/DESTINATIONS/ASIA/TRP6528169382826617216911101132/DESCRIPTION
ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΝ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 3 - Μεσαίο προς δύσκολο

Xώρες με μέτρια υποδομή. Διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία, αλλά και όπου είναι απαραίτητο σε ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου, λόγω έλλειψης άλλων. Oρισμένες διανυκτερεύσεις γίνονται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Για ορισμένες διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Πιθανές επιτόπου αλλαγές του προγράμματος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

12 Ημερες

Συμμετοχες

12 - 16 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

15 - 27 Μαρ

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΝ

Το πιο άγνωστο βασίλειο των Ιμαλαΐων: Χιονισμένα βουνά, απάτητες κορυφές, αιωνόβια δάση, Βουδιστικά μοναστήρια και πλούσια λαογραφία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του απρόσιτου αυτού βασίλειου.
Μοναδικοί πολιτισμοί ανέγγιχτοι από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, φιλόξενοι άνθρωποι και πανέμορφη φύση συμπληρώνουν την εικόνα αυτού του ταξιδιού στην Στέγη του Κόσμου.
Ένα υπέροχο ταξίδι στο πιο δυσπρόσιτο βασίλειο των Ιμαλαΐων.
Ο Κανών αντιμετωπίζει το Μπουτάν όπως ακριβώς πρέπει: σαν τον πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικό προορισμό στα Ιμαλάια, που δεν του αξίζει να είναι ένα ολιγοήμερο τμήμα ενός γενικότερου ταξιδιού στην περιοχή. Έτσι, θα κάνουμε έναν καλό γύρο της χώρας, περιλαμβάνοντας και τόπους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν επισκέπτονται.
Το Μπουτάν από μόνο του είναι ένας άλλος πλανήτης και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σαν ένα απλό κομμάτι σε μια γενικότερη επίσκεψη στα Ιμαλάια. Η χώρα είναι τόσο ενδιαφέρουσα, που χρειάζεται να αφιερωθούν αρκετές ημέρες για να τη γνωρίσει κανείς καλά.
Το Μπουτάν είναι ένα βασίλειο που χρεώνει υποχρεωτικά κάθε ταξιδιώτη με πάνω από 200 δολάρια την ημέρα για την επίσκεψη και την παραμονή του, οπότε αν η διάρκεια του ταξιδιού είναι μεγάλη, το κόστος ανεβαίνει, αν είναι μικρή δεν επαρκεί ο χρόνος.
Η διάρκεια του ταξιδιού λοιπόν, έχει υπολογιστεί έτσι ώστε να μην υπερβαίνει τις δέκα ημέρες, αλλά συγχρόνως να είναι και αρκετή για να γυρίσουμε τη χώρα με άνεση.
Πρόκειται για μια πολιτιστική αποστολή για όλους εκείνους που θέλουν επικεντρωθούν και να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στο βασίλειο αυτό, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν εικοσαήμερα ταξίδια γυρίζοντας όλες τις χώρες των Ιμαλαΐων, γνωρίζοντας όλα τα αεροδρόμια τους, ανεβοκατεβαίνοντας συνεχώς σε αεροπλάνα και μπερδεύοντας πολιτισμούς και κουλτούρες.
Έτσι, θα κάνουμε έναν καλό γύρο της χώρας, περιλαμβάνοντας και τόπους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν επισκέπτονται.
Επιστέγασμα, η παρακολούθηση των μοναδικών και πολύχρωμων φθινοπωρινών γιορτών στις δυσπρόσιτες κοιλάδες του δυτικού Μπουτάν.
Δείτε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε γιατί το ταξίδι αυτό είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα της αγοράς.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και νυχτερινή πτήση για το Κατμαντού του Νεπάλ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη στο Κατμαντού το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, μέχρι ο αρχηγός να παραλάβει τις βίζες του Μπουτάν. Μπορείτε να δείτε τα χρωματιστά παζάρια, όπου επικρατεί η ατμόσφαιρα της Ανατολής παντού. Ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί ναοί Shoyambhunath (γνωστός και ως ναός των πιθήκων), Buddhanath και Pashupatinath με τα εντυπωσιακά ghat. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα


Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Paro του Μπουτάν. Καθώς βρίσκεται στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού ανάμεσα στο Θιβέτ, την Ινδική υποήπειρο και την Νοτιοανατολική Ασία, το Μπουτάν έχει αναπτύξει μια διαφορετική εθνική ταυτότητα βασισμένη στον Βουδισμό. Άφιξη στο Paro, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο γειτονικό Thimpu, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Μπουτάν. Ο δρόμος φιδοσέρνεται στις πλαγιές των Ιμαλαΐων, κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Pa Chu και μετά ανηφορίζει προς το Thimphu. Οδηγώντας μέσα από μια οργιώδη ορεινή ζούγκλα, η πορεία μας, διασχίζει καταπράσινες κοιλάδες και γραφικά χωριά που δεν τα άγγιξε ο χρόνος. Στάση στο ναό Tamchog Lhakhang με την περίφημη μεσαιωνική κρεμαστή γέφυρα του, κτισμένο τον 13ο αιώνα από τον άγιο Thangthong Gyalpo, τον επονομαζόμενο και γεφυροποιό. Άφιξη στο Thimphu και ξενάγηση στην μικρή αυτή πόλη, όπου ο επισκέπτης συναντά πολλά δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Μπουτάν. Το Thimphu είναι μια πόλη που απλώνεται και στις δυο πλευρές της ομώνυμης κοιλάδας και χωρίζεται στη μέση από τον ποταμό Thimphu Chu. Στην πόλη βρίσκονται τα σημαντικότερα πολιτικά κτήρια του Μπουτάν, ανάμεσα στα οποία το κοινοβούλιο και το παλάτι του βασιλιά, στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ υπάρχουν αρκετά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί. Αντίθετα, δεν έχει κάποιο αεροδρόμιο, πράγμα σπάνιο για πρωτεύουσα κράτους και εξυπηρετείται από αυτό του Paro. Η πόλη φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, που παρέμεινε αναλλοίωτη από το πέρασμα των αιώνων. Στην ξενάγηση μας, θα κάνουμε μια επίσκεψη στο Tashicho Dzong, σύμβολο του Μπουτάν και κατοικία του Βασιλιά, που κτίστηκε τον 17ο αι. και σήμερα στεγάζει 300 μοναχούς. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, για επίσκεψη στο Κέντρο Παραδοσιακής Ιατρικής, γνωστό για τις θεραπείες βασισμένες σε τοπικά βότανα, ή μια βόλτα στην αγορά με τα χειροτεχνήματα τα εξαιρετικά υφαντά, τις ξύλινες μάσκες, τα ασημένια κοσμήματα και τα κομψοτεχνήματα από μπαμπού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για τη Punakha. Η διαδρομή είναι μαγευτική. Πανύψηλα βουνά ως το τέλος του ορίζοντα, γραφικά χωριουδάκια, πολύχρωμες “σημαίες προσευχής”. Θα περάσουμε από το ορεινό πέρασμα Dochu-la σε υψόμετρο 3.100 μέτρων, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε κάποιες από τις ωραιότερες κορυφές των ανατολικών Ιμαλαΐων. Άφιξη στην Punakha και επίσκεψη στο Chimi Lakhang, δηλαδή το Ναό της Γονιμότητας, καθώς και στο γυναικείο μοναστήρι Sangchhen Dorji Lhuendrup, που είναι αφιερωμένο στον τοπικό άγιο Thangthong Gyalpo. Φιλοξενεί εκτός από τις βουδίστριες μοναχές και ένα κέντρο διαλογισμού και ένα εργαστήριο τοπικής χειροτεχνίας. Θα επισκεφθούμε επίσης το μοναστήρι Talo και το Khamsum Yulley Namgyal Chorten, που κτίστηκε από την βασιλομήτορα σε ένα γοητευτικό ορεινό περιβάλλον. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Η σημερινή μας διαδρομή είναι από τις θεαματικότερες του Μπουτάν, καθώς θα μπούμε στις περιοχές των Sharchop. Για να περάσουμε από εδώ, χρειάζονται ειδικές άδειες. Γενικά, οι κάτοικοι του Μπουτάν διαχωρίζονται φυλετικά σε δύο ενότητες, τους Ngalop και τους Sharchop, ή αντίστοιχα δυτικούς και ανατολικούς κατοίκους της χώρας. Οι Ngalop συνδέονται πολιτιστικά με το Θιβέτ, γεγονός που γενικά ισχύει και για την κυρίαρχη ομάδα των Sharchop, αν και οι τελευταίοι ανήκουν στο δόγμα Nyingmapa αντί για το επίσημο σχήμα Drukpa του Θιβετιανού Βουδισμού. Αφού περάσουμε από το dzong του Wangdue Phodrang που υψώνεται πάνω σε μια απότομη πλαγιά, θα περάσουμε από το Μαύρο Δάσος, όπου με λίγη τύχη θα δούμε τους περίφημους και σπάνιους γκρίζους πίθηκους των Ιμαλαΐων. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην ορεινή διάβαση Pele-la (3.300 μέτρα) και θα περάσουμε από το ιερό Chendebji, που κτίστηκε για να προστατεύει τα τριγύρω χωριά από τους δαίμονες των βουνών. Άφιξη στο Bumthang, που είναι το πιο ιερό μέρος της χώρας. Αποτελείται από τέσσερις κοιλάδες, γεμάτες με αρχαίους ναούς και ιερά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην κοιλάδα Chumey, για να δούμε την διαδικασία της κατασκευής των φημισμένων υφαντών της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Σήμερα θα επισκεφθούμε δυο εξαιρετικά αξιοθέατα, που οι περισσότεροι επισκέπτες της χώρας δεν βλέπουν, μια και χρειάζεται ειδική άδεια για να έρθει κάποιος μέχρι εδώ: Θα ξεκινήσουμε με τον υπέροχο ναό Jambey Lhakhang που κτίστηκε τον 7ο αιώνα από τον βασιλιά του Θιβέτ, Songtsen Gampo. Θα πάμε επίσης στο Kurjey Lhakhang κτισμένο γύρω από μια σπηλιά, όπου ο Γκουρού Rinpoche άφησε το αποτύπωμα του σώματος του πάνω στο βράχο. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το Tamshing Lhakhang κτισμένο το 16ο αιώνα και το Konchosum που ανάγεται στον 6ο αιώνα. Χρόνος ελεύθερος για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις των πολύχρωμων φεστιβάλ της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Όλη η ημέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση μας για να παραστούμε στους χορούς των Βουδιστικών του γιορτών του Bumthang. Οι γιορτές αυτές που γίνονται το Νοέμβριο είναι από τις θεαματικότερες όχι μόνο του Μπουτάν, αλλά ολόκληρου του Βουδισμού: Οι μοναχοί ντυμένοι με πολύχρωμες γιορταστικές ενδυμασίες και εντυπωσιακές μάσκες επιδίδονται σε τελετουργικούς χορούς, που από μόνοι τους είναι ένας λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το Μπουτάν αυτή την εποχή. Τα μοναστήρια που γιορτάζουν αυτές τις ημέρες είναι κυρίως το Jambay Lhakhang και το Prakhar Duchhoed. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Αποχαιρετούμε τις κοιλάδες και τις θεαματικές γιορτές του Bumthang σήμερα και κατευθυνόμαστε στο κεντρικό Μπουτάν. Αφού περάσουμε την ορεινή διάβαση Yutong-la, θα επισκεφθούμε το Trongsa Chokhor Dzong, το πιο εντυπωσιακό οχυρωμένο μοναστήρι του Μπουτάν. Το μοναστήρι που ανάγεται στο 1543, αγναντεύει τον ορμητικό ποταμό Mangde Chhu, είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά που συχνά καλύπτεται από τα σύννεφα και η θέα της κόβει την ανάσα. Τακτοποίηση σε ξενώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Συνεχίζουμε και σήμερα την εξερεύνηση μας στις απρόσιτες στους πολλούς περιοχές του Μπουτάν, κατευθυνόμενοι προς το Gangtey. Θα κάνουμε μια υπέροχη διαδρομή στις πλαγιές και τις κοιλάδες των ανατολικών Ιμαλαΐων, ανάμεσα σε δάση και καταρράκτες. Η περιοχή της Phojikha θεωρείται ένα από τα πιο κρυφά μέρη του Μπουτάν και από την αρχαιότητα αποτελούσε καταφύγιο για όλους τους κυνηγημένους και τους φυγάδες. Στην κοιλάδα δεσπόζει το μοναστήρι Gangtey το οποίο και θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε για το Paro. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Paro. Η πόλη αυτή, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο στο Δυτικό Μπουτάν. Θα επισκεφτούμε το Ta-Dzong έναν πύργο παρατήρησης του 17ου αιώνα, χτισμένο στην κορυφή του λόφου, που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο, με μια εκπληκτική συλλογή παλιών αντικειμένων. Στον ίδιο λόφο βρίσκεται και το τεράστιο Paro Dzong. Από εδώ, η θέα είναι καταπληκτική. Τα Dzong είναι χτισμένα σαν φρούρια και λειτουργούσαν σαν διοικητικά κέντρα και εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση τους. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Το πρωί θα μεταφερθούμε μέχρι το Ιερό Satsam, για το μυθικό Taktshang χτισμένο στη κορυφή ενός λόφου ύψους 900 μέτρων. Το περίεργο όνομα, που σημαίνει “H Φωλιά της Τίγρης”, προήλθε από το θρύλο που θέλει τον ιδρυτή του μοναστηριού να έχει πετάξει από το Θιβέτ μέχρι το σημείο αυτό, πάνω στην πλάτη μιας τίγρης. Σύμφωνα με την Ταντρική μυθολογία, οι τοπικές θεότητες έγιναν οι προστάτες της περιοχής και μια από αυτές, ο Singey Samdrup, είναι σήμερα ο “φύλακας” του Taktsang. Η ανάβαση είναι κουραστική, αλλά αποζημιώνει τον ταξιδιώτη με την εκπληκτική θέα του μοναστηριού. Επιστροφή στο Paro. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Paro για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

