/DESTINATIONS/AFRICA/TRP3121169339889617216911101133/DESCRIPTION
ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΟΜΟ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 3 - Μεσαίο προς δύσκολο

Xώρες με μέτρια υποδομή. Διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία, αλλά και όπου είναι απαραίτητο σε ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου, λόγω έλλειψης άλλων. Oρισμένες διανυκτερεύσεις γίνονται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Για ορισμένες διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Πιθανές επιτόπου αλλαγές του προγράμματος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

16 Ημερες

Συμμετοχες

10 - 20 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΟΜΟ

Το ταξίδι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα, γιατί μας φέρνει σε επαφή με έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Μαύρης Ηπείρου. Καμία σχέση με την Κένυα, ή τη Τανζανία. Εδώ ξεχνάμε τα πολυτελή lodge και τα ατέλειωτα πάρκα με την άγρια ζωή, που συναντάμε σε άλλες Αφρικανικές χώρες με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εδώ κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτής της χώρας, που έχει μία ιστορία αιώνων και μία κουλτούρα μοναδική για την Αφρική.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη μίας μυθικής χώρας με μαύρους ανθρώπους και απίστευτο πλούτο, πέρα από την Αίγυπτο και τις ερήμους της. Σήμερα οι τυχεροί ταξιδιώτες έρχονται σε επαφή με το θρύλο της περίφημης βασίλισσας του Σαβά, που ταξίδεψε μέχρι τη Γη της Επαγγελίας και γνώρισε τον βασιλιά Σολομώντα, με τον οποίο ξεκίνησε τη δυναστεία που βασίλεψε στην Αιθιοπία μέχρι τις μέρες μας. Τα ερείπια του παλατιού της θρυλικής βασίλισσας, εξάπτουν την φαντασία, όπως και οι γιγαντιαίες μονολιθικές στήλες της Αξώμης, ενός από τα αρχαιότερα βασίλεια της Αφρικής. Βασίλειο με πολλές επιρροές από την Ελλάδα, όπως μαρτυρούν οι επιγραφές που βρέθηκαν εκεί.
Η Χριστιανική τέχνη της Αιθιοπίας είναι εφάμιλλη της Βυζαντινής και έχει δώσει ωραιότατα δείγματα, κυρίως αγιογραφίες και εκκλησιαστικά κειμήλια.
Oι καστροπολιτείες των αυτοκρατόρων του Μεσαίωνα και τα μοναστήρια με τα τελετουργικά, που δεν έχουν αλλάξει από την εποχή των Πρωτοχριστιανικών χρόνων, συναγωνίζονται το θαύμα των λαξευτών ναών της Λαλιμπέλα, που προστατεύονται από την UNESCO.
Επιστέγασμα του καταπληκτικού αυτού ταξιδιού, είναι η επίσκεψη στις πρωτόγονες φυλές στα σύνορα με το Σουδάν.
Εδώ βασιλεύει η πραγματική Αφρική σε όλο της το μεγαλείο. Οι ταξιδιώτες ζουν σαν εξερευνητές του περασμένου αιώνα, μετακινούνται με αυτοκίνητα ανωμάλου δρόμου 4x4 και διανυκτερεύουν σε κατασκηνώσεις στην άγρια σαβάνα. Βλέπουν από κοντά τροπικά τοπία, άγρια ζώα και κυρίως γνωρίζουν ανθρώπους που σπάνια βλέπουν λευκούς στα μέρη τους.
Ένα καλειδοσκόπιο φυλών που ζουν ακόμα στη Λίθινη Εποχή, με εκπληκτικά έθιμα, χορούς και τελετές. Υπολογίζεται ότι πάνω από είκοσι φυλές ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες, ξεχασμένες στα υψίπεδα του Άνω Νείλου, κυρίως γύρω από τον ποταμό Όμο, στη μεθόριο Αιθιοπίας και Σουδάν. Οι περιοχές που καταλαμβάνουν οι φυλές αυτές εκτείνονται ανάμεσα στο 10ο βόρειο παράλληλο και στον Ισημερινό.
Κυριότερες φυλές είναι οι Κάρο, οι Κόνσο, οι Μούρσι, οι Χάμερ, οι Ερμπορέ και οι Σαμάι. Άλλοι λαοί, όπως οι Ντίνκα, οι Νούμπα και οι Μπούμι, γνωστοί για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών με αίμα, είναι ακόμα απρόσιτοι.
