/DESTINATIONS/ASIA/TRP96361711441304172168162134/DESCRIPTION
ΚΑΣΜΙΡ & ΛΑΝΤΑΚ
Οι γιορτές του Hemis

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 3 - Μεσαίο προς δύσκολο

Xώρες με μέτρια υποδομή. Διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία, αλλά και όπου είναι απαραίτητο σε ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου, λόγω έλλειψης άλλων. Oρισμένες διανυκτερεύσεις γίνονται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Για ορισμένες διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Πιθανές επιτόπου αλλαγές του προγράμματος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

14 Ημερες

Συμμετοχες

10 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

10-23 Ioυν

ΚΑΣΜΙΡ & ΛΑΝΤΑΚ
Οι γιορτές του Hemis

Οι πολύχρωμες γιορτές του Hemis είναι ο στόχος αυτού του μοναδικού ταξιδιού. Πρόκειται για την κλασική αποστολή στο Κασμίρ και το Λαντάκ αλλά με επίσκεψη και παρακολούθηση των ετήσιων γιορτών στο μεγαλύτερο μοναστήρι του Λαντάκ.
Η Κοιλάδα της Αιώνιας Άνοιξης και το Μικρό Θιβέτ είναι οι πόλοι έλξης του μοναδικού αυτού ταξιδιού, που δεν θα ήταν πλήρες, χωρίς τις ασύλληπτες διαδρομές που συνδέουν τα μακρινά αυτά βασίλεια. Οι διαδρομές αυτές επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να διασχίσει την οροσειρά των Ιμαλαΐων, από τα δυτικά, στην κοιλάδα του Κασμίρ μέχρι τα οροπέδια του Θιβέτ.
Πρόκειται για δύο παλιά και άγνωστα βασίλεια των Ιμαλαίων, χαμένα μέσα στην απεραντοσύνη της ψηλότερης οροσειράς του πλανήτη. Η υπογραφή ειρήνης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, άνοιξε και πάλι τον μαγικό αυτό προορισμό, που λίγοι τυχεροί έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα. Το Κασμίρ, ονομαστό για τα υφάσματα του – τα γνωστά μάλλινα κασμίρ – είναι καταπράσινο με πυκνά δάση όπου κυριαρχούν τα γιγαντιαία πεύκα και τα αιωνόβια έλατα. Πουθενά αλλού δεν συναντάμε ωραιότερα δάση απ’αυτά του Κασμίρ.
Το παραμυθένιο τοπίο συμπληρώνουν αλπικές λίμνες, χιονισμένες βουνοκορφές και γραφικά Ιμαλαϊκά χωριά. Λόγω του κλίματος και των ωραίων τοπίων του, το Κασμίρ ονομάζεται Κοιλάδα της Αιώνιας άνοιξης. Η διαμονή των επισκεπτών γίνεται σε ονειρικά καραβόσπιτα – πλωτά καταλύματα – που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, όταν το Κασμίρ ήταν τόπος παραθερισμού των Βρετανών αποίκων.
Μία οδική διαδρομή που από πολλούς θεωρείται η ωραιότερη του Κόσμου, οδηγεί από το Κασμίρ, στο Λαντάκ, ένα άλλο αρχαίο βασίλειο των Ιμαλαίων.
Πρόκειται για μια διαδρομή δύσκολη, που διαρκεί δύο μέρες και διασχίζει την οροσειρά των Ιμαλαίων, με μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο καθ’οδόν. Παρ’όλη τη δυσκολία της η διαδρομή αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη, που βλέπει Ιμαλαϊκά τοπία, ξεχασμένα από το χρόνο χωριά, και ένα τρόπο ζωής που δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.
Το Λαντάκ, που γεωγραφικά και πολιτισμικά είναι τμήμα του Θιβέτ, είναι μία ορεινή έρημος, με γεωλογικούς σχηματισμούς που παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Το Λαντάκ που ονομάζεται και Μικρό Θιβέτ, έχει δεκάδες Βουδιστικά μοναστήρια – όλα σε λειτουργία – με τις πολύχρωμες τελετές τους και τους ασκητικούς Λάμα. Σημειωτέον, ότι σε αντίθεση με το Θιβέτ που έπαθε μεγάλες ζημιές από τους Κινέζους , το Λαντάκ, λόγω της απομόνωσης του, διατήρησε στο ακέραιο τις παραδόσεις και τα έθιμα του, έτσι ώστε σήμερα αν κάποιος θέλει να γνωρίσει την αυθεντική κουλτούρα του Θιβέτ, να επισκέπτεται το Λαντάκ. Όλοι οι ενημερωμένοι ξένοι τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν ότι σήμερα το Λαντάκ είναι πιο Θιβετιανό από το ίδιο το Θιβέτ!
Ο επισκέπτης λοιπόν αυτής της άγνωστης στους πολλούς περιοχής, θα μεταφερθεί στον 15ο αιώνα, θα ακολουθήσει την ωραιότερη διαδρομή της Ασίας, θα θαυμάσει εκπληκτικής αρχιτεκτονικής μοναστήρια, ανθισμένα λιβάδια και Ιμαλαϊκές κορυφές, θα δει από κοντά μοναδικές Βουδιστικές τελετές και θα ζήσει σ’ένα περιβάλλον που έχει δει μόνο σε ντοκιμαντέρ.
Ταξίδι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά μοναδικό!
