/DESTINATIONS/ASIA/TRP337316871700901721681621125/DESCRIPTION
EVEREST BASE CAMP

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 5 - Πολύ Δύσκολο

Tαξίδια - αποστολές. Επιβάλλεται η καλή φυσική κατάσταση, γιατί υπάρχει καθημερινή πεζοπορία ή ορειβασία, διανυκτερεύσεις σε αντίσκηνα και καταφύγια. Επαγγελματίες οδηγοί και συνοδοί, προσωπικό με καλή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων. Συνθήκες δύσκολες, ως πολύ δύσκολες.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

18 Ημερες

Συμμετοχες

8 - 12 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

13 – 31 Μαρ

EVEREST BASE CAMP


Από τις κοιλάδες του Ινδοκαύκασου μέχρι τα οροπέδια της Κίνας και του Θιβέτ, τα Ιμαλάια, εκπέμπουν μία γοητεία στον ταξιδιώτη, τον εξερευνητή και τον ορειβάτη. Πουθενά αλλού στον Κόσμο, δεν συναντάμε τέτοια ποικιλία τοπίων, λαών, γλωσσών και θρησκειών. Και ανάμεσα στα βουνά αυτά, στους παγετώνες και στις σκιερές κοιλάδες, ζουν άνθρωποι ξεχασμένοι, που διατηρούν ανέπαφες συνήθειες και παραδόσεις αιώνων. Καταπράσινα τοπία, ορεινές λίμνες, αιώνια χιόνια από τη μία, ανατολίτικα παζάρια, χρώματα και μυρωδιές, από την άλλη. Εμπειρίες μοναδικές για τους ψαγμένους ταξιδιώτες και όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα.
Περνώντας από ορεινές διαβάσεις, που ανοίγουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει κόσμους χαμένους και μικροσκοπικά βασίλεια, που όλοι δυσκολευόμαστε να βρούμε στο χάρτη. Το Νεπάλ, προορισμός που εξάπτει τη φαντασία, συνδεδεμένο με τα ταξίδια των χίππις στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και μία παραφιλολογία που μιλάει για φωτισμένους γκουρού, για ανθρώπους που κάνουν θαύματα και για άγνωστα πλάσματα που ζουν εδώ και αιώνες στα χιόνια. Μεσαιωνικά μοναστήρια, χωριά που κρέμονται από γκρεμούς, παλάτια, θησαυροί και πολιτισμοί χιλιετιών, περιμένουν τους ταξιδιώτες.
Τα Ιμαλάια είναι ένα μέρος μαγικό: Φιλόξενοι χωρικοί, φυλές που ζουν αποκομμένες από το σύγχρονο πολιτισμό, άνθρωποι συνηθισμένοι στα μεγάλα υψόμετρα, που πολεμούν με τα στοιχεία της φύσης για την επιβίωση. Και παντού ναοί και προσκυνήματα. Σε πυκνά δάση, σε ορεινές άγονες ερήμους, σε πλαγιές, σε κοιλάδες, στις όχθες των ορμητικών ποταμών, η επαφή του ανθρώπου με το θείο είναι έκδηλη.
Στις περιοχές αυτές κυριαρχούν οι γίγαντες των βουνών του πλανήτη μας με κορυφαίο το Έβερεστ, που σύμφωνα με το θρύλο κατοικείται από θεότητες.
Όλα αυτά λοιπόν, θα τα γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια της ανάβασης μας στην Κατασκηνωτική Βάση του Έβερεστ.
Πέρα από τα μαγικά τοπία και τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που μια τέτοια ανάβαση θα μας προσφέρει, το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι ο Κανών είναι ο πρώτος - και ο μόνος - στην Ελλάδα, που διοργανώνει με επιτυχία τέτοιες αναβάσεις και σε τέτοια υψόμετρα.
Την πρώτη ανάβαση στην Κατασκηνωτική Βάση του Έβερεστ την διοργανώσαμε το 1999 και από τότε σχεδόν κάθε χρόνο στέλνουμε γκρουπ με ορειβάτες και πεζοπόρους στην Στέγη του Κόσμου. Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια τις δυσκολίες που θα προκύψουν από μια τέτοια αποστολή σε έναν παγωμένο και αφιλόξενο τόπο.
Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα, απόρροια της μεγάλης πείρας μας στην περιοχή είναι το πρόγραμμα: Έχουμε προβλέψει στάσεις εγκλιματισμού και ημέρες ξεκούρασης και προσαρμογής στο υψόμετρο, γνωρίζουμε που είναι οι καλύτεροι ξενώνες, ξέρουμε πόσες ώρες μπορεί ο μέσος άνθρωπος να κινηθεί στις ιδιάζουσες καταστάσεις των βουνών αυτών.
Τέλος, η αποστολή συνοδεύεται από έμπειρο αρχηγό από την Ελλάδα, κάτι που κάνει πιο εύκολη τη συνεννόηση με τους Σέρπα και τους τοπικούς οδηγούς, που δεν γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία και τις ιδιαιτερότητες του Έλληνα ορειβάτη και πεζοπόρου.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Κατμαντού του Νεπάλ.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη στο Κατμαντού το μεσημέρι της 2ης ημέρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη, με τα δαιδαλώδη δρομάκια και τους ναούς της. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη θεαματική μας πτήση πάνω από τα Ιμαλάια, για τη Lukhla (2.800m), το μοναδικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Έβερεστ. Από εδώ ξεκινάμε την πεζοπορία μας και η πρώτη εντύπωση των ορεινών τοπίων θα μας συντροφεύει για πάντα! Μετά από 5 περίπου ώρες θα φτάσουμε στο Pangding, ή στο γειτονικό Mojo (2.650m), ένα μικρό χωριό στις όχθες ενός ορμητικού ποταμού και μέσα σε πυκνό πευκοδάσος. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Συνεχίζουμε την ορειβατική πεζοπορία μέχρι το Namche Bazaar (3.440m), σημαντικότερο χωριό στη Χώρα των Sherpa. Θα περάσουμε από απίστευτα δασωμένα τοπία και κρεμαστές γέφυρες πάνω από ιλιγγιώδη φαράγγια. Η διαδρομή μας είναι δύσκολη σήμερα, γιατί οι κλίσεις του εδάφους είναι μεγάλες και θα κερδίσουμε υψόμετρο απότομα. Κάνοντας τακτικά και σύντομα διαλείμματα, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Άφιξη μετά από 5 ώρες περίπου. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για εγκλιματισμό στο υψόμετρο και βόλτα στο παζάρι. Διανυκτέρευση

