ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΝ
Το πιο άγνωστο βασίλειο των Ιμαλαΐων: Χιονισμένα βουνά, απάτητες κορυφές, αιωνόβια δάση, Βουδιστικά μοναστήρια και πλούσια λαογραφία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του απρόσιτου αυτού βασίλειου.
Μοναδικοί πολιτισμοί ανέγγιχτοι από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, φιλόξενοι άνθρωποι και πανέμορφη φύση συμπληρώνουν την εικόνα αυτού του ταξιδιού στην Στέγη του Κόσμου.
Ένα υπέροχο ταξίδι στο πιο δυσπρόσιτο βασίλειο των Ιμαλαΐων. Ο Κανών αντιμετωπίζει το Μπουτάν όπως ακριβώς πρέπει: σαν τον πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικό προορισμό στα Ιμαλάια, που δεν του αξίζει να είναι ένα ολιγοήμερο τμήμα ενός γενικότερου ταξιδιού στην περιοχή. Έτσι, θα κάνουμε έναν καλό γύρο της χώρας, περιλαμβάνοντας και τόπους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν επισκέπτονται.
12 ημέρες
3.790 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
9 - 20 Νοε
Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ Γιορτές Chomos των Καλάς
Το ταξίδι στο βόρειο Πακιστάν είναι από μόνο του μια περιπέτεια: Ανυπότακτες φυλές, ψηλά βουνά, περίεργες συνήθειες, αλλά και λαμπρά μνημεία, καταπληκτική φιλοξενία και μια ιστορία πολλών αιώνων είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πολύπλοκο μωσαϊκό της περιοχής. Αποκορύφωμα, η επίσκεψη στη φυλή των Καλάς, που η μυστηριώδης καταγωγή της εξάπτει τη φαντασία. Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, με επισκέψεις σε λαούς πανάρχαιους, με κουλτούρες που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.
10 ημέρες
2.390 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
11 - 20 Δεκ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΚΟΥΒΕΪΤ & ΜΠΑΧΡΕΪΝ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Σφηνωμένα στο μυχό του Περσικού Κόλπου, μακριά από τα απαστράπτοντα Εμιράτα, τα δύο αυτά βασίλεια, κρύβουν θησαυρούς μοναδικούς. 
Σουμέριοι και Έλληνες, Άραβες, και Πέρσες, Τούρκοι και Βρετανοί έχουν περάσει από τις περιοχές αυτές, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στα αρχαία λιμάνια, τις δαιδαλώδεις αγορές, τις παραδόσεις και τα ευρήματα των μουσείων, που στέκουν σιωπηλοί μάρτυρες ενός πολυτάραχου παρελθόντος. 

6 ημέρες
980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
27 Δεκ - 1 Ιαν
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Μια πολιτιστική εξόρμηση στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο την επίσκεψη και ιδιωτική ξενάγηση στο εντυπωσιακό μουσείο του Λούβρου. Συγχρόνως, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ετήσια Διεθνή Έκθεση Τέχνης Abu Dhabi Art Fair, αλλά και να θαυμάσουμε από κοντά την μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες για να θαυμάσουν την υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική και τα εκπληκτικά μουσεία της.

4 ημέρες
1.048 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21 - 24 Νοε 


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ

Ο Λίβανος επανήλθε στις τουριστικές αγορές, με ρεκόρ αφίξεων τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, οι τουρίστες που τον επισκέπτονται ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ετησίως. Η Βηρυτός είναι η δεύτερη πλουσιότερη πόλη της Μέσης Ανατολής μετά το Ντουμπάι και ανακηρύχτηκε κορυφαίος προορισμός από τους New York Times και μια από τις δέκα πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου από το Lonely Planet. Και αυτά είναι μόνο η αρχή: Μουσουλμανικά παλάτια, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι παγκόσμιου βεληνεκούς, κοσμοπολίτικη ζωή, φυσικά μνημεία και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν την εικόνα του μικροσκοπικού αυτού κράτους.

