/DESTINATIONS/ASIA/TRP763916869293411721681621117/DESCRIPTION
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

16 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

3-18 Αυγ  •  12-27 Οκτ

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ

Πρόκειται για ένα λεπτομερές πρόγραμμα της Περσίας, με όλα τα βασικά αξιοθέατα της χώρας, αλλά και με αξιοθέατα άγνωστα στους πολλούς.
Θα πρέπει να πούμε ότι το ταξίδι περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα μιας κλασικής εκδρομής στην Περσία, όπως η Περσέπολη, το Ισφαχάν, το Σιράζ και η Τεχεράνη. Σημαντικές πόλεις όπως το εξαιρετικό Γιαζντ είναι μέσα στους προορισμούς μας επίσης.
Επίτηδες δεν συμπεριλάβαμε την Κασπία. Η περιοχή δεν έχει να επιδείξει μνημεία και αποπνέει μία “βαλκανική” μιζέρια που θυμίζει τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Το να κάνουμε μία τόσο μεγάλη διαδρομή και να ξοδέψουμε πολύτιμο χρόνο, για να δούμε μια ακόμα δασωμένη περιοχή δεν είναι μέσα στη φιλοσοφία μας. Επίτηδες όμως έχουμε προβλέψει τρεις διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας, με την υπέροχη αρχιτεκτονική. Και όταν λέμε υπέροχη, κυριολεκτούμε! Ότι είναι η Φλωρεντία για την Ευρώπη, είναι το Ισφαχάν για την Ασία. Τα συμπλέγματα των κτιρίων της πόλης αυτής, είναι τόσο σοφά χτισμένα και διακοσμημένα, έτσι ώστε το Ισφαχάν να είναι από τις πρώτες πόλεις, που περιλήφθηκαν στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το κλίμα είναι γενικά ήπιο και η ξενάγηση στο Ισφαχάν είναι ευχάριστη. Μερικά από τα πιο όμορφα μνημεία είναι οι διακοσμημένοι μιναρέδες στην είσοδο του Masjed-e Emam και οι γέφυρες του ποταμού Zayande. Και μόνο για το Ισφαχάν, αξίζει ένα ταξίδι στην Περσία!
Θα δούμε επίσης το μακρινό Kerman γνωστό για τις χωμάτινες καστροπολιτείες του, την μυθική Ταυρίδα με ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα παζάρια της Ανατολής, τα Σασσανιδικά ανάγλυφα του Κερμανσάχ, τα αρχαία Εκβάτανα και τον ιστορικό χώρο των Πασαργάδων.
Το πραγματικό ενδιαφέρον πολλών ταξιδιωτών στην Περσία όμως, βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Περσέπολης και όχι άδικα. Τεράστια παλάτια που χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. βρίσκονται σε μια έκταση, που αρχικά κάλυπτε 125.000 τετραγωνικά μέτρα. Το θέαμα εδώ είναι εκπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς πως για να γίνουν όλα αυτά τα αριστουργήματα, εργάστηκαν χιλιάδες άτομα από όλη την αχανή Περσική Αυτοκρατορία.
Το ταξίδι συμπληρώνεται με επισκέψεις στο Σιράζ, την “Πόλη των Ποιητών”, με τους κήπους και τα μαυσωλεία της και το Γιαζντ με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα που θυμίζει τις Χίλιες και Μια Νύχτες! Δύο πόλεις κέντρα του Περσικού πολιτισμού, με πλούσια ιστορία, που συναγωνίζονται σε ωραιότητα ακόμα και το Ισφαχάν.
Η τιμή του ταξιδιού αυτού είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Περσίας, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις συνεχώς ελεύθερο χρόνο και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερα απογεύματα για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση για την Tεχεράνη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Τεχεράνη αργά τη νύχτα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινή περιήγηση της Ιρανικής πρωτεύουσας. Θα διασχίσουμε τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης και θα περάσουμε από το παλιό κοινοβούλιο και το μνημείο Azadi, το σύμβολο της Τεχεράνης, που κτίστηκε για να τιμήσει την επέτειο των 2.500 χρόνων της Περσικής Αυτοκρατορίας. Αν και η Τεχεράνη δεν είναι μια όμορφη πόλη, έχει να επιδείξει κορυφαία μουσεία, τα οποία και θα επισκεφθούμε: το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, που έχει εξαιρετικά εκθέματα από όλες τις ιστορικές περιόδους της Περσίας. Ξεχωρίζουν τα εκθέματα των Μήδων και των Αχαιμενιδών, αλλά και τα αντικείμενα της Ισλαμικής τέχνης, όπως τα μοναδικά δείγματα αυθεντικής Περσικής κεραμικής, που ενσωματώνουν επιρροές από την Ανατολή όσο και από τη Δύση. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο Χαλιών, με υπέροχα χαλιά από όλες τις περιοχές της Περσίας. Θα καταλήξουμε Θα καταλήξουμε στο παλάτι Golestan, ή στο παλάτι Niavaran*. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