Οι λαοί αυτοί είναι Νειλωτικής καταγωγής, και στολίζονται με διάφορα αντικείμενα. Πολλοί από αυτούς, κυρίως οι πολεμιστές, κυκλοφορούν γυμνοί, ενώ όλοι τους αρέσκονται στο να βάφουν το σώμα τους.
Οι Κάρο περνούν καρφιά από τα χείλη τους και χαράζουν το δέρμα τους δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Τον ίδιο τύπο καλλωπισμού χρησιμοποιούν οι Χάμερ και οι Ερμπορέ.
Οι πολεμοχαρείς Μούρσι περνούν μεταλλικά ή ξύλινα αντικείμενα από τις μύτες τους, ενώ οι γυναίκες της φυλής αυτής παραμορφώνουν τα χείλη τους με μεγάλους δίσκους από πηλό.
Την ίδια συνήθεια έχουν οι Σούρμα και οι Κιτσέπο του Σουδάν και οι Σάρα της Δημοκρατίας του Τσαντ, που μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες ήταν ανθρωποφάγοι.
H Αιθιοπία βρίσκεται ολόκληρη μέσα στην τροπική ζώνη και η ζέστη είναι δεδομένη καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι θερμοκρασίες λοιπόν δεν είναι συνάρτηση της εποχής, όσο του υψόμετρου. Η ξηρή περίοδος διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, ενώ το υπόλοιπο του χρόνου είναι η περίοδος των βροχών. Το πλεονέκτημα της ξηρής εποχής είναι η έλλειψη λάσπης στους δρόμους. Η εποχή των βροχών, υπερτερεί στα πράσινα τοπία, τις δροσερότερες θερμοκρασίες στο Βορρά, τους καταρράκτες του Νείλου που είναι στο μέγιστο της ροής τους και την πληθώρα των ζώων στο Νότο. Κατά τη διάρκεια της αποστολής στις φυλές, αχθοφόροι, μάγειρες, συνοδοί και ξεναγοί αναλαμβάνουν να κάνουν το ταξίδι πιο άνετο, ασφαλές και ανέμελο. Η αποστολή αυτή απευθύνεται σε ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν κάποιες ανέσεις για να κερδίσουν σε εμπειρίες, γνώσεις και παραστάσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ και να έρθουν σε επαφή με ένα κόσμο, που μόνο με ζωντανό μουσείο μπορεί να παρομοιαστεί και που όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται μόνο στα βιβλία.
Πρόκειται λοιπόν για ένα μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ιστορικά μνημεία της Bόρειας Aιθιοπίας και τις φυλές της Nότιας. Θα κατασκηνώσουμε στην Κοιλάδα του Όμο, γιατί μόνον έτσι θα γνωρίσουμε καλά τις πρωτόγονες φυλές.
Τέλος, θα έχουμε έμπειρους συνοδούς, που με τις άριστες γνώσεις τους, εξασφαλίζουν την εγγυημένη επιτυχία του ταξιδιού.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Bahir Dar, κτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα. Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στη λίμνη Τάνα, όπου θα κάνουμε μια βόλτα με πλοιάριο, για να δούμε τα tankwas, τις βάρκες από πάπυρο που χρησιμοποιούνται ακόμα από τη φυλή Woyto. Προοσρισμός μας η δασοσκεπής χερσόνησος Zege, γνωστή για τα μοναστήρια της. Θα περπατήσουμε μέσα στη ζούγκλα και θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια Ura Kidane Mihret και Azwa Mariam, με τις χαρακτηριστικές οροφές, γεμάτες με αγιογραφίες της Αιθιοπικής Εκκλησίας. Επιστροφή στο Bahir Dar και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στους Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, οι οποίοι στην τοπική διάλεκτο λέγονται Tis Isat, δηλαδή "Το νερό που Καπνίζει", από τους πίδακες νερού που εκτοξεύονται κατά την πτώση και ραντίζουν με υγρασία τη γύρω περιοχή. Επειδή, οι καταρράκτες πλέον έχουν χάσει μεγάλο μέρος των υδάτων τους λόγω του μεγάλου φράγματος που έχει δημιουργηθεί και η ροή των νερών πλέον ελέγχεται, το θέαμα είναι καθαρά θέμα τύχης, ανάλογα με το πότε ανοίγει η διοχέτευση του νερού. Επιστροφή στο Bahir Dar το μεσημέρι και επίσκεψη της πόλης με την ανοιχτή αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε οδικώς στην πόλη Gondar, παλιά Μεσαιωνική πρωτεύουσα της ιστορικής Αβυσσηνίας και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά, θα επισκεφθούμε την περίφημη καστροπολιτεία της πόλης, ένα σύμπλεγμα φρουρίων που ήταν συγχρόνως και η βασιλική κατοικία των μεγάλων ηγεμόνων της Αβυσσηνίας. Θα συνεχίσουμε με τον ναό Debre Birhan Selassie, το Μοναστήρι Qusquam και το χωριό των Μαύρων Εβραίων, που σήμερα είναι σχεδόν ακατοίκητο, μια και όλοι οι Εβραίοι που το κατοικούσαν μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Lalibela, παγκοσμίως γνωστή για τους λαξευμένους στο γρανίτη ναούς και τα διάφορα παραδοσιακά κτήρια τα οποία είναι χτισμένα μέσα στους βράχους και τα οποία έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Οι ναοί χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και είναι το πρωταρχικό αξιοθέατο που κάποιος πρέπει να επισκεφθεί στην Αιθιοπία. Άφιξη στη Lalibela και επίσκεψη των ναών, που είναι διακοσμημένοι σε διάφορους ρυθμούς και χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα και γι’ αυτό ονομάζονται Ζωντανοί Ναοί. Σαν μια από τις ιερότερες πόλεις της Αιθιοπίας, μετά την Αξώμη, η Lalibela είναι το κέντρο του προσκυνήματος για ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Σε αντίθεση με την Αξώμη, ο πληθυσμός της πόλης είναι σχεδόν όλοι χριστιανοί της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η χωροταξία και οι ονομασίες των κύριων κτηρίων της πόλης θεωρούνται ευρέως, ιδιαίτερα από τον τοπικό κλήρο, ότι είναι μια συμβολική αναπαράσταση της παλαιάς Ιερουσαλήμ. Αυτό κάνει τους ειδικούς να θεωρούν ότι η τωρινή μορφή των εκκλησιών υπάρχει από τον καιρό της κατάκτησης της Ιερουσαλήμ από τον Σαλαντίν το 1187. Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των ειδικών σχετικά με την χρονολόγηση των κτισμάτων, με τα όρια να κυμαίνονται από τον 9ο αιώνα έως και τον 14ο αιώνα και είναι πιθανό οι εκκλησίες να κτίστηκαν επί παλαιότερων κατασκευών της εποχής του βασιλείου της Αξώμης(100 - 960 μ.Χ.).Oι δέκα ναοί της Lalibela χωρίζονται σε δύο ομάδες από τον ποταμό που οι ντόπιοι ονομάζουν Ιορδάνη. Πολύ ενδιαφέρον επίσης, παρουσιάζουν τα αναρίθμητα εκκλησιαστικά κειμήλια που ανάγονται στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία. Αν είμαστε τυχεροί, θα παρακολουθήσουμε και κάποια τελετή, που θα μας μεταφέρει είκοσι αιώνες πίσω, μια και η Αιθιοπική Εκκλησία ήταν από τις πρώτες Χριστιανικές Εκκλησίες που δημιουργήθηκαν. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για τη σύντομη πτήση μας για την Axum - την ιστορική Αξώμη - κοντά στα σύνορα της Ερυθραίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επικσεφθούμε τα ερείπια του παλατιού της βασίλισσας του Σαβά, μιας από τις πιο γνωστές Μαύρες Βασίλισσας της ιστορίας. Σύμφωνα με Aιθιοπικούς μύθους, η βασίλισσα του Σαβά πιθανόν να καταγόταν από την περιοχή της Τιγραίας στα βόρεια της Αιθιοπίας, όχι πολύ μακριά από το σημερινή Αξώμη, όπου αργότερα εγκατέστησε την αυλή της. Κατά την αιθιοπική παράδοση, γεννήθηκε το 1020 π.Χ και στα 15 της χρόνια στέφθηκε βασίλισσα κληρονομώντας το θρόνο ύστερα από το θάνατο του πατέρα της. Η ιστορία της βασίλισσας του Σαβά, ένας θρύλος που αριθμεί 3 χιλιετίες πριν, αφορά τη γυναίκα που αποτέλεσε μια από τις πιο αινιγματικές φιγούρες της εποχής των παλαιών ηρώων και θεών. Η παρουσία της είναι γνωστή μέσα από θρύλους της Αραβίας, της Περσίας, της Αιθιοπίας και του Ισραήλ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης. Το βασίλειο της Αξώμης είχε τη δική του γραπτή γλώσσα και ανέπτυξε αρχιτεκτονική χαρακτηριστική για τις τεράστιες στήλες της, η παλαιότερη από τις οποίες χρονολογείται πριν από το 2000 π.