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Ημέρα προσαρμογής στο Namche Bazaar, που είναι απαραίτητη για τη μελλοντική αποτελεσματική αντιμετώπιση του υψόμετρου, με πεζοπορία σε γειτονικά χωριά, ή ξεκούραση στον ξενώνα μας. Η περιοχή γύρω από το Namche Bazaar, είναι γεμάτη με χιονισμένες κορυφές, που χαρακτηρίζουν τα ορεινά τοπία των Ιμαλαΐων. Το παζάρι του χωριού είναι γεμάτο μικρά καταστήματα, που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ορειβατικών ειδών. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Πεζοπορία μέσα από τις δασωμένες πλαγιές και κοιλάδες των Ιμαλαΐων, για να φτάσουμε μετά από πορεία 7 ωρών στο Τyangboche, όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο Βουδιστικό μοναστήρι όλης της περιοχής. Κατά τη διαδρομή θα δούμε για πρώτη φορά την κορυφή του Έβερεστ, του Lhotse, του Ama Dablam και των άλλων γιγάντων των Ιμαλαΐων. Διανυκτέρευση στο Τyangboche, με το διάσημο μοναστήρι του, ή στο γειτονικό Deboche (3.757m), μέσα σε δάση από ροδόδενδρα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Συνεχίζουμε, κερδίζοντας υψόμετρο και περνώντας κρεμαστές γέφυρες και Βουδιστικά ιερά. Θα περπατήσουμε κάτω από το επιβλητικό Ama Dablam. Αφήνοντας πίσω μας τη ζώνη των δασών, μπαίνουμε πλέον στην αλπική ζώνη, αντικρίζοντας το μοναδικό θέαμα της κοιλάδας του Pheriche. Πορεία 6 ωρών. Διανυκτέρευση στο Pheriche (3.900m).

