/DESTINATIONS/ASIA/TRP9313169391197417216911101136/DESCRIPTION
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

10 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

16 - 25 Μαρ, 1 - 10 Μαΐ

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ

Ένα υπέροχο ταξίδι στην μεγάλη άγνωστη της Ινδοκίνας. Η Καμπότζη, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της Ινδοκίνας, με έναν αρχαιολογικό πλούτο που οι περισσότερες χώρες θα ζήλευαν.
Η Καμπότζη προσφέρει τα καταπράσινα τοπία της Ινδοκίνας με τους ορυζώνες και τις τροπικές καλλιέργειες, μοναδικές στον Κόσμο αρχαιότητες που την βάζουν στη λίστα με τις πιο πλούσιες αρχαιολογικά χώρες, και μια χιλιόχρονη αλλά και πολυτάραχη ιστορία.
Προορισμός για λίγους, έχει μπει τα τελευταία χρόνια στις άμεσες προτεραιότητες για τους γνώστες που δεν σπαταλούν το χρόνο τους σε ταξίδια γνωριμίας πολλών χωρών, αλλά θέλουν να απολαύσουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες του πλανήτη μας.
Και το πιο σημαντικό: η επίσκεψη στην καταπληκτική αυτή χώρα δεν είναι ένα τμήμα ενός γενικότερου ταξιδιού στις χώρες της Ινδοκίνας, που περιορίζει στο ελάχιστο τα αξιοθέατα στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Δεν είναι ένας αγώνας δρόμου από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο για ένα ταξίδι "3 χώρες σε 10 μέρες".
Πρόκειται για ένα πλήρη και λεπτομερή γύρο της χώρας και δεν θα περιοριστούμε μόνο σε πόλεις, αλλά θα περπατήσουμε σε αρχαιολογικά πάρκα, θα επισκεφθούμε άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία.
Πρόκειται για ένα ιστορικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, γι' αυτό και δώσαμε προτεραιότητα στα ιστορικά μνημεία της χώρας, φτιάχνοντας ένα πολιτιστικό οδοιπορικό, κατάλληλο για όσους θέλουν να γνωρίσουν την κουλτούρα και την αρχαία ιστορία της Καμπότζης.
Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα είναι σωστά μελετημένο με αρκετό χρόνο για ξεκούραση, αλλά και με πολλές ξεναγήσεις. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι η πολυήμερη παραμονή μας στην περιοχή του Angkor Wat, που σίγουρα δεν μπορεί να τη δει κανείς μέσα σε μια μόνο ημέρα. Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε με άνεση και ηρεμία αυτό το εκπληκτικό θαύμα, να χαρούμε τα ηλιοβασιλέματα και την αυγή, αλλά και να έχουμε ελεύθερο χρόνο μέσα στις θεαματικές αρχαιότητες.
Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης είναι οι επισκέψεις και σε άλλους μικρότερους χώρους και κυρίως στο άγνωστο και χαμένο στις ζούγκλες Koh Ker, με την αινιγματική πυραμίδα του, που κάτι παρόμοιο μπορούμε να δούμε μόνο στις χώρες της Μεσοαμερικής.
Ένα άλλο σπουδαίο πλεονέκτημα είναι η διάρκεια του ταξιδιού, που το κάνει πιο εύκολο και κυρίως πιο οικονομικό.
Μεγάλη σημασία στο ταξίδι αυτό έχει και ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα στην Ινδοκίνα έχουν 10 με 14 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 20 και 30 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Άλλωστε το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε έμπειρους ταξιδιώτες και όχι σε τουρίστες.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων και των πάρκων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές.
Σημαντικό είναι επίσης το ότι προπληρώνετε για όλες τις υπηρεσίες από την Ελλάδα: Χωρίς έξτρα χρεώσεις, φουσκωμένους φόρους αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές και αρχηγούς που περιμένουν το γκρουπ στον τελικό προορισμό.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η - 2η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση για την Phnom Penh μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Phnom Penh, πρωτεύουσα της Καμπότζης τη 2η ημέρα. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Θα δούμε το μνημείο της Ανεξαρτησίας, το παλάτι του 19ου αιώνα και την Aσημένια Παγόδα. Επίσης, θα επισκεφτούμε το μνημείο που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης, την περίφημη παγόδα Wat Phnom. Θα καταλήξουμε στο Εθνικό Μουσείο, που στεγάζει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές τέχνης των Χμερ στον Κόσμο. Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 14.000 αντικείμενα, από την προϊστορική εποχή ως τις περιόδους πριν, κατά και μετά την Αυτοκρατορία των Χμερ, η οποία στο απόγειό της εκτεινόταν από την Ταϊλάνδη, σε όλη τη σημερινή Καμπότζη, μέχρι το νότιο Βιετνάμ. Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στην αγορά Toul Tompong. Δείπνο και διανυκτέρευση

