/DESTINATIONS/ASIA/TRP72931717747227172168162128/DESCRIPTION
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ & Γιορτές Perahera

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ημερες

10 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

14 – 23 Αυγ

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ & Γιορτές Perahera

Περιεκτικό πρόγραμμα Κεϋλάνης, με όλα τα μνημεία της χώρας, ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους. Θα ακολουθήσουμε μια προσεγμένη διαδρομή, κάνοντας επίσκεψη στο βραβευμένο Εθνικό Πάρκο Γιάλα, το σπουδαιότερο της χώρας, αποφεύγοντας τις ελεύθερες ημέρες σε παραλίες, που ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο και την εκπληκτική καστροπολιτεία Galle, την ωραιότερη αποικιακή πόλη του νησιού. Λεπτομερείς επισκέψεις στους κλασικούς αρχαιολογικούς χώρους της Pollonaruwa, της Anuradhapura, της Sigiriya και της Dambulla, καθώς και σε λιγότερο γνωστά μνημεία όπως ο ναός Buduruwagala και η Yapahuwa, με πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. Θα έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε διαδρομές σε ποτάμια, για παρατήρηση άγριας ζωής και πάντα σε μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. Διαδρομή που συνδυάζει αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές φυσικής ομορφιάς και τις νότιες τροπικές ακτές.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/Αθήνας και πτήση για το Kολόμπο, πρωτεύουσα της σημερινής Σρι Λάνκα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη τα ξημερώματα της 2ης μέρας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και άμεση είσοδος στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 11:00 πμ όπου θα γίνει η αναχώρησή μας για την Pinawella, το ορφανοτροφείο των μικρών ελεφάντων που βρέθηκαν παρατημένοι στη ζούγκλα. Θα συνεχίσουμε για τη Yapahuwa, παλιά πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Κεϋλάνης, που ανάγεται στον 13ο αιώνα, με ακρόπολη χτισμένη γύρω από έναν γρανιτένιο βράχο που υψώνεται απότομα εκατό μέτρα από τη τροπική πεδιάδα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το σπήλαιο της Dambulla, με τα εκατοντάδες αγάλματα του Βούδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Μια υπέροχη ολοήμερη εκδρομή μας περιμένει σήμερα. Νωρίς το πρωί επίσκεψη στο βράχο της Sigiriya με τις πασίγνωστες τοιχογραφίες που έκαναν γνωστή τη Σρι Λάνκα σε ολόκληρο τον Κόσμο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Polonnaruwa, κάνοντας μια διαδρομή μέσα από πυκνά δάση. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου που προστατεύεται από την UΝΕSCO. Ξενάγηση στα ερείπια τα οποία σήμερα είναι τόπος που φωλιάζουν εκατοντάδες πίθηκοι. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το Χώρο των Συμβουλίων με τους ανάγλυφους ελέφαντες και το περίφημο Τετράγωνο με δείγματα Ινδικής Δραβιδικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το βορειότερο τμήμα της διαδρομής μας περνώντας μέσα από πυκνές ζούγκλες, ορυζώνες και φυτείες κοκοφοίνικα. Πρώτη στάση στο μεγάλο άγαλμα του Βούδα της Avukana. Συνέχεια με τους αρχαίους ναούς της Anuradhapura, με εντυπωσιακές φεγγαρόπετρες, εκτενή αρχαιολογικό χώρο, αρχαίες στούπες και τον ιερό φίκο Bodhi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο κ διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το Kandy, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, μέσα από ζούγκλες και πυκνοφυτεμένες φυτείες μπαχαρικών. Η κανέλα η βανίλια, το γαρύφαλλο είναι μερικά από τα φυτά που καλλιεργούνται εντατικά εδώ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε σε έναν κήπο μπαχαρικών για να αγοράσουμε φρέσκο πιπέρι και άλλα μπαχαρικά κατευθείαν από την πηγή. Θα συνεχίσουμε για το Nalanda Gedige, ένα πέτρινο ιερό Δραβιδικής αρχιτεκτονικής του 8ου αιώνα, που κτίστηκε σαν Ινδουϊστικός ναός και αργότερα χρησιμοποιήθηκε από τους Βουδιστές, με ανάγλυφες παραστάσεις που παραπέμπουν στην γλυπτική της Νότιας Ινδίας. Άφιξη στο Kandy, κτισμένο στις όχθες μιας μαγευτικής λίμνης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και αγορές στα μαγαζιά του Kandy. Μπορείτε να βρείτε ωραιότατα μπατίκ, ξυλόγλυπτα, είδη λαϊκής τέχνης, αντίκες και πολλά άλλα τοπικά είδη. Το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε τις γιορτές Περαχέρα, με την πολύχρωμη πομπή στους δρόμους του Kandy, που είναι το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της χώρας. Η πολιτιστική πομπή - τελετουργία, ενώνει παράδοση, θρησκεία και τέχνες, με μουσικούς, χορευτές και ελέφαντες που παρελαύνουν στους δρόμους τη νύχτα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση της πιο ιστορικής πόλης του νησιού. