ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ
    

Αρχαίοι πολιτισμοί, νομαδικές φυλές, πολύβουα παζάρια και μυστηριώδεις νεκροπόλεις συνθέτουν το εκπληκτικό μωσαϊκό της Ιορδανίας. Οι χαμένες πολιτείες της Ερήμου και η Ελληνιστική Δεκάπολη σε ένα περιεκτικό ταξίδι στην Πετραία Αραβία σε τόπους πανάρχαιους και γεμάτους μυστήριο. Σταυροδρόμι πολιτισμών, η περιοχή άνθισε κάτω από τους Ναβαταίους και τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, προσφέροντας σήμερα κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμιας αναγνώρισης.
Πρόκειται για ένα πολύ περιεκτικό ταξίδι, ιδανικό για όσους θέλουν γνωρίσουν την Ιορδανία σε βάθος. Έτσι, θα δούμε όλα τα σπουδαία μνημεία της Ιορδανίας μαζί με τα περίφημα κάστρα της ερήμου.
Μεγάλο πλεονέκτημα και η διανυκτέρευση σε πολυτελή καταυλισμό με όλες τις ανέσεις στην έρημο του Wadi Rum. 
Ο Κανών οργανώνει ταξίδια στην Ιορδανία από το 1993 – πολύ πριν τα άλλα γραφεία ανακαλύψουν αυτόν τον προορισμό. Έτσι γνωρίζει την περιοχή πολύ καλά και αυτό είναι εγγύηση για την επιτυχία του ταξιδιού.
Η τιμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Ιορδανίας, είναι η χαμηλότερη - πάντα σε σχέση με τις παροχές - και καλύπτει τα πάντα, ακόμη και τους φόρους αεροδρομίων.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών: Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι πολλές.  Ελέγξτε επίσης αν το ταξίδι συνοδεύεται από Έλληνα αρχηγό από την Ελλάδα. Πολλά γραφεία αποφεύγουν αυτό το σημαντικό έξοδο και παρέχουν μόνο ελληνόφωνο ξεναγό επί τόπου. Οι τοπικοί ξεναγοί όμως - με τα σπαστά ελληνικά τους και την προσήλωση τους στις προμήθειες - δεν είναι επαρκείς για ένα ταξίδι επιπέδου.
Προτεραιότητα του Κανόνα είναι οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές, κυρίως σε τοπία ερήμου και στέπας.
Μια διανυκτέρευση γίνεται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Παλιές ιστορικές πόλεις με πολύ τοπικό χρώμα και φολκλόρ.
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Μεσαιωνικής εποχής.
Πολύ φιλικοί άνθρωποι.
Γενικά ασφαλής χώρα, χωρίς εγκληματικότητα.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Γεμάτο και περιεκτικό αρχαιολογικό ταξίδι, ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και τα αξιοθέατα της περιοχής σε βάθος. 
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Η διαμονή μας σε πολυτελές camp στο Wadi Rum. 
Η λεπτομερής επίσκεψη στην Πέτρα. 
Η διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.  
Η επίσκεψη στα Γέρασα. 
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα. 
Η λεπτομερής επίσκεψη στα κάστρα της ερήμου. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Αμμάν της Ιορδανίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 


2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα κάνουμε μια περιήγηση της Ιορδανικής πρωτεύουσας, που η αρχαία ονομασία της ήταν Φιλαδέλφεια. Το μνημείο που ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα το Ελληνορωμαϊκό θέατρο στο κέντρο της πόλης, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη των φημισμένων κάστρων της ερήμου. Στη διαδρομή μας, θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό κάστρο Azraq, στο μικρότερο κάστρο Kharaneh και σε ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα κάστρα της ερήμου, το περίφημο κάστρο Al Amra, χτισμένο τον 8ο αιώνα από τον Walid Ibn Yazid, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, για τις σπάνιες τοιχογραφίες του. Επιστροφή στο Αμμάν το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα επισκεφθούμε τα Γέρασα, την σπουδαιότερη αρχαία πόλη της Ελληνιστική Δεκάπολης. Η πόλη ονομάζεται και Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, από το όνομα του ποταμού Χρυσορρόη. Στα σημαντικά της μνημεία, μάρτυρες μιας ανθηρής ιστορικής περιόδου, συγκαταλέγονται και τα δυο ρωμαϊκά θέατρα, από τα οποία το νότιο και μεγαλύτερο οικοδομήθηκε κοντά στο ναό του Διός και χρονολογείται στο 90-92 μ.Χ. Θα ξεναγηθούμε στα εντυπωσιακά ερείπια της πόλης, για να δούμε τις ωραιότατες κιονοστοιχίες, τα δυο θέατρα της, τα ερείπια των ναών, την κεντρική οδό και το νυμφαίο. Συνεχίζουμε για το κάστρο Ajloun. Στην επιστροφή στάση στην πόλη Al Salt. Άφιξη στο Αμμάν, δείπνο και διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη πόλη της Άκαμπα, στο νοτιότερο σημείο της Ιορδανίας, μοναδικό λιμάνι της χώρας, που είναι ελεύθερη οικονομική ζώνη αλλά και κέντρο καταδυτικού τουρισμού.  Σύντομη περιήγηση στην μικρή αυτή πόλη, που βρίσκεται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και σε προνομιακό σημείο, έτσι ώστε να μπορούμε συγχρόνως να βλέπουμε τέσσερις χώρες: Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία. Η Ερυθρά Θάλασσα πήρε το όνομά της από τα κοράλλια που καλύπτουν το βυθό της. Μια ακτή 30 χιλιομέτρων είναι η μόνη πρόσβαση της Ιορδανίας στη θάλασσα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη κοιλάδας Wadi Rum, μιας ερημικής περιοχής με φαράγγια, πολύχρωμα πετρώματα, γεωλογικά φαινόμενα και απότομες πλαγιές, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Βόλτα με τζιπ στη κοιλάδα. Τακτοποίηση σε πολυτελή καταλύμματα. Το απόγευμα θα απολαύσουμε τα κόκκινα χρώματα των πετρωμάτων με τη δύση του ήλιου. Δείπνο & διανυκτέρευση. 


