ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ACONCAGUA

Η Aconcagua είναι το ψηλότερο βουνό του Δυτικού Ημισφαιρίου και το ψηλότερο εκτός Ασίας. Βρίσκεται στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή. Πρόκειται για ένα "σκληρό" βουνό, γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό άνυδρο και μαστιγώνεται από δυνατούς ανέμους. Οι συνθήκες στα μεγάλα υψόμετρα είναι πραγματικά εξωγήινες: Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατή ακτινοβολία κάνουν την ανάβαση στο κατά τα άλλα εύκολο αυτό βουνό, δύσκολη. Μια ορειβατική αποστολή για ανθρώπους με εξαιρετική φυσική κατάσταση, που προϋποθέτει πολλή προπόνηση τουλάχιστον έξι μήνες πριν το εγχείρημα.

19 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο.

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ: Χερσόνησος του Γιουκατάν, Μπελίζ, Γουατεμάλα & Ονδούρα

Αρχαίες πόλεις, γεμάτες μυστήριο, μέσα σε πυκνά δάση, όπου ζουν πολύχρωμοι παπαγάλοι, τουκάνοι, βραδύποδες και ιαγουάροι. Χαμένοι πολιτισμοί, ινδιάνικα χωριά και πολύχρωμο φολκλόρ. Όλα αυτά και πολλά ακόμα, συνθέτουν την εικόνα του Γιουκατάν, του Μπελίζ, της Γουατεμάλας και της Ονδούρας, των χωρών εκείνων δηλαδή που άνθισε ο πολιτισμός των Μάγια. Ένας αινιγματικός πολιτισμός, που άφησε πίσω του ένα τέλειο ημερολόγιο, ανώτατες αστρονομικές γνώσεις, ένα πολύπλοκο σύστημα γραφής και μεγαλειώδη αρχιτεκτονήματα, όπως παλάτια, ναούς και πυραμίδες. Το ταξίδι στον κόσμο των Μάγια, δεν είναι μόνον ένας αρχαιολογικός γύρος, που μας ταξιδεύει στις χαμένες πολιτείες της ζούγκλας. Είναι και ένα ταξίδι στη φύση με βόλτες στα τροπικά δάση, παρατήρηση παραδείσιων πουλιών και κολύμπι σε παραδεισένια σπήλαια. 

13 ημέρες
3.300 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

24 Οκτ - 5 Νοε

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Η ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΧΙΛΗ, ΕΡΗΜΟΣ ΑΤΑΚΑΜΑ

Η Κορδιλλιέρα των Άνδεων, ξεχασμένα Ινδιάνικα χωριά, αλμυρές λίμνες, σεληνιακά τοπία, θερμοπηγές, κοσμοπολίτικες πόλεις. Ένα ταξίδι στον Βορρά των απομακρυσμένων χωρών της Νότιας Αμερικής, που δεν έχει σχέση με τα συνηθισμένα. Από το πολύβουο Μπουένος Άϊρες θα μεταφερθούμε στους αμπελώνες της Σάλτα, στους πρόποδες των Άνδεων. Από τη Σάλτα, θα γνωρίσουμε τις ερήμους της βόρειας Αργεντινής, με τα πολύχρωμα πετρώματα και τα γεωλογικά φαινόμενα και θα περάσουμε στις απέραντες εκτάσεις της ερήμου Ατακάμα, που εκτείνεται στα σύνορα Χιλής, Αργεντινής και Βολιβίας. Η περιοχή φημίζεται για τα μεγαλοπρεπή τοπία της και τα σπάνια γεωλογικά της φαινόμενα και είναι γεμάτη με πετρογλυφικά σύνολα παλιότερων προ-Κολομβιανών πολιτισμών. Η έρημος Atacama, θεωρείται από τις πιο θεαματικές ερήμους του Κόσμου και αυτό θα το ζήσουμε έντονα, με την μοναδική στη ζωή μας εμπειρία του ηλιοβασιλέματος στην Κοιλάδα της Σελήνης, με τους γιγαντιαίους σχηματισμούς, που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας.

