/DESTINATIONS/ASIA/TRP708416870983761721681621154/DESCRIPTION
ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ

Κυλίστε κάτω

Βαθμός δυσκολίας 2 - Σχετικά Εύκολο

Tαξίδια με ελάχιστες δυσκολίες. Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για τουριστικά γκρουπ, περιοχή με μέτρια τουριστική υποδομή. Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση. Πιθανές μεγάλες οδικές διαδρομές.

Πολιτιστικό Ταξίδι

Ταξίδι πολιτισμού με έμφαση σε μνημεία, μουσεία, εθνολογία και λαογραφία.

Ημερες

10 Ημερες

Συμμετοχες

15 - 22 άτομα

Αναχωρηση και διαρκεια

2-11 Αυγ  •  18-27 Οκτ

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ

Πρόκειται για ένα συμμαζεμένο πρόγραμμα της Περσίας, με όλα τα βασικά αξιοθέατα της χώρας, αποφεύγοντας τα μέρη με μεγάλο κρύο, τα οποία είναι επισκέψιμα μόνο το καλοκαίρι.
Θα πρέπει να πούμε ότι το ταξίδι περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα μιας κλασικής εκδρομής στην Περσία, όπως η Περσέπολη, το Ισφαχάν, το Σιράζ και η Τεχεράνη. Σημαντικές πόλεις όπως το εξαιρετικό Γιαζντ είναι μέσα στους προορισμούς μας επίσης.
Επίτηδες όμως έχουμε προβλέψει τρεις διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας, με την υπέροχη αρχιτεκτονική. Και όταν λέμε υπέροχη, κυριολεκτούμε! Ότι είναι η Φλωρεντία για την Ευρώπη, είναι το Ισφαχάν για την Ασία. Τα συμπλέγματα των κτιρίων της πόλης αυτής, είναι τόσο σοφά χτισμένα και διακοσμημένα, έτσι ώστε το Ισφαχάν να είναι από τις πρώτες πόλεις, που περιλήφθηκαν στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το κλίμα είναι γενικά ήπιο και η ξενάγηση στο Ισφαχάν είναι ευχάριστη. Μερικά από τα πιο όμορφα μνημεία είναι οι διακοσμημένοι μιναρέδες στην είσοδο του Masjed-e Emam και οι γέφυρες του ποταμού Zayande. Και μόνο για το Ισφαχάν, αξίζει ένα ταξίδι στην Περσία!
Το πραγματικό ενδιαφέρον πολλών ταξιδιωτών στην Περσία όμως, βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Περσέπολης και όχι άδικα. Τεράστια παλάτια που χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. βρίσκονται σε μια έκταση, που αρχικά κάλυπτε 125.000 τετραγωνικά μέτρα. Το θέαμα εδώ είναι εκπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς πως για να γίνουν όλα αυτά τα αριστουργήματα, εργάστηκαν χιλιάδες άτομα από όλη την αχανή Περσική Αυτοκρατορία.
Το ταξίδι συμπληρώνεται με επισκέψεις στο Σιράζ, την “Πόλη των Ποιητών”, με τους κήπους και τα μαυσωλεία της και το Γιαζντ με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα που θυμίζει τις Χίλιες και Μια Νύχτες! Δύο πόλεις κέντρα του Περσικού πολιτισμού, με πλούσια ιστορία, που συναγωνίζονται σε ωραιότητα ακόμα και το Ισφαχάν.
Η τιμή του ταξιδιού αυτού είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε τις τιμές. Θα διαπιστώσετε ότι άλλα γραφεία φουσκώνουν υπερβολικά τους φόρους αεροδρομίων και τη διαφορά μονόκλινου, εξαπατώντας τους ταξιδιώτες με δήθεν χαμηλές τιμές.
Μεγάλη σημασία έχει επίσης ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 12 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις συνεχώς ελεύθερο χρόνο και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερα απογεύματα για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Το ταξίδι σας ανά ημέρα

1η ημέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση για την Tεχεράνη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Τεχεράνη αργά τη νύχτα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

