/DESTINATIONS/ASIA/TRP167216869239011721681621178/DESCRIPTION
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

12 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 20 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ

Το Πακιστάν είναι μια χώρα χωρίς τουρισμό και δεν έχει διαβρωθεί από τα δυτικά πρότυπα. Πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν θα δείτε τέτοια απουσία δυτικών τουριστών. Οι πολιτικές συγκυρίες, η θρησκεία και το δυσπρόσιτο των περισσότερων περιοχών, έχουν κρατήσει το Πακιστάν μακριά από τις τουριστικές διαδρομές της Ασίας. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα ο επισκέπτης να έρχεται σε επαφή με μια πραγματικότητα που έχει εξαφανιστεί από το μεγαλύτερο μέρος του Κόσμου.
Το Πακιστάν είναι ένας “παρθένος” προορισμός που έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους ταξιδιώτες: αρχαιότατοι πολιτισμοί, μεσαιωνικές πόλεις, πολύχρωμα παζάρια, ανόθευτος τρόπος ζωής, πολύ φολκλόρ και μεγαλειώδη μνημεία.
Και πάνω από όλα η αίσθηση ότι είμαστε σε έναν τόπο που έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις και το χρώμα του.
Αντίθετα με ότι ακούμε συνήθως, η χώρα είναι φιλική και φιλόξενη, αλλά μεγάλο μέρος της δεν έχει τις πολυτέλειες και τα δεδομένα των τουριστικών περιοχών της υπόλοιπης Ασίας.
Πρόκειται λοιπόν για ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, με επισκέψεις σε λαούς πανάρχαιους, με κουλτούρες που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.
Το ταξίδι μας είναι ένας καλός γύρος του Πακιστάν, με γεμάτο αρχαιολογικό πρόγραμμα και οδικές διαδρομές εκεί που πρέπει, για την αποφυγή των συχνών ακυρώσεων των πτήσεων.
Πρόκειται όμως για ένα ταξίδι δύσκολο, που απευθύνεται σε έμπειρους και “καλοδουλεμένους” ταξιδιώτες.
Και κάτι σημαντικό: Αν και οι επισκέψεις γίνονται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών και το ταξίδι έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποφευχθούν περιοχές με ακραία και επικίνδυνα περιστατικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Πακιστάν είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
Στο ταξίδι μας θα δούμε ιστορικούς τόπους σχετικούς με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως τα Τάξιλα, θα θαυμάσουμε την υπέροχη τέχνη Γκαντάρα, με τους “Έλληνες Βούδες” και τα κορινθιακά κιονόκρανα. Θα επισκεφθούμε πόλεις που έχουν χρόνια να δουν δυτικούς ταξιδιώτες, με δαιδαλώδη και εξωτικά παζάρια. Τέλος θα επισκεφθούμε το φουτουριστικό Ισλαμαμπάντ και την εξωτική Λαχώρη με τα υπέροχα μνημεία της και το μοναδικό της μουσείο.
Το ταξίδι αυτό είναι μοναδικό, γιατί δίνει βάση στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως και στα μουσεία όπου φυλάσσονται μοναδικοί θησαυροί αυτής της περιοχής της Ασίας.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι και η χρήση των καλύτερων ξενοδοχείων σε κάθε περιοχή.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι πολλές. Άλλο να βλέπεις ένα μνημείο την ημέρα και άλλο πέντε. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/Αθήνας και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Islamabad, πρωτεύουσα του Πακιστάν. Άφιξη στο Islamabad αργά τη νύχτα. Μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για τη γνωριμία μας με την Πακιστανική πρωτεύουσα, που σχεδιάστηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Δοξιάδη. Θα περιηγηθούμε στις φαρδιές λεωφόρους της πόλης και θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό τέμενος Shah Faisal Mosque, ένα από τα μεγαλύτερα της Ασίας, που