ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑ
    

Μετά από ένα ταξίδι του στη Σικελία ο Γκαίτε είπε: «Η Σικελία και η Μεγάλη Ελλάδα με κάνει να ελπίζω στην αναγέννηση μιας ζωής».
Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί αλλά και Άραβες, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο νησί. Ύστερα από 25 αιώνες ξένης κυριαρχίας η Σικελία είναι ο αποδέκτης μιας εντυπωσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, από την εξευγενισμένη αρχιτεκτονική της Μεγάλης Ελλάδας, μέχρι τη γοητευτική καλλιτεχνική μίξη αραβικής δεξιοτεχνίας και νορμανδικής αυστηρότητας.
Το αρχαιολογικό πάρκο του Σελινούντα, τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και οι εκκλησίες του Παλέρμο, τα μνημεία των Συρακουσών, οι αρχαίες πόλεις του Ακράγαντα και της Έγεστας, και το μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας στο Ρέτζιο, είναι αναπόσπαστα κομμάτια μιας γεωγραφικής και ιστορικής ενότητας που εξελίσσεται από την πρώιμη Αρχαιότητα μέχρι σήμερα και παρουσιάζει δείγματα απαράμιλλης τέχνης  και μοναδικού πολιτισμού.
Κάθε τμήμα της έχει τη δική του προσωπικότητα: οι αρχαιοελληνικές επιρροές στα νότια και τα ανατολικά είναι εμφανείς λόγω των πολλών μνημείων, τα φοινικικά και αραβικά μνημεία είναι μάρτυρες της δικής τους Ιστορίας στα δυτικά, ενώ βόρεια, στην πρωτεύουσα Παλέρμο, θα θαυμάσουμε μοναδικά κτίρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής.
Δεν είναι όμως μόνον η Ιστορία που κάνει τους χιλιάδες επισκέπτες να γοητεύονται από το νησί, είναι και η μεσογειακή του ομορφιά, με μαγευτικές παραλίες και τουριστικά θέρετρα, όπως η Ταορμίνα, που αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ολόκληρης της Ιταλίας. Ακόμη ένας λόγος, τέλος, για να την επισκεφθούμε είναι και η υψηλής ποιότητας κουζίνα της με τις υπέροχες μεσογειακές της γεύσεις. 
Όλα αυτά θα τα γνωρίσουμε στο γεμάτο ταξίδι μας στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και στην απέναντι ακτή της Καλαβρίας, σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα.
Δείτε τι περιλαμβάνει και κάντε τη σύγκριση. Είναι σίγουρο ότι σ' αυτό το ταξίδι θα λατρέψετε τη Σικελία, γιατί το αξίζει.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
Καλά ξενοδοχεία.
Παλιές και θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
Αξιοθέατα κυρίως Κλασικής και Μεσαιωνικής εποχής.
Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Πλούσιες, κατανοητές  και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Περιλαμβάνεται η ημιδιατροφή.
Διέλευση των Στενών της μυθικής Σκύλλας και Χάρυβδης
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε πάνω από δέκα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. 
Επίσκεψη στα Ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας.
Επίσκεψη στην ιστορική Ιμέρα.
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου μας. 
Επίσκεψη στους συγκλονιστικούς Πολεμιστές του Ριάτσε, στο μουσείο του Reggio.
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία. 
Περπάτημα στoν αρχαίo Aκράγαντα. 
Εξερεύνηση της Έγεστας. 
Επίσκεψη στον εντυπωσιακό Έρυκα. 
Λεπτομερής ξενάγηση του Σελινούντα.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία και πολύ καλά γεύματα. 
Έξτρα είσοδος στην έπαυλη Casale, με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες. 
Επίσκεψη πολλών άγνωστων αρχαιοτήτων. 
Συναρπαστική εξερεύνηση των Συρακουσών και της Ορτυγίας. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν.  
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Κατάνια (αρχαία Κατάνη) της Σικελίας.  Άφιξη και οδική μεταφορά στις κοντινές Συρακούσες, την σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Απογευματινή ξενάγηση της πόλης:  Θα επισκεφθούμε το νησί της Oρτυγίας  και την παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τον Καθεδρικό ναό, που στην Αρχαιότητα  ήταν ο ναός της Αθηνάς και την Πηγή της Aρέθουσας. Συνεχίζουμε με  το αρχαίο θέατρο, το Βωμό του Ιέρωνα και  τα  περίφημα λατομεία, όπου οι  Συρακούσιοι  φυλάκισαν  τους Αθηναίους αιχμαλώτους κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια υπέροχη εκδρομή κατά μήκος των ανατολικών παραλίων της Σικελίας με προορισμό την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα  (αρχαίο Ταυρομένιον), όπου  θα δούμε το εκπληκτικό ελληνικό θέατρο με την ωραιότατη θέα στη σύγχρονη πόλη της Ταορμίνα, και στο φημισμένο ηφαίστειο της Αίτνας, που αν είμαστε τυχεροί, θα το δούμε να καπνίζει και να εκτοξεύει λάβα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στα γραφικά δρομάκια της ωραιότερης πόλης της Σικελίας.  Το απόγευμα συνεχίζουμε για τη Μεσσίνα (αρχαία Μεσσήνη). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση 


3η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ που θα μας μεταφέρει στην απέναντι ακτή της Καλαβρίας, που αποικήθηκε στην αρχαιότητα από Έλληνες και αποτελούσε μέρος της Μεγάλης Ελλάδας. Διέλευση των Στενών της Μεσσήνης – που στην Αρχαιότητα ήταν ο τόπος της Σκύλλας και της Χάρυβδης – και άφιξη στο Reggio (αρχαιοελληνικό Ρήγιον). Το Ρήγιον ήταν μία από τις αρχαιότερες ελληνικές αποικία της Κάτω Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 720 π.Χ. από Ευβοείς και βρισκόταν σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, καθώς ήταν χτισμένη σχεδόν στο νοτιότερο σημείο της Ιταλικής χερσονήσου, στον πορθμό της Μεσσήνης. Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας του Reggio, όπου θα δούμε τα αριστουργήματα της αρχαιοελληνικής τέχνης, τους περίφημους “πολεμιστές του Ριάτσε”, δύο μοναδικά μπρούντζινα αγάλματα, τα οποία χρονολογούνται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. Bρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας ανοικτά του Ριάτσε της Καλαβρίας. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη των ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας (Μπόβα και Γκαλιτσιανό). Οι ελληνόφωνοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούνται πως είναι οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ελληνικών αποικιών της αρχαιότητας, της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Graecia), και των κατόπιν Βυζαντινών κατοίκων της νότιας Ιταλίας. Το απόγευμα επιστροφή με φέρρυ στη Μεσσίνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή διαδρομή κατά μήκος των πανέμορφων βόρειων ακτών της Σικελίας. Στη διαδρομή μας, θα κάνουμε μια στάση στο Cefalu (αρχαίο Κεφαλοίδιον), που ιδρύθηκε κατά την αρχαιότητα από Έλληνες αποίκους και προφανώς πήρε το όνομά της από τη θέση της σε επιβλητικό και απόκρημνο βράχο, που εξέχει από την ακτογραμμή. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό που χτίστηκε από τους Νορμανδούς τον 12ο αιώνα. Εδώ ξεχωρίζει το εντυπωσιακό Βυζαντινό ψηφιδωτό του Παντοκράτορα. Ακολουθούν οι αρχαιότητες της Ιμέρας, της πρώτης ελληνικής αποικίας στο βόρειο τμήμα της Σικελίας, γνωστή και από την περίφημη Μάχη της Ιμέρας, που έγινε ανάμεσα στους Έλληνες και τους Καρχηδονίους το 480 π.Χ. και σύμφωνα με τις αναφορές της εποχής συνέβη την ίδια ακριβώς μέρα με την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Συνεχίζουμε για το Παλέρμο, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σικελίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό ολοήμερη ξενάγηση στο Παλέρμο. Το Παλέρμο ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από Φοίνικες εμπόρους, γύρω από ένα φυσικό λιμάνι στη βορειοδυτική ακτή της Σικελίας. Το φοινικικό όνομα της πόλης ήταν Ζιζ, αλλά οι Αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν Πάνορμο, εξαιτίας του θαυμάσιου φυσικού λιμανιού της. Το Παλέρμο δεν ήταν ποτέ ελληνική πόλη-κράτος, αλλά αποτέλεσε αργότερα τμήμα της ελληνόφωνης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και σήμερα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την περίφημη Μαρτοράνα, εκκλησία στην οποία η Θεία Λειτουργία γίνεται στα Ελληνικά, Επίσης θα δούμε τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης με τις κρήνες και την Όπερα, τις πλατείες Politeama, Massimo, Pretoria. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον πελώριο καθεδρικό του Μονρεάλε, ένα συγκλονιστικό μνημείο με εκπληκτικά βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την Segesta  (αρχαία Έγεστα), χτισμένη μέσα στους καταπράσινους λόφους της Β.Δ. Σικελίας. Πρώτοι κάτοικοί της ήταν οι Σικανοί, δηλαδή αυτόχθονες Σικελοί, που αναμείχθηκαν με Τρώες που έφτασαν εκεί μετά την πτώση της Τροίας. Εδώ θα δούμε τον ωραιότατο Δωρικό ναό (πιθανώς του Απόλλωνα), που αρχιτεκτονικά θεωρείται ισάξιος του Παρθενώνα. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον γραφικότατο Έρυκα, μια καστροπολιτεία κτισμένη στην κορυφή ενός απόκρημνου βουνού, με την εκπληκτική θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στους υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους της μικρής αυτής πόλης που το όνομα της είναι στενά συνδεδεμένο με τον Σικελικό Εσπερινό του 1282. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς  τον Σελινούντα, όπου θα γίνει επίσκεψη του αχανούς του αρχαιολογικού χώρου. Ο Σελινούντας ήταν η δυτικότερη Ελληνική αποικία στη Σικελία και ήταν ευημερούσα και ισχυρή πόλη που διέθετε συσσωρευμένο πλούτο στους ναούς της. Θα δούμε τον απίστευτου μεγέθους ναό του Απόλλωνα, τον ναό της Ήρας, και την Ακρόπολη, που δεσπόζει πάνω στην θάλασσα. Συνεχίζουμε για τον Ακράγαντα, φημισμένη Ελληνική αποικία, όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