14 ημέρες
4.650 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
15 - 30 Αυγ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ COCOS

Το νησί Cocos, απομονωμένο στην τροπική ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού, 550 χιλιόμετρα, ανοιχτά της Κόστα Ρίκα, είναι μία ωκεάνια όαση. Η μαγεία του βασίζεται στην απομόνωση του. Ορμητήριο πειρατών για αιώνες, σήμερα αναγνωρίζεται σαν ένα από τα τελευταία πραγματικά άγρια μέρη του πλανήτη μας.

15 ημέρες
7.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
12 - 26 Νοε

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
Από τις ερήμους της Καλιφόρνιας, μέχρι τις ζούγκλες του Γιουκατάν, το Μεξικό απλώνει τις αχανείς εκτάσεις του σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό τοπίων και πολιτισμών, άγνωστο σε πολλούς. Ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει με θαυμασμό τον απαγορευμένο, κόσμο των Αζτέκων, το θαύμα των πυραμίδων των Μάγια, τις αποικιακές πόλεις, τα φαντασμαγορικά τοπία και τους αρχαιολογικούς χώρους, κάνοντας γνωριμία, με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
14 ημέρες
2.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
2 - 15 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΜΕΞΙΚΟ KAI ΚΑΤΩ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Από τις ερήμους της Καλιφόρνια, μέχρι τις ζούγκλες του Γιουκατάν, το Μεξικό απλώνει τις αχανείς εκτάσεις του σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό τοπίων και πολιτισμών, άγνωστο σε πολλούς. Ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει με θαυμασμό τον απαγορευμένο κόσμο των Αζτέκων, το θαύμα των πυραμίδων των Μάγια, τις αποικιακές πόλεις, τα φαντασμαγορικά τοπία και τους αρχαιολογικούς χώρους, κάνοντας γνωριμία, με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το ταξίδι μας θα καταλήξει στη θρυλική χερσόνησο της Κάτω Καλιφόρνια στα βορειοδυτικά της χώρας. Ο λιπόσαρκος αυτός βραχίονας που ξεπροβάλλει από το σώμα της ηπειρωτικής Αμερικής, είναι ένας τόπος θρυλικός για τους εναλλακτικούς, τους χίππις και τους λάτρεις του σερφ, αλλά κυρίως για τα ωραία ερημικά της τοπία και την πλούσια θαλάσσια πανίδα της. Περιοχή που λάτρεψαν οι αστέρες του Χόλυγουντ, σήμερα είναι από τα καλύτερα μέρη στον πλανήτη για την παρατήρηση φαλαινών.
17 ημέρες
3.750 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

10 - 26 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

Από τον Ειρηνικό Ωκεανό ως τα υψίπεδα των Άνδεων, από τις ζούγκλες του Αμαζονίου ως τις παράκτιες ερήμους, από τη λίμνη Τιτικάκα ως τον Ισημερινό, το Περού παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία τοπίων και πολιτισμών μοναδικών στα μάτια του Ευρωπαίου ταξιδιώτη.
Οι μυστηριώδεις πολιτισμοί των Άνδεων, οι χαμένες πόλεις των Ίνκας, η απόκοσμη λίμνη Τιτικάκα, οι αποικιακές πόλεις με τους ωραιότατους ναούς, τα ινδιάνικα πανηγύρια, οι πολύχρωμες φορεσιές, τα λάμα και ο ήχος του φλάουτου, συνθέτουν την εικόνα της πιο ενδιαφέρουσας χώρας της Νοτίου Αμερικής.

13 ημέρες
3.580 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
13 - 25 Αυγ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΦΙΟΡΔ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ & ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ VALDES

Τα υπέροχα τοπία της Παταγονίας: Βουνά, πυκνά δάση, παγετώνες και λίμνες συνθέτουν το τοπίο της Αργεντινής Παταγονίας. Αν προστεθούν τα φιόρδ και τα παγόβουνα της νότιας Χιλής, αλλά και οι δρυμοί με τα χιλιάδες θαλάσσια θηλαστικά, τα ξεχασμένα χωριά, και τα ορμητικά ποτάμια, τότε το σύνολο είναι συναρπαστικό. Ένα ταξίδι ζωής, για λίγους που τολμούν να φτάσουν στην κυριολεξία στην άκρη του Κόσμου.

