/DESTINATIONS/ASIA/TRP348817075634391721681621218/DESCRIPTION
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 3 - Μεσαίο προς δύσκολο

Xώρες με μέτρια υποδομή. Διανυκτερεύσεις σε καλά ξενοδοχεία, αλλά και όπου είναι απαραίτητο σε ξενοδοχεία χαμηλού επιπέδου, λόγω έλλειψης άλλων. Oρισμένες διανυκτερεύσεις γίνονται σε υποτυπώδη καταλύματα ή αντίσκηνα. Για ορισμένες διαδρομές απαιτείται η χρήση αυτοκινήτων ανωμάλου δρόμου 4x4. Πιθανές επιτόπου αλλαγές του προγράμματος, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων – καταστάσεων, ή πολιτικής αστάθειας. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Μεγάλες οδικές διαδρομές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, με ανυπαρξία διευκολύνσεων.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Αποστολή+Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι εξερεύνησης φυσικών μνημείων, λαών και πολιτισμών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

14 Ημερες

Συμμετοχες

8 - 10 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

1 - 14 Οκτ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Σκληρά άγονα βουνά και χωριά από λάσπη, εύφορες καταπράσινες κοιλάδες και πολύχρωμα τεμένη είναι αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης στο Αφγανιστάν, μια από τις πιο άγνωστες, πιο κλειστές και πιο δυσπρόσιτες χώρες του πλανήτη.
Μετά από έναν συνεχή πόλεμο που κράτησε για πάνω από σαράντα χρόνια, φονικούς σεισμούς και συνεχόμενες χρεωκοπίες, η χώρα παραδομένη στη μοίρα της και με ένα αμφίβολο πια μέλλον, προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της.
Μέσα σε έναν Μουσουλμανικό πολιτισμικό ωκεανό ξεπροβάλουν δειλά τα σπαράγματα ενός λαμπρού παρελθόντος, τόσο οικείου για μας τους Έλληνες. Οι εμβληματικές ανασκαφές του αρχαιολόγου Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη έφεραν στο φως ολόκληρες πόλεις του ελληνιστικού κόσμου με αμύθητους θησαυρούς, ελληνικές επιγραφές και νομίσματα Ελλήνων βασιλιάδων. Η ανακάλυψη αυτών των χρυσών θησαυρών από τον Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη, συγκρίθηκε με την ανακάλυψη των θησαυρών του Τουταγχαμών στην Αίγυπτο και ευτυχώς φυγαδεύτηκαν έγκαιρα και γλύτωσαν από την καταστροφή του πρώτου καθεστώτος των ταλιμπάν.
Στην επική αυτή αποστολή, θα επισκεφθούμε το μουσείο της Καμπούλ που λεηλατημένο ξαναβρίσκει σιγά σιγά τον σπουδαίο ρόλο του στον πολιτισμό του Αφγανιστάν και θα πάμε στη Χεράτ, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες παλιές πόλεις της Ασίας με μια σπουδαία οχυρωμένη ακρόπολη και με παζάρια που βγήκαν από άλλες εποχές. Θα συνεχίσουμε για τον Αφγανικό βορρά με το Μαζάρ-ι-Σαρίφ και τα μεγάλα προσκυνήματα του, τον ποταμό Ώξο και τους ερειπωμένους οικισμούς που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Τέλος θα καταλήξουμε στο θρυλικό Μπαμιάν με τους περίφημους βούδες που έγιναν πρωτοσέλιδα όταν ανατινάχτηκαν από τους ταλιμπάν.
Ένα ταξίδι-αποκάλυψη με πολλές ιδιαιτερότητες σε μια χώρα δύσκολη, από τις φτωχότερες του πλανήτη, που είναι πρόκληση για τον πραγματικό ταξιδιώτη και τον συνειδητοποιημένο ερευνητή.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Dubai.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η HMEPA

Άφιξη στο Dubai το ξημέρωμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η μέρα είναι ελεύθερη ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση της βίζας για το Αφγανιστάν. Μπορείτε να χαλαρώσετε στο ξενοδοχείο ή να απολαύσετε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η HMEPA

Έχοντας στα χέρια μας τις πολυπόθητες βίζες για την είσοδό μας στο Αφγανιστάν, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Dubai για την πτήση μας προς την Καμπούλ. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Συνάντηση με τον ντόπιο συνοδό μας ο οποίος θα μας ενημερώσει σχετικά με το ταξίδι μας και το πώς θα πρέπει να κινηθούμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η HMEPA

Μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε μια επίσκεψη σε τοπικό ραφείο για να επιλέξουμε την ενδυμασία που φορώντας την θα διευκολυνθούμε πολύ κατά την επίσκεψη μας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε με βόλτα στην Αφγανική πρωτεύουσα. Πρώτα θα πάρουμε την άδειά μας που θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε εκτός της πρωτεύουσας. Θα συνεχίσουμε για το Εθνικό Μουσείο του Αφγανιστάν, όπου εκτίθενται χειρόγραφα, μινιατούρες, όπλα και αντικείμενα τέχνης που ανήκουν στις πρώην βασιλικές οικογένειες. Δίπλα βρίσκεται το παλάτι Darul Aman, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Amanullah Khan τη δεκαετία του 1920 και έχει πάνω από 150 δωμάτια. Θα δούμε επίσης το παλιό τζαμί Sakhi με τα τυρκουάζ πλακάκια, που είναι ιερός τόπος για τους Σιίτες, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι το μέρος που αναπαύτηκε ο Χαζράτι Αλί, εξάδελφος και γαμπρός του προφήτη Μωάμεθ. Θα περπατήσουμε γύρω από τον Κήπο του Babur, που δημιουργήθηκε το 1528 και είναι ένα ιστορικό πάρκο, που φιλοξενεί τον τάφο του Moγγόλου αυτοκράτορα Babur και θα καταλήξουμε στην Αγορά των Πουλιών Ka Faroshi, που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης της Καμπούλ. Αυτή η στενή αγορά είναι γεμάτη με μικρά καταστήματα που πουλάνε όλα τα είδη των πουλιών, αλλά και με ξυλουργεία, μικρά εργαστήρια και μικρομάγαζα κάθε είδους. Εξερευνώντας τις αγορές της παλιάς πόλης, θα αγοράσουμε αφγανικά προϊόντα και θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο του Abdur Rahman Khan, που ήταν Εμίρης του Αφγανιστάν μεταξύ 1880 και 1901. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η HMEPA