6 ημέρες
925 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
6 - 13 Νοε
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ

Το Πακιστάν είναι μια χώρα χωρίς τουρισμό και δεν έχει διαβρωθεί από τα δυτικά πρότυπα. Πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν θα δείτε τέτοια απουσία δυτικών τουριστών. Οι πολιτικές συγκυρίες, η θρησκεία και το δυσπρόσιτο των περισσότερων περιοχών, έχουν κρατήσει το Πακιστάν μακριά από τις τουριστικές διαδρομές της Ασίας. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα ο επισκέπτης να έρχεται σε επαφή με μια πραγματικότητα που έχει εξαφανιστεί από το μεγαλύτερο μέρος του Κόσμου. Το Πακιστάν είναι ένας “παρθένος” προορισμός που έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους ταξιδιώτες: αρχαιότατοι πολιτισμοί, μεσαιωνικές πόλεις, πολύχρωμα παζάρια, ανόθευτος τρόπος ζωής, πολύ φολκλόρ και μεγαλειώδη μνημεία.

12 ημέρες
2.690 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

26 Δεκ  - 6 Ιαν


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ

Ένα υπέροχο ταξίδι στην μεγάλη άγνωστη της Ινδοκίνας. Η Καμπότζη προσφέρει τα καταπράσινα τοπία της Ινδοκίνας με τους ορυζώνες και τις τροπικές καλλιέργειες, μοναδικές στον Κόσμο αρχαιότητες που την βάζουν στη λίστα με τις πιο πλούσιες αρχαιολογικά χώρες, και μια χιλιόχρονη αλλά και πολυτάραχη ιστορία με δραματικά γεγονότα. Προορισμός για λίγους, έχει μπει τα τελευταία χρόνια στις άμεσες προτεραιότητες για τους γνώστες που δεν σπαταλούν το χρόνο τους σε ταξίδια γνωριμίας πολλών χωρών, αλλά θέλουν να απολαύσουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες του πλανήτη μας.

10 ημέρες
1.880 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
10 - 19 Οκτ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΤΡΑΙΑ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΔΕΚΑΠΟΛΗ

Πρόκειται για ένα γεμάτο και περιεκτικό ταξίδι, ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και τα αξιοθέατα της περιοχής σε βάθος. Έτσι, θα δούμε όλα τα σπουδαία μνημεία της Ιορδανίας μέσα σε ένα επταήμερο, χωρίς να ξοδέψουμε πολύτιμο χρόνο σε “ανούσια” αξιοθέατα. Ο Κανών οργανώνει ταξίδια στην Ιορδανία από το 1993 – πολύ πριν τα άλλα γραφεία ανακαλύψουν αυτόν τον προορισμό. Έτσι γνωρίζει την περιοχή πολύ καλά και αυτό είναι εγγύηση για την επιτυχία του ταξιδιού.

7 ημέρες
980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
13 - 19 Σεπ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Το μαγικό Ουζμπεκιστάν, μία χώρα άγνωστη και συναρπαστική, είναι το επίκεντρο αυτού του ταξιδιού. Η σημαντικότερη χώρα της μυστηριακής Κεντρικής Ασίας, γοητεύει τον επισκέπτη με τους θρύλους της και την πανάρχαια ιστορία της. Τα καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού, οι περίεργες φυλές, τα πολύβουα παζάρια, το Ελληνιστικό παρελθόν και μερικά από τα ωραιότερα μνημεία του Κόσμου, συνθέτουν μια εικόνα μαγική σαν βγαλμένη από παραμύθι.

