ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΜΑΣ
    

Σύμφωνα με το National Geographic και το Lonely Planet, η Νικαράγουα και η Κόστα Ρίκα είναι από τους προορισμούς που κάποιος πρέπει να πάει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. 

Η Νικαράγουα είναι ένας άλλος κόσμος, φιλικός, φιλόξενος, μακριά από τις τουριστικές διαδρομές της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Ξεχασμένη από τον μαζικό τουρισμό προσφέρει μοναδικές εικόνες και αυθεντικές εμπειρίες που σε άλλα μέρη της Λατινικής Αμερικής έχουν ήδη εκλείψει. Η χώρα ζει στους δικούς της αργούς ρυθμούς μιας ξεχασμένης αποικιοκρατίας. 

Η Κόστα Ρίκα από την άλλη, καταπράσινη, χαρούμενη και νεανική, προστατεύει τη φυσική της κληρονομιά με ένα εκτεταμένο δίκτυο εθνικών πάρκων που την κάνουν πρωτοπόρο στον πλανήτη.

Και οι δυο αυτές χώρες, βρίσκονται στο στενό πέρασμα των ηφαιστείων με τον Ειρηνικό από τη μια πλευρά και την Καραϊβική από την άλλη.

Πειρατές, σεισμοί και επαναστάσεις χαρακτηρίζουν την ιστορία αυτών των χωρών, αλλά σήμερα οι υποδομές αισθητά βελτιωμένες κάνουν το ταξίδι εκεί μια ευχάριστη εμπειρία.

Με το ταξίδι αυτό, θα αποφύγουμε τις παγίδες της αγοράς, που περιλαμβάνουν πολλές χώρες και λιγοστές πόλεις χωρίς ενδιαφέρον. Θα διεισδύσουμε σε βάθος, στις ωραιότερες χώρες της περιοχής και θα γνωρίσουμε μέρη, που λίγοι βλέπουν. Θα γνωρίσουμε καλά τους τόπους που έχουν κάνει γνωστή την Κεντρική Αμερική: Τις αποικιακές πόλεις και τα ηφαίστεια στη Νικαράγουα και τα υπέροχα εθνικά πάρκα της Κόστα Ρίκα.

Επιστέγασμα είναι η προαιρετική επίσκεψη στον Παναμά και τη διάσημη Διώρυγα του, μοναδικό τεχνικό έργο στον πλανήτη.

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του ταξιδιού είναι η πολυήμερη παραμονή στη Γρανάδα απ'όπου θα κάνουμε ημερήσιες εκδρομές στις γύρω περιοχές. 

Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 12 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής. 

Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων και των πάρκων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Οι ξεναγήσεις είναι πλούσιες και λεπτομερείς και βλέπουμε και μέρη που οι ξένοι τουρίστες πηγαίνουν σπάνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος και ελεύθερα απογεύματα για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. 

.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει πολλά μουσεία και φυσικά αξιοθέατα.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τροπικά τοπία.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα. Θεαματικές σύγχρονες πόλεις και πολύ φολκλόρ.
Αξιοθέατα κυρίως της αποικιοκρατίας.
Πολύωρα αεροπορικά ταξίδια.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας / Θεσσαλονίκης. Πτήση για τη Μανάγκουα πρωτεύουσα της Νικαράγουα, μέσω ενδιάμεσων σταθμών Άφιξη και μετά τις διατυπώσεις μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στα αξιοθέατα της Μανάγκουα. Θα δούμε το Παλάτι του Πολιτισμού, που στεγάζει και τα εθνικά αρχεία της χώρας, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Μουσείο με εκθέματα που καλύπτουν την ιστορία της Νικαράγουας από την προϊστορική εποχή μέχρι την Προκολομβιανή Περίοδο και τη σημερινή εποχή. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ιστορικό εθνικό πάρκο Tiscapa, όπου θα δούμε το άγαλμα του εθνικού ήρωα της χώρας, του επαναστάτη Augusto Sandino. Θα θαυμάσουμε επίσης την πανοραμική θέα της λίμνης Tiscapa και της Μανάγκουα. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το κόσμημα της Νικαράγουας, την αποικιακή πόλη Leon. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση για να δούμε τα ερείπια της παλιάς πόλης του Leon, που κτίστηκε από τους Ισπανούς τον 16o αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη στη νέα πόλη του Leon το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 


3η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Leon. Η πόλη αυτή είναι από τις παλαιότερες της Αμερικανικής ηπείρου και γοητεύει τον επισκέπτη με τα στενά δρομάκια της και τα αποικιακά της κτίρια. Στην πρωινή μας ξενάγηση, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, που επίσης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα πάμε στο Κέντρο Τεχνών του Ιδρύματος Ortiz Guardian. Στεγασμένο σε ένα διώροφο αποικιακό κτίριο, το Κέντρο Τεχνών, θεωρείται το καλύτερο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε όλη την Κεντρική Αμερική, έχει μια σημαντική συλλογή από πίνακες και άλλα έργα σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες όπως οι Diego Rivera, Rufino Tamayo, Fernando Botero και Roberto Matta. Θα συνεχίσουμε με το σπίτι του Rubén Dario, του σπουδαιότερου ποιητή της χώρας, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, για βόλτες και αγορές στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση . 


