ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ KAI ΤΑΣΜΑΝΙΑ
    

Πολύ λίγα μέρη στον πλανήτη μας, μπορούν να προσφέρουν αυτά που προσφέρει η πιο απομακρυσμένη ήπειρος. Κοσμοπολίτικες μεγαλουπόλεις με εξαιρετική αρχιτεκτονική, παρθένο περιβάλλον με φυσικά μνημεία παγκόσμιας φήμης, αλλόκοτα ζώα που δεν ζουν πουθενά αλλού και εξωπραγματικά κινηματογραφικά τοπία συνθέτουν την εικόνα της Αυστραλίας.
Μια ήπειρος - νησί σε ένα ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις: Από το άνετο και προοδευτικό Σίδνευ και την “ελληνική” Μελβούρνη, μέχρι τις άδειες αχανείς εκτάσεις του εσωτερικού και από τους κοραλλιογενείς υφάλους της Κουίνσλαντ, μέχρι τα εύκρατα δάση της Τασμανίας, η απομονωμένη αυτή ήπειρος είναι γνωστή για τις διαφορετικές εθνικές ομάδες και τις τεράστιες αντιθέσεις από τόπο σε τόπο.
Το ταξίδι δεν αποτελεί μέρος μιας γενικότερης επίσκεψης στην Ωκεανία και επικεντρώνεται μόνο στην Αυστραλία και την Τασμανία. Έτσι δεν θα περιοριστούμε μόνο σε μια σύντομη παραμονή στην Αυστραλία, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε καλά και όχι να πάρουμε απλώς μια μικρή ιδέα της χώρας.
Πέρα από τις μεγάλες πόλεις, όπως το Σίδνευ και η Μελβούρνη, θα επισκεφθούμε τον βράχο του Άγιερς Ροκ, τους "12 Αποστόλους" και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, ενώ θα κάνουμε μια καλή γνωριμία με το νησί της Τασμανίας, με επισκέψεις στα φυσικά της μνημεία. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα επίσης, είναι η πολύ καλή τιμή σε σχέση με τις παροχές του ταξιδιού αυτού.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει πολλή φύση και σύγχρονα αξιοθέατα και έχει πολλούς φυσικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία σε μονοπάτια.
Μεγάλες, αλλά εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα εύκρατα τοπία, αλλά και σε περιοχές με ερήμους.
Μεγάλες αεροπορικές αποστάσεις.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε φυσικά αξιοθέατα.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία. Θεαματικές σύγχρονες πόλεις, με πολλά μνημεία.
Αξιοθέατα κυρίως των τελευταίων αιώνων.
Στο εσωτερικό οι υποδομές είναι κατώτερες από αυτές των πόλεων.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με την πιο μακρινή ήπειρο.
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Η επίσκεψη στην ακτή των Δώδεκα Αποστόλων.
H μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στην κεντρική Αυστραλία, απαραίτητη για να γνωρίσουμε τις δυσπρόσιτες γωνιές της χώρας.
H επίσκεψη σε όλες τις σπουδαίες πόλεις της χώρας.
Αποφυγή κοινότυπων αξιοθεάτων.
Η επίσκεψη στον υπέροχο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
Η διαμονή στην Τασμανία.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Η επίσκεψη στον περίφημο βράχο Ayers Rock.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Μελβούρνη της Αυστραλίας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 

2η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη το απόγευμα στη Μελβούρνη και μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη Ελληνική πόλη στο κόσμο λόγω των χιλιάδων ελληνικής καταγωγής κατοίκων της. Θα περιηγηθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε τους Βοτανικούς Κήπους, το Melbourne Cricket Ground όπου έγινε η Ολυμπιάδα του 1956 και το μνημείο των πεσόντων στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
 

