/DESTINATIONS/ASIA/TRP773316870999801721681621111/DESCRIPTION
ΟΙ ΑΠΡΟΣΙΤΕΣ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 3 - Μεσαίο προς δύσκολο

Xώρες με μέτρια υποδομή. Διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία, αλλά και όπου είναι απαραίτητο σε ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου, λόγω έλλειψης άλλων. Oρισμένες διανυκτερεύσεις γίνονται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Για ορισμένες διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Πιθανές επιτόπου αλλαγές του προγράμματος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

16 Ημερες

Συμμετοχες

10 - 16 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

13-28 Iουλ  •  14-29 Αυγ

ΟΙ ΑΠΡΟΣΙΤΕΣ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Χαμένες κοιλάδες στα βάθη των Ιμαλαΐων, θρύλοι που μιλούν για ξεχασμένους λευκούς ανθρώπους μέσα σε ένα ωκεανό Ασιατών και απομονωμένες Βουδιστικές κοινότητες μέσα σε ορεινές ερήμους, παγωμένες οροσειρές και δασωμένα φαράγγια, αποδεικνύουν ότι το μυθικό Σάνγκρι Λα είναι μια πραγματικότητα.
Την εικόνα συμπληρώνει το μαγικό Λαντάκ και το απολιθωμένο στο χρόνο Ζανσκάρ με τα δεκάδες Βουδιστικά μοναστήρια του.
Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για όσους θέλουν να διεισδύσουν στους χαμένους κόσμους των Ιμαλαΐων.
Πέρα από το ατμοσφαιρικό Λαντάκ, όπου θα γνωρίσουμε τη Βουδιστική του κουλτούρα, θα πάμε και στις μακρινές λίμνες Pangong-Tso και Tso-Moriri στα Ινδο-Θιβετιανά σύνορα. Αποκορύφωμα οι επισκέψεις και οι διανυκτερεύσεις στις απομονωμένες και μέχρι πρότινος κλειστές στους ξένους κοιλάδες Da Hanu και Ζανσκάρ.
Οι διαδρομές αυτές επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να διασχίσει την οροσειρά των Ιμαλαΐων, από τα δυτικά, στην κοιλάδα του Κασμίρ μέχρι τα οροπέδια του Θιβέτ. Πρόκειται για δύο παλιά και άγνωστα βασίλεια των Ιμαλαίων, χαμένα μέσα στην απεραντοσύνη της ψηλότερης οροσειράς του πλανήτη.
Oι οδικές διαδρομές είναι μεν δύσκολες, είανι όμως θεαματικότατες και αποζημιώνουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη, που βλέπει Ιμαλαϊκά τοπία, ξεχασμένα από το χρόνο χωριά, και ένα τρόπο ζωής που δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.
Το Λαντάκ, που γεωγραφικά και πολιτισμικά είναι τμήμα του Θιβέτ, είναι μία ορεινή έρημος, με γεωλογικούς σχηματισμούς που παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Το Λαντάκ που ονομάζεται και Μικρό Θιβέτ, έχει δεκάδες Βουδιστικά μοναστήρια – όλα σε λειτουργία – με τις πολύχρωμες τελετές τους και τους ασκητικούς Λάμα. Σημειωτέον, ότι σε αντίθεση με το Θιβέτ που έπαθε μεγάλες ζημιές από τους Κινέζους, το Λαντάκ, λόγω της απομόνωσης του, διατήρησε στο ακέραιο τις παραδόσεις και τα έθιμα του, έτσι ώστε σήμερα αν κάποιος θέλει να γνωρίσει την αυθεντική κουλτούρα του Θιβέτ, να επισκέπτεται το Λαντάκ. Όλοι οι ενημερωμένοι ξένοι τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν ότι σήμερα το Λαντάκ είναι πιο Θιβετιανό από το ίδιο το Θιβέτ!
Aποκορύφωμα της μοναδικής αυτής αποστολής είναι η επίσκεψη στις κοιλάδες Da Hanu και Ζανσκάρ, κατοικημένες νησίδες σε έναν ωκεανό από βουνά, που εξάπτουν τη φαντασία μια και κατοικούνται από ορεινούς λαούς, που σχετικά πρόσφατα ήρθαν σε επαφή με τους δυτικούς επισκέπτες.
Και φυσικά, ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη στην Ασία, η λίμνη Pangong-Tso, στα σύνορα Λαντάκ και Θιβέτ.
Ο επισκέπτης λοιπόν αυτής της άγνωστης στους πολλούς περιοχής, θα μεταφερθεί στον 15ο αιώνα, θα θαυμάσει εκπληκτικής αρχιτεκτονικής μοναστήρια, Ιμαλαϊκές κορυφές, θα δει από κοντά μοναδικές Βουδιστικές τελετές και θα ζήσει σ’ένα περιβάλλον που έχει δει μόνο σε ντοκιμαντέρ.
Ταξίδι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά μοναδικό!
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και Αθήνας και πτήση για το Νέο Δελχί.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη στο Νέο Δελχί νωρίς το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα, θα κάνουμε την γνωριμία μας με την Ινδική πρωτεύουσα, και θα επισκεφθούμε το Παλιό Δελχί, με τα παζάρια και το μεγάλο τέμενος Jami Masjid. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Leh, πρωτεύουσα του Λαντάκ, σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για προσαρμογή στο υψόμετρο. Μπορείτε να κάνετε βόλτες στα παλιά ανάκτορα και στις βουδιστικές γκόμπες ή να τριγυρίσετε στα δρομάκια της πόλης. Όλες οι φυλές των Ιμαλαΐων κυκλοφορούν στους δρόμους του Leh. Άνθρωποι με τοπικές φορεσιές, μικρόσωμοι Λαντάκοι, αγριωποί Θιβετιανοί, ήρεμοι Ινδοί, δραστήριοι Κασμιριάνοι, νομάδες από την κοιλάδα Nubra, Κινέζοι και Μογγόλοι. Οι αγορές της πόλης, απλά δεν περιγράφονται. Θα παζαρέψουμε καταπληκτικά κοσμήματα από το Θιβέτ, υφαντά από την Ινδία, μαγικά φυλακτά, που φτιάχνονται στα απομονωμένα χωριά, σαμανιστικές μάσκες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και Βουδιστικής λατρείας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Oλοήμερη εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ. Θα δούμε τον Iνδό ποταμό που πηγάζει από τα Iμαλάϊα και θα επισκεφτούμε μία σειρά μοναστηριών, όπως το Shey, το Thiksey και το Hemis, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Το