ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΑΡΕΛΙΑ & ΡΩΣΙΚΗ ΛΑΠΩΝΙΑ: Θάλασσα του Barents & Χερσόνησος Kola
Ένα σπάνιο ταξίδι μέσα στο σύντομο Ρωσικό καλοκαίρι, με τις μεγάλες ημέρες και τις λευκές νύχτες. 
Θα ξεκινήσουμε από την Αγία Πετρούπολη των Τσάρων, θα κινηθούμε κατά μήκος της Ladoga, της μεγαλύτερης λίμνης της Ευρώπης, θα διασχίσουμε τα δάση της Καρελίας και θα καταλήξουμε στις τούνδρες  της χερσονήσου Kola, στις εσχατιές της Ρωσίας, στην ακτή του μεγάλου Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού. 
11 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Ιούνιο


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΑΖΟΡΕΣ: Η ΧΑΒΑΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Η Χαβάη του Ατλαντικού. Έτσι ονομάζεται το Αρχιπέλαγος των Αζορών, ένα ηφαιστειακό σύμπλεγμα εννιά νησιών 1.300 χιλιόμετρα δυτικά της Πορτογαλίας, στην κυριολεξία στην καρδιά του Ατλαντικού Ωκεανού, εκεί που ενώνονται και συγκρούονται οι τεκτονικές πλάκες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Και έχει πολλές ομοιότητες με τη Χαβάη: Ηφαίστεια με δασωμένες πλαγιές, σμαραγδένια νερά, μπλε εκθαμβωτικές λίμνες, καταπράσινα λιβάδια, ηφαιστειακές σπηλιές, φαράγγια, καταρράκτες που πέφτουν από δυσθεώρατα ύψη, ήπιο κλίμα, τροπική βλάστηση και ένα αποκομμένο οικοσύστημα μοναδικό στον πλανήτη.
9 ημέρες
2.670 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
1 - 8 Οκτ
Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΦΥΛΙΑ

Οδοιπορικό σε ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη της Μεσογείου. Οι ονειρεμένες ακτές της Νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας σε μια ξεκούραστη και ξένοιαστη απόδραση, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει παρθένες παραλίες, δασωμένα ερημονήσια, κρυστάλλινες θάλασσες και γραφικά ψαροχώρια. Παράλληλα γίνονται επισκέψεις σε γνωστούς και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους και βυθισμένες πολιτείες. 

6 ημέρες
890 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
23 - 28 Οκτ
16 - 21 Νοε
28 Δεκ - 2 Ιαν
Από  Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Καππαδοκία & Κομμαγηνή)

Ένα ταξίδι στο χώρο και χρόνο που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού: Τα παράξενα τοπία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, οι τρωγλοδυτικοί ναοί και τα υπόγεια χωριά της Καππαδοκίας,  οι προελληνικές λατρείες και το μνημειακό αίνιγμα της Κομμαγηνής. 
Το ταξίδι στο χρόνο αρχίζει με την Καππαδοκία, με τους τρωγλοδύτες της, αλλά και τα παλιά Ελληνικά χωριά της.
Η είσοδος μας στην Καππαδοκία, είναι μία είσοδος σε ένα κόσμο αλλόκοτο και μυστηριώδη, που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Τα τοπία της Καππαδοκίας είναι ηφαιστειογενή και χαρακτηρίζονται από περίεργους σχηματισμούς: αλλού πύργοι, αλλού κώνοι και αλλού διαδοχικές πτυχώσεις του εδάφους, που πρόσφεραν καταφύγιο στους ανθρώπους από την Αρχαιότητα.
Τεράστιες υπόγειες πολιτείες, σκαμμένες μέχρι πενήντα μέτρα κάτω από τη γη, δημιουργούν πολύπλοκους λαβύρινθους, λαξευτά μοναστήρια και εκκλησίες με τοίχους γεμάτους ωραιότατες αγιογραφίες, τρωγλοδυτικά χωριά που κατοικούνται μέχρι σήμερα, σκαμμένα στο μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που θα αντικρίσουμε έκπληκτοι. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι ένας τέτοιος τόπος είναι τόσο κοντά στην πατρίδα μας, γιατί τέτοια μέρη βρίσκονται συνήθως σε μακρινές ηπείρους.
Εδώ θα μάθουμε για το Ελληνικό παρελθόν της περιοχής, θα ανοίξουμε παλιές εκκλησίες, θα φωτογραφήσουμε τα παλιά Ελληνικά σπίτια, θα περπατήσουμε ανάμεσα στους μυστηριώδεις κώνους, θα ψωνίσουμε ωραιότατα κιλίμια και θα παρακολουθήσουμε θεάματα με περιστρεφόμενους Δερβίσηδες.
Κορυφαία εμπειρία η πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση να πετάς αργά, μέσα σε απόλυτη ησυχία πάνω από ένα θαυμαστό παζλ αμπελώνων που σπάζουν την μονοτονία της ώχρας των γεωλογικών σχηματισμών και των παλιών χωριών.
Αποχαιρετώντας την Καππαδοκία θα ακολουθήσουμε το Δρόμο του Μεταξιού με τα χάνια του, που στο Μεσαίωνα, ήταν οάσεις σιγουριάς, μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της ερήμου. Προορισμός μας η Βυζαντινή Μελιτηνή, η σημερινή Μαλάτια, πασίγνωστη για τα βερύκοκα της, με μαυσωλεία και μεντρεσέδες και πολύ φιλόξενους κατοίκους. 
Και φυσικά, μετά έρχεται μία από τις δυνατότερες στιγμές του ταξιδιού μας: η ανάβαση στο όρος Νεμρώδ, για να δούμε από κοντά τα γιγαντιαία αγάλματα του Ελληνιστικού βασιλείου της Κομμαγηνής, που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού. Εδώ όλοι μένουν άφωνοι! Τι να πρωτοπεί κανείς για το μεγαλειώδες θέαμα που αντικρίζει! Εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ και που θα μας συντροφεύει για πάντα! ! Ένας γιγαντιαίος τύμβος σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, που τον περιτριγυρίζουν κολοσσιαία αγάλματα, στη μέση μιας απόκοσμης ερημιάς. Το πάντρεμα του Ελληνικού και του Περσικού πολιτισμού σε μία ακριτική περιοχή, που ούτε που θα φανταζόμασταν ότι θα έκρυβε τέτοιο μυστικό
Όπως βλέπετε, το ταξίδι είναι πλούσιο και περιεκτικό, γεμάτο συγκινήσεις και συναισθήματα.
Μη το χάσετε, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο!

