ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ KAI ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΥΚ
    

Ένα μοναδικό πρόγραμμα γνωριμίας και με το Βόρειο και με το Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Η Νέα Ζηλανδία, πλαισιώνεται από εκπληκτική φύση που είναι και το μεγαλύτερο ατού της χώρας. Οι ιστορίες των ιθαγενών Μαορί και των ευρωπαίων κατακτητών, μέσα στη γη των ηφαιστείων και των παγετώνων, τα πανύψηλα βουνά και τα απίστευτα εύκρατα τοπία, θερμοπίδακες και ατέλειωτες ακτές που φιλοξενούν πληθώρα θαλάσσιας πανίδας αλλά και πόλεις με υπέροχη ατμόσφαιρα και οργάνωση, συνθέτουν την εικόνα μιας από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ωκεανίας. Πλούσιες επισκέψεις τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο νησί, γεωθερμικά εδάφη με geysers.
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στο μεγαλύτερο ατού της Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή την εκπληκτική φύση της. Θα γνωρίσουμε καλά και τα δύο νησιά της Νέας Ζηλανδίας, με πολλές ξεναγήσεις και εκδρομές, θα πάμε στους παγετώνες της Νότιας Εύκρατης Ζώνης και τέλος θα ζήσουμε τη μαγεία της Πολυνησίας στον τροπικό παράδεισο των Νησιών Κουκ, πηγαίνοντας στο καταπληκτικό Aitutaki, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, χωρίς να κάνουμε πολλές και άσκοπες στάσεις σε μακρινά νησιά, που δεν έχουν να επιδείξουν κάτι το ιδιαίτερο. Σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία. Καλή τιμή που περιλαμβάνει τα πάντα.

Το ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία είναι μία βουτιά σε έναν άλλο κόσμο. Ταξίδι μακρινό, απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ζήσουν υπέροχες εμπειρίες σε μαγικά τοπία και παραμυθένιους τόπους. Νησιά ηφαιστειογενή, με απότομα βουνά και άγρια ενδοχώρα, με απόμακρες παραλίες, εύφορες πεδιάδες, προφυλαγμένους κόλπους, κορφές και κοιλάδες, καταρράκτες και ακρωτήρια.
Εδώ θα δούμε έναν από τους ωραιότερους παγετώνες του κόσμου. Θα περπατήσουμε στα βήματα των μεγάλων εξερευνητών. Θα ακούσουμε ιστορίες άγνωστες για λαούς που ούτε τους ξέρουμε, για θεότητες που εξάπτουν τη φαντασία και μύθους που επέζησαν χιλιετίες ολόκληρες, μέχρι τις μέρες μας. Η Νέα Ζηλανδία είναι από τις πιο απομακρυσμένες χώρες του πλανήτη και βρίσκεται ολόκληρη μέσα στην Εύκρατη Ζώνη. Αποτελείται από δύο νησιά, που έχουν τις απλές ονομασίες Βόρειο Νησί και Νότιο Νησί.
Τα περισσότερα ταξίδια περιορίζονται στο Βόρειο μόνο, αλλά εμείς θα πάμε και στο Νότιο, γιατί εκεί υπάρχουν οι περίφημοι παγετώνες της χώρας, μια και το Νότιο Νησί είναι πιο κοντά στην Ανταρκτική. Αυτό που θα μας εντυπωσιάσει, είναι η σπηλιά του Waitomo, με τις πυγολαμπίδες της, οι θερμοπίδακες του Whakarewarea, που εκτοξεύονται δημιουργώντας ένα αλλόκοτο και μεγαλοπρεπές θέαμα και οι παγετώνες στο Νότιο Νησί, που είναι από τους θεαματικότερους στον Κόσμο. Άλλωστε τέτοιους παγετώνες συναντάμε σε ελάχιστα απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη μας.
Θα πάρουμε λοιπόν μία καλή γεύση της Νέας Ζηλανδίας, γιατί ερχόμενοι εδώ κάτω, θα ήταν κρίμα να περιοριστούμε μόνο σε ένα-δυό αξιοθέατα. Πότε θα έχουμε ευκαιρία να ξανακάνουμε ένα τόσο μακρινό ταξίδι;