Θιβέτ είναι ζωντανό εδώ, μέσα από τελετές, προσευχές και πανάρχαιες συνήθειες. Όλα τα μοναστήρια του Λαντάκ είναι σε λειτουργία σήμερα και οι τελετές των μοναχών εντυπωσιάζουν με την πολυχρωμία τους. Εδώ θα δούμε και τους περίεργους Βούδες, καθώς και τις δαιμονικές φιγούρες που στολίζουν τους τοίχους των μοναστηριών. Eπιστροφή στο Leh, και προαιρετική παρακολούθηση τοπικών χoρών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Το πρωί αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Η θεαματική μας διαδρομή περνάει κάτω από απότομες βουνοκορφές, από κοιλάδες, ορεινές ερήμους και βουδιστικά χωριά. Επίσκεψη στο Βουδιστικό μοναστήρι Lamayuru και συνεχίζουμε για την Μουσουλμανική κωμόπολη Kargil, χαμένη στα Ιμαλάια, στα σύνορα Λαντάκ και Κασμίρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Σήμερα ξεκινάμε ένα ταξίδι στο Χρόνο. Προορισμός μας η μακρινή κοιλάδα Zanskar, χαμένη μέσα στην απεραντοσύνη των Ιμαλαΐων. Το Zanskar, είναι από τα πιο απομονωμένα μέρη της Ασίας, περικυκλωμένο από ψηλά βουνά και αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα να διατηρήσει αναλλοίωτη την πολιτιστική του κληρονομιά και ανόθευτα τα έθιμα του. Οι ορεινές διαβάσεις που είναι ανοιχτές από τα χιόνια μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, έχουν συμβάλει στη διατήρηση της Βουδιστικής κουλτούρας του Zanskar. Είναι ένας ξεχασμένος Βουδιστικός κόσμος, με χωριά και πανάρχαια μοναστήρια, λιγοστούς δρόμους και καθόλου υποδομές. Άφιξη στο Padum, μεγαλύτερη κωμόπολη της κοιλάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία με τον ξεχασμένο κόσμο του Zanskar. Θα περιηγηθούμε το Padum, με τα παλιά του σπίτια και τις μικρές γκόμπες. Η παλιά πόλη του Padum είναι ένα χάος από ετοιμόρροπα σπίτια, δαιδαλώδη δρομάκια, Βουδιστικά ιερά και στούπες που σκαρφαλώνουν στο λόφο, όπου βρίσκονται τα απομεινάρια του παλιότερου παλατιού που καταστράφηκε το 1822 από επιδρομές. Στη συνέχεια θα πάμε στο μοναστήρι Pipling, ένα από τα σημαντικότερα της περιοχής. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για ξεκούραση ή βόλτες στα δρομάκια του Padum. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στις βόρειες κοιλάδες του Zanskar. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Kharsa, κτισμένο σε μια σχεδόν κάθετη πλαγιά, που είναι το μεγαλύτερο του Zanskar και ανάγεται στο 10ο αιώνα. Συνεχίζουμε για το παλιό παλάτι Zangla, που κτίστηκε τον 17ο αιώνα και δεσπόζει πάνω από το ομώνυμο χωριό. Θα καταλήξουμε στο μοναστήρι Stung, πριν επιστρέψουμε στο Padum το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Αποχαιρετούμε σήμερα το Padum διασχίζοντας την κοιλάδα Zanskar προς τα βόρεια αυτή τη φορά. Θα περάσουμε από το μικρό χωριό Rangdum και το ομώνυμο μικρό του μοναστήρι που κατοικείται από εικοσιπέντε μοναχούς και πολλά μικρά γαϊδουράκια. Άφιξη στο γνώριμο πλέον Kargil το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιπετειώδη εξόρμηση σε μια άλλη απρόσιτη κοιλκάδα των Ιμαλαΐων. Προορισμός μας η κοιλάδα Dha Hanu, όπου ζει η φυλή των Drokpa. Οι Drokpa, αν και Βουδιστές διαφέρουν από τους άλλους λαούς των Ιμαλαΐων και πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν σχέση με τους χαμένους απογόνους των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διαδρομή μέσα από την ορεινή έρημο με τα παράξενα τοπία και τις απότομες βουνοκορφές. Άφιξη στο Skurbuchan, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε οργανωμένο καταυλισμό με κρεβάτια και ζεστό νερό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Ολοκληρώνουμε σήμερα τη γνωριμία μας με τους Drokpa και συνεχίζουμε για το δύσκολο ταξίδι της επιστροφής στο Leh. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε το Βουδιστικό μοναστήρι Alchi, από τα σημαντικότερα του Λαντάκ. Άφιξη στο Leh το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Μια από τις δυσκολότερες ημέρες του ταξιδιού μας είναι η σημερινή. Θα κατευθυνθούμε προς ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη της Ασίας, την κοιλάδα και τη λίμνη Pangong-Tso στα σύνορα Λαντάκ και Θιβέτ, σε υψόμετρο 4.350 m. Η λίμνη έχει μήκος 134 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε αμφισβητούμενη απομονωμένη ορεινή περιοχή. Η διαδρομή μέχρι τη λίμνη είναι δύσκολη σε ανώμαλο έδαφος και διαρκεί πολλές ώρες, αλλά τα εξωπραγματικά τοπία και τα χρώματα των βουνών και της λίμνης, αποζημιώνουν και τον πιο δύσκολο επισκέπτη. Τακτοποίηση σε υποτυπώδη ξενώνα χωρίς ηλεκτρικό, με κοινόχρηστες τουαλέτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Σήμερα θα συνεχίσουμε την περιπετειώδη διαδρομή μας μέσα από τα εξωπραγματικά σεληνιακά τοπία του Λαντάκ, για την ακριτική λίμνη Tso Moriri, στα 4.595 μέτρα υψόμετρο. Με δυο υδροβιότοπους, τον Nuro Sumdo και τον Pare Chu, η λίμνη προσελκύει πολλά είδη σπάνιων πουλιών. Πολύ κοντά βρίσκεται και το μικρό χωριό Korzok και το μοναστήρι του. Οι κάτοικοι ανήκουν στη φυλή Chang-pa και ασχολούνται με τη γεωργία και με την εκτροφή γιακ. Τακτοποίηση σε καταυλισμό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στο Leh, στα Ινδοθιβετιανά υψίπεδα, από κακοτράχαλους δρόμους και δίπλα από μικρά απομονωμένα χωριά. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

