ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΖΟΡΕΣ: Η ΧΑΒΑΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Η Χαβάη του Ατλαντικού. Έτσι ονομάζεται το Αρχιπέλαγος των Αζορών, ένα ηφαιστειακό σύμπλεγμα εννιά νησιών 1.300 χιλιόμετρα δυτικά της Πορτογαλίας, στην κυριολεξία στην καρδιά του Ατλαντικού Ωκεανού, εκεί που ενώνονται και συγκρούονται οι τεκτονικές πλάκες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Και έχει πολλές ομοιότητες με τη Χαβάη: Ηφαίστεια με δασωμένες πλαγιές, σμαραγδένια νερά, μπλε εκθαμβωτικές λίμνες, καταπράσινα λιβάδια, ηφαιστειακές σπηλιές, φαράγγια, καταρράκτες που πέφτουν από δυσθεώρατα ύψη, ήπιο κλίμα, τροπική βλάστηση και ένα αποκομμένο οικοσύστημα μοναδικό στον πλανήτη.
9 ημέρες
2.470 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
26 Απρ - 4 Μαϊ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑ

Αρχαιολογικός γύρος της Σικελίας και γνωριμία με το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Το αρχαιολογικό πάρκο του Σελινούντα, τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και οι εκκλησίες του Παλέρμο, τα μνημεία των Συρακουσών και οι αρχαίες πόλεις του Ακράγαντα και της Έγεστας, είναι αναπόσπαστα κομμάτια μιας γεωγραφικής και ιστορικής ενότητας που εξελίσσεται από την πρώιμη Αρχαιότητα μέχρι σήμερα και παρουσιάζει δείγματα απαράμιλλης τέχνης, και μοναδικού πολιτισμού.

8 ημέρες
1.380 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
12 - 19 Μαϊ

Από Αθήνα
Από Θεσσάλονίκη


ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

Ένα ταξίδι στο χώρο και χρόνο που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού: Τα παράξενα τοπία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, οι τρωγλοδυτικοί ναοί και τα υπόγεια χωριά, οι προελληνικές λατρείες και τα εξωγήινα τοπία της Καππαδοκίας. Ένα υπέροχο πολιτιστικό ταξίδι στην εξωτική πατρίδα του αυθεντικού Άγιου Βασίλη, με επισκέψεις σε παλιά ελληνικά χωριά, λαξευτούς χριστιανικούς ναούς και μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα.

5 ημέρες
530 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

27 Απρ - 1 Μαϊ
25 - 29 Μαϊ
13 - 17 Ιουν


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΦΥΛΙΑ

Οδοιπορικό σε ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη της Μεσογείου. Οι ονειρεμένες ακτές της Νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας σε μια ξεκούραστη και ξένοιαστη απόδραση, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει παρθένες παραλίες, δασωμένα ερημονήσια, κρυστάλλινες θάλασσες και γραφικά ψαροχώρια. Παράλληλα γίνονται επισκέψεις σε γνωστούς και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους και βυθισμένες πολιτείες. 

6 ημέρες
890 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
30 - 5 Απρ
26 Απρ - 1 Μαϊ

Από  Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Καππαδοκία & Κομμαγηνή)

Ένα ταξίδι στο χώρο και χρόνο που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού: Τα παράξενα τοπία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, οι τρωγλοδυτικοί ναοί και τα υπόγεια χωριά της Καππαδοκίας,  οι προελληνικές λατρείες και το μνημειακό αίνιγμα της Κομμαγηνής. 
Το ταξίδι στο χρόνο αρχίζει με την Καππαδοκία, με τους τρωγλοδύτες της, αλλά και τα παλιά Ελληνικά χωριά της.
Η είσοδος μας στην Καππαδοκία, είναι μία είσοδος σε ένα κόσμο αλλόκοτο και μυστηριώδη, που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Τα τοπία της Καππαδοκίας είναι ηφαιστειογενή και χαρακτηρίζονται από περίεργους σχηματισμούς: αλλού πύργοι, αλλού κώνοι και αλλού διαδοχικές πτυχώσεις του εδάφους, που πρόσφεραν καταφύγιο στους ανθρώπους από την Αρχαιότητα.
Τεράστιες υπόγειες πολιτείες, σκαμμένες μέχρι πενήντα μέτρα κάτω από τη γη, δημιουργούν πολύπλοκους λαβύρινθους, λαξευτά μοναστήρια και εκκλησίες με τοίχους γεμάτους ωραιότατες αγιογραφίες, τρωγλοδυτικά χωριά που κατοικούνται μέχρι σήμερα, σκαμμένα στο μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που θα αντικρίσουμε έκπληκτοι. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι ένας τέτοιος τόπος είναι τόσο κοντά στην πατρίδα μας, γιατί τέτοια μέρη βρίσκονται συνήθως σε μακρινές ηπείρους.
Εδώ θα μάθουμε για το Ελληνικό παρελθόν της περιοχής, θα ανοίξουμε παλιές εκκλησίες, θα φωτογραφήσουμε τα παλιά Ελληνικά σπίτια, θα περπατήσουμε ανάμεσα στους μυστηριώδεις κώνους, θα ψωνίσουμε ωραιότατα κιλίμια και θα παρακολουθήσουμε θεάματα με περιστρεφόμενους Δερβίσηδες.
Κορυφαία εμπειρία η πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση να πετάς αργά, μέσα σε απόλυτη ησυχία πάνω από ένα θαυμαστό παζλ αμπελώνων που σπάζουν την μονοτονία της ώχρας των γεωλογικών σχηματισμών και των παλιών χωριών.
Αποχαιρετώντας την Καππαδοκία θα ακολουθήσουμε το Δρόμο του Μεταξιού με τα χάνια του, που στο Μεσαίωνα, ήταν οάσεις σιγουριάς, μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της ερήμου. Προορισμός μας η Βυζαντινή Μελιτηνή, η σημερινή Μαλάτια, πασίγνωστη για τα βερύκοκα της, με μαυσωλεία και μεντρεσέδες και πολύ φιλόξενους κατοίκους. 
Και φυσικά, μετά έρχεται μία από τις δυνατότερες στιγμές του ταξιδιού μας: η ανάβαση στο όρος Νεμρώδ, για να δούμε από κοντά τα γιγαντιαία αγάλματα του Ελληνιστικού βασιλείου της Κομμαγηνής, που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού. Εδώ όλοι μένουν άφωνοι! Τι να πρωτοπεί κανείς για το μεγαλειώδες θέαμα που αντικρίζει! Εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ και που θα μας συντροφεύει για πάντα! ! Ένας γιγαντιαίος τύμβος σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, που τον περιτριγυρίζουν κολοσσιαία αγάλματα, στη μέση μιας απόκοσμης ερημιάς. Το πάντρεμα του Ελληνικού και του Περσικού πολιτισμού σε μία ακριτική περιοχή, που ούτε που θα φανταζόμασταν ότι θα έκρυβε τέτοιο μυστικό
Όπως βλέπετε, το ταξίδι είναι πλούσιο και περιεκτικό, γεμάτο συγκινήσεις και συναισθήματα.
Μη το χάσετε, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο!