2η ημέρα

Πρωινή περιήγηση της Ιρανικής πρωτεύουσας. Θα διασχίσουμε τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης και θα περάσουμε από το παλιό κοινοβούλιο και το μνημείο Azadi, το σύμβολο της Τεχεράνης, που κτίστηκε για να τιμήσει την επέτειο των 2.500 χρόνων της Περσικής Αυτοκρατορίας. Αν και η Τεχεράνη δεν είναι μια όμορφη πόλη, έχει να επιδείξει κορυφαία μουσεία, τα οποία και θα επισκεφθούμε: το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, που έχει εξαιρετικά εκθέματα από όλες τις ιστορικές περιόδους της Περσίας. Ξεχωρίζουν τα εκθέματα των Μήδων και των Αχαιμενιδών, αλλά και τα αντικείμενα της Ισλαμικής τέχνης, όπως τα μοναδικά δείγματα αυθεντικής Περσικής κεραμικής, που ενσωματώνουν επιρροές από την Ανατολή όσο και από τη Δύση. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο Χαλιών, με υπέροχα χαλιά από όλες τις περιοχές της Περσίας. Θα πάμε επίσης στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Μελάτ, για να δούμε τα περίφημα κομμάτια των θησαυρών του Σάχη και το Θρόνο του Παγωνιού και τη συλλογή με τα κοσμήματα της αυτοκρατορικής οικογένειας*. Θα καταλήξουμε στο παλάτι Golestan, ή στο παλάτι Niavaran*. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
* Η επίσκεψη στους θησαυρούς του Σάχη πραγματοποιείται ανάλογα με την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το παλάτι Golestan, ή Niavaran αντίστοιχα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

3η ημέρα

Πρωινή αναχώρηση για το μαγικό Ισφαχάν. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στο Kashan, μια κλασική περσική πόλη με πλούσια και ταραχώδη ιστορία, γεμάτη με τεμένη, μεντρεσέδες και τον τάφο του βασιλιά Abbas I, που λάτρεψε τόσο τον τόπο αυτό, που ζήτησε να ταφεί εδώ. Επίσκεψη στους κήπους Fin, κλασικό δείγμα παλιών Περσικών κήπων, με θεαματικές πύλες και πύργους, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Φεύγοντας από το Kashan, θα επισκεφθούμε το περίφημο "κόκκινο" χωριό Abyaneh, από τα πιο γοητευτικά της χώρας, με χαρακτηριστικά σπίτια που έχουν μια ιδιαίτερη κοκκινωπή απόχρωση, γιατί είναι χτισμένα από ντόπιο χώμα και λάσπη. Συνεχίζουμε για το Ισφαχάν, μια από τις ωραιότερες πόλεις του Ισλαμικού κόσμου και ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του ταξιδιού μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

4η ημέρα

Ότι είναι η Φλωρεντία για τη Δύση, είναι το Ισφαχάν για την Ανατολή. Μια πόλη-μουσείο, με αναρίθμητα μνημεία και εκπληκτικά δείγματα Περσικής αρχιτεκτονικής. Στη σημερινή μας πρωινή ξενάγηση του υπέροχου Ισφαχάν, θα δούμε την διάσημη Πλατεία Naqsh-e-Jahan – την κεντρικότερη και πιο πολυφωτογραφημένη της πόλης και τα υπέροχα τεμένη Lotfollah και Ιmam, με επένδυση από γαλαζοπράσινα κεραμικά πλακάκια που σχηματίζουν πανέμορφα γεωμετρικά σχέδια. Κατόπιν επίσκεψη στο εξαώροφο Παλάτι Ali Ghapu, με της δαιδαλώδεις διαδρόμους και τα αμέτρητα δωμάτια του. Θα συνεχίσουμε με άλλο ένα παλάτι του Ισφαχάν, το Παλάτι των 40 κιόνων με την περίτεχνη διακόσμηση και την έκθεση από κοσμήματα, όπλα και πανάρχαια Κοράνια μοναδικής αξίας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην ονειρική αυτή πόλη, καφέ ή τσάϊ σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο, ή για ψώνια στο πλούσιο παζάρι της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα του Ιράν, που έχει απίστευτη ποικιλία αναμνηστικών, χαλιών, κοσμημάτων και έργων τέχνης από όλη τη Μέση Ανατολή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

5η ημέρα

Σήμερα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία με το Ισφαχάν: Θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Τέμενος της Παρασκευής, ένα από τα καλύτερα δείγματα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τον Αρμενικό καθεδρικό ναό Vank. Το απόγευμα επίσκεψη στο παλάτι Hasht-Behesht και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε της πολύτοξες μεσαιωνικές γέφυρες στον ποταμό Zayande Rud που παλιότερα τις χρησιμοποιούσαν τα καραβάνια για τη μεταφορά εμπορευμάτων και σήμερα είναι προσφιλές φωτογραφικό θέμα των επισκεπτών. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ή τις τελευταίες αγορές στο πολύχρωμο παζάρι της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

6η ημέρα

Νωρίς το πρωί, αναχώρηση για το μακρινό και απομονωμένο Yazd στο κεντρικό Ιράν, πανάρχαια πόλη και κέντρο του Ζωροαστρισμού. Άφιξη το μεσημέρι και ξενάγηση της μοναδικής αυτής Μεσαιωνικής πόλης, που εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της. Θα δούμε το μεγάλο Τέμενος της Παρασκευής και θα επισκεφθούμε τον περίφημο Πύργο της Σιωπής, που τον χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να τοποθετούν τους νεκρούς και να τους δίνουν βορά στα όρνεα. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Amir Chakhmaq και το ατμοσφαιρικό παζάρι της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