12 ημέρες
1.490 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
18 - 29 Οκτ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ
16 ημέρες
2.090 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
2 - 17 Νοε

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΣΣΑΜ & ΝΑΓΚΑΛΑΝΔΗ

Ανάμεσα στην Ινδία, τη Βιρμανία και το Μπαγκλαντές, στους πρόποδες των Ανατολικών Ιμαλαΐων, απλώνεται η γη των μύθων και του μυστηρίου: Η απαγορευμένη ζώνη του Ασσάμ και της Nαγκαλάνδης, είναι ένας άλλος κόσμος με υπέροχη και καταπράσινη φύση, αδιαπέραστα δάση των νεφών, άγρια ζωή, αλλά κυρίως, άγνωστες φυλές, με εκπληκτικά ήθη και έθιμα και πλούσιο φολκλόρ. Απομονωμένες από την υπόλοιπη Ινδία οι πολιτείες του Ασσάμ και της Ναγκαλάνδης, αποτελούν φυλετικές περιοχές με δύσκολη πρόσβαση. Μέχρι πρόσφατα η άδειες εισόδου ήταν σπάνιες και ήταν λιγοστοί οι ξένοι ταξιδιώτες που έφταναν μέχρι εδώ. Με έντονα αυτονομιστικά κινήματα οι Ινδικές πολιτείες των Ανατολικών Ιμαλαΐων δέχονται λίγους επισκέπτες, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις υποδομές: Έλλειψη καλών ξενοδοχείων, απουσία τουριστικής νοοτροπίας, κακοί δρόμοι, έντονη παρουσία στρατού.

15 ημέρες
2.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

10 - 24 Αυγ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΒΟΡΝΕΟ, ΚΕΛΕΒΗ & ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ

Το ταξίδι στη Λίθινη Εποχή: το μυθικό Βόρνεο με τις αδιαπέραστες ζούγκλες του, τους κυνηγούς κεφαλών και τα προστατευμένα πάρκα του, η μακρινή Κελέβη με τους αλλόκοτους πολιτισμούς της και η σκοτεινή Νέα Γουινέα με τις πρωτόγονες φυλές της είναι οι πόλοι του υπέροχου αυτού ταξιδιού.

18 ημέρες
5.890 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

12 - 29 Ιουλ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Ένα μοναδικό ταξίδι σε μια μυστηριώδη και τεράστια νησιωτική χώρα, που εκτείνεται από τη Μαλαϊκή Χερσόνησο μέχρι την Αυστραλία. Η Ινδονησία, αποτελείται από εκατοντάδες νησιά, κάποια μεγαλύτερα και από την Ελλάδα, και φιλοξενεί πλήθος διαφορετικών πολιτισμών και γλωσσικών ιδιωμάτων. Μια τέτοια μεγάλη και πολυποίκιλη χώρα είναι φυσικό ότι δεν είναι δυνατόν να τη γνωρίσει κανείς μέσα σε ένα μόνο ταξίδι. Γι' αυτό φροντίσαμε στο ταξίδι αυτό να συμπεριλάβουμε τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδονησίας - όλα στο νησί της Ιάβας - καθώς και τη λίμνη Τόμπα της Σουμάτρας. Αποκορύφωμα η επίσκεψη στη μακρινή Κελέβη, με τους αλλόκοτους πολιτισμούς της και τις παραδόσεις και τα νεκρικά έθιμα της.

13 ημέρες
2.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

6 - 18 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ
Oι μαγικές χώρες της Nοτιοανατολικής Aσίας: Bιετνάμ, Λάος και Kαμπότζη. Πανάρχαιοι πολιτισμοί, φιλικοί άνθρωποι και μια κουλτούρα που μαγνητίζει σε ένα περιεκτικό ταξίδι στη χερσόνησο της Iνδοκίνας.
Η Ινδοκίνα είναι γνωστή για δύο πράγματα: Το μαγικό Angkor, που είναι ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος της Ασίας και τον ποταμό Mekong. Θα ακολουθήσουμε λοιπόν ένα καλά μελετημένο και περιεκτικό πρόγραμμα, στο Βιετνάμ, το Λάος και τη Καμπότζη, θα μείνουμε δύο ημέρες στους ναούς του Angkor και θα επισκεφθούμε το Δέλτα του Mekong. Και φυσικά θα απολαύσουμε το κόλπο του Ha Long και τις παλιές πρωτεύουσες της Ινδοκίνας.
15 ημέρες
2.890 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

