ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ: ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΧΕΛ
    

Το πρόγραμμα αυτό, έχει καταρτιστεί μετά από συνεχή ταξίδια στη Δυτική Αφρική. Όταν κανείς δεν ήξερε τους Ντογκόν, ή τη Μπουρκίνα Φάσο, ο Κανών όργωνε τις σαβάνες της Δυτικής Αφρικής με πρωτοποριακές αποστολές για ψαγμένους ταξιδιώτες. Το αποτέλεσμα είναι όσοι ταξιδιώτες - γιατί σε ταξιδιώτες απευθύνεται το συγκεκριμένο ταξίδι και όχι σε τουρίστες - έκαναν τη Δυτική Αφρική μαζί μας, έμειναν ενθουσιασμένοι, γιατί είδαν μια πραγματική Αφρική που στα υπόλοιπα ταξίδια έχει χαθεί πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ταξιδιού αυτού, είναι η αποφυγή κλασικών πόλεων, που δεν έχουν να πουν τίποτα στον επισκέπτη, όπως το Ντακάρ, ή το Αμπιτζάν. Άλλωστε δεν πάει κανείς στη Δυτική Αφρική, για να δει ουρανοξύστες και τριτοκοσμικές πόλεις χωρίς μνημεία. Πάει για να ζήσει τη μαγεία της Μαύρης Ηπείρου, να δει από κοντά φυλές που δεν τις άγγιξε ο χρόνος και να αποκομίσει εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με τίποτα!
Και να μη ξεχνάμε, ότι η αποφυγή της Ακτής του Ελεφαντοστού, για παράδειγμα, γίνεται και για την ασφάλεια μας. Ο εμφύλιος έχει χωρίσει αυτή την χώρα στα δύο και τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της, είναι σήμερα απρόσιτα.
Επίσης μεγάλη σημασία έχουν οι διανυκτερεύσεις στην περιοχή των Ντογκόν. Αντί να μένουμε σε κάποιο μακρινό ξενοδοχείο και να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές, που διαρκούν ατέλειωτες ώρες, σε άθλιους χωματόδρομους, μένουμε σε κατασκηνώσεις στα χωριά των Ντογκόν, παρέα με τα ταμ-ταμ και τους φιλικούς ιθαγενείς. Περπατούμε ανάμεσα στα σπίτια, βλέπουμε τους οίκους των πνευμάτων, ερχόμαστε σε επαφή με τους γέρους μάγους και ζούμε πράγματα που άλλοι ούτε στα όνειρα τους δεν είδαν!
Θα πάμε στις τρεις πιο ενδιαφέρουσες και ασφαλέστερες γαλλόφωνες χώρες της Δυτικής Αφρικής και θα γνωρίσουμε τον ποταμό Νίγηρα και τις δυσπρόσιτες φυλές του, ενώ θα μείνουμε δυο ημέρες στην περιοχή των Dogon. Επίσης, θα επισκεφθούμε τις φυλές των Lobi και των Soba, ενώ θα κάνουμε τις περισσότερες διαδρομές μας με αυτοκίνητα 4x4.
Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουμε το πιο πρωτοποριακό πρόγραμμα της αγοράς, χωρίς να περιλάβουμε ανασφαλείς προς το παρόν περιοχές.
 .

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές και στις φτωχές υποδομές των χωρών που επισκεπτόμαστε. Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό. Τα ξενοδοχεία είναι μέτρια και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια. Στους Ντογκόν, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε κατασκηνώσεις. Μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα και πολλοί έλεγχοι στους δρόμους. Στο Βορρά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Ισλαμικά μνημεία του Σαχέλ, ενώ στο Νότο στις πρωτόγονες φυλές. Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία, αλλά στην περιοχή των Ντογκόν μια ήπια πεζοπορία είναι απαραίτητη. Διαδρομές σε ωραία Αφρικάνικα τοπία. Σύγχρονες και παλιές πόλεις και πάρα πολύ φολκλόρ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Διαδρομές με αυτοκίνητα 4x4.
Διαδρομή με πιρόγα στο Νίγηρα.
Η επίσκεψη στο Djenne.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Διανυκτερεύσεις σε κατασκηνώσεις στους Ντογκόν και το Νίγηρα.
Περπάτημα στα χωριά των Ντογκόν.
H επίσκεψη στους Lobi.
Η επίσκεψη στους Soba.
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στη σαβάνα.
Παρακολούθηση τοπικών χορών.
Εκδρομή στην πλωτή πόλη Ganvie.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η HMEPA
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Bamako του Μαλί. Άφιξη αργά το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η HMEPA

Πρωινή περιήγηση της πρωτεύουσας του Μαλί. Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο με την μεγάλη συλλογή από τελετουργικές μάσκες και κομψοτεχνήματα, και στην τοπική αγορά με τα πολύχρωμα προϊόντα. Στην συνέχεια μεταφορά στο Segou. Διανυκτέρευση.

3η HMEPA

Aναχώρηση για το Djenne, από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Δυτικής Αφρικής: Περιήγηση στην πόλη, επίσκεψη του καταπληκτικού τζαμιού, που θεωρείται μοναδικό στην Αφρική, και της πολύχρωμης αγοράς. Συνεχίζουμε για το Mopti. Διανυκτέρευση

4η HMEPA

Περιήγηση στο εξωτικό Mopti, χτισμένο σε τρία νησιά: θα επισκεφτούμε το τζαμί της πόλης, ένα από σημαντικότερα της Αφρικής, για να έχουμε μία πανοραμική θέα της πόλης, την αγορά με τα κοσμήματα και τις μάσκες των φυλών του Νίγηρα και το λιμάνι, το κεντρικότερο για τις μεταφορές στον Νίγηρα. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πόλη και ψώνια στην πολύχρωμη αγορά, όπου άνθρωποι από τις φυλές Bozo, Fulani, και Songhai έρχονται για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Ο Νίγηρας που διασχίζει αργά την Δυτική Αφρική, είναι ο συνδετικός κρίκος και πηγή ζωής όλων αυτών των φυλών. Διανυκτέρευση.

