/DESTINATIONS/ASIA/TRP4634169382877717216911101133/DESCRIPTION
ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ
Eαρινές γιορτές των Καλάς

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

10 Ημερες

Συμμετοχες

10 - 16 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

10 - 19 Μαϊ

ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ
Eαρινές γιορτές των Καλάς

Ένα ταξίδι που τα τελευταία χρόνια το κάνει μόνο ο Κανών και έχει την κατάλληλη εμπειρία να σας πάει σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες του πλανήτη.
Με απόλυτη γνώση του προορισμού - μόνο πέρσι στείλαμε με ασφάλεια πέντε γκρουπ στο Πακιστάν - γνωρίζουμε όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα και δεν παραμένουμε σε παρωχημένες γνώσεις περασμένων δεκαετιών.
Αν αυτό δεν είναι εγγύηση για την επιτυχία του ταξιδιού, τότε τι είναι;
Το ταξίδι στο βόρειο Πακιστάν είναι από μόνο του μια περιπέτεια: Ανυπότακτες φυλές, ψηλά βουνά, περίεργες συνήθειες, αλλά και λαμπρά μνημεία, καταπληκτική φιλοξενία και μια ιστορία πολλών αιώνων είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πολύπλοκο μωσαϊκό της περιοχής. Αποκορύφωμα, η επίσκεψη στη φυλή των Καλάς, που η μυστηριώδης καταγωγή της εξάπτει τη φαντασία και η συμμετοχή μας στις χειμερινές γιορτές τους, το περίφημο Chomos.
Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, με επισκέψεις σε λαούς πανάρχαιους, με κουλτούρες που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.
Το ταξίδι μας είναι ένα γεμάτο αρχαιολογικό πρόγραμμα του βόρειου Πακιστάν με οδικές διαδρομές εκεί που πρέπει, για την αποφυγή των συχνών ακυρώσεων των πτήσεων.
Πρόκειται όμως για ένα ταξίδι δύσκολο που απευθύνεται σε έμπειρους και “καλοδουλεμένους” ταξιδιώτες. Στην περιοχή του Ινδοκαύκασου τα καλά ξενοδοχεία λείπουν, και είναι αυτονόητο ότι θα διανυκτερεύουμε σε πολύ απλές πανσιόν, ή κρατικά καταλύματα, χωρίς ανέσεις, ιδιαίτερα στις κοιλάδες των Καλάς. Οι δρόμοι του Βόρειου Πακιστάν, είναι σε κακή κατάσταση και σχετικά μικρές διαδρομές γίνονται σε πολλές ώρες. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι θα επισκεφθούμε ευαίσθητες – και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνες - περιοχές, με ορεινές φυλές πραγματικά ζωντανά μουσεία. Στην αποστολή μας αυτή, σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς και κάθε προσέγγιση γίνεται με διακριτικότητα.
Και κάτι σημαντικό: Αν και οι επισκέψεις γίνονται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών και το ταξίδι έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποφευχθούν περιοχές με ακραία και επικίνδυνα περιστατικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Πακιστάν είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση, οι επιθέσεις των Ταλιμπάν και τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους για μέρες, Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
Στο ταξίδι μας θα δούμε ιστορικούς τόπους σχετικούς με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως τα Τάξιλα, θα θαυμάσουμε την υπέροχη τέχνη Γκαντάρα, με τους “Έλληνες Βούδες” και τα κορινθιακά κιονόκρανα.
Θα επισκεφθούμε πόλεις που έχουν χρόνια να δουν δυτικούς ταξιδιώτες, με δαιδαλώδη και εξωτικά παζάρια. Θα διασχίσουμε περιοχές που θεωρούνται τουριστικά "απάτητες". Θα δούμε παλιά χωριά σκαρφαλωμένα στις απότομες πλαγιές και κοιλάδες με μοναδικά Ιμαλαϊκά τοπία με αιωνόβια κωνοφόρα. Θα περάσουμε από γκρεμούς, φαράγγια, παράξενα χωριά και οικισμούς για να φτάσουμε στο απομονωμένο Chitral και τις ξεχασμένες κοιλάδες των αινιγματικών Καλάς, όπου θα μάθουμε για τη μυστηριώδη αυτή φυλή, που οι ενδυμασίες, τα έθιμα και η γλώσσα της δείχνουν να έχουν στοιχεία ελληνικά. Εδώ θα έχουμε την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Chomos, τη γιορτή του Χειμώνα, που είναι η σπουδαιότερη γιορτή των Καλάς.
Τέλος θα επισκεφθούμε το διάσημο πλέον για τους Ταλιμπάν Πεσαβάρ και το απολιθωμένο στη δεκαετία του 60 Ισλαμαμπάντ.
Συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η επίσκεψη στα χωριά των Καλάς, αλλά και σε ιστορικά μέρη από όπου πέρασαν οι αρχαίοι Μακεδόνες.
Πλεονέκτημα είναι και η χρήση των καλύτερων ξενοδοχείων σε κάθε περιοχή.

