσουμε τις καλυμμένες με φοίνικες εκτάσεις του Rissani και θα μπούμε στην περιοχή με τις Χίλιες Κάσμπες, που χαρακτηρίζουν τον Μαροκινό νότο. Θα συνεχίσουμε για το Tinghir, μικρή Βερβερική πόλη στην έρημο, πριν επισκεφθούμε το εντυπωσιακό φαράγγι Todra. Άφιξη το απόγευμα στο Dades, μια άλλη μικρή πόλη της Σαχάρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Συνεχίζουμε και σήμερα τη γνωριμία μας με την “Κοιλάδα με τις Χίλιες Κάσμπες”, τα περιτειχισμένα και οχυρωμένα χωριά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Μαροκινής Σαχάρας. Στη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ και θα κάνουμε μια στάση στη μυθική Ουαρζαζάτ, γνωστή από τους χίπις της δεκαετίας του 60 και μεγαλύτερο οικιστικό κέντρο στα νότια του Άτλαντα. Εδώ υπάρχουν και μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο που φιλοξενούν παραγωγές του Χόλιγουντ λόγω του καλού κλίματος και της διάυγειας της αμόσφαιρας. Θα σταματήσουμε επίσης στο χωριό Aït Benhaddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Αφού πάρουμε τον ορεινό δρόμο που διασχίζει τον Άτλαντα, θα φτάσουμε το απόγευμα στο Μαρακές, ωραιότερη πόλη του Μαροκινού Νότου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Πρωινό και ξενάγηση στο Μαρακές, που η ομορφιά του ξεπερνάει τη φαντασία του ταξιδιώτη. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου” ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από το μνημείο του Saadien, τους Κήπους Menara, το τζαμί Koutoubia, το παλάτι Bahia και το μουσείο Dar Si Said, τις αγορές και τους μικρούς δρόμους που προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Θα επισκεφθούμε επίσης την φημισμένη πλατεία Djemaa El Fna και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτες και αγορές στο συναρπαστικό και μυστηριώδες παζάρι της πόλης. Θα αγοράσουμε σουβενίρ, δερμάτινα είδη, σπαθιά των Βέρβερων, ή αντικείμενα των Τουαρέγκ φερμένα από τα βάθη της Σαχάρας. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία για να παρακολουθήσετε το ξεχωριστό θέαμα της πλατείας: παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, άνθρωποι που καταπίνουν φωτιές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε μια ολοήμερη εκδρομή στο “Κόσμημα του Ατλαντικού” όπως ονομάζουν οι ντόπιοι, την αποικιακή Essaouira, χτισμένη πάνω στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας στην υπέροχη αυτή πόλη, που επίσης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα γνωρίσουμε την περιτειχισμένη πόλη που είναι επηρεασμένη από τους Πορτογάλους και τους Μαυριτανούς, όπως και την πολύβουη ψαραγορά στην ακτή με την απέραντη αμμουδιά, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές της πόλης. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Μαρακές. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη των Κήπων Majorelle και το σπίτι-μουσείο του Yves Saint Laurent, που λάτρεψε αυτή την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκας, για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη/ Αθήνα το βράδυ.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.640 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

1.870 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

645 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.285 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.515 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

420 €

Καντε κρατηση τωρα

15 – 26 Μαρ, 30 Απρ – 11 Μαϊ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση.
Στο ταξίδι του Μαίου υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση 150€

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 5* & 4*
 • Hμιδιατροφή (εκτός της πρώτης διανυκτέρευσης)
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Aρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έντυπo ιστορικό υλικό
 • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Έξτρα γεύματα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα ορεινά τοπία, αλλά και σε περιοχές με ερήμους.
 • Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε οάσεις.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Αξιοθέατα κυρίως Ισλαμικής και Βερβερικής αρχιτεκτονικής.
 • Παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ιστορικά μνημεία του Bόρειου και του Νότιου Μαρόκου.
 • Κάλυψη του συνόλου του Μαρόκου, με άνεση.
 • Περιλαμβάνονται και οι τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Εξαιρετική οργάνωση στην μετακίνηση μας στη Σαχάρα.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
 • H επίσκεψη στην Κοιλάδα με τις Χίλιες Κάσμπες.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Εκδρομή στη Merzouga.
 • Η επίσκεψη στην Ταγγέρη.
 • Η επίσκεψη στην Μπλε Πόλη.
 • Η επίσκεψη στην Essaouira.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Πολύ καλή τιμή.