4η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την άλλη σημαντική αποικιακή πόλη της χώρας, τη Γρανάδα, κτισμένη στις όχθες της λίμνης Νικαράγουα και στους πρόποδες του ηφαιστείου Mombacho.  Άφιξη το μεσημέρι στη Γρανάδα και περιήγηση στην πόλη με το έντονο αποικιακό παρελθόν. Μεταξύ των άλλων, θα επισκεφθούμε την Πλατεία της Ανεξαρτησίας με τον οβελίσκο που στήθηκε για να τιμήσει τους ήρωες του αγώνα για την ανεξαρτησία. Θα συνεχίσουμε με το πάρκο της πόλης όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, κτισμένο στις αρχές του 16ου αιώνα και θα δούμε από κοντά τα τέσσερα παρεκκλήσια και τα δώδεκα μεγάλα παράθυρα στολισμένα με εντυπωσιακά βιτρώ. Τέλος θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο La Calzada, για να θαυμάσουμε τα υπέροχα αποικιακά κτίρια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο για να γνωρίσετε την πόλη με τα γραφικά αποικιακά κτίρια, να επισκεφθείτε το Μουσείο της Σοκολάτας να ανεβείτε στο καμπαναριό της La Merced, ή να απολαύσετε έναν αρωματικό καφέ σε κάποιο από τα πολλά καφέ της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 


5η ΗΜΕΡΑ

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στη λίμνη Νικαράγουα και συγκεκριμένα στο νησί Ometepe. Η λίμνη Νικαράγουα - λίμνη γλυκού νερού που καταλαμβάνει 8.264 τ.χλμ. και είναι η μεγαλύτερη της Κεντρικής Αμερικής - διαθέτει 356 μικρά νησάκια που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου Mombacho. Θα μεταφερθούμε στο μικρό λιμάνι του San Jorge και θα περάσουμε με φέρρυ στο νησί, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του πλανήτη σε γλυκό νερό. Δημιουργημένο από δυο θεαματικά ηφαίστεια, το Concepción και το Maderas, το νησί Ometepe ξεπροβάλλει μέσα στη λίμνη και λόγω της ποικιλίας των οικοσυστημάτων του, το νησί έχει καταχωρηθεί από την UNESCO σαν Πάρκο Βιόσφαιρας. Το νησί αυτό είναι επίσης γνωστό από αρχαιολογικά ευρήματα της Προκολομβιανής Εποχής. Φτάνοντας στο Ometepe, θα επισκεφθούμε το μουσείο El Ceibo, που στεγάζει μια ενδιαφέρουσα αρχαιολογική συλλογή και μια νομισματική συλλογή. Θα δούμε επίσης μερικά ενδιαφέροντα πετρόγλυφα, - ανάγλυφες σκαλιστές βραχογραφίες - που το παρελθόν τους αποτελεί ένα αινιγματικό μυστήριο. Το μεσημέρι θα πάμε στη λιμνοθάλασσα Charco Verde, σε ένα θαυμάσιο φυσικό τοπίο, πριν επιστρέψουμε στην Γρανάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση 

 


6η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή εκδρομή στο κοντινό εθνικό πάρκο Masaya, με το ομώνυμο ηφαίστειο. Κατά την περιήγηση μας στο πάρκο, θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να δούμε από κοντά ενεργούς ηφαιστειακούς κρατήρες, όπως ο κρατήρας Ndindiri και ο κρατήρας Santiago. Θα επισκεφθούμε επίσης το τοπικό οικολογικό μουσείο για να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία και τη γεωλογία του ηφαιστείου. Η πρωινή μας εκδρομή θα καταλήξει στην τοπική αγορά της Masaya, όπου μπορούμε να ψωνίσουμε ρούχα, τοπικά ινδιάνικα κοσμήματα, κεραμικά και είδη τοπικής χειροτεχνίας από ξύλο. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να κάνουμε μια μικρή αλλά απολαυστική κρουαζιέρα στα νερά της λίμνης Νικαράγουα. Θα δούμε μερικά από τα τριακόσια μικρά τροπικά νησάκια της λίμνης, που δημιουργήθηκαν πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια από μια γιγαντιαία έκρηξη του ηφαίστειου Mombacho, θα φωτογραφίσουμε υδρόβια πουλιά και θα μάθουμε για το οικοσύστημα και τους καρχαρίες του γλυκού νερού που ζουν στη λίμνη. Επιστροφή στη Γρανάδα και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