Προσοχή! Όλες οι επισκέψεις στην περιοχή του Ινδοκαύκασου, συμπεριλαμβανόμενου του Πεσαβάρ, θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση τις συγκεκριμένες ημέρες. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/Αθήνας και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Islamabad, πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Άφιξη στο Islamabad νωρίς το πρωί. Μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Επίτηδες έχουμε μεριμνήσει για να έχουμε τα δωμάτια για πρωινή ξεκούραση, που κρίνεται απαραίτητη μετά την πολύωρη πτήση μας Το μεσημέρι θα ακολουθήσει βόλτα στη πόλη που σχεδιάστηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Δοξιάδη. Θα ξεκινήσουμε για τη γνωριμία μας με την Πακιστανική πρωτεύουσα, περνώντας από τις φαρδιές λεωφόρους της πόλης και θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό τέμενος Shah Faisal Mosque, ένα από τα μεγαλύτερα της Ασίας, που αποτελεί εξαίρεση στα ισλαμικά καθιερωμένα με την παράδοξη και μοντέρνα αρχιτεκτονική του. Θα συνεχίσουμε με το Εθνικό Μουσείο, με εκθέματα που αντιπροσωπεύουν όλες τις περιοχές της χώρας και θα καταλήξουμε στο ιερό Nurpur Shahan αφιερωμένο στον “αιρετικό” δάσκαλο του Σουφισμού Shah Abdul Latif Kazmi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Το πρωί ξεκινάμε για το ασύλληπτο οδοιπορικό μας στο Βόρειο Πακιστάν, μια συναρπαστική και άγρια περιοχή, που κρατάει τις παραδόσεις της ίδιες και απαράλλαχτες εδώ και αιώνες. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στα αρχαία Τάξιλα, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τα ευρήματα της Ελληνιστικής εποχής και το μουσείο όπου θα θαυμάσουμε τα εκθέματα της τέχνης Γκαντάρα. Τα Τάξιλα, μια εξελληνισμένη πόλη στην κοιλάδα του Ινδού, είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ασίας, με δεκαοκτώ τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά μόνο το 5% από τις οποίες έχει ανασκαφεί. Ξεχωρίζουν οι “Έλληνες Βούδες” και τα κορινθιακά κιονόκρανα. Κατόπιν μπαίνουμε στις ημιορεινές περιοχές του Βορρά και συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Swat, πατρίδα της περίφημης Malala, που έγινε παγκόσμιο σύμβολο μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους Ταλιμπάν και αργότερα πήρε το Νόμπελ Ειρήνης. Άφιξη στο Swat, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Όλη η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στην κοιλάδα Swat, όπου άνθισε η Ελληνο-Ινδική τέχνη Ghandara. Θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στο μουσείο του Swat, για να δούμε πανέμορφα δείγματα της Ελληνο-Ινδικής τέχνης Ghandara, που σώθηκαν από τις επιθέσεις των Ταλιμπάν. Θα συνεχίσουμε για τα ερείπια του Βουδιστικού συγκροτήματος της Butkara θα περάσουμε από την τοποθεσία της αρχαίας Ώρας και θα δούμε επίσης την επιβλητική Βουδιστική στούπα Shingardar και τον βανδαλισμένο από τους Ταλιμπάν Βούδα του Manglawar, λαξευμένο σε ένα βράχο. Θα καταλήξουμε στην αρχαία πόλη Βάζιρα, την οποία πολιόρκησε και κατέλαβε ο Μέγας Αλέξανδρος το 326 π.Χ. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε οδικώς για το Chitral, ένα παλιό πριγκηπάτο, χαμένο στην απεραντοσύνη του Ινδοκαύκασου. Η δύσκολη διαδρομή μας, θα περάσει από κοιλάδες, συστάδες με κωνοφόρα και χωριά που είναι αδύνατον να πιστέψουμε πως χτίστηκαν σε τόσο απότομες πλαγιές. Άφιξη στο Chitral, που είναι η αφετηρία για τις εξορμήσεις στον απαγορευμένο κόσμο των Καλάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Το πρωί θα ξεκινήσουμε για τις ξεχασμένες κοιλάδες των Καλάς. Οι Καλάς ακολουθούν αρχαίες θρησκευτικές δοξασίες και πιστεύεται ότι έχουν σχέση με τους απόγονους του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διαδρομή μέσα από άγρια τοπία και δρόμους κυριολεκτικά λαξευμένους στους βράχους. Άφιξη στην κοιλάδα Bumburet, όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα χωριά των Καλάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια γνωριμία με την μυστηριώδη αυτή φυλή, που