Χ. Στην επίσκεψη μας στην κεντρική πλατεία, θα δούμε τις στήλες, το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από τη γύρω περιοχή και το ναό της Παναγίας της Σιών, όπου σύμφωνα με την παράδοση, φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης, στην οποία περιέχονται οι Δέκα Εντολές που παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή. Το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή αεροπορικώς στην Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια μοναδική πολυήμερη αποστολή στο Νότο της Αιθιοπίας. Προορισμός μας οι μέχρι πρότινος απρόσιτες φυλές της Κοιλάδας του ποταμού Όμο, που μόλις τώρα βγήκαν από τη Λίθινη Εποχή. Η διαδρομή μας θα μας φέρει σε επαφή με τα τροπικά τοπία και τις σαβάνες της Κεντρικής Αιθιοπίας, τις φυτείες ζαχαροκάλαμου και τα χωριά με τα πλήθη των παιδιών που τρέχουν πίσω από τα αυτοκίνητα μας. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια στάση στο εθνικό πάρκο Abiatta-Shalla, γνωστό για τις στρουθοκαμήλους του. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο Arbaminch, μια μεγάλη πόλη της Νότιας Αιθιοπίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Mετά το πρωινό ξεκινάμε για φωτογραφικό σαφάρι στη λίμνη Chamo, όπου ζουν οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι της Αφρικής. Συνεχίζουμε για την Jinka, διοικητική πρωτεύουσα της περιοχής του ποταμού Omo και αφετηρία για όλες τις αποστολές στις Νειλωτικές φυλές της περιοχής. Διαδρομή μέσα από περιοχές διαφόρων φυλών, όπως οι Konso, που ζουν στα οχυρωμένα χωριά τους και φημίζονται για την κατασκευή τοτέμ και οι Shamay, με τις εντυπωσιακές κομμώσεις αντρών και γυναικών και τα περίτεχνα κοσμήματα από πολύχρωμες χάντρες. Άφιξη το απόγευμα στην απομονωμένη Jinka και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η - 12η ημέρα

Ξεκινάει το ταξίδι μας στο χρόνο, στις φυλές που άφησε ανέγγιχτες ο σύγχρονος πολιτισμός και που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Oι ελάχιστοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την περιοχή θεωρούνται προνομιούχοι. Oι φυλές αυτές, σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, είναι απόγονοι των προϊστορικών Νειλωτικών φυλών και ζουν στις σαβάνες και τις ζούγκλες του ποταμού Omo στα σύνορα με το Σουδάν. Oι λαοί αυτοί συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ σε όλο το σώμα τους και αρέσκονται στα πολλά και φανταχτερά στολίδια. Θα επισκεφθούμε τα χωριά της φυλής Mursi, με τα πανάρχαια έθιμα. Oι γυναίκες τοποθετούν πήλινα πιάτα ανάμεσα στα χείλη τους και οι νεαροί άντρες αγωνίζονται σε τελετουργικές μονομαχίες για να διαλέξουν τη γυναίκα τους. Θα γνωρίσουμε τη φυλή Karo, τα μέλη της οποίας ζωγραφίζουν όλο το σώμα τους με διάφορα σχέδια και έτσι γίνονται οι ίδιοι ζωντανά έργα τέχνης. Θα πάμε στα χωριά των Hamer, που οι τελετές ενηλικίωσης, περιλαμβάνουν και το μαστίγωμα των γυναικών. Τέλος, θα περάσουμε με βάρκα τον ποταμό Omo, για να επισκεφθούμε τη φυλή των Boumi, που τρέφοντι με αίμα. Kατά την παραμονή μας στην περιοχή Omo οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε lodge και μια βραδυά σε σκηνές δύο ή ενός ατόμων. Η κατασκήνωση γίνεται στο Εθνικό Πάρκο Mago, όπου δεν υπάρχουν καταλύμματα, αλλά η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στη φυλή των Mursi και δεν χρειάζεται να κάνουμε ατέλειωτα χιλιόμετρα σε κακοτράχαλους δρόμους για να επισκεφθούμε τη φυλή αυτή. Oι χώροι της κατασκήνωσης επιλέγονται με βάση την ασφάλεια, την εγγύτητα σε ενδιαφέροντα μέρη και την ύπαρξη νερού (έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα για έστω και πρωτόγονο ντους). Το φαγητό παρασκευάζεται από το μάγειρα της αποστολής και το στήσιμο και η τακτοποίηση των σκηνών γίνονται από το προσωπικό της αποστολής.