ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΦΕΡΟΕΣ ΝΗΣΟΙ 62 Μοίρες Βόρεια
    
Στη μέση του βόρειου Ατλαντικού, ανάμεσα στη Νορβηγία, τη Σκωτία και την Ισλανδία, βρίσκεται το μακρινό αρχιπέλαγος των νησιών Φερόε.
Γνωστά στην Ελλάδα και σαν Φερόες Νήσοι,  αποτελούν το μυστηριώδες παζλ 18 νησιών, με πολύχρωμα σπίτια και ξύλινες εκκλησίες με στέγη με γρασίδι, που σε αντίθεση με τα λιβάδια και τα ηφαιστειογενή τοπία, προσφέρουν μοναδικές φωτογραφικές ευκαιρίες.
Παρατηρώντας τα θαλασσοπούλια για τα οποία τα νησιά είναι διάσημα σε όλο τον πλανήτη,  ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με το μεγαλείο της φύσης, με τους γκρεμούς που πέφτουν κάθετα στον αφρισμένο ωκεανό, τα φιορδ και τα ανεμοδαρμένα ακρωτήρια.
Το Streymoy είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους και φιλοξενεί την πρωτεύουσα Tórshavn, καθώς και συγκλονιστικά τοπία, ενώ τα γειτονικά νησιά Vagar και Mykines συναγωνίζονται μεταξύ τους για το θεαματικό σκηνικό των ακτών τους.
Ο περήφανος και στωικός χαρακτήρας των κατοίκων των Φερόε έχει σφυρηλατηθεί από το DNA των Viking, τη Χριστιανική αυστηρότητα και τη Σκανδιναβική προοδευτικότητα και εκπροσωπεί το δέος προς τη φύση και την αγάπη προς τον τόπο του. Έτσι, ακόμη και αν ο καιρός αποδειχθεί μη συνεργάσιμος, αυτό το γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό έθνος θα εκπλήξει και θα ευχαριστήσει ακόμη και τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη.
 
.
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει αρκετά μέρη, κάποια από τα οποία απαιτούν εύκολη πεζοπορία μέσα στη φύση.  
Τα δείπνα και τα γεύματα σερβίρονται στα ξενοδοχεία, ή σε μικρά τοπικά εστιατόρια.  
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα παραλιακά τοπία, αλλά και σε ορεινές περιοχές.  
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται κοντά σε μικρές πόλεις και χωριά.  
Kαλά ξενοδοχεία & γεύματα.  
Πιθανότητα απότομης μεταβολής των καιρικών συνθηκών.
Ένα τουλάχιστον μεσημερινό γεύμα θα δοθεί σε μορφή πακέτου.
Μεγάλη διάρκεια του ημερήσιου φωτός λόγω του μεγάλου γεωγραφικού πλάτους.  
Αξιοθέατα ιστορικού, φυσικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος.  
Στις Σκανδιναβικές χώρες η τήρηση των ωραρίων είναι αυστηρή και οποιαδήποτε καθυστέρηση έχει επίπτωση στις ξεναγήσεις.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Πολύ καλή τιμή για έναν τόσο ακριβό προορισμό.  
Η επίσκεψη σε πέντε διαφορετικά νησιά του αρχιπελάγους.  
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις που συνοδεύει την ομάδα από την Ελλάδα και όχι να την περιμένει στον τελικό προορισμό.  
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.  
Επισκέψεις σε άγνωστες τοποθεσίες μακριά από τα τουριστικά τετριμμένα.  
Εξαιρετική οργάνωση στην μετακίνηση μας σε όλα τα νησιά.  
Τέσσερις διανυκτερεύσεις στις Φερόες.  
Η μοναδική εμπειρία της παρατήρησης των πουλιών στο νησί Mykines.  
Θεαματική βόλτα με σκάφος στις απόκρημνες ακτές των νησιών.  
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους χώρους, τα μουσεία και τα εθνικά πάρκα.  
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.  
Ημιδιατροφή στα νησιά.  
Η συγκλονιστική διαδρομή μέχρι το απομακρυσμένο νησί Mykines στην καρδιά του Ατλαντικού, μακριά από τα τουριστικά πλήθη.  
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και φωτογραφήσεις.
Ταξιδιωτική ασφάλιση που περιλαμβάνεται στην τιμή.  
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς τα νησιά Φερόε, ή επί το ελληνικότερον Φερόες Νήσους, ένα αρχιπέλαγος χαμένο στην απεραντοσύνη του βόρειου Ατλαντικού. Η πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού  θα μας φέρει στο νησί Vagar, όπου θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε προς το γειτονικό νησί Streymoy, το μεγαλύτερο των Φερόε και την πρωτεύουσα Tórshavn. Στάση στον καταρράκτη Mulafossur, που κατακρημνίζεται στον ωκεανό.  Άφιξη στο Tórshavn και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια βόλτα στην πόλη, για να δούμε το λιμάνι και το Tinganes, δηλαδή το παλιό κομμάτι του Tórshavn, όπου σήμερα βρίσκεται και το πρωθυπουργικό γραφείο των Φερόε. Το κοινοβούλιο των Φερόε, ένα από τα αρχαιότερα στον Κόσμο, εγκαινιάστηκε την εποχή των Viking τον 9ο αιώνα. Σήμερα έχει μεταφερθεί σε άλλη περιοχή της πόλης, αλλά τα κυβερνητικά γραφεία βρίσκονται ακόμα εδώ. Τα περισσότερα σπίτια του Tinganes κτίστηκαν τον 16ο και 17ο αιώνα και κατοικούνται κανονικά σήμερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ 
Νωρίς Μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε μια εκδρομή, για να γνωρίσουμε τις ομορφιές του αρχιπελάγους. Θα διασχίσουμε λοιπόν το καταπράσινο νησί Streymoy, για να φτάσουμε στο μικρό λιμάνι Vestmanna, όπου θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για μια δίωρη βόλτα κατά μήκος των απότομων ακτών, που χαρακτηρίζουν πολλές περιοχές των Φερόε. Αν το επιτρέψει ο καιρός, θα μπορέσουμε να μπούμε σε θαλασσινές σπηλιές και μέσα σε μικρά φιορδ. Οι ακτές του νησιού έχουν χαρακτηριστεί περιοχές με τεράστια οικολογική σημασία, επειδή είναι τόπος αναπαραγωγής για τα θαλασσοπούλια, ειδικά των αρκτικών και υποαρκτικών ειδών, όπως οι σούλες, οι υδροβάτες, οι θαλασσοκόρακες και φυσικά οι φρατέρκουλες, που δεν είναι άλλες από τα χαριτωμένα ασπρόμαυρα puffins με τα πορτοκαλί ράμφη. Μετά την βόλτα μας αυτή, θα συνεχίσουμε για μια γνωριμία με το νησί και να επισκεφθούμε μερικά από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά στον βόρειο Ατλαντικό. Μικροί χαριτωμένοι οικισμοί με κόκκινα και άσπρα σπιτάκια μέσα στην καταπράσινη ύπαιθρο, θα μας κάνουν να θέλουμε να βγάζουμε δεκάδες φωτογραφίες. Θα δούμε τους καταρράκτες Fossa, που θυμίζουν τους αντίστοιχους της Ισλανδίας και θα περάσουμε στο γειτονικό νησί Eysturoy για να επισκεφθούμε το χωριό Gjógv με το φυσικό του λιμανάκι και τα γραφικά σπίτια με τις χορταριασμένες στέγες για να έχουμε το γεύμα μας σε μια μικρή πανσιόν και θα συνεχίσουμε για το βουνό Slættaratindur με την πανοραμική θέα και μέχρι το χωριό  Saksun γνωστό για την αμμουδερή παραλία του και την κάτασπρη εκκλησία του. Το απόγευμα επιστροφή στο Tórshavn. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, για βόλτα στα δρομάκια της παλιάς πόλης, επίσκεψη σε κάποιο μπαρ ή καπηλειό για μια κρύα μπύρα. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
 
