/DESTINATIONS/ASIA/TRP4330169384427917216911101132/DESCRIPTION
ΜΟΓΓΟΛΙΑ & ΕΡΗΜΟΣ ΓΚΟΜΠΙ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 3 - Μεσαίο προς δύσκολο

Xώρες με μέτρια υποδομή. Διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία, αλλά και όπου είναι απαραίτητο σε ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου, λόγω έλλειψης άλλων. Oρισμένες διανυκτερεύσεις γίνονται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Για ορισμένες διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Πιθανές επιτόπου αλλαγές του προγράμματος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

14 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 20 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

16 - 29 Αυγ

ΜΟΓΓΟΛΙΑ & ΕΡΗΜΟΣ ΓΚΟΜΠΙ

H Μογγολία και η μεγάλη Έρημος Γκόμπι είναι μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη, μια αποστολή σε μια χώρα χωρίς υποδομές, χωρίς πόλεις, αλλά με ανοιχτούς ουρανούς και ανέπαφα ερημικά τοπία. Ακολουθώντας τα βήματα του φοβερού Τζένγκις Χαν θα διασχίσουμε τεράστιες εκτάσεις με στέπες όπου άνθισε ο Βουδιστικός πολιτισμός μέσα σε πανάρχαια μοναστήρια όπου αναβιώνει η κουλτούρα του μυθικού αυτού τόπου.
Στη μακρινή αυτή χώρα που λίγοι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μέχρι σήμερα, θα βιώσουμε μία πλήρη και αξέχαστη εμπειρία, κάτω από τον απέραντο ουρανό της στέπας και της ερήμου της Ασίας.
Σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ότι μένουμε σε γιούρτες, δηλαδή σε σκηνές των Μογγόλων νομάδων, που είναι φτιαγμένες από δέρμα και ύφασμα. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσουμε τη στέπα της Κεντρικής Ασίας και θα έρθουμε σε επαφή με τους νομάδες, τις συνήθειες τους και τον τρόπο ζωής τους.
Το ταξίδι μας συμπληρώνεται με την συγκλονιστική έρημο Γκόμπι: Φτάνοντας στις χρυσοκόκκινες αμμώδεις εκτάσεις της, θα διασχίσουμε τεράστιους αμμόλοφους, θα περάσουμε από καταυλισμούς νομάδων που εκτρέφουν βακτριανές καμήλες και θα επισκεφθούμε αλλόκοτα τοπία και κοκκινωπά φαράγγια στις πιο απομονωμένες εσχατιές της πιο αραιοκατοικημένης χώρας του πλανήτη, που πριν εκατομμύρια χρόνια στις εκτάσεις της περπάτησαν δεινόσαυροι και που στους ιστορικούς χρόνους άγριοι πολεμιστές ξεκίνησαν για να κατακτήσουν ολόκληρες αυτοκρατορίες.
Αποκορύφωμα είναι η κατασκήνωση σε μακρινές οάσεις κάτω από τα αστέρια, κάτι που θα μας επιτρέψει να εισχωρήσουμε βαθιά μέσα στην Έρημο Γκόμπι, όπου θα περιπλανηθούμε σε βουνά και σε φαράγγια που είναι γεμάτα με σπήλαια, γεωλογικούς σχηματισμούς και προϊστορικά ευρήματα.
Και να μη ξεχνάμε ότι το μακρινό 1324 o διάσημος ταξιδευτής Μάρκο Πόλο γυρνώντας από τη Μογγολία είπε το αμίμητο: “Δεν έχω διηγηθεί ούτε τα μισά από όσα είδα, γιατί κανείς δεν θα με πίστευε”.
Ταξίδι-αποστολή που απευθύνεται σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να ζήσουν μία περιπέτεια, που μόνο στο σινεμά θα την έβλεπαν. Nα γνωρίσουν τις νομαδικές φυλές της Μογγολίας, να δουν μεγαλειώδη τοπία, που κόβουν την ανάσα και πάνω απ’όλα να απολαύσουν μοναδικές στιγμές σε μια ανέγγιχτη και παρθένα φύση, σε έναν από τους τελευταίους ανέπαφους παράδεισους του θαυμαστού πλανήτη μας.

Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Ουλάν Μπατόρ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινή άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο "Τζένγκις Χαν" του Ουλάν Μπατόρ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση μετά το μεγάλο ταξίδι. Επίτηδες έχουμε μεριμνήσει για την παραμονή μας στην πρωτεύουσα για να κάνουμε το ταξίδι μας πιο άνετο και πιο ξεκούραστο. Μετά την ανάπαυση, θα περιηγηθούμε ξεκινώντας από την πλατεία Τζένγκις Χαν, παλαιότερα γνωστή ως πλατεία Sukhbaatar. Θα συνεχίσουμε με τη Βουλή, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Θέατρο, το Πολιτιστικό Μέγαρο, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το λόφο Zaisan, από όπου θα απολαύσουμε τη θέα της Μογγολικής πρωτεύουσας. Θα ολοκληρώσουμε τη μέρα μας με ένα φολκλορικό πρόγραμμα με εθνικούς χορούς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα αφήσουμε την Μογγολική πρωτεύουσα και θα διασχίσουμε τις μεγάλες στέπες με κατεύθυνση προς το Βορρά της χώρας. Προορισμός μας το θεαματικό μοναστήρι Amarbayasgalant - το Μοναστήρι της Ήρεμης Ευδαιμονίας, ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά κέντρα στη Μογγολία, χτισμένο στην κοιλάδα του ποταμού Iven, γνωστή για την πλούσια βλάστησή της σε αυτό το άνυδρο μέρος της Κεντρικής Ασίας. To μοναστικό συγκρότημα χτίστηκε το 1727 και καλύπτει μια έκταση 87 εκταρίων. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι 8.000 μοναχοί του ασκούνταν στη βουδιστική φιλοσοφία, την αστρολογία και την ιατρική. Το 1937, όλοι οι υψηλόβαθμοι μοναχοί, οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι διανοούμενοι εκτελέστηκαν και η μονή εγκαταλείφθηκε. Σήμερα αναστηλώνεται και ανακτά σιγά-σιγά την αίγλη της. Η ομορφιά, η διακόσμηση και η κατασκευή του μοναστηριού το έχουν καταστήσει ένα από τα πιο θαυμάσια αρχιτεκτονικά μνημεία όχι μόνο στη Μογγολία, αλλά σε ολόκληρη την Ασία και σήμερα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καταυλισμό με γιούρτες.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Η εμπειρία μας στις απέραντες εκτάσεις της Μογγολίας συνεχίζεται και σήμερα. Πρωινή αναχώρηση για την επαρχία Bulgan. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επαρχίας είναι πράσινο, με πυκνά δάση και εκτεταμένους βοσκότοπους στο βόρειο τμήμα της, ενώ άγονες εκτάσεις στέπας κυριαρχούν στο νότιο τμήμα της επαρχίας. Είναι το πιο κατάλληλο μέρος για την εκτροφή των περίφημων αλόγων της Μογγολίας, που έκαναν τόσο δεινούς τους ιππείς του Τζένγκις Χαν. Θα επισκεφθούμε μια τυπική γιούρτα Μογγόλων νομάδων, θα δοκιμάσουμε να ιππεύσουμε τα περήφανα άλογα και φυσικά θα δοκιμάσουμε και το εθνικό ποτό της χώρας, το airag, δηλαδή γάλα φοράδας που έχει υποστεί ζύμωση. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καταυλισμό με γιούρτες.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Kharkhorin, την παλιά μεγάλη πρωτεύουσα της Μογγολικής Δυναστείας. Το Kharkhorin ιδρύθηκε στην κοιλάδα του ποταμού Orkhon το 1220. Πρόκειται για την τοποθεσία του αρχαίου Karakorum, που λίγο έχει ανασκαφεί, επομένως χρειαζόμαστε πολλή φαντασία για να αναλογιστούμε τη μεγαλοπρέπεια της αρχαίας πόλης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μογγολίας και ήταν πρωτεύουσά της μέχρι τον Khubilai Khaan, εγγονό του Τζένγκις Χαν, που μετέφερε την πρωτεύουσα στο Πεκίνο. Η πεδιάδα ήταν γεμάτη τούβλα, ερειπωμένους τοίχους και πυλώνες του 16ου αιώνα, υπολείμματα κτισμάτων που κατεδαφίστηκαν για να χτιστούν τα τείχη και οι ναοί του κοντινού Erdene Zuu. Άφιξη και επίσκεψη στο μοναστήρι Erdene Ζuu – το Μοναστήρι των Εκατό Θησαυρών - ένα από τα σημαντικότερα της Μογγολίας, αφού είναι το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι που ιδρύθηκε στη χώρα. Το Erdene Ζuu ιδρύθηκε από τον Avtai Sain Khaan, απόγονο του Τζένγκις Χαν, πάνω στα ερείπια