οι ενδυμασίες, τα έθιμα και η γλώσσα της δείχνουν να έχουν κάποια κοινά στοιχεία με τα αντίστοιχα ελληνικά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Σήμερα θα απολαύσουμε τις κοιλάδες των Καλάς, έναν τόπο που είναι ένα πραγματικό ζωντανό μουσείο. Η αρχιτεκτονική, η γλώσσα και τα έθιμα τους επιβιώνουν από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα παρευρεθούμε σε χορούς τους, που είναι ομαδικοί και κυκλικοί και θυμίζουν τους χορούς της Μακεδονίας, κάτι ξεχωριστό στις περιοχές αυτές. Θα επισκεφθούμε επίσης την κοιλάδα Rumbur (ή την κοιλάδα Bihrir) για να ζήσουμε από κοντά τους Καλάς και τις συνήθειες τους. Οι δύο αυτές κοιλάδες είναι πιο απομονωμένες και γι’αυτό δυσπρόσιτες. Θα δούμε από κοντά τους αλλόκοτους ναούς των Καλάς, τα εξωπραγματικά νεκροταφεία τους και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες ενδυμασίες των γυναικών που είναι φορτωμένες στολίδια. Το απόγευμα επιστροφή στο Chitral. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Οι επισκέψεις στις κοιλάδες των Καλάς θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από το πρόγραμμα των χειμερινών γιορτών Chomos, που είναι οι σπουδαιότερες της φυλής αυτής.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση, από την ίδια δύσκολη διαδρομή που κάναμε δυο μέρες πριν. Θα συνεχίσουμε μέσα σε βαθιές κοιλάδες και ανάμεσα από απότομες πλαγιές, πριν πάρουμε το δρόμο για το μυθικό Πεσαβάρ, μέσα από δασωμένα τοπία, πλαγιές και κοιλάδες γεμάτες καλλιέργειες, ορμητικά ποτάμια και χωριά από λάσπη. Άφιξη στο Πεσαβάρ, πολύ κοντά στα Αφγανικά σύνορα και το Πέρασμα Khyber, την περίφημη Πύλη προς την Κεντρική Ασία. To Πεσαβάρ είναι ένας τόπος μαγικός, που κρύβει εκπληκτικές ομορφιές όσο και κινδύνους, με μια ατμόσφαιρα που έχει χαθεί από τα περισσότερα μέρη της Ασίας. Τακτοποίηση στο καλά φυλασσόμενο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Το πρωί, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην πόλη αυτή, που είναι σταυροδρόμι της Κεντρικής Ασίας. Χρώματα, ήχοι, μυρωδιές συνθέτουν ένα ασύλληπτο εξωτικό μωσαϊκό. Το Πεσαβάρ είναι η πόλη της φυλής των Παστούν ή Πατάν, που καυχιούνται για την πανάρχαια ιστορία τους και που πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν μακρινή συγγένεια με τους αρχαίους Μακεδόνες. Ανακατεμένοι με τους Πατάν, υπάρχουν Αφγανοί και κάτοικοι του Μπαλτιστάν, Ουζμπέκοι και Ουϊγούροι από το Κινεζικό Τουρκεστάν, Βελούχοι και άγριοι νομάδες από τις απαγορευμένες περιοχές του Βαζιριστάν. Στην περιήγηση μας θα θαυμάσουμε την τοπική αρχιτεκτονική με τα παλιά κτίρια με τους ξυλόγλυπτους εξώστες, θα περάσουμε από το φρούριο Bala Hisar, το οποίο στέγασε την Αφγανική δυναστεία των Durrani και σήμερα είναι η έδρα των συνοριακών σωμάτων ασφαλείας και θα επισκεφθούμε το τέμενος Mahabat Khan, το ωραιότερο της πόλης, που κτίστηκε το 1630. Θα καταλήξουμε στο μουσείο το οποίο στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή Ελληνο-Ινδικής τέχνης στον Κόσμο, καθώς και αρχαία ελληνικά νομίσματα και είδωλα των Καλάς. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, εφ’όσον οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέπουν, θα περάσουμε από το εξωπραγματικό παζάρι του Πεσαβάρ, ένα από τα πιο αυθεντικά παζάρια στον πλανήτη. Πρόκειται για ένα πολυδαίδαλο συνονθύλευμα παζαριών όπως το παζάρι Khyber και το Qissa-Khawani – το περίφημο παζάρι των παραμυθάδων - που απλώνονται μετά την μεσαιωνική Πύλη της Καμπούλ. Το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο και διαδρομή για την επιστροφή μας στο Islamabad. Θα περάσουμε τον Ινδό ποταμό, ακριβώς στο σημείο απ’όπου πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος και μετά από ξεκούραστη διαδρομή θα φτάσουμε στο Islamabad αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση πριν την πολύωρη πτήση μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.390 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.620 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