6 ημέρες
780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

26 Απρ - 1 Μαϊ
30 Απρ - 5 Μαϊ
12 - 17 Ιουν


Από Θεσσαλονίκη 
Από Αθήνα
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ KAI ΠΟΝΤΟΣ

Το ταξίδι στην Καππαδοκία και τον Πόντο, δεν είναι απλά ένα ταξίδι. Είναι ένα προσκύνημα και μία γνωριμία με έναν τόπο, που από την Αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους, κράτησε την Ελληνικότητα του και γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της Ιστορίας.
Πρόκειται λοιπόν για ένα υπέροχο πολιτιστικό ταξίδι στην εξωτική πατρίδα του αυθεντικού Άγιου Βασίλη και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας με επισκέψεις σε παλιά ελληνικά χωριά, λαξευτούς χριστιανικούς ναούς και μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα. 
Με την πείρα του Κανόνα στην Καππαδοκία και στη Μαύρη Θάλασσα, έχουμε κάνει ένα πολύ καλό και μεστό πρόγραμμα στην ευρύτερη περιοχή του αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής.

8 ημέρες
980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
26 Απρ - 3 Μαϊ 
26 Μαϊ 2 Ιουν 
  

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Μία από τις αρχαιότερες χώρες του Κόσμου με έναν μεγαλειώδη πολιτισμό και μια πολυτάραχη ιστορία, η Αρμενία, είναι ο πιο ενδιαφέρων και συγχρόνως ο ασφαλέστερος προορισμός του Καυκάσου.
Υπέροχα ορεινά τοπία, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μικρά χωριά και μεγαλουπόλεις συνθέτουν το εκπληκτικό μωσαϊκό της χώρας, στο οποίο προστίθενται και οι ξεχασμένοι Έλληνες της Αρμενίας.
Η κοινή ιστορία με τη δική μας, τα επιτεύγματα του Αρμενικού λαού και η κοντινή απόσταση κάνουν τη χώρα αυτή, έναν ιδανικό τόπο επίσκεψης.

9 ημέρες
1.240 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

26 Απρ - 4 Μαϊ
14 - 22 Ιουν


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


OI ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: ANΩ ΘΡΑΚΗ ΔΟΥΝΑΒΗΣ
Στα Θρακικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας από τον 7ο και τον 6ο αιώνα π.Χ. δημιουργούνται πολλές ελληνικές πόλεις. Η Σωζόπολη ιδρύεται το 600 π.Χ. από αποίκους από τη Μίλητο με αρχικό όνομα: Απολλωνία. Την ίδια εποχή κτίζονται η Μεσημβρία, η Αγχίαλος και πολλές άλλες πόλεις. Αργότερα στα βυζαντινά χρόνια η περιοχή ακμάζει και ευημερεί: Πύργος, Αγαθούπολη, Βασιλικό και άλλες νέες πόλεις δημιουργούνται. Η γειτνίαση με την Κωνσταντινούπολη, το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας, η αλιεία και οι πλούσιες σε παραγωγή πεδιάδες της ενδοχώρας συντελούν στο να ακμάζει συνεχώς ο Ελληνισμός της περιοχής αυτής. Η ελληνικότητα της Ανατολικής Ρωμυλίας είναι κάτι το δεδομένο: Πλούσια ήταν η συμβολή της στα Γράμματα, στις Τέχνες στον Πολιτισμό. Μητροπόλεις και μοναστήρια, σχολεία και σύλλογοι άνθισαν για αιώνες κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Ήθη και έθιμα πανάρχαια Θρακικά και Ελληνικά διασώζονται μέχρι τις μέρες μας.
10 ημέρες
1.180 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
25 Απρ - 4 Μαϊ
26 Μαϊ - 4 Ιουν

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΔΗΣΣΟΣ

Η γοητεία που ασκεί η Οδησσός στον επισκέπτη οφείλεται αποκλειστικά στη νεοκλασική ομορφιά της. Με πλούσια πολιτισμική και πνευματική παράδοση και λάμψη, οφείλει την ίδρυσή της στους αρχαίους Μιλήσιους - τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί εδώ καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας στην περιοχή. Αλλά και η μετέπειτα ιστορία της είναι στενά συνδεδεμένη με την έντονη παρουσία των Ελλήνων, που όριζαν το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας και οραματίστηκαν την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από τους Τούρκους, ιδρύοντας εδώ την περιβόητη Φιλική Εταιρεία.
Αρχιτεκτονική πανδαισία και κομψότητα, ανυπέρβλητα μνημεία και αγάλματα, πολυάριθμα μουσεία, υπέροχα νεοκλασικά οικοδομήματα, πλατιές λεωφόροι και ειδυλλιακά πάρκα συνιστούν τις τρανταχτές αποδείξεις της μεγάλης οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που γνώρισε η Οδησσός από τα μέσα του 19ου αιώνα.