15η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Leh και πτήση για το Νέο Δελχί. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις προετοιμασίες της επιστροφής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

16η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί. Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 16ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

3.180 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.410 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

785 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

3.965 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

4.195 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

690 €

Καντε κρατηση τωρα

13-28 Iουλ  •  14-29 Αυγ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 5* στο Δελχί
 • Τουριστικά ξενοδοχεία στο Kargil & το Leh
 • Ξενώνας χωρίς ανέσεις στo Padum
 • Άνετα αντίσκηνα με κρεβάτια στο Da Hanu & Tso-moriri
 • Ξενώνας χωρίς ανέσεις στη λίμνη Pangong-Tso
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Φόροι συνόρων
 • Ειδικές άδειες συνοριακών περιοχών
 • Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
 • Βίζα
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
 • Τα ξενοδοχεία είναι καλά, αλλά όχι παντού: στα Ιμαλάια είναι πολύ απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια. Τέσσερις διανυκτερεύσεις τουλάχιστον γίνονται σε καταυλισμό με βασικές ανέσεις.
 • Συχνές διακοπές ρεύματος.
 • Στο Λαντάκ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Βουδιστικά μνημεία.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία και πάρα πολύ φολκλόρ.
 • O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στην περιοχή των Iμαλαΐων.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Η επίσκεψη μας στις θεαματικές Ιμαλαϊκές λίμνες στη μεθόριο του Θιβέτ.
 • Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα ορεινά τοπία του Κόσμου.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η πολυήμερη παραμονή στο Leh, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλα τα Βουδιστικά μοναστήρια της περιοχής.
 • Η επίσκεψη στο εμβληματικό μοναστήρι Hemis.
 • Η τρεις διανυκτερεύσεις στο Padum, που θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε καλά το απρόσιτο Ζανσκάρ και τις άγνωστες Βουδιστικές κοινότητες του. 
 • Η διανυκτέρευση σε κατασκήνωση στο Da Hanu για να γνωρίσουμε από κοντά τη φυλή των Drokpa. 
 • Εξαιρετική οργάνωση με αυτοκίνητα 4x4 στη μετακίνηση μας στα Ιμαλάια.
 • Παρακολούθηση τοπικών χορών.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και καταυλισμούς της κάθε περιοχής.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Γνωριμία με τις πιο απομονωμένες κοιλάδες των Ιμαλαΐων.