ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΝΑΜΙΜΠΙΑ
    

Ξεχάστε τους άλλους προορισμούς σαφάρι της Αφρικής. Το ταξίδι αυτό αντιμετωπίζει τη Ναμίμπια, όπως ακριβώς είναι: Ένας συγκλονιστικός τόπος, που είναι συγχρόνως και ένας παράδεισος άγριας ζωής. Η Ναμίμπια, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νότιας Αφρικής. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της κάτω από τον Ισημερινό Αφρικής, γιατί προσφέρει ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς ερήμους και σαβάνες, την πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής, τεράστιες παραλίες, πρωτόγονες φυλές και μια τουριστική οργάνωση, που οι οι γειτονικές χώρες θα ζήλευαν.
Προορισμός για λίγους - αν και πανάκριβος - έχει μπει τα τελευταία χρόνια στις άμεσες προτεραιότητες για τους γνώστες που δεν σπαταλούν το χρόνο τους σε ταξίδια γνωριμίας πολλών χωρών, αλλά θέλουν να απολαύσουν μια από τις ωραιότερες χώρες του πλανήτη μας.
Και το πιο σημαντικό: η επίσκεψη στην καταπληκτική αυτή χώρα δεν είναι ένα τμήμα ενός γενικότερου ταξιδιού στις χώρες της Νότιας Αφρικής, που περιορίζει στο ελάχιστο τα αξιοθέατα στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Δεν είναι ένας αγώνας δρόμου από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο για ένα ταξίδι "7 χώρες σε 2 εβδομάδες". Πρόκειται για ένα πλήρη και λεπτομερή γύρο της χώρας και δεν θα περιοριστούμε σε πόλεις, αλλά θα περπατήσουμε σε πάρκα, θα παρατηρήσουμε τους ελέφαντες της ερήμου και θα επισκεφθούμε τους πρωτόγονους Ηimba.
Η τιμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Μη ξεχνάμε ότι η Ναμίμπια είναι η πιο ακριβή χώρα της Αφρικής.
Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Ναμίμπια, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα. Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 8 με 10 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 20 και 30 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των φυσικών μνημείων και των εθνικών πάρκων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις ένα φυσικό μνημείο την ημέρα και άλλο τρία. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Και φυσικά, το σπουδαιότερο πλεονέκτημα είναι η σχετικά μικρή διάρκεια του ταξιδιού, κάτι που το κάνει πιο οικονομικό και πιο προσιτό.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές στους χωματόδρομους του εσωτερικού.
Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
Τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλά.
Στα πάρκα οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε εξαιρετικά και καθαρά lodge.
To ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φυσικά μνημεία και σε σαφάρι σε πάρκα για παρατήρηση αγρίων ζώων.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία.
Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Αφρικής.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το πιο οικονομικό πρόγραμμα της Ναμίμπια.
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Εκδρομή με σκάφος στον Κόλπο Walvis.
Η επίσκεψη στους Χίμπα.
Η επίσκεψη στην έρημο Namib.
Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Αφρικής.
Η επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Etosha.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Windhoek, την πρωτεύουσα της Ναμίμπια, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η αραιοκατοικημένη Ναμίμπια - πρώην Νοτιοδυτική Αφρική - υπήρξε στο παρελθόν γερμανική αποικία, με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζει ένα περίεργο συνονθύλευμα αφρικανικών παραδόσεων και γερμανικής οργάνωσης.