17 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

23 Οκτ - 8 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΑΝΑΜΑΣ, ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Tο στενό πέρασμα των ηφαιστείων με τον Ειρηνικό στα δυτικά και την Καραϊβική στα ανατολικά. Το μεγαλόπνοο επίτευγμα του ανθρώπου που ένωσε τους δύο ωκεανούς. Τα ινδιάνικα χωριά του Παναμά και τα υπέροχα εθνικά πάρκα της Κόστα Ρίκα.
13 ημέρες
2.970 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
18 - 30 Νοε

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ Η.Π.Α.: ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

H πιο συναρπαστική πόλη του Κόσμου μας περιμένει για να τη γνωρίσουμε: Εκπληκτικά κτίρια των αρχών του 20ου αιώνα, ουρανοξύστες art deco και bauhaus, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, κορυφαία μουσεία. Μαζί της, συμπεριλαμβάνονται οι μεγαλειώδεις καταρράκτες του Νιαγάρα, η ιστορική Φιλαδέλφεια, η Ουάσιγκτον με τα μουσεία της και το εκπληκτικό Σικάγο με τους ιστορικούς ουρανοξύστες του.

10 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση για αυτόν τον προορισμό 


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ

Η Βολιβία από μόνη της είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες του πλανήτη. Άγρια τοπία, ορεινές έρημοι, ζούγκλες, αρχαίοι πολιτισμοί, αποικιακές πόλεις, ινδιάνικες φυλές και πολύ φολκλόρ συνθέτουν την εικόνα της χώρας. Το πρόγραμμα καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο κάποια μέρη, όπως η πρωτεύουσα Λα Παζ, ή η λίμνη Τιτικάκα. Θα γυρίσουμε λοιπόν όλη τη Βολιβία, γνωρίζοντας τις Ινδιάνικες κουλτούρες της, θα διασχίσουμε το οροπέδιο Αλτιπλάνο και το απόκοσμο Uyuni με τις αλμυρές λίμνες του, όπου θα μείνουμε στο ξενοδοχείο από αλάτι και θα επισκεφθούμε το πιο άγνωστο κομμάτι του Αμαζονίου, που μόλις πρόσφατα άνοιξε στους ξένους επισκέπτες.

17 ημέρες
4.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

6 - 22 Αυγ


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, προσφέρει απλόχερα τις ομορφιές της αλλά και την κουλτούρα της: αποικιακές πόλεις - κοσμήματα, ζούγκλες και ποτάμια, υπέροχες παραλίες αλλά και σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Ο γίγαντας του 21ου αιώνα περιμένει να τον γνωρίσετε!

14 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση για αυτόν τον προορισμό 


Από Αθήνα
Από ΘεσσαλονίκηΦΥΣΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΦAP ΟYEΣT

Αν ποτέ θαυμάσατε και πέρασε από το μυαλό σας η ιδέα να δείτε από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα μέρη, που γυρίζονται εκείνες οι φοβερές διαφημίσεις των τσιγάρων, με τους καουμπόϊδες, τα άλογα και τα κόκκινα τοπία, τότε το μακρινό Φαρ Ουέστ σας περιμένει. Ινδιάνικα χωριά, βραχογραφίες, έρημοι και εκπληκτικά φυσικά μνημεία, ανταγωνίζονται τις κοσμοπολίτικες πόλεις της Δυτικής Ακτής, όπου κυριαρχεί ο δυναμισμός και η λάμψη του σινεμά. Το μυθικό El Dorado, περιμένει τον ταξιδιώτη για να του δείξει τον μακρινό κόσμο των Ινδιάνικων θρύλων και των πρώτων πιονιέρων της Δύσης σε ένα ταξίδι, με απίστευτες εναλλαγές και ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος.
Το πρόγραμμα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να διεισδύσουμε σε βάθος στο Φαρ Ουέστ και να δούμε τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του, που θεωρούνται από τα ωραιότερα του Κόσμου. Έτσι δεν θα περιοριστούμε μόνο στο Grand Canyon, αλλά και θα επισκεφθούμε μία σειρά από άλλα εθνικά πάρκα, εξίσου σημαντικά, όπως το Zion και το Arches. Θα πάμε σε συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Mesa Verde και θα ζήσουμε τη μαγεία των μεγαλουπόλεων της Δυτικής Ακτής.
Πρόκειται για ένα ταξίδι τόσο πλούσιο σε εντυπώσεις και σε αξιοθέατα, που λίγα ταξίδια συγκρίνονται μαζί του.