6 ημέρες
790 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

26 - 31 Οκτ
Από Θεσσαλονίκη 
Από Αθήνα
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ KAI ΠΟΝΤΟΣ

Το ταξίδι στην Καππαδοκία και τον Πόντο, δεν είναι απλά ένα ταξίδι. Είναι ένα προσκύνημα και μία γνωριμία με έναν τόπο, που από την Αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους, κράτησε την Ελληνικότητα του και γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της Ιστορίας.
Πρόκειται λοιπόν για ένα υπέροχο πολιτιστικό ταξίδι στην εξωτική πατρίδα του αυθεντικού Άγιου Βασίλη και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας με επισκέψεις σε παλιά ελληνικά χωριά, λαξευτούς χριστιανικούς ναούς και μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα. 
Με την πείρα του Κανόνα στην Καππαδοκία και στη Μαύρη Θάλασσα, έχουμε κάνει ένα πολύ καλό και μεστό πρόγραμμα στην ευρύτερη περιοχή του αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής.

8 ημέρες
980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24 - 31 Oκτ
  

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Μία από τις αρχαιότερες χώρες του Κόσμου με έναν μεγαλειώδη πολιτισμό και μια πολυτάραχη ιστορία, η Αρμενία, είναι ο πιο ενδιαφέρων και συγχρόνως ο ασφαλέστερος προορισμός του Καυκάσου.
Υπέροχα ορεινά τοπία, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μικρά χωριά και μεγαλουπόλεις συνθέτουν το εκπληκτικό μωσαϊκό της χώρας, στο οποίο προστίθενται και οι ξεχασμένοι Έλληνες της Αρμενίας.
Η κοινή ιστορία με τη δική μας, τα επιτεύγματα του Αρμενικού λαού και η κοντινή απόσταση κάνουν τη χώρα αυτή, έναν ιδανικό τόπο επίσκεψης.

9 ημέρες
1.260 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21 - 29 Σεπ
22 - 30 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Αρχαιολογικός γύρος

Πλήρης αρχαιολογική και ιστορική περιήγηση της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, σε ένα ταξίδι που δίνει έμφαση στους άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους της ηπειρωτικής Δυτικής Ελλάδας. Μαζί, θα επισκεφθούμε τις ιστορικές πόλεις της Ηπείρου: Τα μαγευτικά Γιάννενα με τους θρύλους του Αλή Πασά και τη Βυζαντινή Άρτα, με τη μεσαιωνική παράδοση.
Συγχρόνως, θα δούμε ιστορικό Μεσολόγγι και το γραφικό Γαλαξίδι, που σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη ξενάγηση στους Δελφούς συνθέτουν αυτό το μοναδικό ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα.

5 ημέρες
390 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

24 - 28 Oκτ


Από Θεσσαλονίκη οδικώς


ΟΔΗΣΣΟΣ KAI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ

Η γοητεία που ασκεί η Οδησσός στον επισκέπτη οφείλεται αποκλειστικά στη νεοκλασική ομορφιά της. Με πλούσια πολιτισμική και πνευματική παράδοση και λάμψη, οφείλει την ίδρυσή της στους αρχαίους Μιλήσιους - τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί εδώ καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας στην περιοχή. Αλλά και η μετέπειτα ιστορία της είναι στενά συνδεδεμένη με την έντονη παρουσία των Ελλήνων, που όριζαν το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας και οραματίστηκαν την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από τους Τούρκους, ιδρύοντας εδώ την περιβόητη Φιλική Εταιρεία. Αρχιτεκτονική πανδαισία και κομψότητα, ανυπέρβλητα μνημεία και αγάλματα, πολυάριθμα μουσεία, υπέροχα νεοκλασικά οικοδομήματα, πλατιές λεωφόροι και ειδυλλιακά πάρκα συνιστούν τις τρανταχτές αποδείξεις της μεγάλης οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που γνώρισε η Οδησσός από τα μέσα του 19ου αιώνα. Μαζί με την Οδησσό, θα γνωρίσουμε και την ιστορία των βόρειων παραλίων του Εύξεινου Πόντου, που αποτέλεσαν το γεωγραφικό πεδίο ανάπτυξης των ελληνικών αποικιών - όπως η Ολβία και η Τύρα - οι οποίες άνθισαν στην περιοχή ανάμεσα στο Δούναβη και στο Δνείστερο.

5 ημέρες
690 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
27 - 31 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΚΑΣΟΣ

Ένα μοναδικό ταξίδι στο μυθική γη της αρχαίας Κολχίδας και του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Ψηλά βουνά, κοιλάδες με αμπελώνες, παλιές πόλεις και μια κουλτούρα αιώνων που ανθίζει κάτω από την σκιά του μυθικού Καύκασου. Με μια πρωτεύουσα-στολίδι και μια ενδοχώρα με πλούσιο οινικό πολιτισμό, σε μια απίθανη μίξη παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πανέμορφων εκκλησιών και εκπληκτικών ορεινών τοπίων, η Γεωργία είναι ένας προορισμός-έκπληξη.