του Kharkhorin το 1586. Περιβάλλεται από όμορφους λευκούς τοίχους με 108 στούπες. Το μοναστήρι πέρασε από περιόδους παραμέλησης και ευημερίας μέχρι που τελικά οι εκκαθαρίσεις του 1937 το έθεσαν εντελώς εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, σώθηκε ένας μεγάλος αριθμός από αγάλματα, μάσκες τσάμ και ιερά λάβαρα – πιθανώς με τη βοήθεια λίγων συμπαθούντων στρατιωτικών. Τα αντικείμενα θάφτηκαν σε κοντινά βουνά ή αποθηκεύτηκαν σε σπίτια με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των χωρικών. Το μοναστήρι παρέμεινε κλειστό μέχρι το 1965, οπότε επετράπη να επαναλειτουργήσει ως μουσείο, αλλά όχι ως τόπος λατρείας. Μόνο με την κατάρρευση του κομμουνισμού το 1990 αποκαταστάθηκε η θρησκευτική ελευθερία και το μοναστήρι δραστηριοποιήθηκε ξανά. Οι κύριοι ναοί χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και τα περισσότερα από τα τεχνουργήματα που θα δούμε – τοιχογραφίες, τάγκες, μάσκες κ.λπ. – είναι του 18ου αιώνα. Πολλά είναι σε άριστη κατάσταση. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καταυλισμό με γιούρτες.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Σήμερα θα έχουμε την εμπειρία να ζήσουμε στις απέραντες στέπες της Μογγολίας. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το ερειπωμένο μοναστήρι Ongi, χτισμένο το 18ο αιώνα. Αποτελούνταν από 17 ναούς, ένας εκ των οποίων ήταν από τους μεγαλύτερους ναούς σε όλη τη Μογγολία. Στους χώρους στεγάζονταν επίσης 4 βουδιστικά πανεπιστήμια και στο απόγειό του φιλοξενούσε πάνω από 1000 μοναχούς. Και τα δύο συγκροτήματα της μονής καταστράφηκαν ολοσχερώς το 1939, κατά τη διάρκεια των εκκαθαρίσεων εναντίον των θρησκευτικών κέντρων, που πραγματοποιήθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Μογγολίας. Πάνω από 200 μοναχοί σκοτώθηκαν και πολλοί επιζώντες μοναχοί φυλακίστηκαν ή στρατολογήθηκαν βίαια στον ελεγχόμενο στρατό της Μογγολίας. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καταυλισμό με γιούρτες.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Η σημερινή μας πορεία θα μας οδηγήσει στις αχανείς εκτάσεις της Ερήμου Γκόμπι. Η μεγαλειώδης αυτή Καντροασιατική έρημος αποκαλύπτεται με εκπληκτικά σκηνικά, γεφυρωμένα από τεράστιες άδειες εκτάσεις, όπου το σήμα των smartphone δεν υφίσταται και η σιωπή επικρατεί παντού. Η απόλυτη απομόνωση και οι σκληρές συνθήκες δεν εμπόδισαν πανάρχαιους Θιβετιανούς λάμα να χαράξουν αρχαία μηνύματα σε κόκκινους βράχους και άγρια άλογα, καμήλες και γαζέλες να περιπλανώνται στις ερημιές. Τις νύχτες – εφ’όσον ο καιρός είναι καθαρός - ο ουρανός εκρήγνυται σε ένα υπερθέαμα άστρων, γαλαξιών και νεφελωμάτων. Στη διαδρομή μας θα σταθούμε για να θαυμάσουμε τους περίφημους “ Αμμόλοφους Που Τραγουδούν”, τους αμμόλοφους Khongor, που εκτείνονται σε μήκος 180 χιλιομέτρων, με ύψος που φτάνει ακόμα και τα 300 μέτρα. Θα δοκιμάσουμε να περπατήσουμε στη μαλακή άμμο και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα από την κορυφή τους. Εδώ ζούσαν δεινόσαυροι κατά την Κρητιδική Περίοδο – περίπου εκατό εκατομμύρια χρόνια πριν - και η περιοχή είναι διεθνώς διάσημη για τους πλήρεις σκελετούς, αυγά και νεογνά που έχουν ανακαλυφθεί. Θα δούμε επίσης συστάδες αμμόδενδρων saxaul, χαρακτηριστικό της μογγολικής στέπας, αλλά και τους διάσημους “κόκκινους φλεγόμενους γκρεμούς”. Άφιξη στον καταυλισμό μας. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καταυλισμό με γιούρτες.