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή λίμνη Tonle Bati, όπου θα δούμε τους ναούς Ta Prohm και Yeay Peau. Στη συνέχεια θα δούμε το ναό της Μαύρης Παρθένου. Συνεχίζουμε για το Takeo, όπου θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για να δούμε το ναό Phnom Da και το ναό Asram Maharoseil, μικρό μνημείο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, Ινδικής επιρροής. Το επίπεδο δυσκολίας της πεζοπορίας ποικίλλει, καθώς στο χώρο βρίσκονται διάσπαρτα τα ερείπια των ναών. Επιστροφή στην Phnom Penh το απόγευμα. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Μετά το πρωινό μας, αποχαιρετούμε τη μαρτυρική Phnom Penh, για να κατευθυνθούμε στο Siem Reap, μια μικρή πόλη που έχει το προνόμιο να βρίσκεται δίπλα σε έναν από τους συγκλονιστικότερους αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη, το Angkor Wat. Στη διαδρομή θα κάνουμε στάση στη γέφυρα Naga (Spean Pratpo - Kampong Kdei) και στα μνημεία του χώρου Roluos, με τους παλιότερους γνωστούς ναούς του Βασιλείου των Χμερ. Ξεχωρίζουν οι ναοί Bakong και Lolei, με τα εντυπωσιακά βουδιστικά μοναστήρια. Άφιξη στο Siem Reap, κέντρο όλων των δραστηριοτήτων της περιοχής και αφετηρία για τις αρχαιολογικές εξορμήσεις μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Το μοναδικό θαύμα του πολιτισμού των Χμερ θα γνωρίσουμε σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από το ίδιο το Siem Reap, κάνοντας μια επίσκεψη στη νότια πύλη, με τα μεγάλα αγάλματα, των ναών Bayon και Baphuon και θα επισκεφτούμε το μουσείο των Βασιλέων του Angkor με τη μοναδική συλλογή θρησκευτικών αντικειμένων και κειμηλίων. Μετά την εισαγωγή μας στον πολιτισμό της περιοχής, θα γνωρίσουμε το πιο γνωστό μνημείο όχι μόνο της Καμπότζης, αλλά ολόκληρης της Ν.Α. Ασίας, το περίφημο Ankgor Wat. Θα ξεναγηθούμε στους γιγαντιαίους ναούς, που μαζί με τη βλάστηση που τους περιβάλλει προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Μετά την ξενάγηση, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, για να μπορέσουμε να θαυμάσουμε τους ναούς με φόντο το μαγικό ηλιοβασίλεμα και να απολαύσουμε μια υπέροχη εικόνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Νωρίς τα ξημερώματα, θα συνεχίσουμε την επίσκεψη μας και την εξερεύνηση στους απέραντους ερειπιώνες του Ankgor Wat. Θα θαυμάσουμε την ανατολή από το λόφο Phnom Bakheng, βλέποντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες των Ασιατικών αρχαιοτήτων. Συνεχίζοντας, θα δούμε το ναό Banteay Srei (10ος αι), που για πολλούς είναι το κόσμημα των αρχαιοτήτων της Καμπότζης. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη της δεξαμενής Srah Srang και των ναών Chau Say Tevoda, Prasat Kravan καθώς και του ναού Ta Prohm, ενός ιδιαίτερα όμορφου ναού που έχει επιζήσει ανά τους αιώνες αλλεπάλληλων επιδρομών και λεηλασιών. Το μεσημέρι θα "σπάσουμε" τον συνεχή βομβαρδισμό αρχαιολογικών εντυπώσεων και θα κατευθυνθούμε στα γειτονικά χωριά που παράγουν ζάχαρη από ζαχαροφοίνικες. Το απόγευμα, στην επιστροφή μας θα επισκεφτούμε το ναό Preah Khan. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στις ζούγκλες βόρεια του Siem Reap. Προορισμός μας το απόκοσμο σύμπλεγμα ναών του Koh Ker, που βρίσκεται έξω από τις συνηθισμένες τουριστικές διαδρομές της Ινδοκίνας. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά ερείπια ξεχωρίζει και η μοναδική πυραμίδα της Ν.Α. Ασίας, η πυραμίδα Prang. Η πυραμίδα αυτή, που είναι διαβαθμισμένη σε επτά επίπεδα και έχει ύψος 36 μέτρα, μοιάζει πολύ με τις πυραμίδες των Μάγια, που βρίσκονται στις ζούγκλες της Μεσοαμερικής, χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Θα συνεχίσουμε με τον ναό Beng Mealea. Επιστροφή στο Siem Reap το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Μετά το πρωινό, έχοντας ολοκληρώνει τη γνωριμία μας με τη μοναδική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού, πάνω από τη λίμνη Tonle Sap, τη μεγαλύτερη της Καμπότζης, και ολόκληρης της Ινδοκίνας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 10ης μέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.180 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.380 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

790 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.970 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.170 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

450 €

Καντε κρατηση τωρα

16 - 25 Μαρ, 1 - 10 Μαΐ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με μικρά λεωφορεία.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε Βουδιστικά μνημεία και θεαματικούς αρχαιολογικούς χώρους.
 • Τα αξιοθέατα απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Διαδρομές σε ωραιότατα τροπικά τοπία.
 • Παλιές και σύγχρονες πόλεις και πάρα πολύ φολκλόρ.
 • Ζεστό και τροπικό κλίμα.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τη χώρα.
 • Η πολυήμερη παραμονή στο Angkor Wat.
 • Η επίσκεψη στο Koh Ker.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Η σχετικά μικρή διάρκεια του ταξιδιού, που το κάνει πιο εύκολο και κυρίως πιο οικονομικό.