ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΕΒΡΟΣ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
    
Η γη του Έβρου απλώνει την απόκοσμη ομορφιά της, μένοντας ακόμα και σήμερα άγνωστη και ανεξερεύνητη. Αυθεντική και σπάνια, κυλά μέσα στο χρόνο, όπως τα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού, αθέατη όπως τα σπάνια πουλιά στο δάσος της Δαδιάς, ήρεμη και γαλήνια, όπως οι ακτές του Αιγαίου. Μωσαϊκό ανθρώπων με παράδοση και πανάρχαια έθιμα, που διατήρησαν τη δική τους ταυτότητα μέσα στους αιώνες.
Μαζί και η Σαμοθράκη, ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Μεσογείου: Το ονομαζόμενο και Νησί του Φεγγαριού, είναι η μυστηριώδης Χώρα των δαιμονικών Καβείρων και των Χθόνιων θεοτήτων, αλλά συγχρόνως και ένας υπέροχος φυσικός παράδεισος με παγανιστικά τοπία, αλλά  και το ψηλότερο βουνό του Αιγαίου.
Κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας, δεν μπορεί να συνδυάσει τόσο εύκολα και σε τόσο μικρή έκταση, τα καταγάλανα νερά του ανοιχτού πελάγους με τα δασωμένα τοπία και τις απόκρημνες πλαγιές της ενδοχώρας. Αρχαίοι ναοί, μεσαιωνικές οχυρώσεις, ταπεινά ξωκλήσια, τοπική αρχιτεκτονική και πλούσια λαογραφία, συμπληρώνουν την ονειρική εικόνα του νησιού, που άρχισε να ανακαλύπτεται από Έλληνες και ξένους “υποψιασμένους” ταξιδιώτες. 

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι απο τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια. 
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. 
Καλά ξενοδοχεία και εξαιρετική τοπική κουζίνα. 
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαικής και Βυζαντινής  εποχής. 
Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία. 
Περιοχές με ανοργάνωτους αρχαιολογικούς χώρους. 
Προαιρετικές πεζοπορίες σε τοπία εκπληκτικού φυσικού κάλλους.
Πολλά φυσικά μνημεία και παραδοσιακοί οικισμοί.
Πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος, λόγω απροειδοποίητης αλλαγής των δρομολογίων των πλοίων.
Για την επίσκεψη ορισμένων τοποθεσιών, απαιτείται εύκολη πεζοπορία. Είναι χρήσιμα λοιπόν, τα κατάλληλα παπούτσια και η κατάλληλη ενδυμασία.
Χρήσιμο επίσης θα είναι ένα αδιάβροχο σε περίπτωση ξαφνικής βροχής.
Ο επισκέπτης δεν πρέπει να ξεχνά ότι πάει σε ένα από τα πιο απομονωμένα ακριτικά νησιά της χώρας και δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις για ευκολίες, που είναι αυτονόητες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Πλούσιες, κατανοητές  και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. 
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία. 
Επίσκεψη στη Μαρώνεια.
Επίσκεψη στο δάσος της Δαδιάς.
Περπάτημα στα ερείπια του Χριστού. 
Επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος.
Εξερεύνηση του φαραγγιού του Φονιά. 
Επίσκεψη στην αρχαία Μεσημβρία. 
Λεπτομερής ξενάγηση του ιερού των Μεγάλων Θεών. 
Γνωριμία με το Διδυμότειχο.
Πολύ καλά ξενοδοχεία. 
Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων. 
Συναρπαστική εξερεύνηση της Χώρας. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν.  
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ   
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Φτάνοντας στην Θράκη, θα γνωρίσουμε την ιστορία της περιοχής μέσα από τα Ρωμαϊκά και τα Βυζαντινά ερείπια που είναι διάσπαρτα στους ελαιώνες της Μαρώνειας, μιας σπουδαίας αρχαίας πόλης στην ακτή του Αιγαίου. Θα συνεχίσουμε για την αρχαία Μεσημβρία, που τα ερείπια της βρέχονται στην κυριολεξία από το κύμα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση. 
 
2η ΗΜΕΡΑ 
Ολοήμερη εκδρομή στο νομό Έβρου. Θα  κατευθυνθούμε προς τις Φέρρες, όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, τον περίφημο  ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας. Από τις Φέρρες, θα συνεχίσουμε προς τα βόρεια, για να πάρουμε μία γεύση προϊστορίας με τα ευρήματα του απολιθωμένου δάσους του Φυλακτού, για να καταλήξουμε στο μοναδικό δάσος της Δαδιάς. Εδώ θα έχουμε μία ωραία παρουσίαση των πουλιών του δάσους, που έχει ανακηρυχτεί σε εθνικό πάρκο και να γνωρίσουμε έναν τόπο μοναδικό σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από μία θαυμάσια πευκόφυτη διαδρομή, θα ανεβούμε με μικρό λεωφορείο μέχρι το παρατηρητήριο για να δούμε το μοναδικό θέαμα των αρπακτικών πουλιών στην ταΐστρα τους. Θα συνεχίσουμε για το γνωστό για τα μεταξωτά του Σουφλί, που κρατάει την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, το Πύθιο με τον διπλό του πύργο, που δεσπόζει πάνω στον Έβρο και το Διδυμότειχο με την πλούσια του ιστορία και τα βυζαντινά του ερείπια. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη. Διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ 
Μετά το πρωινό,  θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην αινιγματική Σαμοθράκη, το νησί του Φεγγαριού. Καθώς πλησιάζουμε, θα μας εντυπωσιάσει ο όγκος του όρους Σάος, που ξεπετάγεται από τα βάθη του πελάγους. Η Σαμοθράκη θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ενεργειακούς κόμβους της Ελλάδας, μαζί με τη Δήλο, τους Δελφούς, τη Δωδώνη, την Ολυμπία και το Άγιον Όρος.  Άφιξη στο λιμάνι Καμαριώτισσα μετά από ταξίδι δυόμισι περίπου ωρών και επίσκεψη στη βόρεια πλευρά του νησιού, που είναι στην κυριολεξία πνιγμένη στο πράσινο. Θα σταματήσουμε στον μυστηριακό αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, που θεωρείται από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Θα δούμε το Αρσινόειον, που είναι το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της Αρχαιότητας και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου γίνονταν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων. Θα δούμε επίσης την τοποθεσία όπου βρέθηκε η περίφημη Νίκη της Σαμοθράκης. Θα συνεχίσουμε με ανατολική κατεύθυνση και στη  διαδρομή μας, θα δούμε τα υπολείμματα ενός εργαστηρίου κεραμικής της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής εποχής. Κατά μήκος των καταπράσινων ακτών θα περάσουμε τον οικισμό Θέρμα, ένα μικροσκοπικό χωριό, πνιγμένο στη βλάστηση, που είναι η αφετηρία για μικρές, ή μεγάλες καλοκαιρινές πεζοπορίες μέσα σε δάση από καστανιές και πλατάνια, εξερευνήσεις των χειμάρρων και απολαυστικές βουτιές στις φυσικές πισίνες, που σχηματίζουν οι αμέτρητοι καταρράκτες. 
Στη συνέχεια, θα κάνουμε μια επίσκεψη του αινιγματικού Πύργου του Φονιά, και πεζοπορία σε ένα υπέροχο δασωμένο τοπίο, κατάφυτο με αιωνόβια πλατάνια. 
Θα καταλήξουμε στην απόκοσμη ηφαιστειακή παραλία του Κήπου, που έχει εξαιρετική θέα στην αντικρινή Ίμβρο και προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα: Οι ηφαιστειακοί βράχοι που πέφτουν απότομα στη θάλασσα, έρχονται σε αντίθεση με την εκτεταμένη παραλία, που αποτελείται από μαύρα ηφαιστειογενή βότσαλα.  Επιστροφή στην Καμαριώτισσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Το βράδυ θα πάμε στην κοντινή Χώρα για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Πασχαλινό δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση. 
 
4η ΗΜΕΡΑ   
Το πρωί, θα πάμε βόλτα στην πρωτεύουσα του νησιού, στη γραφική Χώρα, που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός και σκαρφαλώνει στο βουνό και έχει πετρόκτιστα σπίτια, γραφικά δρομάκια και πολλά μικρά παρεκκλήσια. Ο οικισμός άρχισε να κατοικείται κατά τη Βυζαντινή περίοδο, με κατοίκους που ήρθαν εδώ για ασφάλεια από άλλες περιοχές του νησιού. Τη μετεγκατάσταση στη Χώρα στα βυζαντινά χρόνια ακολουθεί η ενίσχυση της οχύρωσης από τους Γενουάτες Gattilusi. Στη Χώρα θα περιηγηθούμε στα δρομάκια και θα επισκεφθούμε το μικρό αλλά εξαιρετικό λαογραφικό μουσείο. Θα καταλήξουμε στον περίφημο πύργο των Γενουατών που δεσπόζει στο άκρο του οικισμού, που οι εντοιχισμένες επιγραφές του αναφέρουν τα έτη 1431 και 1433.  Το μεσημέρι θα κάνουμε μία εξόρμηση στο νότιο κομμάτι του νησιού, που καλύπτεται από ελαιώνες για να επισκεφθούμε το χωριό Προφήτης Ηλίας, που φημίζεται ότι έχει το νοστιμότερο κατσικάκι στην Ελλάδα! Πασχαλινό γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ     
Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το μοναδικό αυτό νησί του βόρειου Αιγαίου: Θα μεταφερθούμε μέσα από περίεργα τοπία και αρχιτεκτονικά λείψανα παλιότερων μεγαλιθικών κατασκευών, στα ερείπια της Μονής του Χριστού, που κατασκευάστηκε ολόκληρος από σπαράγματα της αρχαίας πόλης (απαιτείται εύκολη πεζοπορία). Η μονή κτίστηκε τον 14ο αιώνα και εγκαταλείφθηκε μόλις τον 19ο αιώνα και αποτελεί το πιο σημαντικό σωζόμενο μνημείο της Ύστερης Βυζαντινής περιόδου του νησιού. 
Αργά το μεσημέρι θα πάμε στο λιμάνι του νησιού, για να περάσουμε με το πλοίο στην Αλεξανδρούπολη και να συνεχίσουμε για τη Θεσσαλονίκη.
5 Ημέρες
390 €
Διαφορά μονόκλινου:
145 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
30 - 45 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:0 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
16 - 20 Απρ

Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
• Οδικές μεταφορές
• Ακτοπλοϊικά εισιτήρια
• Λιμενικά τέλη 
• Ξενοδοχεία 5* & 3*
• Πρωινό 
• Αρχηγός 
• Περιηγήσεις και ξεναγήσεις 
• Πασχαλινό δείπνο
• Πασχαλινό γεύμα
• Έντυπο ιστορικό υλικό 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Γεύματα 
• Τοπικοί φόροι ξενοδοχείων
  (πληρώνονται επί τόπου)
• Eίσοδοι μουσείων 
  & μνημείων  
• Φιλοδωρήματα οδηγών & 
  ξεναγών 
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Οτιδήποτε προαιρετικό
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.