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τις νότιες εσχατιές της Μογγολίας, για να φτάσουμε στην πιο δυσπρόσιτη περιοχή της Ερήμου Γκόμπι, το μακρινό και απομονωμένο θεαματικό φαράγγι Khermen Tsav που φημίζεται για τις φυσικές του ομορφιές, καθώς και για τα άφθονα υπόγεια απολιθώματα δεινοσαύρων του. Εδώ πραγματικά θα ζήσουμε στιγμές στο “Τέλος του Κόσμου”, αφού έτσι ονόμασε την περιοχή ο Αμερικανός αρχαιολόγος Roy Chapman Andrews, που στις ανασκαφές του ανακάλυψε τα παλαιοντολογικά ευρήματα της Κρητιδικής Περιόδου. Το φαράγγι που είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου συνόλου γεωλογικών χασμάτων δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα διάβρωσης των κόκκινων βράχων για εκατομμύρια χρόνια και έχει βάθος 100 με 200 μέτρα. Στο φαράγγι έχουν βρεθεί πολλά απολιθωμένα οστά και αυγά δεινοσαύρων, που έζησαν εδώ στο απώτατο παρελθόν. Φτάνοντας θα μας φαίνεται σαν να ταξιδεύουμε μέσα από τα ερείπια μιας αλλόκοτης αρχαίας απολιθωμένης πόλης με πολλές στούπες και ναούς. Το Khermen Tsav είναι εγγεγραμμένο στην UNESCO σαν ένας παγκόσμιος πολύτιμος φυσικός θησαυρός. Τακτοποίηση σε καταυλισμό με σκηνές. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Ολοήμερη γνωριμία με τον απόκοσμο αυτό τόπο, στις εσχατιές της μεγάλης ερήμου Γκόμπι. Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αφιερώσουμε τη μέρα μας σε περιήγηση των φαραγγιών για να ζήσουμε μια εμπειρία που λίγοι έχουν το προνόμιο να ζήσουν. Αυτή η απομονωμένη περιοχή δεν βρίσκεται σε καμία από τις κλασικές τουριστικές περιηγήσεις, αλλά η ανταμοιβή αξίζει για την προσπάθεια: θα είμαστε μόνοι σε ένα παραμυθένιο σκηνικό αντάξιο των αμερικανικών μεγάλων φαραγγιών. Κάνοντας διάφορες στάσεις για περίπατο και φωτογράφιση, θα γνωρίσουμε σε βάθος αυτήν την τόσο ξεχωριστή γωνιά του πλανήτη μας. Το μέρος είναι απλά απίστευτο και θα ζήσουμε πραγματικές στιγμές αποστολής και όχι ενός απλού ταξιδιού. Ακόμη και οι νομάδες της ερήμου, αποκαλούν τον τόπο “πραγματική Γκόμπι” σε αντιδιαστολή με την υπόλοιπη πιο βατή έρημο. Το απόγευμα επιστροφή στην κατασκήνωσή μας. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κατασκήνωση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Σήμερα αφήνουμε το μοναδικό Khermen Tsav και επιστρέφουμε στην περιοχή των αμμόλοφων. Διασχίζοντας την έρημο Γκόμπι, θα επισκεφτούμε οικογένειες νομάδων που εκτρέφουν καμήλες και θα γνωρίσουμε τον τρόπο διαβίωσης τους στο αφιλόξενο αυτό περιβάλλον. Εδώ θα μπορέσουμε να χαρούμε μία ξεχωριστή βόλτα πάνω σε καμήλα, αν το επιθυμούμε. Τακτοποίηση σε καταυλισμό με γιούρτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε προς το εθνικό πάρκο Gobi Gurvan Saikhan, ένα από τα σημαντικότερα της Κεντρικής Ασίας. Το εθνικό πάρκο Gurvan Saikhan έχει έκταση 20.000 τ.χλμ. – σχεδόν όσο η Πελοπόννησος – και προσφέρει μεγαλειώδη τοπία αμμόλοφων και φαραγγιών, σε ένα άγριο ορεινό έδαφος. Η πανίδα της ερήμου περιλαμβάνει άγρια πρόβατα, αίγαγρους και λεοπαρδάλεις του χιονιού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Yol ή αλλιώς Yolyn Amκαι το Φαράγγι του Γύπα, που πήρε την ονομασία του από τους γυπαετούς που πετούν στην περιοχή. Πρόκειται για ένα βαθύ φαράγγι με πολλά βραχώδη τοιχώματα, το οποίο διαρρέει το ρέμα Yol, που λόγω του ιδιαίτερα σκληρού χειμώνα της Μογγολίας αλλά και των πανύψηλων βράχων που το σκιάζουν, παραμένει παγωμένο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Στο μικρό μουσείο του εθνικού πάρκου θα πληροφορηθούμε για τη γεωλογία και την οικολογία της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καταυλισμό με γιούρτες.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Σήμερα θα κινηθούμε βόρεια, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής προς την πρωτεύουσα. Η διαδρομή μας περνά από στέπες, εντυπωσιακά φυσικά τοπία με βράχους με μοναδικούς σχηματισμούς και καταυλισμούς νομάδων. Τακτοποίηση σε καταυλισμό με γιούρτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Μετά το πρωινό, αποχαιρετούμε τις αχανείς εκτάσεις της Ερήμου Γκόμπι και επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για προσαρμογή στον σύγχρονο πολιτισμό μετά από τόσες μέρες στην απομόνωση της ερήμου, ή ξεκούραση, βόλτες στην πόλη και αγορές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