4 ημέρες
540 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

16 - 19 Φεβ
23 - 26 Μαρ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΟΔΗΣΣΟΣ KAI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ

Η γοητεία που ασκεί η Οδησσός στον επισκέπτη οφείλεται αποκλειστικά στη νεοκλασική ομορφιά της. Με πλούσια πολιτισμική και πνευματική παράδοση και λάμψη, οφείλει την ίδρυσή της στους αρχαίους Μιλήσιους - τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί εδώ καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας στην περιοχή. Αλλά και η μετέπειτα ιστορία της είναι στενά συνδεδεμένη με την έντονη παρουσία των Ελλήνων, που όριζαν το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας και οραματίστηκαν την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από τους Τούρκους, ιδρύοντας εδώ την περιβόητη Φιλική Εταιρεία. Αρχιτεκτονική πανδαισία και κομψότητα, ανυπέρβλητα μνημεία και αγάλματα, πολυάριθμα μουσεία, υπέροχα νεοκλασικά οικοδομήματα, πλατιές λεωφόροι και ειδυλλιακά πάρκα συνιστούν τις τρανταχτές αποδείξεις της μεγάλης οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που γνώρισε η Οδησσός από τα μέσα του 19ου αιώνα. Μαζί με την Οδησσό, θα γνωρίσουμε και την ιστορία των βόρειων παραλίων του Εύξεινου Πόντου, που αποτέλεσαν το γεωγραφικό πεδίο ανάπτυξης των ελληνικών αποικιών - όπως η Ολβία και η Τύρα - οι οποίες άνθισαν στην περιοχή ανάμεσα στο Δούναβη και στο Δνείστερο.

5 ημέρες
700 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
22 - 26 Μαρτ
27 Απρ - 1 Μαϊ
14 - 18 Ιουν

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

Αρχαίοι Έλληνες, Ρωµαίοι, Γότθοι, Βυζαντινοί, Σαρακηνοί, Νορµανδοί, Γερµανοί, Γάλλοι και Ισπανοί, όλοι έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο “τακούνι της μπότας” της Ιταλικής χερσονήσου, την Απουλία, ή Πούλια όπως την ονομάζουν οι Ιταλοί. Με καταπληκτικά μνημεία, μακραίωνη ιστορία, μια από τις πλουσιότερες γαστρονομικές παραδόσεις της Ιταλίας και εξαιρετικά κρασιά, η Απουλία είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια ολιγοήμερη πολιτιστική και γαστρονομική απόδραση. Συνδυάζοντας την Ελληνική ιστορία του αποικισμού με τις παλιές πόλεις, το Μπαρόκ με τις τρωγλοδυτικές κατοικίες της Ματέρα και την θαλασσινή παράδοση του Οτράντο με τους ασημόχρωμους ελαιώνες του Σαλέντο, η περιοχή αντικατοπτρίζει απόλυτα τον ήπιο και Μεσογειακό χαρακτήρα του Μεσοτζιόρνο.

5 ημέρες
840 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
25 - 29 Απρ
14 - 18 Ιουν


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΟΙ ΜΝΗΜΕΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
10 ημέρες
980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
22 - 31 Μαρ
26 Απρ - 5 Μαϊ
 

Aπό Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΚΑΣΟΣ

Ένα μοναδικό ταξίδι στο μυθική γη της αρχαίας Κολχίδας και του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Ψηλά βουνά, κοιλάδες με αμπελώνες, παλιές πόλεις και μια κουλτούρα αιώνων που ανθίζει κάτω από την σκιά του μυθικού Καύκασου. Με μια πρωτεύουσα-στολίδι και μια ενδοχώρα με πλούσιο οινικό πολιτισμό, σε μια απίθανη μίξη παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πανέμορφων εκκλησιών και εκπληκτικών ορεινών τοπίων, η Γεωργία είναι ένας προορισμός-έκπληξη.

