ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
EXPEDITION ACONCAGUA 2023

Η Aconcagua είναι το ψηλότερο βουνό του Δυτικού Ημισφαιρίου και το ψηλότερο εκτός Ασίας. Βρίσκεται στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή. Πρόκειται για ένα "σκληρό" βουνό, γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό άνυδρο και μαστιγώνεται από δυνατούς ανέμους. Οι συνθήκες στα μεγάλα υψόμετρα είναι πραγματικά εξωγήινες: Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατή ακτινοβολία κάνουν την ανάβαση στο κατά τα άλλα εύκολο αυτό βουνό, δύσκολη. Μια ορειβατική αποστολή για ανθρώπους με εξαιρετική φυσική κατάσταση, που προϋποθέτει πολλή προπόνηση τουλάχιστον έξι μήνες πριν το εγχείρημα.

19 ημέρες
6.570 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
10 - 28 Φεβ 2023

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ: Χερσόνησος του Γιουκατάν, Μπελίζ, Γουατεμάλα & Ονδούρα

Αρχαίες πόλεις, γεμάτες μυστήριο, μέσα σε πυκνά δάση, όπου ζουν πολύχρωμοι παπαγάλοι, τουκάνοι, βραδύποδες και ιαγουάροι. Χαμένοι πολιτισμοί, ινδιάνικα χωριά και πολύχρωμο φολκλόρ. Όλα αυτά και πολλά ακόμα, συνθέτουν την εικόνα του Γιουκατάν, του Μπελίζ, της Γουατεμάλας και της Ονδούρας, των χωρών εκείνων δηλαδή που άνθισε ο πολιτισμός των Μάγια. Ένας αινιγματικός πολιτισμός, που άφησε πίσω του ένα τέλειο ημερολόγιο, ανώτατες αστρονομικές γνώσεις, ένα πολύπλοκο σύστημα γραφής και μεγαλειώδη αρχιτεκτονήματα, όπως παλάτια, ναούς και πυραμίδες. Το ταξίδι στον κόσμο των Μάγια, δεν είναι μόνον ένας αρχαιολογικός γύρος, που μας ταξιδεύει στις χαμένες πολιτείες της ζούγκλας. Είναι και ένα ταξίδι στη φύση με βόλτες στα τροπικά δάση, παρατήρηση παραδείσιων πουλιών και κολύμπι σε παραδεισένια σπήλαια. 

13 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Μάιο

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Το πλούσιο σε πανίδα Δέλτα του ποταμού Ορινόκου, αλλά και η Canaima με τους καταρράκτες της και τα μυστηριώδη tepui, που υψώνονται απότομα μέσα στη ζούγκλα με τον καταρράκτη Salto Angel, που είναι ο ψηλότερος του Κόσμου και τέλος οι ατόλλες του Αρχιπελάγους Los Roques στην Καραϊβική, με τους ωραιότερους κοραλλιογενείς υφάλους της Αμερικής, κάνουν αυτή την περιπέτεια ένα ταξίδι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα!

Προσοχή: Ο μόνος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τη ζούγκλα της Κανάϊμα και ιδιαίτερα τον απρόσιτο καταρράκτη Angel Falls, είναι μόνο με πιρόγες και κατασκήνωση. Έτσι αποφεύγονται οι άσκοπες πτήσεις πάνω από τον καταρράκτη, που συνήθως είναι αθέατος λόγω της πυκνής νέφωσης.

12 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον ΑύγουστοΑπό Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ COCOS

Το νησί Cocos, απομονωμένο στην τροπική ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού, 550 χιλιόμετρα, ανοιχτά της Κόστα Ρίκα, είναι μία ωκεάνια όαση. Η μαγεία του βασίζεται στην απομόνωση του. Ορμητήριο πειρατών για αιώνες, σήμερα αναγνωρίζεται σαν ένα από τα τελευταία πραγματικά άγρια μέρη του πλανήτη μας.