9 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον ΜάιοΑπό Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, μαζί με τις  άγνωστες αρχαιότητες της Δυτικής Ελλάδας:  Άρτα, Αιτωλία και Ακαρνανία είναι περιοχές με πολύ πλούσια ιστορία και πολλούς - άγνωστους ακόμα – αρχαιολογικούς χώρους.  Kαι φυσικά τα πρωτεία κρατά η Μαρτυρική Πόλη του Μεσολογγίου.
4 ημέρες
340 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
28 - 31 Οκτ
Από Θεσσαλονίκη οδικώς


Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η γη της Θράκης, απλώνει την απόκοσμη ομορφιά της, μένοντας ακόμα και σήμερα άγνωστη και ανεξερεύνητη. Αυθεντική και σπάνια, κυλά μέσα στο χρόνο, όπως τα γαλαζοπράσινα νερά του Νέστου, αθέατη όπως τα σπάνια πουλιά στο δάσος της Δαδιάς, ήρεμη και γαλήνια, όπως το Δέλτα του Έβρου. Μωσαϊκό ανθρώπων με παράδοση και πανάρχαια έθιμα, που διατήρησαν τη δική τους ταυτότητα μέσα στους αιώνες. Μια γη άγνωστη και περιπετειώδης και ταυτόχρονα ζεστή και φιλόξενη.
Με τη μεγαλύτερη δασοκάλυψη σε ολόκληρη την Ελλάδα και με πολλά από τα δάση της, απάτητα και παρθένα, με μεγαλιθικά μνημεία, κάστρα και πύργους, μεσαιωνικά γεφύρια και διατηρητέους οικισμούς, ανεξερεύνητες αρχαίες πολιτείες, χαμένες μέσα σε δάση, πάνω σε αμμουδιές, στα βάθη φαραγγιών. 
Το κρύο που κυριαρχεί στη Θράκη το Χειμώνα, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε εκτενή γύρο της περιοχής αυτή την εποχή. Άλλωστε, μεγάλο μέρος του ταξιδιού γίνεται σε ορεινές, που υπάρχει περίπτωση να είναι αποκλεισμένες τους χειμωνιάτικους μήνες.
Οι καλύτερες εποχές είναι η Άνοιξη με τα μεθυστικά της αρώματα και τα χιλιάδες αγριολούλουδα, το Καλοκαίρι με τις μεγάλες μέρες του και τα απόκοσμα φεγγάρια του και φυσικά το Φθινόπωρο με τις εκατοντάδες αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου, που ντύνουν τα δάση της Θράκης.
Ίσως το ταξίδι να φανεί ακριβό σε όσους έχουν συνηθίσει τα κλασικά ταξίδια που κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά: μικρή διάρκεια, βασικές περιηγήσεις, προαιρετικές εξορμήσεις, “γλέντια” σε εστιατόρια, χοροί μέσα σε λεωφορεία, και μπόλικη δόση δακρύβρεχτης ιστορίας των παραμελημένων ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.
Η Θράκη δεν αξίζει τέτοια γνωριμία όμως. Είναι ένας τόπος με μακραίωνη ιστορία και μυστηριακό παρελθόν, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα. Και μια τέτοια σοβαρότητα, προϋποθέτει μικρά γκρουπ, καλά ξενοδοχεία, γεμάτο πρόγραμμα, πλούσιες ξεναγήσεις, πολλά αξιοθέατα, ψάξιμο και εξερεύνηση. Αυτά τα πράγματα κοστίζουν όμως.
Μελετείστε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