16 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Aπό Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση για αυτόν τον προορισμό ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ KAI ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ

Το ταξίδι στα νησιά του Δαρβίνου: Εξωπραγματικά ηφαιστειακά τοπία, κρυστάλλινες θάλασσες και μια απίστευτη ποικιλία παράξενων ζώων συνθέτουν την εικόνα αυτού του μοναδικού στον πλανήτη αρχιπελάγους. 
Απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, τα Γκαλάπαγκος αποτελούν το πιο οδιόμορφο φυσικό πάρκο της Γης, με τα περίεργα ζώα τους που μας πηγαίνουν πίσω κατά χίλιους αιώνες. 
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, που περιλαμβάνει τα ηφαίστεια και τα ινδιάνικα χωριά των Άνδεων. 

11 ημέρες
3.950 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

14 - 24 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Χώρα με μεγάλη ιστορία, πολύπλευρο πολιτισμό και αστείρευτες εναλλαγές τοπίου, η Κολομβία γοητεύει τον επισκέπτη με την ανθρώπινη αμεσότητά της. 
Παρθένες ακτές, τροπικά τοπία, μαγευτική ατμόσφαιρα αποικιοκρατίας, μουσεία, τέχνες, εκπληκτική Λατινοαμερικάνικη μουσική και πάνω απ'όλα ο διασημότερος καφές του πλανήτη. 
Ένα μοναδικό ταξίδι σε μια καταπράσινη, άγνωστη στους πολλούς χώρα, με εξαιρετικά αξιοθέατα, πλούσια παράδοση και μοναδική κουζίνα. Ένα τέτοιο πολιτιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί παρά να έχει εκτεταμένες ξεναγήσεις στις καταπληκτικές αποικιακές πόλεις της χώρας, αλλά και επισκέψεις στα μοναδικά της εθνικά πάρκα που διατηρούν ανέπαφη την υπέροχη τροπική φύση. 
14 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Aπό Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη

Επόμενη αναχώρηση το Μάιο


OI ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

Mια χώρα-θρύλος: Από τον αινιγματικό Βορρά, μέχρι τον βατό Νότο, το Περού ανοίγει τα μυστικά του στον ψαγμένο ταξιδιώτη. Οι πολιτισμοί των Νεφών, οι άγνωστες αρχαιότητες των παράκτιων λαών, το ινδιάνικο Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου, αλλά και φυσικοί θησαυροί, όπως η λίμνη Τιτικάκα και τα νησιά Μπαγιέστας περιμένουν τον επισκέπτη.

20 ημέρες
4.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

9 - 28 Οκτ


Από Aθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠEPOY, ΑΝΔΕΙΣ ΚΑΙ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΖΟΝΙΑΣ

Από τον Ειρηνικό Ωκεανό ως τα υψίπεδα των Άνδεων, από τις ζούγκλες του Αμαζονίου ως τις παράκτιες ερήμους, από τη λίμνη Τιτικάκα ως τον Ισημερινό, το Περού παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία τοπίων και πολιτισμών μοναδικών στα μάτια του Ευρωπαίου ταξιδιώτη. Οι μυστηριώδεις πολιτισμοί των Άνδεων, οι χαμένες πόλεις των Ίνκας, η απόκοσμη λίμνη Τιτικάκα, οι αποικιακές πόλεις με τους ωραιότατους ναούς, τα ινδιάνικα πανηγύρια, οι πολύχρωμες φορεσιές, τα λάμα και ο ήχος του φλάουτου, συνθέτουν την εικόνα της πιο ενδιαφέρουσας χώρας της Νοτίου Αμερικής.