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Hμέρα εγκλιματισμού με πεζοπορίες στο γειτονικό Dingboche (4.300m) και για όσους αντέχουν μέχρι το Chukung (4.780m). Οι διαδρομές γίνονται σε μονοπάτια, χωρίς βλάστηση, αλλά με εξαιρετική θέα στα γύρω βουνά. Εδώ θα έχουμε και την πρώτη μας επαφή με χιόνια. Διανυκτέρευση στο Pheriche (3.900m).

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Η πορεία γίνεται όλο και δυσκολότερη, καθώς ανεβαίνουμε σε υψόμετρο. Οι αποστάσεις δεν είναι τόσο μεγάλες, αλλά το μεγάλο υψόμετρο θα μας κάνει να περπατάμε αργά. Θα σταθούμε στην Dughla (4.620m) και θα φτάσουμε στο Lobuche (4.930m). Πορεία 6 ωρών. Γύρω μας, γιγαντιαία βουνά, όπως το Lhotse, το Pumori, το Nuptse και το Chumbu. Το θέαμα εδώ κόβει την ανάσα και δεν συγκρίνεται με τίποτε απ’ όσα έχουν δει οι περισσότεροι ορειβάτες. Διανυκτέρευση στο Lobuche (4.930m).

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Ολοήμερη πορεία, κατά μήκος του παγετώνα Khumbu. Η θέα των ψηλότερων κορυφών του πλανήτη, μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας. Το θέαμα απλά δεν περιγράφεται. Άφιξη το μεσημέρι στο Gorak Shep (5.210m). Το απόγευμα – για όσους θέλουν και αντέχουν - ανάβαση στην γειτονική κορυφή Kala Pattar (5.525m), για μία μοναδική πανοραμική άποψη του Έβερεστ και των γύρω κορυφών.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Την 11η ημέρα ολοήμερη εκδρομή στην κατασκηνωτική βάση του Έβερεστ. Διανυκτερεύσεις στο Gorak Shep.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η-15η ημέρα

Αρχίζουμε την επιστροφή μας, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι. Κατάβαση μέχρι τη Lukhla, αφετηρία και τέλος της διαδρομής μας. Από εδώ θα πάρουμε την πτήση μας για το Κατμαντού Θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία, που κάναμε ανεβαίνοντας, με στάσεις ξεκούρασης. Η επίδραση του υψόμετρου ελαττώνεται καθώς κατεβαίνουμε. Διανυκτερεύσεις στο Lobuche (4.930m) στο Tyangboche (3.700m), στο Namche Bazaar (3.440m) και στη Lukhla (2.800m).

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

16η ημέρα

Πρωινή πτήση πάνω από τα Ιμαλάια και άφιξη στο Κατμαντού. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στην περιοχή Thamel, με τα πολλά καφέ και τα καταστήματα αναμνηστικών, αλλά και ορειβατικών ειδών. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

17η ημέρα

Ημέρα ελεύθερη. Η σημερινή ημέρα θεωρείται “ημέρα ασφάλειας” και κρίνεται απαραίτητη, σε περίπτωση που είχαμε προβλήματα και ακύρωση στην πτήση από Lukhla για Κατμαντού. Όποιος θέλει, μπορεί να επισκεφθεί την κεντρική πλατεία του Κατμαντού, όπου βρίσκεται το βασιλικό παλάτι, το ναό Kasthamndap, από τον οποίο πήρε το όνομά της η πόλη του Κατμαντού, ή τον Ινδουιστικό ναό του Πασουπατινάτ, χτισμένο στις όχθες του ιερού ποταμού Μπαγκμάτι. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