7η ΗΜΕΡΑ

To πρωί θα αποχαιρετήσουμε την Γρανάδα και τη Νικαράγουα και θα κατευθυνθούμε για τα σύνορα με την Κόστα Ρίκα. Η Κόστα Ρίκα, μια από τις πιο ειρηνικές χώρες του Κόσμου, είναι διάσημη για τη φύση της, η οποία προστατεύεται με μια σειρά εθνικών πάρκων. Μετά τις διατυπώσεις, θα μεταφερθούμε στο εθνικό πάρκο Santa Rosa για σύντομη επίσκεψη. Το πάρκο αυτό αποτελείται από τροπικά δάση πάνω στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού και φιλοξενεί πάνω από 115 είδη θηλαστικών και 250 είδη πουλιών. Μεταφορά στο γειτονικό Tamarindo και στο ξενοδοχείο μας στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση 


8η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη μοναδική φύση της Κόστα Ρίκα, για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Palo Verde, ένα από τα πιο παρθένα και πλούσια σε βιοποικιλότητα πάρκα της Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, θα κάνουμε μια εύκολη πεζοπορία στα μονοπάτια του δάσους, Στη συνέχεια μεταφορά στο Εθνικό Πάρκο Arenal στο κεντρικό τμήμα της χώρας.  Άφιξη στο εθνικό πάρκο Arenal, που περιλαμβάνει χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους, όπου ζουν πίθηκοι, εξωτικά πουλιά και εκατοντάδες είδη πεταλούδων.  Το υπόλοιπο της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία, να θαυμάσουμε το ενεργό ηφαίστειο Arenal, που εκτοξεύει λάβα και ατμούς και να κάνουμε μία απολαυστική βουτιά στις θερμοπηγές που βρίσκονται μέσα στη ζούγκλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα συνεχίσουμε με την εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου Arenal με το περίφημο ηφαίστειο και τις πηγές Tabacon. Το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ. Στη διαδρομή μας, θα σταματήσουμε στους πέντε καταρράκτες La Paz. Άφιξη στο Σαν Χοσέ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση 

10η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα του Σαν Χοσέ. Θα δούμε τα περίφημα κτήρια που μαρτυρούν το αποικιακό παρελθόν της πόλης, το Εθνικό Μουσείο, για να δούμε τις περίφημες πέτρινες σφαίρες, που πολλοί πιστεύουν ότι προέρχονται από την αρχαία Ατλαντίδα, την αγορά Mercado και τον καθεδρικό ναό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ & 12η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη τη 12η ημέρα.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ( 2 ΝΥΧΤΕΣ / 3 ΜΕΡΕΣ)

11η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Παναμά

12η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση στην Πόλη του Παναμά. Θα δούμε την παλιά πόλη  που είχε λεηλατηθεί από τον διάσημο πειρατή Henry Morgan το 1671 σήμερα συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.  Θα συνεχίσουμε με το Casco Antiguo, τη δεύτερη πόλη που δημιουργήθηκε δυο χρόνια μετά την καταστροφή της πρώτης σε πιο προφυλαγμένη τοποθεσία. Εδώ θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα δρομάκια με τα αποικιακά κτίρια και δούμε τις παλιές οχυρώσεις Las Bovedas,  τη Γαλλική πλατεία και την πλατεία Bolivar. Συνεχίζουμε για την περίφημη Διώρυγα του Παναμά, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος. Θα πάμε στον "Διάδρομο  Amador " απ'όπου μπορούμε να δούμε τη Γέφυρα της Αμερικής, το νησί Τaboga  και την είσοδο της Διώρυγας του Παναμά. Ο Διάδρομος Amador κατασκευάστηκε ενώνοντας τρία νησιά χρησιμοποιώντας υλικό από τις εκσκαφές της Διώρυγας.  Θα επισκεφθούμε επίσης το  BioMuseo,  σχεδιασμένο από τον  Frank Gehry, για να δούμε τη μόνιμη έκθεση " Παναμάς: Γέφυρα Ζωής".  Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της σημερινής ξενάγησης είναι η επίσκεψη στις δεξαμενές Miraflores, όπου θα δούμε την ανύψωση των πλοίων καθώς διασχίζουν τη Διώρυγα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 


13η ΗΜΕΡΑ & 14η ΗΜΕΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη.


Τιμή επέκτασης: 470 € κατ'ατομο σε δίκλινο

Διαφορά μονόκλινου: 190 

 

12 Ημέρες
3.240 €
Διαφορά μονόκλινου:
660 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
12 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:780 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

17 - 28 Οκτ 


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Είσοδοι εθνικών πάρκων
• Aρχηγός από την Ελλάδα
• Τοπικοί επίσημοι ξεναγοί 
• Φόροι συνόρων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 *Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση
  Σύνολο: 720 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.