αποτελεί εξαίρεση στα ισλαμικά καθιερωμένα με την παράδοξη και μοντέρνα αρχιτεκτονική του. Θα συνεχίσουμε με το ιερό Nurpur Shahan αφιερωμένο στον “αιρετικό” δάσκαλο του Σουφισμού Shah Abdul Latif Kazmi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Το πρωί θα κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στα Τάξιλα, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τα ευρήματα της Ελληνιστικής εποχής και το μουσείο όπου θα θαυμάσουμε τα εκθέματα της τέχνης Γκαντάρα. Τα Τάξιλα, μια εξελληνισμένη πόλη στην κοιλάδα του Ινδού, είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ασίας, με δεκαοκτώ τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά μόνο το 5% από τις οποίες έχει ανασκαφεί. Ξεχωρίζουν οι “Έλληνες Βούδες” και τα κορινθιακά κιονόκρανα. Το απόγευμα επιστροφή στο Islamabad. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Το πρωί μεταφορά με λεωφορείο για τη Λαχώρη, την ωραιότερη πόλη των παλαιών Βρετανικών Ινδιών, που είναι γεμάτη μνημεία κυρίως από την εποχή των Μογγόλων αυτοκρατόρων. Θα διασχίσουμε την επαρχία του Punjab και η διαδρομή μας θα περάσει από χωριά, πολυάνθρωπες πολιτείες και τεμένη. Στάση στο περίφημο φρούριο Rohtas, που εντυπωσιάζει με τα τεράστια τείχη του. Άφιξη στη Λαχώρη, μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη γνωριμία μας με τη μυθική Λαχώρη, που ονομάζεται πόλη των Κήπων και έχει να παρουσιάσει ισλαμικά μνημεία από τα καλύτερα του Κόσμου. Η πόλη είναι ένα πολυδαίδαλο σύνολο μικρών δρόμων, παζαριών και υπέροχων μνημείων, που η εικόνα τους μας ταξιδεύει στις Χίλιες και Μια Νύχτες. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τους Κήπους Shalimar, το τέμενος Wazir Khan, το μεγάλο τέμενος Badshahi και το περίφημο Ερυθρό Φρούριο με τα βασιλικά περίπτερα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το περίφημο αρχαιολογικό μουσείο της Λαχώρης. Εδώ θα θαυμάσουμε ωραιότατα δείγματα της Ελληνο-βουδιστικής τέχνης Γκαντάρα, καθώς και εκθέματα από όλα τα μέρη του Πακιστάν, εκπληκτικά χαλιά, ξυλόγλυπτες πόρτες από το Σιντ, κοσμήματα από το Βελουχιστάν, είδωλα από τη φυλή των Καλάς. Ξεχωρίζει το περίφημο άγαλμα “Νηστεύων Βούδας”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά για ψώνια από κάθε γωνιά της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Νωρίς το πρωί, αναχώρηση για το Μουλτάν του κεντρικού Πακιστάν. Η διαδρομή μας, θα περάσει από τις σκονισμένες πεδιάδες που διαρρέει ο Ινδός ποταμός, με χωριά που δείχνουν να έχουν μείνει αιώνες πίσω. Στάση στη Harappa, για να δούμε τα σπαράγματα των ερειπίων μια πόλης 5.000 ετών, που έδωσε το όνομα της σε όλους τους πολιτισμούς του Ινδού. Άφιξη στο Μουλτάν το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Η σημερινή μας ξενάγηση θα μας φέρει σε επαφή με τα μυστικιστικά μνημεία του Μουλτάν, που είναι γνωστό για τα μαυσωλεία του. Ανάμεσα στα άλλα, θα δούμε το μαυσωλείο Baha-ud-din Zakariya, με θόλο και με ωραία είσοδο, ινδομογγολικής αρχιτεκτονικής που χαρακτηρίζει τα ισλαμικά μνημεία των Ινδιών. Συνεχίζουμε με το μαυσωλείο Shah Rukn-e-Alam, το κόσμημα του Μουλτάν, χτισμένο το 1320 και είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα με εσωτερικό διάκοσμο από πλακάκια. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή βόλτες και αγορές στα παζάρια του Μουλτάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να μεταφερθούμε στο Bahawalpur, μια ιστορική πόλη κοντά στα σύνορα της Ινδίας, στην έρημο του Τσολιστάν. Η περιοχή είναι η συνέχεια του ινδικού Ρατζαστάν, χωρίς όμως τα πλήθη των τουριστών. Άφιξη και ξενάγηση στα σπουδαιότερα αξιοθέατα: θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Derawar, που τα τείχη του μοιάζουν με εκείνα της Τζαϊσαλμέρ από την άλλη πλευρά των συνόρων, το παλάτι Noor Mahal, με τις νεοκλασικές επιρροές, τη μνημειακή Πύλη Farid και το παλιό παλάτι Darbar Mahal των μαχαραγιάδων Nawab. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Μεγάλη η διαδρομή μας σήμερα, γι' αυτό και θα ξεκινήσουμε νωρίς. Προορισμός μας το μακρινό Sukkur, μια πόλη χαμένη μέσα στην αρχαίες πεδιάδες του Ινδού ποταμού. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο συγκλονιστικό Uch Sharif, την αρχαία Αλεξάνδρεια του Ινδού, με τα ερειπωμένα μαυσωλεία του. Άφιξη στο Sukkur και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Ολοήμερη εκδρομή στο Moenjodaro, ένα συναρπαστικό αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο πολιτισμός του Moenjodaro – που σημαίνει ο Λόφος των Νεκρών - ανάγεται στο 2500 π.Χ. και ήταν σύγχρονος με εκείνους της Μεσοποταμίας, της Αιγύπτου και της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας θα περιηγηθούμε στα ερείπια και θα μάθουμε για τον αρχαιότατο αυτό πολιτισμό της Κοιλάδας του Ινδού. Το απόγευμα μεταφορά στο τοπικό αεροδρόμιο και πτήση για το Καράτσι, μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα γνωρίσουμε την Πακιστανική μεγαλούπολη που είναι συγχρόνως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Κόσμου. Θα δούμε τη μνημείο του Jinnah, του ιδρυτή του ανεξάρτητου Πακιστάν, και θα καταλήξουμε στην μεγάλη παραλία της πόλης, όπου πλήθη όλων των ηλικιών, μικροπωλητές και στολισμένες καμήλες προσφέρουν ένα πολύχρωμο θέαμα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Chaukhandi, το καταπληκτικό νεκροταφείο του 15ου αιώνα, που συγκαταλέγεται στα μνημεία της UNESCO. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια εξόρμηση στη γειτονική Thatta, με τα εντυπωσιακά μαυσωλεία της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

0 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

0 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

Καντε κρατηση τωρα

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο

Η βίζα βγαίνει ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον ταξιδιώτη & κοστίζει 35 δολάρια

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ξενοδοχείο 3* στο Sukkur & στο Bahawalpur
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Πρόκειται για ένα ταξίδι δύσκολο που απευθύνεται σε έμπειρους και “καλοδουλεμένους” ταξιδιώτες.
 • Μερικοί αρχαιολογικοί χώροι, απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
 • Αξιοθέατα κυρίως Ισλαμικής και Ινδικής αρχιτεκτονικής.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα στις μεγάλες πόλεις.
 • Στο Πακιστάν το αλκοόλ απαγορεύεται.
 • Παλιές ιστορικές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
 • Το Πακιστάν είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
 • Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει κάποιες δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Η διαμονή μας στη Λαχώρη.
 • Η επίσκεψη στα Τάξιλα.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η πολυήμερη παραμονή στο Σιντ, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλα τα μνημεία της περιοχής.
 • Η επίσκεψη στο Mohenjodaro.
 • Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στo Σιντ.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Αποφυγή των επικίνδυνων περιοχών.
 • Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων.