ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
    

Φανταστείτε να ήσασταν παρόντες στην απελευθέρωση του Βερολίνου, στην κατάληψη της Σαϊγκόν, να παρακολουθούσατε ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, ή να παίρνατε μέρος σε μια δημοσιογραφική αποστολή στη Χιροσίμα, στη Δρέσδη, ή  στο Σεράγεβο.
Αυτό ακριβώς είναι αυτή η συγκλονιστική αποστολή στην καθημαγμένη από τον πόλεμο Συρία σε ένα δυνατό αρχαιολογικό οδοιπορικό που αποτυπώνει την σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα της μαρτυρικής αυτής χώρας.
Ένα δύσκολο ταξίδι που απευθύνεται σε λίγους που θέλουν να δουν τις πλούσιες αρχαιότητες, αλλά και να ζήσουν από κοντά την μετάβαση της χώρας από την απόλυτη καταστροφή στην ανοικοδόμηση και στην εξέλιξη, πριν τις αναστηλώσεις και πριν τις οικοδομικές κατασκευές.  
Ένα ταξίδι-σταθμός, σε μια από τις πιο ιστορικές και πιο μαρτυρικές χώρες του πλανήτη, για να αποτυπώσουμε μια ιστορική στιγμή που θα βλέπουμε στο μέλλον μόνο σε βιβλία και ντοκιμαντέρ. 


ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλες οι επισκέψεις στη Συρία, συμπεριλαμβανόμενης της Δαμασκού, θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση τις συγκεκριμένες ημέρες. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων. O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στη Συρία.

.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Πρόκειται όμως για μια αποστολή  που απευθύνεται σε έμπειρους ταξιδιώτες.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε περιοχές όσον το δυνατόν πιο ασφαλείς μακριά από τόπους με πολεμικές επιχειρήσεις.
Οι δρόμοι της Συρίας είναι σε πολλά σημεία κατεστραμμένοι και σχετικά μικρές διαδρομές γίνονται σε πολλές ώρες.
Συχνά μπλόκα και έλεγχοι του στρατού στους δρόμους.
Το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε περιοχές που βίωσαν έναν βίαιο πόλεμο και θα πρέπει οι ντόπιοι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και διακριτικότητα.
Συχνές διακοπές ρεύματος.
Η παροχή του Διαδικτύου υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.
Το γκρουπ ενδέχεται να έχει ένοπλη αστυνομική ή στρατιωτική συνοδεία σε μεγάλο μέρος της αποστολής.
Η Συρία σήμερα είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση, πιθανές πολεμικές συγκρούσεις και απαγορεύσεις της κυκλοφορίας που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους, ή να αποκλείσουν κάποιες πόλεις.
Είναι λοιπόν φανερό ότι η αποστολή αυτή έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. 
Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφυγή επικίνδυνων περιοχών.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Η επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο, που μόλις πρόσφατα άρχισε να ξαναλειτουγεί.
Η διαμονή μας στο απροσπέλαστο Χαλέπι. 
Η επίσκεψη στην δυσπρόσιτη Παλμύρα. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Η πολυήμερη παραμονή στην Δαμασκό, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλη την περιοχή. 
Η επίσκεψη στο Krak des Chevaliers. 
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας μέσα στη Συρία. 
Η επίσκεψη στις ελληνορωμαϊκές πόλεις του Νότου.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Aθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Βηρυτό. Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει σε μια τρίωρη περίπου διαδρομή στη Δαμασκό της Συρίας. Μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα, άφιξη στη Δαμασκό και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

2η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή ξενάγηση της πρωτεύουσας της Συρίας  και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Κόσμου. Θα δούμε το μεγάλο τέμενος των Ομεγιαδών, την παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια, την κρύπτη του Αποστόλου Παύλου, την έπαυλη Αζέμ και το εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο, με τους θησαυρούς των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων. Εδώ θα δούμε και την Ελληνιστική  συναγωγή, που μεταφέρθηκε ολόκληρη από τα ερείπια της πόλης Δούρα – Ευρωπός. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στο περίφημο souk Al-Hamidiyah, με τα δεκάδες μαγαζιά και τα περίφημα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για τη μικρή πόλη  Μααλούλα, που οι κάτοικοι της μιλούν ακόμη την γλώσσα του Χριστού, την Αραμαϊκή και που κατά τη διάρκεια των μαχών για την κατάληψη της, οι περισσότεροι την εγκατέλειψαν. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τη Χάμα, που ανοικοδομείται με γρήγορους ρυθμούς και είναι γνωστή για τις νόριες, τους γιγαντιαίους ξύλινους τροχούς που μετέφεραν νερό από τον ποταμό Ορόντη. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε βόρεια για το Χαλέπι, δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Συρίας και μια από τις παλαιότερες πόλεις του Κόσμου, με ανθρώπινες εγκαταστάσεις από την 7η χιλιετία π.X. κοντά στα Τουρκικά σύνορα. Άφιξη στο Χαλέπι - την Ελληνιστική Βέροια - και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή ξενάγηση της πόλης, για να ζήσουμε τη συγκλονιστική εμπειρία των ιστορικών στιγμών που πρόσφατα πέρασε το Χαλέπι. Η πόλη σήμερα προσπαθεί να επανακάμψει μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις που αλλοίωσαν τον ιστορικό αστικό της ιστό. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το κάστρο που δεσπόζει της πόλης και τμήμα μόνο της αγοράς, αφού το αρχαιολογικό μουσείο και η παλιά πόλη με το εξωτικό της παζάρι έχουν πάθει μεγάλες ζημιές και σήμερα αναστηλώνονται. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για την εντυπωσιακή Απάμεια με τον εκτεταμένο αρχαιολογικό της χώρο, όπου θα δούμε τα καλά διατηρημένα μνημεία της, όπως οι εμβληματικές κιονοστοιχίες και το τετράπυλο. Παρ’όλες τις λαθρανασκαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Απάμεια έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια, επίσκεψη του Κρακ ντε Σεβαλιέ - του πιο γνωστού φρουρίου των Σταυροφόρων, με εμφανή τα σημάδια από τους βομβαρδισμούς που δέχτηκε. Άφιξη στην πόλη Al Mishtayeh, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Ολοήμερη εκδρομή στην αρχαία Παλμύρα. Περνώντας μέσα από τη Συριακή έρημο, θα κατευθυνθούμε στη θρυλική αυτή πόλη, μία πιο τις πιο γοητευτικές πόλεις της Μέσης Ανατολής, που δοκιμάστηκε από τον πόλεμο. Χτισμένη μέσα σε μια όαση στη καρδιά της ερήμου, εντυπωσιάζει με το πλούσιο ελληνορωμαϊκό παρελθόν της. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια επίσκεψη των κυριότερων μνημείων, που επέζησαν από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Μεταξύ των άλλων θα δούμε ότι απέμεινε από τα ερείπια του ναού του Bel, την Οδό των Κιόνων και την ανατιναγμένη από τους Ισλαμιστές πύλη της, καθώς  και την Αγορά και το καλοδιατηρημένο θέατρο που έχουν επιζήσει από τους βανδαλισμούς Θα επιστρέψουμε στη Δαμασκό αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εξόρμηση στα νότια της Συριακής πρωτεύουσας, για να επισκεφθούμε την Bosra, κοντά στα Ιορδανικά σύνορα. Η Bosra – τα αρχαία Βόστρα -  η λεγόμενη και Μαύρη Πόλη, γιατί είναι όλη χτισμένη από μαύρες ηφαιστειακές πέτρες, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Μέσης Ανατολής, γιατί πρόκειται για μια αρχαία πόλη, που κατοικείται ακόμη και σήμερα. Αποκορύφωμα, το εκπληκτικό  της θέατρο, ένα από τα καλύτερα του Κόσμου, το οποίο είναι ενσωματωμένο μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Επιστροφή στη Δαμασκό το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής μας στη Βηρυτό. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη Βηρυτό το μεσημέρι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

9η ΗΜΕΡΑ 
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
9 Ημέρες
1.640 €
Διαφορά μονόκλινου:
480 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
10 - 15 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:365 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1 - 9 Ιουν


Από Αθήνα
Από ΘεσσαλονίκηΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Ξενοδοχεία 5* & 3*
  Στη Βηρυτό 4*
• Ημιδιατροφή
• Στη Βηρυτό πρωινό
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Έμπειρος αρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης*  
• Βίζα Συρίας
• Φόρος εξόδου από τη Συρία
• Είσοδοι μουσείων & μνημείων
• Φ.Π.Α.Ξενοδοχεία 5* & 3*
   
  * Ισχύει ειδικό καθεστώς

    Παρακαλούμε ζητήστε
    να σας ενημερώσουμε
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση
  Συνολικό κόστος 365 €

 Από Θεσσαλονίκη:
 Επιβάρυνση 220 
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.