/DESTINATIONS/MIDDLE EAST/TRP11071686908689172168162192/DESCRIPTION
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Καππαδοκία & Κομμαγηνή

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 1 - Πολύ εύκολο

Tαξίδια χωρίς δυσκολία. Kαλά ξενοδοχεία, συνήθως 4* ή 5* με καλή εξυπηρέτηση. Εύκολα προγράμματα, κατάλληλα για όλους.

Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

6 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

6-11 Αυγ • 10-15 Σεπ • 22-27 Οκτ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Καππαδοκία & Κομμαγηνή

Ένα υπέροχο ταξίδι που μας δίνει την ευκαιρία να επισκεφθούμε τόπους μαγικούς και παραμυθένιους με άνεση και ασφάλεια.
Τα παράξενα τοπία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς και οι τρωγλοδυτικοί ναοί είναι τα κορυφαία αξιοθέατα αυτού του ταξιδιού. Μέχρι να ανεβούμε στο όρος Νεμρώδ και να γνωρίσουμε την συγκλονιστική Κομμαγηνή, με τα γιγαντιαία αγάλματα της. Τότε θα καταλάβουμε πόσο προνομιούχοι είμαστε που μπορέσαμε να δούμε ένα τέτοιο θέαμα. Εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ και που θα μας συντροφεύει για πάντα. Ένας γιγαντιαίος τύμβος σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, που τον περιτριγυρίζουν κολοσσιαία αγάλματα, στη μέση μιας απόκοσμης ερημιάς.
Στην Καππαδοκία πηγαίνουμε συνεχώς κάθε χρόνο από το 1993. Σε κρίσεις όπως αυτές με τον Οτσαλάν, ή τα Ίμια, εμείς στέλναμε γκρουπ στην Καππαδοκία. Όταν οι άλλοι έκαναν γύρους Ιταλίας και ταξίδια στη Ντίσνευλαντ, εμείς εξερευνούσαμε σε βάθος την Τουρκία και προσφέραμε πρωτοποριακά προγράμματα στον ψαγμένο ταξιδιώτη. Και αυτό, γιατί στα δικά μας γκρουπ δεν έρχεται ο μέσος τουρίστας που ταξιδεύει για να κάνει ψώνια και να διασκεδάσει, αλλά ο περιηγητής που θέλει να μάθει και να γνωρίσει εμπεριστατωμένα τον τόπο. Τη δεκαετία του 90 κανένας δεν πήγαινε στην Καππαδοκία, εκτός από μας.
Οι αρχηγοί μας λοιπόν είναι πλήρως κατατοπισμένοι και ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο. Το πρόγραμμα είναι δοκιμασμένο και είναι η απόλυτη εγγύηση για να περάσετε καλά και κυρίως για να μάθετε πολλά για τον τόπο που επισκέπτεστε.
Επίσης, ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά τις πτήσεις με τα αερόστατα, έψαξε και βρήκε απίστευτα μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια εκατοντάδες Έλληνες στα βάθη της γειτονικής χώρας όπου γνώρισαν τα ιστορικά τοπία της Καππαδοκίας με απόλυτη επιτυχία. Αν δεν είναι αυτό εγγύηση, τότε ποιο είναι;
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η συντόμευση του κλασικού ταξιδιού στην Καππαδοκία και Κομμαγηνή, αποφεύγοντας περιοχές, που ίσως να μας δημιουργούσαν προβλήματα.
Θα έχουμε εξαιρετικές ξεναγήσεις σε μνημεία και σε μουσεία και θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, χωρίς ανούσιες επισκέψεις σε τόπους, που σήμερα δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον. Θα παρακολουθήσουμε - προαιρετικά - χορούς δερβίσηδων και θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να πετάξουμε με αερόστατο, πάνω από μία ονειρική Καππαδοκία που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.
Μεγάλη σημασία έχει ότι περιλαμβάνεται η ημιδιατροφή και το ότι έχουμε πολλές ξεναγήσεις: Άλλο είναι να βλέπεις δύο μνημεία την ημέρα και άλλο πέντε. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις.
Και πάνω απ'όλα, ένα σύντομο πρόγραμμα για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο, με όλα τα βασικά αξιοθέατα της Καππαδοκίας και της Κομμαγηνής σε πολύ καλή τιμή!