Αφήνοντας τη Νέα Ζηλανδία, πετάμε στα Νησιά Κουκ, έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά του Ειρηνικού.
Πριν προσγειωθούμε, θα περάσουμε την διεθνή γραμμή αλλαγής της ημερομηνίας. Δηλαδή θα έχουμε την μοναδική εμπειρία να ζήσουμε δύο φορές την ίδια μέρα, αφού θα πετάξουμε βράδυ και θα φτάσουμε το πρωί της προηγούμενης ημέρας! 
Τα μικροσκοπικά και απομονωμένα νησιά Κουκ, είναι ένα αντιπροσωπευτικό αρχιπέλαγος της Πολυνησίας.
Το κυριότερο νησί, η θεαματική και πανέμορφη Rarotonga, είναι ορεινή και καλυμμένη από πυκνά τροπικά δάση. Περιτριγυρισμένη από ένα προστατευτικό κοραλλιογενή ύφαλο, η Rarotonga έχει ειδυλλιακές λευκές αμμουδιές, που στολίζονται από πανύψηλους κοκοφοίνικες και διαυγή τυρκουάζ νερά, γεμάτα με πολύχρωμα τροπικά ψάρια.
Τα Κουκ αποτελούνται από δεκαπέντε ομάδες νησιών, με κορυφαίο το Aitutaki, που έχει πάρει πολλές φορές τον τίτλο του ωραιότερου νησιού του Ειρηνικού. Το Aitutaki με την γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα του, διάσπαρτη με μικρά νησάκια, είναι ένας συνδυασμός ηφαιστειογενούς νησιού και ατόλης και έχει γίνει πολλές φορές, ο τόπος γυρίσματος κινηματογραφικών ταινιών, χάρη στα θεϊκά του τοπία.
Στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνονται και τα δύο αυτά νησιά, έτσι ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα του αρχιπελάγους.
Το πιο δυνατό σημείο των νησιών Κουκ, είναι η ασύλληπτη ωραιότητα των τοπίων: Τα πανύψηλα βουνά της Rarotonga και η μεγάλη λιμνοθάλασσα του Aitutaki, είναι κορυφαίες φυσικές καλλονές, αλλά και τα άλλα νησιά δεν πάνε πίσω.
Τα νησιά Κουκ, είναι επίσης γνωστά για τη μουσική και τους χορούς τους. Ο επισκέπτης πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσει μια βραδιά χορού, που συνήθως συνοδεύεται από πλούσιο μπουφέ με Πολυνησιακή κουζίνα.
Οι λόγοι λοιπόν, για να διαλέξετε αυτό το ταξίδι: Η επιλογή των ξενοδοχείων, αλλά και οι υπέροχες διαδρομές που έχουμε επιλέξει, ειδικά για τους γνώστες του καλού ταξιδιού. Οι επισκέψεις σε εθνικά πάρκα και η ασύλληπτη ωραιότητα των Κουκ.  

.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει πολλά φυσικά, αλλά και σύγχρονα αξιοθέατα.
Εύκολες οδικές διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Μεγάλες αεροπορικές αποστάσεις.
Πολύ καλά ξενοδοχεία.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φυσικά μνημεία και εθνικά πάρκα.
Κάποια αξιοθέατα απαιτούν εύκολη πεζοπορία.
Τα Νησιά Κουκ δεν έχουν ιδιαίτερα μνημεία, έχουν όμως παραδεισένια ομορφιά.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Σωστά μελετημένο πρόγραμμα που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε διεξοδικά τη Nέα Ζηλανδία και τα νησιά Κουκ.
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Εξαιρετική οργάνωση στην μετακίνηση μας στη Νέα Ζηλανδία.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα μνημεία, τα μουσεία και τα εθνικά πάρκα.
Η επίσκεψη στον παγετώνα Franz Josef.
Διαμονή σε σωστά επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία.
Η διανυκτέρευση στη Μελβούρνη, για να "σπάσει" η πολύ μεγάλη διαδρομή μέχρι τη Νέα Ζηλανδία.
Η εξερεύνηση άγνωστων τόπων στα νησιά Κουκ.