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Arbaminch. Θα διασχίσουμε τις άγριες σαβάνες κατά μήκος της μεθορίου με το Νότιο Σουδάν και κατά τη διαδρομή, θα επισκεφθούμε τα χωριά της φυλής των Erboré. Άφιξη στο Arbaminch το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Το πρωί συνεχίζουμε οδικώς για την Αντίς Αμπέμπα, από την ήδη γνωστή διαδρομή, που κάναμε την 8η ημέρα. Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

15η - 16η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Θα περιηγηθούμε στις κεντρικές λεωφόρους, της πιο γρήγορα αναπτυσσόμενης πόλης της Αφρικής, θα περάσουμε έξω από τους κήπους των παλιών ανακτόρων του Χαϊλέ Σελασιέ, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο με τα εκπληκτικά εκθέματα, ανάμεσα τους και προϊστορικά ευρήματα, όπως ο απολιθωμένος σκελετός της περίφημης Λούσι, του πιο διάσημου προγόνου του ανθρώπινου είδους (ο σκελετός φυλάσσεται στα εργαστήρια του μουσείου, οι επισκέπτες βλέπουν αντίγραφο). Θα συνεχίσουμε με τον Καθεδρικό Ναό, την αγορά Μερκάτο, την Ελληνική εκκλησία και το λόφο Entoto με την πανοραμική θέα. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Eλλάδα. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της 16ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση: 590€

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 5* στην Aντίς Aμπέμπα
 • Τουριστικά ξενοδοχεία στα υπόλοιπα μέρη (λόγω έλλειψης άλλων).
 • Lodge στο Νότο
 • Κατασκήνωση στην περιοχή των Μούρσι
 • Hμιδιατροφή στη Bόρεια Aιθιοπία
 • Πλήρης διατροφή στην κατασκήνωση
 • Kατασκηνωτικός εξοπλισμός
 • Oδηγοί και προσωπικό 4x4
 • Eκδρομές με πλοιάριο στις λίμνες
 • Είσοδοι μνημείων, μουσείων & εθνικών πάρκων
 • Φόροι εθνικών πάρκων
 • Aρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έντυπο ιστορικό υλικό
 • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών*
 • Βίζα
 • Έξτρα γεύματα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές στους χωματόδρομους του Νότου.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
 • Τα ξενοδοχεία είναι μέτρια: στον Βορρά είναι απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια.
 • Μία διανυκτέρευση τουλάχιστον γίνεται σε κατασκήνωση.
 • Στο Βορρά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Μεσαιωνικά και Χριστιανικά μνημεία, ενώ στο Νότο στις πρωτόγονες φυλές.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε ωραία Αφρικάνικα τοπία.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
 • Παλιές πόλεις και πάρα πολύ φολκλόρ.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ιστορικά μνημεία της Bόρειας Aιθιοπίας και τις φυλές της Nότιας.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Εξαιρετική οργάνωση στην μετακίνηση μας στο Νότο.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
 • Παρακολούθηση τοπικών χορών.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Η διαμονή σε κατασκήνωση στο εθνικό πάρκο Mago.
 • Η επίσκεψη στους Mursi.
 • Η επίσκεψη στους ναούς της Λαλιμπέλα.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.