6 ημέρες
490 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
26 - 31 Οκτ

Από Αθήνα
Από ΘεσσαλονίκηΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

H Σαμοθράκη είναι το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό της Μεσογείου. Με τη ρομαντική ονομασία Νησί του Φεγγαριού, είναι το νησί των απόκρυφων τελετουργιών και των Καβείριων Mυστηρίων, των μύθων, των μάγων και των παράξενων λατρειών που έρχονται από τα σκοτεινά βάθη του παρελθόντος.
Η Σαμοθράκη δεν προσφέρει πολυτέλειες πέντε αστέρων. Είναι ένα νησί για τον τολμηρό ταξιδιώτη, που θέλει να μάθει για τη φύση και την αρχαία ιστορία. Καταπράσινα δάση, καταρράκτες που σχηματίζουν αμέτρητες λίμνες στις πλαγιές των βουνών, κρυστάλλινες γαλάζιες θάλασσες, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και προ πάντων, αρχαία ιερά, κάστρα, παρεκκλήσια και παγανιστικές γιορτές.
Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού αποτελείται από τον ορεινό όγκο Σάος, που είναι το ψηλότερο βουνό του Αιγαίου με εντυπωσιακές και άγριες κορφές. Η ψηλότερη κορυφή, το Φεγγάρι, έχει ύψος 1.670 μέτρα και λέγεται, ότι όταν είναι Πανσέληνος, το φεγγάρι ξεχνιέται και μένει περισσότερη ώρα, πάνω από αυτή την κορυφή. Όπως γράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, αυτό το βουνό διάλεξε σαν παρατηρητήριο ο Ποσειδώνας, για να παρακολουθήσει την έκβαση του Τρωικού Πολέμου. Από αυτό το βουνό, δεκάδες μικρά ποτάμια και ρυάκια διασχίζουν τα πυκνά δάση με τα αιωνόβια πλατάνια, για να χυθούν στα βαθιά γαλάζια νερά του Αιγαίου, δημιουργώντας λυρικές σκηνές χειμάρρων, που μόλις βγήκαν από την Ελληνική Μυθολογία.
Η πρώτη ανθρώπινη εγκατάσταση στη Σαμοθράκη χρονολογείται στο 2.000 π.Χ. Συστηματικές ανασκαφές πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή και έχουν βγει αξιόλογα συμπεράσματα για το παρελθόν του νησιού.
Η πρώτη εικόνα του νησιού όταν φτάνει κανείς με το πλοίο, θυμίζει έναν τεράστιο βράχο που υψώνεται κάθετα από τα βάθη του πελάγους. Οι απότομες ακτές, με τους άγριους ηφαιστειογενείς βράχους, τα απότομα φαράγγια και οι καταρράκτες που πέφτουν από δυσθεώρητα ύψη κατ' ευθείαν στη βαθιά θάλασσα, συναρπάζουν τον επισκέπτη που νιώθει πολύ τυχερός που ζει την υπέροχη αυτή φύση.
Η Σαμοθράκη περιβάλλεται από μια αύρα μυστηρίου. Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, το απομονωμένο αυτό νησί, ήταν κάποτε σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο. Μέχρι την κλασσική περίοδο, η Σαμοθράκη ήταν γνωστή σαν η Δήλος του Βόρειου Αιγαίου, και το ιερό της συγκρινόταν μ’αυτό της Ελευσίνας. Στους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους έφτασε στο αποκορύφωμα της δόξας της, λόγω της προστασίας που της πρόσφεραν οι Μακεδόνες βασιλείς και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Η Σαμοθράκη, ήταν τόπος προσκυνήματος για χιλιάδες χρόνια, όταν στο απώτατο παρελθόν, άρχισε μια μυστήρια Προελληνική λατρεία στο άδυτο των μεγάλων Θεών. Λίγα είναι γνωστά για τις τελετές, εκτός από το ότι κατ' ασυνήθιστο τρόπο ήταν ανοικτές σε όλους: Γυναίκες, δούλοι και ξένοι, όλοι ήταν καλοδεχούμενοι στα Καβείρια Μυστήρια.
Η Χώρα, είναι το διοικητικό κέντρο του νησιού. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, που σκαρφαλώνει στο βουνό και έχει πετρόκτιστα σπίτια και γραφικά δρομάκια. Τα κύρια αξιοθέατα, είναι ο ναός της Ανάληψης, που χτίστηκε το 1875, το μικρό λαογραφικό μουσείο και το μεσαιωνικό φρούριο Gattilousi, απ’όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Γύρω από τη Χώρα, υπάρχουν ωραίες εξοχές και παραδοσιακές πέτρινες αγροικίες.
Η Παλαιόπολη, στη βόρεια πλευρά του νησιού, είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, επειδή εδώ, γίνονταν τα Καβείρια Μυστήρια. Εδώ βρέθηκε το 1863 και το περίφημο άγαλμα της Νίκης, που σήμερα κοσμεί το Λούβρο. Το Αρσινόειον, ένα μεγάλο κυκλικό κτίριο, ήταν αφιερωμένο στους Μεγάλους Θεούς και ο ναός, όπου γίνονταν τα τελετουργικά, δεσπόζει σε όλο το χώρο. Στο αρχαιολογικό μουσείο, εκτίθενται πολύτιμα ευρήματα, καθώς επίσης και ένα αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης.
Πηγαίνοντας ανατολικότερα, τα Θέρμα, ένα μικροσκοπικό χωριό, πνιγμένο στη βλάστηση, είναι η αφετηρία για μικρές, ή μεγάλες πεζοπορίες μέσα σε δάση από καστανιές και πλατάνια, εξερευνήσεις των χειμάρρων και απολαυστικές βουτιές στις φυσικές πισίνες, που σχηματίζουν οι αμέτρητοι καταρράκτες.
Ο ποταμός Φονιάς, σχηματίζει μία ωραιότατη κοιλάδα και μεγαλοπρεπή φαράγγια, με πολλές φυσικές λίμνες που διαμορφώνονται, από τη βίαια πτώση των θεαματικών καταρρακτών. Συνολικά 50 καταρράκτες είναι διάσπαρτοι στο νησί, από τους οποίους οι 11, μόνο στο Φονιά!
Ακόμα ανατολικότερα, η τεράστια παραλία του Κήπου, προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα: Οι απόκοσμοι ηφαιστειακοί βράχοι που πέφτουν απότομα στη θάλασσα, έρχονται σε αντίθεση με την εκτεταμένη παραλία, που αποτελείται από μαύρα ηφαιστειογενή βότσαλα. Στην παραλία αυτή είναι, που ντόπιοι και επισκέπτες, υποδέχονται την Πανσέληνο που ανατέλλει μέσα από τη θάλασσα.
Το νότιο μέρος του νησιού καλύπτεται από πυκνούς ελαιώνες και έχει αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, που είναι κατάλληλα για μια απολαυστική και αναζωογονητική βουτιά. Στην περιοχή όμως, υπάρχουν και άγριοι τόποι, με τεράστιους και απότομους βράχους, δύσκολα μονοπάτια και απομονωμένα ξωκλήσια.

4 ημέρες
290 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

23 - 26 Σεπ 

 


Από Θεσσαλονίκη


ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

Χαμένη στο βόρειο Ατλαντικό, μεταξύ του Καναδά, της Γροιλανδίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης, αγγίζοντας σχεδόν το Αρκτικό Κύκλο, η μαγική Ισλανδία, είναι ένα μεγάλο νησί και συγχρόνως η πιο απομακρυσμένη Ευρωπαϊκή χώρα. Μια χώρα-έκπληξη, που έχει όλα όσα η θέση της κοντά στον Αρκτικό Κύκλο μπορεί να της χαρίσει: Λιβάδια, παγετώνες και ορμητικά ποτάμια, παγωμένες λίμνες, πλούσιους ψαρότοπους και βιότοπους με θαλασσοπούλια και θαλάσσια θηλαστικά. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες χώρες με το ίδιο γεωγραφικό πλάτος, είναι το ενεργό υπέδαφος της, ένας πραγματικός φλεγόμενος κόσμος, που γίνεται αντιληπτός στους επισκέπτες με τα ηφαίστεια και τις αναρίθμητες θερμοπηγές που αναβλύζουν σε κάθε σημείο της μακρινής αυτής χώρας.