5η & 6η ΗΜΕΡΑ

Διήμερη γνωριμία με έναν από τους εκπληκτικότερους πολιτισμούς της Αφρικής. Πρωινή αναχώρηση για τα χωριά της Χώρας των Dogon. Ακολουθώντας μία περιπετειώδη διαδρομή, μέσα από τις στέπες και τις σαβάνες, θα σταματήσουμε στο χωριό Sangha για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της Χώρας των Dogon και για να δούμε τις μυστηριώδεις βραχογραφίες. Θα συνεχίσουμε για τα χωριά Ireli, Banani, Bongo και Niogono που κρέμονται από τους γκρεμούς. Θα παρακολουθήσουμε τοπικούς χορούς και αγοράσουμε μοναδικά και αυθεντικά ξυλόγλυπτα αριστουργήματα Αφρικανικής τέχνης. Δύο διανυκτερεύσεις σε κατασκήνωση. (στις κατασκηνώσεις έχουμε το δικό μας μάγειρα που ετοιμάζει φρέσκο φαγητό ειδικά για μας).

7η HMEPA

Πρωινή αναχώρηση για την Δημοκρατία του πρώην Άνω Βόλτα, σημερινή Burkina Faso. Μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα, κατευθυνόμαστε για το Bobo Dioulaso δεύτερη πόλη της χώρας. Διανυκτέρευση.

8η HMEPA

Σήμερα θα έχουμε την εμπειρία της γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο των Lobi, μιας από τις πιο παραδοσιακές φυλές της χώρας, που ζει ξεχασμένη σ’ αυτήν την γωνιά της Αφρικανικής ηπείρου. Διαδρομή μέσα από τις σαβάνες, άφιξη στην Gaoua, και πρώτη συνάντηση με τούς Lobi, με επίσκεψη στα οχυρωμένα χωριά τους. Διανυκτέρευση.

9η HMEPA

Το πρωί κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ouagadougou. Διαδρομή μέσα από σαβάνες, και άφιξη το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

10η HMEPA

Πρωινή επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο και στην αγορά με τα πολύχρωμα εμπορεύματα. Συνεχίζουμε με μία εκδρομή στα χωριά των Gourounsi, στα σύνορα με τη Γκάνα. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την περίτεχνη ζωγραφική αφηρημένων αντικειμένων και γεωμετρικών σχεδίων στους τοίχους των πλίθινων σπιτιών. Επιστροφή στο Ouagadougou. Διανυκτέρευση.

11η HMEPA

Από τις πιο ενδιαφέρουσες ημέρες του ταξιδιού είναι η σημερινή, καθώς θα περάσουμε τα σύνορα της Δαχομέης, σημερινό Benin και θα κατευθυνθούμε στο Νatitingu, κέντρο της Χώρας των Somba. Oι Somba θεωρούνται από τους πιο “πρωτόγονους” λαούς της Αφρικής και κρατούν ανόθευτες τις συνήθειες τους. Aπογευματινή γνωριμία με τους Somba, που η αρχιτεκτονική τους χαρακτηρίζεται από οχυρωμένες, πλίθινες κατοικίες με κωνικές στέγες. Διανυκτέρευση.

12η HMEPA

Πρωινή αναχώρηση για το Abomey, στα νότια της χώρας. Το τοπίο αλλάζει και από σαβάνα γίνεται δάσος. Διαδρομή μέσα στα καταπράσινα τοπία του Benin, και αφού περάσουμε από χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα φτάσουμε στο Abomey το απόγευμα. Το Abomey είναι η παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου της Δαχομέης και η παγκόσμια πρωτεύουσα της Αφρικανικής μαύρης μαγείας, του περίφημου Βουντού. Διανυκτέρευση.

13η HMEPA

Η συναρπαστική πόλη Abomey είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αφρικής, με τα πολύχρωμα ιερά γεμάτα φετίχ και τα παλιά ανάκτορα, που προστατεύονται από την UNESCO, τα οποία και θα επισκεφθούμε. Θα ακολουθήσει επίσκεψη της αγοράς, και αμέσως μετά αναχώρηση για το Cotonou, στις ακτές του Ατλαντικού. Άφιξη το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

14η & 15η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή βόλτα στη λιμνοθάλασσα Nokoue. Εδώ θα δούμε το Ganvie, μία πόλη χτισμένη σε πασσάλους πάνω στη λίμνη που κατοικείται από τη φυλή Tofinu. Επιστροφή στο Cotonοu. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. To βράδυ πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη, όπου θα φτάσουμε τη 15η ημέρα.

15 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
8 -12 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση για αυτόν τον προορισμό


Από Aθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Aεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 3* & 4* (τα καλύτερα διαθέσιμα)
 • Διανυκτερεύσεις σε κατασκήνωση όπου αναφέρεται
 • Αυτοκίνητα 4x4
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Πλήρης διατροφή στους καταυλισμούς
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Επίσημοι ξεναγοί (Αγγλόφωνοι)
 • Βίζες Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο & Μπενίν
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλοι καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Προσωπικά έξοδα, τηλέφωνα, ποτά κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.