9 ημέρες
1.520 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

25 Μαϊ - 2 ΙουνΑπό Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

H Σαμοθράκη είναι το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό της Μεσογείου. Με τη ρομαντική ονομασία Νησί του Φεγγαριού, είναι το νησί των απόκρυφων τελετουργιών και των Καβείριων Mυστηρίων, των μύθων, των μάγων και των παράξενων λατρειών που έρχονται από τα σκοτεινά βάθη του παρελθόντος.
Η Σαμοθράκη δεν προσφέρει πολυτέλειες πέντε αστέρων. Είναι ένα νησί για τον τολμηρό ταξιδιώτη, που θέλει να μάθει για τη φύση και την αρχαία ιστορία. Καταπράσινα δάση, καταρράκτες που σχηματίζουν αμέτρητες λίμνες στις πλαγιές των βουνών, κρυστάλλινες γαλάζιες θάλασσες, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και προ πάντων, αρχαία ιερά, κάστρα, παρεκκλήσια και παγανιστικές γιορτές.
Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού αποτελείται από τον ορεινό όγκο Σάος, που είναι το ψηλότερο βουνό του Αιγαίου με εντυπωσιακές και άγριες κορφές. Η ψηλότερη κορυφή, το Φεγγάρι, έχει ύψος 1.670 μέτρα και λέγεται, ότι όταν είναι Πανσέληνος, το φεγγάρι ξεχνιέται και μένει περισσότερη ώρα, πάνω από αυτή την κορυφή. Όπως γράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, αυτό το βουνό διάλεξε σαν παρατηρητήριο ο Ποσειδώνας, για να παρακολουθήσει την έκβαση του Τρωικού Πολέμου. Από αυτό το βουνό, δεκάδες μικρά ποτάμια και ρυάκια διασχίζουν τα πυκνά δάση με τα αιωνόβια πλατάνια, για να χυθούν στα βαθιά γαλάζια νερά του Αιγαίου, δημιουργώντας λυρικές σκηνές χειμάρρων, που μόλις βγήκαν από την Ελληνική Μυθολογία.
Η πρώτη ανθρώπινη εγκατάσταση στη Σαμοθράκη χρονολογείται στο 2.000 π.Χ. Συστηματικές ανασκαφές πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή και έχουν βγει αξιόλογα συμπεράσματα για το παρελθόν του νησιού.
Η πρώτη εικόνα του νησιού όταν φτάνει κανείς με το πλοίο, θυμίζει έναν τεράστιο βράχο που υψώνεται κάθετα από τα βάθη του πελάγους. Οι απότομες ακτές, με τους άγριους ηφαιστειογενείς βράχους, τα απότομα φαράγγια και οι καταρράκτες που πέφτουν από δυσθεώρητα ύψη κατ' ευθείαν στη βαθιά θάλασσα, συναρπάζουν τον επισκέπτη που νιώθει πολύ τυχερός που ζει την υπέροχη αυτή φύση.
Η Σαμοθράκη περιβάλλεται από μια αύρα μυστηρίου. Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, το απομονωμένο αυτό νησί, ήταν κάποτε σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο. Μέχρι την κλασσική περίοδο, η Σαμοθράκη ήταν γνωστή σαν η Δήλος του Βόρειου Αιγαίου, και το ιερό της συγκρινόταν μ’αυτό της Ελευσίνας. Στους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους έφτασε στο αποκορύφωμα της δόξας της, λόγω της προστασίας που της πρόσφεραν οι Μακεδόνες βασιλείς και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Η Σαμοθράκη, ήταν τόπος προσκυνήματος για χιλιάδες χρόνια, όταν στο απώτατο παρελθόν, άρχισε μια μυστήρια Προελληνική λατρεία στο άδυτο των μεγάλων Θεών. Λίγα είναι γνωστά για τις τελετές, εκτός από το ότι κατ' ασυνήθιστο τρόπο ήταν ανοικτές σε όλους: Γυναίκες, δούλοι και ξένοι, όλοι ήταν καλοδεχούμενοι στα Καβείρια Μυστήρια.
Η Χώρα, είναι το διοικητικό κέντρο του νησιού. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, που σκαρφαλώνει στο βουνό και έχει πετρόκτιστα σπίτια και γραφικά δρομάκια. Τα κύρια αξιοθέατα, είναι ο ναός της Ανάληψης, που χτίστηκε το 1875, το μικρό λαογραφικό μουσείο και το μεσαιωνικό φρούριο Gattilousi, απ’όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Γύρω από τη Χώρα, υπάρχουν ωραίες εξοχές και παραδοσιακές πέτρινες αγροικίες.
Η Παλαιόπολη, στη βόρεια πλευρά του νησιού, είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, επειδή εδώ, γίνονταν τα Καβείρια Μυστήρια. Εδώ βρέθηκε το 1863 και το περίφημο άγαλμα της Νίκης, που σήμερα κοσμεί το Λούβρο. Το Αρσινόειον, ένα μεγάλο κυκλικό κτίριο, ήταν αφιερωμένο στους Μεγάλους Θεούς και ο ναός, όπου γίνονταν τα τελετουργικά, δεσπόζει σε όλο το χώρο. Στο αρχαιολογικό μουσείο, εκτίθενται πολύτιμα ευρήματα, καθώς επίσης και ένα αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης.
Πηγαίνοντας ανατολικότερα, τα Θέρμα, ένα μικροσκοπικό χωριό, πνιγμένο στη βλάστηση, είναι η αφετηρία για μικρές, ή μεγάλες πεζοπορίες μέσα σε δάση από καστανιές και πλατάνια, εξερευνήσεις των χειμάρρων και απολαυστικές βουτιές στις φυσικές πισίνες, που σχηματίζουν οι αμέτρητοι καταρράκτες.
Ο ποταμός Φονιάς, σχηματίζει μία ωραιότατη κοιλάδα και μεγαλοπρεπή φαράγγια, με πολλές φυσικές λίμνες που διαμορφώνονται, από τη βίαια πτώση των θεαματικών καταρρακτών. Συνολικά 50 καταρράκτες είναι διάσπαρτοι στο νησί, από τους οποίους οι 11, μόνο στο Φονιά!
Ακόμα ανατολικότερα, η τεράστια παραλία του Κήπου, προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα: Οι απόκοσμοι ηφαιστειακοί βράχοι που πέφτουν απότομα στη θάλασσα, έρχονται σε αντίθεση με την εκτεταμένη παραλία, που αποτελείται από μαύρα ηφαιστειογενή βότσαλα. Στην παραλία αυτή είναι, που ντόπιοι και επισκέπτες, υποδέχονται την Πανσέληνο που ανατέλλει μέσα από τη θάλασσα.
Το νότιο μέρος του νησιού καλύπτεται από πυκνούς ελαιώνες και έχει αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, που είναι κατάλληλα για μια απολαυστική και αναζωογονητική βουτιά. Στην περιοχή όμως, υπάρχουν και άγριοι τόποι, με τεράστιους και απότομους βράχους, δύσκολα μονοπάτια και απομονωμένα ξωκλήσια.

4 ημέρες
290 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

16 - 19 Μαϊ 

 


Από Θεσσαλονίκη


ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Μια πλήρης γνωριμία με την χώρα των Κελτών. Τα καταπράσινα τοπία, τα μεσαιωνικά κάστρα, οι εκπληκτικές ακτές, η ζωντάνια των πόλεων, η μουσική παράδοση, και οι παλιοί θρύλοι δίνουν την εικόνα της Ιρλανδίας. Μια άγνωστη αλλά φιλόξενη χώρα και ένας ζεστός λαός με μακρόχρονη παράδοση.
9 ημέρες
1.930 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

14 - 22 Μαϊ


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΚΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΓΗΝΗ

Ένα ταξίδι στο χώρο και χρόνο που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού: Τα παράξενα τοπία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, οι τρωγλοδυτικοί ναοί και τα υπόγεια χωριά της Καππαδοκίας, ο Χιττιτικός πολιτισμός και το αρχαιολογικό Μουσείο της Άγκυρας, οι προελληνικές λατρείες και το μνημειακό αίνιγμα της Κομμαγηνής. Επιστέγασμα η Βιβλική Άνω Συρία, που τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.
Το ταξίδι στο χρόνο αρχίζει με την Άγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκίας, μία πόλη μεγάλη και χωρίς μνημεία - μη ξεχνάμε ότι η Άγκυρα ήταν μικρό χωριό πριν γίνει πρωτεύουσα - με πολύ πράσινο όμως και με ένα εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο, όπου εκτίθενται Χιτιτικά και Φρυγικά ευρήματα από τη Χατούσα και το Γόρδιο.
Από την Άγκυρα θα περάσουμε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργημένης στέπας και θα περάσουμε τη μεγάλη Αλμυρή Λίμνη. Από εδώ αρχίζει και η γνωριμία μας με την Καππαδοκία, με τους τρωγλοδύτες της, αλλά και τα παλιά Ελληνικά χωριά της. Η είσοδος μας στην Καππαδοκία, είναι μία είσοδος σε ένα κόσμο αλλόκοτο και μυστηριώδη, που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Τα τοπία της Καππαδοκίας είναι ηφαιστειογενή και χαρακτηρίζονται από περίεργους σχηματισμούς: αλλού πύργοι, αλλού κώνοι και αλλού διαδοχικές πτυχώσεις του εδάφους, που πρόσφεραν καταφύγιο στους ανθρώπους από την Αρχαιότητα.
Τεράστιες υπόγειες πολιτείες, σκαμμένες μέχρι πενήντα μέτρα κάτω από τη γη, δημιουργούν πολύπλοκους λαβύρινθους, λαξευτά μοναστήρια και εκκλησίες με τοίχους γεμάτους ωραιότατες αγιογραφίες, τρωγλοδυτικά χωριά που κατοικούνται μέχρι σήμερα, σκαμμένα στο μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που θα αντικρίσουμε έκπληκτοι. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι ένας τέτοιος τόπος είναι τόσο κοντά στην πατρίδα μας, γιατί τέτοια μέρη βρίσκονται συνήθως σε μακρινές ηπείρους.
Εδώ θα μάθουμε για το Ελληνικό παρελθόν της περιοχής, θα ανοίξουμε παλιές εκκλησίες, θα φωτογραφήσουμε τα παλιά Ελληνικά σπίτια, θα περπατήσουμε ανάμεσα στους μυστηριώδεις κώνους, θα ψωνίσουμε ωραιότατα κιλίμια και θα παρακολουθήσουμε θεάματα με περιστρεφόμενους Δερβίσηδες.
Κορυφαία εμπειρία η πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση να πετάς αργά, μέσα σε απόλυτη ησυχία πάνω από ένα θαυμαστό παζλ αμπελώνων που σπάζουν την μονοτονία της ώχρας των γεωλογικών σχηματισμών και των παλιών χωριών.
Αποχαιρετώντας την Καππαδοκία θα ακολουθήσουμε το Δρόμο του Μεταξιού με τα χάνια του, που στο Μεσαίωνα, ήταν οάσεις σιγουριάς, μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της ερήμου. Προορισμός μας το Ικόνιο, πόλη ισλαμική με μαυσωλεία και μεντρεσέδες και πολύ φιλόξενους κατοίκους. 
Aπό το Ικόνιο θα πάρουμε τον  δρόμο της Κιλικίας μέσα από τα βουνά του Ταύρου και θα επισκεφτούμε τα ερείπια του συγκλονιστικού μοναστηριού των Ευαγγελιστών.
Θα συνεχίσουμε για την αρχαία Διοκαισάρεια, χαμένη πάνω στο βουνό της και αποκομμένη από τα τουριστικά κυκλώματα. Η γοητεία των ερειπίων ανάμεσα στα ταπεινά χαμόσπιτα, είναι αυτό που θα θυμόμαστε για καιρό! Διασχίζοντας τις ιστορικές περιοχές της Κιλικίας, θα περάσουμε από την Ταρσό, όπου γεννήθηκε ο Απόστολος Παύλος και θα πάμε στην Άνω Συρία και συγκεκριμένα στην Αντιόχεια, μία από τις διασημότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου, με ένα καταπληκτικό μουσείο, που στεγάζει απίστευτες συλλογές ψηφιδωτών. Η Αντιόχεια, όπως και οι υπόλοιποι τόποι που θα επισκεφτούμε, γεωγραφικά και πολιτισμικά ανήκει στη Συρία, αλλά διοικητικά ανήκει στην Τουρκία.
Η Άνω Συρία λοιπόν είναι ένας τόπος μαγικός που θυμίζει χίλιες και μία νύχτες, με έντονη Αραβική παράδοση και φιλόξενους κατοίκους.
Το κόσμημα αυτής της περιοχής, είναι η Ούρφα, η Ελληνιστική Έδεσσα δηλαδή, πόλη με δαιδαλώδη παζάρια, τοπικό χρώμα και πλούσια ιστορία. Η Βιβλική αυτή πόλη, που είναι γενέτειρα του Αβραάμ, είναι μία έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Επίτηδες μένουμε δύο μέρες εδώ, για να χαρούμε την εξωτική της ατμόσφαιρα και να επισκεφτούμε το Χαρράν, άλλη μία Βιβλική πόλη, χαμένη μέσα στην απεραντοσύνη της στέπας. Το παζάρι της Ούρφας προσφέρεται για κάθε είδους γευστικές δοκιμές, από τα περίφημα φιστίκια και τα νόστιμα κεμπάπ, μέχρι τα τοπικά γλυκά, που θεωρούνται κορυφαία και δεν τα βρίσκουμε ούτε στην Κωνσταντινούπολη!
Και φυσικά, μετά έρχεται μία από τις δυνατότερες στιγμές του ταξιδιού μας: η ανάβαση στο όρος Νεμρώδ, για να δούμε από κοντά τα γιγαντιαία αγάλματα του Ελληνιστικού βασιλείου της Κομμαγηνής, που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού. Εδώ όλοι μένουν άφωνοι! Τι να πρωτοπεί κανείς για το μεγαλειώδες θέαμα που αντικρίζει! Εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ και που θα μας συντροφεύει για πάντα! ! Ένας γιγαντιαίος τύμβος σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, που τον περιτριγυρίζουν κολοσσιαία αγάλματα, στη μέση μιας απόκοσμης ερημιάς. Το πάντρεμα του Ελληνικού και του Περσικού πολιτισμού σε μία ακριτική περιοχή, που ούτε που θα φανταζόμασταν ότι θα έκρυβε τέτοιο μυστικό
Αφού περάσουμε τον Ευφράτη, έναν από τους σημαντικότερους ποταμούς του κόσμου, θα διανυκτερεύσουμε στο βιομηχανικό Γκαζιαντέπ, μία Τουρκοαραβική πόλη με πλούσια αγορά και ένα εκπληκτικό μουσείο, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα από το αρχαίο Ζεύγμα, Ελληνιστική πόλη, που οι αρχαιολόγοι ονομάζουν Πομπηία της Ανατολής. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη δουλειά που έχουν κάνει οι Τούρκοι, στήνοντας το μουσείο αυτό. Ολόκληρες βίλες με ψηφιδωτά πατώματα έχουν μεταφερθεί εδώ, για να γλιτώσουν από τα νερά του Ευφράτη, που κατέκλυσαν το χώρο του Ζεύγματος, μετά την κατασκευή του μεγάλου φράγματος στον ποταμό.
Από το Γκαζιαντέπ, θα πάρουμε και την πτήση μας για την Ελλάδα, μια και το αεροδρόμιο του είναι αρκετά μεγάλο και εξυπηρετείται από πολλές εταιρίες. Όπως βλέπετε, το ταξίδι είναι πλούσιο και περιεκτικό, γεμάτο συγκινήσεις και συναισθήματα.
Μη το χάσετε, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο!