3η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα μικρό νησάκι του αρχιπελάγους, με το οικείο όνομα Mykines. To νησί είναι το δυτικότερο από όλα τα νησιά Φερόε και στη δυτική ακτή του υπάρχει ο μοναδικός οικισμός, ο οποίος ονομάζεται επίσης Mykines και έχει πληθυσμό 16 κατοίκους. Μετά το πρωινό μας λοιπόν θα μεταφερθούμε στο λιμάνι Søvagúr στο νησί Vagar και θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ που θα μας μεταφέρει εκεί. Βγαίνοντας από το φιορδ Sørvágsfjørður και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας που διαρκεί περίπου μία ώρα,  θα δούμε μερικά τυπικά τοπία των Φερόε,  όπως τις συγκλονιστικές θαλάσσιες φυσικές αψίδες του Drangarnir και τις επιβλητικές κολώνες από βασάλτη που σχηματίζουν τα βράχια του Mykines, που δίκαια ονομάζονται  Steinskógir, δηλαδή το Πέτρινο Δάσος. Με την άφιξη μας, θα κατευθυνθούμε στις απόκρημνες ακτές όπου φωλιάζουν χιλιάδες θαλασσοπούλια. Το να στεκόμαστε σε έναν απόκρημνο λόφο με θέα στον ωκεανό που χτυπάει με δύναμη στα βράχια και να βλέπουμε από ψηλά όλο αυτό το θορυβώδες θέαμα των χιλιάδων πουλιών, που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορούμε να τα δούμε, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ένα από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα του αρχιπελάγους. Το απόγευμα επιστροφή στο Tórshavn. Δείπνο και διανυκτέρευση.Δείπνο  και διανυκτέρευση
 
4η ΗΜΕΡΑ
Άλλη μια ημέρα στις εξωπραγματικές Φερόες. Ο σημερινός μας προορισμός είναι το νησί Kalsoy στο βορειότερο τμήμα του αρχιπελάγους. Aφού πάρουμε το φέρρυ από το χωριό Klaksvík  θα κάνουμε το σύντομο πέρασμα για το Kalsoy. Θα περάσουμε από το χωριό Trøllanes που φημίζεται γιατί εδώ γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας του  James Bond “No Time to Die”. Θα καταλήξουμε στο χωριό Mikladalur που η ονομασία του σημαίνει “Η Μεγάλη Κοιλάδα” και είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα χωριά του νησιού Kalsoy. Έχει μια παλιά πέτρινη εκκλησία από το 1856 και αρκετά σπίτι με στέγες που καλύπτονται με χλοοτάπητα. Εδώ θα δούμε το περίεργο μπρούτζινο άγαλμα της μυθικής Γυναίκας-Φώκιας, μιας μορφής της τοπικής μυθολογίας και παράδοσης. Η Γυναίκες-Φώκιες γνωστές και σαν Selkies είναι μια παραλλαγή της έννοιας της γοργόνας στη λαογραφία της Σκωτίας, της Ιρλανδίας, της Ισλανδίας και των Φερόε. Ζουν στη θάλασσα σαν φώκιες, αλλά μπορούν να μεταμορφωθούν σε ανθρώπους όταν βγαίνουν στη στεριά. Αφού θα έχουμε χρόνο να φωτογραφηθούμε με φόντο το άγαλμα και την γύρω περιοχή με τις δραματικές ακτές, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ.
5 Ημέρες
1.985 €
Διαφορά μονόκλινου:
490 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:655 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
15 - 19 Απρ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
Αεροπορικά εισιτήρια 
Οδικές μεταφορές 
Ακτοπλοϊκές μεταφορές
Ξενοδοχεία 4* 
Πρωινό στην Κοπεγχάγη 
Ημιδιατροφή τα νησιά
Αρχηγός από Ελλάδα 
Επίσημοι τοπικοί ξεναγοί 
Είσοδοι μουσείων, μνημείων 
& εθνικών πάρκων 
Ιστορικό πληροφοριακό υλικό 
Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
Φόροι αεροδρομίων* 
Επίναυλοι καυσίμων* 
Φιλοδωρήματα 
Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία 
Ποτά & προσωπικά έξοδα 
Οτιδήποτε προαιρετικό 

*Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση: 
 
  Σύνολο 490 €
 
 Από Θεσσαλονίκη
 επιβάρυνση +22
0 € 
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.