/DESTINATIONS/ASIA/TRP333916869246331721681621178/DESCRIPTION
ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

12 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Το μαγικό Ουζμπεκιστάν, μία χώρα άγνωστη και συναρπαστική, είναι το επίκεντρο αυτού του ταξιδιού. Η σημαντικότερη χώρα της μυστηριακής Κεντρικής Ασίας, γοητεύει τον επισκέπτη με τους θρύλους της και την πανάρχαια ιστορία της.
Τα καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού, οι περίεργες φυλές, τα πολύβουα παζάρια, το Ελληνιστικό παρελθόν και μερικά από τα ωραιότερα μνημεία του Κόσμου, συνθέτουν μια εικόνα μαγική σαν βγαλμένη από παραμύθι.
Πρόκειται για το πλουσιότερο ταξίδι στην ελληνική αγορά, αφού θα πάμε και σε μέρη που οι ξένοι δεν πηγαίνουν, για παράδειγμα επισκεπτόμαστε το εντελώς άγνωστο Τερμέζ - την αρχαιοελληνική Δημητριάδα - για να πάρουμε μια γεύση της Ελληνιστικού βασιλείου της Βακτριανής.
Θα ζήσουμε την εμπειρία του Μάρκο Πόλο, διασχίζοντας όλη τη χώρα και θα μείνουμε δύο ολόκληρες ημέρες στη Χίβα, έτσι ώστε να την απολαύσουμε, αλλά και να γνωρίσουμε και τις γύρω άγνωστες περιοχές.
Θα δούμε παλάτια και τζαμιά, σεράγια και παζάρια, κάστρα και μεντρεσέδες μέσα σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει τις Χίλιες και Μια Νύχτες
Πλεονέκτημα είναι και οι έξτρα διανυκτερεύσεις στην άφιξη και αναχώρηση από τη χώρα, για ξεκούραση και για να απολαύσουμε περισσότερο το ταξίδι μας. Συνολικά 10 διανυκτερεύσεις! Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει κάποιος σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι, να φτάνει χαράματα και αντί να πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο να ξεκουραστεί από την πολύωρη πτήση, να αναγκάζεται να κάνει ξεναγήσεις, ή να ταξιδέψει οδικώς στους άθλιους δρόμους του Ουζμπεκιστάν, για να φτάσει στον προορισμό του το απόγευμα της δεύτερης ημέρας, μόνο και μόνο για να πέσει το κόστος. Ο Κανών δεν οργανώνει ταξίδια με συνθήκες δεκαετίας του 70 και απευθύνεται σε ταξιδιώτες και όχι σε τουρίστες που θυσιάζουν τη λογική άνεση και υφίστανται ταλαιπωρία για μείωση του κόστους. Έτσι περιλαμβάνει και την ασφάλεια στην τελική τιμή και δεν βάζει κρυφές χρεώσεις και παγίδες για ποσά που έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρωθούν.
Είναι λοιπόν καλό να δείτε το πρόγραμμα και την ΤΕΛΙΚΗ τιμή (με φόρους, έξτρα διανυκτερεύσεις και ασφάλεια). Θα διαπιστώσετε ότι κάθε ημέρα στο Ουζμπεκιστάν αξίζει τα χρήματα της.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για την Τασκένδη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας, αφού έχουμε πληρωμένη τη διανυκτέρευση της προηγούμενης νύχτας, για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε μετά την νυκτερινή μας πτήση. Ξεκούραστοι πλέον, το μεσημέρι θα ξεναγηθούμε στην Τασκένδη, που το όνομά της σημαίνει “πόλη χτισμένη από πέτρα”. Η Τασκένδη βρισκόταν στο σταυροδρόμι του ιστορικού Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού, που ένωνε την Ανατολή με τη Δύση. Στην ξενάγηση μας θα περιηγηθούμε τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της Σοβιετικής κυριαρχίας και θα περάσουμε από τον μεντρεσέ Kukeldash, που κτίστηκε τον 16ο αιώνα στο κέντρο της παλιάς πόλης και είναι μεγάλο πνευματικό κέντρο του Ισλάμ. Θα δούμε επίσης το μεντρεσέ Barak Khan, το μεγάλο τέμενος Juma και το μαυσωλείο Kaffal Shashi. Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ουζμπεκιστάν, που στεγάζεται στην κατοικία του παλιού Ρώσου διπλωμάτη Polovtsev. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Urgench, κοντά στα σύνορα του Τουρκμενιστάν. Παρ’ όλη την πρωινή αφύπνιση, το ταξίδι αυτό αξίζει όσο τίποτε άλλο, γιατί στη διάρκεια του θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την γειτονική παραμυθένια Χίβα. Άφιξη στο Urgench και γνωριμία με τα περίφημα κάστρα του Καρακαλπακστάν, μιας μεθοριακής και αυτόνομης επαρχίας της χώρας, μεταξύ Τουρκμενιστάν, του Καζακστάν και της λίμνης Αράλης. Κτισμένα μέσα στην επίπεδη απεραντοσύνη της Κεντροασιατικής ερήμου, τα κάστρα αυτά, ερειπωμένα σήμερα, στέκουν μάρτυρες ενός σπουδαίου παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε πρώτα το κάστρο Toprak Qala και θα συνεχίσουμε με τα κάστρα Qavat Qala και Ayaz Qala. Μεταφορά στη Χίβα. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Η Χίβα, πανάρχαια πόλη κτισμένη στην καρδιά της ερήμου, είναι τέλεια διατηρημένη, με τα παλιά σπίτια της, τα τζαμιά της και τα σεράγια της. Στη σημερινή μας βόλτα θα δούμε το σήμα κατατεθέν της πόλης, το κτιριακό συγκρότημα του Ichan Kala τριγυρισμένο από ένα μεγάλο τείχος με τέσσερις μεγάλες πύλες, που είναι όλο χαρακτηρισμένο μνημείο της UNESCO. Η Χίβα έχει πάνω από εξήντα μνημειώδη κτίρια. Ξεχωρίζουν ο μιναρές Kalta Minor, το τέμενος της Παρασκευής και ο μεντρεσές Islam Huja. Θα δούμε επίσης το παλάτι Tash Kauli, που χρησίμευε σαν χαρέμι των Χάνων της Χίβα, τον μεντρεσέ Muhamed Amin Khan το μαυσωλείο Pahlavan Makhmud. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και αγορές. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τοπικούς χορούς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Αναχώρηση για τη μυστηριώδη Μπουχάρα. Διαδρομή μέσα από τις στέπες της Κεντροασιατικής ερήμου. Η Μπουχάρα ανήκει και αυτή στις αρχαίες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, με μια ιστορία 2.500 χρόνων. Μαζί με την Σαμαρκάνδη και την Χίβα, συνέβαλε στην ανάπτυξη της Κεντρικής Ασίας γιατί ήταν το σημαντικότερο σημείο στο “Μεγάλο Δρόμο του Μεταξιού”. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Μπουχάρα κατακτήθηκε πολλές φορές. Όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα, διαμόρφωσαν την πολιτιστική της κληρονομιά. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική επίσκεψη σε κάποιο από τα παλιά και ιστορικά χαμάμ της πόλης, για ένα απολαυστικό βραδινό λουτρό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Σήμερα θα γνωρίσουμε την υπέροχη Μπουχάρα, που το ιστορικό της κέντρο συμπεριλαμβάνεται ολόκληρο στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν πάνω από 140 μνημεία αιώνων, τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια, χαμάμ, παλάτια και παζάρια. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο των Σαμανιδών, που θεωρείται ένα αριστούργημα Κεντροασιατικής αρχιτεκτονικής, το τέμενος Bolo Khauz και τα ερείπια των τειχών της αρχαίας Μπουχάρας. Θα συνεχίσουμε με το ιερό του Chashma Ayub, το κάστρο Ark, το αριστουργηματικό κτιριακό συγκρότημα Poi Kalayan, που περιλαμβάνει το μιναρέ, το μεγαλύτερο τζαμί στη Κεντρική Ασία, και το μεντρεσέ Miri Arab. Επίσης, στην ξενάγησή μας θα δούμε το μεντρεσέ Ulugbek, και το σύμπλεγμα Lyabi-Khauz με τους παραδοσιακούς θόλους και θα τελειώσουμε με τον πολύχρωμο μεντρεσέ Chor Minor με τους τέσσερις πύργους του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Σήμερα θα κατευθυνθούμε σε περιοχές που σπάνια επισκέπτονται οι ξένοι, προσεγγίζοντας τα απαγορευμένα σύνορα με το Αφγανιστάν. Προορισμός μας το μυθικό Termez, το “Μαργαριτάρι της Ανατολής”, που βρίσκεται πάνω σε σταυροδρόμι πολιτισμών και δίνει την ομιχλώδη αίσθηση ενός αρχαίου απομονωμένου τόπου. Η πόλη ήταν γνωστή από την Αρχαιότητα και το 329 π.Χ. την κατέκτησε ο Αλέξανδρος. Η πόλη μετονομάστηκε σε Δημητριάδα από τον Δημήτριο, έναν από τους ηγεμόνες του Ελληνο-Βακτριανού βασιλείου και έγινε μεγάλο διοικητικό κέντρο της Ελληνιστικής Ασίας. Στην πόλη κυριαρχούσαν η Ελληνική γλώσσα και οι Ελληνικές συνήθειες. Αργότερα έγινε ένα μεγάλο Βουδιστικό κέντρο με το όνομα Tu-mi. Άφιξη στο Termez, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία με μια από τις πιο ιστορικές και αναμφισβήτητα ωραιότερες πόλεις του Ουζμπεκιστάν. Κτισμένο στη βόρεια όχθη του θρυλικού ποταμού Amu Darya - του Ώξου των αρχαίων - που χωρίζει το Ουζμπεκιστάν από το Αφγανιστάν, το Termez έχει να δείξει μια πληθώρα μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, που το κάνουν την αρχαιολογική πρωτεύουσα της Κεντρικής Ασίας. Στη σημερινή μας ξενάγηση, θα δούμε το οχυρό Kirk Kyz, που στην τοπική γλώσσα σημαίνει Σαράντα Κορίτσια και που σύμφωνα με την παράδοση εδώ κατέφυγαν σαράντα κοπέλες για να γλυτώσουν από τους άγριους νομάδες τον 11ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε με το μαυσωλείο του σουλτάνου Saodat, τη Βουδιστική στούπα Zurmala που ανάγεται στον 1ο αιώνα π.