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης /Αθήνας και πτήση για το Νέο Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη στο Νέο Δελχί νωρίς το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση, ή προαιρετική βόλτα στο Παλιό Δελχί, με τα παζάρια και το μεγάλο τέμενος Jami Masjid. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σριναγκάρ, πρωτεύουσα του Kασμίρ και των Iνδικών Iμαλαΐων. Kτισμένο στις όχθες της λίμνης Dal, το Srinagar είναι ένας παραμυθένιος τόπος. Εδώ θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να μείνουμε σε καραβόσπιτο στη λίμνη Dal. Τα ήρεμα νερά της λίμνης, καλύπτονται από νούφαρα και τα καραβόσπιτα βρίσκονται ανάμεσα στην παρόχθια πυκνή βλάστηση. Αυτό που θα μας γοητέψει είναι η απόλυτη ηρεμία, τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και φυσικά οι γραφικές πιρόγες, οι περίφημες σικάρες, με τις οποίες θα κάνουμε βόλτα στους πλωτούς κήπους της λίμνης. Θα επισκεφθούμε επίσης τους Κήπους Mughal, τόπο αναψυχής των ντοπίων, όπου θα έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο, που είναι πολύ φιλικός με τους ξένους. Όλοι θα θέλουν να μας μιλήσουν και θα θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί μας. Όσον αφορά τις αγορές, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ψωνίσουμε από πλανόδιους βαρκάρηδες: Χαλιά, υφάσματα, κεντήματα, ζωγραφιστά κουτιά, ξυλόγλυπτα, πασμίνες και εξαιρετικά κασμίρια, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα μας ενθουσιάσουν, όχι μόνο λόγω της ποιότητας τους, αλλά και λόγω της χαμηλής τιμής τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Σήμερα θα κάνουμε μια εκδρομή για να απολαύσουμε από κοντά τη μαγική ορεινή φύση του Κασμίρ. Προορισμός μας, το Gulmarg στην καρδιά των Ινδικών Ιμαλαΐων., που το χειμώνα λειτουργεί σαν χιονοδρομικό κέντρο. Καταπράσινα τοπία και αιωνόβια δάση συνθέτουν την παραμυθένια εικόνα του Gulmarg. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία για μια σύντομη προαιρετική πεζοπορία στα δασωμένα μονοπάτια της περιοχής. Επιστροφή στο Srinagar. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το βουδιστικό Λαντάκ για να ακολουθήσουμε την ομολογουμένως ωραιότερη oρεινή διαδρομή του Kόσμου. Η διαδρομή αυτή διαρκεί δύο ημέρες και περνάει μέσα από αδιαπέραστα δάση, φαράγγια και ορεινές διαβάσεις. Σε ορισμένα σημεία, η φύση είναι τόσο μεγαλειώδης, που θα αναρωτιόμαστε αν ονειρευόμαστε! Mέσα από καταπράσινα δάση που συνθέτουν τοπία ασύλληπτης ομορφιάς, φτάνουμε στο Sonammarg. Ο δρόμος ανεβοκατεβαίνει κατά μήκος γκρεμών απίστευτων, ανάμεσα από βουνοκορφές και παγετώνες και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα πραγματικά Ιμαλάια. Θα περάσουμε την ορεινή διάβαση Zoji La, που είναι ανοιχτή από τα χιόνια μόνο τον Iούλιο και τον Aύγουστο. Άφιξη στο Kargil, ένα μικρό μουσουλμανικό χωριό, χαμένο στα Iμαλάια. Δείπνο και διανυκτέρευση σε μικρό ξενοδοχείο με λίγες ανέσεις.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Το πρωί αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Μπαίνουμε πλέον στον γεωγραφικό χώρο του Λαντάκ. Τα δάση δίνουν τη θέση τους στην ορεινή έρημο με τα παράξενα τοπία και τις απότομες βουνοκορφές. Θα περάσουμε από ορμητικούς χείμαρρους και ξεχασμένα Ιμαλαϊκά χωριά, θα πιούμε τσάι σε παραδοσιακά μαγαζιά και θα μπούμε στα πρώτα Βουδιστικά μοναστήρια που θα συναντήσουμε, όπως το Lamayuru. Άφιξη στο Leh, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Λαντάκ το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Πρωινή επίσκεψη στα παλιά ανάκτορα του Leh. Tο Leh, πρωτεύουσα του Λαντάκ, είναι μια μικρή κωμόπολη σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Ονειρικό μέρος! Θα αισθανθούμε λίγο σαν Ιντιάνα Τζόουνς και λίγο σαν τυχοδιώκτες του περασμένου αιώνα. Όλες οι φυλές των Ιμαλαΐων κυκλοφορούν στους δρόμους του Leh. Άνθρωποι με τοπικές φορεσιές, μικρόσωμοι Λαντάκοι, αγριωποί Θιβετιανοί, ήρεμοι Ινδοί, δραστήριοι Κασμιριάνοι, νομάδες από την κοιλάδα Nubra, Κινέζοι και Μογγόλοι. Tο απόγευμα, αφού επισκεφθούμε τα πολύχρωμα μοναστήρια Spituk και Phyang, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Leh. Οι αγορές της