10 ημέρες
2.240 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

22 - 31 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΚΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΓΗΝΗ

Ένα ταξίδι στο χώρο και χρόνο που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού: Τα παράξενα τοπία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, οι τρωγλοδυτικοί ναοί και τα υπόγεια χωριά της Καππαδοκίας, ο Χιττιτικός πολιτισμός και το αρχαιολογικό Μουσείο της Άγκυρας, οι προελληνικές λατρείες και το μνημειακό αίνιγμα της Κομμαγηνής. Επιστέγασμα η Βιβλική Άνω Συρία, που τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.
Το ταξίδι στο χρόνο αρχίζει με την Άγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκίας, μία πόλη μεγάλη και χωρίς μνημεία - μη ξεχνάμε ότι η Άγκυρα ήταν μικρό χωριό πριν γίνει πρωτεύουσα - με πολύ πράσινο όμως και με ένα εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο, όπου εκτίθενται Χιτιτικά και Φρυγικά ευρήματα από τη Χατούσα και το Γόρδιο.
Από την Άγκυρα θα περάσουμε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργημένης στέπας και θα περάσουμε τη μεγάλη Αλμυρή Λίμνη. Από εδώ αρχίζει και η γνωριμία μας με την Καππαδοκία, με τους τρωγλοδύτες της, αλλά και τα παλιά Ελληνικά χωριά της. Η είσοδος μας στην Καππαδοκία, είναι μία είσοδος σε ένα κόσμο αλλόκοτο και μυστηριώδη, που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Τα τοπία της Καππαδοκίας είναι ηφαιστειογενή και χαρακτηρίζονται από περίεργους σχηματισμούς: αλλού πύργοι, αλλού κώνοι και αλλού διαδοχικές πτυχώσεις του εδάφους, που πρόσφεραν καταφύγιο στους ανθρώπους από την Αρχαιότητα.
Τεράστιες υπόγειες πολιτείες, σκαμμένες μέχρι πενήντα μέτρα κάτω από τη γη, δημιουργούν πολύπλοκους λαβύρινθους, λαξευτά μοναστήρια και εκκλησίες με τοίχους γεμάτους ωραιότατες αγιογραφίες, τρωγλοδυτικά χωριά που κατοικούνται μέχρι σήμερα, σκαμμένα στο μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που θα αντικρίσουμε έκπληκτοι. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι ένας τέτοιος τόπος είναι τόσο κοντά στην πατρίδα μας, γιατί τέτοια μέρη βρίσκονται συνήθως σε μακρινές ηπείρους.
Εδώ θα μάθουμε για το Ελληνικό παρελθόν της περιοχής, θα ανοίξουμε παλιές εκκλησίες, θα φωτογραφήσουμε τα παλιά Ελληνικά σπίτια, θα περπατήσουμε ανάμεσα στους μυστηριώδεις κώνους, θα ψωνίσουμε ωραιότατα κιλίμια και θα παρακολουθήσουμε θεάματα με περιστρεφόμενους Δερβίσηδες.
Κορυφαία εμπειρία η πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση να πετάς αργά, μέσα σε απόλυτη ησυχία πάνω από ένα θαυμαστό παζλ αμπελώνων που σπάζουν την μονοτονία της ώχρας των γεωλογικών σχηματισμών και των παλιών χωριών.
Αποχαιρετώντας την Καππαδοκία θα ακολουθήσουμε το Δρόμο του Μεταξιού με τα χάνια του, που στο Μεσαίωνα, ήταν οάσεις σιγουριάς, μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της ερήμου. Προορισμός μας το Ικόνιο, πόλη ισλαμική με μαυσωλεία και μεντρεσέδες και πολύ φιλόξενους κατοίκους. 
Aπό το Ικόνιο θα πάρουμε τον  δρόμο της Κιλικίας μέσα από τα βουνά του Ταύρου και θα επισκεφτούμε τα ερείπια του συγκλονιστικού μοναστηριού των Ευαγγελιστών.
Θα συνεχίσουμε για την αρχαία Διοκαισάρεια, χαμένη πάνω στο βουνό της και αποκομμένη από τα τουριστικά κυκλώματα. Η γοητεία των ερειπίων ανάμεσα στα ταπεινά χαμόσπιτα, είναι αυτό που θα θυμόμαστε για καιρό! Διασχίζοντας τις ιστορικές περιοχές της Κιλικίας, θα περάσουμε από την Ταρσό, όπου γεννήθηκε ο Απόστολος Παύλος και θα πάμε στην Άνω Συρία και συγκεκριμένα στην Αντιόχεια, μία από τις διασημότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου, με ένα καταπληκτικό μουσείο, που στεγάζει απίστευτες συλλογές ψηφιδωτών. Η Αντιόχεια, όπως και οι υπόλοιποι τόποι που θα επισκεφτούμε, γεωγραφικά και πολιτισμικά ανήκει στη Συρία, αλλά διοικητικά ανήκει στην Τουρκία.
Η Άνω Συρία λοιπόν είναι ένας τόπος μαγικός που θυμίζει χίλιες και μία νύχτες, με έντονη Αραβική παράδοση και φιλόξενους κατοίκους.
Το κόσμημα αυτής της περιοχής, είναι η Ούρφα, η Ελληνιστική Έδεσσα δηλαδή, πόλη με δαιδαλώδη παζάρια, τοπικό χρώμα και πλούσια ιστορία. Η Βιβλική αυτή πόλη, που είναι γενέτειρα του Αβραάμ, είναι μία έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Επίτηδες μένουμε δύο μέρες εδώ, για να χαρούμε την εξωτική της ατμόσφαιρα και να επισκεφτούμε το Χαρράν, άλλη μία Βιβλική πόλη, χαμένη μέσα στην απεραντοσύνη της στέπας. Το παζάρι της Ούρφας προσφέρεται για κάθε είδους γευστικές δοκιμές, από τα περίφημα φιστίκια και τα νόστιμα κεμπάπ, μέχρι τα τοπικά γλυκά, που θεωρούνται κορυφαία και δεν τα βρίσκουμε ούτε στην Κωνσταντινούπολη!
Και φυσικά, μετά έρχεται μία από τις δυνατότερες στιγμές του ταξιδιού μας: η ανάβαση στο όρος Νεμρώδ, για να δούμε από κοντά τα γιγαντιαία αγάλματα του Ελληνιστικού βασιλείου της Κομμαγηνής, που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού. Εδώ όλοι μένουν άφωνοι! Τι να πρωτοπεί κανείς για το μεγαλειώδες θέαμα που αντικρίζει! Εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ και που θα μας συντροφεύει για πάντα! ! Ένας γιγαντιαίος τύμβος σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, που τον περιτριγυρίζουν κολοσσιαία αγάλματα, στη μέση μιας απόκοσμης ερημιάς. Το πάντρεμα του Ελληνικού και του Περσικού πολιτισμού σε μία ακριτική περιοχή, που ούτε που θα φανταζόμασταν ότι θα έκρυβε τέτοιο μυστικό
Αφού περάσουμε τον Ευφράτη, έναν από τους σημαντικότερους ποταμούς του κόσμου, θα διανυκτερεύσουμε στο βιομηχανικό Γκαζιαντέπ, μία Τουρκοαραβική πόλη με πλούσια αγορά και ένα εκπληκτικό μουσείο, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα από το αρχαίο Ζεύγμα, Ελληνιστική πόλη, που οι αρχαιολόγοι ονομάζουν Πομπηία της Ανατολής. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη δουλειά που έχουν κάνει οι Τούρκοι, στήνοντας το μουσείο αυτό. Ολόκληρες βίλες με ψηφιδωτά πατώματα έχουν μεταφερθεί εδώ, για να γλιτώσουν από τα νερά του Ευφράτη, που κατέκλυσαν το χώρο του Ζεύγματος, μετά την κατασκευή του μεγάλου φράγματος στον ποταμό.
Από το Γκαζιαντέπ, θα πάρουμε και την πτήση μας για την Ελλάδα, μια και το αεροδρόμιο του είναι αρκετά μεγάλο και εξυπηρετείται από πολλές εταιρίες. Όπως βλέπετε, το ταξίδι είναι πλούσιο και περιεκτικό, γεμάτο συγκινήσεις και συναισθήματα.
Μη το χάσετε, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο!