20 Οκτ - 4 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ & ΠΕΡΣΙΚΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Νομάδες που φτιάχνουν καταπληκτικά χαλιά και κληρικοί με τα χαρακτηριστικά τουρμπάνια, είναι μερικά από τα καθημερινά και τυπικά χαρακτηριστικά της Περσίας.
Πλούσιο ιστορικό παρελθόν, ένας φιλικότατος λαός και ένα τεράστιο σύνολο καταπληκτικών μνημείων είναι τα πλεονεκτήματά της. Μια χώρα που σχετίζεται με την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Ανατολή, αλλά σήμερα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλου μέρους της Δύσης. Σήμερα, το επίπεδο των υπηρεσιών στη χώρα έχει ανέβει αισθητά. Όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν εξαιρετικά ξενοδοχεία.
Ωστόσο μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μια χώρα της Ανατολής και πέρα από τους εκσυγχρονισμούς πρέπει να δίνουμε σημασία σε κάποιους απαράβατους κανόνες. Το θέμα της ένδυσης λόγου χάρη, είναι κάτι για το οποίο κανείς θα πρέπει να ακολουθεί τις τοπικές προσταγές.

Η ΕΠΟΧΗ
Το Φθινόπωρο και η Άνοιξη είναι οι ιδανικές εποχές για μια επίσκεψη στην Περσία, μια που οι θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί κυμαίνονται μεταξύ 15 και 30 βαθμών Κελσίου. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως σε μια έκταση τόσο μεγάλη που απλώνεται από την Κασπία ως τον Περσικό κόλπο, το κλίμα δεν είναι ομοιόμορφο. Αντιθέτως, υπάρχουν εντελώς διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες από περιοχή σε περιοχή. Τα σημεία που θα επισκεφτούμε όμως, έχουν κλίμα ξηρό με ανεκτές θερμοκρασίες και ελάχιστες βροχές.