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τους Βοτανικούς Κήπους Peradeniya, με υπέροχα δείγματα τροπικών δένδρων και ανθοφόρων θάμνων που σχηματίζουν πολύχρωμα ανθισμένα χαλιά. Θα συνεχίσουμε με τον επιβλητικό ναό του Δοντιού, που πήρε το όνομα του από το δόντι του Βούδα που φυλάσσεται εκεί και είναι προσκυνηματικό κέντρο Βουδιστών από όλο τον Κόσμο. Αναχώρηση με κατεύθυνση νότια για τη Nuwara Eliya, για να γνωρίσουμε μια άλλη όψη της Σρι Λάνκα. Το τοπίο αλλάζει, καθώς ο δρόμος αρχίζει να ανηφορίζει. Μπαίνουμε σε εύκρατες περιοχές όπου κυριαρχεί η καλλιέργεια τσαγιού. Η Κεϋλάνη θεωρείται από τις σημαντικότερες παραγωγούς τσαγιού στον κόσμο, με ποικιλίες που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση σε τοπική φυτεία τσαγιού, για να μάθουμε πως συλλέγεται και πως επεξεργάζεται το τσάι. Άφιξη στη Nuwara Eliya. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Yala, το μεγαλύτερο της χώρας, με την πλουσιότερη ποικιλία πανίδας. Διαδρομή μέσα από δασωμένες ορεινές εκτάσεις με σύντομη στάση για να δούμε το φαράγγι Ella. Με υψόμετρο 1.040 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και μέσα σε ένα καταπράσινο και ομιχλώδες τοπίο, η περιοχή θυμίζει περισσότερο την Αγγλία, παρά την Σρι Λάνκα. Θα συνεχίσουμε για τη Buduruwagala και το αρχαίο ιερό, που περιλαμβάνει επτά γλυπτά του Βούδα του 10ου αιώνα, τα οποία είναι σκαλισμένα πάνω στο βράχο. Το εντυπωσιακότερο από τα αυτά, φτάνει τα 16 μέτρα σε ύψος. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε επίσης από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Rawana, πριν φτάσουμε στις νότιες ακτές του νησιού. Άφιξη στο Εθνικό Πάρκο Yala, γνωστό για τη πληθώρα άγριων ζώων και πουλιών που κυκλοφορούν ανενόχλητα στις ζούγκλες. Εδώ γίνεται το καλύτερο σαφάρι εκτός Αφρικής Άφιξη στη Tissamaharama. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Το πρωί θα έχουμε την μοναδική εμπειρία ενός σαφάρι στο εσωτερικό του πάρκου, που είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της χώρας. Το Yala είναι γνωστό για τις λεοπαρδάλεις και τα κοπάδια ελεφάντων που ζουν εκεί, και έχει πάρει διεθνείς διακρίσεις για την αποτελεσματικότητα της προστασίας της άγριας ζωής. Το μεσημέρι αναχώρηση και κατά μήκος των μαγευτικών τροπικών νότιων ακτών του νησιού, διαδρομή για το Galle. Ακολουθώντας τον νότιο παράκτιο δρόμο θα γνωρίσουμε μερικές από τις πιο ονειρικές τροπικές τοποθεσίες της Κεϋλάνης με υπέροχα παραθαλάσσια τοπία και συστάδες από κοκοφοίνικες που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά. Άφιξη στο Galle, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Πρωινή επίσκεψη του Galle. Πρόκειται για μια εκπληκτική αποικιακή οχυρωμένη πόλη με μεγάλη Χριστιανική και Μουσουλμανική κοινότητα. Μέσα στο κάστρο, κυριαρχεί η πορτογαλική αρχιτεκτονική, ενώ βλέποντας τη θέα από τα προπύργια και τα τείχη, μπορεί κανείς να καταλάβει την έκταση της οχύρωσης. Αμέσως μετά, αναχώρηση για το Κολόμπο. Η διαδρομή μας γίνεται κατά μήκος περιοχών που εκβάλουν πολλά από τα ποτάμια της χώρας όπως ο Gin, Bentonta, Kalu και Madu Ganga, μεταξύ άλλων, όπου χαρακτηρίζονται από πλούσια μαγκρόβια δάση με πλούσιους υδροβιότοπους. Άφιξη στο Κολόμπο και σύντομη ξενάγηση για να δούμε το εντυπωσιακό Δημοτικό μέγαρο, το μοντέρνο θέατρο, δωρεά της Κίνας και το ναό Gangaramaya, έναν από τους σημαντικότερους της πόλης και αντικατοπτρίζει μια εκλεκτικιστική μίξη αρχιτεκτονικής της Σρι Λάνκα, της Ταϊλάνδης, της Ινδίας και της Κίνας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Νωρίς τα ξημερώματα αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το διεθνές αεροδρόμιο του Κολόμπο και πρωινή πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού στη Μανάμα. Άφιξη τα μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Ανταπόκριση για Θεσσαλονίκη