10 ημέρες
1.190 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

22 - 31 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ: Ιωνία, Καρία, Λυκία & Παμφυλία

Oδοιπορικό στην Eλλάδα της Aσίας, σ’ ένα ταξίδι-αποκάλυψη: Aκολουθώντας την πορεία του Mεγάλου Aλεξάνδρου, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει έναν κόσμο τόσο κοντινό, αλλά και τόσο άγνωστο: Oι Aρχαίες Eλληνικές πόλεις και τα ναυάγια της Mεσογείου, τα εκπληκτικά μουσεία, τα υπέροχα τοπία και τα Eλληνιστικά Θέατρα, οι Λυκιακές λατρείες του Aπόλλωνα και του Aγίου Nικολάου και οι Eπτά Eκκλησίες της Aποκαλύψεως, συνθέτουν την εικόνα μίας μακρόχρονης παράδοσης, πολλών και μοναδικών μνημείων αλλά και άσβεστης μνήμης, από μια ιστορία αιώνων. 
Ο Κανών είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που ανακάλυψε όλο αυτό τον πλούτο και από το 1990 οργανώνει αποστολές με μεγάλη επιτυχία στα Μικρασιατικά παράλια.
Το ταξίδι αυτό, άριστα οργανωμένο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια, είναι ένας συνεχής βομβαρδισμός εντυπώσεων και συναισθημάτων, που μέρα με τη μέρα κορυφώνεται.
Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες! 
Το ταξίδι αυτό δεν είναι για όλους.
Είναι για όσους αγαπούν την Ιστορία και την Αρχαιολογία και θέλουν να αισθανθούν σαν ταξιδιώτες του περασμένου αιώνα, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά τον ασύλληπτο αρχαιολογικό πλούτο των Μικρασιατικών παραλίων.
Μαζί θα ανακαλύψουμε αρχαίες πόλεις που είναι κλειστές στους επισκέπτες, θα μπούμε σε ναούς, θα ψάξουμε αρχαίους τάφους σε στοιχειωμένες νεκροπόλεις, θα σκαρφαλώσουμε σε θέατρα.
Θα περπατήσουμε μέσα σε ελαιώνες, θα καθίσουμε σε κερκίδες αρχαίων σταδίων και θεάτρων, θα κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινα νερά, θα εξερευνήσουμε βυθισμένες πόλεις, θα επισκεφθούμε υπέροχα μουσεία, θα γευτούμε μεζέδες σε παραθαλάσσια ταβερνάκια, θα βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Αιγαίου, θα ξαπλώσουμε σε χρυσαφένιες αμμουδιές, θα αναπνεύσουμε το οξυγόνο του πεύκου και θα αγγίξουμε τα Ελληνικά μάρμαρα, μέσα στο Αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.
Θα επισκεφτούμε πάνω από είκοσι αρχαιολογικούς χώρους, από τους πιο γνωστούς όπως η Έφεσος και η Πέργαμος, μέχρι κάποιους που ούτε οι αρχαιολόγοι δεν τους ξέρουν! 
Οι αρχαίες πόλεις της Μικράς Ασίας, σκαρφαλωμένες σε γκρεμούς απίστευτους, μισοσκεπασμένες από αμμόλοφους, πνιγμένες στη βλάστηση, ή ανάμεσα σε φτωχικά χαμόσπιτα, είναι ένα θέαμα μοναδικό στον Κόσμο.
Η αφετηρία μας για την μοναδική αυτή αρχαιολογική αποστολή είναι η Σμύρνη και αφού πάμε στο Αϊβαλί, τα Μοσχονήσια και την Πέργαμο, θα κατευθυνθούμε νότια για να γνωρίσουμε την άγνωστη Μικρά Ασία με τις αρχαίες πόλεις της και τα υπέροχα τοπία της.
Θα μάθουμε πως οι Βρετανοί καταλήστεψαν τα μνημεία της Ξάνθου, πως οι Έλληνες καταράστηκαν το ανατριχιαστικό Λιβίσι, πως αποκαλύφθηκε ο ναός του Άγιου Νικόλαου και πως οι Ιταλοί πήραν το σκήνωμα του στο Μπάρι.
Θα διαπιστώσουμε ότι σημαντικά παιχνίδια του Πελοποννησιακού Πολέμου παίχτηκαν στις ακτές της Παμφυλίας, ότι οι Σελτζούκοι κατοίκησαν στη Μίλητο και ότι υπήρξαν μαντεία σπουδαία σαν αυτά των Δελφών και της Δωδώνης.
Θα περπατήσουμε στις επάλξεις μεσαιωνικών κάστρων, σε δασωμένα μονοπάτια που οδηγούν σε αρχαίους ναούς και σε καλντερίμια παλιών Ελληνικών χωριών.
Θα βαδίσουμε στα βήματα του Κροίσου, του Θαλή, του Μιθριδάτη, του Μεγαλέξανδρου και του Απόστολου Παύλου.
Θα μάθουμε για τη συναρπαστική ιστορία του George Bass, που ανακάλυψε τα σπουδαιότερα ναυάγια της Μεσογείου και για τις περιπέτειες του Charles Fellows, που βρήκε τους θησαυρούς των βασιλέων της Λυκίας και τους μετέφερε με Ελληνικά καΐκια στη Ρόδο.
Θα ζήσουμε εμπειρίες μοναδικές σε έναν ευλογημένο τόπο, που η θύμηση του ακόμα πονά τους παλιότερους και η γνωριμία του ξυπνά τους νεότερους.
Στην τιμή περιλαμβάνονται οι είσοδοι των μνημείων και των μουσείων, συνολικά εικοσιδύο αρχαιολογικοί χώροι και τέσσερα μουσεία!
Οι ξεναγήσεις είναι πλούσιες, κατανοητές και επεξηγηματικές. Οι διαδρομές δεν είναι κουραστικές, γιατί λόγω της πληθώρας των αξιοθεάτων, γίνονται πολλές στάσεις.
Οι βόλτες με τις βάρκες είναι άνετες και ξεκούραστες και οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές και καλά μελετημένες για όλες τις ηλικίες. Ελάτε λοιπόν στο ονειρεμένο αυτό ταξίδι, που για τους περισσότερους θα μείνει σταθμός στη ζωή τους!