Η ΤΙΜΗ
Καθώς πρόκειται για ένα προορισμό που είναι σχετικά κοντά στην Ελλάδα, η τιμή παραμένει σχετικά χαμηλή. Η αυξομείωση των τιμών του πετρελαίου βέβαια είναι υπεύθυνη για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και κυρίως των φόρων αεροδρομίων. Όπως πάντα όμως, οι τιμές μας περιλαμβάνουν όλες τις εισόδους σε μουσεία και μνημεία, ημιδιατροφή και διαμονή σε ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων, εκτός του Takab, όπου και δεν υπάρχει ξενοδοχείο υψηλής κατηγορίας. Επίσης η τιμή περιλαμβάνει και αρχηγό που συνοδεύει την αποστολή, καθώς και επίσημους ξεναγούς όπως και όλα τα αχθοφορικά των ξενοδοχείων.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Θα πρέπει να πούμε ότι το ταξίδι περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα μιας κλασικής εκδρομής στην Περσία, όπως η Περσέπολη, το Ισφαχάν, το Σιράζ και η Τεχεράνη. Σημαντικοί προορισμοί όπως η Ταυρίδα, που ήταν η αρχαία πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και το εξαιρετικό Γιαζντ είναι μέσα στους προορισμούς μας επίσης.
Επίτηδες δεν συμπεριλάβαμε την Κασπία. Η περιοχή δεν έχει να επιδείξει μνημεία και αποπνέει μία “βαλκανική” μιζέρια που θυμίζει τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Είναι κρίμα να πληρώνει κανείς τόσα χρήματα, για να δει μία περιοχή, μόνο και μόνο γιατί έχει δάση. Το να γεμίσουμε το ταξίδι με “άχρηστα” αξιοθέατα για χάρη εντυπωσιασμού, ή πτώσης του κόστους, είναι κάτι που δεν κάνουμε.
Αρχικά θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα Τεχεράνη και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που έχει εξαιρετικά εκθέματα. Επίσης θα δούμε και τη συλλογή με τα κοσμήματα της αυτοκρατορικής οικογένειας.
Το πραγματικό ενδιαφέρον πολλών ταξιδιωτών στην Περσία όμως, βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Περσέπολης και όχι άδικα. Τεράστια παλάτια που χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. βρίσκονται σε μια έκταση, που αρχικά κάλυπτε 125.000 τετραγωνικά μέτρα. Από τα πιο επιβλητικά αξιοθέατα είναι η περίφημη Πύλη του Ξέρξη στο ομώνυμο παλάτι, αλλά και τα ερείπια του παλατιού του Δαρείου. Το θέαμα εδώ είναι εκπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς πως για να γίνουν όλα αυτά τα αριστουργήματα, εργάστηκαν χιλιάδες άτομα από όλη την αχανή Περσική Αυτοκρατορία.
Ακολουθεί το Ισφαχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας, με την υπέροχη αρχιτεκτονική. Και όταν λέμε υπέροχη, κυριολεκτούμε! Ότι είναι η Φλωρεντία για την Ευρώπη, είναι το Ισφαχάν για την Ασία. Τα συμπλέγματα των κτιρίων της πόλης αυτής, είναι τόσο σοφά χτισμένα και διακοσμημένα, έτσι ώστε το Ισφαχάν να είναι από τις πρώτες πόλεις, που περιλήφθηκαν στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το κλίμα είναι γενικά ήπιο και η ξενάγηση στο Ισφαχάν είναι ευχάριστη. Μερικά από τα πιο όμορφα μνημεία είναι οι διακοσμημένοι μιναρέδες στην είσοδο του Masjed-e Emam και οι γέφυρες του ποταμού Zayande. Και μόνο για το Ισφαχάν, αξίζει ένα ταξίδι στην Περσία!
Το Takab, είναι το μέρος που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας στο βορειοδυτικό τμήμα της Περσίας. Εδώ βρίσκεται ο Θρόνος του Σολομώντος. Πολλοί έχουν την τάση να συγκρίνουν αυτό το μνημείο με τα ευρήματα στο Bam, ακόμη και αν γνωρίζουν πως ο Θρόνος είναι πολύ μικρότερης έκτασης. Ο Θρόνος του Σολομώντος, δεν εντυπωσιάζει τόσο για το μέγεθος του, όσο για την τοποθεσία του και την ιστορική του σημασία. Το μέρος είναι μικρό, οι τουρίστες λιγοστοί, γι’αυτό και εδώ δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στα ξενοδοχεία.
Από το Θρόνο του Σολομώντος θα συνεχίσουμε για την μυθική Ταυρίδα. Από εδώ πέρασαν διάφοροι επιδρομείς, ενώ από τις σημαντικότερες κατοχές που υπέστη η πόλη, ήταν αυτή των Ρώσων κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Εδώ είναι και το Χριστιανικό κέντρο του Ιράν, με τους Αρμενικούς πληθυσμούς και τις ωραιότατες εκκλησίες. Ένα πραγματικά αλλόκοτο αξιοθέατο είναι και το χωριό Kandovan, που είναι ολόιδιο με τα τρωγλοδυτικά χωριά της Καππαδοκίας, 1.500 χιλιόμετρα δυτικότερα! Το ηφαιστειογενές έδαφος της περιοχής είναι υπεύθυνο για τον σχηματισμό των περίεργων κώνων, μια και η περιοχή έχει αρκετά ηφαίστεια με πρώτο και καλύτερο το κοντινό Αραράτ.
Το ταξίδι συμπληρώνεται με επισκέψεις στο Σιράζ, την “Πόλη των Ποιητών”, με τους κήπους και τα μαυσωλεία της και το Γιαζντ με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα που θυμίζει τις Χίλιες και Μια Νύχτες!
Δύο πόλεις κέντρα του Περσικού πολιτισμού, με πλούσια ιστορία, που συναγωνίζονται σε ωραιότητα ακόμα και το Ισφαχάν!