2η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη στο Windhoek το μεσημέρι και μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για εγκλιματισμό και ξεκούραση μετά το πολύωρο ταξίδι μας, ή βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την αλλόκοτη αυτή πόλη, που είναι ένα μίγμα αφρικάνικης και γερμανικής αρχιτεκτονικής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την μικρή πόλη Okahandja όπου θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά με ξυλόγλυπτα σουβενίρ. Θα συνεχίσουμε για την Okonjima και το ίδρυμα Africat, όπου θα ενημερωθούμε για το πρόγραμμα προστασίας των απειλούμενων μεγάλων αιλουροειδών της Ναμίμπια. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις "μεγάλες γάτες" της Αφρικής, δηλαδή λιοντάρια, γατόπαρδους και λεοπαρδάλεις. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Etosha, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα σε άγρια ζωή πάρκα της Αφρικανικής ηπείρου, με επιφάνεια ίση με την συνολική έκταση της Ελβετίας. Τακτοποίηση σε lodge και διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ
Ολοήμερο φωτογραφικό σαφάρι σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία παρουσίας άγριων ζώων στον πλανήτη. Θα επιβιβαστούμε στα ειδικά οχήματα του πάρκου και συνοδευόμενοι από τους ειδικούς οικοξεναγούς θα μπούμε στον θαυμαστό και μαγικό κόσμο της άγριας Αφρικής. Περιοχή μεγάλης συγκέντρωσης άγριας αφρικάνικης ζωής, το εθνικό πάρκο Etosha θεωρείται επίσης ένα από τα σπουδαιότερα πάρκα του Κόσμου με πάνω από 140 είδη θηλαστικών και 340 είδη πτηνών. Θα συναντήσουμε ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, γατόπαρδους, ζέβρες και πολλά άλλα ζώα, που βλέπουμε μόνο σε ντοκιμαντέρ. Είναι ένα από τα λίγα πάρκα στον κόσμο, όπου μπορούμε να δούμε τους σπανιότατους λευκούς και  μαύρους ρινόκερους. Κουρασμένοι αλλά και γεμάτοι όμορφες εικόνες επιστρέφουμε στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή του Kaokoland της βόρειας Ναμίμπια. Διαδρομή μέσα από τις απέραντες Αφρικανικές σαβάνες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα έχουμε πιθανότητες να συναντήσουμε σημαντικά ζώα όπως τους σπανιότατους ελέφαντες της ερήμου και πληθώρα άγριων ζώων στο θεαματικό αφρικάνικο τοπίο. Αφού περάσουμε από το Palmwag, θα φτάσουμε στο Kaokoland. Τακτοποίηση σε lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εξόρμηση σε μια από τις πιο απόμακρες περιοχές της Ναμίμπια, στα σύνορα με την Αγκόλα, για να πάμε στα χωριά της φυλής των Ηimba, που ζουν απομονωμένοι κάτω από πρωτόγονες συνθήκες, στις εσχατιές της χώρας. Οι Ηimba είναι από τους λίγους πλέον λαούς της Αφρικής, που έχουν κρατήσει τον παλιό τρόπο ζωής. Θα επισκεφθούμε τη νομαδική αυτή φυλή, θα μάθουμε πως φτιάχνουν τις καλύβες τους και για τον τρόπο διαβίωσης στην απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο αυτή περιοχή. Επιστροφή στο Kaokoland. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Η
ΜΕΡΑ
Σήμερα αφήνουμε το Kaokoland και με κατεύθυνση νότια, θα αναχωρήσουμε για το Damaraland. Στη διαδρομή μας θα έρθουμε σε επαφή με το θεαματικό τοπίο της βόρειας Ναμίμπια. Η άγρια ζωή είναι παντού παρούσα και στη σημερινή μας διαδρομή θα έχουμε πολλές πιθανότητες να συναντήσουμε αρκετά θηλαστικά και οπληφόρα που τρέφονται με τη χαμηλή βλάστηση της περιοχής. Άφιξη στο Damaraland. Τακτοποίηση σε lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση από το Damarland με προορισμό το πιο αφιλόξενο και παράλληλα πανέμορφο τοπίο, την περίφημη Ακτή των Σκελετών: Αμμώδεις θίνες, ψηλά