15 ημέρες
3.340 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

23 Δεκ - 6 ΙανΑπό Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΧΙΛΗ, ΑΝΩ ΑΝΔΕΙΣ KAI ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το ταξίδι στην άκρη του Κόσμου: Η Κορδιλλιέρα των Άνδεων, ξεχασμένα Ινδιάνικα χωριά, αλμυρές λίμνες, σεληνιακά τοπία, θερμοπηγές, κοσμοπολίτικες πόλεις. Αποκορύφωμα του συναρπαστικού αυτού προορισμού, οι κολοσσιαίοι γίγαντες, του χαμένου στον Ειρηνικό, αινιγματικού Νησιού του Πάσχα. Ένα ταξίδι ζωής, για λίγους τυχερούς που τολμούν να ακολουθήσουν την πορεία των μεγάλων εξερευνητών.
Η πτήση μας, μέχρι τη Χιλή, θα κρατήσει γύρω στις 16 ώρες, χωρίς να υπολογίσουμε τις στάσεις σε ενδιάμεσα αεροδρόμια. Θα αλλάξουμε αεροπλάνο σε δυο ενδιάμεσους σταθμούς και θα φτάσουμε στο Σαντιάγκο το μεσημέρι της 2ης ημέρας.
Η Χιλή είναι από τις ωραιότερες χώρες της Γης και φημίζεται για την καταπληκτική φύση της.
Εκτείνεται από τους τροπικούς, μέχρι την Ανταρκτική, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μία μεγάλη ποικιλία τοπίων, αλλά και κλιμάτων.
Μη ξεχνάτε ότι η Χιλή βρίσκεται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος και μοιάζει πολύ με τη Σκανδιναβία, ή τη Νέα Ζηλανδία. 
Το οδικό δίκτυο είναι πολύ καλό, οπότε δεν θα έχουμε προβλήματα μετακίνησης.
Η Χιλή είναι από τις πιο απομακρυσμένες χώρες του πλανήτη και βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη μέσα στην Νότια Εύκρατη Ζώνη. Το ταξίδι μας περιορίζεται στο Βορρά της χώρας, γιατί στο Νότο, που είναι πιο κοντά στην Ανταρκτική, ο χειμώνας είναι βαρύς. Στο Νότο πρέπει κάποιος να πάει στη διάρκεια του δικού μας χειμώνα, δηλαδή μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου.
Αφού γνωρίσουμε το Σαντιάγκο, θα πετάξουμε βόρεια, με προορισμό τις μεγάλες μεταλλευτικές πόλεις στην καρδιά της ερήμου Atacama, που εκτείνεται στα σύνορα Χιλής, Αργεντινής και Βολιβίας. Η περιοχή είναι γεμάτη με πετρογλυφικά σύνολα παλιότερων προκολαμβιανών πολιτισμών.
Θα συνεχίσουμε για τη μικρή πόλη San Pedro de Atacama, που βρίσκεται καταμεσής στην έρημο.
Το San Pedro de Atacama είναι το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων στην περιοχή, που φημίζεται για τα μεγαλοπρεπή τοπία της και τα σπάνια γεωλογικά της φαινόμενα.
Εδώ θα γνωρίσουμε τις ανεξερεύνητες ακόμα περιοχές των Άνω Άνδεων και τα σεληνιακά τοπία της ερήμου, που είναι η πιο αφιλόξενη έρημος της Γης και είναι πιο άνυδρη κι’ από τη Σαχάρα.
Περιτριγυρισμένο από δεκάδες ηφαίστεια και γαλαζοπράσινες αλμυρές λίμνες, το San Pedro, τα έχει όλα: Ωραία ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία, καφέ και μπαράκια, με μουσική και πολλή νεολαία, κάτι που ούτε φαντάζεται κανείς σ’αυτές τις ερημιές. Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά μαγική, γιατί λόγω του κλίματος και του ιδιαίτερου φωτός της ερήμου, τα χρώματα των πετρωμάτων, φαίνονται εξωπραγματικά, με αποτέλεσμα τα τοπία να χαρακτηρίζονται σαν εξωγήινα.