18η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το βράδυ της 18ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.975 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.195 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

590 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

3.565 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.785 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

430 €

Καντε κρατηση τωρα

13 – 31 Μαρ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 3* στο Κατμαντού
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενώνες σε δίκλινα δωμάτια
 • Πρωινό στο Κατμαντού
 • Άδειες ανάβασης
 • Είσοδοι εθνικών πάρκων
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Τοπικός οδηγός βουνού
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Έντυπα
 • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών*
 • Γεύματα στη διαρκεια της πεζοπορίας
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έξοδα απρόβλεπτης διακοπής της αποστολής, λόγω ατυχήματος, ή ασθένειας
 • Ατομικός εξοπλισμός (π.χ. ρουχισμός & υπνόσακος)
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Πρόκειται για μια καθαρά ορειβατική αποστολή.
 • Πεζοπορία σε ανώμαλα μονοπάτια.
 • Η καθημερινή πεζοπορία μπορεί να είναι κουραστική, γι'αυτό είναι απαραίτητη η άριστη φυσική κατάσταση και η προηγούμενη εμπειρία στο χειμερινό βουνό.
 • Οι διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια της ανάβασης και της κατάβασης γίνονται σε ορεινούς ξενώνες.
 • Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι πολικές: τη νύχτα μπορεί να πέσουν και στους -10 βαθμούς, ιδιαίτερα στα μεγάλα υψόμετρα.
 • Το υψόμετρο μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν δεν λάβει κανείς τα μέτρα του.
 • Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη σωματική του ακεραιότητα, την ασφάλεια του και τα προσωπικά του αντικείμενα.
 • Η διαφορά μονόκλινου ισχύει ΜΟΝΟ για τα ξενοδοχεία στο Κατμαντού.
 • Στα υπόλοιπα μέρη οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια ανάλογα με την διαθεσιμότητα και στο Lobuche σε κοιτώνες.
 • Σε κάποιους ξενώνες, υπάρχει περίπτωση οι διανυκτερεύσεις να γίνουν σε θαλάμους με πολλά κρεβάτια, κυρίως στα μεγάλα υψόμετρα, όπου δεν υπάρχουν πολλοί ξενώνες, ενώ υπάρχουν πολλοί trekkers.
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει επί τόπου το πρόγραμμα της ανάβασης, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν (κακοκαιρία, έλλειψη κλινών σε κάποιο καταφύγιο, ασφάλεια κλπ).
 • Λίστα με τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί, θα ανακοινωθεί 15 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Η ημέρα ασφαλείας είναι απαραίτητη καθώς πολλές φορές ο καιρός δεν επιτρέπει την πτήση από τη Lukhla.
 • Πολλές φορές απαιτούνται παραπάνω από μια ημέρες παραμονής στο αεροδρόμιο της Lukhla εξ’ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 • Μπορεί, κάποια από τις μέρες διαμονής στο Κατμαντού, να χρειαστεί να ξοδευτεί στο βουνό λόγω της ακύρωσης της πτήσης.
 • Από την εμπειρία μας στο βουνό, το υψόμετρο επιδρά στην όρεξη και πολλές φορές οι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να φάνε, ή επιθυμούν να φάνε λίγο και κάτι ελαφρύ.
 • Για αυτό το λόγο, τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ανάβασης καλύπτονται από τους ταξιδιώτες και παραγγέλνονται στους ξενώνες με πολύ χαμηλό αντίτιμο.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Η επίσκεψη στη βάση του ψηλότερου βουνού του Κόσμου.
 • Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στα βουνά.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα ορεινά τοπία του Κόσμου.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η πολυήμερη πεζοπορία στο Everest, που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε τη μοναδική ορεινή φύση.
 • Η επίσκεψη στο Κατμαντού.
 • Oι διανυκτερεύσεις σε ξενώνες.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα εθνικά πάρκα.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Σταδιακή άνοδος για καλύτερη προσαρμογή στο υψόμετρο και αποφυγή των επικίνδυνων περιοχών.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.