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση για την Kαππαδοκία, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο κέντρο της Μικράς Ασίας και είναι ένα συμπαγές οροπέδιο 1.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το ουσιώδες χαρακτηριστικό της είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου, με απίστευτους γεωλογικούς σχαηματισμούς. Πρώτος που μνημονεύει τη Καππαδοκία ήταν ο Ηρόδοτος και τους κατοίκους της Καππαδόκες, που πρέπει να εγκαταστάθηκαν μετά το 1600 πΧ αφού εκεί ήταν το κράτος των Χετταίων. Άφιξη το βράδυ στην Καππαδοκία και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για μια εκτεταμένη περιήγηση στα θαύματα της Καππαδοκίας. Σε αυτόν τον παράξενο τόπο, υπάρχουν κορυφές λόφων με ολόγυρα φυσικά φρούρια από βράχους, ή φαρδιές εκτάσεις από κώνους, σφικτά και πυκνά τοποθετημένες. Πρώτος σταθμός το χωριό Uçhisar με την Κοιλάδα των Περιστεριών. Εδώ εντυπωσιάζει η μορφή των ηφαιστειογενών βράχων, που έχουν λαξευθεί και έχουν διαμορφωθεί σε σπίτια και περιστερώνες. Σε όλες τις εποχές η βραχώδης Καππαδοκία προσέφερε την ασυλία στους κατοίκους της από τις διώξεις, λεηλασίες και σφαγές των συχνών εχθρικών επιδρομών. Κατοικίες, σκήτες, μοναστικά κέντρα, σκαλιστές στα βράχια εκκλησίες με σημαντικές αγιογραφίες, πολιτείες ολόκληρες σκαμμένες στο υπέδαφος της σώζονται μέχρι και σήμερα. Ακολουθεί η κοιλάδα του Göreme (Κόραμα) με τους ηφαιστειογενείς κώνους και τους λαξευτούς ναούς, που λαξεύτηκαν για να στεγάσουν τους ερημίτες και τους ασκητές από την Πρωτοχριστιανική περίοδο. Το Göreme είναι ένα ολόκληρο ανοικτό μουσείο με μια πλειάδα εκκλησιών και όλο το συγκλονιστικό αυτό σύνολο έχει χαρακτηριστεί σαν μνηεμείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν διάσπαρτες υπόσκαφες εκκλησίες από τον 7ο μέχρι και τον 13ο αιώνα, όπως η εκκλησία των Σανδάλων, η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Βασίλειος, η εκκλησία του Φιδιού, και η εκκλησία της Μηλιάς. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, που διατηρήθηκαν καλά λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός. Στη συνέχεια και μέσα από τοπία παραμυθένια φτάνουμε στο Paşabağ, όπου θα συναντήσουμε λαξευμένες στον βράχο εκκλησίες, και τις περίφημες “νεραϊδένιες καπνοδόχους” που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα Dervent, με τους ιδιότυπους σχηματισμούς της. Κατόπιν επισκεπτόμαστε το Προκόπι και την Σινασσό, άλλοτε ακμάζουσες ελληνικές κωμοπόλεις, για να δούμε ναούς όπως αυτός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και παλιά ελληνικά αρχοντικά. Κατά το 19ο αι., η Σινασσός είχε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την Ελληνική παιδεία, καθώς λειτουργούσαν Νηπιαγωγείο, Παρθεναγωγείο και Αρρεναγωγείο, με δασκάλες και δασκάλους επί το πλείστον από την Αθήνα. Στη Σινασό μιλούσαν άπταιστα την ελληνική γλώσσα όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, μάθαιναν τη Γαλλική την Τουρκική σαν ξένες γλώσσες, η δε εκπαίδευση ήταν δωρεάν και υποχρεωτική για όλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Νωρίς το πρωί, θα γίνει προαιρετική πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας για μία εμπειρία που θα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Η σημερινή ολοήμερη ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην κατάφυτη κοιλάδα του Περιστρέμματος με τις λαξευτές εκκλησίες που είναι γεμάτες από αγιογραφίες. Το Περίστρεμμα και η κοιλάδα του είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αξιοθέατο, με απότομες πλαγιές και πλούσια βλάστηση. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για να επισκεφθούμε μερικούς μόνο ναούς, αφού ο αριθμός τους ανέρχεται σε δεκάδες. Οι ναοί έχουν αρκετές αρχαϊκές αγιογραφίες από τον 9ο και 10ο αιώνα, με σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη, ή σκηνές από τη ζωή των αγίων, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την αδρή τεχνοτροπία τους. Αφήνοντας το Περίστρεμμα, θα κατευθυνθούμε προς την παλιά ελληνική κωμόπολη Καρβάλη, με τα πέτρινα σπίτια και το ναό του Αγίου Γρηγορίου, που σήμερα λειτουργεί σαν τέμενος. Θα καταλήξουμε στην υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, τη μεγαλύτερη της Καππαδοκίας. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους. Η εμπειρία του να κατέβουμε τουλάχιστον επτά ορόφους μέσα αστη γη θα μας μείνει αξέχαστη. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για την Καισάρεια, στους πρόποδες του μυθικού όρους Αργαίου και πατρίδα του Αγίου Βασιλείου. Άφιξη και περιήγηση της πόλης με τα μαύρα βασαλτικά τείχη της. Η πόλη είναι ένας θησαυρός Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής και όλα σχεδόν τα μνημεία της είναι κτισμένα με τοπική μαύρη βασαλτική πέτρα. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο εντυπωσιακό σκεπαστό παζάρι, το δεύτερο μεγαλύτερο του είδους του στην Τουρκία, όπου μπορείτε να αγοράσετε παστουρμά για τον οποίο είναι διάσημη η Καισάρεια. Συνεχίζουμε για την Μαλάτια. Στάση στο ερειπωμένο Σελτζουκικό οχυρωμένο χάνι Karatay, που ανάγεται στο 1241. Η διαδρομή μας ακολουθεί τον παλιό Δρόμο του Μεταξιού, περνώντας από μοναχικά χωριά χαμένα στις στέπες και τα βουνά της Ανατολίας. Άφιξη στη Μαλάτια – τη Βυζαντινή Μελιτηνή – το απόγευμα. Η πόλη θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα των βερύκοκων, που βρίσκονται άφθονα σε κάθε μορφή στην αγορά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια γνωριμία με έναν από τους συναρπαστικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Εγγύς Ανατολής: Το αινιγματικό όρος Νεμρώδ, που στην κορυφή του βρίσκονται τα κολοσσιαία αγάλματα του Ελληνιστικού βασιλείου της Κομμαγηνής. Στη διαδρομή μας θα σταθούμε για μια επίσκεψη στο Λόφο των Λεόντων, μια Χιττιτική ακρόπολη που βρίσκεται ανάμεσα στη σημερινή Μαλάτεια και τον ποταμό Ευφράτη. Μέχρι στιγμής έχει ανασκαφεί η μεγαλειώδης είσοδος με τα λιοντάρια-φύλακες - εξ ου και η ονομασία - και το συγκρότημα του παλατιού με εντυπωσιακές τοιχογραφίες και γεωμετρικά ανάγλυφα σε stucco, που ανάγονται - όπως και όλος ο υπόλοιπος χώρος - στο 3500 π.Χ. Θα συνεχίσουμε, περνώντας παραμελημένα κουρδικά χωριά και ακατοίκητες περιοχές, για να ανέβουμε στο βουνό. Με μικρή πεζοπορία, θα φτάσουμε στον τύμβο του Αντίοχου, που μπόρεσε και ένωσε τον Ελληνιστικό και τον Περσικό πολιτισμό και περιτριγυρίζεται από τα μοναδικά σύνολα των γιγαντιαίων αγαλμάτων, που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού. Πρόκειται για μία από τις δυνατότερες στιγμές του ταξιδιού μας. Εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ και που θα μας συντροφεύει για πάντα. Ένας γιγαντιαίος τύμβος σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, που τον περιτριγυρίζουν κολοσσιαία αγάλματα, στη μέση μιας απόκοσμης ερημιάς, αντιπροσωπεύει το πάντρεμα του Ελληνικού και του Περσικού πολιτισμού σε μία ακριτική περιοχή, που ούτε που θα φανταζόμασταν ότι θα έκρυβε τέτοιο μυστικό. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Μαλάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

890 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

890 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

390 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.280 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

1.280 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

240 €

Καντε κρατηση τωρα

6-11 Αυγ • 10-15 Σεπ • 22-27 Οκτ

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων *
 • Επίναυλοι καυσίμων *
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει κάποιους αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία με γεωλογικούς σχηματισμούς, αλλά και σε περιοχές με στέπες.
 • Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
 • Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Σύγχρονες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ.
 • Αξιοθέατα κυρίως Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής εποχής.
 • Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Περιλαμβάνονται είσοδοι σε δέκα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
 • Επίσκεψη στην κοιλάδα της Καρβάλης.
 • Έξτρα είσοδος στην Σκοτεινή Εκκλησία.
 • Επίσκεψη στο μοναδικό όρος Νεμρώδ.
 • Επίσκεψη στα Χιτιτικά ερείπια της Μελιτηνής
 • Διάσχιση του φαραγγιού του Περιστρέμματος.
 • Επίσκεψη στα Ελληνικά σπίτια της Σινασσού.
 • Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων.
 • Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Προαιρετική πτήση με αερόστατο.
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.