φαράγγια, αποικίες με φώκιες και άλλα θαλάσσια θηλαστικά. Πολυάριθμα ναυάγια που έχουν προσαράξει στις αμμώδεις ακτές στοιχειώνουν την παράκτια αυτή έρημο. Στη διαδρομή μας σήμερα θα επισκεφτούμε τους λόφους, όπου βρίσκονται πολλές βραχογραφίες της ερήμου, μυστηριώδη κατάλοιπα  παλαιότερων κοινωνιών, καθώς και το λεγόμενο “Καμένο Βουνό”, όπου έχουν βρεθεί δείγματα ανθρώπινης εγκατάστασης από τα προϊστορικά χρόνια. Άφιξη το απόγευμα στην ιστορική πόλη Swakopmund, στην ακτή του Ατλαντικού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα έχουμε την εμπειρία μιας ολοήμερης εκδρομής στον Κόλπο Walvis. Επιβίβαση σε σκάφος για να απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα ήρεμα νερά του κόλπου και να δούμε τις φώκιες του Ακρωτηρίου, σπάνια δελφίνια και μερικές φορές ακόμη και φάλαινες. Ο Κόλπος Walvis είναι από τα πλουσιότερα σε θαλάσσια πανίδα μέρη του πλανήτη μας. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα δοκιμάσουμε θαλασσινά και το πασίγνωστο νοτιοαφρικάνικο κρασί. Επιστροφή στο Swakopmund. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την Έρημο Namib, που θεωρείται η αρχαιότερη έρημος του κόσμου. Διαδρομή μέσα από τα σκοτεινά φαράγγια του Kuiseb και τα σεληνιακά τοπία της Νοτιοδυτικής Αφρικής. Στη διαδρομή μας, θα σταματήσουμε για να εξετάσουμε τα εκπληκτικά ενδημικά φυτά Welwitschia, που έχουν προσαρμοστεί στο σκληρό και άνυδρο περιβάλλον της ερήμου. Η ημέρα μας θα κλείσει με τον καλύτερο και θεαματικότερο τρόπο: Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα πάνω από την έρημο Namib και τους εντυπωσιακούς κατακόκκινους αμμόλοφους, που έχουν κάνει τη Ναμίμπια διάσημη σε όλον τον Κόσμο. Άφιξη στο Sossusvlei, στα όρια τους Εθνικού Πάρκου Naukluft. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα συνεχίζουμε για ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Αφρικής, με μια θάλασσα από γιγαντιαίους, πορτοκαλί αμμόλοφους. Τα όμορφα τοπία του Sossusvlei και το προϊστορικό τοπίο με τα αποξηραμένα δέντρα, θα είναι το επίκεντρο αυτής της ημέρας. Θα επισκεφθούμε το φαράγγι Sesriem Canyon, τον πανύψηλο Αμμόλοφο  με το περίεργο όνομα 45 και θα επισκεφτούμε το μοναδικό τοπίο των αποξηραμένων ελών και  υγροτόπων, γνωστό σαν Dead Vlei, που για πολλούς είναι συνώνυμο με της χώρα. Επιστροφή στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα αφήνουμε την Έρημο Namib και αναχωρούμε για το Windhoek. Με την άφιξη μας θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ναμίμπια για να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μνημεία της, ξεκινώντας με την εκκλησία Christus Kirche, το οχυρό Alte Feste, το Post Steet Mall, όπου θα δούμε την μεγαλύτερη συλλογή μετεωριτών στον Κόσμο, που έπεσαν στην περιοχή το 19ο αιώνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η & 14η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη, τη 14η ημέρα.

14 Ημέρες
3.980 €
Διαφορά μονόκλινου:
840 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
12 - 16 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:680 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
10 - 23 Απρ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία & lodge 4*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Eίσοδοι μουσείων, μνημείων
  & εθνικών πάρκων 
• Φόροι εθνικών πάρκων 
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Βίζα*
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν την 
  
αναχώρηση
   Σύνολο
: 680

   Από Θεσσαλονίκη:  
   Επιβάρυνση
:140 

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.