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν. Με την άφιξη μας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την παλιά πόλη, που είναι η πιο ολοκληρωμένη παραδοσιακή μεσαιωνική πόλη στο Αφγανιστάν. Εκτός από τους τέσσερις κεντρικούς δρόμους που διακλαδίζονται από το παζάρι του Chahar Su και οδηγούν στις πύλες των παλιών τειχών, η παλιά πόλη έχει να παρουσιάσει την Ακρόπολη και το μεγάλο Τέμενος της Παρασκευής. Μακριά από τους κεντρικούς δρόμους, η πόλη μετατρέπεται σε ένα λαβύρινθο από δρομάκια, που κρύβουν τα σπίτια πίσω από ψηλούς τοίχους από λάσπη. Η περιπλάνηση στους δρόμους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρουμε μια καλή γεύση από την παραδοσιακή αστική ζωή της Χεράτ και του Αφγανιστάν. Ξεκινώντας από το πολύβουο Chahar Su με τα μικρομάγαζα και τα παλιά χάνια, που χρησίμευαν σαν αποθήκες και πανδοχεία για εμπόρους και τεχνίτες, θα συνεχίσουμε για την Ακρόπολη, που θεωρείται ότι στέκεται στα θεμέλια ενός φρουρίου που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος. Οι 18 πύργοι της υψώνονται πάνω από 30 μέτρα πάνω από το επίπεδο του δρόμου και η θέα από τις επάλξεις προς την πόλη είναι εκπληκτική. Θα καταλήξουμε στο Μεγάλο Τέμενος της Παρασκευής, ένα από το πιο εντυπωσιακά τεμένη της Ασίας, που στην αυλή του υπάρχει ακόμη το χάλκινο δοχείο του 14ου αιώνα, που υποτίθεται ότι από αυτό έπινε σερμπέτι ο Ταμερλάνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα ξυπνήσουμε νωρίς για να εξερευνήσουμε το συναρπαστικό παζάρι της πόλης – εδώ όλοι ξεκινούν νωρίς το πρωί. Μικροπωλητές, γυναίκες καλυμμένες με μπούργκες, σαρικοφόροι μουλάδες, βλοσυροί Ταλιμπάν και καθημερινοί άνθρωποι συνωστίζονται στα δρομάκια του παζαριού για το μεροκάματο και τα ψώνια της ημέρας. Θα συνεχίσουμε με μια επίσκεψη στο συγκρότημα Musalla του 15ου αιώνα, που περιλαμβάνει το μαυσωλείο της Gohar Shad, της νύφης του Ταμερλάνου, μιας από τις πιο αξιόλογες γυναίκες στην ιστορία του Αφγανιστάν και μεγάλης προστάτιδας των τεχνών, η οποία έκτισε μερικά από τα ωραιότερα ισλαμικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του συγκροτήματος Musalla, όπως και του Μεγάλου Τεμένους του Mashhad στο Ιράν. Το συγκρότημα Musalla της Χεράτ ήταν το αριστούργημά της, αποτελούμενο από τζαμί, μεντρεσέ, μαυσωλείο και πάνω από είκοσι μιναρέδες. Στο απόγειό του συναγωνίστηκε τα μεγαλύτερα ισλαμικά αρχιτεκτονήματα από τη Σαμαρκάνδη και το Ισφαχάν, μέχρι το Κάιρο και τη Βαγδάτη. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε στη μεγάλη αγορά των χαλιών, μια και η Χεράτ είναι το σπουδαιότερο κέντρο κατασκευής χαλιών στη χώρα. Για τους περισσότερους Αφγανούς, τα χαλιά είναι μια σημαντική αγορά. Ισοδυναμεί με ένα δυτικό που αγοράζει ένα αυτοκίνητο και οι διαπραγματεύσεις θεωρούνται δεδομένες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Καμπούλ. Άφιξη το μεσημέρι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στις αγορές της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή πτήση για το Mazar-I-sharif στο βόρειο άκρο της χώρας, κοντά στη μεθόριο με το Ουζμπεκιστάν και μια από τις πιο προοδευτικές πόλεις του Αφγανιστάν. Η ονομασία Mazar-I-Sharif σημαίνει “Τάφος των Εξυψωμένων”, γιατί πιστεύεται ότι η πόλη είναι ο τόπος ταφής του Ali, εξαδέλφου και γαμπρού του προφήτη. Η πόλη αυτή, που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 380 μέτρων και νότια του ποταμού Ώξου, παρουσιάζει σημαντικό ιστορικό ενδιαφέρον λόγω των πολλών ελληνιστικών αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο μνημείο αυτής της πόλης, το μεγάλο τέμενος που στεγάζει το ιερό και τον τάφο του Hazrat Ali, που σύμφωνα με τους Αφγανούς είναι ενταφιασμένος εδώ κι όχι στη Νατζάφ του Ιράκ. Οι δίδυμοι μπλε θόλοι του ναού είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Αφγανιστάν και προσκυνητές έρχονται από όλη τη χώρα για να αποτίσουν τα σέβη τους στον τάφο που βρίσκεται εντός. Αν και η είσοδος στο κτήριο του ιερού απαγορεύεται στους μη μουσουλμάνους, η θέα του τεμένους από το πάρκο που το περιβάλλει αποζημιώνει τους επισκέπτες. Τα περιστέρια στο συγκρότημα του ιερού είναι διάσημα σε όλο το Αφγανιστάν. Κάθε έβδομο περιστέρι λέγεται ότι περιέχει ένα πνεύμα και η τοποθεσία είναι τόσο ιερή, που αν πετάξει εδώ ένα γκρίζο περιστέρι, γίνεται λευκό μέσα σε 40 ημέρες. Θα συνεχίσουμε με μια κοντινή εκδρομή στο γειτονικό Balkh, που βρίσκεται στη θέση της αρχαίας πόλης των Βάκτρων. Κάποτε συγκρίσιμη με τη Βαβυλώνα σε μεγαλοπρέπεια και μέγεθος, τα ερείπια της αρχαίας πόλης, αν και κακοσυντηρημένα, εξακολουθούν να προσφέρουν αναλαμπές ενός λαμπρού παρελθόντος. Ο Μάρκο Πόλο πέρασε από εδώ και περιέγραψε το Balkh ως “ευγενή και σπουδαία πόλη”. Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε ολόκληρη την περιοχή της Βακτρίας το 328 π.Χ. και τη χρησιμοποίησε ως έδρα του για δύο χρόνια, ενώ ίδρυσε και τη δική του ελληνική αποικία, όπου παντρεύτηκε τη Ρωξάνη της Βακτριανής. Η πόλη ήταν η πρωτεύουσα του Ελληνο-Βακτριανού Βασιλείου, πριν κατακτηθεί από τους Ινδοσκύθες, τους Πάρθους και τους Σασσανίδες Πέρσες. Καταστράφηκε από τον Τζένγκις Χαν, ξαναχτίστηκε από τον Ταμερλάνο, κυβερνήθηκε από Ουζμπέκους, Μογγόλους και Άραβες και διεκδίκησε την πατρότητα του Σούφι ποιητή Ρουμί και του Ζωροάστρη, ιδρυτή της θρησκείας του Ζωροαστρισμού. Τα ερείπια του Madjide Haji Pivada, ενός από τα παλαιότερα τεμένη του Κόσμου, και του εντυπωσιακού τεμένους Khwaja Mohammed Parsa με τα μπλε πλακάκια εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ, όπως και η περίφημη Αψίδα Nawbahar αλλά και τα απομεινάρια μιας βουδιστικής στούπας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα κατευθυνθούμε ανατολικά με προορισμό τη μικρή πόλη Kunduz. Στην τοποθεσία της Kunduz βρισκόταν η αρχαία πόλη Δράψακα. Ήταν ένα σπουδαίο κέντρο βουδιστικής μάθησης με τη μεγαλύτερη ακμή του κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ. Η Kunduz καταλήφθηκε από τους Ταλιμπάν το 1997. Ήταν η τελευταία μεγάλη πόλη που κατείχαν οι Ταλιμπάν πριν από την κατάκτησή της από τις δυνάμεις της Βόρειας Αφγανικής Συμμαχίας, υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ΗΜΕΡΑ