Πολύ καλά γεύματα.
Παρακολούθηση τοπικών Πολυνησιακών χορών.
Η παραμονή μας στα νησιά Cook για τέσσερις ολόκληρες ημέρες, που θα μας επιτρέψουν να τα γνωρίσουμε με λεπτομέρεια.
Εκδρομή στους θεαματικούς θερμοπίδακες της Rotorua.
Η επίσκεψη στην εντυπωσιακή δυτική ακτή του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας.
Η γνωριμία μας με το γοητευτικό Auckland.
Η επίσκεψη στο διάσημο πλέον σπήλαιο του Waitomo.
Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσκεψη στο συγκλονιστικό Aitutaki.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η & 2η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Auckland της Νέας Ζηλανδίας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το βράδυ της 2ης μέρας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, για ξεκούραση που κρίνεται απαραίτητη για να “σπάσει” το μεγάλο ταξίδι.

ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση νωρίς από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Άφιξη το μεσημέρι στο Auckland. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και ξενάγηση του Auckland, την μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας. Θα δούμε την παλιά πόλη με τα διατηρητέα κτίσματα του 19ου αιώνα και θα δούμε το επιβλητικό Μέγαρο Βικτώρια. Στη συνέχεια από το όρος Εδέμ, στα προάστια της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική άποψη της πόλης, χτισμένης ανάμεσα σε δύο λιμάνια. Αναχώρηση για τη Rotorua. Καθ’οδόν θα επισκεφθούμε το σπήλαιο στο Waitomo, παγκοσμίως γνωστό για τις χιλιάδες πυγολαμπίδες, που μετατρέπουν τον θόλο σε έναστρο ουρανό. Άφιξη το απόγευμα στη Rotorua, όπου κατοικούν οι περισσότεροι ιθαγενείς Maori. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην Rotorua. Θα επισκεφτούμε το γεωθερμικό πεδίο Whakarewarea με τα επιβλητικά γκέιζερ, θερμοπίδακες νερού που πετάγονται πολλά μέτρα από το έδαφος, καθώς και το Κέντρο Τεχνών και Δημιουργημάτων των Maori, για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό τους. Οι ιθαγενείς Maori προστατεύονται πλέον από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και διατηρούν αναλλοίωτες τις μακραίωνες παραδόσεις τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Κοιλάδα του Παράδεισου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Christchurch στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Στη σημερινή μας διαδρομή, θα περάσουμε μέσα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας, που κόβουν την ανάσα. Θα διασχίσουμε τις επιβλητικές Νότιες Άλπεις, θα περάσουμε από την γαλαζοπράσινη λίμνη Tekapo και θα κατευθυνθούμε στο Queenstown, που θεωρείται το καλύτερο ορεινό τουριστικό θέρετρο της Νέας Ζηλανδίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η , 8η & 9η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για μία από τις ωραιότερες περιοχές του πλανήτη, όπου θα περάσουμε τρεις ολόκληρες ημέρες, για να χαρούμε τα υπέροχα και εξωπραγματικά τοπία, που έκαναν τη Νέα Ζηλανδία διάσημη σε όλο τον Κόσμο. Εδώ γυρίστηκαν και οι απίστευτες σκηνές του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Θα επισκεφθούμε ένα από τα ωραιότερα εθνικά πάρκα της Γης, το Εθνικό Πάρκο της Χώρας των Φιόρδ, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φημίζεται για τα συγκλονιστικά του τοπία. Θα γνωρίσουμε το Milford Sound, ωραιότερο φιόρδ της Νέας Ζηλανδίας. Θα κάνουμε βόλτα με πλοίο στο φιόρδ, που οι ακτές, οι κόλποι και οι χιονισμένες πλαγιές του, συνθέτουν ένα εκπληκτικό θέαμα, που θυμίζει Βόρεια Ευρώπη. Επίσης θα κάνουμε βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Te Anau, για να εξερευνήσουμε έναν υπόγειο κόσμο, τρεχούμενων νερών με χιλιάδες πυγολαμπίδες, που δημιουργούν ένα εξωπραγματικό