πόλης, απλά δεν περιγράφονται. Θα παζαρέψουμε καταπληκτικά κοσμήματα από το Θιβέτ, υφαντά από την Ινδία, μαγικά φυλακτά, που φτιάχνονται στα απομονωμένα χωριά, σαμανιστικές μάσκες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και Βουδιστικής λατρείας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Oλοήμερη εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ. Θα δούμε τον Iνδό ποταμό που πηγάζει από τα Iμαλάϊα και θα επισκεφτούμε μία σειρά μοναστηριών, όπως το Shey, το Thiksey και το Hemis, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Το Θιβέτ είναι ζωντανό εδώ, μέσα από τελετές, προσευχές και πανάρχαιες συνήθειες. Όλα τα μοναστήρια του Λαντάκ είναι σε λειτουργία σήμερα και οι τελετές των μοναχών εντυπωσιάζουν με την πολυχρωμία τους. Εδώ θα δούμε και τους περίεργους Βούδες, καθώς και τις δαιμονικές φιγούρες που στολίζουν τους τοίχους των μοναστηριών. Η επίσκεψη μας στο μαναστήρι του Hemis θα συνδυαστεί με την παρακολούθηση των ετήσιων μεγάλων γιορτών αυτού του μοναστηριού. Οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν τη δέκατη μέρα του πέμπτου μήνα του Θιβετιανού σεληνιακού ημερολογίου. Κατά τη διάρκεια των γιορτών, οι Λάμα συγκεντρώνονται γύρω από την κεντρική σημαία που βρίσκεται στην αυλή του μοναστηριού και συμμετέχουν σε χορούς με μάσκες και τελετουργικά έργα. Οι παραστάσεις τους συνοδεύονται από μουσική τυμπάνων, κυμβάλων και μακριών πνευστών. Αποκορύφωμα του φεστιβάλ αποτελεί και το πολύχρωμο παζάρι, στο οποίο βρίσκει κανείς τα πιο εξαιρετικά χειροποίητα αντικείμενα από την περιοχή του Λαντάκ. Eπιστροφή στο Leh, και προαιρετική παρακολούθηση τοπικών χoρών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Φεύγοντας από το Leh, θα διασχίσουμε το οροπέδιο του Λαντάκ, που υδροδοτείται από τον Ινδό ποταμό και θα γνωρίσουμε μια από τις πιο άγνωστες γωνιές της Ασίας, ακολουθώντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του ταξιδιού μας. Θα περάσουμε στο Ανατολικό Λαντάκ και κατά μήκος των συνόρων του Θιβέτ, θα δούμε εξωπραγματικά τοπία, βαθιά φαράγγια, απότομες κορυφές και ξεχασμένα Θιβετιανά χωριά. Θα κινηθούμε κατά μήκος του δεύτερου ψηλότερου δρόμου του πλανήτη και θα περάσουμε ψηλές ορεινές διαβάσεις, όπως η Lungalacha-La. Η περιοχή είναι γνωστή για τους άγριους όνους που μετακινούνται σε κοπάδια. Άφιξη στο Sarchu το απόγευμα. Τακτοποίηση σε καταυλισμό (λόγω έλλειψης ξενοδοχείων). Όλοι οι ταξιδιώτες που κινούνται από το Leh στο Manali διανυκτερεύουν σε καταυλισμούς στο Sarchu. Εμείς θα διανυκτερεύσουμε σε δίκλινες σκηνές με κρεβάτια. Η εμπειρία της διανυκτέρευσης στην καρδιά των Ιμαλαϊων είναι μοναδική. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Σήμερα περνάμε στο δεύτερο μέρος της διαδρομής μας. Το τοπίο είναι μοναδικό θυμίζει άλλο πλανήτη. Μέσα από ορεινές Ιμαλαϊκές διαβάσεις και θεαματικούς καταρράκτες, θα φτάσουμε στο Manali, πρωτεύουσα της Ινδικής πολιτείας του Himachal Pradesh, και κέντρο των καραβανιών που ξεκινούσαν για το Θιβέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή, μια και το Manali προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης είναι η Θιβετιανή αγορά, η παλιά πόλη και ο ναός Dhungri. Το Manali, κτισμένο μέσα στα πυκνά δάση των Ιμαλαΐων είναι ο ιδανικός σταθμός για να κάνετε τα ψώνια σας ή να γνωρίσετε κάποιο γειτονικό χωριό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην πολιτεία Himachal Pradesh και μέσα από Ιμαλαϊκά δασωμένα τοπία φτάνουμε στην Shimla, κτισμένη μέσα στα βουνά. Η Shimla ήταν παλιό Βρετανικό ορεινό θέρετρο, λόγω του καλού της κλίματος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Σήμερα θα εγκαταλείψουμε την περιοχή των Ιμαλαΐων. Θα μπούμε στις μεγάλες πεδιάδες της Βόρειας Ινδίας για να κατευθυνθούμε στο Νέο Δελχί, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Άφιξη και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί. Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 14ης ημέρας.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.785 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.990 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