Ολοήμερη εκδρομή στη συγκλονιστική Αλεξάνδρεια επί του Ώξου, ή Αλεξάνδρεια Ωξειανή, αρχαία πόλη η οποία θεωρείται ότι ιδρύθηκε από το Μεγάλο Αλέξανδρο, στη Σογδιανή. Η πόλη αυτή αναφέρεται από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο ως ευρισκόμενη πάνω στον Ώξο ποταμό, στην περιοχή μεταξύ του Ώξου και του Ιαξάρτη. Η θέση της Αλεξάνδρειας της επί του Ώξου δεν έχει ταυτοποιηθεί με βεβαιότητα, αλλά πιθανότατα πρόκειται για την τοποθεσία Ai-Khanoum, όπου ο γνωστός αρχαιολόγος Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης έκανε εκτεταμένες ανασκαφές, που έφεραν στο φως μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς θησαυρούς της Κεντρικής Ασίας. Η Αλεξάνδρεια επί του Ώξου, μετονομάστηκε σε Ευκρατίδεια της Βακτρίας και ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του Ελληνικού βασιλείου της Βακτριανής. Μεταγενέστερες αναλύσεις εισηγούνται ότι η πόλη ιδρύθηκε το 280 π.Χ. από το βασιλιά της Αυτοκρατορίας των Σελευκιδών, Αντίοχο Α΄ Σωτήρα. Η πόλη ήταν ένα από τα κύρια σημεία του ελληνισμού στην Ανατολή για περισσότερο από δύο αιώνες, μέχρι την καταστροφή της από νομάδες εισβολείς γύρω στο 145 π.Χ., περίπου την περίοδο του θανάτου του Ευκρατίδη Α΄ της Βακτρίας. Αφού επισκεφθούμε τις ανασκαφές και την ερειπωμένη σήμερα ακρόπολη, θα επιστρέψουμε στην Kunduz το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

11η ΗΜΕΡΑ

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στην Καμπούλ. Η θεαματική διαδρομή μας θα περάσει από τις άνυδρες δυτικές υπώρειες του Ινδοκαύκασου, ανάμεσα από βουνά και ορεινές διαβάσεις, με υψηλότερο σημείο το ορεινό πέρασμα Salang. Θα διέλθουμε από την περιοχή των φοβερών και περήφανων Πατάν και παλιότερα των Ερυθρών Καλάς, που εξισλαμίστηκαν βίαια και είναι ξαδέρφια με τους Καλάς του Πακιστάν, στην την άλλη πλευρά του Ινδοκαύκασου. Θα περάσουμε από χωριά και πόλεις όπου πλήθη Αφγανών αγωνίζονται για τον επιούσιο και τίποτα δε δείχνει ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Ένας τόπος σκληρός, που διαμορφώνει και τη ζωή και το χαρακτήρα των κατοίκων του, με αναρίθμητα φωτογραφικά θέματα. Άφιξη στην Καμπούλ αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

