ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ
    

Αρχαίοι πολιτισμοί, νομαδικές φυλές, πολύβουα παζάρια και μυστηριώδεις νεκροπόλεις συνθέτουν το εκπληκτικό μωσαϊκό της Ιορδανίας. Οι χαμένες πολιτείες της Ερήμου και η Ελληνιστική Δεκάπολη σε ένα περιεκτικό ταξίδι στην Πετραία Αραβία σε τόπους πανάρχαιους και γεμάτους μυστήριο. Σταυροδρόμι πολιτισμών, η περιοχή άνθισε κάτω από τους Ναβαταίους και τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, προσφέροντας σήμερα κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμιας αναγνώρισης.
Πρόκειται για ένα σύντομο, αλλά πολύ περιεκτικό ταξίδι, ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο και δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Έτσι, θα δούμε όλα τα σπουδαία μνημεία της Ιορδανίας μέσα σε ένα πενθήμερο, χωρίς να ξοδέψουμε πολύτιμο χρόνο σε “ανούσια” αξιοθέατα.
Ο Κανών οργανώνει ταξίδια στην Ιορδανία από το 1993 – πολύ πριν τα άλλα γραφεία ανακαλύψουν αυτόν τον προορισμό. Έτσι γνωρίζει την περιοχή πολύ καλά και αυτό είναι εγγύηση για την επιτυχία του ταξιδιού.
Η τιμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Ιορδανίας, είναι η χαμηλότερη - πάντα σε σχέση με τις παροχές - και καλύπτει τα πάντα.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών: Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι πολλές.  Ελέγξτε επίσης αν το ταξίδι συνοδεύεται από Έλληνα αρχηγό από την Ελλάδα. Πολλά γραφεία αποφεύγουν αυτό το σημαντικό έξοδο και παρέχουν μόνο ελληνόφωνο ξεναγό επί τόπου. Οι τοπικοί ξεναγοί όμως - με τα σπαστά ελληνικά τους και την προσήλωση τους στις προμήθειες - δεν είναι επαρκείς για ένα ταξίδι επιπέδου.
Προτεραιότητα του Κανόνα είναι οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές, κυρίως σε τοπία ερήμου και στέπας.
Μια διανυκτέρευση γίνεται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Παλιές ιστορικές πόλεις με πολύ τοπικό χρώμα και φολκλόρ.
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Μεσαιωνικής εποχής.
Πολύ φιλικοί άνθρωποι.
Γενικά ασφαλής χώρα, χωρίς εγκληματικότητα.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Αμμάν της Ιορδανίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα κάνουμε μια περιήγηση της Ιορδανικής πρωτεύουσας, που η αρχαία ονομασία της ήταν Φιλαδέλφεια. Το μνημείο που ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα το Ελληνορωμαϊκό θέατρο στο κέντρο της πόλης, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Αμέσως μετά, θα κατευθυνθούμε βόρεια για μια γνωριμία με τα Γέρασα, την σπουδαιότερη αρχαία πόλη της περιοχής, που στην Αρχαιότητα ήταν η Ελληνιστική Δεκάπολη. Η πόλη ονομάζεται και Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, δηλαδή χτισμένη στην όχθη του ποταμού Χρυσορρόη. Στα σημαντικά της μνημεία, μάρτυρες μιας ανθηρής ιστορικής περιόδου, συγκαταλέγονται και τα δυο ρωμαϊκά θέατρα, από τα οποία το νότιο και μεγαλύτερο οικοδομήθηκε κοντά στο ναό του Διός και χρονολογείται στο 90-92 μ.Χ. Θα ξεναγηθούμε στα εντυπωσιακά ερείπια της πόλης, για να δούμε τις ωραιότατες κιονοστοιχίες, τα δυο θέατρα της, τα ερείπια των ναών, την κεντρική οδό και το νυμφαίο. Επιστροφή στο Αμμάν το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί αναχώρηση με κατεύθυνση νότια. Στάση στην Μαδηβά, για να δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, με τον πασίγνωστο ψηφιδωτό χάρτη της Ιερουσαλήμ. Βρίσκεται μέσα στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου, που είναι χτισμένος στα ερείπια μιας παλιάς εκκλησίας. Το ψηφιδωτό αυτό, που είναι ο πιο παλιός χάρτης των Αγίων Τόπων, κατασκευάστηκε το 565 μ.