15 ημέρες
7.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
12 - 26 Νοε

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ & ΝΗΣΙΑ CORN (με επέκταση στο Ελ Σαλβαντόρ)
Πυκνά δάση, όπου ζουν πολύχρωμοι παπαγάλοι, τουκάνοι, βραδύποδες και ιαγουάροι, μεγάλες λίμνες και ενεργά ηφαίστεια και πολύχρωμο φολκλόρ. Σύγχρονες πόλεις, χωριά που έχουν μείνει σε άλλες δεκαετίες, αργοί ρυθμοί, εξωτικές παραλίες και μια εκρηκτική κουλτούρα. Όλα αυτά και πολλά ακόμα, συνθέτουν την εικόνα των δύο πιο άγνωστων χωρών της Κεντρικής Αμερικής. 
Μακριά από τους συνηθισμένους τουριστικούς γύρους, η Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαντόρ μας φέρνουν σε επαφή με την αυθεντική Κεντρική Αμερική που έχει μείνει απαράλλακτη και με την Κρεολική Καραϊβική με τον νωχελικό της τρόπο νησιωτικής ζωής. Ένα ταξίδι στη φύση με βόλτες στα τροπικά δάση, παρατήρηση παραδείσιων πουλιών και επισκέψεις σε μοναδικά εθνικά πάρκα και ηφαίστεια.
11 ημέρες
3.390 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

8 - 18 Μαρ
12 - 22 Aπρ 


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΑΝΑΜΑΣ, ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Tο στενό πέρασμα των ηφαιστείων με τον Ειρηνικό στα δυτικά και την Καραϊβική στα ανατολικά. Το μεγαλόπνοο επίτευγμα του ανθρώπου που ένωσε τους δύο ωκεανούς. Τα ινδιάνικα χωριά του Παναμά και τα υπέροχα εθνικά πάρκα της Κόστα Ρίκα.
13 ημέρες
2.970 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24 Φεβ - 8 Μαρ
21 Μαρ - 3 Απρ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ

Η Βολιβία από μόνη της είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες του πλανήτη. Άγρια τοπία, ορεινές έρημοι, ζούγκλες, αρχαίοι πολιτισμοί, αποικιακές πόλεις, ινδιάνικες φυλές και πολύ φολκλόρ συνθέτουν την εικόνα της χώρας. Το πρόγραμμα καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο κάποια μέρη, όπως η πρωτεύουσα Λα Παζ, ή η λίμνη Τιτικάκα. Θα γυρίσουμε λοιπόν όλη τη Βολιβία, γνωρίζοντας τις Ινδιάνικες κουλτούρες της, θα διασχίσουμε το οροπέδιο Αλτιπλάνο και το απόκοσμο Uyuni με τις αλμυρές λίμνες του, όπου θα μείνουμε στο ξενοδοχείο από αλάτι και θα επισκεφθούμε το πιο άγνωστο κομμάτι του Αμαζονίου, που μόλις πρόσφατα άνοιξε στους ξένους επισκέπτες.

17 ημέρες
4.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

11 - 27 Αυγ


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ KAI ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ

Το ταξίδι στα νησιά του Δαρβίνου: Εξωπραγματικά ηφαιστειακά τοπία, κρυστάλλινες θάλασσες και μια απίστευτη ποικιλία παράξενων ζώων συνθέτουν την εικόνα αυτού του μοναδικού στον πλανήτη αρχιπελάγους. 
Απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, τα Γκαλάπαγκος αποτελούν το πιο οδιόμορφο φυσικό πάρκο της Γης, με τα περίεργα ζώα τους που μας πηγαίνουν πίσω κατά χίλιους αιώνες. 
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, που περιλαμβάνει τα ηφαίστεια και τα ινδιάνικα χωριά των Άνδεων. 

11 ημέρες
4.550 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

14 - 24 Μαϊ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Χώρα με μεγάλη ιστορία, πολύπλευρο πολιτισμό και αστείρευτες εναλλαγές τοπίου, η Κολομβία γοητεύει τον επισκέπτη με την ανθρώπινη αμεσότητά της. 
Παρθένες ακτές, τροπικά τοπία, μαγευτική ατμόσφαιρα αποικιοκρατίας, μουσεία, τέχνες, εκπληκτική Λατινοαμερικάνικη μουσική και πάνω απ'όλα ο διασημότερος καφές του πλανήτη. 
Ένα μοναδικό ταξίδι σε μια καταπράσινη, άγνωστη στους πολλούς χώρα, με εξαιρετικά αξιοθέατα, πλούσια παράδοση και μοναδική κουζίνα. Ένα τέτοιο πολιτιστικό πρόγραμμα δεν μπορεί παρά να έχει εκτεταμένες ξεναγήσεις στις καταπληκτικές αποικιακές πόλεις της χώρας, αλλά και επισκέψεις στα μοναδικά της εθνικά πάρκα που διατηρούν ανέπαφη την υπέροχη τροπική φύση. 
14 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Aπό Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη

Επόμενη αναχώρηση το Μάιο


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.