4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια ημερήσια εκδρομή στις νότιες ακτές της Αυστραλίας και στους μονολιθικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, γνωστούς με το όνομα “12 Απόστολοι”. Η θέα της παραλίας Bell και των ακτών, είναι μοναδική καθ’ όλη τη διαδρομή στον παράκτιο δρόμο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Μελβούρνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για το Hobart, πρωτεύουσα της Τασμανίας. Άφιξη και αναχώρηση για την χερσόνησο Tasman. Στη διαδρομή μας θα δούμε το γραφικό Richmond, που αποτέλεσε τόπο εξορίας βαρυποινιτών, το Tarana, όπου βρίσκουν καταφύγιο αμέτρητα είδη ενδημικών ειδών της πανίδας όλης της ηπείρου καθώς και οι περίφημοι Διάβολοι της Τασμανίας, το διασημότερο σαρκοφάγο του νησιού. Θα καταλήξουμε στο ιστορικό Port Arthur, νοτιότερο κατοικημένο σημείο της χερσονήσου. Επιστροφή στο Hobart το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Mt. Field, όπου θα δούμε τους καταρράκτες Russel, ένα εντυπωσιακό θέαμα, που μπορεί να θαυμάσει κανείς μετά από μια μικρή διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση. Στη διαδρομή επίσης θα δούμε τον ποταμό Derwent. Αναχώρηση για το Launcheston, στη βόρεια πλευρά της Τασμανίας. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

7η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς τα ξημερώματα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου και θα πάρουμε την πτήση για το Alice Springs. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τον παλιό σταθμό και θα έχουμε πανοραμική θέα από το λόφο Anzac. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς σήμερα θα ξεκινήσουμε για μια από τις πιο χαρακτηριστικές διαδρομές στην ενδοχώρα της Αυστραλίας. Οδηγώντας μέσα από τις στέπες της κεντρικής πεδιάδας, θα φτάσουμε στο φαράγγι Walpa και τις 36 σφαιροειδείς λίθινες μάζες Kata Tjuta, με έντονο κόκκινο χρώμα. Άφιξη στην περιοχή του Ayers Rock. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Ο πιο χαρακτηριστικός γεωλογικός σχηματισμός όλης της ηπείρου, θα μονοπωλήσει σήμερα το ενδιαφέρον μας. Νωρίς τα ξημερώματα και με μικρή πεζοπορία, θα δούμε την ανατολή του ηλίου να χρωματίζει το Ayers Rock με τα πιο όμορφα χρώματα. Οι μύθοι, θέλουν αυτό το βράχο να είναι το κάστρο όπου προστατευόταν μια θεότητα από τα δηλητηριώδη φίδια της στέπας. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Cairns, στις ανατολικές ακτές της χώρας. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Μια νέα πτυχή της Αυστραλίας, διαφορετική απ’ ότι έχουμε ζήσει μέχρι τώρα, θα γνωρίσουμε σήμερα, κάνοντας επίσκεψη στο μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο, που είναι ο μεγαλύτερος όλου του Κόσμου. Στις ακτές του Queensland, ο ύφαλος έχει μήκος περίπου 2000 χιλιόμετρα, είναι το πολυπληθέστερο υποβρύχιο οικοσύστημα με πάνω από 1000 νησιά όπου βρίσκουν τροφή και καταφύγιο εκατομμύρια θαλάσσια είδη. Με απλό εξοπλισμό, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε αυτό τον υπέροχο κόσμο, χρησιμοποιώντας μάσκα και αναπνευστήρα. Επιστροφή το απόγευμα στο Cairns, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

11η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου και θα πάρουμε την πτήση για το Σίδνεϋ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
12η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πιο διάσημη, αλλά και μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Θα δούμε το μοναδικό κτίριο της Όπερας και τη μεγάλη γέφυρα του λιμανιού, ενώ θα έχουμε την καλύτερη θέα στην πόλη, από τον πύργο του Σίδνεϋ και την κυκλική αποβάθρα Circular Quay. Σύντομη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 

13η ΗΜΕΡΑ
Μια ολόκληρη ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε την ωραιότερη πόλη της Ωκεανίας. Μπορείτε να κάνετε πτήση με ελικόπτερο για να θαυμάσετε τη θέα από ψηλά, ή να κολυμπήσετε σε μια από τις πολλές κοσμοπολίτικες παραλίες του Σίδνευ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 

14η ΗΜΕΡΑ
Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

15η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το βράδυ.

15 Ημέρες
5.900 €
Διαφορά μονόκλινου:
950 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
12 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:880 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
6 - 20 Αυγ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Hμιδιατροφή
  (12 πρωινά & 12 δείπνα)
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Είσοδοι εθνικών πάρκων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση: 
  Συνολικό κόστος 880 €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.