690 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

3.475 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.680 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

745 €

Καντε κρατηση τωρα

10-23 Ioυν

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ξενοδοχείo 3* στο Kargil
 • Καραβόσπιτα στο Σριναγκάρ
 • Κατασκήνωση στο Sarchu
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
 • Οι μετακινήσεις γίνονται με 4x4 που παίρνουν τρεις επιβάτες και οδηγό, έτσι ώστε όλοι να κάθονται σε παράθυρο.
 • Τα ξενοδοχεία είναι καλά, αλλά όχι παντού: στα Ιμαλάια είναι πολύ απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια.
 • Μία διανυκτέρευση τουλάχιστον γίνεται σε καταυλισμό με βασικές ανέσεις.
 • Τα ατμοσφαιρικά καραβόσπιτα του Κασμίρ, χαρακτηρίζονται πολυτελή σύμφωνα με τα τοπικά στάνταρ, αλλά τους λείπουν οι ιδιαίτερες πολυτέλειες.
 • Συχνές διακοπές ρεύματος.
 • Στο Λαντάκ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Βουδιστικά μνημεία.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία.
 • Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία και πάρα πολύ φολκλόρ.
 • O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στην περιοχή των Iμαλαΐων.
 • Πιθανότητες επί τόπου αλλαγής του προγράμματος, εξ αιτίας καιρικών φαινομένων ή πολιτικής αστάθειας.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Η διαμονή μας σε καραβόσπιτο στο Σριναγκάρ.
 • Θεαματικές διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα ορεινά τοπία του Κόσμου.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Η πολυήμερη παραμονή στο Leh, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλα τα Βουδιστικά μοναστήρια της περιοχής.
 • Η επίσκεψη στο Hemis.
 • Η διανυκτέρευση σε κατασκήνωση στο Sarchu.
 • Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στα Ιμαλάια.
 • Παρακολούθηση τοπικών χορών.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Σταδιακή άνοδος για καλύτερη προσαρμογή στο υψόμετρο και αποφυγή των επικίνδυνων περιοχών.
 • Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων.
 • Θα έχουμε μία ελεύθερη ημέρα στο Manali που κρίνεται απαραίτητη για ξεκούραση.