10 ημέρες
1.180 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

23 - 31 Μαρ
26 Απρ - 5 Μαϊ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΑΡΠΑΘΙΑ KAI ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ

Οι θρύλοι και τα μυστήρια των Καρπαθίων: Από τα αλλόκοτα νεκροταφεία, μέχρι τις ιστορίες των τρομερών βρυκολάκων, η Τρανσυλβανία είναι μια περιοχή γεμάτη σκοτεινό μυστήριο. Μαζί με την Μολδοβλαχία και τη Μπουκοβίνα, αποτελούν ένα μαγικό σύνολο, που μεταφέρει τον ταξιδιώτη στον Μεσαίωνα. Μοναστήρια, κάστρα, μεσαιωνικές πόλεις που προστατεύονται από την UNESCO και ιστορία άμεσα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό, τους μεγάλους ευεργέτες και τη Φιλική Εταιρεία. Ένα ταξίδι στην πιο γραφική χώρα της Ευρώπης, γεμάτο εμπειρίες και πανέμορφες εικόνες..

10 ημέρες
1.160 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

24 Απρ - 3 Μαϊ
24 Μαϊ - 2 Ιουν


Από Aθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Oδοιπορικό στην Eλλάδα της Aσίας, σ’ ένα ταξίδι-αποκάλυψη: Aκολουθώντας την πορεία του Mεγάλου Aλεξάνδρου, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει έναν κόσμο τόσο κοντινό, αλλά και τόσο άγνωστο: Oι Aρχαίες Eλληνικές πόλεις και τα ναυάγια της Mεσογείου, τα εκπληκτικά μουσεία, τα υπέροχα τοπία και τα Eλληνιστικά Θέατρα, οι Λυκιακές λατρείες του Aπόλλωνα και του Aγίου Nικολάου και οι Eπτά Eκκλησίες της Aποκαλύψεως, συνθέτουν την εικόνα μίας μακρόχρονης παράδοσης, πολλών και μοναδικών μνημείων αλλά και άσβεστης μνήμης, από μια ιστορία αιώνων. 
Ο Κανών είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που ανακάλυψε όλο αυτό τον πλούτο και από το 1990 οργανώνει αποστολές με μεγάλη επιτυχία στα Μικρασιατικά παράλια.
Το ταξίδι αυτό, άριστα οργανωμένο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια, είναι ένας συνεχής βομβαρδισμός εντυπώσεων και συναισθημάτων, που μέρα με τη μέρα κορυφώνεται.
Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες! 
Το ταξίδι αυτό δεν είναι για όλους.
Είναι για όσους αγαπούν την Ιστορία και την Αρχαιολογία και θέλουν να αισθανθούν σαν ταξιδιώτες του περασμένου αιώνα, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά τον ασύλληπτο αρχαιολογικό πλούτο των Μικρασιατικών παραλίων.
Μαζί θα ανακαλύψουμε αρχαίες πόλεις που είναι κλειστές στους επισκέπτες, θα μπούμε σε ναούς, θα ψάξουμε αρχαίους τάφους σε στοιχειωμένες νεκροπόλεις, θα σκαρφαλώσουμε σε θέατρα.
Θα περπατήσουμε μέσα σε ελαιώνες, θα καθίσουμε σε κερκίδες αρχαίων σταδίων και θεάτρων, θα κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινα νερά, θα εξερευνήσουμε βυθισμένες πόλεις, θα επισκεφθούμε υπέροχα μουσεία, θα γευτούμε μεζέδες σε παραθαλάσσια ταβερνάκια, θα βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Αιγαίου, θα ξαπλώσουμε σε χρυσαφένιες αμμουδιές, θα αναπνεύσουμε το οξυγόνο του πεύκου και θα αγγίξουμε τα Ελληνικά μάρμαρα, μέσα στο Αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.
Θα επισκεφτούμε πάνω από είκοσι αρχαιολογικούς χώρους, από τους πιο γνωστούς όπως η Έφεσος και η Πέργαμος, μέχρι κάποιους που ούτε οι αρχαιολόγοι δεν τους ξέρουν! 
Οι αρχαίες πόλεις της Μικράς Ασίας, σκαρφαλωμένες σε γκρεμούς απίστευτους, μισοσκεπασμένες από αμμόλοφους, πνιγμένες στη βλάστηση, ή ανάμεσα σε φτωχικά χαμόσπιτα, είναι ένα θέαμα μοναδικό στον Κόσμο.
Η αφετηρία μας για την μοναδική αυτή αρχαιολογική αποστολή είναι η Σμύρνη και αφού πάμε στο Αϊβαλί, τα Μοσχονήσια και την Πέργαμο, θα κατευθυνθούμε νότια για να γνωρίσουμε την άγνωστη Μικρά Ασία με τις αρχαίες πόλεις της και τα υπέροχα τοπία της.
Θα μάθουμε πως οι Βρετανοί καταλήστεψαν τα μνημεία της Ξάνθου, πως οι Έλληνες καταράστηκαν το ανατριχιαστικό Λιβίσι, πως αποκαλύφθηκε ο ναός του Άγιου Νικόλαου και πως οι Ιταλοί πήραν το σκήνωμα του στο Μπάρι.
Θα διαπιστώσουμε ότι σημαντικά παιχνίδια του Πελοποννησιακού Πολέμου παίχτηκαν στις ακτές της Παμφυλίας, ότι οι Σελτζούκοι κατοίκησαν στη Μίλητο και ότι υπήρξαν μαντεία σπουδαία σαν αυτά των Δελφών και της Δωδώνης.
Θα περπατήσουμε στις επάλξεις μεσαιωνικών κάστρων, σε δασωμένα μονοπάτια που οδηγούν σε αρχαίους ναούς και σε καλντερίμια παλιών Ελληνικών χωριών.
Θα βαδίσουμε στα βήματα του Κροίσου, του Θαλή, του Μιθριδάτη, του Μεγαλέξανδρου και του Απόστολου Παύλου.
Θα μάθουμε για τη συναρπαστική ιστορία του George Bass, που ανακάλυψε τα σπουδαιότερα ναυάγια της Μεσογείου και για τις περιπέτειες του Charles Fellows, που βρήκε τους θησαυρούς των βασιλέων της Λυκίας και τους μετέφερε με Ελληνικά καΐκια στη Ρόδο.
Θα ζήσουμε εμπειρίες μοναδικές σε έναν ευλογημένο τόπο, που η θύμηση του ακόμα πονά τους παλιότερους και η γνωριμία του ξυπνά τους νεότερους.
Στην τιμή περιλαμβάνονται οι είσοδοι των μνημείων και των μουσείων, συνολικά εικοσιδύο αρχαιολογικοί χώροι και τέσσερα μουσεία!
Οι ξεναγήσεις είναι πλούσιες, κατανοητές και επεξηγηματικές. Οι διαδρομές δεν είναι κουραστικές, γιατί λόγω της πληθώρας των αξιοθεάτων, γίνονται πολλές στάσεις.
Οι βόλτες με τις βάρκες είναι άνετες και ξεκούραστες και οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές και καλά μελετημένες για όλες τις ηλικίες. Ελάτε λοιπόν στο ονειρεμένο αυτό ταξίδι, που για τους περισσότερους θα μείνει σταθμός στη ζωή τους!