13 ημέρες
1.840 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
12 - 24 Οκτ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ

Από τις κοιλάδες του Ινδοκαύκασου μέχρι τα οροπέδια της Κίνας και του Θιβέτ, τα Ιμαλάια, εκπέμπουν μία γοητεία στον ταξιδιώτη, τον εξερευνητή και τον ορειβάτη. Πουθενά αλλού στον Κόσμο, δεν συναντάμε τέτοια ποικιλία τοπίων, λαών, γλωσσών και θρησκειών. Και ανάμεσα στα βουνά αυτά, στους παγετώνες και στις σκιερές κοιλάδες, ζουν άνθρωποι ξεχασμένοι, που διατηρούν ανέπαφες συνήθειες και παραδόσεις αιώνων. Καταπράσινα τοπία, ορεινές λίμνες, αιώνια χιόνια από τη μία, ανατολίτικα παζάρια, χρώματα και μυρωδιές, από την άλλη. Εμπειρίες μοναδικές για τους ψαγμένους ταξιδιώτες και όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Περνώντας από ορεινές διαβάσεις, που ανοίγουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει κόσμους χαμένους και μικροσκοπικά βασίλεια, που όλοι δυσκολευόμαστε να βρούμε στο χάρτη. Το Νεπάλ, προορισμός που εξάπτει τη φαντασία, συνδεδεμένο με τα ταξίδια των χίππις στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και μία παραφιλολογία που μιλάει για φωτισμένους γκουρού, για ανθρώπους που κάνουν θαύματα και για άγνωστα πλάσματα που ζουν εδώ και αιώνες στα χιόνια. Μεσαιωνικά μοναστήρια, χωριά που κρέμονται από γκρεμούς, παλάτια, θησαυροί και πολιτισμοί χιλιετιών, περιμένουν τους ταξιδιώτες. Τα Ιμαλάια είναι ένα μέρος μαγικό: Φιλόξενοι χωρικοί, φυλές που ζουν αποκομμένες από το σύγχρονο πολιτισμό, άνθρωποι συνηθισμένοι στα μεγάλα υψόμετρα, που πολεμούν με τα στοιχεία της φύσης για την επιβίωση. Και παντού ναοί και προσκυνήματα. Σε πυκνά δάση, σε ορεινές άγονες ερήμους, σε πλαγιές, σε κοιλάδες, στις όχθες των ορμητικών ποταμών, η επαφή του ανθρώπου με το θείο είναι έκδηλη. Στις περιοχές αυτές κυριαρχούν οι γίγαντες των βουνών του πλανήτη μας με κορυφαίο το Έβερεστ, που σύμφωνα με το θρύλο κατοικείται από θεότητες.

18 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ KARAKORUM
Η αποστολή αυτή είναι από τις πιο περιπετειώδεις, αλλά και τις πιο θεαματικές εμπειρίες ψηλού βουνού στη Γη. Πουθενά αλλού στον πλανήτη μας δεν υπάρχουν τόσο ωραία και μεγαλειώδη τοπία. Μία περιπέτεια στα βάθη της οροσειράς Karakorum, στα σύνορα Πακιστάν-Κίνας, που ξεκινά από το Skardu του Βόρειου Πακιστάν, περνά κάτω από τις κορυφές-πύργους Trango, φτάνει στα παραμυθένια λειβάδια της Concordia, διασχίζει τον παγετώνα Baltoro και καταλήγει στη βάση ανάβασης του περίφημου Κ2, δεύτερης ψηλότερης κορυφής του Κόσμου. Οι βόρειες περιοχές του Πακιστάν, θεωρούνται από τις πιο απομονωμένες και τις πιο άγριες του κόσμου και περιλαμβάνουν μερικά από τα συγκλονιστικότερα ορεινά τοπία του πλανήτη.
20 ημέρες
4.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
11 - 30 Αυγ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.