3.590 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.820 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

825 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

4.415 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

4.645 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

445 €

Καντε κρατηση τωρα

16 - 29 Αυγ

Περιλαμβανονται

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* στο Ουλάν Μπατόρ
• Διανυκτερεύσεις σε γιούρτες στην υπόλοιπη χώρα.
• Δυο διανυκτερεύσεις σε κατασκήνωση στην έρημο Khermen Tsav
• Ημιδιατροφή στο Ουλάν Μπατόρ
• Πλήρης διατροφή εκτός πρωτεύουσας
• Εκδρομές και ξεναγήσεις
• Συνοδός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων, μουσείων & εθνικών πάρκων
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

• Φόροι αεροδρομίων
• Επίναυλοι καυσίμων
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται
• Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που επιθυμούν θα επισκεφτούν μια από τις πιο και αραιοκατοικημένες και πιο απομονωμένες χώρες του πλανήτη μας.
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε κακούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
 • Πολλά σημεία που επισκεπτόμαστε είναι δυσπρόσιτα με περιορισμένες υποδομές.
 • Έξω από την πρωτεύουσα, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε γιούρτες, με κοινόχρηστες τουαλέτες/ντους και απλή διαρρύθμιση, όπου οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε Βουδιστικά μνημεία, στις κοινωνίες των νομάδων και στη μοναδική φύση.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπου η πεζοπορία δεν είναι υποχρεωτική για όλους.
 • Τοπία εξαιρετικής ωραιότητας στις στέπες και τις ερήμους της Κεντρικής Ασίας.
 • Πολλά σημεία που επισκεπτόμαστε είναι δυσπρόσιτα με περιορισμένες υποδομές.
 • Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η απόκλιση από το δρομολόγιο λόγω καιρικών συνθηκών.
 • Οι ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών είναι κάτι το συνηθισμένο και σε γενικές γραμμές οι υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες ειδικά εκτός της πρωτεύουσας.
 • Απουσία wifi και σήματος στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
 • Η Μογγολία είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που αν και σπάνια, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους. Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γνωριμία με μια χώρα απάτητη και άγνωστη στο διεθνή τουρισμό.
 • Άνετο πρόγραμμα για επίσκεψη στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της χώρας.
 • Επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Πολυήμερη παραμονή στην Έρημο Γκόμπι για πλήρη γνωριμία με την μυθική αυτή περιοχή.
 • Επίσκεψη στο μακρινό Khermen Tsav, κάτι που λίγοι τολμούν να κάνουν.
 • Η επίσκεψη στo ιστορικό μοναστήρι Erdene Ζuu
 • Γνωριμία με το Ουλάν Μπατόρ και το εθνικό μουσείο του.
 • Εξαιρετικό πρόγραμμα με σωστά μελετημένες διαδρομές.
 • Η επίσκεψη στο συγκλονιστικό εθνικό πάρκο Gobi Gurvan Saikhan.
 • Γνωριμία με το θεαματικό μοναστήρι της Ήρεμης Ευδαιμονίας.
 • Διανυκτερεύσεις σε γιούρτες στη μέση της απέραντης στέπας.
 • Έμπειροι τοπικοί συνοδοί.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Η επίσκεψη στους “Αμμόλοφους Που Τραγουδούν”.
 • Γνωριμία με τους νομάδες της στέπας.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα μνημεία, μουσεία και εθνικά πάρκα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.