11 ημέρες
1.270 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24 Απρ - 4 Μαϊ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Η νότια Μικρά Ασία είναι από τα πιο άγνωστα μέρη της Ανατολικής Μεσογείου: Απέχοντας αρκετά από τα γνωστά θέρετρα που γεμίζουν με κόσμο, έχει κρατήσει την αυθεντικότητα της στα χωριά και τις πολιτείες της. Κατοικημένη από διάφορα τουρκικά φύλα, όπως οι Τουρκομάνοι και οι νομάδες Γιουρούκοι, η περιοχή – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – έμεινε εκτός τουριστικών προγραμμάτων.
Αν και σε μεγάλο μέρος της έχει ζεστό μεσογειακό κλίμα, η οροσειρά του Ταύρου που την τέμνει, την διαχωρίζει από τα υπόλοιπα τουριστικά μέρη της χώρας.
Η σημερινή απομόνωση όμως, καθώς και η έλλειψη υποδομών, δεν έχει καμία σχέση με τα αρχαία χρόνια, που η περιοχή γνώρισε μεγάλη ακμή σαν εμπορικό σταυροδρόμι της Μικράς Ασίας και ανέπτυξε πόλεις τεραστίων διαστάσεων.
Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν εξαιρετικοί αρχαιολογικοί χώροι που είναι δυσπρόσιτοι, αλλά και ιστορικές τοποθεσίες που είναι αποκομμένες και γι’ αυτό επισκέψιμες από λίγους ψαγμένους ταξιδιώτες, που νιώθουν σαν περιηγητές περασμένων αιώνων.
Τα τελευταία χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη έφερες το φως εκπληκτικά ευρήματα, που σπάνια βλέπουν οι ξένοι επισκέπτες. Αυτά τα ευρήματα λοιπόν και αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους επισκεπτόμαστε μ’ αυτό το λεπτομερές πρόγραμμα.
Θα κάνουμε λοιπόν, έναν αρχαιολογικό γύρο της οροσειράς του Ταύρου για να δούμε ανυπέρβλητες αρχαίες πόλεις και πρωτοχριστιανικούς τόπους, που κυριαρχούν στις άδειες εκτάσεις της Πισιδίας και της Λυκαονίας.
Θα γνωρίσουμε από κοντά αρχαίους πολιτισμούς, που ούτε έχουμε ακούσει ποτέ γι’αυτούς, θα περάσουμε φαράγγια και ακτές και θα περιηγηθούμε σε κάστρα, εκκλησίες, τεμένη και αγορές άλλων εποχών.
Ένα μοναδικό ταξίδι στην ανεξερεύνητη Μικρά Ασία, μακριά από τις γνωστές αρχαιότητες του Αιγαίου, που μας φέρνει σε επαφή με κολοσσιαία μνημεία, που θα τα θυμόμαστε για πάντα.