Η έρημος Atacama, θεωρείται από τις πιο θεαματικές ερήμους του Κόσμου και αυτό θα το ζήσουμε έντονα, με την μοναδική στη ζωή μας εμπειρία του ηλιοβασιλέματος στην Κοιλάδα της Σελήνης, με τους γιγαντιαίους σχηματισμούς, που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Στην περιοχή επίσης, υπάρχουν αρκετά ερείπια οικισμών των Ίνκας, που η αυτοκρατορία τους εξαπλώθηκε σε όλες σχεδόν τις Άνδεις.
Κάτι που θα μας γοητεύσει είναι και οι θερμοπίδακες του El Tatio, με θερμοκρασία εκατοντάδων βαθμών, που κάνουν το ορεινό και ερημικό τοπίο πραγματικά απίστευτο! Θα κάνει κρύο εδώ, γιατί θα ξεκινήσουμε πολύ νωρίς τα χαράματα, πράγμα που θα μας κάνει όμως, να θαυμάσουμε και τον έναστρο ουρανό των Άνδεων, που όμοιος του δεν υπάρχει πουθενά στον Κόσμο. Εκατομμύρια άστρα, λάμπουν σαν ηλεκτρικοί λαμπτήρες και αστερισμοί άγνωστοι σχηματίζουν φανταστικά σχήματα από πάνω μας! Δεν είναι τυχαίο, ότι μερικά από τα μεγαλύτερα αστεροσκοπεία της Γης, βρίσκονται στις Άνδεις, λόγω της καθαρότητας της ατμόσφαιρας, που επιτρέπει τέλειες αστρονομικές παρατηρήσεις, κάτι που θα κάνουμε και μεις, για να δούμε πλανήτες, γαλαξίες και αστρικά σμήνη.
Από το San Pedro de Atacama, θα πετάξουμε μέσω Σαντιάγκο, για τη μακρινή Ωκεανία και συγκεκριμένα για το αινιγματικό, αλλά και πιο απομονωμένο κατοικημένο μέρος στη Γη, το Νησί του Πάσχα.
Το Νησί του Πάσχα ανήκει στην Πολυνησία και είναι όπως είπαμε, το πιο απομακρυσμένο νησί του Κόσμου. Κανένα άλλο νησί δεν περιβάλεται από τέτοιες ωκεάνιες εκτάσεις. Χιλιάδες χιλιόμετρα ωκεανού το χωρίζουν από τις πλησιέστερες ηπειρωτικές ακτές. Η κοντινότερη ακτή είναι αυτή της Νότιας Αμερικής, 5 ώρες περίπου με τα σύγχρονα αεροπλάνα, ενώ η Ταϊτή, στα δυτικά, απέχει 6 ώρες. Τώρα καταλαβαίνετε τι εννοούμε όταν λέμε μακρινό ταξίδι!
Η ιστορία του νησιού είναι γεμάτη θρύλους, ελπίδα, τραγωδίες και μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει πως και γιατί ήρθαν σε ένα τέτοιο απομονωμένο τόπο οι πρώτοι Πολυνήσιοι, που θα πρέπει να ταξίδευαν πολλούς μήνες με τα μονόξυλα τους σ΄έναν αφιλόξενο και άγριο ωκεανό. Και τι προμήθειες να είχαν άραγε; Πως επέζησαν από τα κύματα και τις κακοκαιρίες του Ειρηνικού, τους πεινασμένους καρχαρίες, τη δίψα κάτω από τον ανελέητο ήλιο των τροπικών; Γεγονός είναι πάντως ότι οι προμήθειες που χρειάζονται για έναν ολόκληρο λαό που μεταναστεύει στο άγνωστο, πρέπει να είναι τεράστιες και σίγουρα δεν μεταφέρονται με τα μικροσκοπικά μονόξυλα των ιθαγενών. Και τι τους έκανε να μεταναστεύσουν; Πως ήξεραν ότι τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά υπήρχε ένα νησί;
Το μυστήριο όμως δεν τελειώνει εδώ. Ίσα ίσα που εδώ αρχίζει. Τα γιγαντιαία μονολιθικά αγάλματα του νησιού είναι ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της Ανθρωπότητας. Ποιός τα έφτιαξε; Με τι μέσα; Kαι κυρίως, γιατί;
Οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν: Από τους πιο ορθολογιστές που επιμένουν ότι τα αγάλματα είναι θρησκευτικά μνημεία ενός λαού που ήταν παγιδευμένος στο απομονωμένο νησί του, μέχρι τους πιο ρομαντικούς που είδαν στους πέτρινους αυτούς κολοσσούς, προγενέστερες επισκέψεις εξωγήινων.
Τα αινιγματικά πρόσωπα των moai, όπως είναι γνωστά στην τοπική γλώσσα τα αγάλματα, μαγνητίζουν και παγιδεύουν το βλέμμα, αυτών που τα παρατηρούν προσπαθώντας να βρουν μια απάντηση.