675 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

3.065 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

3.295 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

590 €

Καντε κρατηση τωρα

10 - 19 Μαϊ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση:  675 €

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Απλός ξενώνας στους Καλάς
 • Hμιδιατροφή
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Είσοδοι εθνικών πάρκων
 • Ειδικές άδειες παραμεθορίων περιοχών
 • Aρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έντυπα
 • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα Πακιστάν
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Έξτρα γεύματα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Πρόκειται για ένα ταξίδι δύσκολο που απευθύνεται σε έμπειρους και “καλοδουλεμένους” ταξιδιώτες.
 • Ενώ στις μεγάλες πόλεις τα ξενοδοχεία είναι εξαιρετικά, στην περιοχή του Ινδοκαύκασου τα καλά ξενοδοχεία λείπουν, και είναι αυτονόητο ότι θα διανυκτερεύουμε σε πολύ απλές πανσιόν, ή κρατικά καταλύματα, χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις, ιδιαίτερα στις κοιλάδες των Καλάς.
 • Οι δρόμοι του Βόρειου Πακιστάν, είναι σε κακή κατάσταση και σχετικά μικρές διαδρομές γίνονται σε πολλές ώρες.
 • Συχνά μπλόκα στους δρόμους.
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε λαούς-ζωντανά μουσεία και θα πρέπει οι λαοί αυτοί να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και διακριτικότητα.
 • Συχνές διακοπές ρεύματος.
 • Το γκρουπ θα έχει ένοπλη αστυνομική ή στρατιωτική συνοδεία σε μεγάλο μέρος της αποστολής.
 • Το Πακιστάν είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
 • Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση, οι επιθέσεις των Ταλιμπάν και τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους για μέρες.
 • Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
 • Προσοχή! Όλες οι επισκέψεις στην περιοχή του Ινδοκαύκασου, συμπεριλαμβανόμενου του Πεσαβάρ, θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση τις συγκεκριμένες ημέρες.
 • Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μεγάλη εμπειρία στα ταξίδια στο Πακιστάν.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Aποφυγή των ακατάλληλων για αυτή την εποχή περιοχών του Πακιστάν.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Η διαμονή μας στο απροσπέλαστο Πεσαβάρ.
 • Η εγγυημένη επίσκεψη στα Τάξιλα.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Επισκέψεις σε τοποθεσίες σχετικές με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 • Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στις περιοχές των Καλάς.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων.
 • Η παρακολούθηση των χειμερινών γιορτών των Καλάς.
 • Πολύ σημαντικό: Η διαμονή μας γίνεται αποδεδειγμένα στα καλύτερα ξενοδοχεία, γιατί το Πακιστάν δεν είναι χώρα για πειραματισμούς ξενοδοχείων.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο ακριβώς με την άφιξη στο Ισλαμαμπάντ, για να απολαύσουμε ξεκούραστα το ταξίδι μας και το απόγευμα να δούμε με την άνεση μας την πόλη.