* Η επίσκεψη στους θησαυρούς του Σάχη πραγματοποιείται ανάλογα με την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το παλάτι Golestan, ή Niavaran αντίστοιχα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Σήμερα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με την Τεχεράνη, με επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Melat, για να δούμε το Θρόνο του Παγωνιού και τη συλλογή με τα κοσμήματα της αυτοκρατορικής οικογένειας. To μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το μακρινό Kerman, μια από τις πρώτες πόλεις των Σασσανιδών διάσημη για την μακραίωνη ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά, στις παρυφές της μεγάλης ερήμου του ανατολικού Ιράν. Η πόλη φιλοξενεί πολλά ιστορικά τεμένη και Ζωροαστρικούς ναούς και στη διάρκεια των αιώνων ήταν πρωτεύουσα πολλών Περσικών δυναστειών. Άφιξη στο Kerman. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, ξεκινώντας από το εμβληματικό σύμπλεγμα Ganjali Khan, που αποτελείται από ένα μεγάλο καραβάνσαραϊ και ένα υπέροχα διακοσμημένο τέμενος και θα συνεχίσουμε για το Μεγάλο Τέμενος της Παρασκευής. Θα καταλήξουμε στο Mahan, για να δούμε τα μαυσωλεία των σούφι Nimatullah και Ni'mat. Το μεσημέρι, θα ξεκινήσουμε για μια εξόρμηση στην έρημο, για να επισκεφθούμε την συγκλονιστική καστροπολιτεία του Arg-e-Rayen, ένα μοναδικό οχυρωματικό έργο φτιαγμένο από πηλό, από τα μεγαλύτερα του Κόσμου. Επιστροφή στο Kerman, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για το Σιράζ, μια από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις της Περσίας, στα νότια της χώρας. Διαδρομή μέσα από τις στέπες του Περσικού Οροπεδίου με ξεχασμένα χωριά, που ο τρόπος ζωής δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην "πόλη των ποιητών και των κήπων", όπως λέγεται το Σιράζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ημέρες του ταξιδιού μας. Στην πρωινή βόλτα μας, θα δούμε το εντυπωσιακό Μαυσωλείο Shah Cheragh. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τάφο του Σααντί, μεγάλου Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα και του Χαφέζ, λυρικού ποιητή και μυστικιστή που έζησε την εποχή των Μογγόλων ηγεμόνων. Θα συνεχίσουμε για μια εκδρομή στη μοναδική Περσέπολη, έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη και αναμφισβήτητα τον σπουδαιότερο του Ιράν. Η Περσέπολη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. και ήταν η σημαντικότερη πρωτεύουσα της αχανούς Περσικής Αυτοκρατορίας. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πύλη και το παλάτι του Ξέρξη, τα παλάτια του Δαρείου και του Αρταξέρξη και το παλάτι των 100 κιόνων. Θα επισκεφθούμε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο του Naks-e-Rustam με τους λαξευτούς τάφους των Περσών βασιλέων, Ξέρξη, Αρταξέρξη, Δαρείου του Α' και Δαρείου του Β'. Επιστροφή στο Σιράζ και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το απομονωμένο Yazd στο κεντρικό Ιράν, πανάρχαια πόλη και κέντρο του Ζωροαστρισμού. Στη διαδρομή μας, θα κάνουμε μια στάση, για να επισκεφτούμε τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα δούμε το πιο ενδιαφέρον μνημείο της περιοχής, που είναι ο τάφος του βασιλιά Κύρου. Άφιξη στο Γιαζντ το βράδυ. Η πόλη είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της με λάσπη και τούβλα και ιστορικά ήταν πάντα ένα μeγάλο Ζωροαστρικό κέντρο από την εποχή των Σασσανιδών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση της μοναδικής αυτής Μεσαιωνικής πόλης, που εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της. Τα σπίτια στο Γιαζντ έχουν επίπεδες ή ημισφαιρικές οροφές ενώ στο πλάι έχουν μικρούς ανεμόπυργους - τα περίφημα Μπαντγκίρ - οι οποίοι παγιδεύοντας τον αέρα χρησιμοποιούνται για το κλιματισμό στο εσωτερικό του οικήματος. Θα δούμε το μεγάλο Τέμενος της Παρασκευής και θα επισκεφθούμε τον περίφημο Πύργο της Σιωπής, που τον χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να τοποθετούν τους νεκρούς και να τους δίνουν βορά στα όρνεα. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Amir Chakhmaq και το παζάρι και τον αρχαίο Ζωροαστρικό ναό Ateshkande με την άσβεστη φλόγα και την φυλακή που λέγεται ότι κατασκεύασε ο Μέγας Αλέξανδρος. Το μεσημέρι ξεκινάμε για το Ισφαχάν, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και μια από τις ωραιότερες πόλεις του Ισλαμικού κόσμου, που είναι συγχρόνως και ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του ταξιδιού μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Ότι είναι η Φλωρεντία για τη Δύση, είναι το Ισφαχάν για την Ανατολή. Μια πόλη-μουσείο, με αναρίθμητα μνημεία και εκπληκτικά δείγματα Περσικής αρχιτεκτονικής. Στη σημερινή μας πρωινή ξενάγηση του υπέροχου Ισφαχάν, θα δούμε την διάσημη Πλατεία Naqsh-e-Jahan - την κεντρικότερη και πιο πολυφωτογραφημένη της πόλης και τα υπέροχα τεμένη Lotfollah και Ιmam, με επένδυση από γαλαζοπράσινα κεραμικά πλακάκια που σχηματίζουν πανέμορφα γεωμετρικά σχέδια. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην ονειρική αυτή πόλη, καφέ ή τσάϊ σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο, ή για ψώνια στο πλούσιο παζάρι της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα του Ιράν, που έχει απίστευτη ποικιλία αναμνηστικών, χαλιών, κοσμημάτων και έργων τέχνης από όλη τη Μέση Ανατολή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Σήμερα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το Ισφαχάν: Πρωινή επίσκεψη στο εξαώροφο Παλάτι Ali Ghapu, με τους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τα αμέτρητα δωμάτια του. Θα συνεχίσουμε με άλλο ένα παλάτι του Ισφαχάν, το Παλάτι των 40 κιόνων με την περίτεχνη διακόσμηση και την έκθεση από κοσμήματα, όπλα και πανάρχαια Κοράνια μοναδικής αξίας. Θα θαυμάσουμε τις πολύτοξες μεσαιωνικές γέφυρες στον ποταμό Zayande Rud που παλιότερα τα χρησιμοποιούσαν τα καραβάνια για τη μεταφορά εμπορευμάτων και σήμερα είναι προσφιλές φωτογραφικό θέμα των επισκεπτών. Θα τελειώσουμε με επίσκεψη στο παλάτι Hasht-Behesht, στον Αρμενικό καθεδρικό ναό Vank και στο μεγαλοπρεπές Τέμενος της Παρασκευής. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ή τις τελευταίες αγορές στο πολύχρωμο παζάρι της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το Hammadan, στα ανατολικά της χώρας. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την πόλη Arak και θα κάνουμε μια στάση στη μικρή πόλη Golpayegan, που είναι διάσημη για τις τουλίπες της. Εδώ θα επισκεφθούμε το παλιό κάστρο Goged, που σήμερα είναι ξενοδοχείο. Άφιξη στο Hamadan, αρχαιότερη πόλη της Περσίας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση του Hamadan και γνωριμία με την πολύχρονη ιστορία του, μια και η πόλη ταυτίζεται με τα αρχαία Εκβάτανα. Θα περάσουμε από τον τάφο της Εσθήρ και το μαυσωλείο του Gonbad-e-Alavian και θα επισκεφθούμε το Ganj Nameh και τις ανάγλυφες στα βράχια επιγραφές του Ξέρξη και του Δαρείου, γραμμένες στην αρχαία Περσική, τη Βαβυλωνιακή και Ελαμιτική γλώσσα. Θα συνεχίσουμε με τον τάφο του Avicenna, του περίφημου φιλόσοφου και γιατρού του Μεσαίωνα. Αμέσως μετά, θα αφήσουμε το Hamadan και θα ξεκινήσουμε για την ιστορική πόλη Kermanshah. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στο Kangavar και στον αρχαίο ναό της θεότητας Anahita. Ο ναός είναι κτισμένος με ένα συνδυασμό Σασσανιδικής και Αχαιμενιδικής αρχιτεκτονικής. Άφιξη στο Kermanshah και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ημέρα