5.180 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

5.410 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

845 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

6.025 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

6.255 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

1.560 €

Καντε κρατηση τωρα

15 - 27 Μαρ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 5*, 4* & 3*
 • Lodge στο Bumthang
 • Πρωινό στο Κατμαντού
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Eίσοδοι μουσείων, μνημείων & εθνικών πάρκων
 • Βίζα Νεπάλ & Μπουτάν
 • Ειδικές άδειες για επίσκεψη στο εσωτερικό του Μπουτάν
 • Έντυπο ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών (περίπου 40€ κατ'άτομο)
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με λεωφορεία, ή τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
 • Τα ξενοδοχεία είναι καλά, αλλά όχι παντού: στα Ιμαλάια είναι πολύ απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια.
 • Kάποια ξενοδοχεία χαρακτηρίζονται πολυτελή σύμφωνα με τα τοπικά στάνταρ, αλλά τους λείπουν οι ιδιαίτερες πολυτέλειες.
 • Συχνές διακοπές ρεύματος.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Βουδιστικά μνημεία.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία και πάρα πολύ φολκλόρ.
 • O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στην περιοχή των Iμαλαΐων.
 • Πιθανότητες επί τόπου αλλαγής του προγράμματος, εξ αιτίας καιρικών φαινομένων
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γεμάτο και περιεκτικό ταξίδι, ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Μπουτάν σε βάθος και όχι να περιοριστούν στην κλασική περιορισμένη διαδρομή.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Ειδικές άδειες (εσωτερικές βίζες) για να επισκεφθούμε και τις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Επίσκεψη στη μυθική “Φωλιά της Τίγρης”.
 • Θα κάνουμε έναν καλό γύρο της χώρας, περιλαμβάνοντας και τόπους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν επισκέπτονται.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Παραμονή στο Bumthang, το ιερότερο μέρος της χώρας.
 • Παρακολούθηση των περίφημων φθινοπωρινών γιορτών του Μπουτάν.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι στα εθνικά πάρκα.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.