ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
    

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για γνωριμία με την παγωμένη ήπειρο, στην άλλη άκρη του Κόσμου.
Θερμοκρασίες ακραίες, που φτάνουν πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Η ήπειρος των ατελείωτων πάγων και ο προορισμός που δύσκολα προσεγγίζει κανείς. Το πάχος των πάγων ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα σε μερικά σημεία, φτάνοντας μέχρι τον εξωτερικό φλοιό της γης, ενώ η ηλικία των πάγων αριθμεί μόλις… μερικά εκατομμύρια χρόνια ζωής!
Πλούσια θαλάσσια πανίδα, μαγικά ηλιοβασιλέματα, γαλάζια παγόβουνα και παγωμένος αέρας: Η Ανταρκτική είναι το μέρος που όσο δύσκολα κανείς πηγαίνει, τόσο δύσκολα ξεχνά.
Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι το ότι ταξιδεύουμε στα τέλη του Νότιου Καλοκαιριού, κάτι που θα μας επιτρέψει να έχουμε καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και όχι να έχουμε 24ωρη ημέρα όπως γίνεται τους θερινούς μήνες του Νότου (αντίστοιχους με τους χειμερινούς δικούς μας).
Επίσης θα ταξιδέψουμε σε
δίκλινες εξωτερικές καμπίνες με παράθυρο και με τουαλέτα/ντους.
Θα δούμε απίστευτα τοπία από την άνεση και τη ζεστασιά του πλοίου μας, θα διασχίσουμε το φοβερό πέρασμα Ντρέικ και θα δούμε 
πιγκουΐνους και άλλα είδη, αντιπροσωπευτικά της ανταρκτικής πανίδας. 
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες και οικοξεναγούς, που ειδικεύονται στη γεωγραφία και το κλίμα της Ανταρκτικής.
Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι επίσης οι εκδρομές και
η πρόσβαση στις ακτές με ειδικές εξωλέμβιες, για να ζήσουμε καλύτερα την εμπειρία της Ανταρκτικής.
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μονόκλινο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού γίνεται πάνω σε σκάφος, με άλλους επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων.
Τα ξενοδοχεία είναι καλά.
Χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
Ξαφνικές αλλαγές του καιρού και αυξομειώσεις του πάγου, μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα προσέγγισης των ακτών.
Οι τόποι ελλιμενισμού και οι διανυκτερεύσεις καθορίζονται μόνο από τον καπετάνιο και μπορεί να αποκλίνουν από το δημοσιευμένο πρόγραμμα.
Σύντομες πεζοπορίες στην ακτή.
Αν και το σκάφος παρέχει πολλές ανέσεις, πρόκειται για μικρό πλοίο και όχι μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, οπότε οι χώροι είναι ανάλογοι.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην άγρια ζωή της Ανταρκτικής και στη μοναδική φύση.
Θαλάσσιες διαδρομές σε ωραιότατα πολικά τοπία.
Το Πέρασμα του Ντρέικ έχει πάντα άστατο καιρό και το πλοίο μπορεί να "κουνάει". 
Μεγάλες αεροπορικές διαδρομές.
Εξωπραγματικά παγωμένα τοπία.
Εξειδικευμένες ξεναγήσεις από Αγγλόφωνους ξεναγούς.
Η τιμή είναι για μεμονωμένους και όχι για γκρουπ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η & 2η HMEPA
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης/ Αθήνας και πτήση για το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το πρωί της δεύτερης ημέρας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και ανταπόκριση για την Ουσουάια στη Γη του Πυρός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η HMEPA 
Πρωινό ελεύθερο για εγκλιματισμό, βόλτες και αγορές στα μαγαζιά της πόλης. Το μεσημέρι μεταφορά στο πλοίο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες. Απόπλους και έναρξη της εκπληκτικής κρουαζιέρας, όνειρο ζωής για τους περισσότερους.Η κρουαζιέρα στην παγωμένη Ανταρκτική ξεκινάει με εκπληκτικές εμπειρίες να μας περιμένουν.