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.970 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.190 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

670 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.640 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.860 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

620 €

Καντε κρατηση τωρα

14 – 23 Αυγ

Το ταξίδι πραγματοποιείται και με λιγότερα άτομα με ανάλογη επιβάρυνση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Eίσοδοι εθνικών πάρκων
 • Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων 
 • Επίναυλοι καυσίμων
 • Βίζα (γίνεται online στην Ελλάδα από τον ταξιδιώτη)
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς και εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια και διαφορετικά επίπεδα.
 • Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τροπικά τοπία. Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Παλιές και σύγχρονες πόλεις και πολύ φολκλόρ. Αξιοθέατα σχετικά με τον Βουδισμό.
 • Πολλά φυσικά μνημεία.
 • Εθνικά Πάρκα με άγρια ζωή και πλούσια βλάστηση.
 • Απαιτείται διαβατήριο με ισχύ 6 μηνών μετά την επιστροφή σας.
 • Η περίοδος που γίνεται το φεστιβάλ είναι βροχερή.
 • Απρόβλεπτα έξοδα κατά την εκτέλεση του ταξιδιού από αλλαγές λόγω εκτάκτων καιρικών ή πολιτικών συνθηκών καλύπτονται από τους ταξιδιώτες επιτόπου.
 • Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν για την επιλογή συγκεκριμένης θέσης στο αεροσκάφος ή για συγκέντρωση αεροπορικών μιλίων.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Η επίσκεψη στις νότιες ακτές της χώρας, που θεωρούνται οι ωραιότερες.
 • Η επίσκεψη στο μοναδικό εθνικό πάρκο Γιάλα - το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο πάρκο της χώρας, για παρατήρηση της άγριας ζωής. .
 • Η επίσκεψη στο εκπληκτικό Galle, που είναι η ωραιότερη αποικιακή πόλη του Ινδικού Ωκεανού.
 • Λεπτομερείς επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Pollonaruwa, η Sigiriya, η Dambulla και κυρίως η ιερή Anuradhapura με τις κομψές φεγγαρόπετρες.
 • Η επίσκεψη στο ναό Buduruwagala και το ιερό Nalanda Gedige, κρυμμένο στη πυκνή βλάστηση, αλλά και τη λιγότερο γνωστή Yapahuwa.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία.
 • Αποφυγή τόπων που δοκιμάστηκαν από τον εμφύλιο και δεν έχουν ανεπτυγμένες υποδομές.
 • Η επίσκεψη στη Nuwara Eliya.
 • Η επίσκεψη στη Pinawella, το ορφανοτροφείο των μικρών ελεφάντων.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Παρακολούθηση της θεαματικής παρέλασης των γιορτών Perahera.