7η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί, θα αφιερώσουμε χρόνο σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα όχι μόνο της Σικελίας, αλλά ολόκληρης της Μεσογείου, την  περίφημη Κοιλάδα των Ναών, όπου ξεδιπλώνεται το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας. Ο Πίνδαρος  περιέγραφε τον Ακράγαντα ως “την ωραιότερη πόλη που κατοικούν θνητοί”. Στην ξενάγηση μας, θα δούμε τον καλοδιατηρημένο ναό της Ομόνοιας, και τους ναούς της  Ήρας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός. Θα καταλήξουμε στα ερείπια του ναού του Κάστορα και του Πολυδεύκη. Το μεσημέρι, αναχώρηση για την Κατάνια.  Καθ’οδόν θα κάνουμε μια στάση για να  θαυμάσουμε τα μοναδικά Ρωμαϊκά ψηφιδωτά στην Έπαυλη Casale στην πόλη Piazza Armerina. Άφιξη στην Κατάνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 

8η ΗΜΕΡΑ

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Άφιξη το μεσημέρι.

8 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Λόγω των καιρικών συνθηκών, η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο
Από Αθήνα
Από Θεσσάλονίκη


Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
• Ακτοπλοϊκά Σικελίας 
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων
• Επίναυλοι καυσίμων
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
   τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

  
  Aπό Θεσσαλονίκη
  Επιβάρυνση  €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.