Το πρωί θα επισκεφθούμε τις ανάγλυφες στους βράχους παραστάσεις του βασιλιά Δαρείου στο Bisotun και του βασιλιά Χοσρόη του Β’ και του Σαπώρ του Γ στο Tagh-e-Bostan. Θα συνεχίσουμε για μία από τις πιο άγνωστες περιοχές της Περσίας, το Περσικό Κουρδιστάν. Θα περάσουμε από ξεχασμένα χωριά για να καταλήξουμε στο Takab*, μία μικρή πόλη στα σύνορα των Ιρανικών επαρχιών του Αζερμπαϊτζάν και του Κουρδιστάν και αφετηρία για όλες τις αρχαιολογικές αποστολές της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

*Αν δεν γίνει διανυκτέρευση στο Takab, θα γίνει στο γειτονικό Zanjan ή στο Maragheh σε παρόμοιο ξενοδοχείο.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ημέρα

Πρωινή εκδρομή σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά και τα πιο μυστηριώδη μνημεία της Εγγύς Ανατολής, τον περίφημο Θρόνο του Σολομώντος, ένα σύμπλεγμα ερειπωμένων Ζωροαστρικών ναών, πύργων και κάστρων, χτισμένων γύρω από μια απομονωμένη λίμνη. Όλο αυτό σύμπλεγμα περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα συνεχίζουμε για την μυθική Ταυρίδα στα βορειοανατολικά της χώρας. Μπαίνουμε πλέον σε ένα από τα πιο άγνωστα μέρη της Περσίας, με πλούσια ιστορία και έντονο χριστιανικό παρελθόν. Στάση στο μοναδικό τρωγλοδυτικό χωριό Kandovan, που οι ερευνητές το ταυτίζουν με το Βιβλικό Κήπο της Εδέμ. Το θέαμα θυμίζει έντονα την Καππαδοκία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς. Άφιξη στην Ταυρίδα, που από την αρχαιότητα ήταν σταθμός των καραβανιών και φημίζεται για τις Αρμένικες εκκλησίες της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

15η ημέρα

Πρωινή ξενάγηση της ιστορικής αυτής πόλης, που πάντα ήταν σταυροδρόμι εμπόρων και στρατηλατών, μια και βρίσκεται σε κομβικό σημείο, ανάμεσα στην Περσία και τον Μεσογειακό Κόσμο. Θα δούμε τις μεσαιωνικές γέφυρες στον ποταμό Qurri, την πύλη του παλιού κάστρου της πόλης Arg-e-Tabriz, το μεγάλο τέμενος Kabud, που για αιώνες ήταν γκρεμισμένο από τους σεισμούς και τώρα αναστηλώνεται και θα καταλήξουμε στο παζάρι της πόλης, που επίσης περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το παζάρι που θεωρείται η μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά του Κόσμου, χωρίζεται σε τομείς: η περιοχή με τα χρυσοχοεία, η περιοχή με τα χαλιά, η περιοχή με τα τρόφιμα κλπ. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην παλιά πόλη και τις τελευταίες αγορές από την Περσία, ή επίσκεψη στο Μουσείο του Αζερμπαϊτζάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

16η ημέρα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.875 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.105 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

760 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.635 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.865 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

585 €

Καντε κρατηση τωρα

3-18 Αυγ  •  12-27 Οκτ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5* Στο Takab: 3*
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει μερικούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Διαδρομές σε ορεινά τοπία και σε περιοχές με στέπες.
 • Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
 • Αξιοθέατα κυρίως Περσικής ιστορίας και Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
 • Καλά ξενοδοχεία, αλλά όχι παντού.
 • Στα μικρά μέρη οι ανέσεις είναι λίγες.
 • Παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
 • Η κουζίνα βασίζεται κυρίως στο κρέας.
 • Οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους με μαντίλα και απαγορεύεται το αλκοόλ.
 • Το διαβατήριο σας, δεν πρέπει να έχει καμία ένδειξη επίσκεψης στο Ισραήλ.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Η διάσχιση του Περσικού Κουρδιστάν.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Η διαμονή μας στην Ταυρίδα.
 • Η επίσκεψη στις Πασαργάδες.
 • Οι τρεις διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν.
 • Η επίσκεψη στα Εκβάτανα.
 • Η διαμονή μας στο Kerman.
 • Η επίσκεψη στο Arg-e-Rayen.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στο εσωτερικό της Περσίας.
 • Γνωριμία με το Περσικό Αζερμπαϊτζάν.
 • Η επίσκεψη στον μακρινό Θρόνο του Σολομώντος.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Η επίσκεψη στην Περσέπολη.