θέαμα. Η θεαματική μας εμπειρία θα ολοκληρωθεί με σύντομες βόλτες στα δάση και τις λίμνες του πάρκου, ή για προαιρετική πτήση, πάνω από τους παγετώνες και τα φιορδ. Επιστροφή στο Queenstown, το απόγευμα της 9ης ημέρας. Η σειρά επισκέψεων μπορεί να αλλάξει, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Αφήνοντας το Queenstown, θα περάσουμε μέσα από θεϊκά τοπία, για να φτάσουμε στη δυτική ακτή του Νότιου Νησιού και να καταλήξουμε στο εθνικό πάρκο Westland. Αφού τακτοποιηθούμε στο lodge, θα επισκεφθούμε τον παγετώνα Franz Josef και θα κάνουμε ελαφριά πεζοπορία, για να τον πλησιάσουμε και να τον δούμε από κοντά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Μέσα από τα αιώνια δάση της βροχής και θεαματικές ορεινές διαβάσεις, θα φτάσουμε στο Greymouth, θα πάρουμε το τρένο και θα κάνουμε μία σιδηροδρομική διαδρομή μέσα από δάση και καλλιεργημένες εκτάσεις για να καταλήξουμε στο Christchurch. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Aukland. Ανταπόκριση και πτήση για τα Νησιά Cook της Πολυνησίας, στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Θα ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία να φτάσουμε την προηγούμενη μέρα, επειδή κατά την διάρκεια της πτήσης θα περάσουμε από την Διεθνή Γραμμή αλλαγής ημέρας. Δηλαδή, θα φτάσουμε την προηγούμενη ημέρα! Άφιξη στο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, την περίφημη Rarotonga. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή περιήγηση στην Rarotonga. Θα κάνουμε τον γύρο του νησιού για να δούμε την αγορά Punanga Nui, το χωριό του πολιτισμού των νησιών Cook, το θρησκευτικό χώρο marae της Avarua και τις παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι όνειρο ζωής για όλους. Θα έχουμε φυσικά χρόνο ελεύθερο για μπάνιο κάτω από τους κοκοφοίνικες και για ψώνια. Μπορούμε να αγοράσουμε αγαλματίδια των τοπικών θεοτήτων, κοχύλια και τα περίφημα μαύρα μαργαριτάρια του Ειρηνικού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η & 15η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το παραδεισένιο Aitutaki, που έχει πάρει τον τίτλο του “ωραιότερου νησιού του Ειρηνικού”. Μόλις φτάσουμε, θα μεταφερθούμε στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας. Εδώ θα έχουμε δύο ημέρες στη διάθεσή μας, για να απολαύσουμε τον απόλυτο τροπικό παράδεισο. Ονειρεμένες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, μαγικά ηλιοβασιλέματα, τροπική βλάστηση. Ακόμα, μπορούμε να κάνουμε προαιρετική βόλτα στη λιμνοθάλασσα με πλοιάριο για να θαυμάσουμε τους κοραλλιογενείς βυθούς, να κολυμπήσουμε στα φυσικά ενυδρεία του νησιού, ή να κάνουμε πεζοπορία στο εσωτερικό ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Rarotonga και ανταπόκριση
για το Auckland. Περνώντας από τη Διεθνή Γραμμή της Ημερομηνίας, θα ξαναμπούμε στην επόμενη ημερολογιακή ημέρα. Άφιξη στο Auckland το απόγευμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

17η & 18η ΗΜΕΡΑ
Μεταφοράστο αεροδρόμιο του Auckland και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Ανταπόκριση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα της 19ης ημέρας.

18 Ημέρες
8.750 €
Διαφορά μονόκλινου:
1.780 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
8 - 14 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:950 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

7 - 24 Αυγ


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 3*
• Hμιδιατροφή
  (16 πρωινά & 16 δείπνα)
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Είσοδοι εθνικών πάρκων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 *Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση:
  Συνολικό κόστος 950 €


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.