Χ., τα ερείπια του Βουδιστικού μοναστηριού Fayaztepe και το μαυσωλείο Hakim at Termizi, που ανάγεται στον 9ο αιώνα. Θα δούμε επίσης τις Βουδιστικές σπηλιές του Karatepe, αλλά από μακριά, μια και είναι στρατιωτική περιοχή και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Θα καταλήξουμε στο εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο, που από μόνο του είναι ο λόγος για να έρθει κάποιος σ’ αυτή τη μακρινή γωνιά της Ασίας. Το μουσείο στεγάζει μοναδικούς θησαυρούς της Βουδιστικής και Ελληνο-Βακτριανής τέχνης με καθαρές Ελληνικές επιρροές, που διασώθηκαν από τις ερειπωμένες ελληνιστικές πόλεις της Κεντρικής Ασίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για τη Σαμαρκάνδη. Άφιξη το μεσημέρι στη Σαμαρκάνδη, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, που συμπεριλαμβάνεται ολόκληρο στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σαν “Ιστορικό Σταυροδρόμι Πολιτισμών”. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Η Σαμαρκάνδη είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και αναφέρεται στα χρονικά σαν “o Καθρέπτης του Κόσμου”, “ο Κήπος της Ψυχής”, “το Κόσμημα του Ισλάμ” και “το μαργαριτάρι του Μουσουλμανικού κόσμου”. Η πόλη που είναι πολύ γνωστή για τα αρχιτεκτονικά της μνημεία, θεωρείται κυριολεκτικά μια πόλη-μουσείο. Στην ξενάγηση, θα δούμε την περίφημη πλατεία Registan, στις πλευρές της οποίας δεσπόζουν τρεις επιβλητικοί μεντρεσέδες που αποτελούν μοναδικής αισθητικής οικοδομήματα με τις μπλε επενδύσεις τους που παίρνουν διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με την θέση του ήλιου. Το Registan ήταν πάντα η κεντρική πλατεία της αρχαίας Σαμαρκάνδης, την αρχιτεκτονική της οποίας δεν μπόρεσε κανείς να ανταγωνιστεί και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ανατολής. Θα δούμε επίσης το μεγάλο τζαμί Βibi Khanum, που αν και ερειπωμένο προκαλεί εντύπωση και θα επισκεφθούμε το παζάρι Siab και τα φημισμένα μεσαιωνικά μαυσωλεία της νεκρόπολης Shakh Zinda. Θα καταλήξουμε στο αστεροσκοπείο Ulughbek και στο μαυσωλείο Gul Emir πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Nωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στο Shahrizabz, γενέτειρα του Ταμερλάνου. Άφιξη στο Shahrizabz και επίσκεψη στα ερείπια του παλατιού Ak Sarai. Θα δούμε επίσης το τέμενος Kok Gumbas και το μαυσωλείο Gumbazi Seidan. Επιστροφή στη Σαμαρκάνδη και μεταβαση οδικώς στην Τασκένδη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την Αθήνα/ Θεσσαλονίκη. Άφιξη το απόγευμα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση

* Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* (3*στη Χίβα & Τερμέζ)
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Tαξίδι με λίγες δυσκολίες.
 • Οι διαδρομές γίνονται κυρίως σε τοπία στέπας.
 • Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες και μονότονες.
 • Θεαματικές πόλεις με πάρα πολλά και εξαιρετικά μνημεία.
 • Παλιές ιστορικές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
 • Αξιοθέατα κυρίως Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
 • Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή.
 • Στο Termez οι υποδομές είναι χαμηλού επιπέδου και το ξενοδοχείο είναι 3* σύμφωνα με τα δεδομένα της χώρας.
 • Κάποια γεύματα σερβίρονται σε εστιατόρια και όχι στα ξενοδοχεία.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τo εξωτικό Ουζμπεκιστάν.
 • Με έξτρα διανυκτερεύσεις στην άφιξη και στην αναχώρηση, για ξεκούραση, που είναι απαραίτητη μετά και πριν τις πολύωρες πτήσεις.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • H διαμονή στο μακρινό Termez.
 • H επίσκεψη σε όλες τις σπουδαίες πόλεις του Ουζμπεκιστάν.
 • Γνωριμία με την Ελληνιστική ιστορία της χώρας.
 • Η επίσκεψη στην εξωτική Χίβα.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή σε σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Η επίσκεψη στα κάστρα της ερήμου.
 • Παρακολούθηση τοπικών χορών.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.