7η ημέρα

Το πρωί επίσκεψη στον αρχαίο Ζωροαστρικό ναό Ateshkande με την άσβεστη φλόγα και την φυλακή που λέγεται ότι κατασκεύασε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατόπιν, αναχώρηση για το Σιράζ. Η διαδρομή μας περνάει μέσα από τις στέπες του Περσικού Οροπεδίου με ξεχασμένα χωριά, που ο τρόπος ζωής δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Καθ’οδόν θα επισκεφτούμε τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα δούμε το πιο ενδιαφέρον μνημείο της περιοχής, που είναι ο τάφος του βασιλιά Κύρου. Άφιξη το απόγευμα στο μακρινό Σιράζ, μια από τις ωραιότερες περσικές πόλεις, στα νότια της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

8η ημέρα

Πρωινή εκδρομή στη μοναδική Περσέπολη, έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη και αναμφισβήτητα τον σπουδαιότερο του Ιράν. Η Περσέπολη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. και ήταν η σημαντικότερη πρωτεύουσα της αχανούς Περσικής Αυτοκρατορίας. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πύλη και το παλάτι του Ξέρξη, τα παλάτια του Δαρείου και του Αρταξέρξη και το παλάτι των 100 κιόνων. Θα επισκεφθούμε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο του Naks-e-Rustam με τους λαξευτούς τάφους των Περσών βασιλέων, Ξέρξη, Αρταξέρξη, Δαρείου του Α' και Δαρείου του Β'. Επιστροφή στο Σιράζ όπου θα επισκεφθούμε τη πύλη Κοράν, τον τάφο του Σααντί, μεγάλου Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα και τους κήπους Eram. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

9η ημέρα

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στην "πόλη των ποιητών και των κήπων", όπως λέγεται το Σιράζ. Στην πρωινή μας βόλτα, θα δούμε το εντυπωσιακό Μαυσωλείο Shah Cheragh και το φρούριο Karim Khan. Θα επισκεφθούμε επίσης το τέμενος Nasir al Molk, με τα διάσημα πολύχρωμα βιτρό του. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τάφο του Χαφέζ, λυρικού ποιητή και μυστικιστή που έζησε την εποχή των Μογγόλων ηγεμόνων, καθώς και του παζαριού Vakil. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες και αγορές στην Περσία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

10η ημέρα

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το απόγευμα.

Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες

Τιμή κατ' άτομο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

1.360 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

1.590 €

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων*

660 €

Σύνολο

Σε Δίκλινο(Από ΑΘήνα)

2.020 €

Σε Δίκλινο(Από Θεσσαλονίκη)

2.250 €

Επιπρόσθετη χρέωση για μονόκλινο

385 €

Καντε κρατηση τωρα

2-11 Αυγ  •  18-27 Οκτ

Περιλαμβανονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
 • Αρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Είσοδοι μνημείων & μουσείων
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Ηλεκτρονικό ιστορικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων*
 • Βίζα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Τι πρεπει να περιμενετε απο αυτο το ταξιδι
 • Το ταξίδι αυτό έχει μερικούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 • Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
 • Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία, κυρίως Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
 • Ανύπαρκτη νυκτερινή ζωή και αυστηρά έθιμα.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της χώρας.
 • Κουζίνα με βάση κυρίως το κρέας και το ρύζι.
 • Παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
 • Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ντυμένοι συντηρητικά και οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλυμμένο το σώμα και το κεφάλι τους.
 • Τα διαβατήρια δεν πρέπει να έχουν σφραγίδες και καμια άλλη ένδειξη επίσκεψης στο Ισραήλ.
 • Η βίζα εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της πρεβείας του Ιράν στην Ελλάδα.
Τα δυνατα σημεια του ταξιδιου
 • Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 • Διανυκτερεύσεις κατά την άφιξη και την αναχώρηση για να ξεκιυραστούμε και να απολαύσουμε με άνεση το ταξίδι μας.
 • Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
 • Πραγματικές τιμές χωρίς παγίδες.
 • Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
 • Η επίσκεψη στις Πασαργάδες.
 • Οι τρεις διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν.
 • Επίσκεψη στο Kashan.
 • Η διαμονή μας στο Yazd.
 • Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
 • Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στο εσωτερικό της Περσίας.
 • Γνωριμία με το περίφημο "Κόκκινο Χωριό" του Abyaneh.
 • Eπίσκεψη στην Πόλη των Ποιητών, το Σιράζ.
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
 • Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
 • Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Η επίσκεψη στη συγκλονιστική Περσέπολη.