11 ημέρες
1.390 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
21 Οκτ - 1 Νοε
18 - 28 Noε
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠONTOΣ KAI MAYPH ΘAΛAΣΣA

O Eλληνισμός της Mαύρης Θάλασσας και η Aυτοκρατορία των Kομνηνών. Kαταπράσινα τοπία, σκιερά δάση, ιστορικές πόλεις, θρύλοι, παραδόσεις και μνήμες σε ένα ταξίδι πλούσιο και περιεκτικό. Πολλοί έγραψαν για τον Πόντο, για την αλησμόνητη ομορφιά του. Πολλοί μιλούν για τον Πόντο με δάκρυα στα μάτια και αβάσταχτο πόνο στην καρδιά.
Πόσα γνωρίζουμε όμως γι΄ αυτό το κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας, που επιμένει να μένει εκτός των σχολικών βιβλίων; Τι απέγινε ο Ποντιακός Ελληνισμός που η ιστορία του άρχισε πριν 3000 χρόνια με τις πρώτες ελληνικές αποικίες;
Καιρός να τιμήσουμε το κομμάτι αυτό της Ελληνικής Ιστορίας με το δικό μας τρόπο! Ένα ταξίδι στον Πόντο δεν είναι μόνο μία ιστορική αναδρομή σε ένα τόπο με έντονο Ελληνικό παρελθόν, αλλά και ένα προσκύνημα σε μία χαμένη – αλλά ποτέ ξεχασμένη – πατρίδα.
Άλλωστε, “ η Ρωμανία κι' αν 'πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο...”

