ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΔΗΣΣΟΣ
    

Η γοητεία που ασκεί η Οδησσός στον επισκέπτη οφείλεται αποκλειστικά στη νεοκλασική ομορφιά της. Με πλούσια πολιτισμική και πνευματική παράδοση και λάμψη, οφείλει την ίδρυσή της στους αρχαίους Μιλήσιους - τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί εδώ καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας στην περιοχή. Αλλά και η μετέπειτα ιστορία της είναι στενά συνδεδεμένη με την έντονη παρουσία των Ελλήνων, που όριζαν το εμπόριο της Μαύρης Θάλασσας και οραματίστηκαν την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από τους Τούρκους, ιδρύοντας εδώ την περιβόητη Φιλική Εταιρεία.
Αρχιτεκτονική πανδαισία και κομψότητα, ανυπέρβλητα μνημεία και αγάλματα, πολυάριθμα μουσεία, υπέροχα νεοκλασικά οικοδομήματα, πλατιές λεωφόροι και ειδυλλιακά πάρκα συνιστούν τις τρανταχτές αποδείξεις της μεγάλης οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης που γνώρισε η Οδησσός από τα μέσα του 19ου αιώνα. 
Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό ταξίδι για ομάδες 20 ατόμων, για περισσότερη ευελιξία και άνεση. Ένα εξαιρετικό και βολικό, σχετικά ολιγοήμερο πρόγραμμα που κάνει το ταξίδι ευκολότερο και πιο οικονομικό, δίνοντας έμφαση στα πολιτιστικά στοιχεία, την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής. Και όπως πάντα, με την κορυφαία φροντίδα του Κανόνα.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει πόλεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία μέσα στα ιστορικά τους κέντρα.
Εύκολες διαδρομές και πολλά μουσεία.
Αξιοθέατα κυρίως Κλασικής και νεότερης εποχής.
Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
Καλά ξενοδοχεία.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Πλήρες πρόγραμμα γνωριμίας με τον Ελληνικό πολιτισμό της Οδησσού.
Καλά κεντρικά ξενοδοχεία.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Ολιγοήμερο οικονομικό πρόγραμμα.

Ελεύθερος χρόνος για μεγαλύτερη απόλαυση της Οδησσού.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.

Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για την Οδησσό, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Οδησσός ήταν πάντα μια ακμαία παρευξείνια πολιτεία, όπου δημιουργήθηκε η Φιλική Εταιρεία και είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή. Άφιξη το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Στη σημερινή μας ξενάγηση στην Oδησσό, θα καταλάβουμε γιατί ο διάσημος Πούσκιν ισχυριζόταν ότι “εδώ αναπνέει κανείς ολόκληρη την Ευρώπη”. Θα περιηγηθούμε στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης με τα αριστουργηματικά ιστορικά κτίρια. Θα κινηθούμε κατά μήκος των φημισμένων λεωφόρων Frantsuzsky και Primorsky, θα δούμε το Μέγαρο Τολστόι και την Πλατεία των Ηρώων (με τα ονόματα διάσημων κατοίκων της Οδησσού). Θα συνεχίσουμε με την εντυπωσιακή Όπερα, που ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου Γρηγορίου Μαρασλή, που είναι ένα από τα πέντε καλύτερα θέατρα της Ευρώπης, όσον αφορά την ακουστική. Θα δούμε επίσης το άγαλμα του Ρώσου συγγραφέα Πούσκιν, το Δημαρχείο, το κανόνι-μνημείο της αγγλικής φρεγάτας Τίγρης (ένα λάφυρο από τον πόλεμο της Κριμαίας), το χάλκινο άγαλμα του Δούκα Ρισελιέ και τις ιστορικές σκάλες του Potemkin, το ιστορικό σύμβολο της πόλης, από τις ομορφότερες σκάλες της Ευρώπης, που κατασκευάστηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα. Στα 192 σκαλοπάτια της γυρίστηκε το 1925 η βουβή ιστορική ταινία του διάσημου σκηνοθέτη Sergey Eisenstein “Θωρηκτό Potemkin”. Θα καταλήξουμε στο αρχαιολογικό μουσείο, που ιδρύθηκε το 1875 και στεγάζει 160.000 ευρήματα από όλες τις ιστορικές περιόδους της περιοχής, συμπεριλαμβανόμενης της περιόδου του Ελληνικού Αποικισμού. Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, που στεγάζεται στην κατοικία του εθνικού ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή, δημάρχου της Οδησσού για δεκαέξι χρόνια (1878-1895). Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται πρωτότυπα έργα από τη δράση των Φιλικών, έγγραφα στον κρυπτογραφικό κώδικα των Φιλικών, φωτογραφίες και γκραβούρες, χάρτες, κατάλογοι των μελών της Φιλικής Εταιρείας, επιστολές και χειρόγραφες προκηρύξεις του Αλέξανδρου Υψηλάντη, αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Ημέρα ελεύθερη στην Οδησσό για ξεκούραση ή εξορμήσεις στην πόλη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συγκινητική Πρωτοχρονιάτικη λειτουργία, να επισκεφθείτε το Ουκρανικό Θέατρο Μουσικής και Δράματος, τη στεγασμένη στοά Passage που ξεχωρίζει για την πλούσια μπαρόκ διακόσμηση της, με αγάλματα και ψηφιδωτά, το Θέατρο Ρωσικού Δράματος και τις Κατακόμβες, ένα δίκτυο υπόγειων στοών που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τη διαφυγή κακοποιών κι αποτέλεσαν αργότερα κρησφύγετα αντιστασιακών ομάδων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τα πολυάριθμα μουσεία της πόλης ξεχωρίζουν το Μουσείο Ανατολικής και Δυτικής Τέχνης (στις 23 αίθουσες του ιδρύματος φιλοξενούνται εκθέματα Δυτικοευρωπαίων και Ασιατών καλλιτεχνών), το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Λογοτεχνίας (σημείο αναφοράς αποτελεί εδώ η Χρυσή Αίθουσα) και το Μουσείο Τέχνης (περιέχει μεταξύ άλλων έργα των Levitsky, Ayvazovsky και Repin). Επίσης μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα, όπως έκαναν στο παρελθόν και ο Τσέχοφ, ο Γκόγκολ και ο Πούσκιν, στη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Prymorsky, με τα καλοδιατηρημένα οικοδομήματα του 19ου αιώνα, τους πεζόδρομους και τα πάρκα, ή να παρακολουθήσετε μια Πρωτοχρονιάτικη υπαίθρια συναυλία κλασικής μουσικής. Διανυκτέρευση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω της Πρωτοχρονιάς, κάποια μουσεία θα είναι κλειστά.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

4 Ημέρες
560 €
Διαφορά μονόκλινου:
160 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:250 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

25 - 28 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Πρωινό
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση: 
  Σύνολο 230 €

  Από Θεσσαλονίκη:  
  Για το ταξίδι & φόρους
  Επιβάρυνση: + 100€ 
 
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.