5η ΗΜΕΡΑ
To πρωί θα κατευθυνθούμε για μια από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις της Αρχαιότητας, την ανεπανάληπτη κόκκινη πολιτεία της Πέτρας, λαξευμένη μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι. Επίτηδες φτάνουμε το πρωί, για να δούμε τα μνημεία με τον καταλληλότερο φυσικό φωτισμό, που κάνουν τις φωτογραφίες εξωπραγματικές. Όλη η πόλη της Πέτρας με τα κτίσματα της είναι λαξευμένη πάνω σε μαλακά ψαμμιτικά πετρώματα και αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού. Η Πέτρα, ένας από τους εθνικούς θησαυρούς της Ιορδανίας και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι κληρονομιά των Ναβαταίων, ενός αρχαίου αραβικού λαού που εγκαταστάθηκε εδώ, πριν από πάνω από 2.000 χρόνια. Η τοποθεσία ήταν άγνωστη στον δυτικό κόσμο μέχρι το 1812 όπου την ανακάλυψε ο Ελβετός Johann Ludwig Burckhardt. Λίγοι μπορούν να φανταστούν τον ενθουσιασμό του όταν πέρασε για πρώτη φορά το μυστικό πέρασμα - το στενό φαράγγι Al Siq - για την αρχαία πόλη. Αυτό το πέρασμα με τα κάθετες πλαγιές ύψους πάνω από 50 μέτρα, θα ακολουθήσουμε και εμείς για να μπούμε στην Πέτρα. Επίσκεψη των κυριότερων μνημείων της Πέτρας (απαιτείται πεζοπορία). Μεταξύ των άλλων, θα δούμε το εκπληκτικό Θησαυροφυλάκιο, ή αλλιώς Χαζνέ, με μια πρόσοψη ύψους 40 μέτρων λαξευμένο στην απότομη πλαγιά, το θέατρο χωρητικότητας 15.000 ατόμων, τον Κορινθιακό ναό και τη φυλακή. Μετά την επίσκεψη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε προαιρετικό show “Petra by Night”. Δείπνο & διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ 
To πρωί 
θα επισκεφθούμε τη Μικρή Πέτρα (Al Baida), που αντίθετα με την Πέτρα που ήταν τόπος κολοσσιαίων ταφικών μνημείων, αυτή ήταν κατοικημένη στάση για τα καραβάνια. Επόμενη στάση η πόλη Al Karak, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο των Σταυροφόρων. Στάση στο Umm Ar Rassas. Το απόγευμα θα φτάσουμε στη Νεκρά Θάλασσα,  γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα της σε άλατα, για να δούμε από κοντά το μοναδικό αυτό φαινόμενο, που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του πλανήτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βουτιά για να διαπιστώσουμε και μόνοι μας την εξωπραγματική άνωση του νερού, που μας επιτρέπει να μη βουλιάζουμε, αλλά και να δοκιμάσουμε τα μοναδικά καλλυντικά προϊόντα, φτιαγμένα από τη θαυματουργή λάσπη της Νεκράς Θάλασσας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή αναχώρηση και στάση στην κοιλάδα του Ιορδάνη (Βηθανία) και το σημείο όπου πιθανώς ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βάπτισε τον Ιησού Χριστό. Θα συνεχίσουμε με τη Μαδηβά για να δούμε τον πασίγνωστο ψηφιδωτό χάρτη της Ιερουσαλήμ. Βρίσκεται μέσα στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου, που είναι χτισμένος στα ερείπια μιας παλιάς εκκλησίας. Το ψηφιδωτό αυτό, που είναι ο πιο παλιός χάρτης των Αγίων Τόπων, κατασκευάστηκε το 565 μ.Χ. από 2 εκατομμύρια ψηφίδες σε φυσικά χρώματα. Θα επισκεφθούμε επίσης το γειτονικό όρος Νέμπο, από όπου ο Μωϋσής πρωτοαντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας. Από εδώ θα έχουμε μια εντυπωσιακή θέα της Νεκράς Θάλασσας. Από το ίδιο σημείο, ακόμα και σήμερα, με καλό καιρό, διακρίνονται οι θόλοι και οι πύργοι των Ιεροσολύμων. Άφιξη στο Αμμάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


8η ΗΜΕΡΑ 
To πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

8 Ημέρες
1.545 €
Διαφορά μονόκλινου:
380 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:0 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

2 - 9 Οκτ


Από ΑθήναΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Φόροι αεροδρομίων 
• Επίναυλοι καυσίμων  
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
• Camp πολυτελείας
   στο Wadi Rum
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Βίζα 
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.