Η θάλασσα προς Βορρά και οι ορεινοί όγκοι των Ποντικών Άλπεων προς Νότο, που αποτελούν συνέχεια της οροσειράς του Καυκάσου και διασχίζουν κατά μήκος τον Πόντο, ορίζουν τη φυσιογνωμία του και σε μεγάλο βαθμό έχουν καθορίσει την ιστορία του.
Την περιοχή διασχίζουν πολυάριθμοι ποταμοί, δημιουργώντας εύφορες καλλιεργήσιμες κοιλάδες. Το κλίμα στα παράλια είναι θερμό και υγρό, ενώ στην ενδοχώρα ηπειρωτικό, με ψυχρό χειμώνα και ξηρό καλοκαίρι. Κωνοφόρα, οπωροφόρα και άλλα δέντρα, καθώς και σπάνια είδη φυτών, όπως η περίφημη ποντική αζαλέα, συνθέτουν την πλούσια χλωρίδα του Πόντου.
Δικαιολογημένα ο Στράβων, ο γεωγράφος της Αρχαιότητας, χαρακτηρίζει την περιοχή, χώρα θαυμάσια στην παραγωγή καρπών.
Το εμπόριο καρπών υπήρξε η κύρια πηγή πλούτου για τους κατοίκους του Πόντου, ενώ το πλούσιο σε μεταλλοφόρα κοιτάσματα υπέδαφος αποτέλεσε στέρεη βάση για την οικονομική άνθηση πολλών περιοχών μέχρι τα Νεότερα χρόνια.
Η διαμόρφωση του εδάφους και προπάντων η πρόσβαση στη θάλασσα ευνόησαν την ύπαρξη εμπορικών δρόμων, οι οποίοι αποτέλεσαν προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη του Πόντου.
Αν και η ιστορία του Πόντου χάνεται στα βάθη των αιώνων με την Αργοναυτική Εκστρατεία και τις πρώτες εγκαταστάσεις των Ελλήνων στα μέρη αυτά ευθύς αμέσως μετά τον Τρωϊκό πόλεμο, η ιστορία του διαφαίνεται από τις αρχές του 8ου π.Χ. αιώνα με την ίδρυση της Σινώπης από Μιλήσιους αποίκους και αργότερα των άλλων πόλεων: Τραπεζούντας, Κερασούντας, Αμισού, Κοτυώρων, Οινόης και Τριπόλεως.
Σε όλη τη μακρόχρονη διάρκεια της ζωής του, ένα διάστημα 3.000 χρόνων, ο Πόντος υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα τμήματα του Ελληνικού έθνους, στο οποίο ο πληθυσμός, τόσο στα χρόνια της Αρχαιότητας, όσο και της Ρωμαιοκρατίας και του Βυζαντίου και αυτής ακόμα της Τουρκοκρατίας, δεν έπαψε να διατηρεί αλώβητη την εθνική του συνείδηση.
Από την έκρηξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ως τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι Ελληνισμός του Πόντου γνώρισε πρωτοφανείς διώξεις, με αποτέλεσμα, τον αφανισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον πλήρη αφελληνισμό της περιοχής.

9 ημέρες
1.080 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
16 - 24 Οκτ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


PΩΣIKH ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Ο ΧΡΥΣΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Mια πλήρης ιστορική εισαγωγή στο Pωσικό πολιτισμό και μία απόλυτη επαφή με την τέχνη: Το Χρυσό Δακτυλίδι, η Ρωσική Αναγέννηση, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα μοναστήρια και η απαράμιλλη Pωσική τέχνη από τη μια και η γοητεία και τα κειμήλια της Tσαρικής εποχής από την άλλη, δίνουν το στίγμα του μοναδικού αυτού ταξιδιού, που δικαιολογεί απόλυτα την άποψη, ότι η Ρωσία, πέρα από τη συγκλονιστική της ιστορία, είναι πρωτίστως μία μηχανή παραγωγής τέχνης.

9 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Απρίλιο

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
Το απαγορευμένο ταξίδι στα βάθη της Τουρκίας: Απομονωμένα οροπέδια, νομαδικές φυλές, Σελτζουκικά μνημεία. Ένας πλήρης γύρος της Ανατολίας, που θα μας φέρει στις εσχατιές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, για να γνωρίσουμε τους τους αρχαίους πολιτισμούς του Ουραρτού και της Αρμενίας και να έρθουμε σε επαφή με τη ζωντανή κουλτούρα των Κούρδων και των Κιρκάσιων.
Στις απαρχές του 21ου αιώνα, ένας ξεχασμένος πολιτισμός της Ανατολίας επανήλθε στο προσκήνιο: Ο αρχαίος πολιτισμός του Ουραρτού, που άνθισε γύρω από τη Λίμνη Βαν από τον 9ο ως τον 6ο αιώνα π.Χ. και επεκτάθηκε μέχρι τη λίμνη Ουρμία της Περσίας και μέχρι τη Βόρεια Συρία. 
Με την παρακμή του ο πολιτισμός αυτός χάθηκε και ξεχάστηκε. Σήμερα, οι επισκέπτες ξαναρχίζουν να επισκέπτονται τα μέχρι πρότινος απαγορευμένα βάθη της Τουρκίας, τόπους μυθικούς και σκεπασμένους με μια αχλύ μυστηρίου, γεμάτους μνημεία από την αρχή του Χρόνου. 
Εδώ και δέκα χρόνια οργανώνουμε το ταξίδι αυτό, μέσα από πανάρχαιες χώρες, που μόνο το όνομα τους εξάπτει την φαντασία. Δεκάδες ταξιδιώτες γνώρισαν μαζί μας το μυστήριο της Ανατολής, βλέποντας πράγματα που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι υπάρχουν. 
Χωρίς το ανακάτεμα άσχετων χρονικών περιόδων και των ιστορικών περιοχών του Πόντου – που από μόνος του αποτελεί μία μεγάλη ενότητα και ξεχωριστό ταξίδι, η Ανατολική Τουρκία είναι μία πρόκληση για τον ταξιδιώτη, που θέλει να δει και να μάθει.
Πέρα λοιπόν, από μια εισαγωγή στον πολιτισμό του Ουραρτού, θα γνωρίσουμε τη Χριστιανική Ανατολή, τόπο μαρτυρικό που στέκεται ακόμα και σήμερα, αδιάψευστος μάρτυρας μιας δισχιλιόχρονης ιστορίας. Αιρέσεις που αντιστάθηκαν στην παντοδυναμία της Κωνσταντινούπολης, αληθινοί ακρίτες του Χριστιανισμού που αντιμετώπισαν τις ορδές των Αράβων και των Τούρκων. 
Και η ιστορία συνεχίζεται: Η Μεγάλη Αρμενία που έφτανε μέχρι τη Μεσόγειο, απλώνει τις εκτάσεις της στα βάθη της σημερινής Ανατολίας, γεμάτη με μνημεία ενός άλλου μεγάλου και μαρτυρικού πολιτισμού. Τα ερειπωμένα μοναστήρια και τα στοιχειωμένα κάστρα, ορθώνονται σαν φαντάσματα του παρελθόντος στις άγονες εκτάσεις του Κουρδιστάν και του Αραράτ. 
9 ημέρες
1.220 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

23 - 31 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.