Υπάρχουν εκατοντάδες moai στο νησί. Τα περισσότερα είναι ακόμα όρθια σαν να περιμένουν κάτι. Ή μήπως για να φοβερίσουν κάποιον;
Μαζί με τα moai, το παζλ του μυστηρίου συμπληρώνουν και οι δεκάδες πετρογλυφικές παραστάσεις σε διάφορα σημεία του νησιού. Δείγματα ενός παλιού και συνάμα του πιο άγνωστου πολιτισμού του πλανήτη.
Σήμερα οι επισκέπτες φτάνουν στην ξεχασμένη αυτή γη, με την ελπίδα να ερμηνεύσουν έστω ένα μικρό μέρος του μυστηρίου που λέγεται Νησί του Πάσχα. Οι πτήσεις λιγοστές. Το αεροπλάνο της γραμμής που εκτελεί το δρομολόγιο από τη Nότια Αμερική στην Αυστραλία, κάνει και ένα σταθμό στο αεροδρόμιο του νησιού.
Γεγονός σπουδαίο η άφιξη του αεροπλάνου, που θυμίζει κάτι από τα δικά μας νησιά της άγονης γραμμής. Από αυτό το δρομολόγιο εξαρτάται η ζωή του νησιού, η τροφοδοσία του με διάφορα αγαθά, η μεταφορά των επιβατών.
Ο γύρος του νησιού θέλει δύο μέρες. Τρεις, για να δει κάποιος περισσότερα αξιοθέατα. Αλλά και μία βδομάδα να μείνει κάποιος εκεί, δεν φτάνει.
Είναι η μυστηριακή ατμόσφαιρα, η αίσθηση του ότι βρίσκεσαι στην άκρη του Κόσμου, οι φιλόξενοι ιθαγενείς, το τροπικό περιβάλλον, οι πανέμορφες παραλίες, ο ήχος των γιγαντιαίων κυμάτων του ωκεανού.
Είναι οι σπηλιές και τα υπόγεια περάσματα που οδηγούν στα βάθη της ηφαιστειογενούς γης, φτιάχνοντας απίστευτους λαβύρινθους, οι δοξασίες που μιλούν για περίεργους επισκέπτες, τα αλλόκοτα ερείπια, τα στοιχειωμένα αρχαία λατομεία.
Και πάνω απ’ όλα είναι οι πετρωμένοι γίγαντες, που ορθώνουν το αινιγματικό τους ανάστημα στον ουρανό του Νότιου Ειρηνικού.
Ο ορίζοντας δεν είναι ο τυπικός ορίζοντας ενός τροπικού παράδεισου, όπως σε άλλα μέρη του πλανήτη. Σε αρκετά σημεία, η ακτή υψώνεται απότομα πάνω από τον ωκεανό. Ένα θέαμα που σου κόβει την ανάσα στην κυριολεξία! Η μοναδικότητα της Πολυνησίας, που όμοια της δεν συναντάμε πουθενά αλλού.
Oι ξεναγήσεις μας στο νησί είναι περιεκτικές και ξεκούραστες. Πέρα από τα μοναδικά σύνολα των αγαλμάτων, θα μπούμε σε σπηλιές, θα δούμε παραλίες, θα χαζέψουμε στις ντόπιες αγορές, θα ακούσουμε μουσική και τραγούδια των ιθαγενών, θα επισκεφθούμε μουσεία.
Όσο για τα βράδια, μας περιμένουν συγκινήσεις άλλου είδους. Τα λυγερόκορμα νιάτα του νησιού, θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές, λικνίζοντας τα κορμιά τους και χορεύοντας τους χορούς της Ωκεανίας, που είναι γνωστοί για τον ερωτισμό τους. Η κουλτούρα του Νησιού του Πάσχα, είναι καθαρά Πολυνησιακή και είναι παρόμοια μ’ αυτή της Ταϊτής και των υπόλοιπων νησιών της Ωκεανίας.
Φεύγοντας από το Νησί του Πάσχα, επιστρέφουμε στο Σαντιάγκο. Η πτήση μας διαρκεί περίπου 5 ώρες! Μετά από μία διανυκτέρευση στη Χιλιανή πρωτεύουσα, θα πετάξουμε πίσω στην Ευρώπη και μέσω Μιλάνου, θα φτάσουμε στην Ελλάδα, το μεσημέρι της 14ης ημέρας του απίστευτου ταξιδιού μας.
Και όπως ήδη διαπιστώνετε διαβάζοντας αυτό το κείμενο, θα έχουμε πάει στην άκρη του Κόσμου στην κυριολεξία!

14 ημέρες
5.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

16- 29 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.