12η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για έναν από τους πιο εμβληματικούς τόπους του Αφγανιστάν, το θρυλικό Bamyan, γνωστό για τους κολοσσιαίους λαξευτούς Βούδες που ανατίναξαν οι Ταλιμπάν. Αφού φτάσουμε το μεσημέρι, θα επισκεφθούμε τις άδειες πλέον κόγχες όπου υπήρχαν οι Βούδες και αν έχουμε χρόνο, θα εξερευνήσουμε τους γύρω βράχους, που είναι γεμάτοι με σπηλιές που περιέχουν τοιχογραφίες (οι περισσότερες κατεστραμμένες από τους Ταλιμπάν). Σε μικρή απόσταση από το Bamyan βρίσκεται η περίφημη Πόλη των Ουρλιαχτών ή Πόλη των Θρήνων και το κάστρο Shahr-I-Gholghola, που καταστράφηκε από τον Τζένγκις Χαν το 1221, όταν ο αγαπημένος του εγγονός, που πολιορκούσε το Bamyan, σκοτώθηκε από ένα βέλος που έριξαν οι πολιορκημένοι, με αποτέλεσμα ο Τζένγκις Χαν να σφάξει όλο τον πληθυσμό της πόλης και της γύρω περιοχής, εξ ου και η μακάβρια ονομασία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

13η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα επιστροφής στην Καμπούλ σήμερα, αφού περάσουμε από την ίδια διαδρομή που μας έφερε την προηγουμένη στο Bamyan. Άφιξη στην Καμπούλ το μεσημέρι και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Ντουμπάι. Άφιξη στο Ντουμπάι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση,

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

14η ΗΜΕΡΑ

Νωρίς το πρωί, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

4.330 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

4.560 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

770 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

5.100 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

5.330 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

685 €

Καντε κρατηση τωρα

1 - 14 Οκτ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 3* & 4*
 • Hμιδιατροφή
 • Πρωινό στο Ντουμπάι
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Ειδικές άδειες μετακίνησης εκτός Καμπούλ
 • Aρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Βίζα Αφγανιστάν
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης*
 • Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
 • Φ.Π.A.
       
        *Mέχρι//από το Ντουμπάι

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλοι καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Έξτρα γεύματα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που επιθυμούν θα επισκεφτούν μια από τις πιο απομονωμένες και δύσκολες χώρες του πλανήτη μας.
 • Πολλά σημεία που επισκεπτόμαστε είναι δυσπρόσιτα με περιορισμένες υποδομές.
 • Ορεινά τοπία εξαιρετικής ωραιότητας στην οροσειρά του Ινδοκαύκασου.
 • Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η απόκλιση από το δρομολόγιο για λόγους ασφαλείας.
 • Αποφεύγουμε επίσης επισκέψεις σε τόπους όπου απαγορεύεται η προσέγγιση των γυναικών για να αποφύγουμε την άσκοπη ταλαιπωρία πολύωρων διαδρομών. Τέτοιοι τόποι είναι οι λίμνες Μπαντάρ Αμίρ για παράδειγμα.
 • Τα ξενοδοχεία είναι απλά αλλά ενδεδειγμένα για ξένους επισκέπτες.
 • Οι δρόμοι του Αφγανιστάν είναι σε κακή κατάσταση και σχετικά μικρές διαδρομές γίνονται σε πολλές ώρες.
 • Συχνά μπλόκα στους δρόμους.
 • Οι ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών είναι κάτι το συνηθισμένο και σε γενικές γραμμές οι υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες ειδικά εκτός της Καμπούλ.
 • Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ντόπια κουλτούρα και τα ιστορικά μνημεία της χώρας.
 • Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπου η πεζοπορία δεν είναι υποχρεωτική για όλους.
 • Συχνές διακοπές ρεύματος.
 • Το Αφγανιστάν είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση και τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους. Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
 • Προσοχή: λόγω του καθεστώτος του Αφγανιστάν που δεν αναγνωρίζεται σχεδόν από καμία άλλη χώρα, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική και την ασφάλιση αστικής ευθύνης, παρά μόνο μέχρι και από το Ντουμπάι.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Γνωριμία με μια χώρα απάτητη και άγνωστη στο διεθνή τουρισμό.
 • Άνετο μελετημένο πρόγραμμα για επίσκεψη στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της χώρας.
 • Επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Επίσκεψη στη μοναδική Αλεξάνδρεια επί του Ώξου, στα σύνορα με το Τατζικιστάν.
 • Η επίσκεψη στo ιστορικό Bamyan με τους κατεστραμμένους Βούδες από τους Ταλιμπάν.
 • Γνωριμία με την Καμπούλ και το εθνικό μουσείο της.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα με τρεις εσωτερικές πτήσεις για να μη χάνουμε χρόνο.
 • Η επίσκεψη στη συγκλονιστική Herat, από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Ασίας.
 • Έμπειροι τοπικοί συνοδοί με άριστες γνώσεις.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Η πολυήμερη παραμονή στην περιοχή του Ώξου, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλες τις
  ελληνιστικές αρχαιότητες και τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Β.Σαρηγιαννίδη.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.