8 ημέρες
980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
7 - 14 Απρ
12 - 19 Μαϊ

Από Aθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
Το απαγορευμένο ταξίδι στα βάθη της Τουρκίας: Απομονωμένα οροπέδια, νομαδικές φυλές, Σελτζουκικά μνημεία. Ένας πλήρης γύρος της Ανατολίας, που θα μας φέρει στις εσχατιές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, για να γνωρίσουμε τους τους αρχαίους πολιτισμούς του Ουραρτού και της Αρμενίας και να έρθουμε σε επαφή με τη ζωντανή κουλτούρα των Κούρδων και των Κιρκάσιων.
Στις απαρχές του 21ου αιώνα, ένας ξεχασμένος πολιτισμός της Ανατολίας επανήλθε στο προσκήνιο: Ο αρχαίος πολιτισμός του Ουραρτού, που άνθισε γύρω από τη Λίμνη Βαν από τον 9ο ως τον 6ο αιώνα π.Χ. και επεκτάθηκε μέχρι τη λίμνη Ουρμία της Περσίας και μέχρι τη Βόρεια Συρία. 
Με την παρακμή του ο πολιτισμός αυτός χάθηκε και ξεχάστηκε. Σήμερα, οι επισκέπτες ξαναρχίζουν να επισκέπτονται τα μέχρι πρότινος απαγορευμένα βάθη της Τουρκίας, τόπους μυθικούς και σκεπασμένους με μια αχλύ μυστηρίου, γεμάτους μνημεία από την αρχή του Χρόνου. 
Εδώ και δέκα χρόνια οργανώνουμε το ταξίδι αυτό, μέσα από πανάρχαιες χώρες, που μόνο το όνομα τους εξάπτει την φαντασία. Δεκάδες ταξιδιώτες γνώρισαν μαζί μας το μυστήριο της Ανατολής, βλέποντας πράγματα που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι υπάρχουν. 
Χωρίς το ανακάτεμα άσχετων χρονικών περιόδων και των ιστορικών περιοχών του Πόντου – που από μόνος του αποτελεί μία μεγάλη ενότητα και ξεχωριστό ταξίδι, η Ανατολική Τουρκία είναι μία πρόκληση για τον ταξιδιώτη, που θέλει να δει και να μάθει.
Πέρα λοιπόν, από μια εισαγωγή στον πολιτισμό του Ουραρτού, θα γνωρίσουμε τη Χριστιανική Ανατολή, τόπο μαρτυρικό που στέκεται ακόμα και σήμερα, αδιάψευστος μάρτυρας μιας δισχιλιόχρονης ιστορίας. Αιρέσεις που αντιστάθηκαν στην παντοδυναμία της Κωνσταντινούπολης, αληθινοί ακρίτες του Χριστιανισμού που αντιμετώπισαν τις ορδές των Αράβων και των Τούρκων. 
Και η ιστορία συνεχίζεται: Η Μεγάλη Αρμενία που έφτανε μέχρι τη Μεσόγειο, απλώνει τις εκτάσεις της στα βάθη της σημερινής Ανατολίας, γεμάτη με μνημεία ενός άλλου μεγάλου και μαρτυρικού πολιτισμού. Τα ερειπωμένα μοναστήρια και τα στοιχειωμένα κάστρα, ορθώνονται σαν φαντάσματα του παρελθόντος στις άγονες εκτάσεις του Κουρδιστάν και του Αραράτ. 
9 ημέρες
1.180 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

27 Απρ - 5 Μαϊ
25 Μαϊ - 2 Ιουν


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ: ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ, ΛΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ

Το καταπληκτικό αυτό ταξίδι ξεκινά αεροπορικώς με προορισμό την Κοπεγχάγη, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Δανίας, που είναι μία καλή εισαγωγή στη Σκανδιναβική κουλτούρα, γιατί αποτελεί το μεταβατικό στάδιο από την Κεντρική Ευρώπη στη Σκανδιναβία.
Από την Κοπεγχάγη θα πάμε με πλοίο στο Όσλο, όπου θα μπούμε στην ατμόσφαιρα των εξερευνήσεων των παγωμένων περιοχών του πλανήτη μας, για να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τα απίστευτα πράγματα που θα αντικρίσουμε τις επόμενες ημέρες.
Από το Όσλο, μπαίνουμε για τα καλά στη Σκανδιναβία.
Εδώ θα δούμε τα θεϊκά ορεινά τοπία, τα ορμητικά ποτάμια που αφρίζουν κατεβαίνοντας τις απότομες πλαγιές και τα φιορδς, που θα περνάμε με τοπικά πλοία.
Εδώ είναι η Χώρα των Τρολλς, των φοβερών ξωτικών που στοιχειώνουν τα κατασκότεινα δάση.
Εδώ βρίσκεται και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, το Μπέργκεν, χτισμένο στην ακτή του φιορδ και στολισμένο με παλιές μεσαιωνικές γειτονιές.
Από το Μπέργκεν θα πετάξουμε στη μακρινή Λαπωνία, χώρα παγωμένη, σκοτεινή και σκεπασμένη με σύννεφα.
Εδώ τα δάση εξαφανίζονται, κυριαρχεί η τούνδρα της Αρκτικής Ζώνης, που εννιά μήνες το χρόνο είναι σκεπασμένη με χιόνια. Αποκορύφωμα, η επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο. Ο Ιούλιος είναι ο μήνας με τις περισσότερες πιθανότητες να δούμε τον Ήλιο του Μεσονυχτίου, τον Ήλιο που δεν δύει ποτέ. Αλλά και αν έχει συννεφιά, η αίσθηση ότι μέσα στα μεσάνυχτα, έξω είναι μέρα, δεν περιγράφεται!
Το ταξίδι μας συνεχίζει νότια, μέσα από τα καταπράσινα δάση της Φινλανδικής Λαπωνίας, για να φτάσουμε στο Ροβανιέμι, πατρίδα του Άη Βασίλη και από εκεί θα πετάξουμε στο Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας και πόλη του Σκανδιναβικού design.
Αν νομίσετε όμως ότι το ταξίδι μας τελειώνει εδώ, κάνετε λάθος! Άλλη μία πολυτελής κρουαζιέρα μας περιμένει, πλέοντας από το Ελσίνκι στη Στοκχόλμη. Και για να μη ξεχνιόμαστε, δεν κάνουμε δίαιτα εδώ! Και μόνο για τα θαλασσινά, το σολομό και τις σαλάτες, επιβάλλεται μία επιδρομή στον μπουφέ!
Η Στοκχόλμη μας περιμένει, αρχοντική και αριστοκρατική, χτισμένη ανάμεσα σε κόλπους και λίμνες, με μία υπέροχη παλιά πόλη και μία έντονη νυχτερινή ζωή.
Από εδώ θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Ελλάδα. Και κάτι ακόμα: δείτε σε ένα χάρτη που βρίσκεται το Βόρειο Ακρωτήριο. Θα εκπλαγείτε!

11 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Ιούλιο

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.