Χ. από 2 εκατομμύρια ψηφίδες σε φυσικά χρώματα. Θα επισκεφθούμε επίσης το γειτονικό όρος Νέμπο, από όπου ο Μωϋσής πρωτοαντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας. Από εδώ θα έχουμε μια εντυπωσιακή θέα της Νεκράς Θάλασσας, που είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα της σε άλατα. Από το ίδιο σημείο, ακόμα και σήμερα, με καλό καιρό, διακρίνονται οι θόλοι και οι πύργοι των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε με διαδρομή κατά μήκος του Δρόμου της Ερήμου και το απόγευμα επίσκεψη της κοιλάδας Wadi Rum, μιας ερημικής περιοχής με φαράγγια, πολύχρωμα πετρώματα, γεωλογικά φαινόμενα και απότομες πλαγιές, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Η ώρα της επίσκεψης μας είναι σωστά υπολογισμένη, για να απολαύσουμε τα κόκκινα χρώματα των πετρωμάτων με τη δύση του ήλιου. Το βράδυ, άφιξη στην Άκαμπα, στο νοτιότερο σημείο της Ιορδανίας, μοναδικό λιμάνι της χώρας, που είναι ελεύθερη οικονομική ζώνη αλλά και κέντρο καταδυτικού τουρισμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή σύντομη περιήγηση στην μικρή αυτή πόλη, που βρίσκεται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και σε προνομιακό σημείο, έτσι ώστε να μπορούμε συγχρόνως να βλέπουμε τέσσερις χώρες: Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία. Η Ερυθρά Θάλασσα πήρε το όνομά της από τα κοράλλια που καλύπτουν το βυθό της. Μια ακτή 30 χιλιομέτρων είναι η μόνη πρόσβαση της Ιορδανίας στη θάλασσα. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε για μια από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις της Αρχαιότητας, την ανεπανάληπτη κόκκινη πολιτεία της Πέτρας, λαξευμένη μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι. Επίτηδες φτάνουμε το πρωί, για να δούμε τα μνημεία με τον καταλληλότερο φυσικό φωτισμό, που κάνουν τις φωτογραφίες εξωπραγματικές. Όλη η πόλη της Πέτρας με τα κτίσματα της είναι λαξευμένη πάνω σε μαλακά ψαμμιτικά πετρώματα και αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού. Η τοποθεσία ήταν άγνωστη στον δυτικό κόσμο μέχρι το 1812 όπου την ανακάλυψε ο Ελβετός Johann Ludwig Burckhardt. Λίγοι μπορούν να φανταστούν τον ενθουσιασμό του όταν πέρασε για πρώτη φορά το μυστικό πέρασμα - το στενό φαράγγι Al Siq - για την αρχαία πόλη. Αυτό το πέρασμα με τα κάθετες πλαγιές ύψους πάνω από 50 μέτρα, θα ακολουθήσουμε και εμείς για να μπούμε στην Πέτρα. Επίσκεψη των κυριότερων μνημείων της Πέτρας (απαιτείται πεζοπορία). Μεταξύ των άλλων, θα δούμε το εκπληκτικό Θησαυροφυλάκιο, ή αλλιώς Χαζνέ, με μια πρόσοψη ύψους 40 μέτρων λαξευμένο στην απότομη πλαγιά, το θέατρο χωρητικότητας 15.000 ατόμων, τον Κορινθιακό ναό και τη φυλακή. Μετά την ξενάγηση μας, το απόγευμα συνεχίζουμε για το Αμμάν. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
To πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

5 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Παρακαλούμε δείτε το ταξίδι
ΠΕΤΡΑΙΑ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΔΕΚΑΠΟΛΗ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Βίζα*
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Σύνολο  €

 ΤΙΜΗ ΑΠΟ
 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.