4η - 11η HMEPA
Τις επόμενες ημέρες θα πλεύσουμε μέσα από τη θάλασσα που χωρίζει την Ανταρκτική από τη Γη του Πυρός. Κατά την κρουαζιέρα θα ενημερωνόμαστε από το ειδικό επιστημονικό πλήρωμα του πλοίου για τις δραστηριότητές μας. Αφήνοντας τα στενά του καναλιού Beagle, θα πλεύσουμε μέσα από το πέρασμα Drake για να πλησιάσουμε το τμήμα της Ανταρκτικής ζώνης, σημείο όπου υπάρχουν πολλά θαλασσοπούλια όπως Άλμπατρος, Φουλμαρίες και Θαλασσοβάτες. Θα περάσουμε από τα νησιά Melchior, Brabant και Anvers, καθώς και το Στενό Schollaert.
Στο νησί Danco και στο νησί Cuverville, ένα μικρό απότομο όγκο δίπλα στην ακτή της Ανταρκτικής, θα δούμε μια μεγάλη αποικία πιγκουΐνων και μεγάλα skua που ζευγαρώνουν. Επίσης, μπορούμε να δούμε τους πιγκουΐνους Chinstrap (Pygoscelis antarcticus) και πιθανότατα αρκετές καρκινοφάγες φώκιες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος φώκιας, είναι πιθανότερα το θηλαστικό που αριθμεί τα περισσότερα άτομα μετά τον άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη.
Στον κόλπο Neko, θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε στη στεριά και να πατήσουμε την Ανταρκτική Ήπειρο μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο παγετώνων και θα δούμε τα τεράστια γαλαζοπράσινα παγόβουνα που απλώνονται σε όλο το Νότιο Παγωμένο Ωκεανό. Εδώ θα κάνουμε και μια εξόρμηση με εξωλέμβιες για να απολαύσουμε την φυσική ωραιότητα της περιοχής. Επίσης, θα κάνουμε εξορμήσεις με εξωλέμβιες στα αναρίθμητα παγόβουνα και τα βαθιά φιορδ του Κόλπου Paradise, όπου θα παρατηρήσουμε μεγάλες φάλαινες.
Αφού διασχίσουμε τον πορθμό Neumayer, θα ζητήσουμε άδεια για να επισκεφθούμε τον Βρετανικό επιστημονικό σταθμό Port Lockroy στο νησί Goudier. Κοντά στο σταθμό, θα βγούμε στη στεριά στο ακρωτήριο Jougla, για να δούμε μεγάλους πιγκουίνους.
Πέρα από πιγκουίνους, θα δούμε και άλλα είδη πουλιών και είδη θαλάσσιας πανίδας μέσα στον θεαματικό παγωμένο πορθμό Lemaire και στα νησιά Pleneau και Petermann. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τους πληθυσμούς φαλαινών που ζουν στα γύρω φιορδ. Κατά τη διάρκεια της αποστολής μας, θα επισκεφθούμε και έναν επιστημονικό σταθμό για να δούμε πως ζουν οι επιστήμονες και το υπόλοιπο προσωπικό μέσα σ’αυτόν τον απομονωμένο, κρύο και λευκό κόσμο.
Πιθανότατα να επισκεφθούμε τον Ουκρανικό σταθμό Vernadsky, όπου θα νιώσουμε καλοδεχούμενοι από τους ανθρώπους που σπάνια βλέπουν επισκέπτες στα μέρη τους.
Η επιστροφή μας θα γίνει πάλι από τον πορθμό Neumayer και κοντά στα νησιά Melchior Islands, όπου τα υπέροχα παγωμένα τοπία θα μας συντροφεύουν καθημερινά και όπου έχουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να δούμε τις μεγάλες φώκιες-λεοπαρδάλεις. 
Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα πραγματοποιούνται μικρές εξορμήσεις με φουσκωτά σκάφη σε περιοχές και θα υπάρχουν προαιρετικές πεζοπορίες για καλύτερη γνωριμία με τους μακρινούς και ανεξερεύνητους αυτούς τόπους.

12η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα η κρουαζιέρα μας στην παγωμένη ήπειρο τελειώνει. Άφιξη στην Ουσουάϊα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές σουβενίρ από το μακρινό αυτό μέρος. Διανυκτέρευση.

13η HMEPA
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική έξοδο για ένα σόου με αυθεντικό αργεντίνικο ταγκό. Διανυκτέρευση.

14η & 15η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 15ης ημέρας.

15 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
1 - 10 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο


Από Αθήνα
Από ΘεσσαλονίκηΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* 
• Δίκλινες εξωτερικές καμπίνες
  με WC/ντους 
• Πρωινό στην Αργεντινή
• Πλήρης διατροφή
  στην κρουαζιέρα
• Εκδρομές & εξορμήσεις
  στη διάρκεια της κρουαζιέρας
• Επίσημοι ξεναγοί
• Λιμενικά τέλη 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Έξτρα γεύματα
  στην Αργεντινή
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

* Πληρωτέα πριν την
  αναχώρηση.
  Σύνολο  €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.